Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz modflow #45001 üzenetére

    Csak HDMI bemenetnél számít, és olyan forráseszköznél, amiből kijön olyan RGB vagy YCC 4:4:4, amiben vagy A: nyersen megvan a valódi teljes chroma felbontás (RGB-ben renderelt grafikák, tehát beleértve a játékkonzolokat és gyakorlatilag bármilyen 2D vagy 3D grafikát, ami egy PC-ből szokott kijönni, kivéve a filmlejátszást), vagy B: egy olyan filmlejátszó esetén (és ebbe annak módjától függően átlóghat a PC-s filmlejátszás is), ami jobb minőségben nagyítja fel a Blu-Ray, HDTV, DVD, SDTV, stb (gyakorlatilag minden consumer videó) anyagok chroma térképét 4:2:0-ról 4:4:4-re, és ezért a TV-től azt kéred, hogy ne dobja el a chroma térkép felét (és interpolálja újra mielőtt végül RGB pixelekre megy ki a kép).

    Egy mai játékkonzolra ritkán akad játék, amit 1080p-ben tudnának renderelni, tehát szinte soha nincs valódi 1080p RGB anyagod, mindig nagyítgatva van 720p-ről, vagy akár 480p-ről. De talán ilyenkor is jobb egy kicsit az eredmény PureDirect móddal (csak közel sem annyira érdekes, mint PC-nél). Na de jönnek az új konzolok, azok remélem egy jó darabig bírják majd a valódi 1080p60-at.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák