Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kezo0
addikt
Na, ez gyors volt… Teszteljük!
iPadOS:
Android:
Új info-videó (5 perces állókép):
… és amit nem írnak külön a changelogban, de mindenki láthatja: kicserélték a OneTV logót.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
"Pl ha csinálok weben saját csatornalistát, az megjelenik-e a boxon?"
Na, ez pl. nálam úgy volt, hogy a weben ill. az appokban nem lehetett saját csatornalistát létrehozni, az az opció szürke volt. Csak a boxon tudtam saját listát csinálni – és az utána már megjelent a webes felületen és az appokban is. (Mondjuk az iPadOS appban, amit leginkább használok, rendszeresen elfelejti, hogy be vagyok jelentkezve a saját profilomba, és a saját csatornalistáról mindig visszavált az általánosra. Ilyenkor a saját lista nem is választható ki, szürke. Be kell zárni az appot és újraindítani, hogy megint a saját csatornalista jelenjen meg az EPG-ben – egészen addig, amíg nem vált vissza újra az általánosra, és akkor kezdődik elölről az egész...)[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Persze, kérdezze meg, hogy biztosan törölni akarom-e, és ha megerősítem, akkor törölje. Ez így már nem csak egy gombnyomás. A Windows sem kér PIN-kódot minden egyes dokumentum törlésekor, pedig a PC-n valóban fontos dokumentumok is lehetnek...
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
válasz Tibdoh #138516 üzenetére
Az a lista messze nem teljes. Már a UPC idejében sem volt az, és azóta sem az. Gyakorlatilag ha a tévé nem régebbi, mint 4-5 éves, akkor 99,9%-os valószínűséggel van benne DVB-C tuner, és ismeri a CI+ szabványt a modulfogadó egysége.
-
kezo0
addikt
válasz balazs1956 #138471 üzenetére
Nem marad ott. Visszalépsz egy szintet, ahol az összes felvett műsor látható, és pár mp múlva eltűnik, amit töröltél. Sajnos csak egyesével lehet törölni, és igen, agyrém, de minden egyes alkalommal PIN-kódot kér...
-
kezo0
addikt
válasz roger92 #138428 üzenetére
Az SMS elvileg a migrálás előtti napon érkezik.
Majd azt követően is jön egy SMS, ami vagy arról tájékoztat, hogy sikeres volt az átállás, vagy arról, hogy nem jött össze, és egy későbbi időpontban újra megkísérlik.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
Íme a dombila fórumtárs által felfedezett „videó”, ami a menü Filmek pontja alatt található (azért tettem idézőjelbe, hogy videó, mert abból áll, hogy 5 percig ez az állókép látható):
Mindazonáltal 5 perccel korábban, mikor bekapcsoltam a boxot, ugyanúgy ki kellett választanom az egy szem profilomat, mint eddig mindig.
-
kezo0
addikt
válasz Dracula #138324 üzenetére
„Máshol T van, ugyanez a SW 1+ éve és semmilyen profilt nem kell kiválasztani.” ––> tehát nem ugyanez a szoftver. Már csak ezért sem. De úgy egyébként sem. Ez egy friss fejlesztés, a 4iG jóvoltából.
(Persze nem kizárt, hogy hasonló a megjelenése és/vagy felépítése, mint annak, ami a Telekomos boxokon fut – én olyat még nem láttam.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz mad823 #138285 üzenetére
Nekem van kártyám is, azon is megtörtént 19-én. (Pontosabban nem a kártyán, hanem magán a tévén történt meg. A csatornasorrend akkor is megváltozik, ha nincs bedugva a kártya.)
Lehet, hogy nálad nem követte le a tévé. Nálam másnapra automatikusan megtörtént volna az átrendeződés, de türelmetlen voltam, és nyomtam a menüben egy csatornafrissítést.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz NoOne1976 #138282 üzenetére
A tévén, boxon is így van már.
A Sport1 és Sport2 voltak a 152. és 154. helyen. Egymás mellé akarták rendezni a sportcsatornákat, és a 151. meg a 153. volt üres, hát ezekre a helyekre tették be a Spílereket…
Na igen, ha már úgyis rendezgettek pár csatornát, talán logikusabb lett volna egy olyan végeredmény, ahol egymás mellett van a két Sport, aztán egymás mellett a két Spíler.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz pkaresz #138231 üzenetére
Nehéz ennyi idő után az emlékeimre hagyatkozni, mert már elég régen nincs Cisco boxom. Anyámnál ugyan még most is van egy Cisco, de ott meg tök más tévé van, azért nehéz az összehasonlítás.
Szerintem csak azért ne válts az új boxra (ami NEM androidos!), mert i helyett p képet ad ki. Nem fogsz nagy különbséget látni, már ha egyáltalán fogsz bármennyit is.
A Ciscoval minden csatorna minden műsora rögzíthető, és visszajátszáskor minden műsorba bele lehet tekerni. Az új boxon ilyen szempontból egy csomó tiltás van, ugyanakkor egyidejűleg akárhány műsor rögzíthető vele – már amelyik csatornáknál ill. azon belül műsoroknál engedélyezett a rögzités. A Cisco-n már nincs visszanéző funkció, az új boxon van. Ugyanakkor az új box új szoftvere (OneTV) még rengeteg idegesítő gyermekbetegséggel küzd, és ki tudja, ezekből melyiket mikor orvosolják – ha egyáltalán sor kerül erre valamikor.
Ezek szerintem fontosabb szempontok a váltásnál, mint a szinte észrevehetetlen különbség a képminőségben.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz mjani1172 #138229 üzenetére
Szerintem épp folyamatban van néhány csatorna mára ígért átrendezése (kaptunk róla mailt!), ezért a tapasztalható anomáliák ezzel függhetnek össze. Remélhetőleg hamar a helyükre kerülnek a dolgok. ha mégsem, nyilván be kell majd jelenteni a problémát.
-
kezo0
addikt
válasz dombila #138220 üzenetére
Ja igen, a zárójeles kérdésedre (ami egyáltalán nem OFF):
Nekem sem csak boxom van, van mediacard is a tévében. Kettő is. Mindkét tunerhez 1-1. Így a tévére dugott HDD-re párhuzamosan tudok egyidejűleg akár két kódolt műsort is rögzíteni – mondjuk olyan csatornákról, amelyekről a box nem engedi a rögzítést, vagy amelyeken a boxon nem lehet áttekerni a reklámblokkokat.
Ugyanakkor a box az interaktív lehetőségek (pl. műsorvisszanéző egy hétre visszamenően) vagy pl. az egyhetes EPG miatt hasznos. Vagy pl. a Pana tévékben nincs Max app, a boxban van – más kérdés, hogy már van egy FireTV Stickem is, és a streaming appokat azzal nézem.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz dombila #138220 üzenetére
Elvileg semmi ilyen nincs a beállításokban. Mondom, elvileg.
Ugyanis van egy „Kép és hang beállítások” menüpont, ami alatt egyáltalán nincs semmilyen beállítási lehetőség, ami a képre vonatkozna ( ), és a hangra vonatkozóan is csak egyetlen almenü van: „Audió kimenet”. Itt két választási lehetőség van: „Hangszabályozás a médiaboxon” vagy „Hangszabályozás a TV-n”. A leírás szerint egyik esetben a box távirányítójával tudod a hangerőt szabályozni, a másik esetben a tévé távirányítójával.
Na most úgy néz ki, ez a második lehetőség gyakorlatilag a passthrough! Vagyis azt elfelejtették odaírni, hogy ha ezt választod, akkor nem csak egyszerűen a tévé távirányitójával tudod a hangerőt szabályozni, hanem ebben az esetben nem lesz lebutítva a hang PCM 2.0-ra!
Épp megy egy film az HBO-n, a hang menüje szerint „AC3, stereó” hangcsatornákkal, ugyanakkor a valóságban 5.1-es DD+ hang (!) megy az erősítőbe, ahogy a jobb alsó sarokban mutatja az AVR menüje!
Van itt káosz rendesen.
Ja, és ebben a beállításban is tudom a box távjával vezérelni a hangerőt, merthogy az nálam az AVR hengerejét vezérli.
-
kezo0
addikt
válasz pkaresz #138207 üzenetére
A Sagemcom gyártmányú Vodafone TV box. Ami most már egyre több előfizetőnél – beleértve engem is – OneTV felületet kapott. (Habár amikor bekapcsoláskor felébred a mélyalvásból, a OneTV logo előtt először még rövid időre a szürke Vodafone logo jelenik meg továbbra is…)
-
kezo0
addikt
válasz Adams84 #138201 üzenetére
Uhhh, valamikor, esetleg… de az nem most lesz. Eleve nem szívesen húzogatom szét a rendszert, ráadásul az erősítő hátoldalához még elég nehéz is hozzáférni.
Van viszont másik boxom is a másik szobában, ahol direktben van rajta a tévé – igaz, az csak egy kisebb képernyős full HD LCD. Na, hát azon sem olyan a menü megjelenése, hogy az zavaróan alacsony felbontásúnak látszódna. Persze ha egészen közel megy az ember a képernyőhöz, akkor azért már nem olyan pengeéles a betűk kontúrja, de ez kb. mindenre igaz a full HD képben. Olyan, mintha a betűkön valami élsimító technológia lenne. De mondom, ez csak kifejezetten közelről látható, a normál nézési távolságból egyáltalán nem tűnnek életlennek a menü elemei, feliratai.pkaresz: nem, a tévé infója szerint 1080p/50Hz-es jel jön a boxból. Gondolom, a box állít elő progresszív jelet a váltott sorosból.
-
kezo0
addikt
válasz Adams84 #138193 üzenetére
Lehet, azért nem érzékelem, mert nálam nincs ez a probléma. Elég kényes vagyok a képminőségre, elhiheted. A box nem közvetlenül van a tévére kötve, hanem egy Onkyo RZ900-as AVR-en keresztül megy a jel a tévébe. Az egész lánc 4K HDR-képes, a végén a tévé egy 55”-os Panasonic OLED.
A box 1080p 50 Hz jelet küld ki, és ránézésre ilyen minőségű/felbontású a OneTV felület minden statikus eleme, tehát a menük is. Semmi rece, semmi elmosódottság, semmi pixelesség.
De elhiszem, hogy valakinél nem ilyen. Ami fura.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz NoOne1976 #138194 üzenetére
Ugyanez van jelenleg az iPadOS-es és a webes appban is, már hajnal óta. Androidon és iPaden fekete képernyő, PC-s böngészőben fehér…
Nyilván központi gond lehet, volt már ilyen, nem is olyan régen. Aztán pár óra múlva megjavult.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Voice24 #138170 üzenetére
Pont most akartam ezt idetenni.
OneTV box, film az HBO-n. Négyféle hangsáv is választható, de bármelyiket választom, a box mindnél csak PCM 2.0-ás hangot küld a házimozi-erősítőnek (jobb oldalon alul az AVR menüje mutatja az input jelet). A különbség annyi, hogy az „5.1”-nek jelzett hangsávok olyan 5-8 dB-lel hangosabbak. De azok is csak kétcsatornásak…
Bravó,Vodafone!
-
kezo0
addikt
OneTV iPadOS app:
Be vagyok jelentkezve az egy szem saját profilommal, megnézek egy korábban rögzített műsort, majd mikor visszatérnék az élő tévéadásokhoz, csak az általános csatornalista él, és a sajátra át sem lehet váltani, mert az ki van szürkülve.
Be kell zárni az appot, újra elindítani, újra bejelentkezni a profilomba --> újra a saját csatornalista aktív.
A fentiek bármikor reprodukálhatók, többször is kipróbáltam, ez tehát egy fixen meglévő bug.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
És van ilyen is, amikor a webes alkalmazásban le akarok játszani egy régebben felvett műsort:
-
kezo0
addikt
válasz cocka #138130 üzenetére
"OTT-nál nincs semmi. Azonnal van minden."
Na igen, de te tudtommal ex-UPC területen vagy, tehát elvileg koaxon kéne lenned, de a VTV-s rendszerben - feltehetően vmi bug következtében - működött nálad a tévészolgáltatás csak neten, OTT-vel is. Az átállás kapcsán viszont kiderült, hogy volt ugyanígy még pár másik előfizető is, de nekik azt hozta az átállás, hogy "helyükre kerültek a dolgok": a OneTV-re váltás után csak néhány csatorna jött be netkábelen, és a teljes szolgáltatáshoz be kellett dugniuk a boxba a koaxkábelt is.
Ezek szerint nálad továbbra is megy minden koax nélkül?"... a felvételek indításával gyakran van probléma: indulás helyett fekete kép és nem indul, ha kilépek és megint elindítom ugyanazt, akkor már hajlandó lejátszani. Nem minden felvétel indul így, de van amikor meg kell ismételni."
Na, ez a VTV-s rendszerben is ugyanígy előfordult, nem egyszer.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
válasz nicu71 #138050 üzenetére
Vagyok, vagyok, csak közben épp célegyenesbe ért egy HardverAprós bizniszem is, meg igazából szeretném alaposan és minél teljesebben összeszedni az összes pro és kontra tapasztalatot egy csokorba a OneTV-s kezelőfelülettel kapcsolatban, és együtt közzétenni egy nagy felsorolásban… Amire viszont még nem volt érkezésem mindeddig.
Most csak annyit, hogy lezajlott az átállás nálam is, immár több mint 24 órája a OneTV-t használom a boxokon is (mert ugye az appokat anyám fiókjával már eddig is tudtam próbálgatni).
Hirtelenjében két dolog, amit talán még senki sem említett (vagy csak elkerülte a figyelmemet), de roppant bosszantó mindkettő:
Az egyik, hogy a műsorokba egyáltalán nem lehet a megszokott módon, folyamatosan „beletekerni”, mivel a fast forward gomb nyomvatartásával is csak egy fix, diszkrét értékkel, konkrétan 20 mp-cel vagy annak egész számú többszörösével ugrálhatunk előre-hátra. Nem tudom, lehet-e ennél még nagyobbat visszalépni e téren. Mert ugye kezdetben vala a régi boxokon a teljes képernyős ff/rewind, aztán jött a VTV boxokon a tekerés közbeni indexkép-mutatás, aztán elvették az indexképeket, és maradt egy csupasz pozíció-kijelzés a műsor hosszát jelképező idővonalon – most pedig már csak egy 20, 40 stb. mp villan fel kis időre „tekeréskor” a jobb felső sarokban, tehát már azt sem tudjuk, hogy konkrétan hányadik játékpercnél tartunk a műsorban, csak azt, hogy mennyit ugrunk előre vagy hátra benne… És az az ugrás sosem lehet mondjuk 10 vagy 30 mp, csak 20 vagy 40.
A másik pedig, ami rémesen bosszantó, hogy ha előre programozol egy felvételt, akkor csak annak az adott műsornak a saját info-oldalára belépve látható, hogy elő van jegyezve felvételre, miközben az EPG-idősávon, a műsor „csíkjában” nem jelenik meg a VTV-ben megszokott kis műsorrögzítős piktogram. Márpedig ez nagyon hasznos tud(na) lenni, amikor az ember több műsor rögzítését jegyzi elő.Már csak ebből a két furcsaságból is könnyű arra a következtetésre jutni, hogy a felületet fejlesztő programozók között egy sincs, aki valaha is rendszeresen tévézett volna.
Később majd jövök egy teljesebb review-val!
-
kezo0
addikt
válasz menyus4661 #137928 üzenetére
Szia, ez a vezetékes szolgáltatások topikja.
-
kezo0
addikt
Volt már róla szó, hogy a OneTV appokban sajnos nincs lebegőablakos PIP (és ki tudja, lesz-e valaha).
Na most ez a funkció már a VTV appban sem működik az iPadOS 18.1 alatt. Ha egy műsort nézek teljes képernyőn, majd egy másik appra váltok, eddig egy kis lebegő ablakban ment tovább a VTV, most csak simán leáll és a háttérbe kerül.
Ez is egy megoldása a problémának…Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Szerintem ha látod a tévén az alkalmazás teljes felületét, vagyis nem csak maga az adás képe és hangja megy át, akkor az nem cast, hanem mirroring, vagyis tükrözted a mobilod teljes képernyőjét a tévére. Ebben az esetben érthető, ha a tévéadás képe nem megy át, mert az tiltva van.
De csak tippelgetek, mert én még sosem tudtam castolni a VTV appból sem a tévémre, de most sem tudok anyám OneTV appjából… (Én még nem lettem migrálva.)
Talán majd ír valaki, akinél működik a cast.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Nem zárolnak semmit, de írtam, hogy csak olyan eszközre lehet átküldeni, ami beépített Chromecast-képességgel rendelkezik.
Pl. az én Panasonic OLED tévémet nem is látja az app, hiába van a mobilom és a tévé is ugyanabban a hálózatban, mert a tévében nincs Chromecast-funkció.(És ezt Carline kollégának is írom.)
-
kezo0
addikt
válasz Wanderlust #137699 üzenetére
-
kezo0
addikt
Gondolom, az androidos appról van szó, mert most kipróbáltam, és valóban: a TV fülre koppintva egy teljesen üres, fekete képernyő látható csak... És onnan vissza sem lehet sehova sem lépni, be kell zárni az alkalmazást.
Valami gebasz lehet a háttérrendszerrel, mert az iPadOS-verzióban is ugyanígy elsötétül minden a TV fülön (ott egy pillanatra bejön először a felület, aminek meg kéne jelennie).
Sőt! A webes felületen is csak egy nagy fehér oldalt dob a TV menüpont!Az átküldéshez Chromecast-képes eszköz kell, arra lehet castolni.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Csaknem egy hónappal azután, hogy egy okt. 8-án érkezett e-mailben okt. 14-18. közöttre belengették a tévészolgáltatásom átállítását a ONE-ra, majd az ígért időintervallum lejárta után küldött sms-ben tájékoztattak a migrálás sikertelenségéről, és az azóta eltelt időben sem történt SEMMI, a mai napon én is megkaptam postai úton a Vodafone hivatalos levelét, melyben azt írják, hogy át leszek állítva.
Köszönöm, Vodafone, az időzítés volt mindig is az egyik erősségetek.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Úgy néz ki, januártól nem csak az RTL-es csatornákkal bővül a tévés választék a ONE-nál:
ÉRKEZIK A CANAL+ ACTION HAZÁNKBA IS[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
-
kezo0
addikt
válasz Voice24 #137597 üzenetére
Lehet, hogy most érte utol ez a hiba a főcsatornát:
Az óraátállítás miatt vasárnap délelőtt lefagyott 11 RTL-es csatornaBeam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Amikor éjjel belépsz a My Vodafone fiókodba... Meglepetééés!
-
kezo0
addikt
válasz zebulon666 #137574 üzenetére
Mert az Arrist csak az ügyfélszolgálat tudja bridge módba tenni.
-
kezo0
addikt
válasz Voice24 #137543 üzenetére
Ha nem használsz házimozi-erősítőt, ami kiírja, milyen jelet kap a boxtól, hanem csak fülre tudod eldönteni, hogy van-e térhangzás, akkor a hétvégi Forma-1 közvetítésekbe kéne belehallgatnod az M4 Sporton, mert azok ténylegesen DD5.1 hanggal szoktak menni. Ha ott sem érzékeled, hogy "körbevesz" az atmoszféra, akkor valószínűleg tényleg elb...altázták az 5.1-et...
-
kezo0
addikt
válasz Voice24 #137535 üzenetére
Azt mondod, eddig az összes csatorna hangját 5.1-re konvertálták, ezért voltak halkak, most meg minden csatorna sztereó lett, ezért hangosabbak? Tehát úgy oldották meg a problémát, hogy lebutították azoknak a csatornáknak a hangját is, amelyek ténylegesen DD 5.1-ben sugároznak…?
-
kezo0
addikt
Kis segítség a megértéshez (tényleg nem olyan egyszerű):
Hogyan és hol nézheted a Bajnokok Ligája-meccseket?Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz vlesi69 #137514 üzenetére
Szerintem az nem elfogadható érv, hogy azért rosszabb, mint a régi, mert még új, és majd idővel jó lesz ez is.
Emlékeztetőül: 2021. őszén váltotta fel a korábbi Horizon Go-t a Vodafone TV. Eleinte az új rendszer számos gyermekbetegséggel küzdött, aztán idővel elérte a jelenlegi szintet. De ehhez másfél-két év kellett a bevezetést követően – úgy, hogy folyamatosan egy világcég nemzetközi fejlesztő csapata dolgozott rajta! Most sem tökéletes, de mondjuk úgy, már elfogadható. Legalábbis kiismertük, megszoktuk, megtanultuk napi szinten használni, tudva a hibáit.
Erre most leváltják egy új rendszerrel, ami indulásakor egyértelműen kevesebbet tud, és egy magyar cég ki tudja hány fős fejlesztő brigádja áll mögötte, egy olyan országban és cégnél, ahol sokszor magasról tesznek rá, hogy mik az előfizetők igényei… Ahol hibabejelentéseket érdemi vizsgálat és/vagy intézkedés nélkül negligálnak és zárják le a hibajegyet azzal, hogy szerintük náluk nincs hiba, vagy ha volt is, már megszűnt.Szóval adódik a kérdés: vajon mennyi idő kell majd ahhoz, hogy a OneTV is tudjon legalább annyit, mint a Vodafone TV…?
-
kezo0
addikt
válasz zoli62 #137495 üzenetére
Úgy látom, a foci BL meccsek nem nézhetők vissza, minden más igen. Gondolom, szerzői jogi okokból van a korlátozás. (Ami azért kicsit fura, mert OneTV platformon ezek is visszanézhetők...)
Viszont rögzítést mindenre be lehet állítani, ezért javaslom, vedd fel, ami érdekel.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Adams84 #137475 üzenetére
Az App Store nem írja, hogy a 18-as verzió nem támogatott.
Továbbá az App Store-ban látható mintakép szerint sincs cast az appban.
Mondjuk azt is írják, hogy „Nyelvek: angol”, ami ugye baromság…
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
„…YouTube esetén a Cast nem az eszközön lévő YouTube appot indítja el?” – Dehogynem, ezért cast és nem szimpla tükrözés (mirroring)!
Ezért sem értem, hogy akinél megy a cast, az mit indít el a tévéjén, hiszen a tévék egyikén sem fut még natív OneTV app…Nekem is Asus routerem van, és a látvány nekem is ilyen a mobilon, csak az „Átküldés ide:” nem talál eszközt, ahova át lehetne bármit is küldeni.
Na bocs, én most kicsekkolok, mert már megint nem fogok eleget aludni…
-
kezo0
addikt
válasz Adams84 #137471 üzenetére
Az előző hsz-ben írtam a teló tárhelyéről – most ki van kapcsolva, mert mindjárt alszom, de majd csekkolom. Viszont a tárhelynek egész biztosan nincs köze ahhoz, hogy az app egyáltalán nem is lát castolható eszközt a hálózaton.
A iPad egy mini 6, iPadOS 18.0.1-gyel, ami a legfrissebb. De az iPades appban egyáltalán nincs is cast ikon a jobb felső sarokban, szóval ott még nincs is belefejlesztve ez a feature. (De szóljon, akinél iPhone-on vagy iPaden van cast az appban!)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Adams84 #137468 üzenetére
„… ha valakinél működik, akkor elvileg(!) mindenkinél működnie kellene.“
Hát én meg azt mondom, hogy ha ugyanabban a hálózatban, ugyanazokkal az eszközökkel simán lehet castolni a YouTube-ot, a OneTV-t meg nem, akkor nekem a OneTV app a gyanús.
* szerk.: látom, utólag kiegészítetted a hsz-t.
Majd megnézem, de nem hinném, hogy nincs annyi szabad tárhely a telón. Viszont ha a tárhely lenne szűkös, akkor legfeljebb nem tudna elindulni a cast, de ugye itt az van, hogy eleve nem talál az app olyan eszközt a hálón, ahova castolhatna. Az meg nem a tárhely függvénye, szóval ez valami hálózati gebasz.[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Adams84 #137465 üzenetére
Anyámnál nincs saját router, csak az AC-s vodás fekete HGW, és ott sem megy a cast. Ott a tévé is wifin csatlakozik.
Mert nálam minden fix helyen lévő eszköz kábellel lóg a routeremen, így a tévé is, switchen keresztül. De a kapcsolódás módja nem jelenthet problémát, csak az számít, hogy azonos hálózaton legyenek. Ráadásul minden eszköznek MAC-címhez hozzárendelt IP van kiosztva a routerben, tehát még az IP-címek sem változnak a DHCP miatt minden ki-bekapcsolásnál.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Adams84 #137463 üzenetére
Sony Xperia 5 IV a mobil, Android 14, és 5 GHz-es AX wifin van csatlakoztatva a routeremhez, szóval nem éppen egy őskövület.
A tévé egy Panasonic OLED, nem a legújabb, de azért az sem kőkorszaki modell. (De mondjuk anyámnál sem sikerült castolni a OneTV-t az ő Sony tévéjére.)Szerencsére ez nekem nem létkérdés, mert ha tévéadást akarok nézni, akkor azt nem casttal szoktam megoldani. Vannak boxok, van mediacard, illetve nézem az iPaden, ha épp nem vagyok tévé közelében. Csak jeleztem, hogy kipróbáltam a castot, és nekem nem megy.
-
kezo0
addikt
Írtam már, hogy édesanyám előfizetését sikeresen migrálták OneTV-re, de neki nincs VTV boxa, szóval az átállás nála csak a webes felületet és a mobilos appot érinti (amiket ő soha nem használt).
Mindez pár napja történt, ehhez képest máris megbombázták egy hosszú, részletes kérdőívvel a OneTV-re vonatkozóan, melyet az ígéret szerint csak 5 perc kitölteni - de ha kicsit is komolyan veszed, akkor azért ennél jóval több időbe kerül a végére érni.Mivel az anyámnak átállított felületeket ő nem használja, viszont én napok óta próbálgatom, nézegetem ezeket, és mivel az ő teljes körű meghatalmazottja vagyok, ezért vettem a bátorságot, és kitöltöttem a nevében az online kutatást.
(Van pár hiba a kérdőívben, pl. ilyenek: Ugye ezeket az oldalakat a kitöltőnek nem is kellene látnia, de mindegy is, nem ez a lényeg.)A lényeg, hogy nagyon alaposan kikérdeznek külön-külön is a webes és a mobilos alkalmazás használata során tapasztaltakra is, és én ott, ahol szövegesen is meg lehetett fogalmazni, hogy mi az, ami hiányzik, ezeket írtam be:
OneTV app hiányosságai:
1. Ha egyvalaki használja csak az appot, tehát csak egyetlen profil van, akkor ne kelljen azt minden egyes indításkor kiválasztani!
2. Hiányzik az appokból a lebegőablakos kép-a-képben mód.
3. Kéne a portré mód az iOS/iPadOS appba is.
4. Saját csatornalistát jelenleg nem lehet szerkeszteni.
5. Nem jó a fix 20 mp előre/hátra ugrás a műsorban, hadd állítsam be ezeket az értékeket én, magamnak. (Eleve ne legyen egyforma a két érték!)
6. Kéne teljes képernyős EPG lehetősége is.OneTV webes alkalmazás hiányosságai:
1. Kéne teljes képernyős EPG lehetősége is!
2. Saját csatornalistát jelenleg nem lehet szerkeszteni.
3. A www.one-tv.hu oldalon NINCS hangerő-szabályzási lehetőség, csak az egész PC (ill. a Windows) általános hangerőbeállítását lehet használni, ami elég suta megoldás.
Lehetett volna még bővebb lére ereszteni, de a kitölthető mezőben engedélyezett maximális karakterszám ennyit engedett meg.Jó lenne, ha minél többen, akik megkapják ezt a kérdőívet, kitöltenék, és amennyire csak lehet, felsorolnának minden problémát, hiányosságot, nehogy azt higgyék a Vodánál, hogy jó lesz ez így, és máris hátradőljenek.
A kérdőív végén választani lehet, hogy anonim módon kezeljék az általad megadott infókat, vagy engedélyezed, hogy társítsák a konkrét ügyfélhez, aki kitöltötte, vagyis hozzád. Mondjuk szerintem akkor is tudják, hogy ki töltötte ki, ha az anonimitást választod, de mindegy.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz hargitomi #137460 üzenetére
Korábban írtam már: nálam nem működik a cast. Nem talál egyetlen hálózati eszközt sem, ahová át lehetne küldeni a lejátszást, pedig azonos alhálón vannak az eszközök. Ugyanerről az androidos mobilról (vagy az iPademről is) simán tudom castolni a YouTube-on nézett tartalmat akár közvetlenül a tévére, akár egy, a tévére dugott Fire TV Stickre, de látja a cast a Vodafone TV (Sagemcom) boxot is. Szóval nem a telefonban és nem a tévében van a hiba – gondolom én.
Az iPadOS appban meg nincs is cast ikon, szóval ott még csak kezdeményezni sem lehet az átküldést.
A fentieken kívül jópár hiányosságot összeszedtem már egy korábbi hsz-ban, amelyek tekintetében egyértelműen kevesebb a OneTV tudása, mint a VTV-é (-jé?).
Szerintem ha egy új rendszert előrelépésként harangoznak be az előfizetőknek, akkor az a minimum, hogy ez az új rendszer már induláskor tudjon legalább annyit, mint a régi…
* szerk.: Nyilván mindenkinek más és más szempontok a fontosak és kevésbé fontosak, ezért természetesen elfogadom, ha valaki a saját használati szokásai alapján már most is jobbnak gondolja a OneTV-s rendszert a réginél. Én sajnos nem tudom ezt kijelenteni.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #137448 üzenetére
Egyébként vicces a PC-n a Chrome két egymás melletti fülén, párhuzamosan nézni ugyanazt a tévéműsort – de az egyik fülön a VTV, a másikon a OneTV oldalán.
Amit megfigyeltem:
– a VTV pár másodperccel előrébb jár a lejátszásban;
– a Chrome szerint a VTV-s oldal memória-fogyasztása 150-250 MB között ingadozik, a OneTV-s oldalé 250-350 MB között.
Nem mintha ezekből bármi érdemleges következne, csak mint érdekesség írom ide.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz cocka #137447 üzenetére
De nyilván jogosult volt, csak ő sosem használta ezeket. Én meg nem próbáltam az ő adataival bejelentkezve kipróbálni ezeket, mivel a saját előfizetésemmel is tudtam ezeket használni.
(Most is csak azért próbálgatom az ő adataival belépve a OneTV-s dolgokat, mert én még nem vagyok átállítva.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #137416 üzenetére
Upsz, még egy negatívum, amit kifelejtettem, bár írta már más is:
A www.one-tv.hu oldalon NINCS hangerő-szabályzási lehetőség, szemben a tv.vodafone.hu-val! Csak az egész PC (ill. a Windows) általános hangerőbeállítását lehet használni, ami elég suta megoldás. Remélhetőleg nem gondolják, hogy ez így elégséges, és nem marad majd így.
-
kezo0
addikt
válasz cocka #137441 üzenetére
Neeem, olyan típusú, táblázatos elrendezésű EPG, ahol a vízszintes tengelyen az időt, a függőleges tengelyen pedig az egyes csatornákat lehet görgetni, nincs a tv.vodafone.hu-n. Amiről te írsz, az csak az éppen nézett csatorna műsorrendjét mutatja meg az élő műsorkép alatt.
A www.one-tv.hu oldalon viszont az általam írt teljes, táblázatos EPG-ben lehet navigálni balra-jobbra, fel-le, ami pont olyan megjelenésű, mint az appokban vagy a boxokon.Ami az időben visszafelé lépkedést és műsorvisszanézést illeti, én ugye nem a saját, hanem anyám lehetőségeit vizsgáltam az új, OneTV-s webfelületen ill. appokban. Mint írtam, neki csak régi Cisco boxa van, amivel már rég nem lehet időben visszafelé tekerni az EPG-t, és ennek megfelelően műsorvisszanézés sincs. Ezért lepett meg, hogy a webes felületen és az appokban viszont elérhetők neki is ezek a lehetőségek.
Az RTL+-ról nem tudok nyilatkozni, tán összesen ha két-háromszor léptem be eddig életemben abba az alkalmazásba... De tény, hogy a legtöbb streaming-szolgáltatás is úgy működik, hogy indításkor ki kell választani a profilt, amivel használni szeretnéd. Ettől függetlenül lehetne a OneTV beállításaiban egy olyan kapcsoló, hogy indításkor jelenjen meg a profilválasztó képernyő, vagy automatikusan az utoljára használt profil töltődjön be.
-
kezo0
addikt
válasz Toth_Jani #137428 üzenetére
Az iPaden futó appban nincs castolási lehetőség, meg sem jelenik a cast ikonja.
Az androidos telón futó appban elvileg van cast opció, csakhogy nem talál egyetlen eszközt sem, amire lehetne castolni… (YouTube-ot rendszeresen castolok, azt át lehet küldeni a tévére, a FireStickre, de akár a VTV (Sagemcom) boxra is mehetne, ezeket mind látja a YouTube app.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz gduck #137418 üzenetére
Apropó, tekerés. Utálom, hogy előre-hátra fixen 20 mp-es lépésekben lehet csak ugrálni a műsorokban (ha nem a csúszkát akarjuk húzogatni, amivel elég nehéz pontosan pozícionálni). Az Eurosporton pl. többnyire 3 perces egy reklámblokk a kerékpár-közvetítésekben, ezt a VTV-ben 6 db koppintással tudtam átugrani, mert ott 30 mp egy ugrás előre (és ha jól emlékszem 10 mp hátra). A 6 db sem volt kevés, de ezentúl majd 9 koppintással tudok 3 percnyit ugrani… És ugye nem kell elmagyarázni, hogy miért butaság ugyanannyi időt beállítani a hátrafelé ugráshoz, mint az előre irányban történőhöz: direkt nehezíteni szeretnék a pontos(abb) navigálást?
(Most azt hagyjuk is, hogy már a Cisco boxon is egyedileg be lehetett állítani a menüben, hogy hány mp-es ugrás legyen hozzárendelve a távirányító balra ill. jobbra nyíl gombjaihoz…)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #137351 üzenetére
Mivel én a múlt hétre ígért átállítás meghiúsulása miatt még mindig VTV-s vagyok, de édesanyámnál – akinek viszont csak régebbi boxa meg mediacardja van – sikeres volt a OneTV-re váltás, ezért ahogy ígértem, az ő belépési adataival megpróbáltam és tudtam is kicsit nézegetni, próbálgatni az új rendszert. Legalábbis a webes felületet (www.one-tv.hu), az iOS/iPadOS appot és az Androidon futó appot.
Nos, a tapasztalataim egyértelműen jobbak, mint amire számítottam.
Pozitívumok:
– Szemben a VTV ahány rendszer, annyiféle megjelenésű és működtethetőségű megvalósításaival, örömmel konstatáltam, hogy a OneTV-t minden platformon igyekeztek hasonló felépítésűre és kezelhetőségűre kialakítani: a felület nagyon hasonlóan néz ki az iPaden, a droidos mobilon és a weboldalon is. Főleg ez utóbbi örvendetes, mivel a VTV webes felülete nagyon eltér az appok megjelenésétől, és azokhoz képest küzd néhány hiányossággal – itt ez nincs. A webes felület ugyanazt tudja és nyújtja, mint az appok!
– Az előzőekből következik, hogy végre a webes felületen is van rendes EPG! Ráadásul az EPG-ben nem csak előre, hanem visszafelé is lehet az időben lépkedni, és van műsorvisszanézési lehetőség is – annak ellenére, hogy édesanyámnak a kissé koros Cisco boxán ugyebár már rég megszüntették az interaktív funkciókat, vagyis a boxon nem tud az EPG-ben visszafelé tekerni, sem múltbeli műsorokat visszanézni (6 napra előre viszont bármelyik csatornáról BÁRMIT fel lehet venni, és a felvett műsorok lejátszásában, ide-oda tekerésében sincs semmilyen korlátozás, khm).
– A webes felület teljesen fluid, a kiválasztott csatorna műsorának lejátszása azonnal, akadásmentesen elindul, és utána sem köhög, akad, döcög, fagyogat – szemben a tv.vodafone.hu oldalon tapasztalható állandó bukkanókkal. (Legalábbis az én Windows 11-es, elég erős PC-men a mai napig nem lehet a VTV-s weboldalon normálisan, akadozásmentesen tévézni.)
– Érdekes, mintha azt írták volna, hogy az appban nincs portré mód, de az Androidon futó verzióban van: eleve portré módban indul az alkalmazás, és a TV menüpontot kiválasztva az EPG felett, kis ablakban fut a tévéműsor. A mobilt fekvő helyzetbe forgatva lesz a műsorkép teljes képernyős, landscape helyzetű. (Ez tehát hasonló a VTV androidos appjának működéséhez.)
(Felső kép: Android, alsó kép: iPadOS)Negatívumok:
– Mint látható, a fotók úgy készültek, hogy a mobilommal lefotóztam az iPadet ill. az iPaddel lefotóztam a mobilomat. Ennek oka, hogy a OneTV-s felületeken a tévéműsorokról nem lehet screenshotot készíteni. Vagyis lehet, csak a műsor képének helyén egy fekete téglalap lesz a képernyőfotón… A VTV-s appban szabadon lehetett screenshotokat lőni a műsorokról.
– Kissé tényleg idegesítő (ahogy már más is írta), hogy indításkor akkor is mindig ki kell választani először a profilt, ha abból csak egy van, mert egyetlen személy használja csak az alkalmazást.
– Hiányzik az appokból a lebegőablakos kép-a-képben mód. Ha másik alkalmazásra váltasz a mobilon/tableten, a OneTV a háttérbe kerül és megáll a műsor lejátszása…
– Kéne a portré mód az iOS/iPadOS appba is: sokszor megesik, hogy egy műsor nézése közben (amit természetesen alapvetően landscape módban végzünk) rövid időre mégis álló helyzetbe szeretnénk forgatni az eszközt, mert mondjuk a lakáson, házon belül átvisszük A-ból B-be, és tesszük ezt úgy, hogy közben egy kézzel tartanánk azt, amire a portré mód a kényelmesebb. Jó lenne, ha ilyenkor a képernyő is elfordulna 90 fokot, ahogy ezt számtalan app automatikusan megteszi.
– A Beállítások/Csatornák menüpontban két opció van: „Általános lista” és „Saját listám”. Az utóbbi jelenleg inaktív, nem választható… Talán majd, egyszer sikerül ezt is működőképesre belefejleszteni az appba.Most hirtelen ennyit szedtem össze, ezek az első benyomásaim. Kiváncsi vagyok, mikor hajtják végre az én – egyelőre meghiúsult – átállításomat is, hogy lássam, a VTV boxokon hogyan muzsikál a OneTV.
-
kezo0
addikt
válasz nicu71 #137353 üzenetére
Jajj, igen, az emlékezetes volt. De mondjuk ott csak a tortúra egy része volt a UPC (vagy már Voda?) sara, a másik része az volt, hogy új személyi kellett anyunak a szerződéskötéshez, és az sem ment egyszerűen (ujjlenyomat-levétel sikertelensége, orvosi igazolás az okmányirodában ajánlott bőrgyógyász-szakorvostól, aki szakmányban állít ki ilyen igazolásokat stb.)
Most viszont annyiban más a helyzet, hogy nincs semmilyen tennivalóm, csak passzívan, szelíd derűvel szemlélem, ahogy nem hajtják végre, amit ígértek. És igazából addig jó nekem.
-
kezo0
addikt
válasz Adams84 #137349 üzenetére
Neeem.
E-mailt én is kaptam és mutter is kapott (eltérő szöveggel, az előfizetéseinknek – anyunak nincs VTV boxa, nekem van – megfelelően), mivel külön email-címek vannak regisztrálva az előfizetéseinkhez. Csak a kapcsolati mobilszám azonos, mert anyunak nincs mobilja. Erre a mobilra viszont csak egy sms jött, ami nem szólt a boxokról, tehát az vélhetően anyámnak szólt. És lehet, hogy őt át is állították – amit majd lehet, csekkolok oly módon, hogy megpróbálok bejelentkezni a OneTV appba anyu belépési adataival.
Nekem nem jött sms, és nem is lettem átállítva.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #137338 üzenetére
Na, hát beköszöntött okt. 18., és én változatlanul VTV-s vagyok. Valamit megint elcsesztek, vagy minimum nem jól fogalmazták meg az értesítést. Mert ha holnap hajnalban állítanak át, akkor az már okt. 19. (És akkor ahhoz ugye még ma kéne egy sms-t is küldeniük.)
-
kezo0
addikt
válasz zzola #137344 üzenetére
Ja, hát én is olvasom a beszámolókat, nem csak itt, hanem a Vodafone-os fb-csoportban is, és bizony elég kevés a dicsérő szó.
De legalább válaszolnak az appal kapcsolatos véleményekre, még ha nem is túl sok konkrétummal…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest