Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
Az oké, de ha nem fullRGB az optimális, akkor egyiken sem azt állítom. Na mind1, majd megnézem látok-e egyáltalán különbséget.
Auto Lip Sync téma viszont elvileg kiderült. Ha mindkét eszköz tudja a HDMI 1.3-at, akkor a tv tudja informálni az erősítőt hol tart a kép és az erősítő megoldja a hang megfelelő késleltetését.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Ágógreen #54041 üzenetére
Még mindig nem világos, hogy nincsenek általánosan alkalmazható értékek kontrasztra/fényerőre/színtelítettségre/vágási szintekre? Ezeket mind befolyásolja, hogy mit kötsz a TV-re, mit tud a rákötött eszköz kiadni magából, milyen a környezeti fény, de még a TV-d egyedi képességek is beleszólnak, mert nincs két egyforma ST60 sem. Szerinted a kalibrálásért csak viccből fizetnek olyan sokan, akik komolyabb megjelenítőt vesznek? De mindez ott van az #1. HSZ-ben is.
Get Moded!
-
cszn
őstag
válasz MasterMark #54037 üzenetére
Azért kérdezem, hogy mi lehet a gond a beállításokkal? Bár én nem vagyok biztos benne, hogy ez gond egyáltalán.
-
cszn
őstag
válasz MasterMark #54033 üzenetére
Szerintem ugyanazt tapasztalom, mint itt Tamoo kolléga. Nem hinném, hogy gond lenne a forrással. Illetve mi lehet a gond egyáltalán a forrással? CCC nincs fent. madVR-rel próbálkozom és egész nyilvánvalóan csak sejtésem van, hogy mit csinálok.
-
Ágógreen
senior tag
ingyenesen letöltehető 4K anyagot tud valaki ? régebben találtam, de elvesztettem a linkjét. volt valami japán csajos, valami hússütés... zsírban tocsokgás, miegymás...
köszi -
blakey
titán
válasz bigdady #53979 üzenetére
Először én is így csináltam, de aztán megpróbáltam a tv által felkinált UPC hálózatot, megadtam az értékeket mejd elindítottam a keresést, azonnal végig ment a "csík" és nem talált csatornát, vártam kb 1 percet majd szépen elkezdte a keresést, utána a upc által megadott sorrend jelentkezett, az egyéb hálózatnál nem ez a sorrend volt. Szóval e "upc keresésnél" várni kell, mert szépen elindul.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cszn
őstag
válasz MasterMark #54028 üzenetére
Na azért pár dolgot biztos érdemes lenne átgondolni.
Elsősorban én az RGB range-el nem vagyok tisztában. Normal-ra állítva túl sötét és egyértelmű, hogy elvesznek részletek, Full-on viszont világosnak tűnik (automatikusan Full-nak néz ki, de gyári állapotban Normal-on van). Melyikből érdemes kiindulni, ha minden egyéb beállítás egyelőre gyári?[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz Ágógreen #54027 üzenetére
Fényerőt, kontrasztot állítsd az ízlésednek/környezetednek megfelelőre, általában nem nagyon kell eltérnie a gyári értékektől. A fehéregyensúly, színkezelés minden tévén más értéken ad megfelelő képet, úgyhogy ezeket a beállításokat felesleges lemásolni. Bejáratás után érdemes kalibráltatni.
[ Szerkesztve ]
-
Ágógreen
senior tag
MarkMaster nagyuramnak: Samsarát töltöm. köszi a tippet főnök !
barakát nem találom.42ST60 finombeállításainak (kép, hang) mikéntje kerestetik
bárkinek a segítségére számítok.
privibe is megoszthatjátok belőtt tv-tek konfigurálást.köszönöm szépen a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
tamáspapa
aktív tag
Hali!
Éjjel éjfél után vettem észre, hogy a földi MindigTv-s M1 és M2 felirat alól eltűnt a vakító fehér HD-logo és az M1 - M2 jobb oldalára került szürke áttetszőben. Akár ki is intézte, jó tett volt !
Más:
Egy-két hónapja vált egyértelművé, hogy az ST50-em középső függőleges harmada egyben, nagyon enyhén egyenletesen besávosodott, ahol is ha pl. focit nézek, a zöldnek van egy alig észrevehető rózsaszínes árnyalata. Normál adásnál, filmeknél csak akkor veszem észre, ha keresem. Kipróbáltam homogén színekkel, ott a szürkénél látom alig, ugyanezt. Az RTL nálunk sokat megy, ennek megfelelően van egy kis ghostom, de más adók, filmek alatt ez szépen eltűnik, ha sokáig nincs RTL. Időnként zoomolok rá egyet.
[ Szerkesztve ]
-
pedro7
tag
válasz MasterMark #54016 üzenetére
Át dugtam az EC-sre,és ott is a Tunerrel indít.
-
pedro7
tag
válasz MasterMark #54016 üzenetére
( Gondolom az a HDMI 2 ) Azon van egy Dune mediaplayer és az rendesen bekapcsol és átvált.
-
pedro7
tag
válasz DM-Fan #54010 üzenetére
Sajnos akadt még ezzel kapcsolatban problémám.
A TV most már tényleg az adott bemeneten kapcsolódik be.De van egy ( úgy látszik nem szabványos ) HDMI kimenetű műholdvevőm.
Ami szépen ki és bekapcsolja a TV- met.
Csak, hogy mindezen beállítások után a műholdvevő bekapcsolásakor a Panasonic
megint a Tuner bemeten indul.
Biztos valami nem szabványos a HDMI kimeneten, de hogy miért pont a Tunert kapcsoltatnák be vele ? -
Ágógreen
senior tag
...ha panashopból rendelek akkor elállhatok a vásárlástól pár napig ? valahogy ezt az input lagos dolgot be kell normálisan nyugodt körülmények között tesztelnem. kérdés, h engem ez mennyire fog zavarni...
tudtok mondani nekem pár kiváló teszt bluray-t ? köszi
burn-in periódus kell az ST-nek ?köszi ezer hálám
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pedro7 #54007 üzenetére
Alapvetően azt lehet beállítani, hogy minden esetben adott bemenettel induljon, tehát nem a kikapcsoláskorival, hanem egy előre beállítottal - mert ugyebár gyárilag mindig tunerrel indul.
Bekapcsolt állapotban hangerőcsökkentés gombot nyomva tartod az oldalpanelen, közben a távirányítón az AV gombot 3x lenyomod. Itt elvégzed a következő módosításokat:
Hotel Mode OFF -> On
Initial Input OFF -> HDMI_2 (vagy a későbbiekben értelemszerűen az a port, ahová éppen azt az eszközt dugtad, aminek a képét látni akarod közvetlen bekapcsolás után)Távirányítón az EXIT gombbal tudsz ezt követően kilépni (a többit nem piszkálod)!
Ekkor minden bekapcsoláskor HDMI2-vel fog indulni, nem pedig a tunerrel. Ha TV-t akarsz nézni (koax-ot a TV saját tunerébe dugva), rá kell böknöd a távon a TV gombra!
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz bigdady #54006 üzenetére
Mindegyik filmet azzal a frekvenciával kell kiküldeni a lejátszóból, ami a tulajdonságaiban szerepel. Ez a mozifilmek többségénél 23,976.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pedro7
tag
Meg lehet oldani valahogy egy Panasonic S10-es plazmánál ( gondolok itt akár szerviz menüs állításra ) ,hogy bekapcsolás után mindig egy adott video bemenetre kapcsolódjon, vagy a kikapcsoláskor használt bemenettel induljon ?
-
Ispy
veterán
válasz hello28 #53981 üzenetére
Látom nem olvasod rendszeresen a PH-t, mert kb. minden 2 cikkben felmerül a dolog.
Szóval az igazság az, hogy a panasonic év végével leáll a plazma gyártással (nem 1-2 év). A másik, hogy az LG és Samsung még nem mondta, hogy ők is leállnak. Kb. ennyit tudunk ma, szóval a konklúzió, hogy a szüleid gyorsan vegyenek plazmát, amíg van
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
bigdady
nagyúr
válasz liszi70 #54003 üzenetére
igazad van, ott máshogy van.
De miket kéne egyesével hozzáadnom? Ehhez a hz-ekhez nem értek sajnos. Ezeket töröljem?vagy ez itt off? Hova menjek? Melyik topikba illik?
M_AND_Ms Na persze. Legyen döntetlen akkor (de csak ha tudsz válaszolni a fentire te is)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest