Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Itthon vettem mert 500euroval olcsóbb itt mint kint.Plusz 1év gari van rajta. Àtmenetileg jó lesz ez addig mig le nem megy az àruk. Nagyobbat szeretnék venni majd és nem ST-t. Majd ezt kint eladom,és igy minimàlis lesz a bukó rajta.
A képminősége 2D-ben szerintem nem rosszab mint a tavalyi gt. De ezt akkor tudom meg ha kiviszem és a kinti adón fogom majd nézni. A 3D része viszont jobban tetszik. Nem értem miért mondjàk h rosszabb mint a tavalyi ST modellben. Egyàltalàn nem roszabb. -
savini
csendes tag
Ebben van valakinek tapasztalata? Szervizben volt a garis plazmám (a pesti video-partnál), három hét múlva visszajött, épp csak a talpat, távirányítót, hálózati kábelt felejtették ki. Ők azt mondják, nem volt benne a dobozban, én azt, hogy igen, avplanet, ahol vettem, leszarja, nem az ő dolga. Futár vitte el a tvt, meg hozta is, semmilyen jegyzőkönyv nem lett írva. Most egyelőre senki nem mond semmit, majd utánakérdeznek. De inkább csak egymásra mutogatnak. Magyarán én ezt már baszhatom, ugye? Azok a cuccok az életbe nem kerülnek elő.
-
KTTech
veterán
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Ágógreen #47034 üzenetére
El kell keserítselek: gyakran heti 2-szer is megyek moziba, nemhogy havonta és ebben van 3D, IMAX, miegyéb, ami méginkább terheli az agyat. A havi 6 film szinte mindig megvan, ugyanakkor otthon sem ülök 8 órákat a képernyő előtt, de ha ülnék se lenne semmi. Mint látod, élek, ahogy számos sorstársam is világszerte.
Mit fogsz mondani, ha eljön a VR-szemüveg korszak - mert el fog, John Carmack épp most szállt be egy ilyen cégbe, évek óta ezen dolgozik és a játékipar kb. arra mozdult az utóbbi 20 évben, amerre ő, illetve az id ment.
A baj azzal van, hogy valótlanságokat írsz, amit nem is támasztasz alá semmivel és személyes sértésnek veszed, amikor minden, tapasztalt hozzászóló elmondja, hogy nincs igazad.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ispy
veterán
válasz Ágógreen #47034 üzenetére
Kaptál tanácsot, nem tetszett neked, erre közölted, hogy itt mennyi eltorzult és beteg ember van. Most mégis mit vársz? Tapsot? Te kezdted a sértegetést, nem kéne megsértődni, ha ezt nem hagyják ennyiben.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ágógreen
senior tag
válasz DM-Fan #47030 üzenetére
moziba havi szinten max 1-2x teszi ki az agyát az ember 1,5-2 órára. nem mindegy.
sok mindent eltűr a szervezet, akkomodálódik - egy ideig, amíg tud. aztán egyszer minden beadja a derekát.
valaki ezt figyelembe veszi, valaki meg a határokat feszegeti.
de ne tegyünk már úgy, hogy bárki aki idejön annak kérdésére köszönés aztán kuss legyen.
azt hittem ezen a korszakon már túlvagyunk. szánalom. -
Ispy
veterán
válasz Ágógreen #47029 üzenetére
És akkor most mi van? Ezzel nem mondtál semmit. A felbontás önmagában nem határoz meg semmit, fontos a megjelenítő mérete és a nézési távolság is, ezek együttesen határozzák meg a látott kép részletességét (vagyis amit a szemlélő érzékel ebből). Hiába van egy 500 megapixeles tévém, ha az 5''-os és 100 méterről nézem, mert nem vagyok réti sas.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #47021 üzenetére
Többször megesett már, hogy jött valaki, aki a régi, CRT-s dogmákon szocializálódott és nem is hajlandó azokból engedni, azt szajkózva, hogy a képátló hétszereséről nézze mindenki a TV-jét, mert sugároz, meg egészségtelen. Persze totálisan figyelmen kívül hagyva azt, hogy a mai TV-kben már nincs ott az elektronágyú, nem 50 Hz-en frissül a panel és hogy a felbontás igenis megköveteli az alacsony nézési távot, ahogy a komolyabb szakirodalom azt meg is írja. Rájuk kell hagyni, nézze csak az 50"-os plazmáján a 2.35:1 arányú filmet 5 méterről, ha neki az okoz örömöt! Elég sok éve nézem már az ilyen méretű TV-met naponta 2 méternél közelebbről és semmilyen egészségkárosodásom nincs, a szemem sem romlott (pedig évi kétszer ellenőrzik) és nem estem össze epilepsziás roham következtében sem, pedig - vigyázat, mert most sokkoló dolgot írok le - még a PS3-mal is úgy szoktam órákon át nyomulni, hogy 1,7 méterre ülök az 50"-tól és ott aztán gyakoriak a hirtelen képváltások és a villódzások. Aki meg hajlamos rá, az speciel egy neom-fénycsőtől is rohamot kap.
Szerintem kár ragozni ezt a témát, csak annyit mondanék az illetőnek, hogy számoljon utána, hogy a moziban arányaiban milyen közel ül a 20 m átlójú vászontól! Mondjuk 10-15 m-re? Zavarja? Na ugye!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tomic
addikt
2 napja hasznàlunk egy ST60-at. Remek kis belépő modell. 2D-ben hozza a tavalyi szintet nagyon renben van a képe. 3D-ben is tesztelgettük mind a gyàri mind a samu szemüveggel.
Hogy az idei modell 3D-ben gyengébb mint a tavalyi? Véleményünk szerint nagyon nem igaz!!! -
BBéci
legenda
válasz liszi70 #47021 üzenetére
Egyik topiktársunkat idézem: "...mint vakond zsebe 10 méter mélységben.
(#47026) Ispy
Ez azért nem teljesen egyértelmű. Nemsokára olvasható lesz erről egy elmélkedő cikk az AVO-n.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ispy
veterán
válasz Ágógreen #47012 üzenetére
persze és ha jön a 4K akkor majd 1méterre a 65-öset ajánljátok ?
Igen, igazad van, ezért parasztvakítás a 4k, igazából semmi értelme hétköznapi használatra.
de 37-42 között melyik lenne a legszerecsésebb ?
Ebből látszik mennyire vagy képben a plazmákat illetően. Azt értem, hogy nem értesz egyet a kapott tanácsokkal, de akkor köszönd meg szépen és csinálj, amit akarsz, de ne kezdjed osztani az észt.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz Cxgrav #47024 üzenetére
sajna ez csak ennyi. Ne öregitsd magad feleslegesen. Annyit még, hogy ha veszel mediaplayert, olyant válassz, ami tudja a 23.976 fps múdot, és nem csak a 24.000-t. Ezek jellemzően olyan 25e Ft-tól érhetőek el. Vagy használtan 13-15e-től WD TV live.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz Cxgrav #47022 üzenetére
nem fog menni, A foglalat célja, hogy panasonic videokamerával, vagy fényképezővel készült dolgokat megjelenitse a TV. Jó esetben.... de az is meglehet, hogy csak firmware frissitéshez ok. Külső lejátszót kell venned.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Cxgrav
senior tag
Sziasztok!
Segytséget szeretnék kérni:
Van Nekem egy Panasonic Viera TX-P42C10Y plazmám SD kártya foglalattal.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen típusú videóformátumot hajlandó beolvasni a kártyáról? -mert pl .avi -t nem
Próbálgattam utánaolvasni és az avchd-t emlegetik, de bővebben nem találtam semmi biztatót, hogy akkor pontosan milyen formátumú legyen a film.
Örülnék neki, hogy olyasmit megenne mint pl .mp4, mkv és társaira amik konvertálás nélkül elérhetőek.
Amennyiben mindenképp konvertálni kell, akkor milyen formátumot, mivel, mire, hogyan ?
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
Picture me Rollin' by 2pac
-
nagyúr
válasz Ágógreen #47018 üzenetére
Az ég világon semmi tudásod és tapasztalatod a témában. Ide jössz basztatni a fórumot, és akkora baromságokat beszélsz, hogy a fal adja a másikat. Best of....:
1. (Számomra ez a díjnyertes: ) "az akusztika sokkal inkább (80%) számottevő a élményért az agy számára mint a képátló/képminőség"
2. "az emberi agy számára ez a villodzás hosszútávon nem egészséges ilyen közelről - ez tény"
3. "a 17. században mindenki az ősz parókát ajánlotta"
4. "úgy látom csak elvetemült képátló hajhászokkal van dolgom."
5. "mikor idejöttem azt hittem le fogtok beszélni a 42-esről 2m-re."[ Szerkesztve ]
-
octopus666
tag
50ST60 nagy hátránya az input lag, ezért marad a gyűjtögetés a GT-re
-
Ágógreen
senior tag
a 17. században mindenki az ősz parókát ajánlotta...
-
Gabor970
addikt
válasz Ágógreen #47015 üzenetére
akkor mi a kérdés??? Megnézed a panasonic készülékekből a 42" méretűeket, és felmész addig, amig a pénztárcád engedi. Ennél több tanácsot adni nehéz lenne neked.
bevallom a hozzászólásod után az első gondolatom az volt, hogy ezek után nekünk szerintem nincs mit hozzátenni a te dolgaidhoz, aztán úgy gondoltam, inkább maradunk a saját értékrendünknél. Ha szabad a többest használnom, talán nem bántom meg vele a többieket sem.
[ Szerkesztve ]
-
Ágógreen
senior tag
válasz Gabor970 #47013 üzenetére
igen, mert alapvetően plazma párti vagyok én is és azt hittem itt kapok segítséget a kérdéseimre.
de úgy látom csak elvetemült képátló hajhászokkal van dolgom.
azért semmiképp sem vennék nagyobbat, hogy menőzhessek itt PH-n, hogy bibi nekem 65 plasmám van 2 méterről.... this is pointless -
Gabor970
addikt
válasz Ágógreen #47012 üzenetére
ha mindenki szembe jön az autópályán, nem biztos, hogy a többiek mennek rossz irányba
Persze nem mérvadó ez sem, de azt gondolom itt most talán helyt áll.
Ha van 50"-es készüléked, akkor meg nem is kell kérdezned, hogy mekkora lesz jó neked, hiszen tapasztalatból tudhatod. Tényleg, miért is kérdezted? (azt gondoltad, hátha nagy a 42"????, de plazma nincs is kisebb, ilyen esetben ez a topic sem lenne megfelelő neked)
"2. az emberi agy számára ez a villodzás hosszútávon nem egészséges ilyen közelről - ez tény"
ezt alátámasztanád valamivel??? Vagy az "ez tény" elég legyen nekünk?
[ Szerkesztve ]
-
Ágógreen
senior tag
persze és ha jön a 4K akkor majd 1méterre a 65-öset ajánljátok ?
vicc. beteg világban élünk. hosszútávon biztos hogy agyromboló ez a gondolatmenetetek.2 dolog alapvetően téves:
1. az akusztika sokkal inkább (80%) számottevő a élményért az agy számára mint a képátló/képminőség
2. az emberi agy számára ez a villodzás hosszútávon nem egészséges ilyen közelről - ez tényitt egy másik táblázat amelyik elég érdekes tól ig határokat sorol fel.
én inkább a középértékeikre eszküszöm, míg ti az abszolút minimumot is bevállaljátok: (lehet jól néz ki, de attól még nem biztos hogy biztonságos)•26 Inch – 3.2 feet to 8 feet
•30 Inch – 3.8 feet to 10 feet
•32 Inch – 4.2 feet to 11 feet
•34 Inch – 4.4 feet to 12 feet
•40 Inch – 5 feet to 14 feet
•42 Inch – 5.5 feet to 15 feet
•46 Inch – 6 feet to 16.5 feet
•50 Inch – 6.5 feet to 17.5 feet
•55 Inch – 7 feet to 19 feet
•60 Inch – 7.5 feet to 21 feet
•63 Inch – 8 feet to 22 feet
•65 Inch – 8.5 feet to 23 feetszerintem nekem hálószobába 42 felett már beteg lenne.
egyébként van tapasztalatom nagy képátlókkal: van egy 120inches fullHD projektorom és egy 50inch plasmám.persze végső soron mindenki saját maga dönti el mit vesz, de én egészséges határokon belül akarok maradni. mikor idejöttem azt hittem le fogtok beszélni a 42-esről 2m-re. de azt hogy 50-et ajánlotok azt nem gondoltam volna. kicsit eltorzultak az arányok ebben a topicban. szerintem óvatosabb kéne tanácsokat osztogatni ilyen téren. de ez az én véleményem.
-
nagyúr
"Egyébként 2m körüli távolságra ha választani kell egy 50" HD ready és egy 42" fullHD között akkor biztos a kisebbet választanám."
Szerintem nem találsz embert, aki bármikor, bárkinek ajánlott volna 50"-os HD Ready plazmát 2 méterre. Amit írtál, az olyan alapvetés, mint az, hogy 2 méterre nagyon jó az 50"-os full HD tévé.
[ Szerkesztve ]
-
Sifre
senior tag
válasz Gabor970 #47006 üzenetére
A 180 cm úgy jön ki, hogy panellakás kisszobája. Egyébként 2m körüli távolságra ha választani kell egy 50" HD ready és egy 42" fullHD között akkor biztos a kisebbet választanám. De mondjuk egy 50" fullHD LG és egy 42" fullHD Panasonic között is valószínű hogy a Panát kérném (bár LG plazmát sajnos élőben még nem láttam, de az elmondások alapján elég gyenge lehet).
-
-
Gh0sT
addikt
Csak hogy a méret kérdéshez hozzászóljak én is.
Nekem egy 65-ös készülék van a nappalimban, kicsit több mint 3 méterről nézem. Féltem, hogy odavágja teljesen a nappali hangulatát, de nem így történt. Mondom ezt úgy, hogy még a talpán áll és ha felrakom a falra, esztétikailag még jobb lesz az összkép.
Néhány hónapja kezdtem el tv-t keresni. LCD-t akartam, mert mindenhonnan az folyt, ráadásul max. 46-os méretben. Aztán minél többet olvastam ezt a topikot, annál jobban éreztem, hogy tévúton járok az LCD vonallal. A végeredmény egy 65-ös plazma lett, és áldom a sorsot érte, hogy így döntöttem. Nem érzem egyáltalán nagynak. Nagyon hamar meg lehet szokni. Sőt!
Az utóbbi időben megszaporodtak nálam a vendégek, akik csak azért ugrottak fel, mert meg akarták nézni a TV-t. Letaglózta őket már kikapcsolva is. Az igazi meglepetés akkor jött, amikor beültek egy film elé, és úgy maradtak. Senki nem mondta, hogy zavaróan nagy lenne, inkább panaszkodtak másnap, hogy rossz volt hazamenni és nézni a sajátot.
Egyszerűen olyan élmény faktort ad a nagyobb kijelző, amit nem gondoltam volna soha. Meg lehet szokni ezt is, persze, de imádok beülni elé. És még nincs kalibrálva, nincs mögötte komoly hangrendszer, vagy média lejátszó, csak egy plazma a nappaliban.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Gabor970
addikt
"ha árban nem fér bele egy 50"-os"
igen, ez igy teljesen igaz. Ha valaki nem tud 50"-es készüléket venni, akkor kénytelen beérni 42" mérettel. Nem lehet rajt vitatkozni. Az 1,8m-es távolságot még elképzelni is nehezen tudom, hogy jön ki. Hacsak nincs odahúzva egy fotel direkt közelre. No de akkor a többiek, miként nézik a tévét?? Persze, ha valaki esetleg egyszemélyes háztartásban él, az megint más kérdés....
-
Sifre
senior tag
Egy kicsit árnyalnám a képet:
42-est nézek 180cm-ről. 16:9 adásra teljesen jó a méret, 21:9 filmeknél el tudnék viselni eggyel nagyobbat, de azért nem bántam meg hogy azonos áron 50UT50 helyett 42ST50-et vettem.
Tehát ha valaki főleg TV adást és netről leszedett sorozatokat néz, vagy nem zavarja ha egy szélesvásznú film fel van nagyítva hogy kitöltse a képet, akkor egy 42"-os is jó választás lehet ha árban nem fér bele egy 50"-os.
-
nagyúr
válasz Ágógreen #47000 üzenetére
"nagy baromságnak tartottam, úgy ahogy a 50inchet 2m-ről.
de hát mások vagyunk."Így van, mások vagyunk. Van aki tapasztalatlan, van aki tapasztalt. Van aki okos, hisz a tapasztaltaknak, és első tévének is megfelelő méretűt választ. Van aki nem hisz, azoknak jelentős része (mint én is) jelentős buktával cserélgeti egyre nagyobbra a tévéjét.
Ne a CRT korszakból és az akkori tévézési szokásokból, távolságokból indulj ki. Minden más manapság, legfőképpen a felbontás és az ebből adódó lapostévé képernyőméret. Ehhez alkalmazkodik a nézési távolság.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz Ágógreen #47000 üzenetére
szerintem mindenképp ok az 50" 2m-re. Nincs azzal semmi gond. Én kb 2,4m-re ülök a mienktől, a 65"-s simán jöhetne, nem lenne ott semmi gond a mérettel. Te olyasmire irod, hogy badarság, amit nem próbáltál, csak úgy gondolod, mi meg használjuk és tudjuk. Ne vegyél 42"-es készüléket, mert KICSI! Feljebb meg 50" a következő lépés, és ha ennél nagyobbat semmiképp sem tudsz megvenni, akkor már meg is érkeztél a választott mérethez.
-
DjKoxi
senior tag
válasz liszi70 #46995 üzenetére
108"-t nézünk 3,6 m-ről, és nem nagy Itt viszont már érezni mennyivel jobb, természetesebb a szemnek a 21:9-es képarány.
Ágógreen : mikor alul felül fekete csík van ( márpedig a mozifilmek 90%-a 2,35:1 arányú ), rögtön összemegy az 50". Menj el olyan ismerősödhöz akinek min 50"-os tv-je van, ülj elé 2m-re egy film erejéig, és meg fog változni a véleményed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest