Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
8.utas
tag
Kedves ST50 tulajok, hozzáértők, lenne egy kérdésem.
Az normális, hogy bizonyos képtartalom miatt végigfut egy-egy vizszintes csík a képernyőn?
Konkrétan pl. felhozom a forrás menüjét (AV gomb), és megjelenik jobb oldalon a lista. Ilyenkor minden sáv (HDMI1, HDMI2...) mellett végigfut balra egy sáv, ahol nincs a menü. Tehát sötét vílágos sávokat látok, persze az eredeti tartalom megvan, arra kerül rá. Remélem érthetően fogalmaztam.Válaszotokat előre is köszönöm.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Apósomnak van egy Panasonic plazmája (TX-P50GT30E azt hiszem) és mivel ő nem egy technikai zseni, engem kért meg, hogy csiholjak rá internetet és film lejátszási lehetőséget külső tárhelyről. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. előrebocsátom, hogy nagyon tök vagyok a témában, megmaradtam a CRT korszakban, van, hogy a piros-sárga banándugókat is összekeverem.
Szóval: a netet vezeték nélkül szeretnénk megoldani. Úgy tudom, ilyenkor kell egy wifi vevő. Ez lehet valami általános PC-hez használt wifi dongle, vagy valamilyen speciális vevő kell? Mivel lehet ezt megoldani? Hogy megy ennek a konfigurálása? A kézikönyv sok mindent nem ír, próbáltan okostelefonon USB-n keresztül megoldani, de nem ismerték meg egymást.
Háttértárat hogyan és miként lehet rákapcsolni? SD kártya hely van, azt látom, de adott esetben egy hordozható winchestert vagy pen-drive-ot rádugva az USB portra is működik a dolog? Ha igen, kell-e speciálisan formázni, vagy valamit konfigurálni, beállítani?
Extra kérdés: az útmutató alapján 3 usb portnak kellene lenni, de én oldalt csak egyet látok meg vagy négy HDMI-t. Hol keressem a maradék kettőt? Ebben sem volt barátom az útmutató.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
-
hunspikey
őstag
válasz modflow #36042 üzenetére
Kicsit olvass vissza mert sokszor volt már. Minden TV-ben van szervizmenü, ahol pontosan ki tudod olvasni a bekapcsolások számát és ez összes üzemórát.
Megmondanám, mert nem derogálna legépelni, ha tudnám pontosan, de inkább nem írok hülyeséget, keress rá kérlek.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Lassan eléri a készülékem az 500 órá üzemidöt.Az elsö HSZ-ben az a javasolt bejáratási idö.Utána ajánlott a kalibrálás.Mivel anyagilag kicsit megcsúsztam, ezért a TV ezidáig csak két fotellal egészült ki, meg egy HDMI kábellel, amivel a számítógépet kötöm rá.
Magyarul még egy nyamvadt média lejeátszóm sincs, de úgy gondolom, hogy áprilisban, de májusban már biztos hogy legalább egy média playert szeretnék venni.
Nos, a kérdésem az hogy érdemes az 500 óra után kalibráltatni a "szimpla" megjelenítöt, vagy jobb hogy már úgy van kalibrálva a TV, mikor ott a BD illetve média lejátszó?Más olyan (késöbb beszerzendö) összetétele nincs egy házimozi rendszernek ami a képpel/kalibrálással összefügg igaz?
Az ára egy ilyen kalibrálásnak még mindig olyan 10es körül mozog?Elöre is köszönöm a válaszokat!
Merülö tengerészek kérem kíméljenek a hozzászólásaikkal!
-
modflow
veterán
Holnap délután jön a szervizes. Ma sajnos tényleg nem.
Alig várom, hogy holnap délután legyen!
A TV-ben esetleg nincs valami log napló, ahol látni pontosan mikor mennyit ment?
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Tudom, hogy János már válaszolt, de engem kérdeztél, így illik mondanom valamit . Szóval sajnos nem, mert a VT50 nem kínálja fel USB-ről való lejátszáskor a THX módokat. Csak pro, mozi, normál és dinamikus van. Ezekből választottam a normált. Pro-val is szívesen bemutatom, ha ez valakit érdekel - bár ugye nálam ez most nincs kalibrálva. Nálam egyébként a THX hiánya jelentette a végső lökést a dedikált médialejátszó felé, mivel a normal mód az első héten nagyon impozáns, de aztán rohadtul látszik, hogy mennyire gáz.
-
hunspikey
őstag
válasz janos666 #36036 üzenetére
Hát igen, nagyon durva különbség van - de erről már írtam is. Sajnos tényleg nem túl jó a belső lejátszó...
Mindenesetre ma reggelre átgondoltam a dolgot és csak azért, hogy tényleg még az árnyéka se vetüljön a képek esetén annak, hogy netán ffd vagy képfrissítési freki "szinkron" probléma miatt volt különbség, ma újra fogom fotózni a TV belső lejátszójával készült fotót, úgy, hogy egymás után 5-öt exponálok. Ebből ki kell derülnie, hogy ténylegesen volt-e valami negatív hatás villogásból adódóan azon a képen amit bemutattam.
Nem akarnám, hogy bárkiben az az érzés alakuljon ki, hogy "na most a hülyegyerek megvette a lejátszót aztán máris csak fikázni tudja a TV sajátját" Nem ez a helyzet. A fotókat azért készítettem, mert borzasztó különbség van szemre. Tehát én nem a fotóval akartam megnézni, hogy van-e különbség, hanem pont fordítva: látva a különbséget, készítettem egy pár fotót, hogy be tudjam mutatni.
Egyébként a teljesség kedvéért az eredeti felvételek készítésének adatai:
Canon 40D + 90mm TSE f/2.8 optika @ f/8
ISO 100, 2 sec expo idő, időzített kioldás, statív
RAW-ba exponáltam, Lightroomban "hívtam" - paraméterek - minden csúszka alaphelyzetben, kivéve WB: 5500K, tint: +7 (természetesen ez minden fotóra igaz)
Jelenet: Samsara, valahol az első 8-10 perc környékén nagy Buddha arc bal oldala van kivágva.A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
buci30
addikt
válasz Zsoca_D #36038 üzenetére
" kénytelen voltam hosszú órákra bekapcsolni valami sötétszürke teljes képernyős statikus tartalmat. Ezt a távirányító piros gombjával lehet előhozni."
Hat ez a statikus kep nalam is sokat megy es szerencsere nem eg be :-)Az ,h BD25 vagy avi... szamit a beeges elkerulese miatt?
Azert az eros lenne ha ennyi penzert valogatni kene ,h mit nezhetunk meg es mit nem a tevenken.
En inkabb az rtl klub es hasonlo csatornaktol tartok ,h ne egjen be a sok hulyeseg ami kint van a kepernyon olyankor. :-(De azert a tv okosan megvan csinalva mert netes radional ha nem kapcsolom ki a kepernyot akkor elkezed forogni a menu resz rajta. :-)
Feliratos filmeknel meg remelem azert nem kell felni mert egy helyen van, de mindig mas a szoveg igy gondolom eselytelen.
Mi az amire tenyleg oda kell figyelni ,h nehogy legyen valami?
A pause megallitas gondolom ilyen?!S PS3 jatekoknal lehet gond?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Zsoca_D
tag
Ghost-osodáshoz hozzászólva:
Mint tapasztalt UT50 felhasználó (már szombat óta üzemben van nálam) határozottan állíthatom, hogy az UT50 nem ghost-osodik!!
Én egyáltalán nem vigyázok rá, így néztem BD50, BD25, mkv-t... Sőt, még .avi filmet is. A próba durvaságát emeli, hogy volt közötte eredeti angol nyelvű és magyar szinkronnal készült film is. A próba teljessége kedvéért néha egyedül néztem a filmet, néha ketten és egyszer még HÁRMAN is. Egyszer még a 3D-s szemüveget is feltettem (a TV melletti szekrényre).
Később szakszerűen megvizsgáltam a készüléket teljes képernyős FúHD egyszínű képpel. A színek közül természetesen a feketét választottam, mert ugye azzal mindenki tisztában van, hogy a szellemek sötétben láthatóak a legjobban.
És SEMMI!!! Sehol egy ghost!PS Ha valaki netalán azt gondolná, hogy "persze, de ezek csak filmek, hol van itt a statikus képelem?", annak elmondanám, hogy NEM ment folyamatosan a TV, hanem időközönként (hogy ne lássam a "hangyák háborúja" c. film 4. újradigitalizált változatát) kénytelen voltam hosszú órákra bekapcsolni valami sötétszürke teljes képernyős statikus tartalmat. Ezt a távirányító piros gombjával lehet előhozni.
-
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #36035 üzenetére
2 sec exponálási időnél már tényleg nem lehet ebből gond. (Általában annyira állítom a kalibráló műszert is. ) Én olyan 1/60-ot saccoltam abból, mert ránézésre pont olyan hatású az egyik kép, mint "amiről hiányzik egy réteg".
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
hunspikey
őstag
válasz janos666 #36034 üzenetére
Hidd el én is rá jöttem már rég, hogy a panel nem minden időpillanatban tartja ugyan azt a képtartalmat, hiszen hogy is tehetné, amikor pont az a működési elve a 2500hz-es drive-nak, hogy össze-vissza villogtatja a pixeleket mint a barom. Na én ezért exponáltam két másodpercet - ezt ugye elfogadjuk mind a ketten, hogy ezalatt mindent ki kell rajzolni 191.8 - szer, valamint ezen belül még a jó ég tudja hány pixel villan el a 2500 hz-es ffd miatt. Nem - szerintem 2 seccel rendben kell, hogy legyen és semmi esetre sem okozhatja a látható különbségeket az amit írtál.
Tapasztalataim szerint 1/15-nél hosszabb expónál már szép nyugodt és megismételhető felvételek készülnek. Ugye, ennél én harminckétszer hosszabbat lőttem, csak hogy ne lehessen bele kötni. Csak a moaré van jelen, de ezzel nem lehet mit csinálni.
Megnéztem a 60 seces fehérmosásodat, de az lehet panel homogenitás baj is, illetve semmi estre sem okoz olyan részletekben történő változást, mint amit nálam láttunk.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #36032 üzenetére
Példaképp lefotóztam a G30 féle "fehérmosást" (egy viszonylag keskeny, kb a képernyő nyolcadát kitevő, viszonylag gyorsan balról jobbra szaladgáló fehér csík) 60 másodperces záridővel, és ezalatt nem tudott kiátlagolódni a kép fehérré:[link]
A másik pedig, hogy mit láthatunk egyetlen képkockából rövid záridővel: 1/60 - 1/200 (fent egy PDP, lent egy CRT)
Ugyan ez megtörténik akkor is, mikor nem égbekiáltó a hiba.
CRT-nél a kép egy része hosszabb ideig exponálódik, mint a többi, más része pedig rövid záridőnél egyáltalán nem is exponálódik. Azonos beállításokkal végzett sorozatfelvételben ez mindig véletlenszerűen más és más terület.
PDP-nél még bonyolultabb, mert ott a sub-field driver nem sorról sorra frissít, hanem több alképből pakolgatja össze a teljes képet, így véletlenszerűen fotózgatva véletlenszerűen maradnak ki alkép frissítések.Csinálj egy sorozatfelvételt ugyan azzal a lejátszóval, és hasonlítsd össze azt is!
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz buci30 #36031 üzenetére
Van különbség szemüveg és szemüveg között is, pl. a Pana szemüvegei oldalt is elég jól zártak, kevesebb fényt engednek be, mint a Samsung nyitott konstrukciói, én emiatt a Panával kevésbé látom vibrálónak a 3D-t és valahogy nagyobb mélységérzetet is adnak a Pana szemüvegei. Ugyanakkor meglehetősen drágák. Ami meglepő volt, hogy a Panashop-ban 10 eFt körül kapható (általad is linkelt) utángyártott infrás+BlueTooth-os kombó szemüveg is egész tisztes képet produkált a gyári Panával összevetve. Szerintem ennél nem feltétlen kell jobb, pláne arra a kevés 3D tartalomra, amit nézni fogsz.
A Samsung szemüvegeinek egy nagy előnyük van: olcsók, de ebben ki is merül a pozitív aspektusuk.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
Írta, hogy nem. Normál-THX-THX.
Én nem mernék ilyen céllal plazmát fotózgatni. Hiába veszed fel a panelfrissítési frekvencia reciprokának egész számú többszörösére a záridőt, ezt az időintervallumot nem tudod úgy ellőni, hogy épp egész számú képkocka kirajzolását örökítsd meg elejétől a végéig.
Azzal csak minimalizálódik a hiba, ha nagyon hosszú a záridő, alacsony a szenzorérzékenység (ISO), és esetleg szűk a zárnyílás (bár az egy új problémát vet fel azzal kapcsolatban, hogy sikerül-e mindig egyformára behúznia magát, de talán fontosabb a minél hosszabb integrálási idő), de nem ejted ki teljesen (annyira nem, hogy perdöntő lehessen egy kép ilyen kérdésben).
Kinyílik a zár és integrálni kezd a szenzor egy időpillanatban, mikor a panel épp képkocka kirajzolása közben jár, majd elkap valamit ebből a frissítésből, az ezt követő üresjáratból, és még valahányszor ugyan ezt, majd véletlenszerűen megáll vagy ismét egy kép, vagy egy üresjárat közben.
A három lejátszónak ez nem lesz ugyan az, hacsak nem teszel érte valami nagyon bonyolult dolgot (valami szoftver sütné el a gépet, ami egy gyorsabb mintavételű szenzorral figyeli hol jár a képfrissítés).
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz DM-Fan #36030 üzenetére
Persze :-) De akkor meg nem lattam a valaszt, amikor elkuldtem a kerdest.
A 3D szemuveg markaja stb. mennyire befolyasolja a filmnezes minoseget?
Nekem most egy ilyen van azert is kerdezem mi a velemeny es mennyire fontos?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Spancer RE #36026 üzenetére
Nem tudok ébresztési lehetőségről. Időzített felvételi lehetőség van csak, de az emlékeim szerint nem kapcsolja be a panelt és a hangszórókat.
buci30: ha az ST50 nem tudja, akkor az UT50 se fogja!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
buci30
addikt
Ugyszint UT50-re ilyen lehetoseg?
-
hunspikey
őstag
Szerintem nincs ilyen!
-
Spancer RE
aktív tag
Üdv!
ST50-en tudok ébresztő funkciót beállítani/bekapcsolni (nem találom sehol)?
Reggel tv-re szoktam kelni, mert idegesít a hablatyolás és muszáj felébrednem. -
hunspikey
őstag
Hölgyeim és uraim, vettem végre a fáradtságot és csináltam egy lejátszó összehasonlítást. Bocsánat, hogy csak egy jelenetre volt erőm - késő van már, de itt is annyira látszik, hogy mekkora óriási különbség van, hogy szerintem nincs is szükség többre.
Ugye a VT50 belső lejátszója versenyez a Pana BDP-320 és a Mede8er 600X 3D lejátszókkal.
A TV beállításai: minden csúszka alaphelyzetben, minden képjavító off. Üzemmód: bdp320 és med600x: THX, belső lejátszó: normál (mivel itt nem adja be a THX-et)
Eredmény:
Panasonic 55V50
Panasonic BDP-320
Mede8er 600x 3DAmire érdemes odafigyelni, azaz hol van az Ordító különbség?
1: kép függőlegesen középtájt, vízszintesen bal 1/3 - ott ahol a tó parti "fűben" van egy kék domb- talán folyó torkolat.
A TV saját lejátszója képtelen a fű jobb és bal oldali kontúrjainak leírására, fekete pöttyözött zaj lesz belőle.
A BDP320 jobb munkát végez sokkal, de a folyótorkolat bal oldalán benyúló földnyelven lévő kis fekete háromszögek alatt elfelejti megmutatni a világos fűrészletet.2: jobb alsó sarokban lévő buddha figura:
VT50: az arc teljesen leharcolt, nincsenek meg a szemek, a ruha pirosja vállnál lecsúszott, az aura fals kontúros
BDP320: az arcot helyesebben mutatja, de hibásan rajzolja mind a ruha váll részét, mind a két oldalsó félkörívet.Emellett kép tetején, középtől picit jobbra lévő fehér díszítés rajzánál vannak durva különbséget, valamint úgy általánosságban a vörös kezeléssel és a zajjal vannak bajok a VT50 belső lejátszójánál. Nézegessétek alaposan!
Mozgásban persze mindez hatványozódik. A VT50 mindent fals kontúroz, túl sharpenel, miközben részleteket nyel le. Az egész képe ideges, nem filmszerű. A BDP320 sokkal közelebb van a MED600-hoz az egyetlen baja, hogy egy rakat filmet nem visz, illetve egy másik rakatot emelt fekete szinttel játszik. Ha éppen olyan filmet kap, hogy minden oké neki, mint pl itt amit választottam (hogy fair legyen a dolog) akkor meg a pirosai nem jók, illetve kicsit mosott a képe, képtelen annyi finom-részletet megmutatni mint a MED600.
Tanulságos volt számomra is - csak megkövetni tudom az itteni experteket a jótanácsokért!!!
SZERK: Fontos:
ne browserben nézegessétek, mert semmit nem mutat. Töltsétek le a fájlokat és valami normális programból nyissátok meg a képeket.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz dgyuri0123 #36015 üzenetére
(#36018) Dexar007
(#36015) dgyuri0123THX
Akkor holnap szerviz.
-
janos666
nagyúr
válasz rappit4 #36019 üzenetére
A legtöbb TV ezt csinálja. A fekete vagy marad, vagy emelkedik, és jobb esetben a fehér is fentebb megy, vagy legalább megmarad 2D-hez képest. De szemüvegen átnézve már más a helyzet, mert az sötétít az egészen. Bizonyára szemüvegen át mért értéket közöltek, mert a fehér is nagyon sötét. Úgy reálisak a számok. 50XT50 @ televisioninfo.com
Vannak fura dolgok is ezen az oldalon, de ez a teszt egész jónak tűnik. Bár zavarosan szerkesztett, mert első átfutásra egyértelműnek tűnt, hogy a 2D kontrasztot látom, csak később figyeltem, hogy van még ott egy másik skála is.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Dexar007
veterán
válasz Mezga Aladár #36008 üzenetére
Örülj neki,hogy egyáltalán nincs kép,mert így legalább nem kijelzőhiba több mint valószínű.
Ha ,,bekapcsol" de foltos-csíkos-pöttyös akkor sokkal rosszabb a helyzet.Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #36011 üzenetére
Az biztos, hogy nem normális, szerintem is el van cseszve a kódolás, ezért (is) érdemesebb az érintetlen anyagokra koncentrálni.
Mezga Aladár: ha volt is, ezen biztos, hogy házilag nem lehet segíteni és mivel 100%, hogy még garanciális a készüléked, ezért nincs mire várni. Már holnap telefonálj, hogy tudják cserélni, amíg van készülék! Most még van, bár lehet, hogy alkatrészcsere lesz csak a dologból.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
dgyuri0123
nagyúr
Haveromnak is így kezdődött és aztán egyre hosszabb idő kellett neki a kép érkezéséhez. A végén vagy 20-30 perc is volt a bekapcsolási idő. Nála tápegysèghiba volt. De ez persze nálad nem biztos, csak tipp.
"csak a zene van"
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #36007 üzenetére
Az a gáz, hogy abban az álmodós jelenetben az én fájlom sosem megy le 55-60Mbit alá, de gyakran jár a 75-80-as tartományban és vannak 90-97 Mbit/seces csúcsok. Szerintem ezért akadozik a TV belső lejátszója. Ezt az egy jelenetet nem tekintve amúgy tökéletesen lejátssza ezt a filmet.
-
tom_tol
addikt
válasz hunspikey #36000 üzenetére
Angol DTS-el is lejátsza, ha kell azt is fel tudom venni.
Ez van nekem:
DISC INFO:
Disc Title: PROMETHEUS
Disc Size: 45 568 743 781 bytes
Protection: AACS
BD-Java: YesPLAYLIST REPORT:
Name: 00800.MPLS
Length: 2:03:46.419 (h:m:s.ms)
Size: 36 937 801 728 bytes
Total Bitrate: 39,79 MbpsVIDEO:
MPEG-4 AVC Video 28333 kbps 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1AUDIO:
DTS-HD Master Audio English 4984 kbps 7.1 / 48 kHz / 4984 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
DTS Audio French 768 kbps 5.1 / 48 kHz / 768 kbps / 24-bit
Dolby Digital Audio Czech 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio Hungarian 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio Polish 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio Thai 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio Turkish 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps
Dolby Digital Audio English 224 kbps 2.0 / 48 kHz / 224 kbps
Dolby Digital Audio English 224 kbps 2.0 / 48 kHz / 224 kbpsjanos666
Nem vettem észre hogy 3D-ről beszélt, elnézést érte. -
DM-Fan
Topikgazda
Szerviz, különösen, ha ismét jelentkezik.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Mezga Aladár
veterán
Szaktársak.
A jelenség, 42gt50, táv bekapcsol, kép nincs csak hang.
Fökapcsoló ki/be táv bekapcsol minden rendben.
HEEEELP -
DM-Fan
Topikgazda
válasz hunspikey #36004 üzenetére
Ez csak egy peak lehet, de az tény, hogy stabilan 30-40 Mbit/s között van a Prometheus bitrátája és ehhez még jön a DTS-HD Master hang, ami szintén 4-5 Mbit/s-es átlagú. Nem véletlenül nagy a fájlméret sem. A tavalyi év egyik referenciakiadványa, ez egészen biztos, lejön a TV-ről, annyira gyönyörű.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz tom_tol #35997 üzenetére
Az m2ts átlag bitrátája sokféleképp összejöhet. Lehet benne vékony HD kép akár több HD hanggal, mellé egy SD kép, temérdek SD hang és feliratsáv, vagy épp izmos HD kép, egy HD hang, kevés SD hang és felirat. Azon túl is lehet bonyolultabb, CPU igényesebb kódolása a második példa amúgy bitrátában is vaskosabb videójának, amivel együtt még több a számításigény dekódoláskor. Főleg, hogy ő 3D-s filmről beszélt, ahol a másik szem képét is dekódolni kellhet, amitől a dekódolás is tovább bonyolódik (az első szemhez képesti eltérésből kell összerakni a második szem képét), és a végére kétszer annyi nyers adatot kell mozgatni (addigra már mindkét szem teljes képét).
(Egyszerre nyilván csak egy kép+hang+felirat sávot használsz, így a ténylegesen beolvasott és dekódolt anyag mérete erősen eltérő lehet.)
Aztán pedig ott jön az átlag szó. A pillanatnyi bitráta hullámozhat az átlaghoz köze, vagy lehetnek benne kisebb-nagyobb tüskék.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz buci30 #36002 üzenetére
"kipróbáltam egy 720p mkv-s sorozatot(de mindegy is mibe volt de nem sima avit akartam azért) 3D konvertálva és hát nem eredeti 3D az tény, de azért élvezhető a minőség és volt jó pár olyan rész ahol szépen látszott! Nagyon tetszett azt hittem ,hogy gagyi lesz ez a része csak olyan reklám ,hogy ezt is lehet a tévével... De nem"
Szerintem ez még az újdonság varázsa, aztán szépen felszáll majd a rózsaszín köd. Hidd el, sokkal többet ér egy minőségi 2D-s kép, mint egy kókány 3D.
-
buci30
addikt
Hát én is ma kipróbáltam Az új Pana 50UT50 és az régi Samsung LCD 103cm..esen egy filmet.
Igaza a Pana nekem alap beállítással is már nagyon szépnek hatott de ezzel amit itt írt DM-Fan mester ezzel aztán huu
Igaz nem olyan éles a kép de inkább azt mondom életűbb lett.Ugyan azt a filmet próbáltam ki mind két játékoson (rendes BD film volt USB-ről) és hát nem maradt el a csodálkozás.
Az LCD-n is szép de a Plazmán ahhoz képest gyönyörű, nem is hittem volna.Aztán most este kipróbáltam egy 720p mkv-s sorozatot(de mindegy is mibe volt de nem sima avit akartam azért) 3D konvertálva és hát nem eredeti 3D az tény, de azért élvezhető a minőség és volt jó pár olyan rész ahol szépen látszott! Nagyon tetszett azt hittem ,hogy gagyi lesz ez a része csak olyan reklám ,hogy ezt is lehet a tévével... De nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Futás, futópályák
- XPEnology
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videós, mozgóképes topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest