Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
eReL1
tag
Én elhiszem, de melyiknek higgyek a honlapjuknak vagy a csomagfeliratuknak?
A gyorsaság, vevőközpontúság erősen pozitív, de a precizitás eddig negatív pont. (Mellékesen a webáruházuk egy rossz vicc...)
Ez az elviszem, kipróbálom remek dolog, de Bp-n nagyon ritkán járok, partnerük nincs itt, oda-vissza küldözgetni meg elég körülményes lenne. (pl.: A mostani csomag ajánlott postai levélként jött, de a postás lusta volt még csengetni is, csak bedobta a postaládába az ajánlott küldeményt. Erről ennyit.)
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.
-
DM-Fan
Topikgazda
Ha bele tudsz nézni vásárlás előtt a lemezbe, akkor arra figyelj, hogy a menübe lépve legalul kell lennie egy User Guide menüpontnak (ez a pocsék kiadáson nincs). A User Guide menüponton belül pedig látod kell a pocket BLU logót.
Sajnos külsőre (tehát tokot vagy lemezszitázást tekintve) tudtommal nem lehet megkülönböztetni a két kiadást. Nekem szerencsém volt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
A KáCsá-nak elhiheted, hogy az van, amit mondanak, de amúgy ha nem megfelelő a sávszél, azt úgyis látod. Náluk egyébként kaució ellenében el lehet vinni akár több kábelt is, ki tudod próbálni azokat, össze tudod hasonlítani, majd ami nem kell, azt visszaviszed.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem is mindegy, hogy melyiket veszed. Van belőle revízionált kiadás, mert az első széria tényleg pocsék volt. Én már az újból vettem, szerintem jelenleg már nem is nagyon kapsz mást. Ennek az újnak már brutális transzfere van, abszolút referencia minőség, a legjobb BD-im között van.
Get Moded!
-
eReL1
tag
Én is így gondolom az eddigi olvasgatásaim eredményeként.
Az is eszeme jutott, hogy lehet, hogy elírás, és High Speed a kábel (mert a típusjel - KCS-HH1 - megegyezik a csomag címkéjén és a honlapon, sőt, a honlapon KCS1-HH1-ből csak High Speed van).Lehet ellenőrizni valamivel, hogy High Speed vagy Standard kábelről van szó vagy el kell hinni a gyártónak, amit mond (leír), és kész?
(Mindenesetre e-mail ment a cégnek, hogy akkor most mi van.)
-
BBéci
legenda
-
-
DM-Fan
Topikgazda
-
-
eReL1
tag
Úgy látom, elég vegyes lett a topik mostaság, így én is felhozok egy olyan témát, ami viszonylag régen volt: kábel.
Aki találkozott már iIlyennel: [link] mi a véleménye róla, mire elég?
Rendeltem ilyet, meg is érkezett (kipórálni holnap tudom), de feltűnt, hogy itt a linken az van, hogy 'HIGH SPEED HDMI® CABLE WITH ETHERNET', az enyém csomagolásának a címkéjén pedig a 'Standard HDMI® CABLE WITH ETHERNET' felirat szerepel + a csatlakozóján a HDMI 1.4 felirat.
[ Szerkesztve ]
-
XtremLor
őstag
Reggel radugtam a fogyasztasmerot a g30-as tv-re, eloszor meglepodtem porgette rendesen 220-250W , gondoltam is magamban szep szamok kezdesnek amint allitottam a kepen 60-150 kozott mozgott javareszt.
Delutan 4 oras jaratas utan / full hd animacios film ment, itt megkel jegyezni eleg vilagos volt a szinvilaga, es meg igy is a teljes fogyasztas: 0.5kw
Teljesen rendben van, tartottam vasarlaskor kicsit tole, mennyi kraftal is fogja beerni, mar megnyugodtam."Legen...Wait for it...Dary"
-
DM-Fan
Topikgazda
Sokáig én is Gladiátor DTS-hangsávját (meg a T2-ét) hallgattam elsők között minden egyes, a rendszeren eszközölt változtatás után. Igazán akkor döbbentem le, amikor megvettem a Gladiátor dupla BD-t (MM-ban kemény 2.990 Ft-ért) és meghallottam, hogy a DVD-s hangsáv csak integethet a DTS-HD MA-nak. Na azóta egyértelmű számomra, hogy az, hogy a DVD-n az látszik, hogy DTS-sáv van rajta, az bizony nem jelenti azt, hogy az tud is úgy szólni, ahogy eredetileg kellene neki. Sajnos közel sem veszteségmentes és mostanság valahogy a keverés is precízebb, mint évekkel ezelőtt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
Ez esetben valahol félresiklott a beszélgetés, a lossless hangokat különösebben nincs értelme a DVD hangsávjaihoz hasonlítani. Bár jó filmeknél nekem megteszi egy DVD-s szintű DTS is, nem igazán azon múlik. Bárcsak lenne minden filmnek egy Gladiátor DVD minőségű hangsávja.
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
Topikgazda
"Ha beismered, hogy nem hallgattad a core-t a DVD-s DTS-hez, akkor tulajdonképpen miről is beszélünk?"
Az általad jelzett filmek esetében nem hallgattam a Core hangot, mivel azok itt vannak BD-n a polcon és veszteségmentesen hallgatom őket (miért is butítanám?). Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne más filmek esetében összehasonlítási alapom a polcon levő DVD és a release-ben levő DTS-Core között. Hidd el, van összehasonlítási alapom, ez alapján merem azt mondani, hogy már a Core is jóval többet nyújt, mint az átlag DVD-s DTS - ami mondjuk nem értem, hogy miért ilyen hihetetlen egyesek számára: eleve duplája a bitrátája DVD-k DTS hangjának (hagyjuk most azt a pár kivételt a DVD-k közül, amelyek magas bitrátások), plusz ugye már a Core is az újrakevert hang, a DVD-s DTS viszont a régi (adott esetben 10+ éves mix). Szóval egyáltalán nem blabla, amit írtam!
Ráadásul az én eredeti kijelentésem anno az volt, hogy a DVD-k DTS hangja és a DTS-HD MA között sok nagyságrendnyi a különbség. A Core-t nem én kevertem az egyvelegbe. Szóval ne ferdíts!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gyuri74
csendes tag
Üdv!
Nem mazsoláztam végig az összes bejegyzést, de a kereső nem dobott ki érdemi hozzászólást.
A kérdésem a következő:
Panasonic Viera TV skype-hoz ugye jó drága kamerát próbál adni..
A logitech-nek már 10000-től vannak jó HD-s kamerái amik elvileg tudják azt a kodeket amit a TV használ.
Ahogy nézegettem az LG kamerája is kísértetiesen hasonlít a Panasonic-ra.
Valaki esetleg próbálta már nem gyári kamerával?
Vagy lehetősége van-e valakinek kipróbálni, nekem nincs rá keretem hogy próbálgassak.
Mert mondjuk 10 körül megérné, de 38-ért nem.
Remélem nem bonyolítottam túl a kérdést!
Ha már esetleg volt róla szó akkor idézze fel valaki, köszönöm!
Gyuri -
erdoke
titán
Valamit félreértesz, én olyat még vélétlenül se írtam, hogy a DVD-s jobban szólna.
Ha beismered, hogy nem hallgattad a core-t a DVD-s DTS-hez, akkor tulajdonképpen miről is beszélünk?
"a lényegi többlet már bizony a DTS Core-ban is benne van"
Ez elég csúnya blabla, különösen az ezt megelőző mondatod fényében.
-
DM-Fan
Topikgazda
Olvasd el még egyszer, amit írtam:
"Mutass olyan DVD-s DTS hangot, amit 1,5 MBit/s-es bitrátájú és ténylegesen szól is úgy, mint az átlag Core!"
A két tagmondat közé "és"-t tettem, nem "vagy"-ot! Nem a DVD-s bitrátát kérdőjeleztem meg, hanem hogy jobban szólna.
A felsoroltak közül DVD-n és BD-n is megvan: az Apollo 13, a Farkasokkal táncoló, a Halálos fegyverek, a Gladiátor.
Egyik DVD sem szól közel sem olyan részletezően, mint a BD. Igaz, nem a Core-ról beszélek, hanem a teljes HD-hangról, de BBéci kollégával egyetértve a lényegi többlet már bizony a DTS Core-ban is benne van. Remaster-elik, újrakeverik, jobban szétdobják térben a hangokat a BD-kiadásokra, tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
Azt végképp nem mondtam, hogy az újabb hang verziók ne szólnának jobban, de sok esetben elég jó hang volt a másfeles DVD-s DTS. Az említett Repülő tőrök klánja esetében pl. nem hallottam különbséget a webes mkv DTS-e és a DVD-s között, bár lehet, pont azért, mert azt használták fel.
Azt pedig végképp nem hiszem, hogy maga a tömörítési algoritmus gyökeresen megváltozott volna az újabb DVD-k és a BD-s core között. Nyilván a régi filmek hangja eleve nem az a szint, mint amit pár éve rögzítettek nagy költségvetéssel és modern technikával.A legjobb aláírás a héten
-
BBéci
legenda
A Galdiátorral régen teszteltem, demóztam, de messze nincs benne annyi részlet, mint a másfeles core-ban, emiatt a jelenlétérzet nem alakul ki a nézőben.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
stifi82
aktív tag
Megvettem g30at fülig ér a szám kép az eszméletlen még veszek 1 dvb-t hez antennát padláson elhelyezhetőt tippeket várok milyent érdemes most 1 analogh van hol megy hol nem. Media lejátszója sem olyan vészes 80%ban vitt mindent még az 5.1 es hangokat is kivitte na akkor nagyon megörültem. Ajánlom mindenkinek 160e-t megér 2év gari van rá ettől kicsit félek s20ra volt 5év az meg nyugtatóbb volt.
-
Tomocso
tag
válasz Gabor970 #6156 üzenetére
Külső playert nem akarok venni inkább pc-ről fogok lejátszani szerintem!!
Ma voltam egy Euronicsban és volt kiállítva egy 51D550 annyira nem esett le az állam a képminőségétől de a mérete viszont nagyon meggyőzött, volt mellette egy 42 colos másik az bizony picike volt!! Tehát maradok a min 50 colnál így szerintem ezt fogom választani. Ha nem látok ennél jobb képmiőségű tv-t akkor úgysem fog zavarni illetve észre sem fogom venni hogy szarabb a képe!!
Ja és 249.900-ra volt kirakva az ár, mondtam hogy a neten 197-ért van. A srác gyorsan megnézte mondta: Huuh tényleg, akkor 198.000-ért elviheted!! Vicces hogy mennyire kiszórják ezeket!!-
-
erdoke
titán
Úgy csináltok, mint akik BD-vel a kezükben születtek... Egy egyszerű gugli keresés kidob több tucat 1509-es DTS-es DVD-t, de íme néhány példa az ABC elejéről:
12 Monkeys, Amistad, Antz, Apollo 13, Born on the 4th of Juy, Dances With Wolves, Dante's Peak, Dragonheart, Interview With the Vampire, The Jackal, Leathal Weapon 1-2-3, stb.
Szerintem már a Gladiátor 754kbps DTS-ES Discrete 6.1 se szól rosszul.(#6168) spiky03
Az U-571 pont nem 1,5 Mbites.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
-
BBéci
legenda
"Mutass olyan DVD-s DTS hangot, amit 1,5 MBit/s-es bitrátájú "
Erre én is nagyon kíváncsi vagyok, ha létezik olyan, meg fogom hallgatni!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
Mutass olyan DVD-s DTS hangot, amit 1,5 MBit/s-es bitrátájú és ténylegesen szól is úgy, mint az átlag Core! Már múltkor is írtuk egyébként, hogy nem csak a bitráta adja a két formátum közti - igencsak szembeötlő - különbséget. A DTS-HD meg ugye ehhez képest is más kategória, a Dolby TrueHD nem különben.
Mióta a Pink Funhouse Tour BD Dolby TrueHD-ját, illetve a Queen: Rock Montreal DTS-HD Master HR (96/24)-ját hallottam, elég nehéz meggyőzni, hogy jó az a sima DVD DTS is. Persze jó, csak nem ezek után hallgatva.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #6159 üzenetére
Folytassuk a Házimozi erősítős topikban!
Itt még annyit, hogy a DVD-ken lévő DTS hangsáv legtöbb esetben nem éri el a core bitrátáját, annak csak fele, én nem azokra gondoltam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
spiky03
veterán
Arra esetleg tudsz választ adni, hogy mi az "legolcsóbb" erősítés és a hozzájuk passzoló hangfal szett, amin érezhetőek ezek a különbségek?
Amúgy teljesen egyetértek veled, DTS-nél nem szabad lentebb adni. Én is igyekszem olyan DVD-ket (mert még nincs nagy tv-m, így számomra még elvezhetetlen a HD) beszerezni, amin az eredeti hang az DTS.
Lásd U-571.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
A múltkori DTS-HD MA kontra DTS core vitába nem folytam bele, most elmesélem a tapasztalataimat, véleményemet.
A core többnyire eszméletlen jól szól (amennyiben a hangmérnök jól végezte a munkáját), nagyon erősen kell figyelni, hogy a HD többletét meghalljam. A különbség apró részletekben jelentkezik, amit valóban csak a drágább rendszerek képesek megjeleníteni.
A Házimozi erősítős topikban mesélte egyik fórumtársunk, hogy H/K AVR 255 erősítője helyett kapott egy 460-ast és olyan részletek kerültek elő a jól ismert, számtalanszor nézett és hallgatott filmekből, zenékből, amelyek létezéséről korábban fogalma sem volt. Most ahhoz illő hangdobozokra gyűjt.
Az általam használt házimozi rendszer(ek, mert gyakran változnak az alkotóelemek) összértéke bőven 2 M Ft feletti - ebben nincsenek benne a képmegjelenítő eszközök - mégis gyakran megelégszem a DTS core hanggal. Viszont annál lejjebb nem adom!
A mindenáron való HD hang hajszolást értelmetlennek vélem. Természetesen nem vagyok ellene, értékelem és élvezem, de nem is fetisizálom. Alsó-középkategóriában is észlelhető a különbség, de élvezeti faktorban alig nyújt többet.
Azok a filmek - nagyon kevés van belőlük - amelyeknek 4000 kbps körüli, vagy afeletti bitrátájú a HD sávja, tényleg nagyobb élményt adnak teljes valójukban, mint a core változatuk, de azt meg is kell szólaltatni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Amióta ismét vetítőt tesztelek, rohamosan fogynak a megnézendő filmjeim. Tegnap előszedtem a Die Hard 4-et, remekül szórakoztam. Néha 2-3 filmet megnézek egyhuzamban, azért fórumozom a korábbinál kevesebbet.
4 hete csak a merevlemezes felvevő programozásához kapcsoltam be a tévét.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gabor970
addikt
válasz Tomocso #6116 üzenetére
ha veszel külső médiaplayert, akkor vegyél 50U30-at, ha nem veszel, akkor PS51D550. Sztem nem bonyolult a képlet. Én azt javallom, hogy vegyél külső playert. (azzal együtt, hogy én májusban lesz két éve, hogy egy C szériás samunak csak a belső playerét használom)
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BBéci
legenda
válasz Gabor970 #6153 üzenetére
és a kollégádé, ez követendő példa!
Én is tévé nélkül nőttem fel, viszont úgy mentem első osztályba, hogy folyékonyan olvastam, már túl voltam néhány könyvön.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gabor970
addikt
én őszintén a legnagyobb tisztelettel nézek az egyik kollégámra, akinek a 4 éves kislánya még nem látott bekapcsolva televíziót. Felnézek rá, mert sosem lusta játszani/foglalkozni a kislánnyal, mindegy mikor és mennyi munka után van épp.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
hoffman_
nagyúr
Nincs mit. Arra figyelj, hol veszed meg, nem éri meg ilyen áron, ha csak egy noname webshopnál van, a garancia fontos. Nem rég volt szó róla, hogy hol van ennyiért, olvass vissza, 1-2 oldalon belül itt kell lennie.
TCr:
A Panashopban a G30 170 - de még így is nagyon jó ár, és az a 3 év gari atombiztos.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
gyiku
nagyúr
hi, milyen 42es pana plazmat 140k-ig? 3d nem kell.
hüllő
-
-
Fernet
senior tag
Hányszor megfogadtam már, hogy vásárlás után nem nézem az aktuális árakat...
Na de egy G30-as olcsóbb most mint amennyiért az S20-ast vettem tavaly?
Huhh... -
hoffman_
nagyúr
válasz < CyberBob > #6133 üzenetére
Tévézésre én is plazmát preferálok, nyilván, ezért van az. De telefonba, tabletbe, kézi játékkonzolba, nagymamának napi 8 óra folyamatos aszto show-ra és millió+1 helyre nem alkalmasak, akármi lesz Amúgy meg az LCD-nek is vannak előnyei, engem nem zavar, hogy van a piacon, a 3 tévé van itthon, ebből 2 LCD, tökéletesen betöltik a funkciójukat.
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
-
hoffman_
nagyúr
válasz < CyberBob > #6128 üzenetére
az OLED sem fog jobban beégni mint a plazma, amúgy is elég hasonlóak a rossz tulajdonságaik
Nem érted, amit mondani akarok. Tök 8, hogy fele annyira, vagy kétszer annyira hajlamos rá. Ha hajlamos, akkor vannak területek, ahova egyszerűen alkalmatlan, az LCD-t nem lehet kiszorítani vele.
-
BBéci
legenda
Nem vádoltalak azzal, hogy a gyerkőceid felügyelet nélkül tévéztek, csupán a saját hozzáállásomat világítottam meg. Szerintem egyáltalán nem kellene tévét bámulnia egy 6 év alatti gyereknek, esetleg napi fél órát engedélyeznék.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz < CyberBob > #6128 üzenetére
Egyrészt nem 60"-os, hanem 55"-os az az LG OLED és tudtommal nem annak az ára lesz 8000 dollár (de ha mégis, akkor is lényegtelen, mert a 8000 dolláros ár is megfizethetetlen), másrészt meg az említett Panasonic árlistáról már aznap kiderült, hogy kamu, a 65"-os VT sem szokott többe kerülni, mint 1,1 mFt (jelenleg a 65VT30 900 eFt alatt elérhető - pedig annál jelenleg aligha van jobb TV forgalomban), márpedig ennek a 8000 dolláros OLED-ár majdcsak a duplája (most konkrétan 2 darab 65VT30-at kapnál belőle), ráadásul 10"-lal kisebb is lenne az az OLED. Fél év alatt a felére esik az OLED ára? Persze, csak én már rég nem hiszek a tündérmesékben. Egyébként még ha igaz is lenne (ami kizárt), a 4000 dollár is baromi sok egy 55"-os, kiforratlan technológiájú TV-ért.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
< CyberBob >
őstag
Ha jól emlékszem akkor a januárban bemutatott LG 60 colos OLED-nek 8000 dollárt írtak és jövőre felezést ígértek. Itt a fórumon meg linkelt valaki egy Panasonic árlistát az idei modellekről és a csúcs plazma 6000 dollár volt hasonló méretben. De tényleg kár találgatni hiszen őszre ígérték azt majd meglátjuk. Amúgy a Sony féle valódi led tv is még bekavarhat úgy hogy szerintem a mostani mozgolódásnak lesz eredménye. Az idén úgy is plazmát tervezek venni persze ha csökkentik a fentebb említett "tulajdonságokat" vagy én szokom meg, aztán mire lejár az 5 év garancia már jöhet is az OLED.
hoffman_: az OLED sem fog jobban beégni mint a plazma, amúgy is elég hasonlóak a rossz tulajdonságaik.
[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz < CyberBob > #6114 üzenetére
"Teljesen igazad van, hogy eddig ment a tökölés viszont már tavaly zsák számra hordták az OLED-be a pénzt és idén már kereskedelmi forgalomba is hozzák."
Már tavaly (sőt, mostmár tavaly előtt) is kereskedelmi forgalomban voltak OLED TV-k, mégsem látszik áttörés azóta sem, mozgolódnak ugyan a gyártók, be-be mutatnak egy-egy prototípust (zömében azok sem nagyobbak 32"-nál, de inkább még kisebbek - jó, most az LG-nek volt egy 55"-os példánya - gondolom 1000 példányból azt a CES-re szánt darabot sikerült hibamentesre megépíteni), amelyből talán lesz ugyan kis számú szériagyártás is, de semmi több és nem is nagyon lehet olvasni, hogy vennék, mert horror ára van. Az LG nagynak mondható OLED-jével kapcsolatban még a gyártó sem tudott mondani sem forgalomba kerülési dátumot, sem árat, amelyiknek meg tudjuk az árát, azt meg inkább ne tudnánk, mert kb. 2 darab csúcs Pana-plazmát vehetnél belőle 65"-os méretben. Nem hiszek én már ebben. Szemmel láthatólag is kb. fele olyan sebességgel halad a fejlesztése, mint anno a plazmáénak, 10 év alatt még kvázi beindulni sem tudott a TV-tömeggyártás az OLED kapcsán, gondolj bele, hogy a plazmának meg a tömeggyártás beindulása után kellett még közel 10 év, hogy normalizálódjon a jelenlegire az árszintje úgy, hogy az LCD már akkor is ott volt mellette alternatívaként - sőt, akkoriban még a kisebb felbontású panelek miatt a CRT is versenyképes alternatíva volt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Tomocso #6116 üzenetére
Ennyi pénzből nem fogsz tudni olyan TV-t venni, ami áll-leejtős lenne. Vagy az általad is említett Samsung 51D550 van az elcseszett firmware-rel, vagy a Panasonic 50U30-as belépő 2D plazmája, ami kicsivel jobb képminőséget hoz, mint a Samsung - legalábbis feketeszintben mindenképp jobb, viszont szolgáltatások és csatlakozók terén eléggé gyér.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz slick-adam #6108 üzenetére
Rossz hírem van: kb. a szerencsén múlik, hogy a GW30-ad kevésbé ghost-ol, mint a VT30-ad. Könnyen lehet, hogy ha kicserélteted a zúgás miatt, akkor kapsz egy olyan példányt, ami ugyanolyan mértékben fog ghost-olni, mint a VT30-ad és akkor lesz egy gyengébb TV-d, ami ugyanúgy idegesíteni fog.
A GT és VT között nem a feketeszintbeli különbség a lényegi - nem is tudom, hogy ki állított neked ilyet - itt biztosan senki sem, de nem tudom, ez most honnan jött neked, mikor egy GW-t és egy VT-t hasonlítasz - na nem mintha ott más lenne a helyzet feketeszint terén, mindkettő brutálisan jó. A GW-től azonban a VT lényegesen jobb más képalkotási téren, én konkrétan semmi pénzért nem cserélnék egy VT-t egy GW-re, mégha jobban ghost-olna is az előbbi. Szóval én inkább a VT30-at cseréltetném a helyedben, bár azt csak azért nem fogják kicserélni, mert szerinted jobban ghost-ol, mint ahogy Te jónak látnád.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
-
erdoke
titán
Én pedig órák óta bámulom a lassan halványodó Minimax ghostot, amit reggeltől délutánig hoztak össze a kölkök...
Más. Beállíttattam a UPC-vel az egy hónapig ingyenes HBO pakkot, benne a HD-t, és meg kell hagyni elég jó képe van valami gagyi edemszendlörös vígjátéknak, ami most megy. Jobbnak tűnik a kép, mint a 3 hónapig free FilmBox HD-nak.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz slick-adam #6108 üzenetére
Tavaly 4 hónapig volt nálam VT30, bejáratással nem foglalkoztam, úgy használtam, ahogy számomra kényelmes. 1 percnél tovább tartó ghostot sem láttam rajta.
-
KTTech
veterán
-
Tomocso
tag
Akkor változtatnék a kérdésemen! Milyen TV-t ajánlanátok min. 50-est 200e Ft-ig???
Köszi
Tomi
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz < CyberBob > #6114 üzenetére
A plazma beégésével nekem sincs bajom, ha visszaolvasol látod, én az OLED-ről beszélek. Ha arra írtad, hogy felfújták, akkor ok. Viszont egy Win Desktop nem 3 órát megy, még nálam is napi szinten 10-et, erre azért nem jó a plazma semmiképp.
-
< CyberBob >
őstag
Teljesen igazad van, hogy eddig ment a tökölés viszont már tavaly zsák számra hordták az OLED-be a pénzt és idén már kereskedelmi forgalomba is hozzák. Még az ilyen rugalmatlan cég is mint a Sony rájött, hogy hibázott amikor feladta a gyártást akkor a Samsung a szokásos úthenger gyakorlatával meg fogja oldani a hibákat. Nézd meg idén a Panasonic is hogy ráfeküdt az lcd gyártásra, nem csodálkoznék ha ő is beleugrana később az OLED gyártásba hiszen jelenleg az válthatja csak le.
hoffman_: a beégést felfúják csak. Mikor nálam volt a g30-as és 2-3 órán keresztül Windows ablakok voltak rajta akkor is csak pár percig láttam a nyomát halványan és közelről. Pedig nekem a crt után nagyon harmatos volt a fénye ezért fel is volt tekerve rendesen. Az lcd pedig azért fújt ki mert már nincs olyan érdemi fejleszteni való rajta amivel el lehetne adni ha csak nem az árcsökkentés és méretnöveléssel.
-
szonti
aktív tag
válasz Tomocso #6111 üzenetére
Amit meg akarsz venni, azt előtte mindenképpen nézd meg, ez alap dolog. Vannak amúgy még más tvk is 51d550 en kívül. Bár mondjuk az 50u30 van ami árban a közelébe van 160 körül. Ez a panasonic alap fullhd tvje, nem tudom az 51d550-hez képest hol helyezkedik el képminőségben annak rossz firmwar-je miatt.
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok érdekességnek nézzétek meg a Iron.men2 cimű filmet jövőbe mutató kijelzők vannak benne.
-
szonti
aktív tag
válasz Tomocso #6106 üzenetére
Azért, ha van hely a nagyobb tvnek, olyan könnyen ne mondj le róla! Ne ahhoz viszonyíts h 82 centihez képest baromi nagy lesz, mert később azt is kicsinek fogod találni. Egy 50" os tvnél fullhd adást 2 méterről optimális nézni, 42"-nál ez 1,66m. Szóval ha tudsz mozogni a székkel, akkor nem rossz, de ha távolabbról tudod csak nézni akkor sztem ne mondj le olyan könnyen az 50" ról!
Slick-adam: Érdekes, amit írsz, h GW30 kevésbé hajlamos ghostra a megfigyelésed alapján. Neo-plasma mind a 2 ha jól tudom?! Ugyanolyan beállításokkal hajtod, gondolok itt a kontrasztra és a fényerőre, mert az eléggé befolyásolja a ghostra való hajlamot, ha igen, akkor valóban ugyanolyan panelek között is lehetnek eltérések ghost tekintetében, hiába ugyanúgy gyártják őket (valsz az alapanyagokban lévő minimális eltérések v vmi miatt).
[ Szerkesztve ]
-
slick-adam
aktív tag
kivancsi vagyok, hogy az en VT30-om erzekeny peldany-e, vagy az osszesre vonatkozik, de kiprobaltam es a GW30 SOKKAL ellenallobb a ghost-nak. meg ugy is, hogy eddig 3 orat ment, a VT meg mar 150-200 ora kozott jar.
probaltam ugy, hogy kinthagytam a menut kb 2 percre mindketton es utana fekete kepernyore valtas -> VT-n tisztan kivehetok a feliratok, GW-n max foltok lathatoak.
utana jatek. Resident Evil 5 HUD eseteben ugyanez, sot GW-n alig lathato kb. 50 perc utan.szoval ugy lett, ahogy gondoltam. remelem ha kicserelem a bugas miatt, a kovetkezo is ilyen ellenallo lesz.
sajnos az ugyancsak hirhedt ingadozo fenyerot is eszrevettem a GW-n mar most, mig a VT-n eddig nem jelentkezett (pedig annal is van... elvileg).ja... VT feketeje csak egy hangyanyit jobb. megneztem oket egymas mellett kulonbozo beallitasokkal is. szoval aki azt mondja, hogy a GT, VT, ... feketeje lenyegesen jobb, az buta. maximum igy egymas mellett lathato sasszemmel, vagy ha egy keszulek kimeri...
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz < CyberBob > #6102 üzenetére
Az a baj az OLED-del, hogy már kb. 2004 óta ezt szajkózzák és olvashatod mindenhol, hogy most már mindjárt itt van, már mindjárt ott lesz a nappalidban 60"-os méretben, már majdnem tudjuk garantálni a 15.000 óra fölötti üzemidőt, már majdnem stabil a színkeverése, már majdnem megoldott a színkomponensek egyenlő ütemű öregedése, már majdnem tudjuk nagy méretben gazdaságosan gyártani, már majdnem tudjuk garantálni az egyes panelek közel azonos minőségét, csak már közben 2012-t írunk és még egyik sem igazán megoldott most sem. Telefonkijelzőként lehet, hogy impresszív, de még két, ugyanazon szériából származó SGS 2-t egymás mellé téve is látszik, hogy nem produkálnak azonos színhőmérsékletet. Egyik így sikerült, a másik úgy. Ezen túlmenően a beégés ugyanúgy probléma lesz rajtuk, mint a plazmákon. A PS Vita is új fejlesztés, mégis kazalnyi panasz van az OLED kijelzőjével kapcsolatban és a Sony már a kiadás másnapján kénytelen volt magyarázkodni miatta. Szóval majd hiszem, ha látom a kiváló színhűségű és képkarakterisztikájú, 60"-os OLED-eket elfogadható áron. Csak tartok tőle, hogy erre még legalább újabb 10 évet kell várni, addigra meg ez a technológia úgy ahogy van elavult lesz.
Hogy jót is írjak: a Samsung csúcstelefonjaiban brutális a SAMOLED kijelző, a fekete olyan fekete, amilyet plazma sosem fog adni. Csak ugye ne felejtsük el, hogy itt igen kis méretre jut viszonylag nagy felbontás, nagy pixelsűrűséggel, így könnyű impresszívnek lenni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Tomocso #6101 üzenetére
Ha az 51D550 és a 42G30 közül kéne választani, akkor a méret a Samsung, a képminőség pedig a Pana mellett szól. Az 51D550-et elrontották az utolsó firmware-rel, megemelkedett a minimális feketeszint, növekedett a zajszint. A 42G30 viszont a 160 eFt-os árával bombavétel, képminőség/feketeszint tekintetében is kiváló. 3D-t nem tud, de szerintem ez csak előnyére válik. Ha 5 év múlva veszel következő TV-t, akkor biztos, hogy nem a jelenlegi 3D-technológia fog uralkodni - már ha lesz még akkor egyáltalán 3D. Arról nem is beszélve, hogy az a kevés 3D tartalom is elég mesterkélt, az általános képminőségből pedig áldozol miatta. Inkább egy minőségi 2D képed legyen, mint egy olyan amilyen 3D! A Pana G30 kiváló TV, ha a mérettel meg tudsz barátkozni, akkor nem nagyon van jobb ár/érték arányú TV jelenleg.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
hoffman_
nagyúr
válasz < CyberBob > #6102 üzenetére
Ha a beégés jelensége OLED-nél is jelen lesz(nem tudom, DM-Fanra alapozok), akkor az LCD nem megy nyugdíjba.
-
< CyberBob >
őstag
válasz janos666 #6100 üzenetére
Persze, hogy van még tartalék a plazmában és egy ideig együtt fog futni az OLED-el de már kevesebb van előtte mint mögötte. Alapvetően én az lcd-k leváltását várom tőle, mert egyszerűen nem alternatívája a plazmának. Viszont ha az új Pana plazmák is annyira fognak foszfor lagolni és vibrálni mint a tavalyiak akkor gőzöm sincs mit fogok venni.
-
Tomocso
tag
Sziasztok!
Én május körül tudnék 200e Ft-ot rászánni egy TV-re!! Most akkor mi lesz, lehet hogy nem is tudok venni tavaji modellt mert már csak az idei ultradrágák lesznek??
egyébként mi a véleményetek a samu 51d550-ről? Ezt néztem ki magamnak, de másik fórumon a samukat nagyon fikázták!! Néztem a 42G30-at is de az kissebb meg nincs 3d!
Azért akarok 3d-t mert nem mostanában fogok tv-t venni (legalább 5 év) és hát akkor már fejlődjek a korral!!köszi
Tomi
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest