Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Locutus #44580 üzenetére
Egyelőre még itt van nálam egy GT50 és szeretem a jó sört.
Mi a csudának kötnél rá PC-t? OPPO BDP-105, okosított Pioneer BDP-450, Popcorn A-400 csatlakozik a házimozi erősítőmbe, azokkal nézegesd, hogy mit tud!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Locutus
veterán
Ez most monitornak lenne főleg használva. Szal nem médialejátszási célra menne rá a PC. Játék, munka, minden. Szóval konkrétan a pc desktop, böngészés, játék, cad, ilyenek érdekelnének rajta.
Mozizásra van már pana plazmám a másik szobában, egy G20.GT50 is érdekelhet, de méginkább GT60 érdekelne Ha nem zavarok, egy fél órára.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
roomi
tag
[link] Haq már panasonic és plazma. Igaz nekem csak volt.
-
BBéci
legenda
válasz Locutus #44604 üzenetére
Természetesen GT60 ami most nálam van, csak melléütöttem, azért lett a hatos helyett ötös.
Gondolod a desktop és a böngészés másképp néz ki a GT60-on, mint a G20-on?
Megvizsgálhatod, nincs akadálya. A részleteket privátban beszéljük meg!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Locutus
veterán
Igazából csak az érdekel (főleg), hogy homogén világos felületeken mennyire zizis... mert a G20-no ez azért látszik, pl ha a böngészőben a weblapnak fehér háttere van, vagy ilyesmi.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
Most néztem meg a Saturn ban a tévét... bára médialejátszója egyik képemet se tudta megjeleníteni...
És még a beépített web böngészőben sem lehetett teljes képre állitani semmit...Még így is jobb választásnak tűnik mint w9...aminek felháborítóan foltos volt a képe fehéren.....míg a gt60on még csak zizit se fedeztem fel.
Nemtom eldönteni melyik legbénább a rendszere amúgy de versenyben van mindkettő a Darwin díjért ..[ Szerkesztve ]
-
-
Kajt
tag
Voltam megnézni élőben a 42X60-at. Amennyire féltem a felvbontásától, annyira tetszett a képe... persze mellette az ST60-nak szebb képe volt, de kétszer annyiba is kerül. Sajnos nem tudták átrakni sima tv adásra, arra lettem volna kíváncsi, így "csak" hd anyag futott rajta, de engem így is meggyőzött azért az árért. Valószínű jövőhéten vásárlás lesz...
-
erdoke
titán
Én most egy 43-as belépő Samsungot (F4500?) ajánlottam a szomszéd apósáéknak. SD Digi tévénézésre és DVD-re kell, más kilátásban sincs, és igazából igény se. Esetleg néhanapján a fényképezőről tennének rá a gyerekek képeket, videókat. A méret, a 10 ezerrel alacsonyabb ár és a jobb médialejátszó vitte a választást az X60-tól a Samsungra. Na ez az a felhasználás, amikor a Samsung is, vagy inkább ajánlott.
ED-ban cetelemes kedvezménnyel 99e Ft, annyit egy 109 cm-es plazma bőven megér. Igazából SD tévézésre és DVD-re hasonló minőséget nyújtó LCD-t nem is nagyon tudnék mondani...[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz t-bali3 #44615 üzenetére
Egész biztos, hogy nincs ISFccc az X60-ban. Tavaly még az UT50/ST50 modellekben sem volt. Ez egy belépő, HD-Ready plazma, annak megfelelő képességekkel.
Viszont ahogy erdoke kolléga írta az imént, az X60 legalább tudja a 24p kadenciát, szemben a Samsung F4500-zal. Szóval ha valakinek fontos a HD-lejátszás is, akkor nem kérdés, hogy a Panasonic-ot kell választani.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Kajt
tag
Szerencsémre hazafelé kíváncsiságból beugrottam egy Euronics-ba és majdnem egymás mellett voltak(Pana 42x60/Samu 43F4500) Rendes volt az eladó, így kapcsolgattunk az adások közt, hogy direktbe össze lehessen hasonlítani. A Samsungra itt is jellemző az enyhe túlszaturáltság (a srác elmondása szerint megpróbálta őket a lehető legjobb képre állítani) Sd adásnal, pl mezei TV2-nél egyértelműen szebb képe volt a Panasonic-nak, HD-nél (M1HD) közel azonos. Szerintem mindennapi tv-nézésre az X60 a befutó, ha fontos az ár is. Most örülök
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Sony w9
Sorry csak kint a telefonba irogattam a hsz-t...Na szóval dióhéjban annyi, hogy se png-t, se bmp-t nem tud egyik tv sem megjeleníteni... lol. Szal hiába vittem pár tesztképet. Ekkor a GT60-on gondoltam behozom a gyári szoftvereket, böngészőt, és megnézem azok milyenek. Sajnos azt nem tudtam eldölteni, hogy 1080p-s minőségűek-e, olyan határesetnek tűnt az élesség, a Sonyn sokkal élesebb volt minden. Ugyanakkor míg a GT60-on full fehér képen csak a beleégetett saturn logót láttam, addig W9-en tiszta folt volt körben a kép, a háttérvilágítás miatt...
Szóval azt az effektust, amit a G20-am csinál, hogy homogén világos képen nyugtalan, zizis néhol, ezen a GT60-on nem tudtam felfedezni. Igy azért máris tetszetősebb opció monitornak. Csak annyit nem tudtam elérni, hogy valamivel hdmi-n át 1080p pixel perfectben tudjam hajtani, 4:4:4 rgb stb... Szóval ezt kéne még kipróbálnom valahogy.A szoftvereikről annyit, hogy rettentő idegesítő a pana menürendszere is, és a sonyé is. Csak másképpen. A panaban viszonylag logikus az elrendezés, csak épp alapvető funkciók hiányoznak, mint pl az usb-n könyvtár szerinti böngészés, vagy egyáltalán a böngésző fullscreenre rakása... Itt említeném meg, hogy a Pioneer Kuro best 1080-as m2ts tesztvideónak a hangját a GT60 nem tudja lejátszani, míg a G20-am, és a Sony is le tudja... Ehhez képest a Sonyn még azt az alapvető funkciót is negyed órát kerestük az eladóval karöltve, hogy a bedugott pendrivehoz hol tudunk hozzáférni... Persze miután rájövünk a japánok beteg gondolatmenetére a menü elrendezéssel kapcsolatban, már sínen vannak a dolgok. Mondjuk ez mind nem fog érdekelni úgyse, ha megveszem valamelyiket.
-
Locutus
veterán
Valahogy ki kellett hoznom belőlük olyan szín, és fényesség összeállításokat, hogy tesztelni tudjam őket
És mivel a pendriveról nem ette meg egyik se a png és bmp tesztképeimet, ezért próbálkoztam a smart appok közül valamivel képeket előhozni.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
-
psg5
veterán
válasz sad_Vamp #44633 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért: a szolgáltatók szempontjából nem releváns az átállás/lekapcsolás, ők továbbra is csak akkor nyújtanak digitális jelet, ha előfizet valaki rá, a lekapcsolás kizárólag a nem előfizetéses tetőtéri vagy szobaantennásokat érinti. Vagyis lesz még sima sd bőven.
F.K.T.
-
psg5
veterán
Az alábbi tesztben szereplő (bemásolt) adatokat hol tudnám összevetni, szűrővel nem rendelkező plazmával? Szűrő nélkülinél mekkorák az ide tartozó értékek?
"Compared to many LCDs, the maximum light output of the ST60 is limited. In their brightest picture settings with a window pattern, the ST60 and ST50 measured 56 and 61fL (footlamberts) respectively, while the Sony and Panasonic LCDs hit 99 and 76. With a full-screen pattern, those same numbers drop to 13 and 14 (ST60 and ST50) and 100 and 106 (Sony and Panasonic LCDs). If you have an extremely bright room or just prefer watching an extremely bright picture (like Vivid or Dynamic on your current TV), you may want to get an LED instead. That said, the light output of any of these plasmas is more than ample for the vast majority of room lighting situations."
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
addikt
Annyi mindent olvastam már, rengeteg érv és ellenérv, de még mindig nem sikerült eldönteni, hogy most akkor játékra a plazma vagy a LED TV a jobb?
Egyiknél beégés, input lag, világosban fényvisszaverődés, de szebb kép, igazi fekete. Másiknál nincs beégés, világosban is jó a kép, de nem is olyan jó a színvilág, gyengébb a fekete. Na most akkor mi?
Jó, persze nyilván modelltől is függ, de ha mondjuk 400k-s árig lehetne elmenni, akkor melyik típusból lenne jobb választás játékra?
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Citroware #44637 üzenetére
Tömören: plazma, 23 felkiáltójellel és egy kiskacsával a sor végén.
Input lag mindkettőnél van (digitális CRT-nél is volt és OLED-nél is lesz), a beégés kicsit túl van aggódva (létezik, észben kell tartani, de nem kezelhetetlen még PC monitorként használt plazmával sem).
Tükröződni is mindkettő képes, csak az LCD-ken gyakoribb a képélesség rovására menő szemcsés tükröződésgátló bevonat, illetve valamilyen bevonat mindig van (technológiai okokból, hogy védje a folyadékkristályos réteget), míg az olcsóbb PDP-kről elspórolják.
LCD-vel igazából stabilabban pontosabb színeket lehet elérni. Legalább is állóképen. Viszont amit mozogni kezd valami, LCD-n elmaszatolódik, rohamosan veszik el a geometriai részletesség, de közben nyilván az árnyalatok pontossága is.A mozgókép élessége, részletessége, pontossága, precizitása, de úgy egészében a mozgás érzése, mind plazmán lesz jobb (persze egy középkategóriás, vagy jobb, nem belépő plazmát nézve, de azt már akár a csúcskategóriás LCD mellé téve).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
didigoo
csendes tag
Sziasztok!
"Belépő" plazmatv-nek mit ajánlotok? 86-107cm közötti tv lenne ideális, max 130e árkategóriáig. 2-6m távolságból néznénk.
A MM-ben láttam egy panasonicot full hd 106cm-es 86e-ért. Nem tudom ki járt arrafelé(biztos vagytok páran), de akkor biztos tudja(ez náluk a top 1 legnépszerűbb, ezzel hirdetik). Ez jó féle tv?Mindenesetre ha vki veszi a fáradságot akkor ajánlhatna számomra.
-
addikt
válasz janos666 #44638 üzenetére
Köszi a választ. Én majd valamikor jövőre tervezek venni egyet játékkonzolhoz. Igazából a tükröződés nem gond, mert mindig sötétben használom.
A beégés viszont érdekes lehet, mivel én olyan sokszor szoktam állóképet hagyni a TV-n (pl játék főmenü órákig), hogy még az 5 éves LCD TV-m is kicsit beégett. Meg képes vagyok egy nap folyamatosan szinte egész nap ugyanazt a játékot játszani, és hát egy adott játékban bizony vannak a képen álló objektumok, pl órákig egyfolytában életerő jelző sáv, térkép, lőszer, célkereszt, akármi. Ez vajon elég lehet évek alatt a beégésre egy jó plazma TV-nél? Szerintem igen.[ Szerkesztve ]
-
-
Hsanyika1
senior tag
válasz didigoo #44644 üzenetére
"Általánosságban kijelenthető, hogy 42"-os méretben, vagy az alatt nem sok létjogosultsága van a fullHD-technológiának. Ez adódik az optimális nézési távolságból, ami 42"-os, fullHD felbontású képernyőnél olyan 180-200 centiméter, HD-Ready-nél olyan 220-250 centiméter. A szem - felépítéséből adódóan - 2 méterről már nem igazán tud különbséget tenni egy 42" átlójú kép esetén a fullHD és HD-Ready felbontás között. Közelebbről (1 méteren belül) nézve persze kijönnek a különbségek, azonban ilyen közelről nem is ajánlott nézni egy ekkora kijelzőt."Bevezetőt olvasd el kicsit hosszú [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz mayday00 #44643 üzenetére
50ST50
(#44646) Dorian
Van erre egy teszt ábra, ahol amikor a részletek elkezdenek elveszni, ott van a határ, 50''-nál nálam ez már 2 m után megtörténik, kipróbáltam. Ettől függetlenül az általános képminőség mindig érezhetően jobb a hd ready-nél.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Dorian
félisten
Nem, ez hibás megközelítés.
Ahol a részletek elkezdenek elveszni, az az a határ, ahol már a fullHD maximális részletességét, tehát a pixelstruktúrát nem látod. Ezért ezt minimális nézési távolságnak kellene nevezni. Onnantól ahogy távolodsz, egyre kevesebbet látsz a fullHD részletességéből, de egy bizonyos pontig még mindig többet, mint a HDready. Egészen eddig a pontig van a fullHD-nak létjogosultsága.És persze az általános képminőség is jobb a fulHD, tehát magasabb kategóriás készülékek esetében, távolságtól függetlenül.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
pana ut50 nél hogy lehet beállitani hogy bekapcsoláskor alapbol pl a HDMI 2 bemenettel induljon?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz cintula187 #44649 üzenetére
Bekapcsolt állapotban hanerőcsökkentés gombot nyomvatartod az oldalpanelen, közben a távirányítón az AV gombot 3x lenyomod.
Hotel Mode OFF -> On
Initial Input OFF -> HDMI_2
Távirányítón az EXIT gombbal tudsz ezt követően kilépni (a többit nem piszkálod)!
Ekkor minden bekapcsoláskor HDMI2-vel fog indulni, nem pedig a tunerrel. Ha TV-t akarsz nézni, rá kell böknöd a távon a TV gombra!Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest