Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz Gyurka6 #128098 üzenetére
Eladja a DIGI mobilhálózatát a 4iG
Közleményben értesítette a Media1-et a 4iG Csoport nem sokkal ezelőtt (csütörtökön), hogy elkezdte előkészíteni a DIGI torony- és mobilkommunikációs infrastruktúrájának eladását.
Amúgy miért használnák tovább? 2 különálló rendszert nem éri meg fenttartani. Főleg a Digiét úgy ahogy most is van...[ Szerkesztve ]
-
fsdb
aktív tag
Vodafone vonalasról, a vodafone mobil hívásának van tarifája? Nonstop S
(Saját számom mind a kettő.)[ Szerkesztve ]
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
fsdb
aktív tag
válasz zzola #127748 üzenetére
Jól érzem, hogy zavar van a zerőben? Kezdjem az asztalt verni?
Nem tudtam hűséget aláírni, mert modemet cserélnének, még kisebb csomagra váltáskor is, mert kell nekem az a CB, amit visszavittem, hogy köszönöm, de nem kínlódnék vele tovább. Most felhívtak, hogy e-számla. Gép, úgy sem tudtam se e-pack kedvezményt, meg semmit elfogadni, ONE csomag mobillal, mert modemcsere. Jól van elfogadom az e-számlát.
Erre:[ Szerkesztve ]
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
mani8106
junior tag
válasz Voice24 #128081 üzenetére
Hát erre most őszintén válaszoljak? mivel mától hivatalosan beszántották a digimobilt és a +200ezer előfizető is a voda mobiltornyait használja majd ha problemajuk lesz márpedig lesz uugy a 1270-et fogják hívni ami eleve icipicit leterhelt. Most a többi nyalanksagot nem említem meg. Területfuggo amugy a dolog. Vannak helyek ahol egész jók van ahol meg...
Hol volt Gondor, mikor Nyugatvég elesett? - Ember akkor jöttünk ki a templomból
-
cof
veterán
válasz cocka #128084 üzenetére
Az biztos, na de mi lehet annyi hasznos adat amihez kell több TB? Nekem egy-egy 500 GB-s HDD-n vannak mentések. Képek, videók, dokumentumok. Minden más pótolható ami egyszer már felkerült az internetre.
Régen még én is kiírtam DVD-re az XviD filmeket, volt is vagy 100+ aztán rájöttem, hogy hülyeség mert ha kell letöltöm percek alatt a mai gyors netekkel. Még a betárcsázós korszakban volt ezeknek létjogosultsága igazán, bár akkor még CD-ket pörgettünk inkább.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Voice24
őstag
Hali!
Javaslatot vagy ellenjavaslatot szeretnék kérni szolgáltató váltáshoz. Jelenleg 5 db vodás flottás mobil előfizetés fut a nevemen, így azokra kapom a 20% kedvezményt. Tévém és internetem a Telekomnál van, optikai kábelen, gigabites nettel és nem az alap tévécsomaggal, még nem androidos boxokkal. Van még egy mobil előfizetés (már régi, nem köthető rá új hűségidő), ami igazából nem fontos, csak a magenta1 miatt van tartva.
Az előbb számolgattam, kb. 6 ezer forinttal jönnék ki kedvezőbben havonta, ha a tévét és internetet is vinném a Vodához, ami nem kevés.
Van esetleg olyasmi, ami miatt nem ajánlott a váltás, pl. boxok minősége, szolgáltatásai, előforduló hibák, stb? Az ügyfélszolgálatot ismerem, a mobilok miatt tisztában vagyok a várakozási időkkel. -
cof
veterán
válasz cocka #128076 üzenetére
Megéri? Mennyi egy lemez? Meg legózni a fájlokkal, hogy pont teleírd. BD írom sose volt mert drága mulatságnak minősült anno, aztán el is repült az idő felette.
Lehet venni már 2-3000 Ft-ért használt 500 GB 2.5" HDD-t vagy kicsit többért 1 TB-t, ezekre aztán lehet archiválni dögivel. Nem beszélve az olvasásról, hogy egy BD lemezt akármiben nem játszol le, míg egy 2.5" HDD-hez elég egy bármilyen USB-Sata vezérlő, és USB még a kávéfőzőn is van ma már kb.
-
mihal
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a Vodafone Internet L internet csomagnál van-e havi limit a letőlthető adatmennyiségben?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
cocka
veterán
Kérdés:
Egyazon műsor több epizódból áll, de csak bizonyos epizódok kerülnek a műsorvisszanézőbe, a többi nem. Ezt milyen szerzői jogi maszlag teszi lehetővé?
Ja és az ominózus később adásba kerülő epizódokat felvenni sem lehet.
Most le lehet papírozni, hogy egy 30 epizódból álló sorozatból csak 10 rész legyen visszanézhető és felvehető? Ennek így mi értelme?!
-
cocka
veterán
válasz gduck #128071 üzenetére
Én meg HDD-re. Onnan írom bluray-re.
Volt pl. egy 5 gigás film, azt hogy írod fel a 4.37 gigás DVD-re? A +R DL-eket meg hagyjuk, alig tudtam párat megírni közülük.
Jobb a 23.2 gigás bluray.Ja csak abban a hsz.-ben én DVD-RAM-ról írtam. Ezt nem is támogatja minden író és csak 4.26 giga fér rá. Gondolom a formátumból adódik hogy lecsíptek belőle kb. 112 megát.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nálunk most cserél a Vodafone erősítőt (az aknában), épp szintezik.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
5000 helyett 7000 a sima net hűség nélkül, a legkisebb csomag. Nekem ezt mondták telefonon. Csak az utókornak aki szintén nem találja a webappon...
Viszont TV csomaggal össze lehet kombózni 1 év hűséggel 5090-re Az lett a vége...
-
kezo0
addikt
válasz rgeorge #128068 üzenetére
Egyedi hiba? Írtam, hogy 3 db készülékkel is volt/van dolgom. Mind ugyanígy viselkedett/viselkedik. Anyámnál most is tudom demonstrálni. Már az időzített rögzítések beállításakor sem engedi az átfedést, rögtön sárga háromszöggel jelzi, ha két olyan rögzítést akarok beállítani, amelyek akár csak egy percig is párhuzamosan történnének. És az a két példány is ugyanezt tette, amelyeket évekig használtam.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
rgeorge
addikt
válasz kezo0 #128066 üzenetére
Ez szerintem egyedi hiba lehet, illetve ez az eszköz ebben a felállásban nem működik konzisztensen. A miénk pl. fel tud venni két műsort párhuzamosan kikapcsolt állapotban mindig. Az viszont gyakori, hogy ilyen esetben a következő bekapcsoláskor, ami jóval a két felvétel után történik, jelzi, hogy két felvétel van folyamatban. Sőt, utóbbit akkor is tudja produkálni néha, ha csak egy felvétel volt.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
kezo0
addikt
Két Cisco boxom volt, anyámnál most is van még egy példány. Kikapcsolva sem tudott soha két különböző csatornát egyidejűleg rögzíteni. Nálam pl. az volt beállítva a menüjében, hogy minden felvétel elejére és végére még tegyen rá extra 5 percet a felvételi időzítéshez képest. Tehát ha egy műsor, amit rögzíteni akartam, az EPG szerint 18.00-tól 19.30-ig tartott, akkor a rögzítés már 17.55-kor elindult, és 19.35-ig ment a felvétel. Ha netán időzítettem egy másik műsor felvételét is, ami 19.35-kor kezdődött (tehát a két műsor nem fedte egymást), azt már egyáltalán nem vette fel a box, mivel ennek a második rögzítésnek már 19.30-kor el kellett volna indulnia, de ugye akkor még épp tartott az elsőnek beállított rögzítés. És a második rögzítés ilyenkor már akkor sem indult el, amikor az első ténylegesen befejeződött! Ennyire buta volt a Cisco szoftvere, szívtam is emiatt sokat vele.
(És igen, egyedül akkor tudott két párhuzamos műsort felvenni, amikor a kettő közül az egyiket nézted is – legalábbis azt hiszem, hogy így volt, mert nekem nem életszerű, hogy felvegyek valamit, amit épp tudok „élőben” is nézni, ezért ezt nem is próbáltam ki soha.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
jeni
félisten
válasz cocka #128055 üzenetére
Sajnos jelenleg a Horizon box az ami még analogosan AV modban lehet felvenni megfelelő TV kártyával Vidafinr hálózaton
HDMi oldalról erre egy audio extractor beiktatása tette lehetővé azonnali felvételre. Csak az a kutyu 13 napig volt jó. Gyenge minőség nem tartósra tervezve. Igaz 9990Ft volt. A Voda Box már ezt már nem teszi lehetővé hacsak az említett
audio extractor-t meg nem veszi valaki. Igaz ez csak pillanatnyi felvételre vagy pc folyamatos használata mellett lehetséges. Mégis vannak olyan pillanatok amikor szükséges volt annak a használata. Idos szuleim tobbszor megkernek, hogy vegyem fel az adást és elmentem pendrive-re. -
pjen
félisten
válasz cocka #128053 üzenetére
Az Amikó valóban nem tudja az egyhetes visszajátszást, viszont amit felvesz azt bárhol visszanézheted 2 év múlva is. Ez az egy hetes vissza nézés amúgy is olyan mint a kutya vacsorája. Nejem multkor nézett velemi sorozatot egy idő után se felvenni se visszanézni nem lehetett. De térjünk vissza a cisco és társai boxokhoz. Nem kellett semmit venni, kábelezni. Kihozták, bele a koax és 2 csatornát felvett, bármelyik műsort, közben a harmadikat nézhetted, volt visszanézés és normális EPG ameddig le nem butitották. Nekem ezt valahogy nem helyettesíti a VTV box.
-
-
kezo0
addikt
válasz cocka #128051 üzenetére
Nálam áramtalanítás után is 10-ből 9-szer az a csatorna jön be, amelyiken utoljára volt. Most is valószínűleg csak azért váltott az M1-re, mert utoljára a 202-n volt, de azt egy-két percig nem találta még közvetlenül bootolás után.
-
cof
veterán
válasz cocka #128053 üzenetére
a box akkor is "felveszi", ha áram alatt sincs
Ez nagy varázslat lenne, de "értelek".
Egyébként amiket felsoroltál sem a box csinálja hanem a háttérkiszolgáló, úgy meg könnyű ha van egy 3. fél.
Diginél jelenleg megvalósítható lenne lokálisan is ugyanez (kivéve a kódolt csatornák, mert ott is van) de nem olcsó buli mert 16 tuner kéne hozzá, és rengeteg tárhely, szóval nem érné meg.
Ezért el is felejtettem köpködni a Digi TV topikban a Digi emelés miatt, hogy itt legalább van videótár is ezért a pénzért, ott meg csak kiherélt élő TV kínálat.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
De hát ha valakit nem érdekel az otthoni képrögzítés.
Egészen addig, amíg a voda TV box meg nem érkezett, nem érdekelt, mert a Pace HD miatt lehetőségem se volt rá. Most, hogy megjött a VTV box, azt veszek fel róla, amit akarok. (igen, akár azt is, amit nem hagynak)
Egyébként meg bárki bármit mond, szerintem a felhős rögzítésben az egyik legjobb dolog, hogy sorozatrögzítést is tud, tehát gyakorlatilag nem kell feszt tervezgetnem EPG-ben, hogy mikor mit veszek fel, automatikusan csinálja. És lekopogom, most már jól is csinálja az utóbbi időben. Meg ha akarom akkor egyszerre mondjuk 5-6 csatornáról is tudok rögzíteni. És mindezt akár összekattingathatom a weben is, nem kell ehhez a boxot be se dugni.Egyébként az erre a célra szánt eszközt eredetileg VHS digitalizáláshoz vettem, de rájöttem, hogy jó az másra is.
Gyakorlatilag költöttem rá, mert valahogy éreztem, hogy a voda az ügyfelek költségeit akarja növelni. Mondom akkor vegyük elejét ennek a dolognak. Ha nem költöttem volna rá semmit, még most is itt verném az asztalt, hogy de a csúnya gonosz vodkafon még egy wifi HGW-t sem adott (nekem addig jó, míg nem ad) meg hogy a csúnya gonosz vodkafon elvette a felvételi lehetőséget meg hogy még wifi antenna sincs ebben a xar TV boxban meg hasonló dolgok. Lekopogom: a vezetékes telefon részből talán a hangpostán kívül semmit nem vett el. És arra legalább egy forintot se kellett költeni.
-
-
cocka
veterán
válasz bksgbr #128028 üzenetére
Amiko impulse box-al műsorokat ts-ben
Hurrá! Viszont amit biztosan nem tud az Amiko, hogy felvétel beállítása nélkül "vesz fel" műsorokat, amiket max. 1 hétig lejátszhatsz. Plusz biztosan nem tudja azt se, hogy én a voda TV honlapján beállítok egy felvételt és a box akkor is "felveszi", ha áram alatt sincs.
Amúgy persze van szürke zónás megoldás és akkor nincs se 1 hetes, se 3 hónapos időkorlát, se 90 órás "tárhely"korlát.
-
cocka
veterán
Mutass olyat ami tudna otthoni célra helyettesíteni a VHS technikát.
Őőőő... most a VHS technikát kell helyettesíteni meg a működési elvét vagy azt, amire a VHS technika használható? Tehát a felvételre-lejátszásra. Mert ez utóbbira nem is egy alternatíva van.
VHS idoszakban volt tarsasagi elet.
Ez hogy jön ide?
Az asztali DVD írók sem éltek meg közel 7 évet sem.
Azok érnek még valamit, amikben HDD is van, mert a DVD író előbb döglik ki benne, mint a HDD. Más kérdés, hogy a HDD-je már max. VHS anyagok rögzítésére jó csak.
Nem is beszélve a BD írók verzióról se.
Ha most itt a BD felvevőkre gondolsz, egyet láttam ami itthon is kapható úgy kb. 200k körül van. De semmi értelme, mert lényegében egy tuneres BD lejátszó, ami képes DVB-C-t vagy -T-t rögzíteni a beépített HDD-jére. De ezenkívül a hordozás alapból nem megoldott, tehát nem írhatod ki a műsort BD-re és BD-ről sem másolhatsz a vinyójára, mondjuk hogy ne kelljen lemez a filmhez, ha újra meg akarod nézni.
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! Lenne egy vital spa jakuzzim amit a Balboa Worldwide - Spa Controllal Spa Controll szeretnék vezérelni egy otthoni UPC wodafonos modemmel.
Itt Spa Controll leírás részletesen leír mindet 3-4 G kikapcsolása stb mindent megcsinálok részletesen de mégsem sikerül csatlakozni.
Szerintetek mi lehet a gond?
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
kezo0
addikt
válasz gduck #128044 üzenetére
Nekem még most is van 4 (négy!) db Panasonic DVD-RAM felvevőm, beépített HDD-vel, sőt, ezekből legalább háromban VHS-egység is van. Tehát oda-vissza lehet velük másolni DVD és VHS között. De ezen kívül kb. semmire sem jók már, mivel analóg tuner van bennük. Szépen mutatják a pontos időt a kijelzőjükön, és az utóbbi évtizedben már csak óraátállításkor nyúltam a távirányítójukhoz... A digitális korszak beköszönte egyik pillanatról a másikra túlhaladottá, feleslegessé tette őket, pedig akkori áron 100 ezres nagyságrendű összegbe kerültek, és ma is működőképesek.
Sőt, van még egy szintén hibátlan Panasonic hi-fi sztereó S-VHS videomagnóm is!
(Vajon mennyit fogyaszthatnak ezek azzal, hogy folyamatosan standby-ban lógnak a villamos hálózaton...?)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
csubuka
addikt
-
gduck
addikt
Az Enigma2-es box, 1 tuneres és természetesen feltételkor nem használható a DVB-C tuner másra. Ja és ugye kell egy mediacard a kódolt csatornák miatt. Viszont a műholdas tuner ilyenkor is használható. Néztem más beltériket is, VU+ boxokba lehet rakni 8 tuneres kártyát is, viszont a mediacard csak egyet tud kiszolgálni.
Kapcsolódó posztok: [link], [link]
Ez volt a régi felállás, mert közben lett Digi is és ott a kódolatlan csatornákkal minden egyszerűbb
-
gduck
addikt
Asztali DVD-RAM íróm volt. Iszonyt jó volt. Pl. foci VB idején, sokszor később értem haza, még ment a meccs, viszont simán előlről tudtam nézni a DVD-RAM-on, úgy hogy közben ment a felvétel. A DVD-RAM meg törölhető volt.
Utána jöttek, a HDD-s verziók, ott még egyszerűbb volt a felvétel.
Aztán a "menyország", a UPC PHILIPS HD beltéri 3 tunerével
Most meg itt a kis Enigma2-es box.Ezek mint kiváltották a VHS-t
-
csubuka
addikt
válasz zzola #128042 üzenetére
Köszönöm, értem. De akkor a hűségmenteshez telefonon kell kajtatni nem? A webappjuk nem nagyon kínálja fel látszólag.
Persze van gond, mert a lakásban csak pár lakás érhető el a webappon keresztül a többi lakás előfizetését a lakás saját "területi képviselő"-jén keresztül lehet csak megkötni.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Két apróságot szeretnék kérdezni Tőletek.
Az létezhet, hogy új belépőként sehogy sem lehet hűségmentesen csupán vezetékes otthoni internetet rendelni, hanem minimum 1 év hűség kötelező? Vagy csak el van rejtve valahol és nem találom az opciót?
Illetve szerintetek melyik modemet célszerű rendelni? Úgy néz ki van ilyen opció a megrendelés folyamán?
-
pjen
félisten
válasz Toth_Jani #128038 üzenetére
Szerintem nem pont a VHS a lényeg, hanem a lehetőség a rögzítésre. Nekem például még van asztali DVD íróm, de nem tudom használni semmire. PVR képes Tv vel és kártyával feltudom venni AMIT NÉZEK, de jó nekem. 3 Tv nél többel nem tudom nézni még akkor sem, ha megfizetném. Ez pusztán üzlet.
-
jeni
félisten
válasz Toth_Jani #128038 üzenetére
nem a felhasználói oldali felbontás a lényeg,ezt senki sem vitatja,hogy a
azt sem,hogy 4K tv vásárolnak az emberek így is,annak ellenére,hogy nics mindenütt 4K
hanem az,hogy még mindig nem váltotta le az otthoni kikapcsolódás,szórakozás olyan technológia eszközök amelyek felvenni is képesek.
még ha a Super VHS elterjedt volna tömegesen lehet megmaradt volna tovább.
a W-VHS és a D-VHS is nagyon rövid életú volt,ennél viszont lett volna jövője azon felbontás mellett. még ma is megállná a helyét. -
kabelmania27
Topikgazda
-
zzola
titán
-
pjen
félisten
válasz zzola #128033 üzenetére
Nem mint eddig, hanem mást. Én nem hullatok könnyeket, de azért kényelmesebb volt. De mindenkinek be kell állni a sorba, ha nem is szereti mindenki azt a sort. Egyébként ezek az indokok nevetségesek. A box a kiépített rendszer a macera együtt elég lett volna egy digi szerű rendszer kiépítésére éy nem lennének hely problémák. Csak így többet lehet kérni a reklámokért+ a boxokat is félévente ujra és ujra megveszed mégsem lesz a tiéd.
-
jeni
félisten
De hát ha valakit nem érdekel az otthoni képrögzítés.
Én már el se adom a VHS cuccaimat. Annyira apró pénzért mennek inkább vitrinbe teszem.
Pedig komoly gépek azok meg ha elszállt felettük az idő lényegében a tuner részét ölik meg benne az analog adások megszüntetésével. -
bksgbr
tag
Dehogynem, igaz nem Vodafone hálózaton, hanem Digin (ahol még hál' Istennek kódolatlan DVB-C van), gond nélkül veszek fel az Amiko impulse box-al műsorokat ts-ben, ami ráadásul még számítógépen is lejátszható, sőt a legtöbb lapostv is lejátsza. Akkor indítom el kézzel, amikor akarom, sőt időzítésre is beállítható, szóval nálunk helyettesíti a VHS korszakot. (Az is volt nálunk, de sajnos a magnó tönkrement...)
-
jeni
félisten
válasz zzola #128014 üzenetére
Azt gondolom ez politikai és nem gazdasagi döntés volt. Volt itt nálunk par napja az UPC srác. Ő is megmondta pedig nem volt több 25 évesnél. Ezt a VHS technikat csak az tudja ertekelni AKI benne volt legalább 15-20 évet!
Jelen pillanatban nincs alternativaja annak a kivaltasara.
Ugyanis semmi sincs ami azt letudná cserélni.
Mutass olyat ami tudna otthoni célra helyettesíteni a VHS technikát. Ja és nem otthon maradni vele, begubozni mellette. VHS idoszakban volt tarsasagi elet.
Az asztali DVD írók sem éltek meg közel 7 évet sem. Nem is beszélve a BD írók verzióról se. Bár lehet Japánban a BD asztalik még élnek. -
ballazol
senior tag
válasz kabelmania27 #128020 üzenetére
tehát még mindig nem fogytak el
tudom, csak amíg hardveresen még a nagy szolgáltatók sem készültek fel rá, addig úgysem fogják bevezetni globális szinten
ezért kérdem, hogy alapesetben miért nem korlátozzák ők a címosztást, ha még a modemjeiket is csak zavarba hozza...
de csak mint laikus kérdezlek, nem értek hozzá"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #128016 üzenetére
Nem tudom, mi volt ez már megint.
Menüjébe belépve kiderült, hogy nem érzékeli a netcsatlakozást (dugjam be az Ethernet-kábelt, na persze, nyilván be van dugva… meg úgy egyébként is van itt még 18 db másik eszköz, és mind kap netet, csak már megint a Vodabox problémázik, pfff).
Lényeg a lényeg, megint az áramtalanítás oldotta meg – isten áldja, aki feltalálta a kapcsolós dugaljat! De utána jó mélyről indult a box, mert bekapcsoláskor az M1 jelent meg, ahova nem is tudom, mikor kapcsolnék önszántamból. Nyomtam is egyből a 202-re, vagyis a Spektrumra, ahol korábban hagytam. Csakhogy az nem jött be! Viszont megjelent egy kis ablak, amiben csak annyi állt, hogy Előfizetés! De hát a Spektrum benne van az előfizetésemben, mit akar ez? Nézem az EPG-t, hát mit látok: a Spektrum meg sem jelenik a csatornák között! Na mondom, ez megbolondult. Elnavigálok a csatornák elrejtéséhez a menüben, hátha az áramtalanítás után magától elrejtette… De nem, ott mutatja a Spektrumot, és nincs rejtve. A menüből kilépve ismét próbálom a 202-re nyomni, először megint megjelenik egy pillanatra az Előfizetés szövegű kisablak, aztán bejön a Spektrum, mintha mi sem történt volna. Ekkor már az EPG-ben is megjelent a csatorna.Élet a Vodafone TV boxszal…
[ Szerkesztve ]
-
ballazol
senior tag
válasz kabelmania27 #128017 üzenetére
És központilag miért engedik mégis?
Elvileg még az ipv4 elég mindenre... Ha jól tudom."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
kezo0
addikt
Na, ha jól emlékszem, ilyet még nem írt ki sosem a Vodafone box: „Vodafone Mediabox felfüggesztve”!
?????
-
ballazol
senior tag
válasz kabelmania27 #128007 üzenetére
de ha meg jófej vagyok, akkor itthon, ahol már amúgy is elérhető wi-fi, nem a telekomos mobilnetet terhelem, ami amúgy is agyon van terhelve, gondolom, hanem szépen használom a vodá-s router-t...
úgyhogy egyelőre jó így...
és akkor még nem beszéltem arról, hogy egyszerűen tudok netet osztani vendégnek is...
amúgy meg nem tudom, hol tart ez az ipv6 mizéria... az elmúlt években nem nagyon voltam kompetens a dologban"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
jeni
félisten
válasz Intruder2k5 #127987 üzenetére
köszi
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz ballazol #128006 üzenetére
Ne a windowsban tiltsd le az ipv6-ot, hanem a 1270-es számon mert így a modemet át fogod tudni (vagy a 1270-es számon) állítani a modem üzemmódba.
Ha nincs szükséged vezeték nélküli kapcsolatra használhatod a modemet modem üzemmódban, ilyenkor a router funkció lekapcsol. -
ballazol
senior tag
válasz kabelmania27 #128005 üzenetére
ezt is megjegyzem!
köszi!
az ipv6-ot letiltottam előbb a win-ben
kikapcsoltam a hálózati adapternél az eszközt leállíthatja energiatakarékosság céljából fülecskét
meg dns-szervernek beállítottam a google általános címét
ilyen akadozgatások már feltűntek (előző albérletemben is tv-adások közben pár másodpercre, néha napi szinten, néha csak párnaponta - bár nem tévéztem gyakran)
ezeket jó lenne minél inkább visszaszorítanijelenleg a DIGI online-on nézek sportot általában - ott is előfordult egyszer az imént - mintha kihúznád pár mp-re a monitorból a kábelt...
gondolom, ilyesmire gondolsz az oldalbetöltéseknél is
wi-fit nem piszkáltam egyelőre, sőt, előbb kikapcsoltam, felfedeztem egy gombot rá a modem elején, ahol a LED-ek vannak(van flottás netem, azzal TINDER-ezem lefekvés előtt, ha már nem bírom a PC-nél ülést )
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
-
ballazol
senior tag
válasz kabelmania27 #128003 üzenetére
Szuper, köszi az infót!
Én is reméltem, hogy minden rendben van.
4-én kötötték be amúgy netet és a tv-t.
A srác is amúgy nagyon készséges volt, egy nagy pohár vizet húzóra megivott "szegény", miután megkínáltam...
Egy kicsit több, mint egy órát dolgozott nálam, kellett egy kicsit több kábel, hogy elérjen a majdani tévéig a box..."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz ballazol #128002 üzenetére
Rendben van a bekötés, ez az osztó jófajta, új bekötésnél rendben szokott lenni az osztó bekötése de ettől még leellenőrizheted, hogy a bejövő kábel legyen az in bemenetben és az F csatlakozókat is ellenőrizheted, hogy nem lazultak-e ki.
Bejövő jelerősség is rendben van, jól van beállítva a hálózat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Wii U
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Sennheiser IE600 (Garanciális)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest