Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
Kivalo lenne, ha mukodne rendesen. Valamiert ezek a xeon-os Dell-ek nagyon nem szeretnek sleep-elni meg bekapcsolni. Konkretan tipushiba, sleepbol csak gyilokkal lehet sokszor kihozni, ha kikapcsolod, akkor meg kb az elso 3-4-5 gombnyomasra annyit reagal, hogy felporog mindene, aztan par mp mulva kikapcsol megint. Aztan elobb-utobb hajlando elindulni, de akkor is egy ev, mire tuljutsz a post-on. Inkabb hagyom bekapcsolva a picsaba, volt mar ra pelda, hogy elso gombnyomastol asztalig bo 5 perc telt el. Ami rohadt idegestio, ha annyira kell gyorsan leulni a gep ele, hogy egy par soros pull request-et megnezzen az ember, aztan ranyomjon, hogy approve (vagy nem).
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
opr
nagyúr
Abszolut, igen. Hogy nyugtassam a lelkiismeretem, cserebe bo 30%-al tobbet fizetek az aramert, mert olyan szolgaltatot valasztottam, ahol 98% feletti a megujulok aranya. Tudom, hogy ez nem eleg, de tobb, mint a semmi. Nameg a cegnel is dijazva van az elerhetosegem. Mashol altalaban nagyivben leszarom, de ez az elso olyan ceg, ahol azt erzem, hogy elvarva konkretan nincs, dijazva viszont van.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
koko52
nagyúr
válasz Gyuri27 #67590 üzenetére
Aszongya az asszony is, nem a méret lényeg , csak nagy legyen és kemény.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
veterán
válasz koby11h #67381 üzenetére
Ha pl. lófogáson 50-60 napig semmi és utána egy mpl csomag házhoz kérés előre utalással, akkor az ember azért elgondolkodik a becsomagoláson
hirdettem egy pallas nagy lexikonát 50 pénzért, két hónap alatt egy érdeklődő jött összesen, kért nagyfelbontású képeket, majd teljesen civilizáltan megírta, hogy drágábban egy jobb állapotút választott, de szerinte korrekt áron adom az enyémet. aztán egyszercsak jött egy háztól-házig igény, nem írt vagy kérdezett egy szót se, alku nélkül elvitte. egyesével bubifóliába csomagolva pont tele lett vele egy ikeás költöztetődoboz, szerintem mindenki a szívébe zárta, akinek meg kellett mozdítania.hanyas vagy, te disznó?
-
-
TaaT
nagyúr
Give them hell Ukraine!
-
BiP
nagyúr
válasz #42431471 #67576 üzenetére
Ebből a havi 2k+ áramból nem a router+modem eszi a legtöbbet
Az i7-es konfig ha alapjáraton is min. 50W-ot eszik, akkor az 0-24-ben havi 36kWh, ami 1400Ft. + a vinyók
Nekem a itx-es J5005 az 10W-os TDP-vel van(IGP-vel együtt), 4vinyó van rákötve, (ezek idle 5W, átlag 8W-ot fogyasztanak), szóval szumma megáll 30-40W-ból a konfig, ezt merem non-stop járatni.
NAS-ba szerintem elég egy 4magos i3.(#67578) Gyuri27: azok a karok. Anyám. Aztán mégsem ér semmit. A dagi pocakból leadta neki a sallert.
(#67579) Syl: Epic most ugyanúgy adja/kapja a sallert, megy a szkander meg a f*szméregetés.
[ Szerkesztve ]
-
-
koko52
nagyúr
válasz TeeBee73 #67564 üzenetére
Tegyél Carmen cserkót, vagy sárga barackot vagy korai szilvát (cacaska rana). A cserkó óriási akár 25-30mm termése van, ha aprós akkor is 20mm. A bari, szilva ha nem tudod eladni akkor patyesznak mindig jól jön. Permetezni alig kell ezeket. Kivéve a cserkót legalább 3-4x. Nekem 52 fa van a kertben , a rigeknél többet hoznak. A napelemem már vetekszik vele, csak ugya ott azért bele kell feccölni pár milkát.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
BiP
nagyúr
Köszi a válaszokat mindenkinek.
"Egy asztali gép mindenre ami nekem kell, másoknak szent dolog, ha hívás nélkül jönnek repülnek..."
Ez de jó. Nekem is ezt kéne bevezetni. Asszony állandóan elfoglalja a desktop gépet (mert nyilván az a legjobb, erős gép, nagy monitor), így én meg kiszorulok. Olyankor telóról netezek.
Itthon: 1 nagy, erős desktop - mindenre amire kell. Ritkán jutok elé, mert napközben lehetőleg nem gépezünk, mert kicsik a gyerekek (4-6), és nem akarjuk (még) rászoktatni őket. Amint bekapcsoljuk, jönnek rá, mint a legyek
Meg ugye asszony is ez elé ül be netezni, mer' mér ne.
De ezen van az esti filmnézés is (tévé nincs, 32" 4K monitor), meg adott esetben (2naponta) mesenézés a gyerekeknek a NASról (youtube mese tiltólistás),
+játék lenne (ez család óta szinte zéró sajnos - de persze a konfig karbantartva, hogy bármikor lehessen ).
Nem megy 0-24, próbálunk nem pazarolni, bár napközben sokszor bekapcsolva marad, és csak a monitort lőjük ki, ha nem kell. Ennyit azért még kitermel a napelem.
- T420 asszonynak, ezt sajnos ritkán használja, (mert az enyémen lóg), digitális oktatásban jól jött. Megkapta hozzá a 23"-os DELL-emet.
- T470 céges gép, ez csak munka meg netezés munkaidőben (mint most ). Ehhez vettem egy 27-es monitort a karantén miatt, az elpasszolt 23-as helyett. Nem vagyok hajlandó 14"-t bámulni egész nap.
- J5005-itx alapú NAS a padláson, Win10-zel, na, ez non-stop megy, ezen lógnak a vinyók, a gépekben csak 1-1 ssd van a rendszernek, minden film, anyag, képek, stb. a NASon.A napelemes csávó nem tudom mit csinál, minek égeti az energiát a 0-24-es gépekkel, havi évi 12e kWh-s fogyasztása van. Amennyi kütyüje van, és folyamatosan járatja, bánya szerintem nem fér bele ebbe a mennyiségbe, pedig nem kevés így sem. (nálam anno 2x3db 1070-es bezabált havi 1000kWh-t, úgyhogy hamar leépítettem a dolgot. Ekkora pazarlás már elvi kérdés.)
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
1 nagyvas nekem
2 tesztgép a (intel és amd)
1 lapos ha nyaralok tudjak dolgozni
+1 tesztmonitor 32" 1440p freesync, kicsit luxus annak de occo volt Alzán."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
T430 - ezt használom default
AMD E350 alapú NAS - NAS
T400 - nyúzós-tesztelős-néha filmnézéses
AMD Phenom II alapú Vmware host : ezen van egy rakás VM, ha Windows kell, vagy valami eldobható tesztgép, egzotikus OS próbálgatás, Android fejlesztőkörnyezet...
Router alapú home szerver - távoli bejelentkezés, kintről elérhető webszerver, PXE szerver, minden (Tp-Link 1043, USB-s SSD-vel , ez 0-24 megy)
Asszony T420-a - ezt használná, ha nem lenne lusta rendberakni
Asszony T410-e - szórakoztatóipari alkotások beszerzésére van (ez megy állandóan)
+ a 2db céges Lenovo (T460, T480)Nyilván ezek nem mennek állandóan, mikor melyik kell.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Egy asztali gép mindenre ami nekem kell, másoknak szent dolog, ha hívás nélkül jönnek repülnek...
Van egy "teszt pad" amin mindig van valami tesztelni való, ez sajna elviszi az asztal harmadát. Ez is tabu mindenkinek, még nyálcsorgatni sem lehet fölé állni!
Asszonynak egy laptop, hogy hagyjon békén.
Fiamnak egy laptop, hogy hagyjon békén.
Lányomnak egy laptop, hogy a többieket is hagyja békén, plusz ha valahová megyünk akkor azt visszük fényképeket mutogatni, játszani, tv-re kötni... de már a szűkebb család is azt vitte a nyáron így lassan kevés lesz.
A TV nálunk HDMI1 O'Play, HDMI2 DVD lejátszó, HDMI3 az én gépem csüng rajta + LAN-ja is van ha lányom Youtube-ot vagy más marhaságot akarna, HDMI4 műhold vevő - ez is kevés lesz lassan, kell már a második TV.
Jelenleg nem akarok még egy szünetmentes + NAS párost is, egyenlőre.Ja és a garázsban van egy laptop amin zene megy ha ott csinálok valamit.
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
opr
nagyúr
Van egy szemelyes "nagyvas", ami megy 0-24-ben, az a sajat projektekre van, plusz plex server, plusz akarmi, amire egy PC-t hasznalsz.
Emellett van egy masik desktop, ami egy dell workstation, az meg a ceges gep, szinten folyamatosan megy, hogy ha valamiert kellek, akkor csak odauljek, ne kelljen varni a boot, belogolas/kilogolas/stb marhasagokra.
Plusz van egy HP laptop, amin az asszony dolgozik/tanul.
Plusz van egy acer laptop, a nappaliban a TV-re/erositore dugva, amirol altalaban filmezunk, youtube-ozunk, kertbe kivisszuk, online pokerezunk, ha utazgatunk valahova, azt visszuk magunkkal, stb.
Plusz van egy HP laptop a gyereknek, azon tartja a kapcsolatot a barataival, csinalta az online sulit, jatszik ha ugy van, ilyesmi.Ezek kozul a ket desktop es a filmezos gep gyakorlatilag 0-24ben megy, a tobbi meg amikor hasznalva van.
[ Szerkesztve ]
-
-
TeeBee73
veterán
Nagyvas: Nekem, ha játszani támad kedvem. Lapos: Ugyanez, csak munkahelyen. Második asztali: anyám szobájában, ha hazajön, tudjon min prüttyögni. Harmadik asztali: anyáméknál, de ha hazajönnek az unokák, akkor az zárva van, ezért épül a negyedik, hogy azt nyúzzák.
MOD: koko52: Max. az orromban, néha.
A6-os APU-val, meg Cerkával dGPU nélkül necces bányászni.MOD2: (#67565): Hja, az már más. Én is gondolkoztam rajta, mivel, ki kellett vágni 2 badacsinyi cseresznyét, egy ringló és egy mandulafát is, mit telepítsek a helyükre. Lehet, napelem cella lesz, a sufniban meg összedobok egy RIG-et bányászni.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
-
Erdei88
veterán
-
TeeBee73
veterán
Nem nyilatkozom, mert a "nagy" vas AMD&AMD, a laposom meg Intel und Nvidia. (A második asztali meg AMD A6-os APU, a harmadik egy LGA1155-ös Cerka. A negyedik retró vas most épül Giga P35-DS3, E7500, FPS-350PNF, 2x2GB Kingmax, 120GB SSD, ASUS DVD-RW, láccsó' házikó alapokra. Már csak egy hűtő és egy korhű VGA kell hozzá.)
#shteer: A nap hője kiolvasztja a rezet a hidakból és az i7-es hűtőkből, mehet vele vasazni. Jópíz' az is.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
-
opr
nagyúr
válasz Gyuri27 #67545 üzenetére
Kultúra? Hála égnek arra immunis vagyok.
Mondjuk ez a videó pont zseniális! El is mentettem, jól fog jönni ínségesebb időkben.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
"garancia levélel mejett nyomtatott formába van és 24 hónap ezzel együtt és a dobozával"
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
BiP
nagyúr
válasz koby11h #67521 üzenetére
Én is így voltam ezzel az új fejleménnyel.
Mondjuk vaterán már úgyis fehér holló volt a használt cucc, már akkor sem hiányozna, ha eltűnne a süllyesztőben.
(#67525) SP4C3: Belépő szintű. Ja, Lúzerfalvába.
(#67532) Fehér Farkas: Dettó, velem is volt már ilyen, hogy átvett csomag után szóltak, hogy ma kapok valamit
Viszont a szállítással sosem volt gondom MPL-lel. -
-
koby11h
őstag
válasz Intelligencs #67540 üzenetére
Hogy várjak, meg van még vagy 3-400 forintja, de kell még másra is a pénz, de itt már nem igazán figyeltem oda. Reggel elhoztam magammal, végigdolgoztam a napot, mentem volna haza, éhes voltam... általában nem akadok ki ilyeneken, de ott akkor sikerült.
A vicc, hogy én is elmondtam előző este a telefonba, hogy 1500 Ft, ha nem jó akkor nem is hurcolom, de bepróbálkozott."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
őstag
válasz koby11h #67523 üzenetére
Mit kiabált a monitoros nő? Hogy megadja az eredeti árat, vagy szitkozódott? Egyébként én is mindig megfogadom, hogy ha elkezdenek alkudozni az utcán, akkor otthagyom, de mindig győz a lustaság.
Mostanában azt szoktam inkább csinálni, hogy amikor telefonon lefixáljuk, akkor szoktam mondani, hogy akkor itt és itt találkozunk és az ár X ezer forint, rendben van így? És akkor már nem szoktak alkudni személyesen.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
KROK640
nagyúr
válasz #89309696 #67532 üzenetére
Futárszolgálat :
nem melékszem már melyik volt, ezért inkább nem írok semmit, de pár éve történt. Megrendeltem valamit (hardver), hozzák futárral. odaírtam közleménybe világosan, hogy délelőtt 11 után hozzák, mert nem leszek otthon hamarabb.Erre vagy két nap múlva felhív 9:45kor, hogy itt van a ház előtt. Előbb megpróbáltam elmondani neki h akkor visszajöhet 11kor, de közölte, hogy az nem jó, nem tud visszajönni útvonal van stb. és másnap is csak ugyanekkor tudná hozni. majd megszületett a zseniális ötlet, hogy telefonáljam körbe a szomszédokat hátha valaki át tudja venni, persze úgy, hogy ki is fizeti (55K). Két szomszédot hívtam egyiknél se jutottunk el a pénzig, mert egyik sem volt otthon. Közben elkéreszkedtem a műszak végéről (éjszakás voltam 10:00kor lett volna vége, 9:50 körül letettem a lantot főnöki engedéllyel, és nagyon csúnyán nézésekkel) és mint az őrült rohantam haza biciklivel. Közben szóval tartottam az egyre idegesebb futárt is, aztán egyszercsak hazaértem. (10:05 körül) és 20 perc várakozás után megkapta a pénzét én meg az alaplap + procit. (nem is magamnak fejlesztettem hanem valakinek építettem gépet és ahhoz kellett).
Egyébként már 2007ben igyekeztem úgy csinálni, hogy amikor a futár várható akkor lehetőleg inkább egész nap otthon legyek, csak ugye ez az idők során nem mindig volt megvalósítható.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
koby11h
őstag
válasz #89309696 #67537 üzenetére
Bocs, én küldök, évi 30-40 csomagot/levelet.
És ha lehet akkor MPL csomag postapont vagy házhoz, mert tényleg gyors, kb. futár szintű. Vagy Foxpost automata, ha van mert a legolcsóbb (volt).
Illetve ami még kedvenc a könnyű cuccoknál (memória, proci) postán maradó ajánlott levél. Olcsó, 800 Ft körül, 3 nap alatt ott van, mégis lehet dobozba csomagolni..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
törölt tag
válasz koby11h #67534 üzenetére
Semmit, nem adtam el terméket 2015 óra. Én nem szopok senki hülyesége miatt, nem adok el semmit.
Ha olyan a bolt, hogy futár kontra Posta, akkor postát szoktam választani, mert a postás ideér reggel 7-re mikor még itthon vagyok, a futár meg csak melóhelyen tud dél körül jönni és onnan még haza kell vinnem a csomagot.
A futár itt 95%-ban GLS amúgy. -
koby11h
őstag
válasz KROK640 #67533 üzenetére
Nekem is az az egy sor volt kb. 2 és fél napig.
Az elsőbbségi meg többször is a sima levél után ért oda! Feleségem két levelet ugyan oda úgy adott fel, hogy sima és elsőbbségi, a sima többször nyert. Kivéve ünnepi időszakban!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
törölt tag
válasz KROK640 #67529 üzenetére
A nyomkövetés nem az erőssége a Postának, reggel 7-kor átveszem a csomagot a postástól, 10 körül jön az értesítő, hogy ma csomagot fogok kapni és délben jön még egy értesítő, hogy a postásnál van már a csomagom.
De magával a csomagszállítással nincs bajom, amióta pár éve megalakult az MPL szolgálatuk simán vannak futár szinten időben. Délután feladott csomag éjjel közlekedik és másnap átvehető. Viszont 2500 körül van egy csomag...Utóbbi pár hétben a GLS értesítései szarakodnak, már vagy a negyedik rendelésnél nem kapok semmit csak random csörög a telefon, hogy 5 perc és jön. Ja jó.
-
KROK640
nagyúr
Postát ne is emlegesd, épp most beszéljük faceen csoportban : egyik haver (Derecske) feladott elsőbbségivel egy levelet hétfőn délelőtt másik havernak (Budapest, belváros). Most nézték meg a tracking numbert és a hétfőn elsőbbségivel feladott levél a szerint még mindig a feladó helyen (Derecske) a postán van, miközben természetesen a címzettnek nem érkezett meg.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
koby11h
őstag
És nem az, hogy egy 32" Asus hajlított 144Hz-es monitor volt x10ezerért, hanem egy szép állapotban lévő 17" Acer kábelekkel 1500 Ft-ért, és elkezdi mondani, hogy 1000-ért megy-e? Mentem
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
SP4C3
veterán
Ugyanezen városnak csúfolt faluban:
"Eladó számítógép i5 6400, gf 1050, 8gb ram részletek üzenetben"-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Ja, az alap, hogy az egyik felének nem válaszolok, mert lerí, hogy nem érdemes, a másik fele meg nekem nem válaszol, mert bunkó
Itt most az van, hogy amit megvett, elpostáztam (vagy kifizette, vagy jó fej voltam, és csak utána fizeti, mert normálisnak látszott), azt b*ik átvenni. De még úgy is, hogy kifizette És írok neki, hogy ott a csomagja, látta, de nem megy érte@koby11h : " elkezdett a kapuban este 8-kor alkudozni. "
Erre én is ezt reagáltam volnaMutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Aha!!! 1 csomag most jön vissza, pedig előre utalt, kíváncsi leszek mi lesz a vége.
3 embernél meg kezem lábam törtem mire kibökték, hogy kösz de nem kell.
Két hete fél órát szobroztam a belvárosban egy 1 alaplappal aztán leléptem.
5 hete meg mondjuk én hajtottam el egy nőt a monitor vásárlásnál, mert mire elvittem (útba eset valamennyire hazafelé) a monitort hozzá elkezdett a kapuban este 8-kor alkudozni. Hátra arc, kocsiba beszáll, kiabálás elenged fül mellett és irány haza. Ennyit nem ért a monitor sem, hogy én leálljak ott vele alkudozni! Két nappal rá elvitték teljes áron."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
gban
veterán
Postát kerülöm, de ezer olyan van hogy kérdez valamit, válaszolok, és annyit se böffent vissza hogy nem kell.
De van akinek nem is biztos hogy odaadnám...
Aki megkérdezi egy 9250-re és egy 9550-re hogy ezek agp-sek-e, amikor úgy hirdetem őket hogy agp videokártyák, ott a kép is róluk, de még tesztkép is van ahol a gpu-z írja hogy agp, na annak lehet hogy jobb is nem odaadni...Postázást nem vállalok.
-
koby11h
őstag
-
-
Ejha
"Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy cégcsoporton belüli átalakítások eredményeként 2020. szeptember 1-től a Vatera és a TeszVesz oldalakat üzemeltető Dante International Kft. neve Extreme Digital - eMAG Kft.-re változik."
Most jött hírlevélbe'Mutogatni való hater díszpinty
-
-
koby11h
őstag
válasz Gyuri27 #67500 üzenetére
Boldog születésnapot, éljenek a fiatalok!
Meghívnálak egy pohár csapvízre, de az bunkóság is (mert az ember az üvegpohár és benne az átlátszó folyadék láttán bízik benne hogy hátha pálinka, de NEM), meg drága is!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest