Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #47197 üzenetére
Akkor ubee-t lehet megis wifi jeltáv megnovelésére használni?
-
törölt tag
Szerk: Már látom az összefoglalóban benne van a Díjnettel kapcsolatos információ
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
My UPC átmenetileg szünetel.
sniper112: Sajnos már nem adnak 3208/3212-es Cisco modemet, már Ubee modemet adnak, 500-as nethez Mercury-t, előfordul hogy kisebb csomagnál is ezt a tipust adják.
Bridge módban kikapcsolt wi-freevel stabilan szokott menni a hgw modem.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
legenda
válasz sniper112 #47193 üzenetére
a wifi modul speciális beállításaiban lehet állítani;
auto módban 20/40 MHz adott és ha a router/hgw is biztosítja, akkor adott a 40 MHz kapcsolat, csak 20 MHz beállítással 20 MHz és fele sebességű kapcsolat lesz csak, amit mind a két eszköz sebessége tekintetében figyelembe kell venni, mert nem mindegy, hogy mennyinek a fele adott érték.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
blakey
titán
válasz sniper112 #47193 üzenetére
Sehogy, a másik oldalnak csak fogadnia kell.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sniper112
aktív tag
értem hát nekem akármilyen készülékem volt ami többre is lett volna képes lekorlátozta a hgw 65mbites re
volt usbs 150mbits adapterem is annál is 65mbitre lekorlátozott. -
blakey
titán
válasz sniper112 #47185 üzenetére
Ahhoz képest nekem simán ment 220 Mbit/s. Igaz, az eszközeim tudják ezt a sebességet.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
legenda
válasz sniper112 #47180 üzenetére
nem csak 65 Mbps, hanem gyorsabb kapcsolatra is képes a hgw, ahol csak annyi, ott az ellenoldal lehet a szűk keresztmetszet, vagy a nem megfelelő beállítások, esetleg környezeti tényezők.
a Mbps -> MB/s átszámításnak wifi esetén nincs sok értelme direktben, ha a kapcsolati sebességről van szó, mert a kapcsolati és a hasznos (mérhető) sebesség jelentősen eltér, utóbbi töredéke csak az előbbinek - ráadásul minden esetben eltérő értékkel -, mivel a hasznos adatok mélyen csomagolva utaznak, mérésre csak a hasznos adat kerül, de a forgalom elengedhetetlen részét képezi a szükséges körítés is.
a hasznos (mért) sebességnél már releváns a MB/s érték.[ Szerkesztve ]
-
sniper112
aktív tag
válasz bigdady #47184 üzenetére
mint ahogy írtam a hgw 65mbits sávszélleséget ad ha felcsatlakozol rá ez megy a jelismétlőre és onnan a készülékre tehát romlik a sebesség de viszont a wifi jele erős lesz. a 65 amúgyis 8 al elosztod akkor kapod meg a mbájts ba a sebbeséget ami durván 8 mbájts lenne de mivel romlik a sebbesség kb 4 mbájts fogsz kapni ami mobilon és tableten való netezéshez elég.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz kabelmania27 #47182 üzenetére
Hát ez az és nekem mindig sikerül az ilyet megfogni. Persze a lottónál nem működik.
-
F_Zolee
veterán
Ezt a szívást. 100 évben egyszer rendelnék plusz szolgáltatást és nem akkor rohad le a rendszerük... Persze úgy indult az egész, hogy bementem személyesen. Mondom sebaj majd akkor megrendelem itthon de hát azt is baxhatom.
-
sniper112
aktív tag
válasz bigdady #47173 üzenetére
igen meg lehet oldani vele de mivel 65mbits ként küldi a jelet a hgw ezért a repeater router vagy repeater is így küldi tovább tehát ha így akarod megoldani akkor csak mobiltelefonra esetleg tabletra jó a jeltovábbítás.
torrent meg egyebeknél érdemes birdge mode vagy kérni hogy csak neked modemra van szükséged és cserélik és veszel saját routert. -
Topikgazda
-
zichie
senior tag
Ma délelőtt helyeztem üzembe egy ismerősömnél az új tévéjét. Behangoltam a digitális csatornákat. Nincs neki sem stb-je, sem mediacardja. Örültünk, hogy levették a kódolást a Filmbox csatornákról: Filmbox Extra HD, Filmbox Premium, Filmbox Family, Filmbox Plus.
Feltételezem, hogy sajnos ez nem végleges. Kódolatlan Filmbox hétvége van, vagy véletlenül maradtak nyitva? -
legenda
válasz csandi86 #47174 üzenetére
szia,
nem minden műszakis ért/foglalkozik egyben a my upc felülettel is, az eszközöket és a műszaki részt vágják, a készüléken valóban nem kapcsolható ki még bridge módban sem a wi-free, de az már más kérdés, hogy a kapcsolódó, viszont nem az eszközhöz tartozó adminisztrációs felületen kilőhető a wi-free, ha a feltételek adottak az előfizetői oldalon (regisztráció...stb.), ám ezzel már nem minden technikus van tisztában.
-
csandi86
csendes tag
válasz kabelmania27 #47170 üzenetére
Kint volt a technikus, átnézte a kábeleket. Mondta, hogy max csak 2 toldás lehetne, de itt 4 van. Amikor itt volt nem volt net semennyire, méricskélt egy csomót, illetve mondta, hogy ez a készülék ami nálam van (ubee) nem nagyon csípi a vpn-t a szoftverfrissítés óta, úgyhogy nagyon ajánlja, hogy rakjam bridge módba és kössek rá egy rendes routert inkább.
Már majdnem megnézte az épületben lévő valamilyen fő elosztót, amikor látta, hogy a környéken épp javítanak valamit, pontosabban a külső hálózattal volt valami gond, és azt szerelték. Szóval nem tudtam rábeszélni, hogy azt is nézze már meg. Most megint úgy tűnik, hogy okés a net, de időlegesen előfordult már máskor is. Ha megint rossz lesz, akkor bridge mód, másik router be (tp link wdr3600) és reménykedek.
Ja amit furcsálltam, hogy amikor mondtam neki, hogy jobb lett valamivel a net, amikor kikapcsoltam a wi-free-t, azt mondta, hogy a wi-free-t nem lehet kikapcsolni, le van tiltva, hogy ki lehessen kapcsolni, csak a routeren lévő sima wifit tudom kikapcsolni. De hát mondom, akkor a my upc oldalon miért van ott, hogy ki be lehet kapcsolni a szolgáltatást? De erre csak tovább szajkózta a dolgot és nem tudtam mire vélni, mert úgy tűnt, hogy ért mindenféle jelek leolvasásához és értelmezéséhez, és nehogy már ezzel ne legyen tisztában. Mármint csak ki vannak oktatva ilyesmikről a szerelők.
Ja meg mikor méricskélt mondta, hogy az előző kollégája olyan eszközzel volt kint, amivel nem is tudott olyan dolgokat mérni ami szükséges lett volna. Ok.
-
bigdady
nagyúr
válasz Intruder2k5 #47172 üzenetére
Meg akarom novelni a wifi hatotavot. Akkor reapeter?
-
MODERÁTOR
-
bigdady
nagyúr
Hali
Tud a upc ubee evw3226 ap módot vhogy?
Melyik jobb router az vagy a mostani dlink di-524-em?
Koszi -
Topikgazda
válasz csandi86 #47166 üzenetére
Vissza lehet de én inkább nem tenném mert ha még is rossz lesz akkor ismét újra kellene telefonálni és akkor újra indul a hibajegy, ha pedig nem teszed akkor ketyeg szépen.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
csandi86
csendes tag
válasz kabelmania27 #47164 üzenetére
A wi-free-t kikapcsoltam, azóta megint tökéletes. Bár miután rezeteltem már élvezhető szintre jutott a net.
Szóval nem tudnám kijelenteni, hogy konkrétan a wi-free miatt lehetett rossz, mert már jó ideje be van kapcsolva és eddig nem volt vele gond. Jó nyilván elromolhatnak a dolgok, de a routert is csak decemberben kaptam.Most nagyon nem értem a dolgokat, miért jó. Remélem nem hétfőn reggel lesz újra rossz, amikor dolgoznék.
Illetve szerintetek vissza lehet még mondani a technikust ilyenkor?
Üdv,
Csanád -
Topikgazda
-
csandi86
csendes tag
válasz kabelmania27 #47161 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!
Ha bridge módba teszem az nem azt jelenti, hogy kell egy másik router is a nethez amit erre csatlakoztatok rá? Kikapcsolom a Wi-Free-t, meg átállítom akkor ezt, megnézem milyen lesz úgy.
-
Topikgazda
válasz ztsoft #47157 üzenetére
Nálam is rendben van ping:
PING bix.hu (193.239.149.1): 56 data bytes
64 bytes from 193.239.149.1: seq=0 ttl=58 time=38.233 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=1 ttl=58 time=26.010 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=2 ttl=58 time=26.915 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=3 ttl=58 time=18.398 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=4 ttl=58 time=19.555 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=5 ttl=58 time=13.561 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=6 ttl=58 time=35.460 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=7 ttl=58 time=24.560 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=8 ttl=58 time=43.678 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=9 ttl=58 time=15.477 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=10 ttl=58 time=18.774 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=11 ttl=58 time=35.796 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=12 ttl=58 time=28.434 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=13 ttl=58 time=44.728 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=14 ttl=58 time=13.472 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=15 ttl=58 time=20.168 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=16 ttl=58 time=36.474 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=17 ttl=58 time=32.847 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=18 ttl=58 time=31.658 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=19 ttl=58 time=21.210 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=20 ttl=58 time=29.499 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=21 ttl=58 time=21.607 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=22 ttl=58 time=34.085 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=23 ttl=58 time=29.496 ms
64 bytes from 193.239.149.1: seq=24 ttl=58 time=30.837 ms
--- bix.hu ping statistics ---
25 packets transmitted, 25 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 13.472/27.637/44.728 msEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
-
csandi86
csendes tag
válasz kabelmania27 #47151 üzenetére
Szia!
Az elosztón 3DSS2 felirat áll, a csillapítón pedig 3 Db. Nem akarom elkiabálni, de most egy rezet után jobb kettővel a net (azért még most sem az igazi, meg már vagy tízszer rezeteltem az utóbbi 2 napban)
A modem értékei alatt mit értesz pontosan? Illetve melyik érték rossz, ha eléri az 50-et?
Üdv,
Csanád[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ztsoft #47157 üzenetére
Területi probléma lehet, nálam minden rendben van a pinggel, de a neten sem érződik semmi lassulás.
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# ping -c 500 bix.hu
PING bix.hu (193.239.149.1): 56 data bytes
64 bytes from 193.239.149.1: seq=0 ttl=59 time=31.357 ms
...
64 bytes from 193.239.149.1: seq=499 ttl=59 time=26.960 ms
--- bix.hu ping statistics ---
500 packets transmitted, 500 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 23.175/30.825/85.871 ms -
ztsoft
őstag
-
tomp
félisten
válasz kabelmania27 #47153 üzenetére
ping 8.8.8.8
Pinging 8.8.8.8 with 32 bytes of data:
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=7ms TTL=56
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=8ms TTL=56
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=1517ms TTL=56
Reply from 8.8.8.8: bytes=32 time=7ms TTL=56Ping statistics for 8.8.8.8:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 7ms, Maximum = 1517ms, Average = 384msNéha 1-1csomag el is veszik.
-
tomp
félisten
válasz kabelmania27 #47153 üzenetére
Sajnos nem.
ztsoft
UPC és Google dns-el is ugyan az van. -
tomp
félisten
Másnak nem lassú a böngészés?
Sokszor belassulnak az oldalak betöltése. Google dns-t használok. ping rendben, jelszint okés. Viszont letöltéskor időnként leesik a sebesség 0-ra majd újra megy 120-al. A megállás kb 1mp. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz csandi86 #47142 üzenetére
Üdv!
Jelszint ingadozást elviseli a modem.
Milyenek most a modemértékek?
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és hány dB-s a csillapító.
Csillapítóval az adási is nő, ha az érték eléri az 50-et akadni fog a kapcsolat.
Kapcsold ki a wi-freet, próbáld meg bridge módban.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Zolifarkas #47145 üzenetére
Vehetsz kábelt is vagy egy ilyen átalakítót ami kapcsolható.
-
Zolifarkas
tag
válasz ztsoft #47143 üzenetére
Olyan kábelem van itthon ami scart- 4 rca amiből a kék video in, a fehér audio in, a piros video out, a fekete audio out. Ez utóbbi kettőt próbáltam azon a tv.n amit eddig használtam a boxal úgy, hogy kikapcsolt állapotban kihúztam a scart kábelt a tv-ből és a boxból is, majd a boxba scart be, tvbe 2 rca be de nem működik gondolom talán azért mert ez olyan kábel lehet ami rca indulási pont és scart érkezési pont nekem meg éppen fordítva kellene ha jól gondolom.
-
blakey
titán
válasz Zolifarkas #47141 üzenetére
Az a 3 RCA kimenet a hangnak van, fekete a digitális hangnak, fehér-piros meg az analógnak. Kell egy Scart-RCA átalakító és menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz Zolifarkas #47141 üzenetére
Szia!
A box-on lévő 3 RCA az mind hang kimenet (2 analog bal, jobb, 1 meg digitális coax). Lehet kapni Scart - RCA kábelt, annak 3 RCA az egyik vége (piros jobb, fehér/fekete bal, sárga videó), de előtte nézd meg a TV lévő RCA-n lévő feliratokat, hogy pontosan mire is valók.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
csandi86
csendes tag
Sziasztok!
Az oldal tetején láttam, hogy valaki másnál is van ez, illetve egy munkatársamnál is ez a helyzet.
Torrent megy, kipróbáltam egy netes játékot is (CS:GO) 10-es 20-as pinggel voltam benne, weboldalak vagy bejönnek vagy nem, ha bejött a weboldal akkor a képek nem biztos, hogy bejönnek, a skype tálcán lévő ikonja kb folyamatosan pörgő nyilacskákat mutat, a vpn folyamatosan szétcsatlakozik (nem tudok dolgozni emiatt), slack, hipchat is darabosan működik (async chat progik).
Pingelés látszólag tökéletes 10-20 ms között alakul (azért csak látszólag, mert hébe hóba egy-egy nem sikerül, illetve olyan is van, hogy látszólag megakad 1-1 csomag, több idő elteltével írja ki de mégis 10 körüli ms-t ír hozzá). Trace routing is okésnak tűnik.
Viszont leírhatatlanul frusztráló netezni. Nem tudom mit lehetne ellenőrizni, hogy világossá váljon a probléma előttem és a UPC előtt is.
Tegnap volt kint egy technikus, aki megállapította, hogy a jelszintek ingadoznak, így berakott egy csillapítót a routerhez. Azt mondta, hogy a meleg miatt van [a jelszintingadozás] és hogy ez elvileg megoldja majd a problémát, viszont ha így sem lesz jó, akkor az egész épületben kell valami csekkolást csinálni, meg sok helyen van ilyen csak nincs rá idejük.
Szóval mint kiderült, nem oldódott meg a probléma, így hát újra felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy nem jó továbbra sem. Az ügyfeles csekkolta a netem, azt mondja teljesen jó, pingelni is tud stb, de kiküldhet egy technikust, viszont ha nem talál problémát kiszámláz nekem 1500 forintot.
Egyrészt ezt picit felháborítónak gondolom (bár biztos egy csomó hozzá nem értő ember már kihívta őket fölöslegesen, azért lehet ez), másrészt mi van akkor, ha abban a 20 percben amíg itt van nem fog jelentkezni a probléma? Meg most ezt hogy szemléltetem neki? Hogy néha nem töltődik be rendesen egy oldal vagy szakadnak az IM kliensek a gépen?Be van kapcsolva a UPC Wi-Free, a sima wifi is, ezen kívül van 4 port forwardingos bejegyzés, de kétlem, hogy az utóbbiaktól lenne rossz.
Ja igen, 1 hete pénteken kezdődött ez az egész mizéria, azelőtt tökéletes volt a net, nagyon meg voltam vele elégedve, minden rendesen működött.Köszönöm előre is, ha bárhogyan tudtok segíteni vagy tanácsot adni!
Üdv,
Csanád -
Zolifarkas
tag
Hali.
Van egy Pace HD media box amin van 3 RCA kimenet házimozi rendszerhez. 3 RCA végű kábellel összekötöttem egy régi fajta Sony tv-vel de nem működik, nincs se kép se hang. Sajnos a tv-n nincs Scart bemenet csak 3x3 RCA, 1 s-video bemenet, és a hagyományos koax bemenet az antennának, ez utóbbit használva volt rendes kép és hang a szabadon fogható csatornákon. Ugye jól sejtem, hogy kellene egy Scart- koax modulátor, vagy egy S-video-RCA átalakító kábel és azon keresztül összekötni a boxot a tv-vel ?
Üdv; Zoli
-
törölt tag
Egy ideje senkinek se múkodik, még jó hogy van
-
kicsiladik
újonc
Sziasztok! Upc phone felhasználónév vagy jelszó nem jo. Pedig jól írom..
-
csabi63
senior tag
válasz Zitronensaft #47134 üzenetére
Köszi, jó tudni. De nem volt hiba, hanem van. Most aztán főleg. A csatornák felénél 1-50 között ugrál a jelminőség. Szerencsére amelyik nem megy 20 alá, ott még nem esik szét a kép. Még nagyobb szerencse, hogy most nincs semmi amit néznék.
-
betyar1974
senior tag
válasz kabelmania27 #47136 üzenetére
Köszi és itt köszönöm Zitronensaft-nak is!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz betyar1974 #47133 üzenetére
Üdv!
Inviteles ügyben IDE írj. -
Zitronensaft
aktív tag
válasz betyar1974 #47133 üzenetére
Lehet hogy erre nem a upc fórumban fogsz választ kapni.
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni? Invitel-em van, '2mb'! Nem elég hogy ez Nálunk a plafon, de még sz...kodik is!
Tartozékok: szűrő, router(ZTE). Na Én ezt szeretném átalakítani, tp-link-re, van valami alternatíva erre? Tp-link megvan, mi kellene a szűrő helyett?
Jelenleg széthúz-összedug, ez a játékom, DE MÁR UNALMAS!!! -
^Boss
őstag
valaki nem tudja, hogy ha van egy csomagom 240-es nettel, de rászánnám a +2000/hót, akkor elég megfogni a mostani modemet, bebattyogni egy upc-hez, és ott adnak egy újat, ami bírja az 500-at? vagy ez csak úgy megy, hogy ők jönnek ki?
-
csabi63
senior tag
Mitől lehet, hogy x csatornán a jelminőség 1 és 20 között ugrál, miközben az összes többi rendben van? Most konkrétan az M4 Sport HD bolondult meg, de korábban a Spektrum HD is előadta ugyanezt. (Fél napig, aztán észhez tért.)
-
kabelmania27
Topikgazda
-
_Karesz_
tag
válasz kabelmania27 #47112 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek a választ!
A lakásban csak egy darab koax kábel van, a másik vége pedig kint lóg a lépcsőházban. Gyakorlatilag most lett felújítva az egész és újrahúzták a kábeleket is. Pár F csatlakozóval elboldogulok, csináltam már pár ilyet, meg egy CCNA-n is túl vagyok. Csak konkrétan azt nem tudtam, hogy mi jár a modem mellé. De ezek szerint adják hozzá a szükséges osztót és nem nekem kell megvennem.
-
poli27
veterán
válasz kabelmania27 #47121 üzenetére
Inkább azt kérdezném meg a UPC től, hogy adhatnak el 500mbites netet 8ds frekire...
-
*Ropi*
félisten
Újra működik a UPC Phone alkalmazás Androidon (igaz teljesen legyalultam és újratelepítettem: nem tudom ez mennyire számít).
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Roland78 #47119 üzenetére
Nincs mit.
Nyolc ds freki 400Mbit sávszélességet tud de ez osztott kapacitás tehát osztozol a környéken lévő többi előfizetővel.
Amíg nem lesz több ds freki addig szvsz nincs értelme az 500-as csomagnak, arra jó hogy félévig gyorsabb kicsit mint a 240-es csomag.[ Szerkesztve ]
-
Roland78
tag
válasz kabelmania27 #47106 üzenetére
No, köszi a tippeket. Napközben már nem voltam itthon.
Bridge (modem) mód-ban stabilabb, gyorsabb minden.(speedtest továbbra is csak 240-300 Mbs között mozog.Majd alkalomadtán rákérdezek upc ügyfélszolgálaton, miért nincs 15ds freki
Igaz, most 6 hónapig elvileg free a 500-as net, de így nem tudom megérné-e a plusz 2e Ft-ot vagy sem. -
blakey
titán
válasz sniper112 #47117 üzenetére
Olvasd el a kérdést még egyszer, mert a válasz nem jó.
-
Uthenger
aktív tag
válasz Mancsy #47113 üzenetére
Emelt dijas sms-t lehet kuldeni, aszf mellekletben vannak hogy milyen szamokra..
Okoslotto es tarsaira is van megoldas, van vmi app ami a bankkartyad terhere intezi ezeketFekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
Topikgazda
-
olahdave
tag
Sziasztok!
Van egy boxom és egy mediacardom, amit a gyerek tv-jében használunk. Gondoltam kipróbálom a miénkben is, ami alkalmas CI+ fogadására. Sajnos authentikációs hibára futott. Az lehetséges, hogy csak egy tv-ben használható? -
Mancsy
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
A napokban váltottunk a Telekomról UPC Mobilra. Nagy meglepetésként ért, hogy sem mobilparkolni, sem okoslottózni, sem emelt díjas SMS-eket küldeni nem tudok. Állítólag tartanak a szerződéskötések, de semmit nem tudnak mondani. Lehet tudni valamit a témáról? Lesz vajon mobilparkolás náluk, esetleg más is, vagy felejtős az egész?
-
MODERÁTOR
válasz _Karesz_ #47109 üzenetére
Ilyenem nem volt még sosem, de futáros megoldás esetén egy komplett csomagot kapsz, kábelekkel, osztókkal, leírással, mindennel. Ezek alapján nem hiszem, hogy üfsz-en valami műanyag tasakos bontott modemet nyomnának a kezedbe, vélhetően ott is egy ugyanolyan, vagy hasonló induló készletet fogsz kapni.
-
_Karesz_
tag
Ha lakáson belül saját beszerelést választok a TV+Net kombóhoz és az ügyfélszolgálaton veszem át a modemet, akkor kapok mellé osztót/szűrőt, amit a modem elé kell kötnöm, vagy ezeket magamnak kell megvennem ebben az esetben, ha szükség van rá?
-
kabelmania27
Topikgazda
Okés
Az a lényeg hogy az ed3-as modem négy frekin max 51,9-es szinten tud adni, 52-nél átkapcsol először háromra majd kettőre aztán egyre, aztán 57körül leesik a hálózatról.
Minél nagyobb csillapítással érkezik a modemhez a jel annál magasabb lesz az adási szint értéke, tehát ahol négyes osztóval akad a net ott lakáson belül javítható a helyzet, ha már kettes osztó után tűréshatár felett van az érték és van tévé előfizetés akkor hívni kell az ügyfélszolgálatot.[ Szerkesztve ]
-
vg
addikt
válasz kabelmania27 #47100 üzenetére
Szeretem amikor ilyeneket írsz, mert aki nincs otthon az antennázási témában (mint én) totál kínai.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz 4Grider #47104 üzenetére
Először arra gondoltam hogy négyes osztó miatt magas az adási, aztán wmati hsz-a után esett le hogy hoppá csak nyolc ds van, ennyi ds frekivel a kisebb csomagok is akadhatnak ha túlterhelt a környék.
De, így kellene csinálni, ahogy nézem csak ott adják ki az 500-as csomagot ahol 15ds freki van.
Roland78: Nézd meg nem lazultak-e ki az F csatlakozók.
wmati: Köszi az észrevételt.
Enyém lett a 47100-as hsz[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz kabelmania27 #47103 üzenetére
Nem azelőtt kellene bekapcsolni őket, mielőtt az adott területen 500 Mbps-os netet értékesítenek?
-
kabelmania27
Topikgazda
-
Roland78
tag
válasz kabelmania27 #47100 üzenetére
Köszi. Megpróbálom majd...
De érdekes, hogy a régi modemmel semmi baj nem volt ugyanezzel az osztóval[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest