Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
válasz Ukraan #131113 üzenetére
Szia!
Szerintem a nyomtató a ludas.
Alvó állapotban szerintem lelövi a wifijét, vagy legalábbis lecsatlakozik a hálózatról. Én valami olyasmi beállítást keresnék a nyomtatón, hogy ne csatlakozzon le sose a wifiről.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
A régi UPC-s EVW3226 modem/router-nél lehet módosítani valahogy a routing tábláját? Vagy egyáltalán valahogy megnézni?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Sima előfizetésnél lehet olyat kérni, hogy fix IP-m legyen?
Ha igen, mennyiért?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Ahham, azthiszem akkor kezd összeállni a kép. Na majd megnézem a szerződést, azon hátha említve van. (Nem saját, csak segítek egy helyen hogy a másik szobában is menjen a TV, amihez adottak mediaboxos feltételek).
Tehát akkor lehet az van, hogy az adott területen nincs DVB-C szolgáltatás, ezért a saját IP-TV mókájukat kell használni műsornézésre.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
-
TomMusic
őstag
válasz -=RelakS=- #111541 üzenetére
Bakker, mindig megszivat a vágólap
Ezt akartam linkelni: [link]
Ja igen, a net mindenképp kell a TV-hez majd, bár wifi szerintem lesz, a HGW a (panellakás) másik szobában van.
Szóval ha csak simán UTP-vel van összekötve egymással a HGW és TV, akkor még nem lesz műsor a TV-n?
Köszi a választ!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Van egy HGW, meg egy ilyen mediabox: [link]
A mediabox HDMI-vel van összekötve egy régi "félokos" TV-vel.
Kérdés, hogy ha lesz okos TV, akkor abba közvetlenül mehet a HGW-ből az UTP, vagy mindenképp kell a mediabox?
Előre is köszönöm!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz NoOne1976 #111472 üzenetére
Arra voltam kíváncsi hogy működik így?
Kolléga egy másik szolgáltatónál próbált ilyet, és nála így nem ment, csak ha közvetlenül a HGW-be volt dugva a mediabox.
De akkor ezek szerint működik, köszönöm!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Próbált már valaki olyat, hogy
HGW - - - 1 szál UTP----> switch =====2 szál UTP====> 2 mediabox?
Előre is köszönöm!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Használja valaki úgy a telóját hogy két SIM, két külön szolgáltatótól?
A hanghívásokhoz telekomos, a netezéshez vodafonos SIM-et használnék (OP3 telóval).
Mondjuk azt nem tudom, hogy a vodafonos csak mobilnetes SIM használható telóban?
Előre is köszi!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz #72445440 #91209 üzenetére
Köszi a választ, a többieknek is!
Igen, sejtettem hogy ilyesmi a szitu de gondoltam rákérdezek. Hát akkor felesleges szünetmentesre rakni a modemet, mert ha áramszünet van, akkor valószínűleg az egész utcában (bár ha másik fázisról kapja az oszlopon a cucc a ciberét, és mondjuk az nem megy el..) az van.[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Ha elmegy otthon az áram (vidéken kertesház), akkor attól még van Internet?
Szóval ha a modemet rárakom szünetmentesre, akkor működni fog?
Gondolom sok mindentől függ, de van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Korábban hallottam már, hogy a UPC analóg TV szolgáltatást megszüntetik. Most azt hallottam, hogy mától (vagy holnaptól). Ez mennyire valós?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz kabelmania27 #64209 üzenetére
Köszi!
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Nemrég hívtak elvileg a UPC-től ezen a számon: 061/5100961, szerződéshosszabbítás miatt. Januárban valóban le fog járni, szóval nem tűnik kamunak (bár ez az oldal szerint elég furcsa tapasztalatok vannak erről a számról).
Nade, be akartam lépni a UPC ügyfélszolgálatos weboldalra, viszont nem emlékszem semmire, szóval kértem volna a felhasználó nevet, de azt mondja nincs ilyen:Ha pedig beregisztrálnék, akkor az email címemre meg azt írja, van már ilyen felhasználó...
Ilyenkor mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz TomMusic #62742 üzenetére
Juhéé!
Sikerült!
El kellett mondani a telefonban, hogy miért akarom az IPv4-et, aztán kapcsoltak egy csajhoz, aki kattintott egyet, és pár perc múlva már meg is oldódott a dolog. Rendes IPv4-es címet kaptam, a modem újraindult elvileg, és az admin felülete is megváltozott picit, eltűnt a DSLite, meg IPv6 részek, és megjelent pl. a Porttovábbítás funkció is.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
-
TomMusic
őstag
válasz 4Grider #62738 üzenetére
Az én budapesti kb ugyanilyen GW-ben van port-forward. Csak azért kérdezem, hogy ha kérem az IPv4-et, az nekik csak pár kattintás, vagy GW-t is cserélni kell. Illetve ha nem kell cserélni, akkor a GW elintéz maga mindent és átvált másik módba, vagy hogy is működik a gyakorlatban.
Na de majd nemsokára kiderül, megpróbálok ma-holnap elmenni egy ügyfélszolgálathoz..Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz 4Grider #62736 üzenetére
Köszi a választ!
Ez esetben az Ubee-ban hogy lesz a porttovábbítás? Vagy automatikusan "bekapcsolódik" ez a funkció? Vagy "átlátszó" lesz, mint ha csak sima modem lenne?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Olvastam róla, hogy a UPC elkezdte nemrég bevezetni az IPv6-ot, és emiatt a publikus IPv4 cím egy NAT hálózat IP címe (ami mögött van a modemem), tehát közvetlenül nem tudom elérni az otthoni gépet (gondolom ezért sincs porttovábbítás ebben az Ubee-ban).
Csatoltam képet az ottani modem/router felületéről (nincs külön router, csak amit a UPC adott EVW3226-ot).
Most hétvégén próbáltam beüzemelni egy kis miniszervert, de azóta sem tudom kintről elérni, mint ha nem létezne a gép. Viszont pl. TeamViewerrel megy a kapcsolat, illetve onnan kifele tudok kapcsolatot létrehozni. Először arra gyanakodtam, hogy (mivel telivan a gép mindenféle HP segédprogramokkal/szolgáltatásokkal, amik korlátoznak csomó mindent) az op.rendszer van lekorlátozva. Aztán most olvasom, meg nézem, hogy lehet szolgáltatói oldalon van a kutya elásva. Sajnos nincs most ott másik gép, amiről tudom hogy jól van beállítva, és ki tudnám próbálni, majd csak hétvégén leszek ott fizikailag, amikor tudok vinni laptopot.
Szóval lehet a gép is tilt minden bejövő kapcsolatot, de gyanús nekem ez a UPC oldal is.
(A budapesti Ubee-nak csak ipv4 címe van, és ott van porttovábbítás is, azzal működik minden rendesen.)
Van valakinek valami információja a témában?
Elvileg lehet kérni, hogy állítsák vissza, de kérdés, hogy az mennyi idő, meg mivel jár.
Előre is köszönöm!
Szerk.: előbb kimaradtak a képek, most csatolom.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz TomMusic #59923 üzenetére
Na úgy néz ki, megoldódott a dolog, egyetlen csatorna nem akar csak bejönni, a Film+ 2, viszont bejön valami 2 másik, ami elvileg nincs benne a bronze-ban.
-
TomMusic
őstag
válasz kabelmania27 #59919 üzenetére
Szia!
Köszi, közben felhívtam a hibabejelentőt, és küldtek valami beállítást a kártyára, ahogy korábban írták itt is. Így már működik a Comedy Central, viszont még mindig nem az összes, szóval mondtam az otthoniaknak, hogy írják össze mik nem mennek, meg az eszköz sorozatszámát, és ha ezek megvannak, újra hívom az ügyfélszolgálatot.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz Gubek-Einste #59916 üzenetére
Nővérem ott van, szóval le tudjuk ellenőrizni, csak én elég messzi vagyok, csak hétvégén voltam ott.
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Hali,
Kábel TV témában lenne kérdésem.
Nemrég újítottunk a szerződésen, és az analóg csatornák mellé már vannak digitálisak, kaptunk egy mediaboxot is. A csomag a legkisebb ("digital bronze"), de nagyon kevés csatorna érhető el. A csatolt képen pl. a Comedy Central látható, ami elvileg benne van a csomagban, gyakorlatilag meg az fogad, ami a képen van (ugyanez sok más csatornánál is). Ami érdekesség, hogy az ügyfélszolgálatnál azt mondták, hogy az aktivációs kód 550, merthogy az irányítószám első 3 száma az, ami oké is lenne (5500 Gyomaendrőd), viszont a kis füzetben, meg a UPC oldalán is 540-et írnak Gyomaendrődhöz. Az 550-et beírva nem talál egyetlen csatornát sem, az 540-et beírva pedig így működik, csak sok csatorna ugyebár "nem jön be". Ami érdekesség, hogy próbáltam pl. visszanézni pár műsort, azt meg engedte...
Próbáltam reinstallt, elvileg küldtek rá szoftver frissítést is, de nem változott a helyzet.
Találkozott valaki ilyen problémával?
-
TomMusic
őstag
válasz FlashLed #58233 üzenetére
A MyUPC nálam se akar jó lenni, viszont a Wi-Free teljesen jó, az Internet is abszolút oké, a médiabox/digitális TV majd most derül ki, de eddig az analóg TV is oké volt.
Az ügyfélszolgálatnál is mindig rendesek saját tapasztalatom szerint.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz qnadam #58221 üzenetére
de a kártyát ki tudják lőni kb három kattintással
Tudom, de esetünkben ezt se tudnám elképzelni.
Amúgy szerintem az lesz, hogy a mediabox első bekapcsolásakor összemadzagolom a modemmel, biztos ami biztos, aztán megnézem mizu ha csak koaxxal megy.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Hát én nehezen tudnám elképzelni a UPC-ről hogy szerződés lejárásának napján kilövik az ügyfelet. Főleg hogy ma voltam egy UPC irodában, és ilyesmi szóba se került, de rákérdeztem, és azt mondták nincs semmi gáz (nyilván egy ügyfélnek nem mondják azt, hogy "hello van"). A 10 év alatt egyszer sem tapasztaltam ilyen jellegű lépést a UPC-től (illetve akkor még nem volt UPC, de szerencsére nem változtattak a hozzáálláson).
Nade! Akkor a mediabox első indulásához nem kell internet kapcsolat? Tehát a 3 jegyű kód alapján offline be tudja lőni magát?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz qnadam #58208 üzenetére
Köszi a választ (Gubek-Einste-nek is) !
És ha Internet kapcsolat nélkül (tehát csak a koax van bedugva) indítom be először a Mediabox-ot, akkor is lehet használni? A "hálózati aktiváló kód" (ami aszem az irányítószám utolsó 3 számjegye) beírásának mi a gyakorlati jelentőssége?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok.
Van Internet és TV előfizetésünk (meg telefon, de azt sose használjuk). Eddig analóg módon volt használva a TV, most azonban mivel úgy csomag lett, van digitális TV szolgáltatás is. Ehhez ugyebár kaptunk egy Horizon HD Mediabox-ot a szükséges tartozékokkal.
Az összekötés jelenleg ugyebár úgy néz ki, hogy bejön a koax egy splitterbe, aztán egyik megy a modembe (Internet), másik meg a TV-be. És itt az újdonság az lesz, hogy a mediabox bekerül a splitter - TV közé. Azonban kell ethernet kábelt is bedugni a mediabox-ba, az extra funkciók miatt, illetve gondolom a FW frissítést is így tudja elvégezni.
Kérdésem, hogy ha nem közvetlenül csatlakoztatom a mediabox ethernet pontját a kábelmodemhez, hanem valami routeren keresztül, akkor az jó lehet? Mert az a probléma, hogy a kábelmodem másik szobában van, és nagyon nagyon macerás lenne a kettő között még a koax mellé UTP-t is kihúzni.. Viszont Wifi elérés van, szóval valami wifi-bridge segítségével tudna csatlakozni a Mediabox a kábelmodemhez...
Csinálta már valaki így?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz Gubek-Einste #44192 üzenetére
Na közben rájöttem! Chrome alatt nem működik jól az Ubee... Beléptem explorerrel, és máris jól működött. Még a modemet se kellett újraindítani.
-
TomMusic
őstag
válasz Gubek-Einste #44190 üzenetére
Köszönöm a választ!
A DMZ azért jutott eszembe, mert egy eszközt teljesen elérhetővé akarok tenni a neten, de közben rájöttem, hogy erre a porttovábbítás lesz a jó.
Azonban vagy én vagyok a béna, vagy valami nem oké.
Hiába írok be bármit a mezőkbe, majd a mentés gombra kattintok, nem menti el, kiírja hogy "Ugyanez a porttartomány legyen a belső porttartomány is" egy ablakban, majd az OK-ra kattintva bejön az "Általános" fül, és ha visszamegyek a porttovábbításra, nincs ott az előzőleg beírtak..
Mit csinálok rosszul?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz adika4444 #44185 üzenetére
Köszi a választ!
A porttovábbítás az oké, csak ez a DMZ zavaros kicsit. Máshogy teszem föl a kérdést. Az előző képen látható helyre minek az IP-jét kell beírni?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Már csináltam ilyet, de elfelejtettem..
Szóval van ugye az Ubee modem/router, ahol lehet DMZ-t beállítani.
Kérdésem, hogy itt annak a gépnek az IP címét kell megadnom, amit "kintről" el akarok érni (tehát ami helyi hálóba van a modem/routerrel)? Vagy fordítva, tehát a kinti címet adom meg, amit beengedek a hálózatba?
Illetve ez mennyire befolyásolja a többi eszköz hálózat elérését? Tehát ha mondjuk pl. a DMZ-n megy egy 10Mb-es letöltés, akkor a többi eszköz (feltéve hogy 30Mb-es sávszélességem van), már csak 20-at használhatnak max, ha pedig nincs egyáltalán forgalom DMZ-n, akkor a többi eszköz megkapja a 30Mb-et? Ugyanez feltöltésre is.
Előre is köszönöm!
Szerk.: ja igen, és hány DMZ-t lehet beállítani?
(Bocsi ha valami butaságot kérdeztem)[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz kabelmania27 #44142 üzenetére
Szia,
Köszi!
Most nézem milyen rettentően rossz volt a helyesírásom.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Ha csak Inernet előfizetésem van, akkor is elérhetőek iyen áron (Freedom M : 3990Ft) a mobil ajánlatok?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz JohnnyX #35411 üzenetére
Nem kaptam levelet, illetve telefonon egyeztettem a UPC-s emberkével, és nem említetett ilyesmit, pedig direkt rá is kérdeztem. Elvileg összedugom, és mennie kéne.
Viszont én egyre jobban gyanakszom arra, hogy a koax másik vége ki van húzva.
Ugyanis még IP-t se kapott a modem, illetve a LED-ek állapota független attól, hogy be van dugva a koax, vagy sem.Szerk.: Zitronensaft: nem, nem egészen ott van, ahol a régi...
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
A régi modem helyett most kaptam új ubis wifis modemet. Bedugtam egy koax végébe, de nem akar a modem IP-t kapni (beléptem a routerbe, és ott láttam, hogy nincs is IP-je a modemnek). Egyébként az is lehetséges, hogy a koax másik vége "ki van húzva". Azt hogyan tudom kideríteni, hogy a koax online? Vagy esetleg kell idő, amíg a modem beregisztrálja magát, vagy ilyesmi?
-
TomMusic
őstag
válasz adika4444 #34654 üzenetére
Csak egy helyen próbáltam ki ezt a Wi-Free-t, ott ezt tapasztaltam, aztán hogy a többi helyen is így van, vagy csak az a HGW van elállítva, nem tudom. De mondjuk ez így valóban macerás kicsit.. Biztos a lobbi..
Speedtest.neten mértem meg kíváncsiságból, de majd letöltök valami nagyot, és megnézem mennyivel jön.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Leírom mit tapasztaltam, hátha más is belefut, bár elég kicsit az esélye, hogy pont ezt a hsz-t fogja olvasni.
Naszóval. Írtam is nem rég ebbe a topicba (is), hogy mobillal tudok csatlakozni a Wi-Free-re, viszont laptoppal nem. Tegnap kiderült az oka, mégpedig hogy a hálózat 802.11n protokollt használ, és a laptopom wifije csak a/b/g-t tud.Ezt a problémát én úgy oldottam meg, hogy a telefont (Samsung Galaxy Ace2) használom modemként, azaz USB-n megosztom a WiFi kapcsolatát. 10/1 megás sebességet tudja.
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Van egy helyen elérhető UPC Wi-Free, amihez tudok csatlakozni mobillal (Samsung Galaxy Ace2, ill. Akai Glory G3), viszont laptoppal nem (Win7). Látja a wifit, kéri az azonosítót és jelszót is, de aztán vagy ismét újra kéri, vagy kiírja hogy nem tudott csatlakozni (pedig ugyanazt írom be, mint a telókon). Kicsit régebbi a laptop, kb. 2007-es, azthiszem. Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest