Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz FerNandor #81898 üzenetére
Szemből nézve jobbra és felfelé pozicionálva van az Y-sustain modul, ami a fő zajforrás. Hővezető gumi is szokott lenni alatta, ami a zajt is átvezeti a kijelzőre. Amellett, hogy a kijelző alumínium hátát használja részben hűtésre is.
Balra a Z-sus kevésbé zajos, inkább csak levett hátlappal érzékelhető.
Itt egy 63 collos kijelzőről van szó, ha jól láttam, ami alapból is igényel bizonyos meghajtóteljesítményt, ami zúgással jár. Hogy ez mennyire változik, az típusfüggő is.
Ha gond lenne vele, azon képet nem látnál, vagy csak valamilyen rendellenességgel.
Ferritgyűrűnek ehhez nincs köze, a vezeték nagyfrekvenciás impedanciáját növeli, ezáltal a hálózatot védi a TV tápegysége által generált impulzusoktól, illetve a hálózatból érkező zavarok ellen is védheti a készüléket. Gyakorlatilag ellenállást képez mindkét irányban, a meredek impulzusokkal szemben.
Ennyit tud a fizika, a többi, amit pletykálnak, az a mágia.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
FerNandor
őstag
Egy kérdés erejéig visszatérnék a zizegésre. Csak és kizárólag a jobb felső sarokban hallom a zizegést, sehol máshol nem, a tv hátulján sem, a zizegés oldalán. Ennek van jelentősége? Konstans amúgy, nem igazán veszek észre benne változást, mint amit mondtam az LG plazmámnál, hogy teljes fehér képnél lett hangosabb, amikor változott, a zizegés is elment. Itt kb alapból olyan hangos a zizegés, mint akkor csak fehér képnél.
Ez is normális így? Vagy javítani kell?
Közvetlenül falba bedugva és Philips túlfeszültség védős elosztoban is ugyanolyan. Van valami ferrit cucc a csomagban, azt is ráraktam.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
janos666
nagyúr
válasz peti_s #81894 üzenetére
Keress egy olyan Panasonic plazmát, aminek két jegyű és legalább 30-ra, de inkább 50-re vagy 60-ra végződik a modellszáma a betű(k) után (a 40 kimaradt 60 fölé sohasem jutott), pl. 50ST50.
(#81896)
Én is ajánlgattam azt nemrég valakinek, aki nem elégedett az LCD-jével és LG OLED-et nézegetett, hogy cserélné, de valahogy nem ugrott rá.(#81893) atosz
"Viszont ennyi pénzt nem adok X éves gari nélküli plazmaert."Éveken keresztül mondogattam ugyan ezt (magamnak és másnak is, illetve mondattam magamnak más szájával, hogy lebeszéltessem róla magam) a 9G-s Kuro-król. Ma már nagyon butának érzem magam, amiért nem izzadtam ki egy használt LX5090H (vagy akár KRP-500) árát mihamarabb, amint viszonylag megfizethetővé váltak (azt hiszem durván 2012 után jöttek le "emberi" árra a high-end mezőnyből, mire lejárt róluk a garancia és használhatók lettek a Samsung és Panasonic plazmák is, tehát durván 3 évvel többet vártam, mint szükséges lett volna, ami azt jelenti, hogy 3 éven át ábrándoztam arról, hogy majd egyszer valami jobbra cserélek egy Panasonic G30-at, amivel sohasem voltam teljesen elégedett - ezzel viszont gyakorlatilag igen, vagyis az utóbbi két hétben még mindig csak csodálkozom, hogy mire képest egy 2008-as gyártmányú TV, pedig láttam már mindenféle UHD LCD-t és LG OLED-et is...).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
őstag
Szia!
Amit láttam a használt piacon, az egy 55"-s Pana St50. Igaz 250 az irányára, de a hirdetés szerint csak 3000 üzemóra körül van benne, ez pedig átlagos 1 évi használat csupán. Gondolom 10-20 ezret le tudnál alkudni és akkor alig kell átlépni a magad által képzett 200 ezres határt.
-
atosz
őstag
válasz oil120 #81891 üzenetére
Mondjuk 200 fölött nem adnék ki érte.
Abban a tudatban voltam, hogy 150-200 körül kapni valami értelmes 50-55" koruli tv-t, akar használtan, de garival. Beláttam, hogy a LED kategóriában ez nem igazán jatszik (4k, 3D, Smart nem érdekel).
Viszont ennyi pénzt nem adok X éves gari nélküli plazmaert. Láthatod, hogy egy belépő pana-val maximálisan elégedett voltam, csak ne tudom kapom e azt a minőséget LG es Samsung megjelölt típusaibol. Ezek azért beszerezhetők 100e alatt, de nyilván rizikós, mert min 3-5 évesek. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz peti_s #81885 üzenetére
"Üdv, G11-s Panasonic TH-42PX8EA-t mennyire érdemes megvenni? Milyen feketére számíthatok?"
Ingyen érdemes elhozni. Feketeszintre ne nagyon számíts, mert eredetileg sem volt túl erős (ez még tulajdonképpen a 2007-es panel egy 2008-as modellbe ültetve) és ez a széria még bőven érintett volt az öregedés során bekövetkező feketeszint-emelkedéssel.
Az szervizmenü így hívható elő:
1. "F" gomb az oldalpanelen.
2. Folyamatosan nyomni a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
3. Közben a távirányítón 3x megnyomni a "0"-tEzt követően jobb alul fogsz találni egy számsort (talán előtte meg a time feliratot, de ebben nem vagyok már biztos), ahol lesz egy szám, majd egy kettősponttal elválasztva egy másik. A kettőspont előtti számsor tartalmazza az üzemidőt órában kifejezve, a kettőspont utáni pedig a ki-/bekapcsolások számát. Semmit ne állíts el a szervizmenüben, különben könnyen gallyra vághatod a TV-t. Exit gombbal tudsz kilépni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
oil120
senior tag
Szia,
"Elvi okokból nem vagyok hajlandó sok pénzt adni TV-re"
Szerintem akkor felejtsd el, bár nem tudom neked mi a sok.
Az a helyzet, hogy sem olcsón sem drágán nem igen kapni plazmát még lejárt garanciával sem.
Az általad említett ok miatt, hogy az LCD nézhetetlen senki nem akar megválni plazmájától. -
nagyúr
Nem kell ezt túlgondolni. Amit írsz, már szinte filozófiai fejtegetés. Semmiféle bizottságra nincs szükség. Annyi az egész, hogy akit érdekel egy eszköz valós hatása, az csináljon olyan tesztet IS, ahol ki tudja zárni a pszichés befolyásoló tényezők döntő többségét, mert hihetetlen mértékben tudja befolyásolni az értékítéletet. Ennyi a történet.
[ Szerkesztve ]
-
atosz
őstag
Sziasztok, kis segítséget kérnék.
Nagy megelégedéssel használtam egy tök alap Panasonic plazmát: TX P42U30E
Gondoltam veszek valamivel nagyobbat, újabbat, hogy legyen gari stb (a TV-ktől félek, ha nem garanciális már).
Lett egy alap LED TV, de majdnem sírva fakadtam tőle otthon amikor filmet néztem rajta. Nem bírom megszokni, így váltanék vissza plazmára.Olyan 50-55" környékén gondolkozom. Elvi okokból nem vagyok hajlandó sok pénzt adni TV-re, meg nagyon keveset is használjuk.
Most látom, hogy nem annyira egyszerű a helyzet, mert garis plazmát gyakorlatilag kizárt hogy találjpon az ember (értelmes áron), marad a használt. Melyik típust ajánlanátok inkább az alábbi kettő közül?
Samsung PS51D350
LG 50PK550Igyekeztem visszanézni, visszaolvasni és tudom, hogy az LG-t nagyon nem ajánlja senki, viszont azóta változhatott a helyzet a tekintetben, hogy pl kevésbé hullik... azért ha jól vettem ki, a Samsung ezen szériái hajlamosak mostanra becsíkozni, stb...
És megegyszer, a fenti tök alap plazmám volt, totál elégedett voltam vele, véleményem szerint ez a képminőség is magasan jobb az alsó/-közép kat LED TV-nél, így ez a szint nekem elég!
3D és smárt dolgok hidegen hagynak. HDMI CEC viszont fontos lenne. Köszönöm a tanácsokat!
-
DVlad
őstag
válasz liszi70 #81884 üzenetére
És milyen bizottság dönti el, hogy a vakteszt alanyai kik legyenek, hogy a legkevésbé sem legyen szubjektív a teszt? Az emberek túlnyomó többsége szinte nem lát különbséget egy olcsó lcd monitor és egy plazma tv képe között. Az ebben a topikban összehordott tudásanyag, tapasztalat, akár tényeken alapuló megállapítás, és a józan ész egy fabatkát sem ér a való világban. Különben nem halt volna ki például a plazma tv.
Szóval, szerintem ha nem gépek, műszerek vizsgálnak valamit, akkor az nem lehet objektív 100 százalékig soha. (Tovább gondolva, az így kinyert adatokat/eredményeket is emberek értékelik ki, ők helyezik el őket egy általuk elismert skálán egy általuk megfelelőnek tartott halmazba, amelyet mások nem feltétlenül ismernek el etalonnak.) De még az sem számít, hogy az vagy nem az, mert ez az egész csak egy szűk csoport elméleti problémája, amit a saját "szenvedélye" táplál, gyártók marketing segítségével. -
peti_s
addikt
Üdv, G11-s Panasonic TH-42PX8EA-t mennyire érdemes megvenni? Milyen feketére számíthatok? Szerviz menü mivel csalogatható elő? Köszönöm előre is, üdv. peti_s
-
nagyúr
válasz janos666 #81883 üzenetére
"Ha nem azt vakteszteled, hogy változott-e bármi, hanem azt, hogy több lehetőség közül melyik a jobb, akkor legtöbbször máris szubjektív a dolog"
Ezzel egyet is értenék, ha nem az lenne a fő gyakorlat, hogy olyan esetben szükséges leginkább vaktesztelni, ahol a kérdés az, hogy egyáltalán van-e "bármi" különbség a tesztelt eszközök között. Nyilván nem hangdobozokról van szó, ahol az egyértelmű, senki által nem vitatott különbségek megítélésében nagy szerepet játszik az egyéni ízlés. De például a témaindító elosztó esetén annak eldöntésében semmi egyéni ízlés nem játszik szerepet, hogy a cikkben leírt kismértékű pozitív hozadék fedi-e a valóságot, vagy nem? Placebo volt-e, vagy nem? Annak eldöntése abszolút nem szubjektív megítélés kérdése, hogy például a kontúrok melletti zavaró szegélyeket tényleg csökkenti-e, vagy hogy tényleg javul-e egy picit a kontraszt az árnyékos, sötétebb helyeken. Itt jön képbe a vakteszt, ami teljesen objektív módon dönti el, hogy amit látott vagy látni vélt a tesztelő/kipróbáló, abban szerepet játszott e a placebo, vagy valóban van az eszköznek ilyen hatása.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz liszi70 #81882 üzenetére
Ha nem azt vakteszteled, hogy változott-e bármi, hanem azt, hogy több lehetőség közül melyik a jobb, akkor legtöbbször máris szubjektív a dolog (hacsak nincs teszt idejére közbeiktatva, vagy egyébként is a rendszer szerves része valami, ami egyértelművé teheti az ember számára a hibák észlelését -> utóbbira példa a HDMI kábelek képminősége, előbbire az, hogy melyik hangdoboz szól szebben [zenével, nem speciális szintetikus teszthangokkal]).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
Igen, de objektívebb, mintha tudnád, hogy épp melyiket nézed/hallgatod. Ráadásul meglepő eredményeket képes hozni (többnyire a filléres dolgok javára).
Pont ezért kell műszerrel teszelni. Az megmondja, hogy van-e értelme az adott cuccnak, vagy pedig konkrétan zérus a hatása a láncra.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #81877 üzenetére
Abszolút egyetértek. Csak az a teszt a reális, ami egzakt méréseken alapul és ugyanakkor vakteszt is, ugyanis minden, amit másnak látunk/hallunk, az mérhető is valamilyen módon, ugyanis egyrészt az érzékszerveink sokkal kevésbé fogékonyak a változásokra, mint a professzionális műszerek, másrészt pedig tényleg belejátszik a képbe a psziché is és jobbnak véljük azt, amit jobbnak szeretnénk látni, holott valójában nem az, vagy akár rosszabb is.
Rendkívül szemléletes példa: magam lassan 20 éve gitározok, rajongok a hangszerekért, nekem is van több is, sokat fogtam már a kezemben és sok videót is nézek gitárokkal kapcsolatban Youtube-on is, kezdve a gyártástól a finomhangoláson át a tesztekig, illetve magukig a produkciókat bemutató filmekig. Jópár gitárteszt van fenn a csatornán, ahol tapasztalt, bolti eladók veszik a kezükbe a hangszereket és vakteszttel próbálják megkülönböztetni a Gibson-t a negyedannyiba kerülő, de szintén kiváló Epiphone-tól, vagy a Fender-t a tizedannyiba kerülő Squier-től (vagy épp a mexikói gyártású Fender-t az amerikai változattól). Az az általános tapasztalat, hogy a vakteszen nagy százalékban hibáznak a tapasztalt, bolti eladók is, akik nap mint nap látják/hallják, kezükben fogják a hangszerek garmadáját, pedig nekik még az az előnyük is megvan mondjuk egy TV által produkált képet tesztelő személyhez képest, hogy - ugyan bekötött szemmel, de - a kezükben is foghatják a hangszert. Ami a durva, hogy a tapasztaltabb eladók, akik viszont kis hibaszázalékkal eltalálják az adott márkákat, többnyire azok sem a hangzás alapján ismerik fel a sokszorannyiba kerülő hangszert a másikhoz képest, hanem mondjuk a súlyuk, vagy a szaguk (!) alapján. Jó, egy gitár esetében sem csak a hangzás számít, nyilván az sem mindegy, hogy mennyire lesz tartós, mennyire vetemedik, mert mondjuk nem hulladékfából van, hanem 10 éven át erre a célra edzett fahasábból, stb. de ugye azért az elsődleges dolog mégis a hangzás és bizony, sokszor ott érhető tetten a legkisebb különbség, pláne, ha az ember mondjuk egy pedal-board-ot is közbeiktatva játszik és torzítja/effektezi a gitár saját, nyers hangját.
Hasonló a helyzet a zavarszűrős elosztóknál is: a vakteszten a tesztelők jelentős hányada úgy megbukik, mint a sicc. Csak ezt annyira nem szeretik publikálni a tesztoldalak/magazinok, pláne azok, amelyek vastag pénzeket kapnak azért, hogy ajnározzanak egy 500.000 Ft-os elosztót, ami egyébként 5.000 forintnyi alkatrészből otthon is megépíthető. Nyilván vannak jó és hasznos termékek is köztük, amelyeknek akár lehet is hatása, de azt tudni kell, hogy ezek nem csodaszerek és nem ezektől kell nagyságrendi változást várni a rendszerben. Leginkább az ember pszichéjére hatnak és elhitetik azt, hogy na, egy újabb tényezőt kizárt a madár azok közül, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ne legyen tökéletes a rendszer teljesítménye.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
Nyilván nem minden hasonló termék egyértelmű és/vagy közvetlen átverés, de hasonló táp-szűrő/kondicionáló és/vagy elosztó néha tényleg az. Simán lehet köztük olyan, amit nem csak tized, de század(!) áron össze lehet rakni újra otthon (pontosan ugyan azokat a hétköznapi alkatrészeket megrendelve, újonnan kiskereskedésből, és elég a szereléshez hobbi szintű barkácstudás, mert csak alap szinten forrasztani és esetleg fúrni, csavarozni/ragasztani kell), sőt közben erősen megkérdőjelezhető, hogy tényleg lehet-e számottevő pozitív hatásuk (így a használati értékük talán az anyagköltségtől is alacsonyabb).
Ahogy nézegettem párszor, itt a belépő modellekkel lehet bukni a legtöbbet (relatívan), mert azok sem épp olcsók (relatívan talán, de abszolút értelemben nem), viszont azokban sokszor tényleg nevetségesen kevés és olcsó alkatrész van, pl. csak rátűzdelnek egy-egy ~100, max 1000Ft-os kondenzátort a normál minőségű (nem gagyi, de semmi extra, szintén pár ezer forintos) dugaljakra (és kap egy nehéz fémburkolatot valami ismert márkanévvel).
Persze lehetnek és vannak olyanok is, amik tele vannak pakolva viszonylag drágább alkatrészekkel (többféle kondenzátorok és tekercsek, esetleg 1:1 trafók sora, stb), így nem annyira eszement a haszonkulcsuk és talán tényleg csinálnak is valami hasznosat (nem csak egy szűk frekvenciatartományban tompítanak zajt, hanem egész tágban és többfélét is).
És vannak olyanok is, amik egyértelműen csinálnak valami látványos hasznos dolgot az árammal (pl. amik trafókkal újrakreálják a tisztán szinuszos jelalakot, ha nem egészen olyan megy be az épületbe és közben szinte mindenféle zajt kiszűrnek minden tartományból, ami a gyakorlatban valószínűsíthető, hogy lehet az áramban). Tehát ezek tényleg "megdolgoznak a pénzükért" (vagy legalább is egy jó részéért, mert ha nem valamilyen általános felhasználási célú, hanem kimondottan audio termék, akkor valószínűleg ez is vastagon túl lesz árazva, de itt már nem csapnak hozzá olyan bátran több nullát a végéhez, mert eleve sok a számjegy).
Utóbbinál már inkább csak azon lehet elmélkedni és vitatkozni, hogy ez vajon okoz-e észlelhető javulást a készülék működésében, vagy elég az, amit a készülék saját tápja csinál (mert abban is vannak kondik és tekercsek, illetve többnyire úgyis egyenáramot csinálnak, és az "on-line" kondicionálás lényege is általában az AC->DC->AC konvertálás, amiből az AC->DC a kiemelt rész, amit az olcsó szűrők nem csinálnak], de mivel nem minden táp egyforma és egyik sem "tökéletes", így ez akár hihető is lehet - lényegében drága és brute-force módon felhizlalod a tápok zavarszűrő szerepét, ha több tápot kötsz egymás után....).
-
nagyúr
válasz MasterMark #81876 üzenetére
Semmi sem hibátlan ebben az életben. De egyrészt jóval könnyebb placebo-t előidézni, mint nocebo-t (az emberek többsége sokkal hajlamosabb a placebora), másrészt mindig azt hangoztatom, hogy vakteszt IS legyen. Magamtól idézek :
-NINCS "pártatlan" teszt addig, míg tudod, melyik szól. Legyen egy ilyen része IS a tesztnek, hogy felelősséggel leírhasd a tapasztalatodat, és biztosak lehessünk benne, hogy amit írsz, az tényleg az ESZKÖZ hatása.
-A vakteszt nem kizárólagos tesztelési forma, de még a legelvetemültebbek is szoktak néha csinálni, mert RÉSZE a tesztelési kultúrának. Sok minden megtudható belőle, ami máshogy NEM.
Szeretném a félig-off témát befejezni, engeditek?
[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
válasz liszi70 #81874 üzenetére
Abban igazuk lehet, hogy a placebó hatást valóságosnak élik meg. Tovább nem mennek, nem érdeklik a miértek, nekik elég ennyi. Mindig próbáltam a dolgok mögé nézni. Ismét a vallás példával élnék, bocs: a tudósok, kutatók közt akik válaszokat keresnek, elvétve akad vallásos figura.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
nagyúr
"Nem kell és nem is lehet kizárni a szubjektív tényezőket, hiszen az érzékszerveinkkel szerezzük a tapasztalatokat."
De, ki kell, és ki lehet. Ha erre nincs akarat, abban az esetben NEM az eszközök hatásáról kell beszélni, nem arról, hogy X tápkábel mennyit javított a hangzáson, hanem arról, hogy X tápkábel RÁM épp akkor, épp abban a hangulatban és pszichés állapotomban hogy hatott! De az mindenkinél más lesz, és nem sok köze van az eszköz valós hatásához.
Eszközök fetisizálása folyik (jó üzlet), úgy, hogy sokszor fogalmunk sincs, mi annak a VALÓS hatása, mert csak az derül ki, hogy éppen rá, akkor hogy hatott.
Ha valami kötelező ebben a műfajban, akkor az az objektív teszt, mert abból lehet csak megtudni, hogy a konkrét eszköznek mi a tényleges hatása.
A placebo-gyógyszerek is hatnak sok esetben, de ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy attól az valós hatóanyagot tartalmaz. Nem, nem tartalmaz hatóanyagot, mint ahogy számos hifi-házimozi alkotórész sem.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Tápkábel cserétől az égvilágon semmi különbséget nem tapasztaltam Pana ST50 esetében. Ugyanazon tápkábellel sztereó erősítő hangjában viszont igen. Alces szűrővel viszont határozottan javult a kép (zajossága). Ugyanakkor a sztereó erősítő Alcesbe dugva egyértelműen dinamikát veszített.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gabor970
addikt
Már máskor is írtam ilyesmit, ismétlem magam: Nem lehetek annyira elbizakodott, hogy bármiről véleményen kívül mondhassak valamit. Csak aki nem tud eleget valamiről, az állíthat bizonyosságot. Mennél többet tud, annál inkább előjönnek a kérdőjelek. Itt is és a hangzáskultúrában is ez szerintem igaz.
Kicsit sem érdekel, hogy többség mit gondol. Sőt, nem tudhatom ki a többség, és tényleg elég embert hallottam-e ahhoz, hogy pártatlan többségről lehessen beszélni.
Szerintem számít, hogy mibe dugjuk be az eszközeink hálózati kábelét, szerintem van különbség, hogy milyen irányban, szerintem analóg és digitális összekötők közt is különbségek vannak.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
claire78
senior tag
Hogy kicsit lazítsam a fórum hangulatát..
Ez szerintetek jó lehet egy 55VTW60 utódának? Tisztában vagyok a plazma képességeivel, de szeretném a 4K-t és a nagyobb méretet. Amit még kinéztem az a Panasonic TX-58DX750E. -
Kernel
nagyúr
válasz Gabor970 #81866 üzenetére
Ha úgy látod, hogy csak szerintem, akkor valamit nem sikerült kiolvasni a topikból, akár mostani, akár régebbi hozzászólásokból, meg úgy komplett az Internetből. Meg a fizikából.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #81863 üzenetére
Akkor a kedvedért átfogalmazom.
Adott termékről, eszközről senki ne mondjon addig véleményt, amíg nincs vele kapcsolatos személyes tapasztalata!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Kernel #81860 üzenetére
"túl sokat tapasztaltam már a psziché becsapós működéséről is."
Én is. Ezért vagyok kételkedő, mert nagyon sok alkalommal tapasztaltam, mekkora különbség-gyártásra képes az emberi psziché. Aki nem tapasztalta meg, az el sem tudja képzelni.
BBéci : "adott termékről, eszközről mindenki csak annak kipróbálása után mondjon véleményt!"
Adott termékről, eszközről mindenki csak annak OBJEKTÍV tesztelése után mondjon véleményt! Mániákusan ragaszkodom ehhez, mert önmagában a kipróbálás nem tekinthető az eszköz hatásáról releváns infónak. Csak ha kizártuk a szubjektív, pszichés tényezőket, akkor lehet azt mondani, hogy X vagy Y eszköznek Z a hatása. Addig nem.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz lemmy9 #81861 üzenetére
Nem meghatározó mások véleménye, ez rendben van, de adott termékről, eszközről mindenki csak annak kipróbálása után mondjon véleményt!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Kernel
nagyúr
válasz liszi70 #81859 üzenetére
Mindenképpen a fizika pártján állok és túl sokat tapasztaltam már a psziché becsapós működéséről is. Fizikai képtelenségekről beszélnek egyesek. Továbbá gyakran látom azt is, hogy szubjektív tesztekre hagyatkoznak, lelkendeznek, költői szavakkal áradoznak.
Miközben én még a Hifi Magazinon "nőttem fel", ahol költői kifejezések ugyan szintén voltak, de következetesen ragaszkodtak az A-B vaktesztekhez is. Ez mára mintha elfelejtődött volna. Így viszont már vicc az egész. Ha valakinek van egy kis fogalma a látás, hallás, idegrendszer működéséről.
-
nagyúr
"Az lenne szerencsés, ha mindenki csak kipróbálás után mondana véleményt!"
Az lenne szerencsés, ha mindenki csak objektív teszt után mondana véleményt!
Ismerjük az ilyen cikkeket....... Mintha egy picit mérséklődne a műsorvezető körüli szegély..... az árnyékos köveken a kontraszt enyhén javult.....
Ez is nagyon tetszik : ....csak a nagyon tapasztalt és hozzáértő veszi észre........ Innentől aki hazaviszi kipróbálni, tuti, hogy "látni" vagy "hallani" fog valamit, mert természetesen ő is tapasztalt és hozzáértő akar lenni.Nagyon könnyen rövidre zárható lenne az a kérdés, hogy van-e értelme vagy nincs, ha lenne rá akarat.
Én teszteltem zavarszűrős elosztót. Amíg tudtam melyik van bent, láttam különbséget, és örültem. Amikor nem tudtam melyik van bent, nem láttam semmit. Ennyit a psziché befolyásolóképességéről, meg ennyit a szubjektív és/vagy kereskedelmi jellegű tesztekről.Én nem tudom az igazságot, mindenki tesztelje le otthon, akit érdekel a téma, de szigorúan vaktesztet IS közbeiktatva! Ha úgy is lát különbséget, akkor van, ha úgy nem lát, akkor nincs. Ilyen egyszerű.
Kernel : Neked mi a véleményed műszakilag az ilyen és hasonló termékekről?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz lemmy9 #81856 üzenetére
Ebből a tesztből nem az derül ki, hogy placebo lenne.
Az lenne szerencsés, ha mindenki csak kipróbálás után mondana véleményt![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kernel
nagyúr
válasz Norbi 72 #81853 üzenetére
Nem mindegy az sem, hogy mi van mögötte, visszaveri vagy elnyeli a hangot, jellemzően egyébként sem hangos zizegésről van szó, ami általában nem zavaró.
De amiről itt szó volt, azt nem szünteted meg semmiféle csodakábellel. Nehogy már elkezdjük megint a hülyeséget a 100 000 forintos Hifi placebo elosztóval...
Vagy valami teljesen másról beszélsz:
...volt néha egy kis zizegés
Nem néha, hanem konkrétan a kijelző világosságának függvényében mindig.
-
nagyúr
válasz Dorian #81850 üzenetére
Azt olvastam, de az a kérdésem lényege, hogy miért jön elő jobban, megnövekedett terhelés, tehát világos képtartalom esetén.
Kernel : "Nagy fényteljesítményhez a kijelzőbe nagyobb áramokat kell bevinni, amit a sustain modulok állítanak elő, illetve az Y-buffer is rásegít. Ezek a relatív nagy impulzusáramok a különféle alkatrészeket, vezetékeket rezonanciába hozzák.
A tápegységet terhelő áram már csak sima egyenáram, noha változó a fény függvényében, de azok csak lassabb változások."Köszönöm, így már világosabb számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz liszi70 #81849 üzenetére
Nagy fényteljesítményhez a kijelzőbe nagyobb áramokat kell bevinni, amit a sustain modulok állítanak elő, illetve az Y-buffer is rásegít. Ezek a relatív nagy impulzusáramok a különféle alkatrészeket, vezetékeket rezonanciába hozzák.
A tápegységet terhelő áram már csak sima egyenáram, noha változó a fény függvényében, de azok csak lassabb változások.
Egy PC-tápegység terhelése is változó, de attól még nem ad ilyen zizegő hangokat.
A problémát alaposan megvizsgáltam egyébként, papírból csövet lehet hajtogatni, azon keresztül fülelni. Konkrét zajkeltő alkatrész nem határolható be, egyszerűen csak a két panel (Y és Z sus) "zenél". Tápegység teljesen kiesett ilyen szempontból.
-
nagyúr
válasz Kernel #81847 üzenetére
"Itt nyilván nem arról beszélek, amikor valamilyen hiba okoz plusz zajt, hanem a gyárilag adott alapzajról."
Olyat is olvastunk már nem egyszer, hogy a tápegység rögzítőcsavarjainak meghúzása megoldotta a problémát. Szóval előfordul, hogy egyszerű berezonálás az oka a nagyobb zajnak, ami nyilván nem összetévesztendő a plazma normálisnak tekinthető "alapzajával".
Ha nem a tápegységnek van ehhez köze, akkor mitől van az, hogy megnövekedett terhelés, tehát világos képtartalom esetén erősödik föl? -
FerNandor
őstag
válasz Kernel #81847 üzenetére
Értem, köszönöm. Áh nem, nem zavar annyira, csak az feltűnt, hogy hangosabb, mint az előző volt. De engem nem zavar úgy
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Kernel
nagyúr
válasz FerNandor #81844 üzenetére
Plazma sajátosság, nem a tápegységből jön, annak 30-40 kHz kapcsolófrekvenciáját senki nem hallja.
A kijelzőt meghajtó alacsonyabb frekvenciájú impulzusok hangja, amit a Z és Y sustain panel generál. Mértéke típusjellemző, nem csökkenthető.
Itt nyilván nem arról beszélek, amikor valamilyen hiba okoz plusz zajt, hanem a gyárilag adott alapzajról.
Zajtompítás a hűtést is rontaná, bár elvileg lehetne próbálkozni a hátlap belső felületének zajelnyelő anyaggal történő bevonásával, de csak úgy, hogy a légáramlást ne rontsa. Bár nem hiszem, hogy érdemes ilyennel foglalkozni, csak elmélet.
-
FerNandor
őstag
válasz MasterMark #81845 üzenetére
Köszi. Akkor ez így normális? Igaziból csak akkor zavaró picit, ha este csendben, halkan nézem. Nem lehet mérsékelni valahogy?
Amúgy ti használtok valami hálózati kütyüt, hogy biztosabb legyen az áramellátása a tv-nek?
-
FerNandor
őstag
A tv zizegése mitől lehet/van? Előző plazmámnál akkor volt ilyen hangosabb a zizegés, amikor fehér háttér lett valami műsorban, most kb olyan hangos alapból.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Morph76 #81841 üzenetére
Külföldről származik, tudtommal erősen használt, plusz az eladó is írja, hogy nem is makulátlan (karcos a panel). Aki ilyen kaliberű TV-t keres, az pedig többnyire makulátlanra vágyik. Meg ugye nem mindenki csenget ki ennyit TV-re, pláne nem a karácsony utáni/év eleji időszakban. Nem az a kaliberű termék, amit 2 nap alatt elvisznek. Előbb-utóbb viszont tuti elmegy ennyiért.
Get Moded!
-
Morph76
aktív tag
Bocsánat ,ha nagyon off ,de felteszem a kérdést (lehet már linkelte valaki).
Van hirdetve egy vt60 65-ös méretben itt a ph-n is 610-ért.Miért nem kelt el ez már jó ideje ilyen áron?
Tud valaki ,valami negatív befolyásoló tényezőt ,akár a termékkel ,akár az eladóval kapcsolatban?[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
-
dobisti
csendes tag
A 10.000 üzemóra mennyire számít soknak?
-
dobisti
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Eredetileg eszemben sem volt mást nézni a panasonic plazmán kívül, most is egy vt20-at használok, de belefutottam a jócskán áron alul kínált lg-be. 4k-s anyaggal gyönyörű képe volt, és hát hosszú távon is jobban hangzik a 4k felbontás. Néztem rajta hagyományos tv adást is. Attól tartottam, hogy a nem hd felbontású anyagok nagyon csúnyán néznek majd ki rajta, de pozitívan csalódtam, egészen nézhető volt úgy is. Az volt a furcsa, hogy a hd anyag nem igazán volt szebb rajta, mint a sima digitális adás.
A vt60-at még nem volt alkalmam élőben megnézni, illetve csak régen egy media marktban.
Egyébként főként hagyományos tévézésre lenne használatos. Mondhatnám, hogy majd ilyen olyan házimozizásra használom, de ugysem lesz rá érkezésem.
-
janos666
nagyúr
válasz FerNandor #81822 üzenetére
A szervizmenüben bent van, de...:
- A Samsung TV-ken általában egy szervizmenüs Reset (ami pár gombnyomás) nullázza az üzemidő számlálót is (legalább is azt, amit ott ki lehet olvasni), így ez az érték inkább csak tájékoztató jellegű, ha nem első felhasználó vagy
- A Samsung TV-k szervizmenüjében véletlen félrekattintással is gyorsan előidézhető olyan hiba, amin már csak soros portos hozzáféréssel és/vagy speciális eszközökkel (amik nem mind helyettesíthetőek otthoni környezetben) lehet segíteni, így kiemelten veszélyes ott bóklászni (szervizmenükhöz képest is)Talán inkább videót nézz róla, mint leírást olvass, és azonnal állj meg, ha nálad nem pont ugyan úgy néz ki a menü. Egyébként csak pár lépés (de fejből inkább nem írnám le és nincs a közelemben C-s plazma, csak F-es).
[ Szerkesztve ]
-
-
DVlad
őstag
válasz rootmin #81827 üzenetére
Erről az jutott eszembe, hogy nem is olyan rég még az ehhez hasonló, szubjektív vélemények szinte elbagatelizálták a fekete jelentőségét "a fekete szint nem minden" jeligével nyomták az lcd marketing szekerét. Most, hogy van már egy (nagyon) lassan épkézláb megoldás, ami a fekete tekintetében jobb a plazmánál, most már ez az egy jellemző is elég ahhoz, hogy új löketet kapjon a hazúg marketing gépezet. Szánalmas egy világ ez.
-
tag
válasz DM-Fan #81826 üzenetére
az én.korábban írt jelenségről nincs véleményed mi.okozhatja ?
néha ilyen lilás körvonalak vannak .
szerviz menüt nem tudom előcsalni , igy a órák számát sem tudom megnézni .
mindent végignyomtam . tv-n v- és info 3 szor vagy nulla vagy index , csak ez jön be .Minden napra van egy.....
-
rootmin
tag
válasz dobisti #81825 üzenetére
Kontrasztban ( az OLED 0 feketéje miatt) nyer az LG, minden másban (leginkább: színhelyesség, mozgásmegjelenítés) jobb a Pana. Nekem SZVSZ a hajlítottság nagyon nem fekszik ezeknél az LG-knél. Különösen, ha 2-3 embernél több nézi, mert csak egy szűk tengely mentén (gyakorlatilag középről nézve) ideális a kép, amúgy tök béna...
A VT60 feketéje is nagyon brutál, teszt jeleneteket leszámítva kevés anyag van, amiben nem tűnik totál sötétnek... Az itteni társaság biztos a Panát fogja preferálni. (hiszen a plazmás topicban kérdezel A plazma TV-ről)
A HDTV Shootout (éves nagy szakújságírói TV teszt) legfrissebb etapján azért a szubjektív vélemények többsége már az OLED felé húzott.
Valószínűleg a mélyebb fekete egymás mellett nézve többet nyom a latban a többség számára, mint az egyebek (ha azokkal alapvetően nincs komoly baj, pl. itt az LG-nél a színhelyesség ugyan nem referencia, de azért rendben van kalibrálás után).Ha van rá lehetőséged, szerintem mindenképp kukkantsd meg őket megfelelő környezetben (korom sötétben), jó forrásból. (ideális esetben egymás mellett) Úgy tudod eldönteni, hogy számodra melyik technológia előnyei a fontosabbak.
A fenti érvek házimozis szemmel íródtak, amennyiben a felhasználás nagyobb részt "átlagos" TV-zés jellegű, főleg ha nappali fénynél, akkor az LG előnybe kerülhet.
Természetesen, a fentieket csak abban az esetben tartom fenn, ha mindkét készülék hibátlan állapotú, és mondjuk a VT-ben sincs több tízezer üzemóra...
Szerk: Tudtam, hogy mire beírom, lesz már szavazat a VT-re, és számítottam is rád, DM-FAN
[ Szerkesztve ]
-
-
dobisti
csendes tag
Sziasztok!
Még véletlenül sem akarok vitát generálni, de teljesen tanácstalan vagyok.
65vtw60 600 ezerert, vagy lg 65eg960v 900 ezerert?
Istvan
-
FerNandor
őstag
Köszi, nagyon tetszik. Olyan mint egy új.
230ezer. Nekem az LG 50PV350 is már durva volt THX mozival, de ez a 63 collon... Beraktam A Sötét Lovag Felemelkedést és az Interstellart és kész voltam. Nagyon örülök, hogy tudtam venni egy ilyen nagy újszerű plazmát még. Teljesen elvoltam ezzel az LG-vel és nem is tudtam, hogy már nem gyártják őket. Ez még már aztán méretben is lefedi az otthoni szobamozit nekem, mert arra is gondoltam, hogy majd egyszer egy projektort, de ez a plazma nagyon szuper."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz janos666 #81815 üzenetére
Köszönöm, kicsit nézelődtem. De nem annyira aktív az a fórum. Abban tudsz segíteni, csak kíváncsiság igaziból és saját alaposságom miatt érdekelne, hogy az üzemórát meg lehet valahogy nézni?
Samygo-n keresgéltem, de nem találtam display time-ra se jött találat. Hogy szokták még nevezni? Total running time?"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Magnat #81818 üzenetére
Próbálgasd, de ezek csak az alapértékek, a színhelyes működés biztosításához ezek csak a kezdeti lépések. A neheze csak ezután jönne, de azt szemre tényleg nem igazán lehet belőni és azon értékeket már tényleg teljesen fölösleges megosztani, mert nincs két egyforma panel.
Get Moded!
-
Magnat
veterán
válasz DM-Fan #81817 üzenetére
Igen tudom, volt már szó róla soxor, de még mindig jobb, mint a minden 0 beállítás... Hopp, közben meg is találtam, pont a te tolladból: [link]
Ismerősömnél vagyok, kb annyi ideje van foglalkozni a tv-vel, h semmi sincs rajta belőve, gondoltam kicsit játszom vele.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Magnat #81816 üzenetére
Ez így ebben a formában nem lehetséges. Nincsenek ajánlott beállítások, mivel minden példány más és más, valamint az sem mindegy, hogy milyen eszközöket kötsz rá, azok milyen színtérrel dolgoznak, stb. Semmi értelme nem lenne, hogy megadjam a saját 65VT60-am beállításait, ami kapcsán egyébként igen sokat kellett pöcögtetnem a vágási szinteket, hogy a grayscale a helyére kerüljön. Ha ez így működne, akkor nem lenne létjogosultsága a műszeres kalibrálásnak. Szermre is csak kb.-ra lehet belőni, mert nem tudsz szemre target white-ot beállítani. Műszer kell hozzá, valamint szakértelem és még így sem gyors folyamat, mire megszületnek az értékek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Magnat
veterán
Üdv,
P65vtw60-hoz meg tudná adni vki az ajánlott képbeállításokat?̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
janos666
nagyúr
válasz FerNandor #81814 üzenetére
Samsung-nál az olcsó (három karakteres, pl. D550) modelleken lehet néha bekapcsolni a részletes finomhangolást a Mozi módhoz, ami le van tiltva a drágábbakhoz képest (mint pl. a D8000).
Létezik viszont hozzá "mókolt" firmware, ami a smart funkciókat egészíti ki egyedibb és/vagy szabványosabb megoldásokkal, mint pl. NFS (network file system) mount-olás a DLNA helyett, vagy rögzítés HDD-re TV adásból akkor is, ha az adott készüléken a gyártó letiltotta, és hasonlók (pontosan nem ismerem, sohasem használtam, de nézz szét a sammygo-nál, ha érdekel).
-
FerNandor
őstag
Megvan a TV, szépen hazajuttattam.
Nagyon durva, összef*som a bokámat
Azt a motion judder cuccot kikapcsoltam. NAGYON-NAGYON DURVAItt van hackelési lehetőség? Szervizmenüben bekapcsolni valami extra mozimódot /THX-et stb?
Samsung PS63C7000"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
tag
sziasztok .
kis segitséget szeretnék kérni .
van egy panasonic th 37pv60eh plazma tv-m .
a napokban jelentkezett egy olyan hogy lilás foltok jelennek. meg itt ott.
a képen. a homloknál látható vonal .
mindig máshol van, pl. emberi kezen , fejen ,hajon?.
jobban nem tudom leírni .
van esetleg valakinek valami ötlete erre .
hdmi s video mindegy milyen bemenetre teszek képet ugyan az .Minden napra van egy.....
-
oncsi
őstag
Vagy nem vagyok rá érzékeny, vagy nem ghos-tol. Utoljára a PX80-am ghost-olt. Azt láttam, és idegesített is.
A G20 is kb ezt csinálta. A hétvégén megnézek egy ST50-et, és ha érezhetően jobb (és nem csíkos) akkor ezt eladom. Ha nem tetszik bármiért, akkor azt hiszem ez lesz az utolsó Plazmám, ha kibírja 3-4 évig. A GT30 meg marad azt hiszem még sokáig, mert csak hétvégén használjuk, akkor is csak filmekre.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
FerNandor
őstag
Nem volt bérelhető autó, dolgoztam, messze van stb
Meg az elején úgy volt, hogy barátommal megyünk Dacia logan 7 személyessel, de nem mertem bevállalni a doboz hatalmas méretei miatt.[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Én meg béreltem autót és holnap megyek a tv-ért
-
oncsi
őstag
válasz #09634560 #81803 üzenetére
Én a most vettem egy 50G30-at, és ráment pár éjszakám, de most már határozottan egyben van. A TV.-t szét kellett szedni, mert piszok cigi szaga volt. És ha már szétszedtem, kicseréltem a Ventiket is (az egyik kissé morgott már), És "bekalibráltam" szemre, és egy kis fénymérő segítségével. Biztos műszerrel még lehetne rajta javítani, de Ez a minőség nekem már íegészen elfogadható. Jobb mint egy új 200 esetleg 300e-es LCD-é.
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
törölt tag
Sziasztok.
Van még jó és ajánlott plazmatévé? -
janos666
nagyúr
válasz Norbi 72 #81799 üzenetére
Ha DLP, akkor van is értelme a Hz értéknek (amit MasterMark már le is írt ).
Vibrál -> így szoktam magyarosan és tömören hívni az impulzus módot (ismerheted még BFI, black frame insertion néven), hogy nem folyamatosan világos a képernyő/vászon, hanem csak fel-fel villannak a képkockák és van köztük kisebb-nagyobb üres/fekete idő (legalább is névlegesen fekete).
Ha folyamatosan világít, akkor 24fps anyagnál mindegy, hogy 24, 48 vagy 9600Hz-es, hisz frissítéskor ugyan odanemvált át.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest