Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz janos666 #55698 üzenetére
Nem akarok én itt LCD - plazma vitát gerjeszteni. Aki nagyrészt filmezni használja sötétben nem kérdés, hogy plazma. De a környezetemben többségben van pl. aki játszik, netezik (monitornak használja), vagy aki 90%ban csak tv-zik nappal vagy este lámpafénynél. Erre is plazmát ajánlanál? Lakosság nagy része inkább ilyen. A plazma előnyei szűkebb rétegnek fontosak. Én így látom. Igaz lehet csak részben emiatt, de a piac is ezt igazolja.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Ha csak az esetek kis részében és kicsit jobb, de ez általánosságban igaz minden piaci versenyző esetén, akkor miért túlzás azt mondani, hogy alapvetően kerülendő az LCD?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
válasz #75912448 #55693 üzenetére
"a különbség néhol elképesztő (megmosolyogtató) módon van eltúlozva.......de amiket néha leírtok...."
Fogalmazzunk audiofil szempontból. Szerintem annyi különbség van az azonos árú plazma és LCD képminősége között, mint egy bögreszett és mondjuk a te hangrendszered között. Nekem, vagy itt többünknek legalább olyan kínlódás LCD-t nézni, mint neked vagy Tamoo-nak egy bögreszettet hallgatni.
Az "eltúlzás" egyébként teljesen szubjektív, amit te annak érzel, az másnak simán lehet valós.
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
Most van időm a ST60-at tesztelni világosban. Redőny kb 15cm van lehúzva. Sötétítés erősen ajánlott
Hiába a bevonat kell a sötétítés. Fekete ugyanúgy szürke, kontraszttalan a kép. Jó a bevonat, de nem sokat javít a kép minőségén. UT-volt előtte van viszonyítási alapom. Picivel nem annyira tükröződik, de lényegében olyan mint a UT. Mindegy. Filmezni úgyis este sötétben szoktam Lehet akármilyen a bevonat, világosban a plazma képe nem a legjobb. Világosban egy lcd simán veri.[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
törölt tag
válasz liszi70 #55689 üzenetére
Tamoonak abban igaza van, hogy a különbség néhol elképesztő (megmosolyogtató) módon van eltúlozva, legtöbbször nyilvánvalóan olyanoktól, akik kalibrálva, képjavítók nélkül, normális körülmények között 2 tévét láthattak életükben. No offense, tudjuk, hogy mozis szemmel mit szeretünk és mit nem, nem átlag igényekkel rendelkezünk, de amiket néha leírtok ...
-
Isual
veterán
válasz nemisfontos #55677 üzenetére
Csak itt van 50GT60-ST60 (esetleg 55ST60 is), vagy valaki tud máshol is, ahol van mindkét típus? (Pesti oldal egy fokkal jobb lenne közlekedési szempontból.)
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
adodaniel
őstag
Tegnap meglátogattam a Westend-ben lévő Panasonic boltot. Ritkán találkozik az ember ennyire segítőkész eladókkal főleg, hogy olyan termék felől érdeklődtem, ami mostanában nagyon kelendő (ST60) és ha nem én, akkor viszi más. Azt hiszem megtaláltam a következő TV-m. Rákérdeztem a készletre is, és a "Van még bőven." választ kaptam.
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Neszójábe
senior tag
Tegnap este a feleségem megállította az Édes Élet című "eposzt", a lényeg, hogy állóképnél is látszott a kromatikus abberáció, szóval ezeknél a "kihagyhatatlan" műsoroknál low cost a széleslátoszögű kamera, nem a tévé hibája.
Peace
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz janos666 #55669 üzenetére
Látom a mélyebb feketét, de az összképet néztem. Na mindegy, végülis fölösleges hasonlítani. A monitor kalibrált, a tv-t meg majd remélhetőleg megnézed Te, hogy mennyire sz@rul van beállítva.
Egyébként nem kell meglincselni, tetszik az ST60 nekem is. de akkor is nagy itt az elfogultság.
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Ma csaklakoztattam a g20-at a netre, és rögton frissitette is magát a 2.518-10300 ra.
Valakinek volna egy listája hogy az utobbi frissitések mit tartalmaztak.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
MaUser
addikt
válasz MaUser #55679 üzenetére
A két képhez még annyit, hogy közel sem adják át azt amit a szobában lehet látni, a valóság sokkal rosszabb a sony szempontjából.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
MaUser
addikt
Immár a falon a Pana 55ST60, a Sony 55EX720 pedig új tulajára vár.
Rövid összehasonlítás az eddigiekről, Sony kalibrálva (illetve majdnem, mert a kalibrált 5-ös háttérfény helyett 3-ason használom, hogy ne világítson annyira és a live color low-on, mert egyszerűen úgy tetszik, egyébként nagyon pasztell lesz néhány árnyalat):
- ami először feltűnt, hogy újra normális a mozgás, lcd tányleg kukába való ilyen szempontból, hiába a sony egyébként egész jó motionflow-ja. Ezt egyébként nem gondoltam volna, hogy nem a feketét szúrom ki elsőnek, hanem a mozgásmegjelenítést
- ha már fekete, természetesen itt ég és föld a különbség
- az általános képminőség detto. True cinema szép, cinema meg szinte lemászik a képernyőről.
- a távirányító sajnos gyengébb minőségű, mint a PX8-nál, kb. hozza a sony minőségét
- nincs usb pendrivre/hdd-re felvétel, ez nagyon fog hiányozni a sony-ból
- tápja ciripel az ST60-nak, kb. annyira mint az EX720-nak
- fehér képeknél erősen zajos lesz az ST60, netezni erről csendben nem lesz kellemes
- skótoknak fontos lehet, hogy a mért 100W-os fogyasztáskülönbség a két TV árában megjelenő árkülönbözetet (500 vs 370eFt) figyelembe véve akár röpke 37 évnyi folyamatos tv-nézéssel egalizálható
- sw-re a panának valamivel gyorsabb, de mindkettő elég lassúcska
- ha valakinek fontos, panán nincs fuso
- panán nagyon hasznos, hogy csatorna váltásnál egyből kiírja mi megy éppen és nem várja meg még megjelenik kb. 2mp után a dekódolt kép is. Ezzel együtt a többi csatornaváltási módi is hasznos (epg, ok gombra lista, info banner-en váltás)
- panán van lip sync delay az spdif kimeneten - ezt kiemeltem, mert nagyon hasznos, ha éppen az ember erősítője ezzel küzd (pl. az én TA-E9000ES-emnél ez típushiba)
- panára a szürke keret nagyon nem kéne, elég bazári tőle
- néhány oldalon a tesztben láttam, hogy végtelenre mérték az st60 kontrasztját, mondván a fekete szintet nem tudták mérni. Nos ennyire azért közel sem fekete, valamennyire látszik a teljes sötétségben, hogy a fal egy része kevésbé fekete.Csináltam képeket az Alien elejéről, amikor a Nostromo beúszik. Mindkét kép állványról, azonos beállításokkal készült (5s, f8, iso200)
Sajnos nem a legjobb példa, mert ugye nem teljesen sötét a háttér, de érdemes megnézni, hogy a mindössze 3-as háttérfényen járatott sony (ugye 5-ös lenne a kalibrált) hogy bevilágítja a szobát és hogy a pana csíkjait észre sem lehet venni, míg a sony-jé szépen világítanak. Külön felhívnám a figyelmet a sony két alsó sarkában meglévő glow+bevilágítás kombinációra. A kamera 3 méterre volt a tv-től, de kb. 20 centivel azon pont felett, ami a nézési középpont lenne. Ilyen szép glow-t tud egy fél milliós lcd....
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
-
Isual
veterán
válasz erdoke #55672 üzenetére
Szóval optikán kivezetve a hangot - DAC - Ez - hangcucc, még így sem lehet belőni?
Más: Pesten melyik Panashopban érdemes/lehet összehasonlítani az 50ST60-50GT60-at legoptimálisabb körülmények között (esetleg 55ST60 is van)? Holnap Pesten leszek, így mindenképp bemennék és eldönteném az ügyet. (Persze ha műkszik ez a lip-synces cuccos.)
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Volt szó az ST60 esetében a lip-sync problémájáról, ha kivezetjük a hangot. Nos schawo kolléga egy ilyennel prezentált meg engem, amit a DAC után kell kötni, a hangszórók elé. Problem solved?
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Hát ha nem látod, hogy az ST60-nak nagyságrendileg mélyebb a feketéje, mint egy IPS LCD monitornak (amiből ezekben a klippekben volt épp elég), akkor a képernyő valamelyik oldalán probléma lesz.
Első körben talán próbáld meg levenni a napszemüveget.
Ha így sem, akkor vagy a beállítások a rosszak, vagy a szemed.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
janos666
nagyúr
válasz Mimura #55664 üzenetére
Nem, ezekhez a klippekhez igazából egy monokróm CRT passzol (azokon mindig tökéletesen egyforma színűek a különböző fényerejű szürke árnyalatok és kvázi abszolút a fekete, míg nem tévednek el az elektronok). A plazma viszonylag nehezen csinál színre értve homogén szürkéket (ez jobban megy az IPS-nek, persze leszámítva azt a hatalmas hibát, hogy fekete helyett is elég fényes sötétszürkét ad, ami hazavágja a gammát is a fekete környékén...).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
mhmpista
aktív tag
válasz lemmy9 #55663 üzenetére
Amúgy tényleg.
De annyira, hogy a fisfos LG monitoromon nem tudja megjeleníteni a feketét egyenletesen és így vibrál meg szemcsés, meg néhol csíkos plazmán meg tökéletes. Jó nálam a Pioneer The KURO Experience is mocsokul néz ki, mármint monitoron.
Akkor nekünk csináltam ilyenre mert szerintem 99%ban lcdn lesz nézve -
Mimura
csendes tag
Ha a plazma teszt klippeknél tartunk ez is alkalmas szerintem
-
M_AND_Ms
veterán
válasz lcee79 #55650 üzenetére
Rossz a gondolkodásod.
A képátlót nem szabad egyenes arányban vizsgálnod az árral. A képátló növekedésével a képernyőterület sem egyenes arányban, hanem hatványozottan növekszik, míg az ár nem. Ráadásul egy 100e forintos 32"-os tv nem csak a képméretben, hanem sokminden másban kevesebb, mint egy 600ezres 60"-os.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
mhmpista
aktív tag
válasz bigdady #55660 üzenetére
Hát van albumuk, de ott csak orosz zenék vannak. Orosz ská zenekarnak indult amúgy. De talán picit az én benyomásomra is írta, szóval ez az első magyar zenéjük.
Az új albumon még van tervezve magyar szám, spanyol, angol és orosz is.
Ilyen multi-kultiban nyomják. A srác perfekt ezeken a nyelveken. jövőre franciát tervez tanulni szóval az is várható
De koncertezni szoktak, az ismertető jegyük hogy vízipuskából locsolnak No1 minőségű vodkát a hallgató közönség szájába.
Mondanom sem kell jó bulikat szoktak tolni. -
Norbi 72
veterán
-
mhmpista
aktív tag
OFF:
Egy jó barátomnak készítettem egy klipet (operatőr, fotós, vágó, rendező asszisztens voltam)
Megosztanám veletek.
Ajánlott sötétben plazmán, nagy képernyőn nézni Mire jó a smart ugye (elméletileg 23.976fps en lett lőve illetve lekódolva is, bár nem minden kép, volt ami 59fps bár youtubon asszem ez mindegy ).Annyi ON van a dologban, hogy a folyamatos tesztelést (hogy is néz ki a különböző beállításokkal) plazmán néztük.
Szóval plazmára lett "finom hangolva".
Ezért osztanám meg veletek, na meg kell a nézettség -
ödönbéla
csendes tag
Panasonic U30-nál a fejhallgató hangerőt csak menüből lehet szabályozni, vagy én nem találok valamit?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz lcee79 #55650 üzenetére
Igen, ez sajnos így van, tapasztalat: a 42" is elsőre hatalmas volt - 2 hétig tartott is az állapot. A 42" -> 50" ugrást már-már rezignáltan vettem tudomásul, konkrétan alig tűnt fel a változás, pedig azért van 20 cm difi képátlóban. Ehhez képest az 50" -> 55" sem volna túlzottan jelentős ugrás, pláne, hogy a mai kávák már keskenyebbek is, mint a G20-amé, így kvázi kb. ugyanakkora lenne az 55VT60 dimenziója, mint most az 50G20-amé, csak a panel nagyobb lenne, a káva meg kisebb. Ami igazán mellbevágó méretugrás lenne az tényleg az 50" -> 65" volna és asszem, hogy azzal a mérettel azért hosszútávon is kiegyeznék, csakhát a 65VT60 ára...
És az a durva, hogy arányaiban nem is vészes a 65VT60 ára - ha mondjuk az utolsó, picivel kisebb, 60"-os Kuro árához viszonyítom, ami szintén került ennyibe és nem sokkal volt jobb, sőt, bizonyos téren kevesebb is volt, 3D nélkül. Nem is a TV ára magas (bár egyébként az USA-hoz és más országokhoz viszonyítva is az), hanem szemérmetlenül keveset keresünk, de tényleg. Amikor közel félévnyi fizetésbe is belefut egy ilyen TV ára, akkor nincs miről beszélni. Az említett országokban meg 1 hónap alatt lazán megkeresik a 65VT60-ra valót, de legyen két hónap és akkor vastagon marad minden másra is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
lcee79
addikt
válasz DM-Fan #55647 üzenetére
Igaz, hogy lcd-ben de már lassan itt vannak a 75 és 85 colos tv-k, kár hogy pana plazmában sosem fogjuk meglátni milyen lenne....
A tv árak meg érdekesen változnak méret növekedésével
32 colnál 1 col ára 80.000 tv esetén 2500 ft
65 colos tv-hez 600-650e alatt nem nagyon lehet hozzájutni, akár plazma akár lcd így viszont már 10.000 ft 1 col ez már elég húzóssá teszi...
Ár-érték alapján gyakorlatilag 50 col felett nem nagyon éri meg, mert túl nagy az ugrás árban, méretben viszon jelentéktelen, és akármekkora tv-je is van az embernek, egy idő után azt a méretet fogja kicsinylenihttps://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz MaUser #55646 üzenetére
"Szvsz innen 65" lenne az a méret, hogy ne merülne fel minden áldott nap bennem, hogy kell egy vászon a filmeknek."
Nekem ne mondd, mindegyik méretről van fogalmam, most már 3 éve, hogy 50"-t nézek változóan 1,6-3,5 méterről, pont ezért hajt a dolog a 65" felé, ugyanakkor meg a VT60-ból nem nagyon engednék - illetve de: GT60-ra simán, csak abból meg ugye 50" a maximum és nekem nem ér 360 eFt-ot az, hogy méretben ne lépjek előre sehová az 50G20-amtól, csak képminőségben valamennyit, pláne úgy, hogy alapvetően a jelenlegi TV-m is tökéletes állapotban van, 2 évig még garis és alapvetően a képével is csak néhány ponton van bajom (mondjuk azzal kezdetektől, de ez már csak az én egyéni igényszinten miatt van így, mert amúgy mai napig nagyon jó készüléknek tartom a G20-at). A 65VT60 viszont piszkosul drága, az már nekem is bőven túl van a lélektani határon, de az 55"-os is meglehetősen húzós árban - ez utóbbi ráadásul méretben megint nem túl nagy ugrás az 50"-hoz képest - de legalábbis semmiképp sem hasonlítható az 50" -> 65" ugráshoz, amit évek óta tervezek.
Másik lehetőségként nálam is a vetítő maradt porondon. Szóval nagyon hasonló cipőben járok, mint a Te.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
MaUser
addikt
válasz DM-Fan #55643 üzenetére
Nem tudom milyen messziről nézed, de nálam 2.8-ról is "apró" az 55" két év után erősen. Szvsz innen 65" lenne az a méret, hogy ne merülne fel minden áldott nap bennem, hogy kell egy vászon a filmeknek.
Ok, most is 55"-ös lett az új tv, de ennek egyrészt nyilván anyagi oka volt, másrészt így nem kell szétbombázni a falat/hifi állványt, hogy beférjen a 65" és a vetítőnek egyébként is megcsináltam a helyét (kábelezés, stb.), ha úgy döntök, hogy mégis kell egy olyan.
Gicz: Na akkor nekem már nem kell megcsinálni az 55ex720 vs 55st60 képeket.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
privát-ban érdeklődött valaki, mert látta hogy van LG IPS (lm671s), és ST60 pana is nálunk, és ő most az LA740, és ST60 között vívódik. megkért hogy csináljak fényképet azonos beállításokon a két TV-n. amit meg is tettem.
mindegyik TV a a neten levő tesztek alapján kb 80cd/nm fehérrel rendelkezett, ez st60-on 60/100 kontrasztot, LG-n 38/100 háttérvilágítás. miden "képjavító" off. fényerő mindegyiken alaphelyzetben, középen. a TV-k a beépített lejátszót használták, (tudom, de így volt megoldható kábelezés, átpakolás nélkül.)
a képek EOS 40D-vel készültek 17-85 IS USM optikával. iso 1600-on, F/4.5 rekesszel. a záridőt a képeknél láthatjátok. kézből lőttem őket, hiába az optikai képstabi, picit mosottak lesznek s másodperces záridővel....
1:star trek vége, st60 1/4 sec
2:star trek vége LG, 1/4 sec
3:ST60 fekete kép, 1/4 sec
4:LG fekete kép, 1/4 sec
5:ST60 fekete kép, 2sec záridő
6:LG fekete kép, 2sec záridőezt be kéne linkelni LCD topikba
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #55641 üzenetére
"Én pl. nem feltétlenül lennék olyan elégedett egy ST-vel, mint egy VT-vel, de utóbbit ha tudnám sem akarnám megfizetni."
Ez tényleg komoly dilemma, de ha megnézed, a 65ST60-at és az 55VT60-at közel azonos áron adják és ez szerintem azért komolyan elbillentheti a mérleg nyelvét az 55VT60 irányába. Még ilyen kompromisszumot is hajlandó lennék megkötni, mert már az 55" is korrekt méret, ha arról van szó, hogy a világ egyik legjobb TV-jét kapod a még plusz 10"-ról való lemondással.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz Peet 80 #55639 üzenetére
Különbség mindenképp fedezhető fel köztük. Hogy ez számottevő-e hétköznapi felhasználás során egy átlagos néző számára, az nehezebb kérdés. Hogy megér-e kétszeres árat, az szerintem már könnyebb.
Én pl. nem feltétlenül lennék olyan elégedett egy ST-vel, mint egy VT-vel, de utóbbit ha tudnám sem akarnám megfizetni.
Egy G20 után viszont az ST60 is szép előrelépés a magasabb és stabilabb kontraszt, illetve az FFD (agresszívebb impulzusos meghajtás), illetve jobb színkeverés miatt. Az ST60->VT60 ehhez képest már apró lépés.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Peet 80 #55639 üzenetére
"A sok csilli-villit a VT javára levonva, normál felhasználási körülmények között, csak 2D-t használva Blu-ray lemezekkel etetve, teljesen sötét szobában (ezt azért írom mert a boltban nem lehet megtekinteni teljesen sötétben) létezhetnek számottevő különbségek pl. a fekete szintben?"
De még mennyire! Ez már a nem túl optimális tesztkörnyezetnek mondható üzlet eladóterében is feltűnik, egy sötét szobában meg méginkább! Ha nem volna, akkor én sem évődnék egy percig sem a VT60 megvételén, hanem 65ST60-at vennék, de sajnos én látom azt többletet, amit a VT60 nyújt és valahol el is várom azt TV-től.
"A GT szóba sem jöhet mert 55-ös a kiszemelt méret, ezért csak ez a két modell jöhet szóba."
Ugyanebben a cipőben járok én is...
"Jelenleg egy 46-os G20 teljesít szolgálatot amit most szeretnék lecserélni, ám nem tudom megér e dupla annyit kifizetni a sok felesleges szolgáltatásért amit a VT nyújt."
...és nálam meg egy 50G20 üzemel (hozzáteszem - hibátlanul, még 2 év hátralevő garival), de én is szeretnék méretben és képminőségben is jelentősebbet ugrani és az ST60 képiekben ezen szint után nem volna számomra elegendő ugrás.
Ha nem vagy videofil, akkor szerintem ne fizesd meg a VT60 felárát, mert az azért elég jelentős! Mondjuk 65"-os méretet feltételezve már 1,5-szeres sincs a VT60 ára az ST60-éhoz képest.
A G20 után az ST60 is előrelépés valamilyen szinten, de közel sem akkora, mint a VT60. Amúgy pont valamelyik este konstatáltam, hogy az 50G20-amnak még mindig brutálisan jó képe (és feketéje is) van, igazából nincs is rá panaszom, csakhát a méretbeli ugrás nagyon mozgat és az is, hogy az utolsó (majdcsak csúcsmodell) szériát nem kéne kihagyni, mert évekig nem lehet majd normális áron ilyen nagy és ilyen minőségi TV-t venni, ha a plazmát eltemetik. Márpedig eltemetik, a Panasonic legalábbis már biztosan, de nem adok egy évnél többet a másik két gyártónak sem, sőt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Peet 80
csendes tag
Sziasztok!
Régóta böngészem a fórumot és egy örök dilemmára keresem a választ, ez pedig az ST és a VT közötti különbségek. A sok csilli-villit a VT javára levonva, normál felhasználási körülmények között, csak 2D-t használva Blu-ray lemezekkel etetve, teljesen sötét szobában (ezt azért írom mert a boltban nem lehet megtekinteni teljesen sötétben) létezhetnek számottevő különbségek pl. a fekete szintben? A GT szóba sem jöhet mert 55-ös a kiszemelt méret, ezért csak ez a két modell jöhet szóba. Jelenleg egy 46-os G20 teljesít szolgálatot amit most szeretnék lecserélni, ám nem tudom megér e dupla annyit kifizetni a sok felesleges szolgáltatásért amit a VT nyújt.
Még annyit hogy a G20-hoz képest az ST60 mennyire nagy előrelépés?Előre is köszönöm a tapasztalataitokat!
-
janos666
nagyúr
válasz Iceman83 #55637 üzenetére
Bizonyos szempontból jobb, másikból rosszabb.
De nem győzöm leírni az ilyen kérdések után, hogy ezzel abszolút kár foglalkozni. Mármint 3D képességek alapján kiválasztani a kijelzőt.
Az még talán érthető, ha 2D-ben nagyon hasonló készülékek közül afelé húz valaki, ami 3D-ben jobb, de passzív/aktív kérdésben nem állhat fenn ilyen helyzet (nincs olyan passzív 3D-s kijelző, ami 2D-ben versenyezhet az aktív 3D-s ST60-al).
Eleve alig van valódi 3D film és minden TV gyengébb lesz valamennyivel 3D-ben, mint 2D-ben, tehát nincs "tökéletes 3D"-t kínáló TV (talán még a dupla vetítő sínyli meg legkevésbé a 3D-t, hisz lényegében 2D módban mennek az egyes vetítők, de ott is hoz hibákat a szemüveg), szórakozni és érdekesség gyanánt pedig elég jó szinte bármelyik normálisabb TV 3D megoldása. (Ebben ma talán a Samsung a legjobb, de az is csak bizonyos szempontból.)[ Szerkesztve ]
-
Iceman83
tag
ST60-nak 3D valóban olyan képminőségű mint egy passzív szemüveges lcd vagy jobb?
Mivel ST60-ól azt olvastam felezi a felbontást 3D-nél.[ Szerkesztve ]
-
-
MaUser
addikt
válasz Mimura #55633 üzenetére
Ezért írtam, hogy egyénfüggő. Én sajnos sok eszköz tápzaját hallom és idegesít, családban más nem hallja, nekik teljes lelki béke és nem értik a gondom. Cserébe én nem hallok 14kHz felett, még egy ismerősöm a kutyariasztók 22khz-es hangját is hallja. Hát ott már én járok jobban.
-
MaUser
addikt
válasz Mimura #55615 üzenetére
Tápzaj nagyon egyén, szoba, stb. függő is. Ha csendes családi házas környéken laksz normálisan (45dB+) hangszigetelt ablakos házban, akkor simán hallod még egy csendes monitor tápjának az egyébként nem létező zaját is.
ST60 vs GT60 témakörben meg nem kell nagyon rugózni, ismerőnél még vétel előtt összenéztük moziszobában és hát difi itt képben annyi, hogy arra áldozni nem érdemes. GT-t picit jobbra be tudták neki lőni, de inkább a szolgáltatások (főleg usb felvétel) az ami miatt érdemes abban gondolkodni. 3D-je annak sem egy világmegváltás, szoftvere ugyan gyorsabb, de médialejátszója ugyanúgy htpc-ért kiállt. Világítós távirányítója jó pont, de egyrészt ha rendszertávja van az embernek (rendszer mellett amúgy sem lehet megúszni), akkor ez fölös pénzkidobás, másrészt meg a Pana távirányítók tipikusan azok, amit egy öt éves gyerkőc is fél nap után csukott szemmel kezel, szóval ezt nem érzem előnynek.
Szerk:
Lipsync kapcsán meg annyit, hogy htpc-n amúgy is tudod állítani, de a legtöbb lejátszón is. Az input lag miatti 60-70ms meg gyakorlatilag mindegy, sok helyen amúgy is csak 100ms-es lépést tudsz állítani, azaz ez alatt a legtöbb gyártó feleslegesnek érzi, ráadásul sok DVD/BD alapból ilyen szintű lip-sync össze-vissza csúszással jön.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
János és én is többször leírtuk, hogy csak azok veszik észre az ST és a GT közti különbséget, akik nagyon gyakorlottak az összehasonlításban, képminőség elemzésben, vagy egymás mellett látják a két modellt. De még az sem biztos. Input lag csak bizonyos játékoknál lehet zavaró, normál használat mellett én semmit nem vettem belőle észre.
(#55627) adodaniel
Amennyiben neten rendelted, ugyanúgy él a 8 munkanapos elállás joga, mintha futárral szállították volna ki. Ezt mondja a törvény, bár egyes boltok szeretnének kibújni alóla.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #55623 üzenetére
Úgy gondoltam, olvassa azt, amit Neked írok. Túlnyomórészt TV adásokra és heti egy film megnézésére, amiről azt sem tudjuk, hogy miről kapja a TV és milyen formátumú (10 gigás mkv vagy BD50) totálisan felesleges GT60-at venni, még az ST60 is túlzás lehet.
(#55624) adodaniel
Szerintem azt a tesztcsomagot sehol és semmin nem érdemes nézegetni.
Csak pixelhibát célszerű ellenőrizni, ahhoz 5-6 (RGBYCM) egyszínű fénykép kell.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
adodaniel
őstag
Abban valaki tudna tanácsot adni, hogy mire figyeljek a vásárlásnál? Első plazma tv-m lesz az ST60 minden bizonnyal, így eléggé tapasztalatlan vagyok. A ph-s tesztcsomagot van értelme ott nézegetni?
-
Norbi 72
veterán
Igen,igaz.Azért írtam,mert nagyon viszik a pana plazmákat,itt többen írták,hogy hol,mennyi tv maradt.És ki tudja,mikor jön szállítmány,ha jön...
De te miért nem írtál neki,hogy 55ST60-at vegyen?Nekem akkor nem jutott eszembe,konkrétan írta a GT vásárlást..
Szoktam használni,de elterelt a tv-adás téma.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #55618 üzenetére
Azt írtad: hajrá,amíg el nem fogy a GT!
Pedig azt kellett volna: feleslegesen veszel GT-t a leírt felhasználási célra, inkább vegyél ST-t!A szerkesztést használhatnád Te is!
-
BBéci
legenda
válasz Mimura #55615 üzenetére
Előfordul, hogy zavaróan hangosan ciripel, de nem az a jellemző, erre bizonyíték a Te készüléked.
(#55616) zapco1269
Régebben rendszeresen nézegettem a BH kínálatát tényleg jó árakat tudnak kitalálni.[ Szerkesztve ]
-
Mimura
csendes tag
Nem értem ezt a tápzaj dolgot az ST60. Ha mögé hajolok és a hang le van véve akkor hallani valami zúgást. De a tv előtt 10cm-re már nem hallani semmit.
-
Zed576
csendes tag
-
BBéci
legenda
-
XoZ
aktív tag
válasz Zed576 #55604 üzenetére
Ha minden igaz, akkor ez a decemberi panashop magazin: [link]. Plazmákkal kapcsolatban sajnos nem nagyon van benne semmi új akció.
#55602 whitezo88 Valószínűleg nem fogsz ilyen méretben megfelelő plazma TV-t találni, mert megnéztem néhány 46 colos méretű típust (Panasonic 46G30, 46ST30), és szélesebbek 110 cm-nél.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #55576 üzenetére
Szerinted a leírt felhasználásra (kb. 80-85 % tévéadás), miért nem elég egy ST60, esetleg 55 colos méretben? Pénzkidobásnak vélem a GT megvásárlását.
[ Szerkesztve ]
-
Zed576
csendes tag
Tudja valaki, hogy mikor szokta a panashop kiadni a decemberi akciós szórólapját?
A novemberit sem találom, hogy megnézzem az meddig érvényes. -
whitezo88
nagyúr
sziasztok, korábban méret miatt írtam most ismét, bár még nem sürgős a dolog. ugyebár sajnos ötvenes nem fér el, 110 cm hely van, ami még elfér méretei alapján az a 46-47", viszont nem igazán találok plazmából ilyen méretet. nem is a nagyobb árkategória érdekelne, olyan 160-170 ezerig tudok elmenni. LED-ből találtam ennyiért ekkorát, de plazmából nem. Persze Full HD, HDMI, ha van akkor USB lehessen rákötni vagy Wifi-s legyen. Annyira nem vagyok otthon, segítséget köszönöm előre is!
-
MaUser
addikt
Nyugodtan kérd kiszállítással, ingyenes lesz. A vásárlás végén ki tudod választani, hogy melyik nap és mikor (8-12 vagy 12-16) hozzák. Royal-lal dolgoznak, eddig velük csak pozitív tapasztalatom van.
Reggel óta már párátlanodik az előd mellett a drágaszág. Este majd rakok fel összehasonlító képet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
- Dallas dvd-sorozat (2012) 1. évadja eladó (magyar vonatkozás nélkül)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest