Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
-
Turbobacsi
senior tag
-
kpal
nagyúr
válasz panada #81041 üzenetére
Van aki nagyot akar szakítani de az ritka és valóban régi műszaki cikkel lehet. Valahol olvastam Macintosh gép az valóban csillagászati árat ér most ,mert vagy 2-3db van ami működőképes. Láttam tavaly, az ami nekem van LG plazma ,azon akart valaki szakítani 400e Szóval sok áru nevetséges áron kerül a netre
Igaz páréves Tv-k amik dobozba vannak -állítólag - nagyon merész embernek kell lenni a megvételhez .
[ Szerkesztve ]
-
panada
tag
Tényleg hülyeség kiírni hogy mennyiért vette valaki korábban, nem kell megtéveszteni a leendő vásárlót az eredeti árral, simán el lehet adni a régi árán felül is, ugye.
Egyébként a másfél-kétéves ilyen tévékbe, ha normális körülmények között használták és van benne néhány ezer üzemóra, esetleg még kalibrált is, szerintem jobb vásár is lehet, mint egy ugyanennyi ideig dobozában állt „új”, hiszen ha kiderül, hogy pl. pixelhiba, vagy bármilyen nyűgje van, rögtön szerviz, mert csere már nincs. Ezek a kicsomagolás utáni kockázatok legalább elkerülhetőek.
-
kpal
nagyúr
válasz Turbobacsi #81033 üzenetére
Hülyeség kiírnia régi újkori árát bárminek ,mert úgy se az a mérvadó ,hanem a mostani használt piaci ár lényeges. Én sem írom ki az én Tv-m mikor boltokba került 2007-2008 majdnem 500e volt. Most max 40e érhet, talán ,és ez a lényeg .
-
panada
tag
Kipróbáltam, jól emlékeztem a saját tapasztalatra: a BD lejátszó nincs bekapcsolva, a TV-t arra a bemenetre állítom (HDMI 1), és az információs sáv megjelenítési idejénél beállított (nekem 1mp) ideig írja csak ki a bemenetet, aztán eltűnik és teljesen sötét a képernyő, ezért gondoltam, hogy ez így normális. De miután így rákérdeztél, megnéztem más bemenetet is (játékkonzol HDMI 2), és ott tényleg folyamatosan kijelzi a választott bemenetet kikapcsolt konzolnál, még akkor is, ha kikapcsolom az információs sáv megjelenítését.
Az lehet, hogy a BD lejátszó nincs „teljesen kikapcsolva”, bár úgy néz ki. Beállítottam rajta a gyors indítás funkciót, így nem jelez ki semmit, de lehet hogy „alvó” módban van folyamatosan és valamiféle jelet küld a TV felé mégis).
Pazolini: nálam is 100-ra húzta János a kontrasztot és úgy kalibrálta.
[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz DM-Fan #81021 üzenetére
A számla 2003 októberi!
Felajánlom cserére a 2013-as PS63C7700-ás frissen kalibrált, 250-ért János szerint is jó vételnek számító Samsung plazmámat ennek a nagyon zseni borsodi hirdetőnek. Tán még le is megyek érte. Csak megéri, nagy üzletet csinálok, lesz egy félmillás tévém, vazze... -
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #81031 üzenetére
Az attól függ, hogy milyen panelvezérléssel hajtja. Nálam például 65 a kontrasztérték kalibrálás után és egyáltalán nem túlzó, nem is alacsony, nem is melegszik a készülék, sokszor mégcsak kézmeleg sincs a hátlap. Més vezérléssel jobban meg kell emelni a kontrasztot is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kpal
nagyúr
válasz Turbobacsi #81017 üzenetére
Ép ez a lényeg, a tulaj nincs képbe van ,direkt ilyen
#81021) DM-Fan : 2002-2003 gyártásúak ezek . Mindig jót nevetek az ilyen hirdetéseken . Mindig nézem milyen plazmák vannak eladók és szemem elé kerül egy ilyen "gyöngyszem" hirdetés
Ha nekem lenne ilyen idős Tv-m, biztos el nem adnám hagynám amíg üzemel aztán leadnám elektronikai hulladéklerakóban.[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
Egyébként hogy tetszik a frissen kalibrált kép a kollégáknak? Emlékeim szerint elég sokan szánták rá magukat a végén, mivel sajnos János abbahagyja.
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem tudom jól kivenni, de mintha a blokkon 2008. 10. 09-et látnék dátumként. Márpedig ha annyi, akkor nem kicsit b*szták át anno ezzel a TV-vel. Akkoriban, 2008. év elején a PX80-at 280 eFt körüli összegért vettem, ami már HD-Ready (tehát felbontásban lényegesen jobb) és van rajta 3 darab HDMI-bemenet is.
Mondjuk, ha 2003. a dátum, már akkor sem ért ennyit, közel se!Ez a TV konkrétan egy fillért nem ér, veszélyes hulladéknak minősül és még fizetnie is kéne a tulajnak, ha valaki megszánná és elvinné tőle.
liszi70: nálam ott virít az ár nagy fehér karakterekkel: 500.000 Ft-ot kér érte a pali, aki nyilvánvalóan klinikai kezelésre szorulna, annyira elvesztette a realitásérzékét.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Turbobacsi #81017 üzenetére
Pénzt adni ezért???
Az eladónak kéne nekem fizetnie, de már azért, mert elovastam a hirdetését, nem hogy elcipelem tőle ezt a 32 kg-ot
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
kpal
nagyúr
Akciós plazma [link] ,de már kb 13 éves lehet a nevéből ítélve
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz ronaldo #81004 üzenetére
"Az 50-60-as széria biztos "sokkal" jobb ebben a tekintetben (kétlem), de hogy 4 óra alatt ne égne bele, azt nehezen hiszem."
Pedig nemhogy nem ég bele, de nagyon ghost-ot se hagy. Én mostanság elég sokat játszok PS4-ről a VT60-on, olyan játékokkal is, ahol fix HUD van (ráadásul fehér) és semmi nyoma nincs több órai játék után sem, még homogén, egyszínű képekkel vizsgálva sem. Nyilván nem csutkára húzott kontraszttal kell játszani (sem) és akkor nem lesz gond. Ahol lehet, ott persze én is transzparenssé teszem a HUD-ot, vagy dinamikusra állítom, ami ennek megfelelően mozog a karakter mozgásával együtt, vagy el-eltűnik. A Battlefield 4 például nagyon korrekt ilyen szempontból: tudod állítani a HUD elhelyezését, méretét, áttetszőségét (0-100%-ig), illetve meg tudod válogatni, hogy a HUD-ok közül egyáltalán mi látszódjon és mi nem. Ha akarod, mindet ki is kapcsolhatod. Mondjuk az ilyen játék ritka, de itt a multi miatt ennek különös jelentősége van és nagyon korrekt, hogy a készítők ennyire szabadkezet adnak a user-nek. Csatornalogók esetében nyilván más a helyzet, de anno tényleg írtunk a közszolgálati TV-nek még a 2012-es Olimpia előtt és gyönyörűen áttetszővé tették a logót (akkor volt pont az aktuális arculatváltásuk, nyilván így még fogékonyak voltak a javaslatokra). Az új arculatot nem minősíteném, súlyos pénzeket ráköltöttek és még verték is a mellüket, hogy milyen híres gárda tervezte.
A 2010-ben vett 50G20 sokkal inkább hajlamos volt a ghost-ra, ott már 10-20 percnyi terhelés után is gyönyörűen látszott a HUD/csatornalogó és ott kellett is vagy fél óra, hogy eltűnjön. Nagyon más volt annak a panelnek az érzékenysége, előfordult, hogy napokig is megvolt egy makacsabb ghost. De beégetni abba se tudtam semmit.
De ott volt a 2008-as PX80-am is, ami meg érdekes módon megint igen toleráns volt a tartós képelemekkel szemben, nem nagyon ghost-olt. Igaz, az csak HD-Ready panel volt, nem pedig NeoPDP, mint a G20, ami köztudottan jóval érzékenyebb volt az ilyen jellegű terhelésre. Az általad említett VT30 NeoPDP panelje nem különben. Az 50-es/60-as (de különösen az utóbbi) szériában ezen a problémakörön jelentősen javítottak.
Ahhoz, hogy beégesd, azon azért dolgozni kell. Mondjuk tartósan (értsd: heteken/hónapokon keresztül) azonos csatornát nézni, ahol mindig jelen van a durva logó (pl. RTL-Klub). De ott se feltétlen alakul ki ennyi idő alatt végleges beégés, ez nagyban függ attól is, hogy milyenek a képbeállítások, mennyire érzékeny egyedileg a panel, illetve, hogy milyen gyakran és mennyi időre szakítod meg változó képtartalommal a terhelést.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Ma cseréltek alaplapot a Samsung PS51D6900DS készülékemben.
Ezek alapján beállítottam a képet újra. (vásárlás óta ezzel használtam)
Jelenleg az alábbi szoftver van a TV-n: 001019Itt találtam frissebbet: 1025
Érdemes feltenni?Üdv Gyuri
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
ronaldo
őstag
válasz balisz #81012 üzenetére
80%-ban filmeket, sorozatokat nézek rajta. A fennmaradó időben ha olyan a tartalom, akkor kb. 20 percenként 1-2 percre belenagyítok. Ami még sokat megy, az a Sundance Channel, de annak valamennyire transparent a logója.
Ha meg meccset nézek, amikor valami közjáték van, akkor belenagyítok rövidebb időre.
-
balisz
senior tag
válasz ronaldo #81010 üzenetére
Érthető hogy vigyázol rá, így legalább biztos nem fog beégni. Az elején én is nagyon vigyáztam rá, amikor ghost-ot láttam rögtön fehérmostam és vizsgáltam hogy mikor tűnik el. Pár hónap után viszont rájöttem hogy azért nem kell ennyire vigyázni rá, ghost így is, úgy is lesz rajta ha olyat nézek, eltűnni meg eltűnik fehérmosás nélkül is.
Hogy tudod elkerülni hogy még egy órára se legyen rajta folyamatosan pl. egy csatorna logó? Folyamatosan zoomolod? -
panada
tag
Bár ilyen eset viszonylag ritkán fordult nálam elő, de úgy emlékszem, hogy nem mutatta folyamatosan. Most viszont elbizonytalanítottál, délután kipróbálom, ha nem felejtem el, hogy hogy is van ez.
claire78: a bemenet kiválasztás utáni megjelenítésének idejét (bekapcsolt eszköznél…) a beállítások között találod, így látatlanba nem tudom hogy pontosan melyik almenüben, de ha nincs meg, akkor e-súgó is tartalmazza.
-
balisz
senior tag
válasz ronaldo #81007 üzenetére
Persze, biztos nem lehetetlen, de nem is könnyű. Onnan tudtam hogy el fog tűnni hogy már használtam előtte több plazmát is. Ghost mindenképpen lesz rajta, ez elkerülhetetlen ha tévéadókat néz az ember, legfeljebb akkor nem találkoznál ilyennel ha csak filmeket néznél. Mióta van plazmád?
[ Szerkesztve ]
-
ronaldo
őstag
válasz balisz #81006 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire működik lineárisan a folyamat, de azért az nem túl megnyugtató, hogy a "VB után pár nappal" már nem látszott. Akkor az egy elég makacs ghost lehetett. Honnan tudtad, hogy eltűnik?
Nem tudom, hogy a ghost után mennyi plusz kell ahhoz, hogy permanens beégés keletkezzen (ezt nem is fogom megnézni ), de a ghost gyors megjelenése arra enged engem következtetni, hogy azért nem mission impossible beégést csinálni egy újabb plazmán se.
-
balisz
senior tag
válasz ronaldo #81004 üzenetére
Teljesen esélytelen hogy 2 óra alatt bármi végérvényesen beégne a modern plazmákba, főleg hogy a bemenet felirat amiről szó van nem is kontrasztos! A foci VB ideje alatt nálam volt hogy egyhuzamban több órán keresztül kint volt az M1 logó és ez több nap is megtörtént. A VB után pár nappal már semmi nem látszott. Persze érdemes kerülni a statikus elemeket, de azért bőven nem olyan vészes a helyzet mint ahogy mondod.
-
ronaldo
őstag
Nekem VT30 van, ez szerintem (összehasonlítási alapként egy 2006-os Samsung plazma áll) nagyon hajlamos a felhősödésre. Pár perc TLC, ATV vagy BBC nézése után fekete képernyőn nagyon jól látszik a logo helye. A hírsávokkal egyetemben. Persze 15-20 mp után általában eltűnik ha jön a változó tartalom, de azért durva.
Az 50-60-as széria biztos "sokkal" jobb ebben a tekintetben (kétlem), de hogy 4 óra alatt ne égne bele, azt nehezen hiszem.
Nem kísérletezek ilyennel de szerintem 2 óra után már végérvényesen beégne, ha pár perc is látható ghost-ot okoz. De lehet, hogy már 1 óra után is a makacs ghost / beégés dilemma jönne elő és hosszú órák kellenének az eltüntetéséhez.
[ Szerkesztve ]
-
panada
tag
válasz ronaldo #80999 üzenetére
ST-GT-VT60 esetében:
1. Kikapcsolhatók a menüben azok a bemenetek, amikre nincs kötve semmi, így a bemenetválasztás során ezek nem is látszanak, véletlenül sem lehet odakapcsolni. Egyébként itt át is lehet nevezni őket, hogy ne a „HDMI X” feliratot hozza.
2. Ha van rákötve valami az adott bemenetre és az éppen nem ad jelet, nem jelzi ki folyamatosan a választott bemenet (csak a beállított ideig, lásd 3. pont)
3. Szintén beállítható, hogy bemenetválasztás után kijelezze egyáltalán az adott bemenetet, vagy hogy hány másodpercig mutassa (0-10-ig másodperces lépésekkel választható, nulla esetén tehát kikapcsolható ez a funkció).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest