Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Karesz_
tag
válasz Gubek-Einste #55735 üzenetére
Mikor visszahívtam, mondtam, hogy valaki hozzányúlt, elmagyaráztam a hölgynek, csak szerintem nem értette meg rendesen, hogy én mit kötöttem most át, mindenesetre abban maradtunk, hogy kijön a technikus vasárnap és megnézi, hogy mi történt.
-
_Karesz_
tag
Sziasztok!
Furcsa dolog történt ma. Délután írt az asszony, hogy se internet, se kábelTV nincs itthon. Mire hazaértem melóból, még mindig nem javult meg. A lépcsőházban találkoztam a fölöttünk lakóval, azt mondta, hogy nála nincs semmi baj, 5 perce kapcsolta ki a TV-t. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, az úriember mondta, hogy látja, hogy a modemem nem kapcsolódik, dél körül szakadt meg a kapcsolat, vasárnap délutánra tudja küldeni a szerelőt. Központi hiba nincs, technikus nem volt kint a lépcsőházban, nem csináltak semmit, ami miatt ez lehetne. Bent a lakásban én kábeleztem mindent, tudtam, hogy rendben van, de a biztonság kedvéért rákötöttem közvetlen a bejövő koaxra a TV-t és ugyanúgy nem volt jel, illetve a splittereket is kimértem. Arra tippeltem, hogy kint valaki belenyúlt a villanyóra szekrénybe. Két koax kábel jön a szekrényből bejárati ajtónkhoz, az egyiken jött eddig a szolgáltatás, a másikon semmi. Végső elkeseredésemben átkötöttem az eddig üresre és láss csodát, megjavult minden. A szekrényben a kötődoboz le van csavarozva a négy sarkán, viszont egy levágott plomba van a tetejére dobva. Felhívtam megint az ügyfélszolgálatot, a hölgy állítása szerint tőlük senki nem nyúlt hozzá, viszont azt nem tudta megmondani, hogy szokták-e plombálni a dobozt. Esetleg valaki nem tudja?
-
_Karesz_
tag
egy kis érdekesség
-
_Karesz_
tag
A Technicolor csodát bridge módba állítod és kikapcsolod a wifit. Az 1-es portjába bedugod a router WAN portját, innentől kezdve nem zavar be a belső hálóba. Annyi dolgod van a DIGI-s hálózatodhoz képest, hogy a routered bejövő kapcsolatát PPPoE-ről DCHP kliensre állítod.Így a UPC féle készülék csak sima kábelmodemként funkcionál.
-
_Karesz_
tag
válasz Ferko75HUN #50017 üzenetére
Én is kezdetben úgy gondoltam, hogy ha már el van dobozolva a routerem, a Technicolor meg tudja helyettesíteni, akkor miért ne. Aztán a héten eljutottam oda, hogy átváltottam bridge módba és inkább használom a sajátom, mert a laptopon futó médiaszerverről random lecsatlakozott a tv "szerver elérhetetlen" hibaüzenettel . Pedig ennek a nethez semmi köze nem volt, csak belső hálón wifin megy a jel amit a drágaságnak kábelen kellene továbbítania a TV-hez. Na ez a feladat már gondot okozott neki többször is.
-
_Karesz_
tag
válasz Speeedfire #50010 üzenetére
Ha elég az analóg CC, akkor van analóg csomag is tv-ben, a 80% abból ugyanúgy digitálisan is elérhető kódolatlanul, a CC viszont pont nem. Plusz a legkisebb nettel ezt tudod a legolcsóbban kötni, hűségtől függően 5880 vagy 6880-ért.
-
_Karesz_
tag
válasz Jamboo529 #49622 üzenetére
Létezik különböző méretekben F csatlakozó, normálisabb antennaboltokban megkérdezik tőled, hogy milyen árnyékolású kábelre kell és a jó méretet adják hozzá.
Nekem speciel pont a kisebb verzió vált be, mert azt ha feltekered a kábel végére, akkor rászorul és a jóisten sem szedi le onnan, viszont az elvileg trishield kábelhez való csati lötyögött rajta. De a legjobb, ha veszel belőle ilyet is, olyat is és megcsinálod magadnak, szerintem ezért felesleges szerelőt hívni. Persze a krimpelős lenne az igazi, csak emberi áron nem láttam eddig még sehol fogót hozzá...
-
_Karesz_
tag
válasz fenergie84 #47823 üzenetére
Ebben az az érdekes, hogy ilyen esetben a címre szól. Viszont ha olyan helyre költözöl, ahol nincs kiépítve a rendszer és nem tudod használni a szolgáltatásod, akkor máregyből a nevedre szól és nem lehet lemondani, mert nem ők tehetnek róla, hogy rossz helyre költöztél. Valami itt nem kerek.
-
_Karesz_
tag
válasz Intruder2k5 #47567 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Igen nagy azt átfedés az analóg és a digitális között, de azért van pár csatorna (TLC, Spektrum, RTL2, ComedyC., stb.), amik csak analóg formában érhetők el ezzel az előfizetéssel.
-
_Karesz_
tag
Észrevettem egy érdekes dolgot:
Eddig a 4 betűs szolgáltatónál a DVB-C adásokhoz tartozó EPG adatokat kezelte a tv és miközben böngésztem a műsort, a bal felső sarokban ment az aktuális adás így (képek nem sajátok), most viszont a UPC adásnál csak ennyit látok. Miért van ez? -
_Karesz_
tag
válasz kabelmania27 #47112 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek a választ!
A lakásban csak egy darab koax kábel van, a másik vége pedig kint lóg a lépcsőházban. Gyakorlatilag most lett felújítva az egész és újrahúzták a kábeleket is. Pár F csatlakozóval elboldogulok, csináltam már pár ilyet, meg egy CCNA-n is túl vagyok. Csak konkrétan azt nem tudtam, hogy mi jár a modem mellé. De ezek szerint adják hozzá a szükséges osztót és nem nekem kell megvennem.
-
_Karesz_
tag
Ha lakáson belül saját beszerelést választok a TV+Net kombóhoz és az ügyfélszolgálaton veszem át a modemet, akkor kapok mellé osztót/szűrőt, amit a modem elé kell kötnöm, vagy ezeket magamnak kell megvennem ebben az esetben, ha szükség van rá?
-
_Karesz_
tag
válasz kabelmania27 #45908 üzenetére
Köszi, én is ezekkel szemezek.
De lehet, hogy végül csak internet lesz, ha megunom a TV-t. -
_Karesz_
tag
válasz 4Grider #45904 üzenetére
Valahogy ettől féltem én is. A nagy konkurencia a magenTás szolgáltató max 20 megabites nettel a weboldaluk szerint. A négybetűs sajna nincs az utcában. (egyébként IX. ker József A. lakótelep.)
Láttam a lépcsőházban kiragasztva egy halom UPC-s gyors bekötést ígérő cédulát, felhívom majd a rajta szereplő számot megérdeklődöm mi a helyzet, hátha van valami társasházi kedvezmény. -
_Karesz_
tag
Sziasztok!
A jövőhónapban olyan lakásba költözünk, ahol a UPC lesz az egyetlen elfogadható sebességű netet nyújtó szolgáltató a lépcsőházban. Nézegetem a csomag ajánlatokat a weboldalon, de kicsit sokallom az összegeket. Találkoztam viszont olyan hirdetésekkel most, ahol mások hirdetik az előfizetésük átadását és sokszor ezresekben mérhető a különbség a listaárhoz képest. pl.: fp120-as csomag 4590-ért és hasonlók. Érdemes inkább átvennem valakiét, vagy hasonló kedvezményeket lehet kialkudni esetleg az üzletkötőből is? Hogyan működik ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?