Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Tegnap megjött a Samsung UE48H6500-as tv-m, olyan kérdésem lenne, hogy van-e valami fontosabb beállítás amit érdemes rajt beállítani, illetve ami az összefoglalóba van a 6500-as résznél, érdemes beállítani ott mindent arra ami ott van?
-
PuMbA
titán
válasz gorog67 #76896 üzenetére
Erről nincs információm, de rákeresve a dologra ezt találtam:
"You may want to consider alternative glasses to those supplied in the box, if you're susceptible to flicker but otherwise their tint-free lenses and ultra-lightweight proportions work in favour of the 3D experience."
Tehát másik szemüveg nem fog annyira vibrálni, mint a hozzá adottal. Nekem a 6-os sorozathoz adott szemüveggel (SSG-5100GB) semmi gondom sincs, pedig "csak" 100Hz-en vagyok
[ Szerkesztve ]
-
gorog67
aktív tag
-
Flashget
félisten
-
zöldfüles
újonc
Üdv Mindenkinek!
A távolabbi jövőben szeretnék TV-t venni, minden bizonnyal Samsung lesz a nyerő.
A közeljövőben szeretnék notebook-ot venni, amit majd a Samsung TV-n is szeretnék "nézni", jó minőségben.
Internetes filmek, műsorok, youtube, böngésző, stb.A következőknél kérném a segítségeteket:
Notebook: milyen paraméterek szükségesek ehhez? 1366x768 felbontás milyen képet eredményez a TV-n?
TV: milyen paraméterek szükségesek ehhez? 105-130 cm-es készülékre gondolok, ami DVBT, DVBC vételre alkalmas , bár lehet, hogy TV műsort nem is fogok nézni rajta.Jó minőségű működést szeretnék!
Nagyon köszönöm a válaszotokat előre is!
-
Flashget
félisten
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
6200-ason van antennakábelnek (digi hagyományos kábele) helye? A specifikációba melyik lenne ennek a neve?
Üdv: Fishor
[ Szerkesztve ]
-
PDoki
tag
válasz Flashget #76879 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok, hogy az F6200 az 50Hz-es. Az F6100-at és a H6200-at vetettem össze CMR szempontjából. Az MM is 200 Hz-esnek írja, a Samsung oldal meg CMR 100-nak. A Samsung oldalt éreztem referenciának, de miután ténylegesen megnéztem a TV-t már nem tudom mi tekinthető annak.
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
válasz Flashget #76882 üzenetére
Szerintem megveszem a goldot. 15 hóra lebontva nem gáz az összeg és ha nem tetszik a tv, vagy szar lesz akkor max éri valami külső behatás a tévét és jöhet az új Viccet félretéve tényleg nyugodtabb az ember, ha biztosítva van a tv. Egy pixelgaranciának mondjuk örülnék, mert ha csak pár pixel hibás lesz azt biztos nem cserélik ki én meg bámulhatom évekig
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Fishor #76881 üzenetére
[link]
Mindenki maga dönti el neki mi számít. Ez egy biztosítás nem gyári garancia. Mondhatni ez többet ad, kérdés mikor használni kell akkor dől el mennyit ér.
Az alap a Plusz ehhez kell a Gold többletet nézni. A legtöbben ezt a verziót vettük, mert:díjmentes javítás(ok), vagy csere formájában,
a gyári jótállás (garancia) lejártát követően,
a gyári garanciának megfelelő feltételekkel,
belső hibára visszavezethető meghibásodások esetére.
váratlan, előre nem látható, hirtelen külső behatás következtében fellépő sérülés, törés, megsemmisülés,
továbbá rendeltetésszerű, gondos használat mellett bekövetkezett hirtelen véletlenszerű folyadék károk okozta működésképtelenség.Mivel mi kis ország vagyunk nem igazán számítunk piacnak így sajnos néha harcolni kell az igazunkért. Samsung szereti a csereutalványért küzdetni a vevőit. Aki hamar feladja annak nem adnak csereutalványt, aki küzd és igaza is van annak adnak. Olyan még nem volt, hogy valaki küzdés nélkül kapta meg a csereutalványt.
nem így kellene lennie, de sajnos így van.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz attamero81 #76871 üzenetére
Nekem van biztosításom törés kár ellen.
MM üfsz-es: Hát ezzel mi történt?
Semmi komoly csak kikapott a kedvenc csapatom, fél tégla meg kéznél volt.(valójában nekem meg álnokul 4 magos processzoros tv kellett)
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
-
-
tibibi
őstag
"Samsung Signature Service Terminating on 1st, April.."nektek is folyamatosan dobálja az üzenetet ? Nem lehet kikapcsolni?
[ Szerkesztve ]
-
Tegla80
addikt
válasz Atomantiii #76868 üzenetére
Abban lehet igazad van ,de magan a tv-n jelenleg nem lehet.....
attamero81
Az mindent torol.....
Ő csak par felesleges csati szeretne likvidalni,nem a komplett listat.....
crt vs tegla ...ezt talaltam hirtelen ide illoen....tuti vegleges ezen modszerrel .[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
sandró60
addikt
válasz attamero81 #76873 üzenetére
Elnézést "szakikám"én meg vettem a lapot.Talán lesz még ilyen kérdés(biztos)akkor egy tám pont lehet a Te-meg az én hozzászólásom
-
sandró60
addikt
válasz attamero81 #76871 üzenetére
Kb a hozzászólásod előtt volt téma."sehogy"
A megoldás is ott van leirva.Egy külső csatorna rendezővel megoldható.A keresőbe ird be a "bűvös"szót és kapsz megoldást[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Fishor #76866 üzenetére
A 6-os sorozatban nincsenek nagy különbségek, hiszen egy kategóriáról beszélünk. Tesztekben pl. a legjobb kontrasztaránya a H6200-nak van, pedig az a legolcsóbb a 6-os szériában. A kis felhősödés, válogatott panelok, valós 200Hz a 7000-res szériába tartoznak, ezért próbáltunk nem rég meggyőzni azt hiszem poli27 fórumtársat, hogy kicsit kisebbet, viszont prémium kategóriást talán jobban megéri megvenni, nem 6000-res, hanem 7000-res szériát, de ő a nagyobb méret mellett döntött, ami végül is szintén érthető döntés
bul07: Mindenképp lejjebb fog menni a H széria ára, a kérdés, hogy mennyire
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Én is voltam és nézegettem. Közelről nézve a 6900 és 6500 as 40" osnál is morajlós kicsit foltos lassan mozgó volt a kép, nem láttam különbséget a 6200 32 " hoz képest, vagy legalábbis nem akkorát, ami miatt át kéne rendezni a lakást. Az eladó azt mondta ez valós 100 hz és mutatta a mellette lévő 50hz s tvhez képest, hogy a kamera mozgásnál ez folyamatos a másiknál meg omlik a kép. Mivel a szobát nem tudom szépen átrendezni így ezt fogom ma megvenni. Az érdekes azért, hogy közelről nézve szinte mind morajlós volt számomra.
-
becsitibi
senior tag
Sziasztok!
F6400 után H6400 tulaj lettem,az MM-ban 134-ért vettem 40" méretben.Az F6400 után pozitív véleménnyel vagyok az új tévéről:
H6400 előnyei szerintem:
-vékonyabb káva
-gyorsabb csatorna léptetés /Digi CI+/
-minimálisan,de észrevehető szebb kép,smoothosabb
-hangszórója mintha erősebb lenne
-gyorsabb netezés,bár nem fogom használniF6400 előnyei szerintem:
-van 3D gomb a távirányítón
?
?Ha valaki tudja hogy kell egy csatornát kitörölni az írja meg legyen szíves,mert fogalmam sincs hogy kell a H6400-nél.
-
VGYke
addikt
válasz Flashget #76785 üzenetére
Köszönöm válaszod, de nem értem. A routerem "n"-es de sugároz 2,4Ghz és 5GHz-en is (két különböző SSDI-vel). Most a TV 5GHz-en csatlakozik a neki adott SSID-vel, de látja a 2,4 SSID-t is.
Főleg azért nem értem, mert a PC (amiről most is írok) alaplapi wifin-n csatlakozik a routerhez, ebben "ac" vevő van legalább is a specifikáció szerint.
Ennek ellenére a PC 2,4-en csatlakozik a routerhez, mindenféle gond nélkül....
Szóval "ac" router hiányában, honnan tudnám kideríteni hogy a TV "ac", vagy csak "n"kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
bul07
nagyúr
válasz poli27 #76860 üzenetére
Köszi a linket , én is megkaptam a választ
Most olvasom is a 6400 tesztet(#76861) PuMbA
KösziSzerinted várható nagy áresés UE48H6400 hogy jönnek az ez évi tv-k vagy marad minden csak az új széria beékelődik
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
-
poli27
veterán
és ami cmr600 az mennyi valósan?
-
ttwepinefrin
tag
Üdv mindenkinek. Segítséget kérnék 1 Samsung tx486200-hez. Van 1 olyan jelenség,hogy ha oldalról nézem a tv-t a képernyő felső részén világosabb részek láthatók,mintha belevilágítana a led. Viszont szemből nemlátszik ez természetes, vagy nem? Köszönöm a mielöbbi válaszokat.
-
PDoki
tag
válasz Flashget #76854 üzenetére
Akkor az én F6100-asom is CMR 100, vagy a H6200 is CMR 200. Én pont CMR 200 miatt vettem F6100-et, és nem H6200-at. Persze, tudom a hivatalos weblap is CMR 100-at ír. Kézikönyv meg univerzális van fent, abból ki nem derül. Ostorozzatok meg, én a mozgásmegjelenítésben nem látok különbséget a kettő között. De, hogy a többi mellette lévő 50Hz-es röcögött, az igen jól látható volt.
-
PDoki
tag
Én most már totál nem értem. De ott álltam és egy órát néztem. Még azok a időnként előforduló megakadások is láthatók voltak, mint a 6100-nál mikor be van kapcsolva a Motion Plus, és behibázik. De nézze meg már még valaki, ha arra jár (Westend), hogy ő is úgy látja-e mint én.
-
PDoki
tag
válasz Fishor #76837 üzenetére
Most voltam a MM-ben, és megnéztem a Samsung UE32H6200-at. Odahívtam a kedves kollégát, belementünk a menübe, és van benne Motion Plus menü! Ugyanazokkal a lehetőségekkel, mint pl, egy F6100-ban. És a képen is látszott a többi 50Hz-es képest, hogy mozgásoknál azok "röcögtek" a Samsungnál folyamatos volt a mozgás, tehát interpolál. Samsung szerint CMR100. Akkor most hogy van ez?
-
bul07
nagyúr
válasz sandró60 #76846 üzenetére
De volt ilyen promó csak ép lemaradtam róla [link]
Ma rákérdeztem hogy nem e tudnak közelgő ilyen promócióról de az ügyfeles nem tudod mit mondani
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
sandró60
addikt
Fő a biztonság.
Annó 2011-ben amikor vettem a D-szériás tévét-akcióban 5-évre hosszabbitott garit adtak a regisztrálás után.Sajnos mostanában nem nagyon van ilyen ingyenes gari hosszabbitás.Azért ajánlom egy ilyen értékű elektronikánál,ha lehet hosszabbits![ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Ti mint hozzáértők mit gondoltok a Samsungtól vásárolható plusz garanciáról?
UE48H6400 akkor venni (innen) amihez 1+1év jár, és lehet venni Samsungnál
+1év(össz. 3év) 11990Ft
+2év (össz. 4év) 17990Ft4év igen jól hangzik egy 180e Ft-os tv esetén
Vagy hajam úgyse romlik el el a garancia lejárta után 1nappal
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Fishor #76837 üzenetére
Hogy értsd a nem 4K-s tévék esetében:
5xxx - 50 Hz
6xxx - 100 Hz (kivéve 32H6200)
7xxx/8xxx 200Hz50Hz esetében két kép kocka közé egy feketét szúr be. Nem ritka a szaggató kép gyors mozgásoknál, sport jelenteknél.
100Hz esetében két kép közé egy harmadik képet szúr be, ettől a a mozgókép folyamatosabb lesz.
200 Hz esetében kép kocka-fekete kép-kép kocka-kép kocka vagy kép kocka-kép kocka-fekete-kép kockaami az átlag vásárlót megkavarja a "kamu" hertzek a CMR 200-1000 közötti mennyisége amivel a gyártók szeretnek dobálózni.
2011-ben az LG feltüntette a valós és kamu Hz-et a honlapon. 2012-től a valósat már ők sem.tehát amire neked szükséged van az a 40H6200, ha nincs cash inkább gyűjts hozzá mint a 32H6200-at veszed. Nem csak kicsi lesz de nem azt kapod ami az elvárásodnak kell.
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
-
sunci_02
aktív tag
válasz poli27 #76825 üzenetére
Mindenképpen rendes boltból akartam venni én is. Nem bízok senkiben és semmilyen himi-humi boltban. Csak kíváncsi voltam, hogy arra, hogyan változtak az árak a H szériával, és meglepődve fogadtam, hogy vagy egy árban a tavaly decemberivel vagy drágábban árulják a készülékeket. Ezért írtam, hogy milyen jó áron vettem akkor. Nem reklám és marketing hozzászólásnak, hanem inkább tanácsnak szántam, hogy aki teheti ne most vegyen TV-t. Gondolom ha betör az új széria akkor lesz igazai nagy áresés.
-
PuMbA
titán
válasz Fishor #76830 üzenetére
"Az azért nézhető minőséget fog produkálni?"
Bármi nézhető, de a 60fps-es YT videók vagy a TV adások által szolgáltatott műsor teljes mozgásfelbontását nem fogod látni, tehát ha mozog a kamera eltűnnek a részletek a képről (300 pixel sornyi felbontásod marad, ahogy az Összefoglalóban le van írva és ezen nem segít a fekete képkocka beszúrás se, mert az a leggyengébb változat és tesztben lemérték, hogy semmire se való). A mostani LCD TV-dtől rosszabb biztos nem lesz, felhősödés előfordulhat, YT van rajta, filmeket játszik USB-ről úgy-ahogy, pixelhiba nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Ezerszer jobb lesz.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
ujlakany1993
aktív tag
Nekem 48-as H6200-am van és meg vagyok elégedve. Ezeke természetesen laikusként írom: Szerintem a kép teljesen jó. USB lejátszással semmi baj mkv és avi téren(más nemigen próbáltam, mert gépről játszom le a filmeket és csak BD50-t). Felhősödést nemigazán tapasztaltam. Amikor megvettem kicsit fura votl a kép(szaladt), de kikapcsoltam ezt a Motion valamit és teljesen jó. Szerintem megéri az árát. Természetesen hazgsúlyozom: Laikus vagyok.
-
Fishor
senior tag
És ha mégis a 6200-ast választom, a nagyon kedvező ár miatt, meg mert ahol venni akarom, nincs 6400 as 32"os. Az azért nézhető minőséget fog produkálni? A mostani lcd tv-m sima 50 Hz-es 24"os szintén Samsung 24 TA350 monitortv. Ahhoz képpest jobb lesz, vagy rosszabb? Felhősödés szokott ezen lenni? mkv, avi-t lejátsza USB-n, youtube van rajta? Ezekre még válaszoljatok legyetek oly szívesek! Pixelhiba mennyire jellemző? Idegesítene, ha lenne benne de nem cserélnék ki mert kevés.
[ Szerkesztve ]
-
ujlakany1993
aktív tag
3D szemüveg porsítési probléma<-- Köszönöm aki próbált segíteni ebben a problémában. A Samsung megnézte távvezérlésben a TV-t. a Bluetooth a probléma. Nem megy a TV-ben. Meg is rendeltél az alkatrészt. Köszi mégegyszer aki próbált segíteni.
-
PuMbA
titán
válasz attamero81 #76827 üzenetére
7000-res széria alatt biztos nem tesztelnek firmware-t
-
poli27
veterán
válasz sunci_02 #76824 üzenetére
Én azért vettem a mediában a tv-t, mert adtak 15% utalványt vissza,ez az első szempont, ugye amit lecseréltem tévét (50" LGlb650v,itt nem volt utalvány) mert rossz volt,és kaptam egy csereutalványt, azt is a mediában vettem, visszamentem a csereutalvánnyal és a pénzt adták vissza szó nélkül, nekem ennyi nyugalmat megér egy kicsit több pénz kifizetése, mint egy webshopos bolttal kínlódni....
-
Fishor
senior tag
válasz nightshadow #76822 üzenetére
Így már értem, köszönöm.
-
nightshadow
veterán
válasz Fishor #76821 üzenetére
A 32H6200 100Hz CMR, 40"-től 200Hz CMR. Lefordítva a 32"-es csak fekete képkockákat szúr be két meglévő képkocka közé, a nagyobbak viszont valódi képkockákat szúrnak be (ezt nevezik interpolálásnak). Érdemes a 32H6400-et venni mert ez is interpolálással oldja meg a köztes képkockákat.
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
válasz nightshadow #76818 üzenetére
Tényleg, én a samsung honlapon mást néztem gondolom az az újabb 6400 as abba csak 40" volt a legkisebb.
-
PuMbA
titán
válasz Fishor #76814 üzenetére
A topik Összefoglalóban ez mind le van írva, de mindegy.... azért szükséges a 200, mert onnantól van elégséges mozgásfelbontásuk a TV-knek, hiszen az LCD technológia mozgásmegjelenítésre alapesetben nem a legjobb, ezt kell különféle trükkökkel javítani 32"-osban UE32H6400-at kell venned, mert ez 400Hz-es és 32"-ban nincs 200Hz-es modell
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Ezek szerint a 6200 as kilőve, mert ott 100 Hz van. Miért szükséges a 200? nem igazán tudom, mi a különbség a gyakorlatban. Annyit tudok, hogy a 6560 amikor bekerült, nagyon furcsa volt az elején a mozgás a régihez képest, de hogy pontosan miért azt nem tudom megmondani. Melyik modell kellene akkor nekem? 6400 vagy még feljebb? Sajnos csak 32" fér be.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
és a 6700 on a 600 ?
-
PuMbA
titán
válasz Fishor #76811 üzenetére
200Hz a szükséges, 200 és a 400 között én semmi különbséget nem láttam, ugyanis valószínűleg csak a háttérfény villogtatás sebessége tér el A következő ugrás 800Hz-nél van, de az már nem a te árkategóriád Fent a topik Összefoglaló Általános Beállítások szerint majd ne felejtsd el beállítani a TV-t, hogy a kalibrált állapothoz közelebb legyél
(#76813) poli27: Ott is csak a háttérfény villogtatás vagy a fekete képkocka beszúrás lehet a különbség, mert több képet nem szúr be az elektronika, ugyanis 200-600Hz-ig valós 100Hz-ről beszélünk, 800Hz-től van valós 200Hz
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Fishor #76809 üzenetére
TV-t akarsz rajta nézni? Mert, ha nem akkor majdnem tök mindegy, hogy milyet veszel, mert minőségi videókat nem fogsz nézni rajta, ahogy látom (film USB-ről a gagyi beépített lejátszóval és YT SMART-ról) Egyébként UE40H6200-zal már jó vagy, mert a 32"-os csak 100Hz CMR.
(#76811) Fishor : Akkor UE40H6200
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Mi a vélemény a Samsung UE32H6200-as szériáról? Érdemes megvenni? Az gáz, hogy ez csak 200Hz-es? 6560 assal volt már dolgom, ez miben gyengébb annál a 400hz et leszámítva?
Milyet ajánlotok 150K alatti áron lehetőleg. Mindenképp 3d-st szeretnék, és smart tv-t, hogy youtubezhassak vele lehetőleg lan-on, nem csak wifin, és természetesen mkv és avi filmeket is szeretnék rajtuk usb-n nézni. Melyik modell ami megfelel a kritériumoknak?Üdv: Fishor
-
BBéci
legenda
Tudtommal nincs lehetőség, mert a beépített lejátszó ennyire korlátozott képességű. Méretet és pozíciót is csak minimálisan lehet módosítani.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Jack90
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődöm hogy a SAMSUNG UE40H6400 talpának hány cm a szélessége?
Köszi előre is!
Macbook Air (2017) | Huawei Mate 20 Lite (Black)
-
wrox
őstag
Sziasztok.
Van egy 40ES6100 TV-m.
PC-ről AllShare megosztáson keresztül nézek rajta filmet.
A kérdésem az lenne, hogy van e valamilyen lehetőség, hogy a feliratok színét megváltoztassam? -
sunci_02
aktív tag
válasz jani4454 #76800 üzenetére
Karácsony előtt vettem Auchanban 199.990 helyett leakciózták 2 napra 179.990-re amiből még 15% lejött mert ezt visszakaptam Auchan kártyán, így ha jól emlékszem kb. 150.000 volt végül, a kártyával jól jártam, mert jöttek az ünnepek. És a fekete péntek/Black Friday idején se volt annyira olcsó, mint az Auchanban akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest