Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz modflow #85122 üzenetére
Nekem folyamatos szélmalomharcom a rádiós PC perifériák kérdése.
Ragaszkodom a rádiós kivitelhez, sőt azon belül is ahhoz, hogy könnyű rugós mechanikus kapcsolós legyen a billentyűzet, és magas polling rate-en üzemeljen az egér (valamiféle arany középút ahhoz, hogy gyorsan lehessen gépelni, jól lehessen célozni a videójátékokban, de kényelmes legye a szobából ki/be járkálós kósza netezgetés, vagy a filmnézés minimális számú kütyüvel).Hiába veszem meg a legjobbnak tűnő kütyüket hosszas keresgélés után jó drágán, és hosszas várakozással (legutóbb ~40 napot vártam egy billentyűzetre, hogy legyen a nekem tetsző kapcsolós és kiosztású raktáron bárhol), ha bármi változik a szobában, de főleg ha cserélődik maga az eszköz, akkor hetekig kell pakolásznom a vevőket, hogy tényleg hibátlanul működjenek.
A mostani egerem pl. csak a saját fekvő hosszanti tengelyéhez képest északtól -45°-ra szereti látni a vevőjét nagyjából a saját magasságában. A régi billentyűzetem jobb szerette, ha 0°-ban állt, de legalább fél méterrel alacsonyabban, vagy magasabban. Az új bill pár hét után még mindig "tesztelés alatt", bár sehova sem visz most a teszt, mert apró kis foglalatban elvesző adója van (nem saját kábeles) és nem találtam itthon USB hosszabbítót (azokat mindig elhagyom), hogy mozgassam (két szobával messzebbről is működik, ha csak próbálgatom, itt a naponta 1-2 alkalommal 5-10 másodpercig jelentkező kis anomáliákra gondolok).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz modflow #85120 üzenetére
A BT elvileg visszafelé kompatibilis a verziószámok közt, ha pedig valami kompatibilitási gond van az eszközök közt, annak nem feltétlenül van köze a támogatott verzióhoz (csak véletlenszerűen "így jártál", valamelyik oldalon másképp értelmezték a szabványt, vagy egyszerűen hibás a firmware).
Viszont a verziószámon túl van még olyan, hogy EDR (és biztos van még pár proprietary extension, de szabványosból most csak ez ugrik be), ami talán kell bizonyos hangformátumokhoz (magas bitráta, mert az EDR azt jelenti hogy magasabb lehet az átviteli sebesség, mint az EDR nélküli rádiókkal).
Egy másik ok lehet: milyen közel van a falhoz és/vagy más 2.4GHz rádiókhoz? Van körülötte sok fém (pl. fémvázas bútorelemek körben a TV körül), vagy WiFi router?
Ha egy darabig és/vagy nagyon közelről működik és csak megszakad, akkor szerintem árnyékolás vagy rádió interferencia. Ha alig-alig akar működni, akkor lehet még EDR, vagy valami random inkompatibilitás.
Ha esetleg van ilyen kéznél, próbaképp esetleg köss rá egy "generic" BT adaptert a TV USB portjára (olyat, amihez nem kell proprietary driver, csak "plug and play", akár v3.x, akár v4.x, csak legyen EDR-es), bár nem nézem ki a TV-ből, hogy felismeri, főleg hogy használja (de ki tudja), és tedd ezt esetleg hosszabbítóval, hogy ne árnyékold az adást.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
modflow
veterán
válasz modflow #85116 üzenetére
Kipróbáltam a TV vs. Mobil esetet.
A mobilt a TV-hez tettem és úgy néztem mikor kezd akadni a hang. Hát úgy tökéletes volt a szobában, ha kimentem falon át már akadt, de gondolom ez normális.
A TV-n viszont volt, hogy 3 m-re akadt a hang. Pedig egy Panasonic P50GT50-ről beszélek, ami nem olcsó eszköz.Mit lehet tenni?
-
modflow
veterán
válasz modflow #85106 üzenetére
Tegnap tudtam igazából kipróbálni a fejhallgatót.
Hát problémám volt vele. A hang sokszor akadozott. A fejhallgató 10 m-es hatókörzetű, én a TV-től max. 3-4 méterre ültem, de valami bibi volt. Ilyen gyenge a TV BT vevője? (Pana P50GT50)
Kipróbálom majd telóval, ott milyen ha messze van tőlem a fejhallgató, de a TV-s dolog akkor is zavar, hiszen ahhoz vettem.Hogyan lehet ezen javítani? Azon kívül, hogy a képernyőre ülök?
Valami zavarhatja? WiFi? Lehet ezt valahogy mérni? -
Beni2360
félisten
válasz modflow #78020 üzenetére
Én csak egy egyszerű plazma felhasználó voltam 6 évig, nálam nem fordult ilyen elő.
Ebből kifolyólag nem tudok segíteni.
Talán a sok plazma guru tud válaszolni de valószínű pontos márka és típusszám megjelölés szükségeltetik.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz modflow #78009 üzenetére
Bocs de ezt nem tudom kihagyni.
Biztos megérkezett a felcsúti kisvasút új járata.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Dokki
csendes tag
válasz modflow #77698 üzenetére
3000 Hz-et írtak a specifikációk, hogy ebből mennyi a marketing, és mennyi a valóság azt nem tudom
Mindenesetre az, hogy korábban nem volt ilyen gond a mozgások megjelenítésével (és nem arról van szó, hogy lehetett, csak nem figyeltem), most meg van, az elég lehangoló.Amúgy azt nem is írtam, hogy a második szerviz óta a bemelegedéskor illetve lehűléskor van egy olyan mélyebb pendülés-szerű hang... talán valami mechanikai feszültség keletkezett az összerakásnál? Szóval eddig elég szívás ez a történet.
Amúgy most megnéztem, mégis kaptam a második elvitelről egy elismervényt, de az csak egy kis fénymásolt cetli az átvételről, az elsőnél meg egy A4-es lapot kaptam, rajta a hibajelenséggel, a bejelentés számával meg egyéb adataival, stb.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz modflow #73546 üzenetére
Jelen pillanatban nem nagyon tudnék olyan TV-t mondani 60-65"-os méretben, ami újonnan kapható a piacon és überelné a 2013-as Panasonic plazma line-up-ot. Pláne úgy, hogy mondjuk az anyagi oldala is megálljon 800 eFt alatt. Ilyen készülék jelenleg újonnan egyszerűen nincs. Hogy a jövőben lesz, abban biztos vagyok, de hogy mikor és hogy milyen áron... nos, kettőt és könnyebbet!
Tibcso: ha csak pár HSZ-szel följebb is olvasol, akkor láthatod, hogy a PB660 egy ST50-nek még a legnagyobb jóindulat mellett sem lehet megközelítő alternatívája sem. Nem csak a feketeszinttel van probléma. Csúnya visszalépés lenne képiekben. Persze kinek mi a vállalható szint. De azt tudni kell, hogy a PB660-ra még a laikusok is hajlamosak azt mondani, hogy nem dönti le őket a lábukról. Nem csoda, ugyanis egy abszolút low-budget készülék, ezért ennek megfelelően helyén is kell tudni kezelni. Mint mondtam már: 245 eFt-ért vágják hozzád 60"-os méretben. Sejthető, hogy nem Panasonic-szintű készüléket kapsz ennyiért.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Kernel
nagyúr
válasz modflow #73239 üzenetére
Ebben is hardver van és szoftver, ami néha kiakadhat, mint a Windows. De egy reset után megy tovább és annyi.
Ha nem fokozódik a probléma, akkor nem érdemes vele foglalkozni. Azt érdemes megfigyelni, hogy mi váltja ki, felfedezhető-e valamilyen összefüggés bármivel.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
BBéci
legenda
-
DM-Fan
Topikgazda
-
Gicz
addikt
válasz modflow #71755 üzenetére
Ott is egyénileg bocsájtjàk ki a fényt a képpontok. És mivel nem igyanannyi ideig ugyanazt mitatja az összes így termésuetesen eltérő módon öregszenek, pontosan úgy mint a plazma képpontjai. Ráadásul egyelőre úgy áll a szitu, hogy a kék oledek 2-3X olyan gyorsan teszik ezt mint a piros és zöld társai. Tehát időnként újra kell kalobrálni, elmásznak a színek, a szürkeskála, a gamma, minden.
-
Dudee
senior tag
válasz modflow #71755 üzenetére
Hát, a fényforrás ott is lokális, tehát az adott pixel adja a fényt, mint plazma esetén. Az lcd-nél ugye pont nem így van. Ha feltételezzük, hogy ezek az aktív pixelek öregdnek, akkor fix tartalom esetén lesznek olyan pixelek, amikben jóval több óra lesz. Tehàt elméleti alapon simán lehet olyasmi, hogy ezek intenztása csökken a többiéhez képest, vagy akár elszineződnek. Hogy praktikusan ez tényleg megtörténhet-e full kontrasztnál pl 10-20 óra alatt, azt nem tudom. Sztem valós tapasztala kevesünknek van egyelőre
G.
-
Dudee
senior tag
válasz modflow #71678 üzenetére
Az elsőt nem tudom, hol írja ki?
a 2. (III.):
ez így teljesen rendben van. Írhatná azt is, hogy 24fps bemenet, de nem így szokták.
Azt nem nem fogja kiírni, hogy 23.976Hz, de attól még a képrfrissítés ennyi, pontosabban ennek négyszerese 4:4, hogy ne folyjon ki a szemedIII.
a wifi modult vszínűleg nem cserélték ki, az határozza meg a mac addresstG.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz modflow #71648 üzenetére
Mondtam én, hogy meglesz, csak idő kell nekik!
Arra figyelj, hogy ne legyen külsérelmi nyom a TV-n, előfordul ugyanis, hogy barmolnak! Ugyanakkor ha mainboard-csere is volt, nagy az esély arra, hogy a TV-d karakterisztikája teljesen más (értsd: nem jó) lesz, mint újkorában, mivel az új alaplap és a panel nincsenek "összehangolva", mint ahogy azt a gyárban teszik. Sajnos ez a legtöbbször elmarad az ilyen szervizelések alkalmával. Reméljük, hogy ettől függetlenül nézhető képe lesz.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz modflow #71538 üzenetére
A hazai Pana már akkor is erről volt híres, amikor még aktív gyártás volt, pl. 2008-ban. Van ott alkatrész hidd el, csak ide jut el nehezen, mert alapvetően nagyon körülményes és tudtommal hosszas levelezés eredménye a dolog a gyártó és a hazai szerviz között. Türelem, megcsinálják a készülékedet és ezerszer jobban jársz, mintha LCD-t kapnál cserébe.
Get Moded!
-
nagyúr
válasz modflow #71493 üzenetére
Szerintem egy levelet minimum megér a felügyeleti szervük felé. Ne fogadj el egyelőre semmit. Azt válaszold nekik, hogy ellentmondással élsz a levelükben leírtakkal szemben. Utána levél NFH-nak és Biztosítási Felügyeletnek. Azért az nem járja, hogy fizeted évekig a biztosítást és utána se pénz se posztó...
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz modflow #70698 üzenetére
A Yamahával kapcsolatban rossz hírem van,olvasd el a véleményt.A hdmi-je csak képet ad,hangot nem.Opt/koax kell mellé.
De az a GT50 megérdemelne egy jobb vasat.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gabor970
addikt
válasz modflow #70189 üzenetére
úgy kérdezed, mintha nem lenne tiszta mindenkinek, hogy az emberek egy kis részét zavarja a plazma televiziók villódzása. Ő sajna ezek közé tartozik. Örüljünk, hogy van egy eladó 50GT60!
Ez tényleg vicces, aztán beirod, hogy tévét keresel... Hát vedd meg, és meg van oldva a problémád.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
akisbandi
aktív tag
válasz modflow #70136 üzenetére
Biztosítója válogatja, hozzám ki sem jöttek. Emailben küldtem be a szakvéleményeket és annak a számláit. Amiről nem volt, azt nem fizették. Ha javítható volt, akkor annak a díját, ha gazdaságosan nem, akkor a bevizsgálás díját és a szakvéleményben szereplő értéket. A készülékek fotóit a szériaszámmal együtt utólag beküldtem, elvileg azt nekik kellett volna fotózni, a helyszínen.
Egy 5000 Ft-os kacatról nem kértem szakvéleményt, mondván többe kerül a leves, mint a hús és szerintem nem gazdaságos, de közölték, hogy azzal ne foglalkozzak, kérjem. Nem kértem, ki sem fizették.
-
Dorian
félisten
válasz modflow #70136 üzenetére
"Utóbbiról már nincs is meg a számla. Azt be kell mutatni a biztosítónak?"
Nem kell, olyankor becslést ad rá a biztosító. Gondolom a használt 30ezres ára körül lesz."Akkor nálam él a villámcsapás és a másodlagos hatása is?"
Feltételezhető, hogy igen,Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
őstag
válasz modflow #70097 üzenetére
Szerintem az összeghatár a villámcsapás másodlagos hatására vonatkozik, nem a közvetlen csapásra, de a biztosítód úgyis felhomályosít.
Villámcsapás és másodlagos hatása
Sokat nem értik, hogy mi a különbség a villámcsapás, és a villám másodlagos hatása (indukció) között, és hogy miért kell a másodikat kiegészítő biztosításban szerepeltetni Eredetileg a lakásbiztosítási szerződések csak a villámkárokat tartalmazták. Ez alapján a biztosítók kizárólag a biztosított épületbe (vagy annak közvetlen közelébe) becsapó villám által okozott károkat térítették, és csak úgy, ha a villám becsapódási helyén a mechanikai hatás miatt keletkezett károk is megállapíthatóak voltak. Ha azonban a villám távolabbra csap be (vagy éppen két felhő között keletkezik), akkor ilyen mechanikai hatásról, közeli becsapódási helyről nem beszélhetünk, de az érzékeny elektronikai berendezések (pl. számítógép, video) a keletkező túlfeszültségtől tönkremehetnek. A kiegészítő biztosítás ezekre a károkra nyújt fedezetet.
A tulfeszvédő dobozában kell lenni egy leírásnak a garancia érvényesítésének módjáról. Gyakorlatilag náluk is kárbejelentést kell tenni - ami nem árt 48 órán belül - majd kiküldenek egy kárszakértőt. Ha nincs meg a papirod, valamelyik forgalmazónál próbáld meg lemásoltatmi ugyanolyan eszközéről.
-
akisbandi
aktív tag
válasz modflow #70104 üzenetére
Szia,
Gondolom biztosító és biztosítás függő is, de nekem tavaly 1-2 éves készülékeket tulajdonképpen nem is avultatott. Be kellett vizsgáltatni mindent, ennek költségét fizették és a szakvéleményben feltüntetett kárkori értéket kifizették. Mondjuk 3-4 hónapom ráment, de én sem kapkodtam. A bejelentést tedd meg minél előbb, aztán keress egy megbízható számlaképes elektroműszerészt.
Amúgy nálam is elektromos hálózaton, LNB-n és LAN-on röpült minden. Az utcai ~60-80 Amperos biztosítékot is elvitte, MDSL modemet, routert, LNB-t, Diseqc-et, szép lista kerekedett a végén.
Ne aggódj, elég korrektek a biztosítók, bár pont mostanában volt némelyiknél változás, mi szerint neked is meg kell tenned minden tőled telhetőt a kár megelőzése érdekében. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz modflow #70104 üzenetére
Hát, ez szerintem nagyban biztosító- és biztosításfüggő. Ma egy 50GT60 lehetne a méltó utód, csak nagy eséllyel nem kapsz már 50"-os méretben, vagy legalábbis szerencse kell hozzá. Jó lenne, ha bevizsgálnák a TV-t, lehet, hogy nincs nagy baj, bár erre azért nem alapoznék.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz modflow #70094 üzenetére
Nekem mindig szól a meteo-app (nagyon megbízhatóan prognosztizál 2 napra előre) iPhone-on és jelzett tegnap este is és így mindent kihúztam, mielőtt elmentem itthonról (igen, még az antennakábelt és a LAN-t is Popcorn-ból, mert azokon keresztül is szállhat minden), így megúsztam, pedig itt is cikáztak a villámok. Sajnos ez a nyári időszak ilyen, nagyon kell vigyázni. Sajnálom, próbáld meg zaklatni a biztosítót!
liszi70: értem, így már világos!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dorian
félisten
válasz modflow #70094 üzenetére
Részvétem!
Ilyen elosztók esetében akkor fizetnek, ha előtte ki volt építve az összes villámvédelmi fokozat, anélkül nem sokat érnek. Ill. okozhat kárt be nem dugott készülékeknél is a villámcsapás másodlagos (indukciós) hatása is. Az ellen meg semmi nem véd, csak az erre kiterjedő lakásbiztosítás. Ugye van ilyened?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz modflow #67181 üzenetére
Az leginkább csak egy marketing bullshit. Ezt ráírják az 50 eFt értékű bögreszettes 5.1-es hangsugárzókra is. Gondolhatod, hogy ennek ellenére még úgy sem fog úgy szólni, mint egy hasonló értékű, normális sztereó rendszer, nemhogy úgy, mint egy moziterem hangtechnikája.
Hiába írja rá a TV-re, hogy THX-Certified, ha logikusan belegondolsz, teljesen értelmét veszti a THX-képmód is abban a pillanatban, hogy ráköthetek RGB színtérrel és YCbCr színtérrel dolgozó eszközt is a TV-re. Mindkettőnek más kontraszt/fényerő és színprofil beállítás kell, tehát innentől kezdve nincs sok értelme ilyen nevű képmódot a TV szoftverébe tenni - amit egyébként az is elárul, hogy ennek a képmódnak is ugyanúgy változtathatók az értéke (mind kontraszt, fényerő, szín-vágási szintek, mind a gamma), csak annyi, hogy kicsit más a kép karakterisztikája ebben a képmódban, de ez meg nem újdonság, mert mindegyikben más.
Egyébként csak hogy ne tulajdoníts nagy jelentőséget a THX-nek: anno egy csomó DVD is THX-Certified volt, aztán most tedd be ezen lemezeket a film BD-verziója után. Sírni fogsz kínodban.
Szóval: nincs olyan, hogy előkalibrált/hardverbe égetett kalibrált értékekkel bíró TV. Ez eleve képtelenség, különben minden TV-nél meg lehetne tenni. Nincs fix viszonyítási pont, hiszen a TV kismillió féle eszköz képét fogadhatja, ráadásul a saját maga karakterisztikája is változik. Az egyedüli fix pont a szabvány, amelyben foglalt értékekre a konkrét, rákötött eszközön keresztül kell beállítani a TV-t, a saját környezetében, saját rendszerébe integrálva. Ha precíz megjelenítőt akarsz, akkor alapvető, hogy kalibráltatni kell.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz modflow #67162 üzenetére
"Mi értelme kalibrálni, amikor változik a fényviszony egész nap? Max. full sötétben lenne ugyan az."
A kalibrálás nemcsak a kontraszt/fényerő arány helyes megtalálásából és a környezeti fényviszonyokhoz való igazításából áll, hanem a készülék színkezelésének standard-ekhez való igazításában is. Ez fogja szavatolni, hogy az a piros tényleg olyan piros, a zöld tényleg olyan zöld és a kék tényleg olyan kék, mint amilyet a rendező/operatőr/látványtervező a mozivászonra álmodott. Ezt gyárilag nem lehet a TV-kbe égetni, mivel egyrészt a panel folyamatosan változik, ahogy öregszik (igen, többször is újra kell kalibrálni az életciklus során) és az sem mindegy, hogy milyen készüléket kötsz rá és az milyen színtérrel tudja kiszolgálni a TV-t. Ezeket mind a kalibrálás során kell megfelelően beállítani, különben a méregdrága TV-d közel sem azt mutatja, amit kéne neki. Még rutinos, gyakorlott szemmel sem lehet a színkomponenseket, vágási szinteket hasból beállítani, ehhez műszer és rutinos kéz kell. Annak a nagyjából 10 eFt-nyi összegnek már nem szabad tételnek lennie egy 350 eFt körüli (vagy drágább) TV-nél annak érdekében, hogy a maximumot ki tudja hozni belőle az ember. Aztán ha elkészül a színprofil, érdemes összehasonlítani a kalibrálás előtti állapottal úgy, hogy ide-oda pöcögteted a két profilt. Meg fogsz döbbenni, hogy addig mennyire nem színhű képet néztél.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dorian
félisten
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz modflow #46614 üzenetére
Szerintem meg a te elképzeléseid tévesek a TV-k méretével, a nézési távokkal és az elhelyezéssel kapcsolatban. Halkan megsúgom: én sem családi házban lakok, a nappalim durván 20 nm-es, mégis 65"-os lesz a következő plazmám. Miért lenne nehéz elhelyezni? A jelenlegi 50"-os plazmám is falikonzolon van, konkrétan SEMMI hasznos területet nem visz el a nappaliból, annyi a helyigénye, mint egy képnek a falon. Ha 2,5 méterre ülsz a 65"-ostól, már tökéletes az élmény normális minőségű anyagból, ilyen messzire meg bárki tud ülni, még akár panelban is, hacsak nem budiméretű a nappalija. De akinek az, az meg gyanítom nem is gondolkodik 65"-os plazma vásárlásán. A 8 nm-es szobát nem tudom, honnan vetted, panelekben is jóval nagyobb a nappali, sőt, még többnyire a hálók is elérik a 10 nm-es nagyságot. Egyébként ahová egy ágy befér, oda a szemközti falra már nem nagy a 50", mert ez minimum 180-200 cm-es nézési távot feltételez. Nálam szépen körbe van polcozva/állványozva a plazma, egyáltalán nem üti agyon a szoba képét, mivel szerves részévé vált annak a falfelületnek, ahol el van helyezve.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz modflow #45001 üzenetére
Csak HDMI bemenetnél számít, és olyan forráseszköznél, amiből kijön olyan RGB vagy YCC 4:4:4, amiben vagy A: nyersen megvan a valódi teljes chroma felbontás (RGB-ben renderelt grafikák, tehát beleértve a játékkonzolokat és gyakorlatilag bármilyen 2D vagy 3D grafikát, ami egy PC-ből szokott kijönni, kivéve a filmlejátszást), vagy B: egy olyan filmlejátszó esetén (és ebbe annak módjától függően átlóghat a PC-s filmlejátszás is), ami jobb minőségben nagyítja fel a Blu-Ray, HDTV, DVD, SDTV, stb (gyakorlatilag minden consumer videó) anyagok chroma térképét 4:2:0-ról 4:4:4-re, és ezért a TV-től azt kéred, hogy ne dobja el a chroma térkép felét (és interpolálja újra mielőtt végül RGB pixelekre megy ki a kép).
Egy mai játékkonzolra ritkán akad játék, amit 1080p-ben tudnának renderelni, tehát szinte soha nincs valódi 1080p RGB anyagod, mindig nagyítgatva van 720p-ről, vagy akár 480p-ről. De talán ilyenkor is jobb egy kicsit az eredmény PureDirect móddal (csak közel sem annyira érdekes, mint PC-nél). Na de jönnek az új konzolok, azok remélem egy jó darabig bírják majd a valódi 1080p60-at.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz modflow #44973 üzenetére
Az, hogy YCC 4:4:4 (vagy RGB, amiből szintén ezt konvertál) bemenő formátumoknál megőrzi a teljes chroma felbontás (nem dobja el a teljes felbontású Y, vagyis fényerő mellől a Cb és Cr térkép, vagyis a színek pixeleinek a felét).
Típustól és/vagy szoftver verziótól (is) függ, hogy mikor és milyen egyéb képbeállítások mellett, és hogy csak közvetlenül YCC 4:4:4-ből, vagy RGB-ből is működik, és mennyivel növeli az input lagot.
PC monitorként üzemeltetve hasznos, mert élesebbek lesznek a betűk (meg igazából minden, ami valódi RGB-ben vagy esetleg YCC 4:4:4-ben lett renderelve/rögzítve/stb).
Blu-Ray filmeknek alapvetően mindegy. Akkor játszhat szerepet, ha komolyabb chroma resample algoritmust használ a lejátszód, mint a TV-d, és úgy döntesz, hogy a lejátszódból YCC 4:4:4 kimenetet kérsz, a TV-n pedig bekapcsolod ezt.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
janos666
nagyúr
válasz modflow #42811 üzenetére
Szerintem csak azokkal a kamerákkal működik, amik ugyan azt a Linux driver és hardware ID-t használják, mint az a kamera, amit a Panasonic hivatalosan is támogat (de lehet, hogy még pluszban le van zárva a dolog egy egyedi firmware kulccsal is, hogy csakis az ő kamerájukkal menjen).
-
janos666
nagyúr
válasz modflow #42410 üzenetére
A single player kampányt nyugodtan told végig HUD-al. Talán beragad néha, de előbb utóbb eltűnik majd a nyoma. Ezzel nem játszottam, de 20-30 órától tovább nem igen tarthat a játék, illetve még a 100 órás kampányokkal sem lesz gond, ha közben azért csinálsz mást is.
Ha viszont rendszeresen szeretnél multizni (rendszeresen sok órányi FC3 HUD, összeadódó órákban sok 100, aránylag kevés pihenéssel - értsd legalább 2-3x ennyi egyéb képtartalommal), akkor érdemes lehet elgondolkodni valami aktív védekezésen, ami onnan indul, hogy megnézed a menüben lehet-e halványíttatni a HUD-ot, aztán folytatódik azzal, hogy szándékosan "mosatod" a panelt a "meccsek" közt egy fehér képpel (mesterségesen adsz neki intenzív "egyéb" képtartalmat), majd ott végződik, hogy a kijelző jellemzői miatt korlátozod a játékidőt és/vagy a játékidő alatti panelfényerőt.
(Ez ez én javasolt sorrendem, más talán megcserélni az utóbbi kettőt, amivel én nem értek egyet, mert a TV van érted, nem fordítva, de a te döntésed a lényeg. Kiegészítve azzal, hogy én előbb dobom be a fehér képes mosást, mint hogy kikapcsoljam a HUD-ot, ha csak ki-be állás van, áttetsző nincs).[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz modflow #38427 üzenetére
A multitasking arra hivatott, hogy a smart alkalmazások közül több is futhasson egyszerre és ezek között lehessen váltani. GT50 VT50 tudja elvileg - én sosem próbáltam, szerintem megint csak egy felesleges "feature" amit a marketing osztály rendelt, hogy beleírhassák a prospektusba...
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
ketkedo612
tag
válasz modflow #38427 üzenetére
- Többablakos megjelenítés PAT
Picture And Teletex
A teletex azon beálítása, amikor a képernyő felén jelenik meg a text és a másik felén a TV adás. A teletex beállításoknál lehet megtalálni.
Multitaskingot a TV-m nem tud. Szerintem a böngészővel lehet összefüggésben.
Mondjuk nem lehet, hogy azt jelenti amikor a böngésző futtatása közben kiteszed a TV műsort egy kis ablakba a PIP funkcióhoz hasonlóan? A több magos processzorral szerelt smart TV készülékek paramétereinél láttam. -
patakidr
aktív tag
válasz modflow #36905 üzenetére
Nekem az ST50-nél volt hiba a felvitt kékes rétegen, de az csak kikapcsolva látszott. Nem tudtam én sem fényképezni, olyasmi volt, mint amikor a fényező egy porszemet fúj bele a lakkozásba. Meg volt körülötte "folyva" kissé a felvitt csillogásgátló bevonat. (Ami, ha belenézel oldalról, akkor látod, hogy nem egyenletes, hanem kis hullámokból áll. Gondolom ezért is veri vissza a fényt kevésbé.)
Azt pusztán csak megjegyzem, hogy vélhetően nem fogok több Panasonic TV-t venni, mert a gyártási minőségük úgy vélem, hogy kritikán aluli.
A hét végén volt alkalmam tesztelni apósék Sam 46ES6800-as készülékét (Ilyet vittem vissza a felhősödés miatt.) a képe természetesen messze elmarad a Panától, de a média lejátszó része körökkel jobb, még a kókány 3D-ket is szépen, áthallás mentesen játssza le.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest