Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz kolopele #72902 üzenetére
...ezt nem mutatja ki egyik jelenlegi teszt sem..
Kimutatják, de már csak amikor dúlnak a tünetek. Fertőzött, de még tünetmentes állapotban már nem mutatnak semmit, szóval pl. nagyilátogatás előtti teszt mostanra már értelmetlen
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
Az ünnepek valszeg megtolják majd rendesen
Más: oltás itt is megvolt. Gyorsabban ütött, mint a flu, de hamarabb lement. Kicsi borzongás, duzzadt izom.
Kicsit elkésett, de talán kihúzom már ünnepig fertőződés nélkül, addigra meg már beindul a védelem... Talán..../// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz Ringman #72859 üzenetére
csodálatos, hogy az eddigi kommunikáció az volt, hogy háziorvosnál lehet majd beadatni
A Semmelweis hivatalos kommunikációja szerint is elsődleges a háziorvos, amennyire emlékszem
De jelen helyzetben, azt hiszem szimplán az az elsődleges, ahol először adnak.../// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
Valahol az eredeti topikban (azóta is gyászolom, mi lett vele) hoztam infót a ritkán, több évtizedes ciklussal visszatérő flu törzsekről - amik minden épeszű várakozással ellentétben a fiatal, fertőzésben edzetlen korosztályokat szeretik ölni, nem az idősebbeket... Szóval, számít
-
-
Rive
veterán
Estéről reggelre 38.5, hasmenés, fejfájás, köd.
Van valami aktuális görhedvény, amire ez passzol
Teszt (egyelőre) negatív covid, fluAB, RSV-re is./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz Rage47 #72535 üzenetére
Miért nem nyáron kezdik el már szervezni a vakcinák beszerzését vajon?
Hagyományosan az influenza esetén az új szezonra várható törzseket ~ nyár közepére azonosítják, aztán ősz közepére van kész ellenük az új adag, pont a szezon előtt.
Covid esetén persze ez nem működik.
-
Rive
veterán
válasz VinoRosso #72476 üzenetére
Egész pontosan mit nem értesz azon, hogy a sz@rrá ellenőrzött műanyagipar mára lényegében 'tiszta', a 'természetes' jujjnemműanyagok meg tele vannak tolva olyan adalékokkal, amik miatt a műanyagokat b@sztatták?
-
Rive
veterán
válasz VinoRosso #72474 üzenetére
...azt mondja a hype...
A gyakorlat meg azt, hogy a műanyagok ellenőrzöttsége és a 'bio' hype támogatása mellett pont az ellenkezője látszik.
-
Rive
veterán
válasz attiati #72469 üzenetére
A hype ellenére egyelőre igazából nem dőlt el, hogy ki kellene-e hagyni bármit is.
A tüdő az egyetlen, amiről biztosan tudjuk, hogy tuti nem szereti a szennyezett levegőt, de ez más kaliber mint amivel életszerűen találkozni lehet, ráadásul viszonylag régi ügy és mikroplasztik-független.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Gyapjú? Nem a műszálas ruhák?
Nem igazán különül el. A gyapjú és a pamut elvileg lebomlik, a gyakorlatilag meg egy természetes 'műanyag' és ha nem a lebontására szakosodott környezetben szabadul el akkor meglepően (összemérhető a műanyagokkal) tartós.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Ringman #72462 üzenetére
..minimalizálni kéne a kitettséget...
A legnagyobb mikroplasztik-forrás a ruházat és háztartási textil, illetve ezzel kapcsolatban a megfigyelt mikroplasztik jelentős része valójában gyapjú => sok sikert.
Ezzel kapcsolatban amúgy elég komoly móka úgy mintákat venni, hogy a mintavevésre felsorakozott expedíció ne legyen forrás => bárhova megy valaki mintát venni, ott már lesz mikroműanyag.
Károkozás dolgában a hype ellenére nagyon kevés a ténylegesen releváns konkrétum: a műanyagok különféle adalékaira szokás ugyan hivatkozni, de:
- ezek tekintélyes részét már szabályozták, szóval ismert eredetű, megfelelően használt műanyagáru esetén nincsenek jelen: az új, szabályozatlan műanyagpótlók komolyabb kockázatot jelentenek
- nem tudok olyan kísérletről, ahol ténylegesen a bomló, aprózódó műanyagból felszabaduló cuccok károkozását figyelték volna meg.
- ezen felül szokás még a tengeri élővilágra hivatkozni, ami meg jellemzően mechanikai ügy./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
Most tényleg nincs itthon semmi oltás covidra, vagy elmentem valami mellett
Ökölszabálynak belőttem, hogy ha 6-8 hónapig nincs fertőzés, akkor oltás van: a tavaszi menet után pont itt lenne az ideje, de nem találok semmit...
... bár épp kopogtat a környéken egy covid megint/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz Ringman #71636 üzenetére
Twitter? Azmiaz? Ott mennyi az impact factor ( )
-
Rive
veterán
válasz Ringman #71619 üzenetére
...ezekkel csak óvatosan. Nem férek hozzá a tanulmány szövegéhez (meg igazából lusta is vagyok keresgélni) de azt érdemes észben tartani, hogy egyrészt természetes 'műanyagok' hasonló követéséhez nincs igazi rendes módszer, szóval hiányos a referencia: másrészt van egy komoly koincidencia a ruhaneműk műanyagtartalma és az életszinvonal/mód között, ami önmagában is indokol emelt kockázatokat.
-
Rive
veterán
a nagyszüleink generációja ... összességében szerintem jó eséllyel egészségesebben találkozott
Hát, nem igazán.
A várható élettartam egyik első jelentős emelkedése pont a kajára vonatkozó szabályozások, illetve a rendes tartósítószerek/módszerek megjelenéséhez, elterjedéséhez köthető...
Jelentőségét tekintve majd' olyan komoly ügy volt, mint a védőoltások...#71501 attiati: Meg kellene nézni, hogy mára mennyit nőtt a civilizációs betegségek aránya a halálozáson belül. ... Tippre: sokat.
Hát, ugye mostanában már megérik az emberek, hogy ezek jelentkezzenek... A huszadik század elején meg még ott tartottak a dolgok, hogy a kajával összefüggő ügyek (élelmiszermérgezés) a tíz vezető halálozási ok közé tartozott...
-
Rive
veterán
-
Rive
veterán
-
Rive
veterán
Sajna ennek az alapjai korábbra nyúlnak, mint az oltásellenesség felvirágzása
Egy rakat (európai) országban viszonylag régóta nem kötelező ellene oltani, szimplán, mert a betegség eltűnt a korábbi programok kapcsán.Ahhoz, hogy (megint) vissza lehessen tuszkolni a palackba, nagyon sok országra kiterjedő összehangolt, szigorú program kellene - ebben már persze lenne szava az oltásellenességnek, de a szomorú helyzet, hogy ezek a programok eleve még láthatáron sincsenek...
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz kpityu2 #71280 üzenetére
Tarts egy kis szünetet
Azt a 'a vírus terjedésére a vakcina nincs hatással' konteót jól ismerjük, nem lehet magyarázni, és a baj az, hogy nem csak idehoztad, hanem további értelmetlen, áltudományos süketeléssel próbálod védeni, körömszakadtáig.
Nincs itt semmi szalmabáb, hozzácsapás. Beszoptál egy tősgyökeres konteót és teríted, tudományoskodó köntös alatt.
-
Rive
veterán
válasz kpityu2 #71276 üzenetére
Kissé sántító hasonlattal ... erős kételyeim vannak ...
A felkapott, kontextusából kiragadott és értelmetlenné gyalázott szakmai terminológián túl amit az oltás jelent, az még most is ~ két-három hónap ami alatt egy adott variáns és közeli leszármazottai nem okoznak betegséget vagy fertőzőképességet, és utána még fél-egy év, ami alatt gyorsabb/könnyebb lefutást, rövidebb és gyengébb fertőzőképességet.
A járvány elején pedig még többet jelentett.Ennek tagadását, meg 'terjedésre nincs hatása' erőltetését nagyon sok süketeléssel se lehet tudománynak eladni.
Kár próbálkozni.
Illetve talán valami konteo topikban/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz kpityu2 #71236 üzenetére
..A vírus terjedésére a vakcina nincs hatással,...
De, van.
az antivaxxerkedés csírájában elfojtása kábé semmilyen hatással nem lett volna a járványra.
Az első oltások idején meg különösen sokat számított az oltás, minden szempontból: terjedés sebessége és súlyosság dolgában is.
-
Rive
veterán
válasz Dare2Live #71168 üzenetére
MOon december-március vonalon erősen necces a zöldség vonal.
Ezt meg érdemes olyan viszonylatban nézni, hogy kicsit régebben tél körül volt nagyjából vermelt sárgarépa, tök, meg hagyma
Ehhez képest a féléretten leszedett, kéthetes spanyol paradicsom még mindig kánaán, a fagyasztott borsó pedig mennyei manna.../// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
-
Rive
veterán
viszont a flu oltásra van egy alternatív teóriám: mivel gyakorlatilag az éppen kitörő covidra oltattunk rá (hétfőn flu-szuri, kedden én már beteg voltam), lehet, hogy szart sem ért, volt a szervezetnek jobb dolga is, mint arra figyelni.
Nem így működik. Nem szeretnek egymásra (vagy betegségre) oltani mert megterhelő, de az immunválasz (szélsőséges esetektől eltekintve) kialakul ugyanúgy...
Jobbulást!
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Köszönöm
Eddig szerencsére semmi vészes...
A dolog kezdetén az első tünetekkel együtt már jött (ezzel a teszttel, legalábbis) az eredmény, szóval most nekem eléggé szembejött, hogy tünetek mellett még folyamatos negatív volt...
Ezzel így akkor az egész gyorsteszt-dolog eléggé értelmét veszti./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
- vagy mázlista vagyok (nem szoktam)
Szóval, amíg a (pozitív) Párom mellett itthon voltam egy hetet HO-n karácsony előtt, nem kaptam el: az egyetlen átlag pesti beutazás + mozi karácsony után viszont megadta a módját
De, hogy' ezt én miképpen fogom előadni a melóhelyen, hogy megint covid, a tavalyra várt leadandó meló uccsó szelete helyett
Teszt: régi clungene ugyan mutatja, de csak tünetek után egy nappal (!!!) lett pozitív
-
Rive
veterán
-
Rive
veterán
válasz BlackV #70902 üzenetére
... ha csak ennyire képes, ilyen kicsiket tud csak mutálódni,...
A sodródás (drift) lényege, hogy mindig pont csak annyit mutálódik, amennyivel már jobban tud terjedni, mint a korábbi (azaz amennyivel már képes azt lenyomni terjedésben - és ebben nagy szerepet kap a lakosságban a korábbi ellen kiépülő immunitás).
...csak aztán egyszer lesz egy 'shift', oszt' b@szhatjuk
-
Rive
veterán
-
Rive
veterán
válasz pècsimunkás #70870 üzenetére
Ez rohadtul nem fórumon konzultálgatós dolog Orvos, ügyelet.
-
Rive
veterán
Üdv
Párom elkapta ünnep előtt, egy közepesen kaparós influenza szintjén volt, enyhe lázzal.
Nem tudom, milyen variáns aktív most, de a régen betárazott (olcsó, Clungene) teszt tünetes időszakban mutatta.Nekem pont úgy jött ki a matek, hogy lehetséges lappangási idő végére esett volna a (80+ éves, oltatlan...) rokonlátogatás. Elég vegyesen sikerült az ünnep
Ráadásul rajtam végül ki se jött.Azaz:
- vagy mázlista vagyok (nem szoktam)
- vagy elkaptam, de tünet nélkül (és a teszt se mutatta)
- esetleg korábban átment rajtam észrevétlen (nulla tünettel)Idős, védetlen rokonok tekintetében egyik verzió se túl biztató
-
Rive
veterán
Tudtommal (általános, nemzetközi értelmezés) a drift az a szimpla pontmutációk lassú halmozódása: folyamatos, drasztikus lépések nélküli fokozatos távolodás a kiinduló variánstól.
A shift meg az, amikor valami hirtelen, drasztikus változás történik, pl. a vírus 'kölcsönöz' valamit egy másik vírustól.
Nem tudok olyan definícióról, ami ezt összekötné a szelekciós nyomással./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
...ha lenne egy aktualizált cucc...
A jelenlegi oltásokat már eleve azzal a feltételezéssel fejlesztik, hogy az alapot adó törzs kihal, mire az oltás piacra kerül
... plusz, mire ide hozzánk elér egy új oltás
Valami oltásnál kevésbé invazív (=> kevesebb bevezetési akadállyal, veszéllyel terhelt) megoldás kellene, amit max. egy-két hónapon belül elérhetővé lehet tenni
-
Rive
veterán
...bármikor jöhet egy Delta szintű cucc,...
Igazából amíg csak a rendes sodródás (drift) van, addig erre már nem kell számítani: egy már dominancia-képes új törzs a jelen felállásban még nem elegendően távolodik el az elődjétől ahhoz, hogy a kereszt-immunitás teljesen hatástalanná váljon.
... aztán persze ha kikapunk egy shiftet, akkor elég nagy baj lesz megint.
-
Rive
veterán
válasz Ringman #68754 üzenetére
Rapid COVID tests miss 90% of asymptomatic cases
Ehhez mondjuk hozzá tartozik, hogy ennek az oka a jelentősen alacsonyabb vírustermelés - ennek megfelelően a tünetek nélküli esetek hozzájárulása is kisebb a terjedéshez.
Hasonlóképp, az enyhe tüneteseknél is működik a dolog: gyorsteszt jellemzően csak egy-két napig pozitív (ha egyáltalán) és a fertőzőképesség is csak ilyenkor igazán magas.
-
Rive
veterán
válasz t72killer #68671 üzenetére
Akkor kell egy ilyen.
Csak átlag méhésznek ilyen (illetve azért hazai lódarázs ellen elég ennél gyengébb is) nincs, mert drága és nem kell neki => azok a méhészek akik a fentebb linkelt esetnél visszautasították a melót, teljesen észnél voltak.
-
Rive
veterán
válasz attiati #68529 üzenetére
Vízivás közvetlenül étkezés előtt / után / közben.
Tudtommal (hacsak nem extrém mennyiségről van szó) egy szabály van: a rágást könnyítendő nem szabad inni, hagyni kell, hogy elég nyál termelődjön (nyilván ennek is vannak határai megfulladni nem érdemes).
Elvileg minden mást már automatikusan állítanának a gyomor és a belek./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
...pl. a bárányhimlő esetén az átesés -és az oltás is- egész életre szóló védelmet jelent.
Sajna, nem feltétlenül. Nem emlékszem hirtelen melyik fertőzés annyira be tudja gyalázni az immunrendszert, hogy az egész fertőzési/oltási sort lehet előröl kezdeni
Éppen emiatt nehezen tudom összerakni, hogy akkor most pontosan mi is a lényeg az immunitásnál.
A bárányhimlő 'életre szóló' immunitásánál fontos szempont, hogy a lappangási idő 2-3 hét: ezalatt az immunmemória aktivizálódni tud és a nulláról elégséges mértékűre emeli az aktív védelem szintjét.
Rövid (pár napos) lappangási idejű cuccnál vagy van hatásos aktív védelem, vagy mindenképpen beteg leszel (ha könnyebb lefolyással is)./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
Nem nagyon követem mostanában a topikot, nem tudom, volt-e már...
Saját/családi tapasztalat alapján:
- a tünetek kezdetben minden eddiginél kevésbé jellegzetesek: torokkaparás, enyhe fejfájás, néha enyhe borzongás láz nélkül: még most is inkább arcüreggyulladásra hajaz, mint a korábbi fertőzésre
- a teszt (Clungene: olcsó, kínai) kimutatja még ezt is, de csak az első tünetek után 1-2-3 nappal, amikor már komolyabbra fordul
- az enyhe tünetek 3-4, komolyabbra fordulás az olyan 5-6 nappal a fertőzés utánÉs ez két szputnyik, egy átesés és két ős-pfizer után (mindkettőnknél).
Szumma: a teszt jó, de teljesen elégtelen mások fertőzésének megelőzésére... Ha megfáztál, akkor egyszerűen sehova: és ha vendég megfázva jön, akkor nem beengedni az ajtón, teszttől függetlenül
-
Rive
veterán
...ez a 130+ napi halott iszonyú sok...
Tényleg sok, csak a másik oldalon a kórházi számok szerint ez a járványgörbe pillanatnyilag mégis elegendően lapos ahhoz hogy ne (teljesen) fektesse be a kapacitásokat.
Szóval még a korai retorika szerint is 'belefér'
-
Rive
veterán
Az antivaxxerek renoméja eléggé megkopott a legtöbb helyen a népesség fennmaradó része között, szóval elég komoly a nyomás. És bár az nem fér bele, hogy a régiek közül bármit beadassanak, egy új vakcina az más, arra rá lehet sütni, hogy már biztonságos, nem valami sebtében kutyult izé, meg úgy egyáltalán: ha kevesebb a habverés, akkor kisebb ciki beadatni.
Ne keressen senki logikát abban, hogy igazából ez most jóval kevésbé tesztelt, mint bármelyik másik vakcina amiből beadtak szumma milliárd fölött Ahol az antivaxxer mentalitás meg tud kapaszkodni, ott efféle apró logikai gixer már nem fog kognitív problémákat okozni abban a másfél agysejtben
-
Rive
veterán
...hacsak nem hetente 0-24-ben pörkölt-tésztázik valaki- pont hogy a sok zabálás miatt jóval nagyobb eséllyel visz be megfelelő mennyiséggű vitamint ..
A vitaminok szükséges mennyisége igazából testtömegfüggő (is). És aki elhízik, az jellemzően inkább a sz@r kalória/tápérték arány mellett szok' elhízni, nem prémium kaján.
Mindazonáltal ez a fentebbi vita még mindig arról szól, hogy a blokkból kikönyökölni tervező dugattyú gyógyításának nevezhető-e a sosem cserélt motorolaj felöntése.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz attiati #58816 üzenetére
Régen ilyen nem volt.
Izé. Az 1900-as évek elején az angolkór népbetegségnek számított egyes városi rétegek fiataljai között: ennek egy rakat közegészségügyi és kajaügyi dolog vetett véget, pl. a tejpiac szabályozása.
Még korábban meg egyes arisztokrata családok fiataljait verte a dolog, szimplán a túlöltözöttség miatt./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
Példának okáért én pont benne vagyok a korban és van egy-két rizikófaktor, úgyhogy pont 'csak úgy' csináltatni fogok egy szívultrahangot, tünetek nélkül.
Amikor már (komoly, észbekapós) tünet van, akkor meredeken tudnak csökkenni a túlélési esélyek, évek.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Így, hogy már van róla papírja, amikor majd kidől valahol és beviszi a mentő már lesz egy olyan alap amivel egy rendes orvos még ráverhet neki pár évet, minimum.
De ugye ha ő maga vigyáz a dolgokra akkor még az is összejöhet, hogy nem mentő viszi majd be, valszeg eleve későn.
-
Rive
veterán
válasz spileraaa #58530 üzenetére
Kórházban menyire pontos a test ha evés közben végzik?
Hát, lényegében semennyire. Alap lenne, hogy tesztelés előtt min 1-2 óráig ne legyen letakarítva az érintett nyálkahártya (száj- vagy orrüreg, garat).
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Soulfly842 #58249 üzenetére
..holnap viszont ~70 km-es utat nem tudok már kikerülni....
Ez nekem így távolról elég rossz ötletnek tűnik.
Nem tudom mi a terv, de minimum arról gondoskodnék, hogy ne egyedül menjek./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz Soulfly842 #58230 üzenetére
Ez elég sz@rul hangzik Jobbulást!
-
Rive
veterán
Nem tuti, hogy ugyanaz a cucc a második kör is
Immunity debt
Találgattunk erről már valahol visszafele.Mondjuk nekem speciel nem erről van szó, nincs semmi második kör. Csak épp nem vagyok százas, még most se És nem gondoltam volna, hogy ez még mindig az 'olcsón megúsztam'
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Soulfly842 #58227 üzenetére
...a tüdőre nem megy rá úgy...
Faxtudja, mit csinál ez a x@r. Majd' egy hónapja, hogy elkaptam, és még mindig nem százas a tüdőm.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Tigerclaw #58203 üzenetére
Az első kör az 'hagyományosan' egy gyorsteszt. Ha a gyorsteszt negatív, akkor küldenek PCR-re mintát.
Előtte tényleg ne egyél-igyál semmit néhány órán keresztül, illetve tesztelés előtt érdemes néhány öblöset felköhögni tüdőből, hadd terüljön belül az anyag./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz [CS]Blade2 #58115 üzenetére
Ebben a kontextusban nem az immunvédelem csökken, hanem az újabb és újabb (azonos cucc elleni) oltásból származó haszon.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz [CS]Blade2 #57810 üzenetére
Erre csak a Kína féle zárás megoldás jelenleg.
Mostanra 'nyugaton' már ez se megoldás, sajnos. Úgy nagyjából az első fél évben (első év nyaráig) lehetett volna ilyen irányba mozdulni, addig még nem ette be magát ez a sz@r olyan mélyen a körülöttünk élő állatvilágba. Mostanra ~ garantált, hogy minden nagyváros patkány- és egérállományában ott van vastagon, és alkalmanként vissza-visszacsorog az emberek közé.
-
Rive
veterán
válasz Soulfly842 #57791 üzenetére
...európa most kiélezett érdek-ellentétben van oroszországgal...
Akkor az oroszokat tessenek sz*patni, ne a csóringer magyarokat
Ja, hogy ahhoz már nem elég tökösek, pláne, hogy odaát szorongatják a ... gázcsapot. Értjük/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz [CS]Blade2 #57782 üzenetére
...Tudtuk, hogy mit kapunk..
Én a magam részéről úgy gondolom, hogy ez a 'tudtuk' pont ugyanúgy csak részben stimmel, mint az a feljelentés. ~ annyit tudtunk, hogy a cucc elviekben jó (és ehhez elfogadhatatlan szintű/jellegű gyakorlati ellenőrzöttség és minőségbiztosítás), illetve más országokban beindult tömeges oltások kapcsán, hogy nem lepték el a területet se zombik, se vodkamán putyin-klónok.
Azt, hogy mennyire összetett a dolog prímán jellemzi, hogy mennyire csont nélkül elfogadott lett a sino a maga igen korlátozott hatékonyságával, és mennyire nem ugrotta meg a lécet a szputnyik, pedig ~ a többi vektor kaliberében fényeskedett.
Én is örülök, hogy idejében hozzájutottam: korrektebb tájékoztatás és keményebb beleegyező nyilatkozat mellett is beleugrottam volna. Ugyanakkor nem tartom elfogadhatónak, hogy az engedélyeztetés/bevezetés körüli slendriánság és ruszki tempó következmények nélkül maradjon.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz polonic #57755 üzenetére
Miért a négy fal között sétálsz egy futópadon, ahelyett, hogy kimennél a természetbe...
Hát izé.
Én is a természetet kedvelem, persze, de aztán gondolj bele picit mi van, ha egy ilyen roham az erdő közepén ér, esetleg egyedül...
Covid után az első terhelések (az enyhe terhelések is!) legyen csak szépen emberek között, civilizációban.
Ha edzőterem, akkor edzőterem.[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Sir Pocok #57741 üzenetére
...nekem kicsit pánikrohamnak tűnik...
PTSD jellegű dolgok mindenképpen részei a longcovidnak, pláne olyanoknál, akik intenzíven jártak, de:
- attól, hogy valami pszichológiai eredetű (?), még nagyon is valós és komoly tud lenni
- covid utóhatásainak nagyrésze, pl. ez a pulzus/vérnyomás b@szakodás nem pszichológiai eredetű/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Rive
veterán
válasz Soulfly842 #57736 üzenetére
Hát, az egyik szomszédot pont efféle utóhatás vitt el. Már épp leszedték az intenzívről covid után, aztán nem bírt ki egy hasonló rohamot.
Szóval tényleg csak óvatosan.
-
Rive
veterán
úgy értettem, hogy védekezésileg
Hát, először is innentől a következő 'nem mild' változatig szimplán hajtogatni fogják, hogy 'ez mild'. Egy idő után valszeg lesznek update vakcinák, de igen mérsékelt hatásossággal, hogy kedve se legyen senkinek oltani. Aztán szépen mindenki beleszokik, hogy halmozódik az egyes átesések által okozott kár és csökken pár évet az elérhető életkor.
Esetleg lesz néhány kétes hatású gyógyszer/kezelés, de ez is olyan lesz mint pl. a tamiflu: itthon még sose láttam sehol, 'ez csak flu' felkiáltásra.
~ ennyi, szerintem. Ennyire futja a 'gazdaságnak mennie kell' mellett.
-
Rive
veterán
...mi a péló lesz mondjuk a jövő évi vírusszezonra...
Eccerű. Ha szerencsénk van akkor most egy ideig klf omikron-közeli változatok fognak egymás ellen versenyezni, ahogy korábban a wuhankörnyéki alfa-delta jáccótér ment.
Ha nincs szerencsénk, akkor megint jön egy nagyobb shift amit megint mindenki elkap.
~ ez fog most ismétlődni vég nélkül. Erre 'szavazott' a világ, vagy mi.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
-
Rive
veterán
válasz Krinyo #57572 üzenetére
Hát, igazából ugye pont most 1-2 hónapig mindegy. Ami kellene, hogy egységesen mindenhonnan visszavonják az omikron-lopakodó ellen nem elég jó teszteket, és innentől csak olyat engednének árulni (webshopban is) ami megfelelő érzékenységű.
-
Rive
veterán
Amúgy azon morfondírozok, hogy ez a mostani kaparósabbnak érződő 'mindennátha' szezon vajon összefüggésbe hozható-e a tavaly elmaradt 'frissítő' immunizálással (ugye a tavalyi szezon maszkhordás és suliszünet okán eléggé elmaradt).
-
Rive
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest