Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
Amúgy van itt pár "vicces" sztori a TV műsoroknál. VTV box és a honlap keresőjében megtalál olyan adást is, amit már leadtak elvileg február 26-án. A visszanézőbe viszont nem került be (nyilván olyan csatornán, ahol amúgy van visszanézésre lehetőség), felvenni meg nem vettem fel, mert akkor még a létezéséről se tudtam. Szóval a kérdés: Minek talál meg olyat, ami már elmúlt és nem valószínű, hogy a közeljövőben ismétlik, mivel nem írja, hogy mikor lesz legközelebb műsoron?
-
cocka
veterán
Megállítani mindent meg tudsz, felvenni nem.
Első fele nem igaz. Van pár csatorna, aminél a nézésen kívül semmi mást nem lehet, megállítani SEM.
Pl. Fix TV, hatoscsatorna, CNN, BBC, meg még biztos van pár. Ezeken te nem tekersz vissza, nem állítasz meg, nem veszel fel és műsorvisszanézőbe sem kerül be semmi.
-
handrash
őstag
Tv-be dugható média kártya esetén viszont lemondhatok a felvétel opcióról ugye?
Illetve az új boxban nincs HDD, akkor azért a felhővel működik a megállítom az adást mert kimegyek wc-re funkció? Van a boxon optikai hang kimenet?
[ Szerkesztve ]
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
Till@
tag
válasz Impair1980 #127075 üzenetére
Tapasztalatom alapján, rögtön aktiválják az gigabitet.Jobb ha felhívod őket.
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, 10-15 percenkent a vtv box azt irj a kepernyo jobb felso sarkaban, hogy sc402 hibakod... Az adas megy rendesen, de azert idegesit... Weboldalon annyit ir vedd fel veluk a kapcsolatot... Legalabb par otletet irhatnanak... Ezzel van valakinek tapasztalata?
Elore is koszonom
-
Piftuka
veterán
Idős édesapámnak a múlt hónapot követően másodszor számláznak ki "mobil internetszolgáltatás", és "internet hozzáférés - ellátás szolgáltatás" címén több ezer forintot.
Mindezt egy teljesen alap mobil előfizetésre, amely természetesen ilyen elemeket soha nem tartalmazott.
Annyira baromira unalmas, lehangoló, kiakasztó és felháborító már, hogy minden egyes hónapban hívni kell az Ügyfélszolgálatot, mert a számlázásnál elrontanak valamit...
"Aquila non captat muscas."
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Impair1980 #127080 üzenetére
Kimaradt az előbb, hogy ellenőrizd, hogy az osztónál és a modemnél nincsenek-e kilazulva az F csatlakozók. Osztócsere esetén 5-1000Mhz CE feliratút vegyél mert az való kábeltévére.
Ha rendben lesz a csomagváltás a letöltési csatornák között lesz egy OFDM csatorna, anélkül nem tudsz 900Mbit körül mérni.[ Szerkesztve ]
-
Impair1980
aktív tag
válasz kabelmania27 #127078 üzenetére
Rendben!
Nagyon köszönöm, és a tanácsot is!
Akkor még várok, hogy átállítsák! -
kabelmania27
Topikgazda
válasz Impair1980 #127077 üzenetére
Köszi a képet. Rendben van a bejövő jelerősség, az osztó is és a modemértékek is rendben vannak, ha a későbbiekben szakadást tapasztalsz (főleg nyáron ha 50 körül lesz a feltöltési érték) alakítsd át az osztást, hogy bejövő kábelen legyen egy kettes osztó, egyik kimenet modem, másik kimenet összekötő utána hármas osztó amennyiben három helyen van tévé.
[ Szerkesztve ]
-
Impair1980
aktív tag
válasz kabelmania27 #127076 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Impair1980 #127075 üzenetére
Üdv!
Lehet még nem fejeződött be a csomagváltás, amennyiben holnap sem változik hívd fel a 1270-es számot.
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.[ Szerkesztve ]
-
Zimerion
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy megéri-e kardoskodnom a Vodafone-al vagy sem. 2 napja abszolút nincs otthon szolgáltatás, az első napon még központi hiba miatt volt halott, viszont tegnap óta már maga a modemem, amit hibásnak mondanak(tegnap este még többet is említett a kollégájuk a épületen belül, illetve a környező utcákban is, ma már csak az enyémről volt szó). Holnap délután 16-20 között érkezik majd a technikus, ami azt jelenti hogy több, mint 72 órán keresztül nem működik a szolgáltatás. Miután egyeztettem az ügyfélszolgálattal ott arra hivatkozott az egyik alkalmazott, hogy hibabejelentéstől számított 3 nap után jár bármi is emiatt. Eléggé vérlázító... -
roger92
tag
Sziasztok!
A tv.vodafone.hu-ra kérem meg tudná valaki mondani, hogy mi a felhasználónév és jelszó, ezeket hol találom, mivel kissé tanácstalan vagyok?
Köszönöm előre is! -
cocka
veterán
válasz handrash #127068 üzenetére
Más hardveren is nézhető. Pl. olyan mobilplatformon ami képes lejátszani a videókat. Mert az egy dolog, hogy x eszközre feltelepíted az appot, az meg egy másik, hogy az adott eszközön hajlandó-e elindítani a videókat, élő adást stb.-t.
A másik meg a web, ami papíron ugye platformfüggetlen.
-
handrash
őstag
Ha az új boxal felvétel készül a felhöbe, akkor az más hardveren is megnézhető, vagy csak a boxon??
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
Ledi
aktív tag
válasz Zoshi85 #127063 üzenetére
Azt ne feledjétek, hogy ezen a csatornán olyan műsorok lesznek amik zöme 4:3 képarányban készült.
Az EPG pedig azért hiányzik, mert még a Port.hu-n se híre se hamva a csatornának. Márpedig ha jól tudom a Voda is onnan veszi a műsorújságot.
Egyébként a Vodafone oldalán megjelent egy hivatalos sajtóközlemény is a hírek között. [link]
-
Kroni1
veterán
válasz SzGee #127064 üzenetére
Abban biztos vagyok h lesz itt még emelés bőven, kár hogy a fizetéseknél nincs kötelezővé téve az éves szintű inflakövetés.. (de ez más tészta)
Ha jól tudom vodánál 1 év a hűség, legalábbis a másik lakásban kötöttnél úgy jelzi. Hogyha nagyon változna a dolog felúlvizsgáljuk a lehetőségeket.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
A Vodánál az idei évre már megvolt az inflakövető korrekció? Csak azért kérdezem, mert anyám lakásába lassan megrendelnék egy szolgáltalást, (T vagy Voda) és úgy tudtam márc 1-től emelnek a szolgáltatók. A T oldalán a legkisebb net csomag az eddigi 4690 (-epack) Ft-os tegnapi árról mára fel is ment szépen 5500Ft(-epack)-ra. A vodánál viszont továbbra is 4410Ft lenne a legkisebb net eszámla kedvezménnyel..
Most ha ezt rendelem akkor már nem lesz meglepetés emelés jövő hónapban vajon, vagy csak elfelejtettek árakat frissiteni?!
Azért kérdezem, mert ha egy évre már biztosan és stabilan ezt az árat kapjuk akkor lehet TV basic-el együtt vennénk neki, az még épp beleférne a nyugdíjas büdzséjébe. -
-
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #127052 üzenetére
Update: telefonos ügyintéző hölgy megerősítette, hogy bizony reggel 6-ig tart a weboldalon a karbantartás, és addig a Vodafone TV appba sem tudok majd bejelentkezni... Na mondom, hurrá.
Telefonbeszélgetés után eltelik 10 perc, és az app elfogadja a jelszót, beenged. Eközben a Voda weboldalán változatlanul zajlik a karbantartás...
No comment.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Vodafone TV boxon bekerült a 78-as programhelyre a „Magyar Mozi TV” nevű csatorna (nem magától jelent meg, kellett nyomni egy csatornakeresést). Egyelőre üres az EPG-je, és adás sincs. Talán majd reggeltől.
Ez még egy októberi hír arról, hogy mire lehet számítani ettől a csatornától: [link]Tévén a csatornakeresés egyelőre nem hozza be.
Androidos Vodafone TV app a megnyitásakor „Csatorna sorrend frissítve / Új csatorna hozzáadva” üzenettel indult – ennek ellenére nem jelenik meg az új csatorna az alkalmazásban.
Az iPadOS app a megnyitásakor kidobott (igazából megvolt már nyitva, csak a háttérben volt), most újbóli bejelentkezést kér. A szokásos bejelentkezési jelszót nem fogadja el, MA122-es hiba, próbáljam újra később… Gondolom, ez összefügg azzal, hogy a Vodafone weboldalán jelenleg karbantartás zajlik, tehát oda sem lehet bejelentkezni, az app bejelentkezési adatai pedig ugyanazok, mint amelyek a My Vodafone-hoz is kellenek.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
tomp
félisten
válasz gduck #127038 üzenetére
Az oké de vettek egy kábeles céget azaz azt gondolná az ember, hogy a hozzáértés megvan...
cocka
Egy teljesen alap AndroidTV van a boxon a YettelTV appal. Erre úgysem telepítesz semmit.
Amlogic S905X proci is elég hozzá.
Kipróbáltam a Ugoos boxomon. Amlogic S922XJ proci van benne. Úgy megy mint a villám.
Amúgy nem kötelező a box hozzá. Én se kértem.
Megrendeltem, hazajöttem és telepítettem a Shield TV Pro-ra és a Ugoos boxra az appot.Korlátlan felvétel, 30napig lehet a felvételt megnézni. 7napra visszamenőleg lehet megnézni a műsort és a már lement műsort is be lehet rakni felvételbe.
Na valahogy így képzelem el a normális modern TV szolgáltatást. A VodaTV a tökéletes példa arra miként NE csináljuk...
-
Ledi
aktív tag
válasz kezo0 #126979 üzenetére
Szia!
Hozzám ma érkezett meg Vodaboxra a frissítés (6.1.9800.09gd(el)/6.1.9800.09980002 - 61.980.21), de a Felvételeknél nem változott semmi.
Csak annyiban, hogy ha a menüben a Felvételek a 3x3 menügombra megyek akkor az általad bemásolt 2. kép jelenik meg.
A Menüben ha lefelé megyek ugyanúgy megtalálható a Neked ajánlott a Lejátszási lista és az egy sorban található Felvételek.
Egyébként ez az időrendben rendezett felvételek korábban is megvoltak, ha az 1. képen a bal oldalon lévő kis négyzetre kattintottál. -
cocka
veterán
Megnéztem a boxuk specifikációját.. hát az egy trágya. 2 giga ram, 8 giga tárhely, amiből gondolom a fele az oprendszer... semmit nem ér. USB portot írják, hogy van, de nem írják, hogy mire használható. Procija hulladék.
Aztán felvenni mennyit enged, visszanézni hány napig lehet?
-
tomp
félisten
Ha már VodaTV...
Előfizettem a YettelTV-re.... Ez megeszi reggelire a VodaTV-t...
AndroidTV-n appot elindítva azonnal indul az élő stream. Csatornaváltás gyors. Korábbi műsor indítása azonnali. Tekerés előre hátra semmi várakozás.
Egy mobilszolgáltató fényévekkel jobb TV platformot rakott össze mint egy TV szolgáltató... -
woodworm
veterán
válasz szabi__memo #127032 üzenetére
Egy ip-ből nem látod, hogy az "jó" vagy "rossz". Ha bejelentkezel a hgw admin felületére, akkor az ott látott ipv4-es címnek egyeznie kell a kívülről láthatóval. De azonnali árulkodó jel lehet, ha a hgw-nek van ipv6-os címe is.
-
C0d3r
addikt
válasz szabi__memo #127030 üzenetére
Ügyfélszolgálaton (1270) kérd, hogy kapcsolják vissza az IPv4-et. Néha "bepróbálkoznak" ilyen visszaállítással.
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok!
Úgy látom több eszközöm is IPv6 címet kapott ráadásul a routerben elveszett minden korábbi átirányítás a routerben. Évek óta ment a ddns, most meg nem érek el semmit kintről. Korábban kértem hogy ne legyek nat mögött, most akkor ez is ugrott, vagy valahogy meg lehet oldani csak nekem nem sikerül?
Nincs saját modem csak a vodás.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot.
Ha megírod a modemértékeket meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek.
Amennyiben modem üzemmódban használnád a modemet saját gigabites routerrel kiesés esetén is stabil lenne a lan kapcsolat.
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és lehet-e javítani az értékeken. -
-
963
csendes tag
Üdv
CH7465VF tipusú vodafon routert valahogy lehet konfigrálni, hogy offlineban is működjön a hálózat?
A probléma ha megszakad az internet akkor a hálózatban lévő számítógépek NEM látják egymást,
Talán fix belső ip cim beállítása megoldaná?Hátha volt valakinek hasonló problémája.
Kösz
-
-
albi99
csendes tag
Elvileg az elmúlt hetek, hónapok alapján tudott a probléma és rengetegen szenvednek hasonlókkal, de persze, azért alap, hogy hülyének fog nézni, ha épp nem áll fenn a probléma. Néha egy-egy napig tök jól viselkedik, aztán megint katasztrófába fullad az egész, minden oldal időtúllépéssel dobódik el, műsorvisszajátszást nem is emlékszem már, mikor ment utoljára rendesen, néha annyira nincs háló, hogy a netbankba se képes belépni, csak akkor, ha átváltok mobilnetre (telekom). Ha egyszer sikerül kikönyörögni ide valakit (egyszer már felültettek, hogy jönnek és persze b*sztak jönni), akkor vagy cseréljenek modemet, vagy firmware-t, akármit, de ha marad ez a probléma, akkor tényleg váltanom kell, mert mint sokan másoknak, nekem is fontos a megbízható és folyamatos net a munkámhoz. Tarts ki! A sebességgel amúgy nekem végig semmi gondom nem volt, az pöpec, de ezek a szakadások és időtúllépések őrjítőek
-
PeL
addikt
válasz albi99 #127020 üzenetére
Hozzám elvileg ma jön ki a szerelő, a vicc az hogy látszólag helyreállt az egész, eddig legalábbis úgy néz ki. Viszont egész szombaton délelőttől egészen máig (még vasárnap éjjel is) sz@r volt az egész, a TV-n akadozott az adás minden csatornán, a net kb használhatatlan volt, lassan töltött be oldalakat, streameket sem lehetett nézni mert folyton megakadtak, nem lehetett semmilyen netes játékkal játszani mert össze vissza laggolt minden. Még éjszaka is. 1Mbit alatt volt a feltöltésem egész hétvégén. Most meg valami csoda folytán egy csapásra helyreállt minden. A letöltési késleltetésben még mindig vannak véletlenszerű 100-150ms kiugrások de érezhetően fürgébben nyitja az oldalakat mint eddig.
A technikus lehet hülyének fog nézni
-
albi99
csendes tag
Na, itt a legújabb. Most azt játssza (a korábbi hibák megléte mellett), hogy akár percenként többször is diszkonnektál-rekonnektál a net. Van egy kis progim, ami ezt figyeli és hangjelzést is ad róla. Csak ma eddig a 46. szakadásnál járok, amíg ezt megírtam, megint volt kettő. Egyelőre esélyem sincs időpontot egyeztetni, hogy kijöjjenek és az összes, hetek óta fennálló rohadt problémát megoldják, ahogy látom a kommentekből, amúgy se nagyon megy nekik, szóval tényleg muszáj lesz vállalnom a "felfordulást" és szolgáltatót váltani, de ez már nevetséges, amit csinálnak.
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Voda settopbox-án amit mondjuk egy HD basic csomaghoz igénylek olyan boxot kapok amin nézhető a netflix? Vagy ehhez valami drágább boxot kell igényelni külön esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
válasz djsunstealer #127015 üzenetére
Semmi bajom vele.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
djsunstealer
aktív tag
Lejár a hűségidőm pár nap múlva. 500-as netet ugye ne cseréljem Gigabitesre olvasva a fórumot.
-
Piftuka
veterán
válasz Intruder2k5 #126612 üzenetére
Ha a 4ig nem képes egy frappáns új nevet találni a szolgáltatásnak, akkor én segítek nekik:
"InterNYET"
Ez a legtalálóbb elnevezés az utóbbi fél év tapasztalatai alapján.
"Aquila non captat muscas."
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz #54625216 #127006 üzenetére
Ha megírod ezeket az információkat meg tudjuk írni, hogy jelszint probléma okozza-e az akadást. Amennyiben modem üzemmódban stabilabb lesz a netkapcsolat és szükséges a vezeték nélküli átvitel (modem üzemmódban az első három vezetéken csatlakoztatott eszköz kap ip címet) érdemes venni gigabites routert.
-
Adams84
tag
válasz #54625216 #127006 üzenetére
A gépedre telepített szoftverek (pl. tűzfal, vírusirtó, anti-spyware), esetleg elavult driverek is okozhatják az alacsony/ingadozó sebességet.
Érdemes ezeket kikapcsolni, frissíteni.
Egy csökkentett üzemmódban történő tesztelés is segíthet megtalálni a probléma okát (ha úgy megfelelően működik, akkor a te oldaladon keresendő a hiba oka).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #127003 üzenetére
A modem jelszint érték és az osztó típusa befolyásolja, hogy egy adott szerverrről mennyivel lehet letölteni, ha egyébként egy másikon meg rendben van a sebesség?
Úgy értem a modem jelszint nem addig érdekes csak, hogy a voda szerverig megfelelő-e a tempó? Mert ha a speedtest.net-ben cél szerverként a vodát állítom be, akkor rendben van a sebesség, és a steam, epic games, torrent letöltés is gyors, csak a webről letöltés tűnik lassúnak.
(Az ipv6 kikapcsolása folyamatban van, beszereléskor megpróbálták bridge módba rakni a modemet, csak valami belső adminisztrációs kavarás miatt nem sikerült. Az első modem hibás volt, de a szerelő már beregisztrálta, majd ki kellett cserélnie, de a rendszer nem engedte neki az újat regisztrálni, itt szenvedtek vele vagy 3 órát és az eredmény az lett, hogy egyelőre nem működik bridge mód, amíg le nem zárják a bejelentő lapot, ami valamiért nem ment nekik. Ugyanezért a vezetékes telefont sem sikerült beindítaniuk, csak azon nem pörgök, mivel eleve csak a csomagkedvezmény miatt van.) -
PeL
addikt
válasz kabelmania27 #127001 üzenetére
El lehet már érni az ügyfélszolgálatot? Mert ha még mindig 1+ órás várakozási idők vannak mire kapcsolnak valakit, akkor inkább meg sem próbálom.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz #54625216 #127002 üzenetére
Töröld ki a böngészőből az előzményeket és a sütiket, esetleg indítsál el karbantartó programot a gépen wiseregistry, ccleaner, vagy spyboot.
Ha megírod a modem jelszint értékeket meg tudnánk írni, hogy rendben vannak-e az értékek.
Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.
1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gduck #126996 üzenetére
A fast.com 200-250 között mozog jelenleg.
Ugyanakkor tegnap tesztként letöltöttem torrenttel egy ubuntu iso-t és az 54MB/s-el jött.
A Steam letöltés is oké, átlag 60MB/s.
Ezzel szemben ugyanaz az ubuntu iso ha valamelyik mirrorról töltöm nem jön le gyorsabban 3MB/s-nél.
Pl. magyar mirrorok:
[link] 1-2MBs
[link] 1MBs
És ez általában jellemző bármire, amit a browserben linkre kattintva próbálok leszedni.
Azt nem tudom eldönteni ilyenkor, hogy a szerver limitálja a letöltési sebességet, vagy esetleg a voda.
Ezért lenne szükségem egy olyan http linkre, ahonnan konkrét file-t lehet letölteni és más voda előfizetőnél elfogadható sebességgel jön, mert akkor kizárhatnám, hogy a szerver oldalon van a szűk keresztmetszet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen GPS-t vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Parfüm topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest