Új hozzászólás Aktív témák

  • Heffi

    őstag

    válasz modflow #70097 üzenetére

    Szerintem az összeghatár a villámcsapás másodlagos hatására vonatkozik, nem a közvetlen csapásra, de a biztosítód úgyis felhomályosít.

    Villámcsapás és másodlagos hatása

    Sokat nem értik, hogy mi a különbség a villámcsapás, és a villám másodlagos hatása (indukció) között, és hogy miért kell a másodikat kiegészítő biztosításban szerepeltetni Eredetileg a lakásbiztosítási szerződések csak a villámkárokat tartalmazták. Ez alapján a biztosítók kizárólag a biztosított épületbe (vagy annak közvetlen közelébe) becsapó villám által okozott károkat térítették, és csak úgy, ha a villám becsapódási helyén a mechanikai hatás miatt keletkezett károk is megállapíthatóak voltak. Ha azonban a villám távolabbra csap be (vagy éppen két felhő között keletkezik), akkor ilyen mechanikai hatásról, közeli becsapódási helyről nem beszélhetünk, de az érzékeny elektronikai berendezések (pl. számítógép, video) a keletkező túlfeszültségtől tönkremehetnek. A kiegészítő biztosítás ezekre a károkra nyújt fedezetet.

    A tulfeszvédő dobozában kell lenni egy leírásnak a garancia érvényesítésének módjáról. Gyakorlatilag náluk is kárbejelentést kell tenni - ami nem árt 48 órán belül - majd kiküldenek egy kárszakértőt. Ha nincs meg a papirod, valamelyik forgalmazónál próbáld meg lemásoltatmi ugyanolyan eszközéről.

Új hozzászólás Aktív témák