Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
-
Ringman
nagyúr
válasz polonic #72518 üzenetére
"2022 év végén megkezdődik a vakcinagyártás a Debreceni Egyetem innovációs parkjában épülő Nemzeti Oltóanyaggyárban. Az üzem évente több mint húszmillió, különböző technológiával készülő vakcinát gyárt majd."
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz polonic #72324 üzenetére
Húha, küld e feleségedet az anyjához, már holnap reggel, és a ha elmúlik 1 hét alatt akkor visszajöhet, ha lehet ne te vezess !
Tisztán kajától is lehetsz ilyen nagyon rosszul !
"Gyomorpabaszok elmúltak, de kajára gondolva, rosszul vagyok."
A torok fájást a hányás savas jelege megmarhatta a torod okozhatta:
1. ne beszélj mert tönkre megy a hangod
2. maradj nyugton és csendben vagy 5 napigVan olyan patikai cukorka ami enyhíti ilyenkor a torok panaszokat, de ekkor is 5 napig csendben kell maradnod ♥
[ Szerkesztve ]
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
Vesa
veterán
válasz polonic #72324 üzenetére
Ez inkább tűnik gyomorrontásnak vagy valaemilyen ételmérgezés-szerűségnek, bár az nem magyarázná a lázat. Benyelhettél valamit, ezerféle cucc kering.
Akkor nekem kopp-kopp, szerencsém volt, mert 1 hete jöttem Tirolból (ahol 2 hetet voltam), de eddig nem jött ki semmi. El ne kiabáljam.
Mindenesetre, jobbulást neked! Feleségedre vigyázz!
A tudomány a valóság költészete!
-
HÁZIGAZDA
válasz polonic #71071 üzenetére
ez mind igaz, de az is, amit Vesa írt. nem lehet virológiáról, immunológiáról érdemben vitatkozni biológusi képzettség nélkül. képzettséggel sem feltétlenül, de ahogy angol irodalmat sem elemzünk angoltudás nélkül, úgy itt is legalább a "nyelvet" érteni kéne ahhoz, hogy számítson, amit mondunk.
én azt szoktam mondani, hogy hibrid toyotát sem csinálok a toyota helyett, mert én azt jobban tudom, úgy itt is alapvetően a szakma dolga, hogy megfejtsen kérdéseket. csak mivel az egészség olyan téma, amit mindenki megél egész életében, mindenki "ért" hozzá. mint a meteorológiához. ugye múltkor is bevettem egy c-vitamint és jobban lettem. nem oltattam és nem lett bajom. oltattam és vacakul lettem. már egy valszám és egy statisztika szemeszter után rájönne, hogy hülyeség pár elemű mintából hipotézist készíteni, de sajnos azt meg csak a klasszikus suliban tanítják, nem az élet iskolájában.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Drizzt
nagyúr
válasz polonic #70868 üzenetére
Szeretem Egert. A problema az, hogy en jo 15 evig eltem Budapesten, valojaban mindenem itt van a rokonaimon kivul. Beleertve a munkahelyem, barataim, stb.
Koszi. Panadol is paracetamol. A faradtsag az durva. Ma kb. masfel orat birtam eltolteni az agyon kivul. Azert jott igazan szarul, mert most vagyok hosszabb szabadsagon. Vegere talan epp meggyogyulok. Ujra emberek koze menetrol mi most a procedura? Ha van negativ teszt, akkor mehet?I am having fun staying poor.
-
t72killer
titán
válasz polonic #70857 üzenetére
Csuda se tudja, mintha írta volna valaki itt, hogy xbb-s oltás ellenére is sikerült rendesen megbetegedni. Az új sztár variáns nem az xbb-ágról származik, még az is lehet, hogy a régi omikron oltás többet ér ellene.
#70860: kemény, ezekszt a ba.2.86-utódoké a következő kör. Durva ahogy madjnem totális eltűnés után visszajött.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kpityu2
őstag
válasz polonic #70581 üzenetére
Rendszeres orrfújás, de csak úgy lazán, sok levegővel, hogy ne told fel a homloküregbe. Meg sós vizes öblögetés orrkancsóval. Nekem náthás időszakban egy 100-as csomag zsepi simán elfogy 2 nap alatt. Mondjuk nem is spórolok vele, ha érzem, hogy szipogni kell, már veszem is elő. Hagy tisztuljon az orrüreg.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
-
Ringman
nagyúr
válasz polonic #70448 üzenetére
még semmit sem lehet tudni, pl. azt sem, hogy mikor terítik. mivel magukat is beoltják ezért tippre az újabbat.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz polonic #70442 üzenetére
a modernának is van xbb.1.5-ös oltóanyaga: [link]
hivatalos besorolás szerint minden omikron
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz polonic #70375 üzenetére
Nekem hasonló a lefolyása mint tavaly márciusban, talán annyi nehezítéssel hogy mindkét szobában két klímával fűtök, így talán szárazabb a levegő mint tavaly. "Első" nap mikor komolyabb tünet volt, az enyhe fejfájás, torokfájás, második naptól kb. 3 napon át közepes láz/hőemelkedés, egy alkalommal komolyabb hidegrázás. Persze orrfújás végig, torokra Tantum Verde Forte spray és lehet hogy mivel ezzel nyitottam, nem végigpróbálva a strepsils minden fajtáját, talán 2x kellett csak használnom. Orrdugulás ellen, megelőzésnek légút-tisztító illóolaj párologtatás és néha wick kenőcs. Az illatérzékelésem tompult ugyan mint bármilyen influenza esetén, de szerencsére most sem tűnt el teljesen, így az étvágyamban sem volt vátozás. Bedugult orra talán egy forró, intenzívebb zuhany, illetve megelőzésnek sós vizes orrsrpay, nálam Aqua Maris Plus. Amúgy az elején a lázas időszakban Aspirin Plus C Forte, illetve elég sokszor ACC200, de ebből szerintem kellett volna több. Az orvos Cefzil-t írt fel, illetve talán csak az előző miatt Asactal-t
Azt továbbra sem értem, hogy tavaly és most is 5 napoznak. Mintha a covid vagy épp egy influenza 5 nap után kijelentkezne és lehet menni dolgozni. Nálam is úgy landolt, hogy előttem 3-4 ember a munkahelyen covidos lett és egy hét után jöttek dolgozni. Én is megyek hétfőtől valószínüleg és csak annyit tehetek hogy viszek maszkot, amitől nekem csak rosszabb lesz.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
HÁZIGAZDA
válasz polonic #70375 üzenetére
nyugi, türelem, 3 nap láz teljesen normális. ha egy hét után is tartósan magas, akkor se aggódni kezdj, hanem konzultálj dokival első körben. paracetamol helyett ibuprofén és/vagy algopyrin esetleg? az előírt maximális napi adagot és minimális időtávot a tabik között ne lépd túl, egymást követő napokon át nézve sem.
nálunk az otrivin orrspray szokott jól működni.
jobbulást mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
senior tag
válasz polonic #70055 üzenetére
Ha 85 év felett vagy, akkor érdemes lehet inkább külön, mert állítólag az egyidőben történő beadás enyhén növeli a sztrók kockázatát. Vagy legalábbis volt valami ilyen cikk nemrég. Á, itt is van:
Getting COVID and Flu Shots Together May Slightly Increase Risk of Stroke in Older Adults
(A cikk még kitér arra, hogy a tudományos publikáció még csak preprint, és egyes szakértők vitatják az állításait (a cikk legfeljebb korrelációt igazol, ami ok-okozati kapcsolatot nem feltétlenül jelent). Azt is kiemeli, hogy nagyobb a kockázat, ha nem oltatjuk magunkat (mert mindkét betegség durván kockázatosabb, mint az oltás). A kockázatoktól függetlenül érdemes legalább két hetet tartani az oltások között (mert így a szokásos, amúgy veszélytelen mellékhatások is enyhébbek lehetnek).)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
SteveAd
tag
válasz polonic #70060 üzenetére
Ha van Ausztriaban dolgozo ismeros akinek olt a haziorvosa, akkor kerdezzen ra, hogy hajlando-e "privat"-ban beoltani teged is. Van ahol ez mukodik es nagyon barati aron (kb. 15-20 euro, ami gyak. a vakcina ara). Hivatalosan csak osztrak TB-vel oltanak, de mivel ugye 4 millio adag XBB1.5-re fejlesztett Pfizert rendeltek, talan most mar ugy latjak, hogy nem lesz ekkora igeny, ezert van ahol fizetos alapon is megy kulfoldieknek. Utcarol beesve nem hiszem, hogy menne a dolog, de ha ismeros ajanl a haziorvosanak, akkor van ra esely
-
HÁZIGAZDA
válasz polonic #70060 üzenetére
senki sem tudja a választ erre a kérdésre, pláne a részleteket. lassan azt sem tudjuk, hogy itthon van-e még oltás. ha igen, akkor elvileg a régi omikronos feles van (50% vuhani, 50% ba.1/ba.5), vagy akár a legrégebbi (sima pfizer pl.)
-
HÁZIGAZDA
válasz polonic #70058 üzenetére
melyik vírusról beszélsz? influenza oltás van itthon, azok megfelelőek. covid oltást tudsz venni külföldön? egyébként a régi covid oltások sem kimondottan rosszak, mindenki laborteszteket lobogtat, mint a véres kardot, ami fontos, de aztán a való életben kiderül, hogy a frissített oltástól alig marad el az ősrégi is. komplikáltabb dolog ez az egész annál, mint ahogy itt szerepel. ha pedig voltál fertőzött, akkor eleve az van, hogy az oltás (bármelyik) azt a részét is frissíti az immunmemóriádnak, amit azzal a fertőzéssel szedtél be.
-
kpityu2
őstag
válasz polonic #69955 üzenetére
Sajnos úgy néz ki, hogy nincs a mostani variáns ellen Magyarországon. De amúgy akkor is elkaphatod ha oltva vagy, mert az oltás nem akadályozza meg. Használj maszkot, allergodil spay-t (1/4 hígításban is lehet), kerüld a tömeget, a zárt szellőzetlen helyiségeket.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
-
HÁZIGAZDA
válasz polonic #66278 üzenetére
nagyon fokozatosan terhelj, eszedbe se jusson ugyanúgy nyomni, mint a fertőzés előtt, hanem szép lassan térj oda vissza. ha a 70 km sok volt, menj 20-at, figyelj a pulzusra stb. a szervezet igyekszik majd regenerálni magát, inkább rendszeresen és finoman terhelj, mint durrbele módra, aminek még veszélyei is vannak. nyugi, türelem..
-
Drizzt
nagyúr
válasz polonic #65854 üzenetére
Nem lehet elore mondani, de valoszinuleg enyhulni fog, remelhetoleg teljesen megszunik a faradtsag. Sajat peldamban nekem is volt a fertozeskor, s utana is eros faradtsag, de kb. egy honap mulva elmult. Elsosorban abban nyilvanult meg, hogy alig birtam ebren maradni este 8-ig is. De manapsag mar nincs ilyen gond, marciusban volt a fertozes. En a gyogyulas utan kezdtem viszont kohogni jo 3 honapig.
I am having fun staying poor.
-
HÁZIGAZDA
válasz polonic #65787 üzenetére
jobbulást! picit elkapott akkor, szépen, pihenősen, óvatosan nyomd a következő 2-3 hetet, ha módodban áll (ha fáradtnak érzed magad, legyen lehetőséged pihenni), sportot meg 1-2 hónapig ilyen <140-es pulzussal, azt is fokozatosan elérve.
-
DrDoktor
senior tag
válasz polonic #65674 üzenetére
Én sok forró kádas fürdést tolok.(Nincs lázam)
Rengeteg szellőztetést.
Sétálgatok a szabadban (jó idő van)
Ha nem vagyok éhes akkor is aprókat eszek
Rengeteg folyadák (tea víz,)
Gyógyszert csak aspirint toltam egy ultrát este ha nem muszály nem szoktam gyógyszerezni magam.
Hétfőn kezdődött .Tegnapi estém elég rossz volt nem bírtam aludni(bár ez nálam amúgy is jellemző sajnos)
Meddig tart? Kit tuja.Nálam erős nátha szinten van remélem 1 hét.Más .Mennyire vagyok veszélyes egy kb 1 hete negatívra? Ujjra fertőzhetem? Tudom lottó számok de hátha van erre tanulmány.Köszi.
[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
törölt tag
válasz polonic #60718 üzenetére
beutazás információk:
Konzuli Szolgálat
hivatalos oldal:
Home | Coronavirus COVID-19 (info-coronavirus.be)Te olvasd el rendesen, én csak átfutottam EU igazolás kell és tömegközlekedésen kötelező maszk van érvényben.
(a helyi appot nem használják most, legalacsonyabb szintű készültségben vannak, célszerű utazás előtt ránézni aktuális információra a hivatalos oldal current measures részén) -
Rive
veterán
válasz polonic #57755 üzenetére
Miért a négy fal között sétálsz egy futópadon, ahelyett, hogy kimennél a természetbe...
Hát izé.
Én is a természetet kedvelem, persze, de aztán gondolj bele picit mi van, ha egy ilyen roham az erdő közepén ér, esetleg egyedül...
Covid után az első terhelések (az enyhe terhelések is!) legyen csak szépen emberek között, civilizációban.
Ha edzőterem, akkor edzőterem.[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
Asbee
veterán
válasz polonic #56338 üzenetére
Én 4 napig voltam így. 2 féle orrba dugóssal próbáltam még tegnap is nyomtam azért egy 5 ik tesztet , de full negatív mind. Ha valaki tényleg pozitív elég jó %-al mutatja ki mindegyik. Aszisztens jó ismerős tegnap egy mazochista covidosnak 3 félével próbálta ki, mindegyik azonnal pozitívat mutatott.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz polonic #55515 üzenetére
ilyen teszt nincs
picit konkrétabban: whitelab abbott s+n antitest teszt kell neked (15e ft), de:
- elkaphattad úgy is, hogy nincs n-antitested
- ha kínaival oltottak, akkor lehet n-antitested az oltástól isne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Drótszamár
őstag
válasz polonic #46652 üzenetére
Nekem kezdődő takonykórt allergodil megtartott napokig kezdődő állapotban, aztán elmúlt.
Kezdő állapot = Égető érzés az orrban + minimális takony.Hogy van e összefüggés a kettő között nem tudom. Lehet magától is elmúlt volna.
Általában az égető érzést pár óra múlva brutál taknyosodás, és néha köhögés + torokfájás szokta követni. Ez most elmaradt.( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
HÁZIGAZDA
válasz polonic #46652 üzenetére
a mebucain igen, az egy általános torokfertőtlenítő. az allergodil szerintem nem, az egy antihisztamin cucc elsősorban allergia ellen. inkább sós vizes orrmosó.
nagy rsv körök is vannak most, mint utólag megtudtam, valószínűleg nálunk ez volt az elmúlt másfél hétben.
-
HÁZIGAZDA
válasz polonic #44537 üzenetére
ennyi, tök ugyanez. hányszor elméláztunk már rajta, hogy valahogy ki kéne cuccolni a hegyekbe. a feleségem ráadásul meteorológus, erdélyben született, szóval nála még x2 ugyanez. és a hazai pisi telektől konkrétan sírunk, míg régebben vártuk már nyáron
-
Ringman
nagyúr
válasz polonic #39908 üzenetére
+ a következő napon, ha úgy alakul.
az hogy most is 60%-os a táppénz coviddal kapcsolatos esetekben (akár fertőzés, akár oltás utáni rosszullét) az botrány
-
Eagl3
veterán
válasz polonic #39908 üzenetére
Inkább az oltás utáni nap a húzós, nem az aznap. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
#39910 Ringman: az, nevetséges. Nagy gondok vannak... és csodálkozunk, hogy az anyhe tünetesek (akár erős tünetesek) bemennek dolgozni. Persze, hogy bemegy szerencsétlen, különben nem tud a gyereknek enni adni vagy kikötik az áramot.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
-
catroot
veterán
válasz polonic #37253 üzenetére
Akár. Bár én úgy tudom, hogy a deltánál nem jellemző tünet az íz- és szaglás elvesztése.
Amikor nekem elmentek az érzékeim, akkor az ízlelés szempontjából pl. az édeset éreztem.
A szaglásom annyira oda lett, hogy a 20% ecetet még akkor sem éreztem, ha kb belelógott az orrom a flakonba.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
HÁZIGAZDA
válasz polonic #37284 üzenetére
hány napja kezdődött a fejfájás, torokszárazság?
amúgy lehet, hogy nálad bejátszott, hogy oltás után nem sokkal benyaltad a vírust, elkezdett felfejlődni, de közben az oltásra megjött az immunválasz, ami kitakarította a vírust is.
-
Drótszamár
őstag
válasz polonic #37284 üzenetére
Az ízeket nagyrészt az orroddal érzed. A nyelveddel az édeset/sósat/keserűt. A nyelved még érzékeny, a csípőset azért érezted.
Ha meggyógyultál igyál befogott orral kivi és narancs ízű szörpöt. Egyforma cukros lé íze lesz mindkettőnek .
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
MODERÁTOR
válasz polonic #35493 üzenetére
Semmi. (3 Pfizer, 2 után 3100 amit összeméregetünk). De: aznap este Algopyrin, másnap reggel Aflamin - így volt semmi. Kivéve az oltás helyének feszülését 3-4 napig.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest