-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #8998 üzenetére
Több okból is: egyrészt kerülhet a film új forgalmazóhoz, akinek adott esetben még egy új szinkron készítése is olcsóbb lehet, mint a régi jogait megvenni (ha egyáltalán meg tudná venni). Másrészt többször a kiadó (pl. a Fox elég háklis erre) egyszerűen nem tesz rá a korongra olyan szinkront, ami nem felel meg bizonyos minőségi elvárásoknak. Sajnos a 20-30 évvel ezelőtt készül, alapzajos, dinamikátlan mono magyar szinkronok többnyire nem ütik meg ezt a technikai szintet, akármilyen jók is színész-szakmai szemmel. Ilyenkor lehet választani, hogy vagy az új szinkron kerül rá, vagy semmilyen és csak felirat lesz. Akkor meg már inkább az új szinkron, mert általános tapasztalat, hogy itthon a szinkron nélküli kiadványok kvázi eladhatatlanok, sajnos. Harmadrészt sok régi szinkron esik áldozatul az új irányelv égisze alatti "cenzúrának", miszerint a trágárság kerülendő, ezért megcsinálnak egy "soft-szinkront". Tipikus példája ennek, amikor pl. a Beverly Hills-i zsarukat újraszinkronizálták valamelyik kertévének, agyon is b*szták az élményt.
Volt persze egy-két pozitív kivétel (pl. így hirtelen a Terminátor DVD, illetve az Óz, a csodák csodája rémlik), ahol mindkét szinkron felkerült a korongra az eredeti hangsáv mellé, de nagyon elenyésző az ilyen kiadványok száma.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Csabroncka #8995 üzenetére
Most akkor kezdjem el, hogy egy átlag BD-kiadványból kb. 200-300 darabot veszünk meg magyarhonban?! Van még kérdésed azzal kapcsolatban, hogy miért nem készül minőségi szinkron? Amúgy a 10 eFt-tal erősen el vagy tájolva, ma egy átlagos BD-kiadvány 5 eFt körüli árúra jön ki, tekintve, hogy rengeteg nagy film kapható már 3-3,5 eFt-ért és az új megjelenések sem kerülnek többe 6,5 eFt-nál. Amiről Te beszélsz, azok kb. a 3DBD-k. Ha mondjuk 200 darab fogy egy BD-ből a 3,5 eFt-os árral számolva, akkor a BD-kiadványok önállóan még a szinkron bekerülési költségét sem hozzák vissza és a jogdíjakról akkor még nem is beszéltünk. A DVD-k ebbe valamelyest besegítenek, de a 2 eFt-os új megjelenési ár (ami igen gyorsan leesik 1,5 eFt-ra, majd 990 Ft-ra) meg ugye sokat nem tesz hozzá ehhez a dologhoz, pláne, hogy egyre kevesebben veszik. Kicsi ez a piac, illetve nem is a piac kicsi, hanem a vásárlói szokások torzultak sajnos.
Amúgy készül technikailag sok jó szinkron (persze, lehet, hogy nem DTS-HD MA formátumban), sokkal nagyobb problémának tartom a szinkronok művészi, szakmai értékének látványos csökkenését az utóbbi időben, több kiváló szinkronszínészünk ki is jelentette, hogy többé nem hajlandó szinkronizálni, annyira felhígult a szakma. A másik felük meg ugyebár ilyen-olyan módon már sajnos meghalt, sokan tragikus hirtelenséggel, fiatalon.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
foppa
tag
válasz Csabroncka #8995 üzenetére
És ez sajnos a mozikra is igaz!
-
Csabroncka
addikt
Valaki ugyan nem benfentes a következő témában?
Nézegetem a Blu-ray filmeket és az új filmek is valami pocsék minőségű szinkronnal jönnek, azt megértem, hogy a régi filmeken a hang nem elsőosztályú, de egy 2011-es filmen.. mi ez? 10.000 Ft-ért ennyi azért már elvárható lenne, vagy én vagyok ennyire elégedetlen és nem elégedek meg a tökéletes angollal, igaz az esetek többségében ez a jobb
"in medias res"
-
foppa
tag
Én abból indulok ki amit az IMAX mozival csináltak! Azzal az indokkal cserélték le a vetítő gépet digitálisra, hogy így majd sokkal olcsóbb lesz, és emiatt mennyivel megnő majd a filmkínálat. Innen sorolhatnám a filmeket, amiket nálunk nem igazán adtak le IMAX formátumban.
Csak reménykedni tudok, hogy a Sötét lovag lesz IMAX-ben és halehet, akkor eredeti nyelven is!! Az eredeti nyelvre nem látok sok esélyt. Max leadjál a MOM Parkban pont úgy, ahogy mostanában szokták!
Mondjuk az is igaz, hogy nem egy nagy beruházás(10e USD), így van rá esély, hogy valahol megoldják. Ennél a filmnél szinte biztos, hogy már meg is térül![ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Mezga Aladár #8989 üzenetére
Lassítani viszont istenkirály belőle, másrészt meg 24-et simán lehet csinálni 48-ból, fordítva csak interpolálva
-
madgie
titán
válasz Mezga Aladár #8986 üzenetére
De, előjön. Legalábbis témafüggő, de simán összehozható.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #8984 üzenetére
Én nagyon kíváncsi vagyok rá. Magára a filmre is, meg erre a 48 képkockás felvételre is. Azt el tudom képzelni, hogy soap-opera hatása van, viszont ha ehhez nem társulnak a képi anomáliák/artifaktok és eleve nagy felbontással forog, akkor döbbenetes valóságérzetet tudhat kelteni. Nem viszolyogva fogok rá beülni az biztos, hanem nagy várakozással/kíváncsisággal.
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz Daveyjones #8981 üzenetére
A TV-n a Frame creation és Motion judder canceller + ki tudja az idők során ki hogy hívta még az olcsó (elvégre kis CPU-k vannak a TV-ben, mint egy telefonban, nem erőgépek) mesterséges interpolációs technika.
Látja a TV, hogy hol áll az n és n+1 képkockán valami és megpróbál egy köztes állapotot beszúrni a kettő közé.
Ha eleve sűrűbb időbeni felbontással rögzítenek valamit az JÓ DOLOG!
Így lenne természetes, a 24fps csak filmspórlás és hagyományok egyvelege.Ideális esetben már most mindent 4k2k@120-ban forgatnának és adnának az embernek, csak arra még nincs felkészülve a CE biznisz, de előbb utóbb kilukadunk valahová ide. Legalább is remélem.
Te pedig azért sírsz, mert valaki nem spórolt?
Én azt sajnálom, hogy Blu-Ray-en valószínűleg 1080p24-ben jön majd.
Pedig az 1080i48 elméletileg lézetik ugyan, mint lehetséges formátum (ami nem tér el meredeken a ma is széles körben használtakról), de szerintem egy jeleleg forgalomban lévő TV vagy sztali lejátszó sem támogatja és egy fecske nem csinál nyarat...
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
erdoke
titán
Az persze még kérdés, hogy milyen formában kerül BD-re, a tévének azzal kell majd megbirkóznia.
A legjobb aláírás a héten
-
foppa
tag
Szerintem emiatt nem kell izgulnod! A legtöbb moziban úgy is vissza lesz alakítva hagyományosra, és így fog kijönni Blu-ray lemezen is! Ha meg nem fog bejönni, akkor pont az lesz a sorsa, mint az a módszer, amit a Közellenségeknél használtak!
Annyit azért mindenki elismert, hogy a 3D hatás az sokkal jobb lett így.[ Szerkesztve ]
-
Daveyjones
csendes tag
Tudom nem teljesen ide tartozik, de gondoltam írok róla, hogy úgy néz ki az új gyűrűkúrát rendesen elszúrták. Ugyanis az okosok kitalálták hogy 24 képkocka/másodperc helyett 48/másodperccel veszik fel a filmet. Le is vetítettek 10 percet az embereknek, és a leírásuk alapján a mozi kb úgy nézett ki , mint amikor a hdtv-ém bekapcsoljuk a 600 meg a 200 hertzes marhaságokat. Szóval úgy mint egy szappanopera vagy egy házi videó http://filmdroid.blog.hu/2012/04/25/csalodni_fogunk_a_hobbitban_a_48_fps_nem_jott_be_a_nepnek_a_cinemaconon
Belegondolni is rossz, hogy hogyan fog kinézni a film a pana plazmámon, hát még ha benyomom a 600 hertzet. Már az avatárnál is szörnyülködtem mennyire mű az egész, most úgy néz ki a film készítők még egy lapáttal rátesznek a dologra. A tv gyártók is erőltetik ezeket a marhaságokat, most már a film készítők is beállnak a sorba? Szőrnyű belegondolni. -
DM-Fan
Topikgazda
Panasonic-okon is olyan sorrendet állítasz be a csatornák tekintetében, amilyet csak akarsz, conax-modulos DVB-C használata mellett is. Sőt, létrehozhatsz kategóriákat (én csináltam pl.: Alap, Ismeretterjesztő, Sport, Zene, Mozi kategóriákat), amikbe szét tudod válogatni az azokba passzoló csatornákat. A kategóriák között a kék teletext gombbal tudsz lépkedni. Miután beleléptél egy kategóriába, utána csak azok közt tudsz válogatni, amiket oda pakoltál (mind a számgombokkal, mind a channel up/down-nal), ergo mindegyik egy külön, szeparált listát képez. De hagyhatod az összeset egy kategórián belül ömlesztve is (Összes DVB-C csatorna asszem alapból a neve) és akkor csak azon belül variálod az egyes csatornák sorrendjét úgy, ahogy neked tetszik. Ebből a szempontból is jobb, mint egyes szolgáltatóknál a STB, ahol nem tudsz belenyúlni a sorrendbe.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Rosep
senior tag
Azoktól kérdezném, akik Conax modult használnak. Lehet rakosgatni a csatornákat a TV-n másik helyre? Még mindig nem tudom, hogy én ezt a szolgáltató vagy a TV miatt nem tudom megtenni...
-
MJordan
tag
Sajnos nem vagyok pesti, pont ezért írtam ez az "amúgy se tudnék nagyon mit kezdeni" dolgot! Pont ez a gond a MM dologgal is, mert kb 60km-re lakom Budapesttől, és így már a szállítás sem lenne a legolcsóbb! Talán meg tudom oldani ismerőssel, de ez már korántsem biztos!
[ Szerkesztve ]
-
MJordan
tag
Végigolvastam többek között a Hdtvtest és az Avforums tesztjeit, és annak a lapján írtam képi dolgot! Ha jól emlékszem, akkor csak az Avforums teszteket mindkettőt, és ők elég hasonlóra
hozták ki a két készüléket! Azzal a profi beállítási lehetőségekkel én amúgy se tudnék nagyon mit kezdeni! Mondjuk az is igaz, hogy a GT50-ben már van THX Cinema mód, ami elég jól el lett találva!
Olyan június közepéig-végéig várok még a vásárlással, hátha addig befut egy 5 éves garancia akció és talán valamennyi árcsökkenés is lesz!
ZEN1TH: Meg akartam már nézni őket valamelyik Panashopban, de sajnos közbejött egy térdsérülés aminek műtét lett a vége, és még 1-2 héti sajnos nem tudok menni sehova! Plusz még abban is bízom, hogy befut valami 0 THM-es megoldás is mondjuk az Edigitalban![ Szerkesztve ]
-
ZEN1TH
őstag
Azért azt az ominózus művi képi világú kijelentést fenntartásokkal kezelném.
MJordan: Ha erősen videofil beállítottságú vagy és ki tudod használni a GT50-et akkor megfontolandó. Jelenleg nem éri meg az árát annyira mint az ST, de most még nem ajánlanám megvételre egyiket sem. Hamarosan jön az EB/Olimpia, akkor már 5év garival és kisebb árcsökkenéssel nagyon jó vétel lehet mindkét modell. Próbáld meg magad is megnézni őket személyesen optimális körülmények között. Ha úgy érzed neked megéri a GT akkor vedd azt. Bármelyiket választod biztos vagyok benne hogy elégedett leszel.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz MJordan #8965 üzenetére
Azért a 100 eFt pluszért megkapod a színkomponensenkénti beállítási lehetőséget az ISFccc személyében, plusz egy kazal opciót, illetve csatlakozót. Azért azt nem mondanám a tesztek alapján sem, hogy nincs különbség az ST50 és a GT50 képi világa között. Már többen leírták itt is, hogy az ST50-nek elég művi képe van a GT50-hez képest. A kiindulási alap lehet, hogy hasonló a két modellnél, csak ugye a GT50-nél ezen jelentősen tudsz módosítani, míg az ST50-nél erre csak megkötésekkel van lehetőség.
Ettől függetlenül az ST50 nagyon jó ár/érték arányú TV lesz, ha kicsit csökken majd az ára és az átlagfelhasználónak abszolút nem kell több annál, amit nyújtani tud. Még a nála jóval drágább LCD-k döntő hányadát is úgy hagyja állva, hogy öröm nézni.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz #09634560 #8967 üzenetére
Neki egy 42GT20-asa volt anno, ami kategóriákkal gyengébb, mint a 42GT30. Már a korában sem számított jól eltalált 3D-modellnek, tekintve, hogy még a G20 általános képminősége is jóval jobb volt nála - ahogy ezt akkor jeleztük is. Annál a szériánál valamit nagyon elszúrt a Pana.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Ahogy írták előttem is, szolgáltatófüggő. Esetemben ez úgy zajlott, hogy a szolgáltató - amikor megrendeltem nála a SetTopBox nélküli DVB-C szolgáltatást - rákérdezett, hogy akarok-e nála conax-modult venni. Kérdeztem, hogy milyet ad és mennyiért, mire közölte, hogy TechniSat Cryptoworks CX modult, valami 10 eFt-ért. Tekintve, hogy a legolcsóbb helyen is 12 eFt fölött volt akkor és igencsak jó modulnak írják (plusz ugye mivel a szolgáltató adja, így 100%, hogy kompatibilis a megrendelt szolgáltatással), így simán megvettem nála ennyiért.
Ebbe kell tenni a kártyát és a modult kártyástul bedugni a TV PCMCIA moduljába. Ezt követően már hangolhatod is a DVB-C adásokat, plusz ugye mellette ugyanúgy tudod fogni az analógokat is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
lilricsi
tag
szerintetek g30 vagy megéri áldozni a gt30-ra? annyira nincs nagy árkülönbség a kettő között.
köszi! -
DM-Fan
Topikgazda
Dehogy is!
Az antennakábelt minden esetben a TV antenna bemenetébe dugod az annak megfelelő csatlakozót használva, jöjjön azon a kábelen DVB-T, DVB-C, vagy akár analóg adás. Az előfizetői kártyát bedugod a conax-modulba, a conax modult pedig a TV PCMCIA foglalatába. Az adás bejön a tunerbe, a titkosítást pedig a modulon keresztül feloldja a kártya. Ennyi a művészet.
szerk.: Kicsivel megelőzött Sanci38 kolléga.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
törölt tag
válasz pkaresz #8951 üzenetére
A kártyát a tévé hátoldalán lévő PCMCIA helyre csatlakozó kártyaolvasóba kell teni és a antennakábelt a tévén lévő antenacsatlakozóba kell MINDENKÉPP dugni. A PCMCIA-ba MINDENKÉPP a szolgáltató által előirt, de legtöbször Conax -mindigtévé is conax7-et használ ezt minden conax kártya tudja- kártyaolvasót kel tenni, boltban vétel olyan 12-15 e ft töbletköltséget jelent de megéri.
-
zsigus
őstag
Ebbe hogy? (ebben foglal helyet az előfizetéshez tartozó kártya, olyan mint egy SIM, csak nagyobb).
Nincs benne tunner csak a kódolt csatornák dekódolását végzi a kártya alapján a TV, szerintem. A MindigTV Extrához pedig antenna kell, mert ott DVB-T-n jön a jel, és ugyanúgy dekódolni kell a fizetős csatornákat a kártya alapján.
Némelyik STB-be is kell kártya, ahhoz is kell vagy antenna (DVB-T) vagy kábel (DVB-C).
[ Szerkesztve ]
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Kérdésem lenne.
Ha a UPC CI+ kártya megoldódni látszik és működik, hogyan lehet csatlakoztatni a kábelt a TV vel, nincs rajta RF csati.
Át kell szerelni? Koax végüre? S bedugni mint egy analóg koax vezetéket?
Lehet láma voltam. Nagyon ne bántsatok! :-)Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
erdoke
titán
válasz Csabroncka #8941 üzenetére
Azért van ennek a felállásnak előnye is, pl. hogy csak 2 kábel megy a tévébe: a hálózati táp és az egyetlen HDMI. Az erősítő be akár 6 HDMI is mehet hátul, míg a tévébe csak 3.
-
erdoke
titán
válasz Csabroncka #8936 üzenetére
Mindent egy bemenetről nézek, kenhetem a hajamra a bemenetenkénti külön állíthatóságot.
-
frei34
csendes tag
Az történt,hogy február elején vettem egy 46 colos d6570-es samsungot.Kiderült róla,hogy hibás,amit csak itthon sötétben vettem észre,függőleges csíkok voltak rajta,és csak egyszínű háttérnél lehetett látni.3 napon belűl voltam,igy visszamentem a boltba,a tv-t nem is vittem magammal,csak elmondtam,hogy mi a hiba.
Mondta az üzletvezető,hogy ez sokkal előfordult és hogy válasszak másik tv-t vagy megrendelik ugyanezt,de az kb 1 hónap,mert a központi raktárban nincs..
Aztán ott volt ez a beégett samsung d6900,aminek a képe nagyon tetszett,igy rendeltem egy ilyent,addig meg elhoztam ezt a beégettet,amíg nem jött meg a másik.
a képe nekem nagyon tetszik,műholdas adásokkal nézem,kábel tv előfizetésem nincs.
HD-s beltérivel,nem lehet összehasonlítani sem a leddel,ami itthon volt.. -
zsigus
őstag
válasz junkpod #8925 üzenetére
Olvasd el ezt a kalibrációról: LINK
Projektorokkal kapcsolatban íródott, de az alapigazságok a Plazma/LCD kijelzőkre is érvényesek (színhőmérséklet, gamma stb.). Nem idézek belőle, mert túl hosszú lenne (nem is egyszerű a tökéletes beállítást megtalálni).
A cikkhez még annyit hozzátennék, hogy miért szükséges a kalibrálás?
Szerintem azért, hogy ugyanazt a képet kapd vissza amit a rendező megálmodott és rögzített. Ha nagyon bele akarunk menni akkor megemlíthetnénk a színek lélektani és érzelmi tulajdonságait is, és egy nagyon rosszul beállított TV-nél/kijelző más hatást válthat ki belőled mint amit eredetileg kellett volna (a rendező szerint).[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz Csabroncka #8936 üzenetére
Tudod, akinek nagyon fejlett technikája van, az lenézi valamilyen szinten az alap technikát. (akinek nem inge) Ez valamilyen szinten természetes, én se tudok semmit mondani arra, amikor valaki Sal hangfalakról beszél és azt gondolja az jobban fog szólni. A különbség talán annyi, hogy ez a tv (P42U30E) tényleg nagyon szép képet ad bármi nélkül. Pici kontraszt, pici színtelítettség stb....
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Csabroncka
addikt
A ghost-os témához, hála az égnek én vagy nem látom, vagy nem tapasztalom, inkább észreveszem a foszforlaggot....
1. minek kell THX vagy extrém beállításokkal TV-t, mármint konkrét TV adást nézni? egy barátok közt simán elmegy a minősége mellett normál módban is, én például egészen minimális kontrasztot és színt adtam neki.
2. nagyon igaz, hogy a plazma filmnézésre való, tehát mivel a gyártó volt olyan rendes és bemenetenként külön állíthatod, hogy milyen kép és hang beállításokkal menjen a TV-d filmnézésre nem kell a normál mód, mivel az U30 beállítása elég primitív de ez az opció azért él benne, én egy természetfilm alatt beállítottam a kontrasztot és a színeket ahogy nekem a legoptimálisabbnak tűnt, lehet elnagyolt de így tetszik.
1080p-s anyagokkal etetve számomra gyönyörű képe van (forrás Pio BDP-430) és elégedett vagyok. (bár lehet ez az elégedettség az én igénytelenségem miatt van)
3. Amikor megvesz az ember egy terméket általában tudja mire képes, így aztán nem várom el hogy médiafájlokat lejátsszon, úgysem tud, nincs THX- beállítás na és....? A TV adások minősége pedig olyan amilyen így a kép beállítás is a DVB-T-n olyan amilyen, kíméli a panelt.
"in medias res"
-
janos666
nagyúr
válasz kalmanchris #8933 üzenetére
Kiválasztod a legértelmesebb módot. (Nem tudom U-n mik vannak. Van valami Cinema vagy Custom?)
Contrast/Brightness az AVSHD709 test disc White és Black clipping videóival.
Sharpness le 0-ra, ahogy minden hasonló hülyeség OFF-ra. (nem is tudom U-n mik vannak, de minden, ami olyan műnek hangzik, mint a zajszűrések, színkiemelések/újrakeverések/stb).
Esetleg a szervizmenüben lehet valahol eldugva R/G/B-DRV, amivel a fehéregyensúlyt lehet állítani. Ehhez kéne csak műszer.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
BBéci
legenda
válasz kalmanchris #8930 üzenetére
Mivel nem kínál részletes kalibrálási lehetőséget, mint a G-től felfelé, egyszerűen ki lehet hozni belőle a maximumot, talán műszer sem kell hozzá.
Gyári beállításokkal nézni önbecsapás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
frei34
csendes tag
Volt nálam egy Samsung 51 D6900 plazma,amit úgy hoztam el az üzletből,hogy a SAMSUNG felirat a jobb felső sarkába brutálisan bele volt égve,a panel ott el is szineződött sárgára...kiemelten ment a boltban,csak a samsung demoval....
kb 1 hónap normális használat mellett kezdett halványodni,aztán mire visszavittem,teljesen ki is ment belőle,igaz nem tettem volna rá 2 ft-ot sem,hogy kimegy,de mégis eltűnt.
3 hete cseréltem ki egy bontatlanra,a BL meccseket nem tettem ki nagyra,kb 10 perces ghostok voltak utánna és csak az eredményjelzőn,a csatorna logon nem. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz kalmanchris #8927 üzenetére
History HD, Discovery HD Showcase, Animal Planet HD - hirtelen 3 az általam leggyakrabban nézett tematikus HD-adók közül. Egyik logóját sem kell zoom-olni, teljesen plazmabarátok. Mind 1080i50Hz-ben ad, brutál penge minőségben. A NatGeo HD (amit zoom-olni) kell pont e penge minőség miatt még zoom-olva is olyan durván szép marad, hogy nem is venni észre, hogy zoom-mal megy. Amúgy emlékeim szerint ez utóbbinál is pont most lesz arculatváltás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kalmanchris
tag
válasz Voice24 #8926 üzenetére
A nat geo wild logója egyáltalán nem "gyilkos" logo, mivel részben átlátszó. Ellenben a sima natgeo HD már sokkal élénkebb.
A music channel-nél a képernyő jobb alján kiírják az internetcímüket. Na az is elég súlyos. Zoom-olni kell gyerekek, ha huzamosabb ideig nézünk ilyeneket.
Egyébként nem értem, főleg azokat a csatornákat, melyek HD-ban is sugároznak, hogy miért nem teszik átlátszóvá a logójukat? A retek klub is... a német rtl logo pl. átlátszó, mint ahogy a telaviv 2 is. -
BBéci
legenda
válasz Tristis #8922 üzenetére
Ízlés dolga, hogy ki mit szeret nézni. Engem jobban érdekel a Csillag születik és a Megasztár, mint bármilyen természetfilm. Függetlenül attól, melyik adón megy.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tristis
őstag
Fórumtársak, hagyjuk a legnagyobb, legundorítóbb kereskedelmi csatornát! Nem is értem minek ehhez olyan jó tv.... Tessék nézni sportot, vagy sci-fi sorozatokat, netán természetfilmet!
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
janos666
nagyúr
A kedvemért dobd már rá ezt a videót egy pendrive-ra vagy SD kártyára, told be a TV-be, indítsd el ismételgetett lejátszással, rakd be a TV-t Dynamic (Kiemelt) módba, húzd fel a Contrast 60-ra, Color Balance Warm-ra (Színegyensúly? Meleg? - bocs, nem használok magyarított menüket) ECO mód ki.
Vedd szemügyre a beragadt foltodat, majd hagyd így a TV-t 10-20 percre, ellenőrizd ismét és hagyd így továbbra is, ha még ott a folt. Végső esetben hagyd így akár egész estére és nézd meg reggel.
Egyszerűen nem fogom elhinni, ha még 24 óra múlva is ott van.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Voice24 #8917 üzenetére
Ezerszer lerágott csont, ne menjünk bele újra: a plazmatechnológia kezdettől fogva ilyen, mindenki tisztában van vele, akik lebeszélik is az embert a plazmáról, azoknak is az az első érvük anélkül, hogy egyáltalán ismernék a technológiát, hogy beég. Ezt kb. még a teljesen tudatlan honpolgár is tudja a plazmákról, annyira beivódott sztereotípiáról van szó (kb. az egyetlenről, aminek van némi alapja). Ennek ellenére sokan mégis úgy szembesülnek ezzel és csodálkoznak rá a problémára már plazmatulajként, mintha életükben nem is hallottak volna róla (pedig ez gyakorlatilag kizárt, hacsak nem valami üvegbúra alatt éltek, az információtól szánt szándékkal elzárva magukat). Kár erre bármilyen autós hasonlatot hozni, egyszerűen körültekintőnek kell lenni egy ilyen értékű készülék vásárlásakor, tudatosan kell meghozni a döntést és odafigyeléssel használni, amit meghálál. Eredetileg sem TV-nek készült a plazma, hanem eredendően filmnézésre, amire bőven alkalmasabb is, mint akármelyik mai LCD. A tuner ugyanúgy fogyasztói nyomásra került bele, mint a fehérmosás opció. Belerakták, az meg már a user-re van bízva, hogy mennyire vigyáz rá. A használatiban benne van, mit ne csinálj vele, innentől kezdve a te sarad. Mivel felhívták a figyelmed, eleve óvatosan kellene hozzáállni és kitapasztalni a határokat, hogy mit bír az adott készülék - mert mint leírtuk, egyébként van bennük szórás, van, amelyik egész toleráns - mint ahogy autóban is kifoghatsz megbízhatót és kevésbé jól működőt is. A legtöbb user ezt leszarja, mondván, hogy "ha mán ennyit fizettem érte, akkor menjen gond nélkül, ne én legyek a gépért, hanem fordítva!". Ha ilyen mentalitású az illető, akkor a közelébe se menjen a plazmának, erre szintén számtalanszor felhívtuk a figyelmet! Aki nem tudatos, nem néz utána annak, hogy mit vesz, az beégeti. Számos példát tudnék hozni egyébként a legkülönfélébb területekről, legyen az HiFi, modellezés, fotózás, stb., hogy mennyire mellé tud nyúlni az ember, ha nem olvas utána vásárlás előtt a dolgoknak, plusz az élet szinte minden területén igaz, hogy egy gépre is oda kell figyelni, karban kell tartani, kímélni kell, legyen az autó, karóra, vagy akár egy fűnyíró. Aki ilyen kompromisszumra nem képes, az vegyen LCD-t, bár hozzáteszem, hogy azt sem lehetetlen beégetni, ahogy arra BBéci is utalt az imént. 5 éve plazmázom, tudom, hogy mit visel el a technológia, odafigyelek rá és minimális kompromisszumokkal olyan élményt nyújt, amilyet egyetlen LCD sem tudna, filmnézéskor pedig minden alkalommal fülig ér a szám.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Voice24 #8917 üzenetére
Az veszi meg a példádban szereplő autót, aki válllja a feltételeket. Ugyanez vonatkozik a plazmatévékre, ha nem tudsz rá vigyázni, ne vegyél olyat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pkaresz
őstag
-
Voice24
őstag
Nekem egyre inkább az jön le, hogy a 30-as széria (tehát a 2011-es tévék) érzékenyebbek a ghostra, mint az előző éviek. Velem együtt voltak már itt páran, akik 2011-es modellen elég hamar tapasztaltak ilyesmit, míg a 20-as tulajok ezt rendszeresen cáfolták.
Egyébiránt azt talán elfogadnám "user-error"-nak, ha napi 16-20 órában retekklub menne, és emiatt égne be. De nehogy már nekem rója fel bármelyik gyártó, ha napi 3-4 órát (és azt sem egyhuzamban) merészelek nézni egy csatornát. És itt legyen szó akár a retekklubról, akár mondjuk NatGeo Wild-ról (mert biztos jön majd az igényes vs. igénytelen tévéző replika), mert mindkettőnek ugyanúgy sz@r a logója.Rossz hasonlattal olyan ez a beégés témakör illetve a gyártók ezirányú politikája (nem garanciás, mivel júzererror), mintha mondjuk egy autóra nem vonatkozna a jótállás, ha a használó nem állna meg mondjuk 2 km-enként 10 percre pihentetni a kicsikét, vagy hiába van benne mondjuk 5 férőhely, 4 személy 200 km-en történő folyamatos autóztatása júzererror lenne, hiába állna le útközben a kocsi, nem lenne garanciális a javítás.
Ezt már írtam korábban is, nem tudom megemészteni, hogy egy olyan problémát, amit a gyártó nem tud megoldani, szépen áthárít a használóra, lerázza magáról a felelősséget.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Általánosságban igazad van, viszont a beégésre, végleges képvisszamaradásra semmilyen szavatosság, garancia nem érvényes. Ha tetszik, ha nem tudomásul kell venni. Erre már az LCD tévék kezelési könyvében is felhívják a figyelmet.
-
ZedX
csendes tag
Okés, ebben a témában a magasabb technikai tudást ill. tapasztalatot el kell fogadni,
még ha nem is szívderítő ami rám vár.
Viszont azért a reklamációs alternatíva még ott van, ha tényleg ennyire lutri ahogy írjátok, és éppen egy gyengébb szériába vagy érzékenyebb panelba futottam bele, akkor dobjon nekem a plazmalottó egy másikat.
Fogyasztói jogokat érvényesíteni tudni kell, de ezen nem akarok vitát nyitni, mert nagyon messzire vezet.
Mindenesetre csak annyit mondok (mivel én is egy multinál dolgozok); ha mi látjuk hogy makacs az ügyfél, és nem adja fel, inkább cserélünk, még ha nincs is feltétlenül igaza.
A múlt hibáiból megtanulták az illetékesek, hogy még mindig ez a kisebb veszteség hosszú távon (ügyfélelégedettség, márkahűség, etc.).
Másrészt meg akkor reménytelen valami, ha meg sem próbálod. Akkor tényleg az. -
BBéci
legenda
Rendszeresen nézünk, leginkább a feleségem, sorozatokat (Csont, Mentalista, Grace, Csillag, X, stb.) mégsem égett be a logó. Az AXN-eseket nem sorolom fel, van vagy 3, az sem égett be.
-
erdoke
titán
Bizony, sokáig fog tartani, és valóban körülményes. Elkerülni is csak úgy lehetett volna, ha
- Kevesebb retekklubot néztek, és olyankor is néha kinagyítjátok.
- Alacsonyabb fényerővel és kontraszttal nézitek a kényes tartalmat (pl. fényes szobában az Öko módot ilyenkor érdemes kikapcsolni).
- Változatosabb forrással etetitek a tévét, gyakrabban nézve teljes képernyős, csúnya logóktól mentes filmeket.Nem lehetetlen, de tényleg odafigyelést igényel. Annak, aki eleve nagyon keveset néz fényes fehér logós TV csatornákat, szinte semmiféle kompromisszumot nem igényel a plazma, a többieknek a jobb filmezési élményhez meg kell békélni a tévézős kényelmetlenségekkel.
Nem elképzelhetetlen egyébként, hogy a 30-as NeoPDP úgy általában megint valamivel érzékenyebb, de ehhez alaposabban kellene vizsgálódni.
[ Szerkesztve ]
-
ZedX
csendes tag
Jó bocsi, nézzétek el nekem, kicsit felidegesített ez makacs ghost, eddig ilyen bajom még nem volt. Szerencsésen megúsztam.
Amúgymeg lehet szelektíven olvasok, de tényleg nem láttam hogy már írta, nyomkodtam a refresht, de nem jelent meg az a korábbi hozzászólás.
Mostmár látom. -
DM-Fan
Topikgazda
Ördögi kör ez: a plazma sokkal szebb képet produkál az analóg TV-adásokból (amúgy digitálisból is), viszont jobban oda kell rá figyelni. Legszerencsésebb eset az, ha olyan csatornákat kedvel az ember, amiknek nincs gond a logójával (1-2 kivételtől eltekintve az általam nézett tematikus HD-csatornák logójával szerencsére nincs gond), illetve, ha valaki eleve filmnézésre használja a TV-t.
Get Moded!
-
ZedX
csendes tag
Igenis, értettem! Úgy lesz, MesterÚr.
Lehet a szomszéd küldte rám a rontást. Addig mondogatta, hogy be fog égni, mert nála is beégett, hogy úgy lett. Ő azért váltott LCD-re, elege lett a plazmából. Mondjuk az övé egy LG volt, régebbi típus, és masszívan ott volt a ghost, nem is egy (sportcsatornák). -
DM-Fan
Topikgazda
-
ZedX
csendes tag
Jó, köszönöm a választ!
Sorry, lehet hogy már ötször írtad, azért a csillió hozzászólást nem nyálaztam át, bocsi.
Igyekszem kivarázsolni a ghostot, de ilyen módon trükközgetve igencsak sokáig eltart, és körülményes megoldás.
Kár hogy ez a beégés téma még mindig egy issue a plazmáknál. Reméltem hogy megúszom.
De nem úsztam meg.
Tehát azt mondod, legrosszabb esetben előfordulhat hogy tényleg beégett, és már semmi nem segít?
Szentelt víz sem? A piócás ember sem? -
DM-Fan
Topikgazda
Akkor leírom ötödször is: semmit nem kell csinálni, változó képtartalommal kell nézni a panelt, kerülni az RTL-logót (zoom) és minden olyan képelemet, ami folyamatosan egy helyen van jelen hosszabb ideig (értsd: mondjuk 10 percet meghaladóan). Ha ez csatornalogó, korhatárkarika, "x nap van hátra mari néni striptease-éig" felirat, akkor zoom. Ha normális, saját minőségi forrásból nézel filmet (DVD, BD, médialejátszó), akkor semmi gond nem lesz, mert ott nincs tartós képelem.
Idővel ki fog kopni, de ha valóban makacs ghost-ról van szó, akkor ez nem 2 nap lesz. Türelem, ha nem égett be (erre kicsi az esély), akkor pár hét alatt teljesen eltűnik majd, ha nem erősítesz rá újra azáltal, hogy megint zoom nélkül nézed.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest