-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Vegán esetén bizonyítottan - ha nem megfelelő a termelés - több nehézfém és vegyszer kerülhet a fogyasztóba mint egy mindenevőnél. Ráadásul a nem megfelelően változatos vegán életmód komoly B vitamin hiányt okozhat... Sajnos édesanyám 12 évig vegánul evett... és 60 éves korára demens lett ... (persze hajlam is van - édesanyjánál 72 évesen kezdődött -, meg dohányzott is)
táplálkozásban szerintem az volt jó amit régen csináltak nem volt mindig húsfogyasztás de rendszeres volt...
-
veterán
válasz Dorian #71509 üzenetére
és arról elég gyorsan ki is derült hogy problémás... tény azóta is vannak hazai termö területek ahol a termésben kimutatható ... ismerősnek 1990 éve közepén sikerült ilyenbe belefutnia mert tököt termesztett aminek a gyökere mélyebbre megy és kimutatható volt a tökökben a DDT...
De most egyre több vegyszer kell a termeléshez... majd a termék előállításánál is egyre többféle adalékot használnak... édesítő szerek... nőtt a cukor és szénhidrát fogyasztás... testsúly... mikro műanyagok... hormonok és antibiotikumok ... -
veterán
válasz attiati #71501 üzenetére
Azért a nagyszüleink generációja
- összességében szerintem jó eséllyel egészségesebben találkozott (kevesebb hús - mert nem volt - kevesebb mesterséges adalék - kevesebb vegyszer (bár azok között voltak durva cuccok)
- nem volt még mindenben mikro műanyag, hormonok, antibiotikum
- kisebb légszennyezettség is volt, mint maCsaládban is látom, hogy női ágon a demencia feltehetően öröklődik... nagyanyámnál 72 éves korában jelentkezett, édesanyámnál 60.
-
veterán
válasz t72killer #71098 üzenetére
mi karácsonykor nagyanyámhoz nem is mentünk, mert előtte héten 2-3 boltban voltunk ahol már nagyon sok ember volt... plusz 15 fős karácsonyi vacsorán voltunk (nem akartunk menni - muszáj volt) ... utána úgy voltam, hogy nem megyek a 96 éves nagyanyámhoz... valószínű jól is döntöttünk (november 10től voltunk betegek Covid miatt)... két ünnep között 1-2 napos diszkonfort érzés / hasmenés ... persze bármi lehetett... akár covid is, mert hogy ellenanyag most van bennünk így komolyabb megbetegedést nem gondolnék ha most kapnánk el...
-
veterán
Nálunk a házban van házközponti hővisszanyerős szellőztetés... ha lehet csak olyan helyre költözöm a jövőben ahol van ilyen...
#70997 nem vagyok szakértő de úgy gondolom ez is idegrendszeri tünet, ahogy a szagvesztés, ízvesztés, (nálam volt szédelgés is amit szintén okozhat idegrendszeri tünet) ...
-
veterán
válasz Ringman #70705 üzenetére
és az a durva hogy így van heti 250e légúti megbetegedés, hogy közben nem mindenkit rögzítenek...
a 250e légúti beteg -> cirka 1-1,2m / hó -> ezek 30-35%a (az ismert kis számú tesztelések alapján) covid tehát havi tünetes covidos 300e - 400e beteg lehet. + aki otthon van mert nincs vagy enyhe a tünete...
-
veterán
válasz pècsimunkás #70691 üzenetére
nekem a pulzusom rendbe jött csak néha érzek fura szívdobogás érzést de míg korábban naponta mostmár inkább 3-4 naponta már csak.
a mellkas fájdalomra - mivel a röntgen alapján - száraz mellhártya gyulladás a legesélyesebb ezért csak gyulladás csökkentőt / fájdalom csillapítót szedek. pont ma néztem, hogy kedden lesz 2 hete hogy napi 1-1 tablettát szedek (orvos 2x1-et írt de nem mertem beszedni nem vagyok nagy gyógyszer fogyasztó).
A fájdalom amúgy talán napról napra javul a mellkasomban, de tegnapelőtt volt egy 12 órás köröm az országban (rokon látogatás / családi ügyintézések) ami kicsit kifárasztott még... plusz tegnap díszítettük a házat 1-1,5 óra volt de ma jobban fáj talán... szóval majd a karácsonyi pihenés alatt meggyógyul -
veterán
válasz pècsimunkás #70689 üzenetére
Nekem mire a köhögés csillapodott, addigra jött a jobb mellkasomba mozgásra és köhögésre szúró fájdalom...
1 hét után csináltak mellkas röntgent. Amin nem látható eltérés... szerencsére víz nem volt.
Google alapján a száraz mellhártya gyulladás lassan gyógyul.
-
veterán
válasz pècsimunkás #70682 üzenetére
Még tart ;) bár nekem a száraz mellhártya gyulladás több tünetet okoz :) ... amúgy november 10-24 között voltam covidos... azóta lassan épülök vissza... kb 90%os vagyok a covid előtti önmagamhoz képest, de előtte keveset mozogtam lusta programózóként...
-
veterán
válasz pècsimunkás #70680 üzenetére
sajnos lehet ilyen ... nekem csak enyhén de hasonlókat tapasztaltam...
-
-
veterán
Ma voltunk a Szt Margit kórházban... állítólag múlt héten volt osztályos teszt, s minden második beteg az osztályon (kardiológia ha jól emlékszem) pozitív volt covidra...
Nekem vérkép rendben, röntgen rendben... mellkasom fáj, de feltehetően csak egy kis száraz mellhártyagyulladás.
-
veterán
-
veterán
na én elvileg túl vagyok rajta... negatív a covid teszt... 3 hét volt nagyjából és még nem vagyok erőben ott ahol az elején voltam...
- 2 nap láz (max 38)
- második nap egy ájulásközeli élmény illetve egy ájulás (hogy mitől nem tudom)
- utána 4 nap olyan torokfájás amilyenben még nem volt részem (ibuprofent ajánlott rá a doki) nyelni alig tudtam...
- szag és íz vesztés kb 1 hétig... aztán szépen visszajött..
- azóta gyengeség szédelgés hullámzóanJövőhéten van egy köröm az orvosnál:
- száraz köhögés még megmaradt szóval lehet a tüdőmet kicsit megtépázta...
- illetve a pulzusom könnyen felszalad (napi csúcsom különösebb fizikai aktivitás nélkül 150 volt)remélem pár évig kimaradok ebből...
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
Irodai alkalmazottaknak nyáron is kell d vitamin... persze nem annyi mint télen... én évente 1-2 alkalommal csinálok alap labort + pár hormon tesztet (betegség miatt) + D vitamint...
És nyáron is simán ehetem a 2500 NEs D vitamint (okes nem minden nap eszem de heti 4-5öt igen) télen a napi 2500 NEvel szinten tudom tartani a D vitamin szinteket...
70-100 között szokott mozogni így q D vitamin szintem.
-
veterán
reménykedésnél többet nem tudunk tenni... ismerős orvos hazai tapasztalata is az (bár ő gyerekekkel nem foglalkozik orvosként), hogy a megszokott náthák, vírusok, bacik jobban megviselik a betegeket a lezárások következtében... illetve - bár nem virológus - de szerinte a covid oltás felnőtteknél kicsit olyan mintha kilőtte (csökkentette volna a védelmi "vonalakat") volna a korábbi más fertőzések antianyag szintjét ... ugyanis azóta ismeretségi körében a felső légúti egyéb nyavaják jobban megviselik a pácienseket.
-
veterán
elvileg nálunk az első 2020 márciusban járt akkor nekem egy nap láz / alvás / hasmenés volt... feleségemnek 2 hét szagvesztés, insomnia... 2 év posztcovid...
most 2 hete holnap, hogy beteg vagyok... 1 nap láz... 4 nap torokfájás (2 nap után ibuprofen) olyan szinten, hogy nyelni nem tudtam már (az Advil ultra forte megakadt a torkomon...) ... azóta száraz köhögés... Most úgy néz ki, hogyha holnap estig nem javul a köhögés akkor antibiotikum... tegnap még alig bírtam fél órát mászkálni... feleségemnél hasonló tünetek... -
veterán
Na feleségem rendben hazáért... reméljük nem lesz gondja a hazaút fáradságának.
Maskban jött, de a hazafelé tartó gépen állítása szerint minden második ember beteg lehetett... (köhögő, tüsszögő, náthás emberek) ...
Közben nekem lett egy elég komoly garat gyulladásom a covid mellé:) ... feltehetően ez most súlyosabb (jobban fáj, kellemetlenebb) mint a covid...
-
veterán
Nem tudni mi lesz, péntek reggel kezdtem én a tünetekkel, de akkor még csak kis hőemelkedés volt.
Kiutazott ugye pénteken és mára jött ki ezért úgy gondoljuk hogy csütörtökön fertőzöttem meg.... viszont ez alapján ő már mindenkit összefertőzött a konferencián szombaton :( ...
Most állítólag külön szobába akarják rakni, de már felesleges szerintünk... szerencsére kb 2 napra van gyógyszer nála (lázcsillapító)
Három lehetőség van:
- vagy marad 15ig s hazajön a tervek szerint
- korábban jön haza maszkban begyógyszerezve,
- később jön haza gyógyultan...Ez utóbbiról hallani sem akar... persze megértem...
-
veterán
alakul a storink ... Párom ma reggelre lett szarul Amerikában, 15-én indulna haza (ráadásul szar átszállással 24 óra a hazaút) ... vagy mai átfoglalással... 120-as az ébrenléti pulzusa, de talán az órája felül mér (tapasztalataink szerint) és jogosan most parázik...
nem nagyon van ötletünk mit kellene csinálni...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Arról van információ, hogy megbetegedés után mennyi ideig fertőzünk? ugye nálam tegnap előtt kezdődött... de 23-án édesanyámat kellene kórházba vinnem... (röpke 700 kmes vezetéssel 2 nap alatt)
s nem szeretnék mindenkit összefertőzni...
-
veterán
3 oltásom van 2 kínai majd egy moderna (ezt ráoltásnál fél dózisban adták ha jól tudom).
2020 márciusában jó eséllyel feleségem átesett fertőzésen, mert volt 2-3 hét gyengesége, 1 hét szagvesztése és sajnos utána jó eséllyel poszt covidja (vagyis inkább azóta több egészségügyi problémája is van) ... Én akkor 1 napos láz + hasmenéssel megúsztam + 2 hét gyengeség...Hogy akkor az covid volt-e 100%-ig nem tudjuk, mert lombik beültetés után voltunk... de nagy valószínűséggel nála tuti... s mivel állandóan együtt voltunk valószínű nekem is...
Okosórám van (nem tudom mennyire pontos), de folyamatosan mér véroxigént, pulzust és bőrfelszíni hőmérsékletet... Ezek alapján lettem biztos péntek reggel, hogy beteg vagyok, mert
- éjszakai nyugalmi pulzusom magasabb volt mint szokott (80 körül a szokásos 60-65 helyett)
- bőr hőmérsékletem 37 fok volt... 34-35 helyett
#70011kpityu2
pulzusom pénteken óta átlagban kicsit (kb 10%-kal) magasabb. Szombaton (tegnap) kicsit már javult ... -
veterán
Sziasztok,
Csütörtökről péntekre kezdődött valami - 95% covid - betegség nálam...
Első nap pénteken hideg rázások más nem.
Ma jobban voltam már, de napközben egyre erősödött a torok fájásom... nyelni már alig tudtok... délután illetve most nemrég összeestem. Vérnyomás oké... lázam 38 fölé nem ment.Ja tegnap csináltam egy nyálas covid tesztet nagyon halványan lett pozitív...
Milyen gyógyszerek vagy trükkök vannak amikhez fordulhatnék... sajnos egyedül vagyok itthon, mert feleségem Amerikában van konferencián... péntek hajnalban ment ki amikor a lázam kezdődött... remélem nem kapta el...
-
veterán
Próbáltam itt a topikban keresni, de konkrét választ nem találtam. Milyen covid gyors nyáltesztet érdemes venni ami omikron ellen is pontos? Pcrre nem mennénk, de páromnak van pár tünete / nekem is és jó lenne tudni, hogy mi a helyzet:
- gyengeség mindkettőnknek
- szedelges / émelygés mindkettőnknek
- neki volt láza is kicsit
- hasmenés nála
- piros torok -
veterán
Ó minap hallottam itt ahol lakunk egy ismerősől, hogy a fia pár ponttal lemaradt a középsulis felvételin (1-2 ponttal) az igazgató ismerőse aki megígérte, hogy megoldják és felveszik... De közbeszólt a gépezet, mert mivel nem szokták visszaküldeni a konzultációs kérdőíveket ezért nem :)
Illetve az egyik itt dolgozó orvos feleségét utasították el a egy állás felvételiről úgy, hogy a férje politikai Facebook posztjai miatt nem veszik fel...
-
veterán
remélem én az omikront el tudom húzni még 2 hétig... most friss booster modernával a vállamban ....
az elmúlt 24 órában jelentősebb mellékhatás nem volt a szívem kicsit furán vert ekg normális volt pulzuson semmi nem látszódott... egyedül egy 104/84-es vérnyomás volt ami kicsit fura bár még normális...
-
veterán
Január elején gyorsan felvenném a 3. Oltást.... Jelentkezés esetén nem lehet vakcinát választani? Ha én modernát szeretnék akkor hova menjek? :)
-
veterán
válasz rednifegnar #50013 üzenetére
Eesztsek és a NISZesek szerintem szívnak mint a torkos borz a log4j hibákkal.... Ugye az egész backend az EESZT mögött javas.... Mi egy Ip engedélyezésre várunk már több mint 1 hónapja...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Április közepén indult a tömeges sinopharm oltás... Május elején már volt elég pfizet és a tervezett szállítás szerint jött.igen volt 1-2 hónap előnyünk a keleti oltások miatt, de pont nyárra volt ez az előny (aprilis-junius) amikor a vírus már kevésbé tudott terjedni... És mint látod a sok ilyen kavarás miatt a szarfos nyugat le is hagyott minket oltásokban...
Szóval ne trollkodj ;)
-
veterán
válasz #32839680 #49723 üzenetére
engem a háziorvos behülyített, hogy el fogják EUban fogadni a kínait... persze én volta ma hülye, hogy azzal oltattam, mert ugye akkor hívott a háziorvos amikor pénzt ígértek nekik pesten ha kínaival oltatnak ... csak később állt össze a kép. Rövid távon nem lett bajom a kínai oltástól... részben működött is nálam... januárban megy rá a pfizer vagy moderna...
-
veterán
számomra nagyon fura amikor az egyértelműen problémásan kialakított döntését véded a kormánynak... amit műveltek az kísérlet volt a saját állampolgárokon. Normális országban egy ilyen után 1-2 illetékes feje hullik / lemond...
de ugye a Varga kisasszony se mondott le egyből miután az államtitkára korrupcióba keveredett... de mit is vár az ember ezektől a "bátor" szarháziaktól...
-
veterán
neten több helyen terjed, hogy oltatta magát ... insta történet alapján szerintem sem...
facebookon eddig 3 helyen olvastam hogy oltott volt:
- 2 helyen jansent írtak hogy kapott november 5 körül
- 1 helyen meg azt, hogy már 3 oltása is volt (2 pfizer majd novemberben jansen) ...jó lenne ilyenkor ha a felesége rokon bárki kiállna és elmondaná az igazat és akkor nincs vita ...
amúgy a 3 oltást elképzelhetetlennek tartom egy jansent meg ha november elején kapott akkor annak se volt elég ideje aktiválni magát + 1 jansen nem oltás delta ellen...
-
veterán
legutóbb azt olvastam, hogy nyáron már minden fellépést lemondott mert beteg volt szóval lehet emellett covidos... de nem biztos, hogy azért került be.
Továbbá nem szeretném védeni de azért Timikét sem kell szerintem félteni... (persze ez is csak urban legend, de állítólag ő is fogott kést damura... persze, hogy mi volt előbb vagy után azt nem tudni...) És én se csípem damut elég pszihopata volt nagyon könnyen elborult mindig is az agya... -
veterán
bocs srácok, de ki kell írnom magamból ... közvetett rokonoknál sorba: harmadik pfizert csak papíron vette fel egyik ismerős .... és van 3 ismerős aki az első két oltást vette fel csak papíron... (köztük két idős ebből az egyik szívbeteg)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz NeoPampalini #47879 üzenetére
múltkor még 1 janssenről volt szó a 2 héttel az előtt ahogy megbetegedett... pár jét és minden oltásfajtából legalább 2-t szerencsétlen számlájára írnak .... Nem hiszem, hogy oltás ellenes posztokat osztott volna meg úgy hogy közben be van oltva....
-
veterán
válasz Kékes525 #47826 üzenetére
erre próbáltam célozni, hogy sajnos a lezárás nem oldotta volna meg ezt a problémát ... persze ha időben egy várost kína lezárt volna akkor igen de miután Kínából kijutott azóta szerintem értelmetlen álmodozás, hogy ezt meg lehet fogni... Annyit tudunk csinálni, hogy belenyúlunk a terjedés tempójába és azt lassítjuk... mást nem lehet tenni
-
veterán
és mit csináltunk volna teljes lezárással? 1-2 hónap teljes lezárás az egész világon? És ha csak afrika alsón egy házi macskában túlél a vírus akkor 1-1,5 év múlva újra zárunk?
ja feleségem pcr tesztje negatív lett a tegnapi pozitív orvadugós antigén teszt után
[ Szerkesztve ]
-
veterán
orrbadugós antigén gyorsteszt milyen eséllyel mutathat fals pozitív eredményt? Páromnak ma lett pozitív a gyorstesztje és holnap kell mennie pcr tesztre...
Illetve napi hányszor ajánott használni allergodilt "megelőzésre" nekem? Illetve ő a pcr teszt előtt mennyivel kell abbahagyni a használatát? (még nem használta kérdés, ha holnap megy használhatja-e ma)
-
veterán
válasz t72killer #47216 üzenetére
Letoha Tamásnak lehetne más neve is télen Míg Gődény... Szóval úgy 100zal osztanám azt amit ő állít... Alapból oltás ellenes inkább, és vitaminos cége van ha jól tudom. Az egyik Facebook csoportban olvastam, hogy a kedves nővére félre kezelése miatt halt meg egy hölgy rokona... Persze írni bárki írhat...
-
veterán
válasz kw3v865 #46976 üzenetére
mi még 2017 körül többen elkezdtünk Katásként bedolgozni egy cégnek. Szóban megegyeztünk, hogy kérjük, hogy az iroda költségeket fizesse ha már 3-an ülünk egy mindenkinek közeli irodába... Ígéret volt tényleges finanszírozás nem 2019 vége óta home officevan...
Amit kiadás kb cirka 500e Ft / év valami eszköz (hol monitor, hol forgoszék, hol laptop) más beruházás nincs, a fűtés nálunk nem ment fel mert a gép és a monitor még most is befűti a 10nm-es szobát (kondi szoba + iroda most) áram számla az több lett sokkal bár a videókártyám így bányászik és megkeresi bőven az áramot
-
veterán
válasz Ringman #46924 üzenetére
Sajnos oktatási intézményekben kórházakban biztos nem. Amúgy nagyon sok olyan eszköz van ami segíthet a zárt térben a levegő fertőtlenítésére. Magáneü partner akinek fejlesztünk minden helyiségbe (várók rendelők) egyből rendelt UV levegő fertőtlenítőket. És 2 év alatt szinte nulla személyzetis / orvos betegedett meg és azok nagy része is rendelősi / munkaidőn kívül. Természetesen a maszk hordás kötelező volt végig.
Tehát lehetne szinte "zavartalanul élni" csak pár apróságra kellene odafigyelni:
- maszk normális hordása
- zárt terekben levegő csere ahogy írod vagy levegő fertőtlenítés. -
veterán
Ha a teljes lakosságbol nézzük akkor 5%kal több rizikós beteg... Ez ha a 40 felettiek ez nézzük akkor kb 6 millió ember 5%a lehet 300e ember összesen ebből egyidőben mennyi beteg?
Legyen 500e aktív beteg ennek a 60%anak az 5%arol beszélünk azaz 15.000 emberrel több rizikós... Mellé rakod a genetikát... Még ez is csökken... Persze a szuper hazai egészségügy ennyit nem bír már el ...
-
veterán
egyébként ha egy országban rövidebb a megélhető élettartam akkor ott a covid által igazán veszélyeztetett állampolgárok aránya is kisebb ... vagy legalábbis nem nagyobb tehát az, hogy magyarországon bizonyos betegségben sokan meghalnak az közvetve csökkenti a covid veszélyeztettek számát ... de közben csökkenti a halottak átlag életkorát...
Összegezve nem igazán számít, hogy itt rosszabb az egészségi állapot, mert emiatt a halottak átlag életkora 10 évvel mondjuk kisebb mint egy jobb nyugati országban, de a potenciálisan veszélyeztettek számában nem igazán van különbség.
A környező országokban pedig nincs jelentősen jobb / rosszabb egészségügyi állapot. Az, hogy idehaza 100-ből 26 ember számít kövérnek a környező országokban 100-ból 21 nem jelentős különbség szerintem.
De ezt bizonyítja az alábbi lista is, hogy Közép-Európában nagyobb eséllyel hal meg valaki covidban...
top 10 90%-a Közép-Európai ország hasonló adottságokkal és ezek közül azért 3. legjobbnak lenni nem érdem szerintem. S ez a helyezés nem igazolja az állításaidat...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz attiati #46251 üzenetére
nem tudom a háziorvost nem érjük el lassan 2 éve ha kell valami vagy 3 nap alatt. Szakorvosokat meg se próbáltuk utolsó esetben 3-4 hónapra kaptunk időpontot (persze COVID alatt) olyan szemészeti vizsgálatra amit 1 héten belül ASAP kellett voltna elvégezni... magánúton megyünk de TB-t lelkesen fizetem ...
#46249 mpo: itt a legfrissebb szerint már a kamaszoknak is 2000 NE az ajánlottarról nem beszélve, hogy a D vitamin bevitelt életvitelhez kell igazítani, mert míg apósom nyáron napi 4-6 órát kint van a napon a szőlőben és neki 0 D-vitamin kell tavasztól őszig, sőt valószínű télen is elvan a raktáraival
addig nekem aki napi 10-12 órát ül gép előtt nyáron is kell D vitamint szedni magasabb dózisban. -
veterán
-
-
veterán
azért, hogy statisztikailag nem jelentős a 90-95-98% közötti halálozás ez puszta butaság...
100 emberből nem mindegy, hogy 10 jön le élve a gépről 5 vagy csak 2.
És jössz itt az oltatlanokért nem kár... Sajnos páromat se lehet oltani egyelőre mert a több mint egy éve felborult (covid, lombik, gyógyszerallergia hármasból valamik miatt) hormon rendszere / kimerült mellékveséje miatt 3 endokrinológusból egy sem javasolja neki az oltást. Természetesen én a helyében felvenném, de azzal ő nem lesz előrébb...
Nálam meg a 3. oltással kell megvárni az MR eredményemet december közepén... S vagy karácsony előtt felveszem az oltást vagy január elején még nem tudom melyiket vállaljam... -
veterán
válasz FіkuszKukіsz #42877 üzenetére
ha volt teszt miért nem használták?
ha meg valójában nem volt teszt akkor hogy semmisítik meg? -
veterán
válasz Drizzt #42874 üzenetére
100 beteg esetén lenne 2 halott oltatlan esetén nem?
- azaz oltatlanok esetén 1000 beteg 20 halott
- oltottak 14szer kisebb eséllyel halnak meg tehát 1000 beteg esetén kb 1,42 halott
idehaza 60-40 az arány tehát
- 10000 beteg esetén lenne 80 halott aki oltatlan és 9 halott oltott azaz napi 89 halottmost napi 170 halottnál ez körülbelül 20e beteget vízionál de ez mondjuk két héttel ezelőtti szám (bár van akit 3-4 nap alatt elvisz a delta tehát lehet inkább 1 heti) ez alapján 1-2 hete napi 20e beteg volt, ma szerintem reális lehet a 30e tipp de 1-2 hét múlva kiderül a valósabb szám a halálozások alapján.
-
veterán
nem tudom tavaly is hasonlókat kalkuláltak aztán a felmérésből (első hullám) kiderült, hogy nincs annyival több megbetegedés mint amennyire a szakemberek akkor tippeltek.
Úgy gondolom most a jobb terjedés és az oltások miatt több lehet, s tényleg nem értek hozzá de a 50-100-as sávot én nagyon soknak érzem.
-
veterán
Azért ha napi 10-12e körüli beteg számot nézzük és még ennek a háromszorosát vesszük az is "csak" 30e beteg / nap azaz havi 1 millió maximum így is 10 hónap lenne míg végig megy az országon. És hol van ehhez 50+ ezer kórházi ágy ?
-
veterán
Ja de azt elfelejtik az antivaxerek, hogy a halottak száma hogy alakul...
Az elmúlt fél évben 4-5 halott volt előtte 90-95...
A delta jobban terjed magasabb ellenanyag szint kell ellene...
És az oltások hatása csökken idővel (4-6 hónap)...Bár ezeket az összefüggéseket látnia kell mindenkinek aki 4 általánost (na jó legyen 6 osztályt) kijárt...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én 3 hónapja 3500ne-t eszek így nem csökkent a D vitamin szintem előtte nyáron 2500ne-t ettek akkor 2 hónap alatt 100rol 75re esett... (75 felett jó). Most utolsó labor 99 a Dvitamin szintem.
Covid ellenanyag (synlab teszt):
- július eleje 280
- november eleje 30 alatt
A jó értek itt 50 felett lenne...December 15en megyek MR-re az eredményről függően jöhet a 3. oltás...
-
veterán
válasz FіkuszKukіsz #40568 üzenetére
a gazdaságra minimális hatása van (talán kicsivel csökken a vásárlási kedv) de politikailag nem néz ki jól és nem támogatják a szavazók többsége
-
veterán
válasz Drizzt #40545 üzenetére
Dunakeszi Lidlben volt ez a tapasztalt, hogy szinte minden második emberen volt maszk.
#40549 Soulfly842: szerintem amíg lehet tolják a lezárást és korlátozó intézkedéseket, mert ezek a gazdaságra is kihatnak és ez még mindig jobb politikailag nekik, mint hogy ne legyen sok-sok család elégedettlen, mert nem lett meg a gazdasági növekedés (vagy bekamuzzák adatokkal, hogy meglett a növekedés) és így nem kap pénzt...
-
veterán
válasz Soulfly842 #40539 üzenetére
ha napi 50 körüli ágynövekmény lesz akkor még jó ideig nem lesz itt kormányzati reakció... ha így növekednek a megbetegedések akkor várhatóan a 10-12 ezres ágyszám elég lehet.
Most ha a fertőzés üteme nem gyorsul akkor cirka 100 nap mire tele lennének a kórházi ágyak. De valószínű növekedni fog... így szerintem karácsony környékén lehet telítődés és majd januárban zárunk. Ráadásul január még rosszabb lesz:
- immunrendszere több embernek lesz kimerült mint még most
- oltásoknak folyamatosan csökken a hatása januárban lesznek akiknek már 1 éves oltásuk lesz (akár ráoltás nélkül)Persze kérdés, hogy az exponenciális terjedés meddig tud fent maradni a következő 1 hónapban (gyanítom már most sem), mert
- azért vannak oltottak akik ezt lassítják vagy olyan enyhe tünetekkel vészelik át hogy nem adják tovább a fertőzést
- főként a fiatalabbak betegednek meg akik nem vették fel az oltást / idősek akik régebben lettek oltva,
- a napi nagy számú megbetegedés miatt lassan 50%+ maszkot hord a boltokban (hétvégén sok maszkos embert láttam és már nem néztek rám ufóként a maszk miatt mint 1 hónapja)Lezárás szerintem nem lesz december 20-ig és karácsony környékén lehet de jó előre belengetve, hogy mindenki be tudjon vásárolni az ünnepekre... Ha karácsonyig bezárnának borulhatna a 5,5+ %-os GDP növekedés és az kell az osztogatáshoz...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- Külpolitika
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Gorilla Sports Súlyzópad + 100 kg-os súlyzó készlet
- Teljesen újszerű szett! Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- LTD EC-256 + Blackstar ID:Core 20
- Eladó egy Company of Heroes (első kiadás) társasjáték sok-sok kiegészítővel!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS (2S4)