Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
mcsabee
senior tag
A magyar viszonyokat felejtsd el, a magyar piac, és úgy általában a kelet európai blokk nem nyugat, és főleg nem Amerika, ahol az eladások java része realizálódik. Az, hogy te a haverjaid Xbox 360-at vettek a PS3 helyett, kb annyit nyom az összképen, mint mókus a szumósokkal teli buszon.
Konzolon minden jobban megy, legyen szó TPS-ről, FPS-ről, akció/RPG-ről, bármiről. Egy kivétel van, az pedig a stratégiai játékok területe. Nem maga a hardver tehet arról, hogy mennyire van lewarezolva, hanem a közönség. Míg a PC-sek képesek évente akár 30-40 ezer forintot is hardverbe ölni, és nem venni egy játékot sem, addig a konzolosok megveszik a játékot. Nincs ennek lélektana, tények vannak.
És az, hogy minden konzol fel van törve, szintén nem számít semmi. Az arányokat és az eladásokat kell megnézni, az pedig elég egyértelmű: multiplatform címek esetében a PC a béka púzója alatt sincs, ez pedig tény, nem kell magyarázkodni, nem kell a varázslatos "ha", ez tény, és így is fog maradni még egy jó ideig.
Stay a while and listen...
-
De nem eredendően maga a PC tehet róla, mert már minden konzol fel van törve. (Annak idején minden ismerősöm XBox360-at vett PS3 helyett, mert előbbi törhető volt régen is. -> még ha vett is hozzá eredeti játékot, "ki tudja mikor kell?" alapon...)
Azt meg maradandóan elhiszem, hogy az ilyen csodálatos játékok, mint a COD+1, és ez a fenti remekmű a cikkből nem fog sokmilliós példányszámú eladásokat hozni PC-n, és elismerem, hogy van, amikkel a konzolosokat érdemes inkább megcélozni (bár konkrét esetben a "DOOM1 @ 2011"-el nem hiszem hogy feltétlenül olyan jó ötlet lenne), de nem feltétlenül a warez miatt (ha egyik platform sem lenne törhető, akkor is játékstílustúl is függ, hogy hol lehet sikeresebb).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
mcsabee
senior tag
"Ez a "PC a warez melegágya" csak addig volt jó duma, míg legalább a PS3 biztonságos volt."
Az arányokat kell megnézni janos666. Van 55 millió Xbox 360, eladnak rá 15 millió Call of Duty-t. Van 51 millió PS3, eladnak rá 8 millió Call of Duty-t, van legalább ennyi PC, eladnak rá 300 ezer Call of Duty-t, plusz még 5 milliót lewarezolnak, na ez a nem mindegy.
Stay a while and listen...
-
zseko
veterán
válasz Steve1207 #41 üzenetére
Attól tartok egyébként, hogy a "túl csilivli, minden csillog, futurisztikus" dolog zavar manapság és bennem lehet már a hiba
Ez én is így gondolom Mármint hogy engem is a "túl csilivli, minden csillog, futurisztikus" dolog zavar
Jó volt régen, hogy nem töltődött az élet automatikusan fel, így legalább jobban oda kellett figyelni hogy hogyan játszom, találok-e medikittet valahol időben? Manapság meg...? Semmi izgalom nincs benne, nyugodtan beleáll az ember pár lövésbe, úgyis felgyógyul majd ha elbújik pár pillanatra.
HR24.hu
-
Steve1207
veterán
A QS tényleg berögződéshez vezet, de manapság ez a stílus hiánycikk eléggé. A Wolf3D, Doom amivel először ismerkedtem és több élményt adtak akárhogy nézem, mint a BC2 vagy úgy CoD-ok. CoD2 ami lekötött hosszútávon az elmúltban, többet nem is tudok fps-ből felsorolni. Természetesen azok is élvezetesek, de évente ugyanaz a kaptafa, inkább a pályák változatossága dobja fel őket.
Egy biztos, mindkét "változatra" szükség van!Attól tartok egyébként, hogy a "túl csilivli, minden csillog, futurisztikus" dolog zavar manapság és bennem lehet már a hiba
.
-
Djuree
félisten
ez igaz mondjuk, így meg quick save van mindig. régen minden játék ilyen volt, és nekem azok jobban tetszettek, bár nem hinném hogy a gyógyulás rendszere miatt, csak mert azok voltak nekem a legszebb gamer idők. de nekem az hiányzik kicsit, aztán lehet az is szar lesz, meglátjuk. meg talán úgy több a kihívás. mert a mai játékban minden van, csak kihívás nincs, az a pár amelyik meg nehéz az tényleg nehéz = lehetetlen...igazán szenvedős játékkal nem találkoztam mostanában...
h-yle: hát drukkolok nekik. habár én is warezolok, de ami nagyon tetszik azt utána meg is veszem. van kb. 100 eredeti játékom...
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
h-yle
addikt
Fene tudja... Sok indie-nek megéri a PC, mert alacsonyabbak a licence (retail) díjak, és bármit szűrés és "szertifikáció" nélkül ki lehet adni. Elég csak a Steam-en a "top selling" részt megnézni, mindíg vannak indie címek, sokszor az első 3 ban. Sőt, a nem indie Witcher 2 fejlesztői is elégedettek voltak a bevételekkel, szóval nem pirátolnak ám le mindent a jónépek.
Szerencsére.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
DeFranco
nagyúr
válasz bigadam94 #37 üzenetére
Tudok jobbat. Ha a főhős sérül a játékban, akkor elbújik egy sarokba és hívja Tihanyi professzor urat, aki telefonon egyből el tudja végezni a szükséges életmentő műtéteket.
Teljesen életszerű
[ Szerkesztve ]
-
válasz Steve1207 #35 üzenetére
Épp erre akartam utalni, hogy szerintem egyik sem realisztikus, de az öngyógyítás legalább kényelmesebb (nem csinál beidegződést a játékosban, hogy minden sarkon nyomjon egy Qucik Save-et, stb...)
Nekem bejöttek ezek a megoldások, és némelyik a játékvilágon belül teljesen meg is indokolható, pl:
- Dragon Age: gyógyító varázslatok a mágus csaparttárstól
- Mass Effect: páncélokba épített orvosi berendezés
De nekem a Bad Company 2-ben is bejött a dolog. Ott már normál nehézségi szinten is elvörösödik a képernyő pár találat után, és ha bekapsz még egy-kettőt, akkor véged. Szóval egyáltalán nem érzed magad halhatatlannak, mégsem keresgéled folyton a tonnaszámra az elsősegély dobozokat, és falod őket két pofára, vagy játszol Time Shift-et minden játékból, csak itt a Quick Save/Load-al tekered vissza, mert az olyan "real war scenario".Én a szórakozásért akarok leülni egy játék elé, nem azért hogy megküzdjek vele, és a végén felsóhajthassak, hogy "Hú, EZAZ, végigvittem!"
Nem fogott ki rajtam 2000db egyforma zombi lemészárlása, mert volt 500 medkitem, 2000 töltényem, és nem fáradt el a mutatóujjam. Váúúú!!! (nekem ez rémlik a régi játékokról, bár az igazi oldscool időkben még nem is játszogattam, talán a Jedi Knight 2 volt az első játék amit végigvittem, de az ezt követő években is csak elvétve, most egyetemista koromban szoktam rá ), hanem sajnáljam, hogy vége lett, és várjam a folytatást.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Steve1207
veterán
Pont így akartam megfogalmazni, ahogy tetted "DOOM 2011". Igaz itt a gépen nem fog menni, akár 10 évre is ígérhetik visszamenőleg a támogatást , de pont ilyen hozzáállás kell egy cégtől. A régi játékok is az itt felsorakoztatott elemektől voltak jók és ezt senki se veszi manapság figyelembe.
Így kihívás és nem 5-6 óra alatt tolod végig a játékot, no meg gondolkodsz is, mit és merre keress, bejárod a pályát egy-két extráért. Talán ez a "darálás" túllő a célon, remélem csak figyelemfelkeltés miatt van ennyire tele az intro velejanos666: Az öngyógyulás se elég realisztikus valljuk be. Teljes kórházi ellátást, meg csak nem építenek bele egy játékba, felépüléssel együtt meglenne a pár hónapos gameplay.
Ha így nézzük az kéne, hogy megvesz, telepít, play, aztán ha először lelőnek ennyi volt, miért nem figyeltél, restartolni se tudsz, game over
[ Szerkesztve ]
.
-
Ja, sokkal jobb folyton belebotlani a csodadobozokba, amik meggyógyítják a golyó ütötte sebet, kihalásszák a repeszeket, és még az ingedet is kitisztítják, mikor átsétálsz felettük. Vagy épp folyton nyomkodni a Quick Save gombot, hogy ha csúnyán eltalálnak, akkor üthess egy Quick Load-ot. Hajrá realisztikus játékok!
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
csak pc? bukás lesz anyagilag. csak pc-re nem éri meg kiadni, 80% warez...
ez a nincs öngyógyulás dolog végre visszajött, bravo
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
DeFranco
nagyúr
Van töke a muksónak, és nagyon szimpatikus a hozzáállása. A játék pont olyan, amilyet már rég szerettem volna. DOOM 2011, no multi, no gyógyulás. Ha megfelelő áron jön ki, és az első pár teszt pozitív, akkor ez lesz az első nyitó áron megvásárolt játékom.
-
Mártógyurma
tag
"a konzolok 4-5 éves pc-nek felelnek meg, ezért nem fejlesztünk rá"
Nem azért fejlesztenek csak PC-re, hanem azért mert egy "újonnan alakult stúdió számára mindig egyszerűbb egy platformra fejleszteni,""..de a játék el fog futni egy 4-5 éves pc-n is"
Ebben nincs semmi ellentmondás. Egy mai Pc-vel biztos sokkal szebb lesz a grafikája ( már ha igaz amit ígérnek) mint amilyen egy 4-5 éves konzolon lenne, de ettől függetlenűl elindulhat egy 4-5 évvel ezelőtti koniguráción is...Az a hozzáállás egyébként nekem is tetszik, hogy nem akarják agresszívan nyomatni a játékot évvekkel a megjelenés előtt. Sokkal kellemesebb lesz a meglepetés, ha valóban jót alkotnak.. Annak meg külön örülök, ha valaki valóban játékot akar csinálni, és nem egy" agyonscrip-pelt" interaktív filmre hajazó valamit....
-
Azért egészítsük ki azzal, hogy a warz miatt .... mert pénzt ezért nem ad senki
(Ahogy itt lentebb megfogalmazták: egy 10 évvel ezelőttről ideerőltetett ötlet többé-kevésbé 2010-esnek kinézni igyekvő grafikával, ami szerintem csak a nosztalgiázni vágyóknak lesz érdekes...).Gazdagabb országokban vannak, akik PC játékot is vesznek (de még itthon is akad pár, nekem is megvannak a kedvenceim eredetiben), és mellesleg nem csak az XBox360 van már évek óta feltörve, de egy ideje már a PS3 is, úgyhogy a lehetőség ugyan úgy előttük áll. Ez a "PC a warez melegágya" csak addig volt jó duma, míg legalább a PS3 biztonságos volt.
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Videó alapján, hááát... elég érdekes Én pl. örülök, hogy nem lesz benne multiplayer, egyrészt amúgy sem sokra tartom, másrészt így hátha végre egy normális játékidővel rendelkező produktumot hoznak össze. Az a duma meg, hogy "a konzolok 4-5 éves pc-nek felelnek meg, ezért nem fejlesztünk rá, de a játék el fog futni egy 4-5 éves pc-n is", hát nem semmi
HR24.hu
-
Kassadin
addikt
Trailer alapján serious sam ugrott be.
-
copass
veterán
semmi bevételük nem lesz a warez miatt. kuka.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Necroman_Mk2
őstag
Szerintem a NecroVisionhöz (ami szintén lengyel fejlesztés volt) hasonlóan nyomottabb áron kerül a polcokra a játék.
Amúgy a fenti szösszenet is valami hasonló volt, igaz, pár helyen "érdekes" megoldással, de legalább a PC-s igényekhez és képességhez igazítva!"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
h-yle
addikt
-
Rhino666
addikt
Sok konzolos vacak után ideje volt egy exkluzív PC-s FPS.
2025 - a szólásszabadság halála
-
BandiHUN
veterán
Szerintem multi nélkül játékot kiadni,főleg FPS-t...
És mivel 1 platformos,bele se gondolnak,hogy mi lesz az eredménye,ha úgymond nem is kell a multi...van egy tippem,hogy a megjelenéskor nem a boltba sietnek majd beszerezni...
Árazásra is kíváncsi vagyok,mert nem tűnik semmiben eget rengetőnek,sőt...emiatt sacc/kábé az 1500ft-os kategória,hacsak nem lesz 50 órás,ráadásul jönnek a nagy nevek is....kíváncsi vagyok,a boltokban mennyiért tűnik fel.
Ha a Steam-ra tennék fel mondjuk 9.99-ért,még jól is járhatnának.Bolti forgalmazással kizártnak látok bármiféle sikert.Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
Dr. Akula
félisten
Amennyiben elképesztő grafikát akarsz megvalósítani, úgy sokkal egyszerűbb és célravezetőbb csak PC-re fejleszteni a játékot.
Korrekt! Remélem a konzolos fejlesztők is hamarosan rájönnek erre. Jó lenne ha nem fordulásra eltűnő autókat/embereket kéne bámulni, mint a GTA-kban, tróger kontrollerről copypastelt irányítást mint a DA2-ben, hanem megint rendes játékok születnének.
---
Viszont a játék maga nem nyűgözött le, olyan Quake-Duke időkből ittragadtnak tűnik. Jó, mondjuk ezt be is vallják, nem meglepetés, csak nekem ez már kevés. Én minimum egy Stalkert várok az fps-ektől. Mondjuk egy minél hamarabbi Stalker 2. megjelenést.
[ Szerkesztve ]
-
Boxi88
őstag
Jónak ígérkezik, várós!
-
Érdekes, de nem feltétlenül tetszetős.
Jobban lenyűgözne a duma, ha inkább arról beszélnének, hogyan kombinálni próbálták a mai futószalagról potyogó és a régi játékok előnyeit ahelyett, hogy a régi FPS-ek rákfenéit is visszagyömöszölik, amit nagynehezen kinőtt már az ipar mint gyermekbetegségeket.
(De még a HUD is olyan élénk, hogy 2 óra játék után 1 napig ottmaradjon egy plama TV-n. Ettől lesz PC exluzív? -> Én a PC-mre kötöm a TV-t...)
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Nagyon várom már.
-
Ateszzero
őstag
Igéretesnek tűnik. Egyébként sem szeretek multizni. Jobb ha van normális single campaign.
-
Źşë'
addikt
2060-ban játszódó Serious Sam
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Polllen
nagyúr
Ilyen is kell, bár a quake 2-t már kinőttem...
Amúgy nem tudom minek van 720p opció a videónál, ha ugyanolyan fos a minősége + a konzolok 4-5 éves pc-nek felelnek meg, ezért nem fejlesztünk rá, de a játék el fog futni egy 4-5 éves pc-n is... Nyilván kis studió, kis költségvetés, de ez a marketing szöveg...
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Kr/\toS
senior tag
Váó! Egy "Fallout" hardcore fps. Ez érdekel.
-
Shady313
aktív tag
Tetszik a készítők felfogása
-
törölt tag
Kicsit öntömjénezőnek tűnik az egész (azért exkluzív, hogy "elképesztő grafikát" tudjon? Hát ez nem az, ennyi erővel tényleg jöhetne konzolra is...bár ha sikeres lesz nincs kétségem afelől, hogy kap majd egy portot). Viszont annak ellenére, hogy futószalagon gyártott játékként tekint az MW-re, kb ugyanannyi fejlesztési idő áll az ő játékuk mögött is - ráadásul az IW többszörösen nagyobb csapat mint ők. Mindenesetre nem tűnik rossznak, talán sikerül olyan oldschool-t összehozni, amilyennek a DNF-nek kellett volna lennie.
-
x_o_n
veterán
válasz Brown ügynök #5 üzenetére
remélhetőleg tényleg jó lesz..és nem 5 év mulva
-
oriic
HÁZIGAZDA
VÉgre valami újdonság a tucat fps-ek között. Remélem jó játék lesz.
Live-Die-Respawn
-
gordonfreemN
addikt
+1 mindenki mellett
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Akos96
senior tag
Jó hozzáállás, a játék meg videó alapján számomra kicsit érdekes, de kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle.
"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."
-
Xaels
félisten
Szimpatikus a hozzáállás, de kíváncsi vagyok mi marad ebből 1 évvel a megjelenés után.
Amúgy a játék érdekes. Nem tudom, hogy szeressem vagy ne, helyenként jól néz ki, de az ellenségek olyan "bazári"-an néznek ki szerintem. Majd meglátjuk, egyelőre nem került a bevásárló listámra, sci-fi terén ott lesz nekem a Deus Ex: HR.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
errorcode06
őstag
válasz Brown ügynök #5 üzenetére
Több kiadónak is követnie kellene
De a készítők neve is mosolyt csalt az arcomra
Szerintetek elérhető lesz Steam-en?
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Brown ügynök
senior tag
"Tehát mi eldöntöttük, hogy csak akkor mutatjuk be a játékunkat, amikor már kész van. Mikor már szó szerint végeztünk vele."
Tetszik ez a fajta hozzáállás.
-
petya1992
tag
Ez nem az én műfajom, de egész jónak tünik, és hát igen látszik, hogy nem konzolos bemutató volt hanem pc-s
-
Cyno
tag
Ámen.
-
elithun
őstag
Remélem az ígéreteik megvalósulnak, mert, akkor biztosan megveszem!
„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
F34R
nagyúr
nah végre egy jónak ígérkező játék , remélem lesznek jó nagy boss-ok akiket dögnehéz lesz kinyírni. bírom hogy nem erőltetik annyira a csúcsgrafikát így nem csak egy réteget céloznak meg , viszont tovább játszhatóság szempontjából lehet nem lesz egy tartós darab, kitudja majd szeptemberben kiderül.