-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
Gigi01
őstag
Most megnéztem úgy,hogy nem nagyon nézelődök,csak nagyjából egy bizonyos területre,akkor nem látom.
Pedig a látószög nem nagy,sőt még messzebb is ültem emiatt.
Lehet azért kapkodom úgy a tekintetem,mert nem akarok lemaradni semmiről,hisz minden gyönyörű.
Megpróbálom kicsit kontrollálni magam,lehet a kivetítőnél szoktam rá erre.Bár a villogást mint ha érzékelném,de adok annak is még egy kis időt,majd kalibráltatom.
-
Gicz
addikt
válasz Gigi01 #66782 üzenetére
amiről beszél, azt én is látom, ha rángatod a szemed ide-oda, akkor szivárványozik. ez amiatt kehet, h a különböző színeket különböző időben villantja fel a tv(subfield) és ha a szemedet rángatod, akkor a subfieldeket látod.
de ehhez konkrétan rángatni kell a szemed h lásd. eleinte engem is zavart, de most már csak ritkán tűnik fel, illetve 50 alatti kontrasztnál nagyon ritka.
-
Gigi01
őstag
válasz bigdady #66781 üzenetére
Sin City trailer-t megnézhetnéd.
Én most betettem,lepause-stam.
Ha egy pontra nézek,szép a kép,de amint megmozdítom a szemem tekintetem,akkor bevillan.
Már jobban nem tudom leírni.És ez van mozgás közben is.[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
En mozgasnal eszlelek neha zold utanahuzast st60-on
-
Gigi01
őstag
válasz DM-Fan #66779 üzenetére
Akkor mit látni az említett filmnél?
Én azt látom.Mint a dlp-nél,itt is szivárványozást látok.
Csak ott piros-kékesen,ha jól emlékszem,itt meg zöld-sárga.
Sötét háttér,megcsillanó,fényes akármi,ha mozgatom a szemgolyóm fel-le,jobbra-balra,az felerősíti a jelenséget.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gigi01 #66769 üzenetére
"A másik meg a foszforlagg. Szinte mindig érzékelem.Beraktam a Sin City-t,hát nézhetetlen,annyira zavar."
Direkt a Sin City-t szokták foszforlag tesztelésre használni, nem csodálkozok, hogy láttad rajta. De én speciel más anyagok esetében alig-alig találkozok vele az ST50-en, ST60-at is láttam nem egyet, ott sem volt olyan feltűnő a jelenség, mint ahogy te írod.
A Sin City-n kívül milyen forrásokon látod olyan durván a foszforlagot?[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gigi01 #66769 üzenetére
"Ha egy képen van mondjuk egy ember fehér háttérrel,nem bírok az emberre fókuszálni,mert
a világosabb részek zavaróan világosak.(remélem értitek)"A leírtak alapján meggyőződésem, hogy nincs jól beállítva/kalibrálva a TV-d, legalábbis ilyet nem szabadna tapasztalnod.
A vibrálás sajnos tényleg olyan, hogy vagy érzékeny rá az ember szeme, vagy nem. Ha zavar, azt tényleg nehéz tolerálni.
A foszforlag előtt is kicsit értetlenül állok, mert nem nagyon panaszkodtak rá az ST60 tulajok, én magam a VT60-on pedig kellően minőségi anyagból szinte nyomát sem látom.
A DLP szivárványosodását én is látom, az engem is zavar.Szóval szerintem először be kéne állítani szakszerűen a TV-det, aztán ha akkor sem tetszik a képe, akkor tényleg túl kell adni rajta.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz laszlo168 #66762 üzenetére
Köszönjük a tőled megszokott, konstruktív hozzászólást! Elhisszük, hogy savanyú a szőlő, de mai napig lehet Pana (és más) plazmát is venni és ha már nem lehet majd, akkor is hosszú évekig lesz miről tapasztalatot cserélni velük kapcsolatban (az LCD ezen magasságokba évek múltán sem igen fog felérni), még akkor is, ha neked ez nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gyulus76
aktív tag
válasz liszi70 #66764 üzenetére
"Kényelmes, alkalmazkodik a viszonyaimhoz, nekem bevált ."
Egy időre én is bekapcsoltam, de aztán arra kellett rádöbbennem, hogy éjszakai fényviszonyok mellett brutál módon lecsökkent a fényerő/kontraszt. Kikapcsolt környezet-érzékelővel sokkal szebb az éjszakai kép. Legalábbis nekem jobban bejön így, ezért aztán alapvetően kikapcsolva tartom. Legfeljebb verőfényes napsütésben kapcsolnám be, ha enélkül nem eléggé élvezhető a kép.
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
Egyre jobban úgy néz ki meg kell válnom az ST60-tól.
Nagyon szép képe van,mert leesett az állam tőle!
De valahogy zavar a képe.(lehet a villogást érzékelem)
Az elején is zavart,de mondom hátha megszokja a szemem.
Full lehúzott kontraszttal is.
Ha egy képen van mondjuk egy ember fehér háttérrel,nem bírok az emberre fókuszálni,mert
a világosabb részek zavaróan világosak.(remélem értitek )A másik meg a foszforlagg.
Szinte mindig érzékelem.Beraktam a Sin City-t,hát nézhetetlen,annyira zavar.
Ezek szerint ennyire nem komálja a szemem a plazma képi megjelenítését?
A dlp projin is láttam a szivárványozást,de ott ennyire nem volt zavaró.
Tehát a dlp-ről is lemondtam.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz viharkabat #66767 üzenetére
Május 9-től tudja szállítani a készülékeket a Panashop. Gondolom rövid időn belül megjelennek a weblapjuk kínálatában.
-
-
nagyúr
válasz bucsher #66757 üzenetére
"Bejáratás alatt óvatosan a környezetivel, mert az ismeretlen mértékben emeli a fényerőt."
Egyetértek. Óvatosan, de jól használható. Kizárólag nappali fényviszonyok között működtetve a tévét inkább ne, de vegyes használatban, vagy általában sötétben használat esetén ajánlatos a bekapcsolása. Az én viszonyaim között a fogyasztást is szépen kordában tartja, de ami a legfőbb, nem ég ki a retinám, amikor tök sötétben tévézek, és ehhez nem kell menüben állítgatnom semmit. Kényelmes, alkalmazkodik a viszonyaimhoz, nekem bevált .
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
Sziasztok,
De rég nem írtam már ide. Szerintetek egy fél éves, másfél év gyártói garanciás Samsung PS51F5000-ért mennyit lehet elkérni? Természetes beégés, pixelhiba és egyéb nyűgje sincs. Úgy nézem az idei felhozatal karcsú (mennyiségre és minőségre is).
-
Hoppá!
csendes tag
válasz liszi70 #66754 üzenetére
Köszi!
Környezeti érzékelőt bekapcsoltam...tetszik
A felbontás javítást automatikusra állítottam, vagy kapcsoljam ki? Miért rossz?Mi a tapasztalat abban, hogy ha bejáratódik a panel,akkor picit pl: az arc élettelibbé válik?
Másik: a tv-ben belenéztem két filmbe a minap. Szállító, Gy. Ura. A mozgás nekem úgy tűnt olykor mintha fel lenne gyorsítva. Mi ez?
Ákos -
Hoppá!
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap jelentkeztem be először egy friss gt60 tulaja vagyok.
Segítség kellene egy két beállításhoz. Kérdéseim:
1. használjak-e zajcsökkentést,
2. felbontás javítást,
3. fényerősség növelést,
4. bekapcsojam-e az IFC-t,
5. környezetérzékelőt?
Köszönöm a tanácsokat. Ja és a TV-ben 8 óra van csak.
Üdv: Ákos -
dedy70
tag
Az új Dune-k licenc hiányában már nem tudják a BD-ket menüvel lejátszani, csak magát a fájlokat (lite mód). Nekem még egy régi Base 3-am van (nem összetévesztendő a most kapható Base 3D-vel), amelyikkel még nincs ilyen gond, "cserébe" nem játssza le a BD3D-ket.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Én PS3-mal kezdtem, visszatekintve nem volt igazán kényelmes: volt ugyan hozzá BlueTooth-os távirányítóm, de maga a lejátszó lomha, illetve a hűtés miatt zajos, meg hát ugye amíg a Pioneer fogyaszt 5 Wh-t, addig a PS3 bekapja terhelés alatt a 100 Wh fölötti értéket is. Ráadásul az akkori PS3 modellek még nem is tudták bitstream továbbítani a HD-hangnormákat. Képiekben nem volt vele probléma.
Egy szó mint száz: ilyen szinten már mindenre célhardvert illik használni, mert alapvetően mindenre az a legjobb és legkevésbé kompromisszumos.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Ha BD-lejátszó, akkkr Pioneer! Mind mechanikát, mind elektronikát tekintve nagyon jó ár/érték arányú a Pio, ráadásul 3 év garanciát kapsz rá. A Pioneer BDP-160 a 40 eFt körüli kategóriában nagyon jó vétel. Médialejátszásra viszont dedikált médialejátszó kell!
Get Moded!
-
-
viera
őstag
Említettem már nektek,hogy Panasonic GT60 vagy VT60-at szeretnék venni,még nem döntöttem el végleg.
Bár most az Extreme Digital-nal a GT60-as 315e-re jönne ki.
Egy jó media vagy Blu-Ray lejátszót is szeretnék hozzá,érdekelne,hogy használ e valaki Panasonic BDT-500-as BD lejátszót,esetleg Dune HD-Base 3D lejátszót.
Érdekelne,hogy milyen ez a lejátszó (BDT-500),benne van-e a CINAVIA védelem?
Ez a két lejátszón gondolkodtam.A Dune úgy tudom nagyon jó 2D-ben és 3D-ben is.
Sok BD filmem van merevlemezen azért lehet,hogy inkább a Dune lesz.
A lemezeimet meg nézem PS3-ról,vagy nemsokára PS4-ről.
Köszönöm előre is a válaszokat.Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz bigdady #66735 üzenetére
Ha áramtalanítod az elosztót, amibe a TV van dugva, akkor az már nem kattanhat semmit.
A VT60 így viselkedik: ha bedugom a tápfeszültségbe, akkor (függetlenül attól, hogy nincs a jobb oldalán levő főkapcsolóval standby-állapotban és nem világít rajta pirosan a LED) bedugás után közvetlenül úgy kattan, mint amikor bekapcsolom normál állapotban távirányítóval, viszont kb. 1 másodperc múlva kattan is újra a relé és leold. A LED továbbra sem világít. Ha ezt követően a jobb oldalán levő főkapcsolót megnyomom (mikrokapcsoló, tehát nincs fix állása), akkor ismét úgy kattan a relé, mint amikor távirányítóval bekapcsolom, viszont itt már el is indul a TV, függetlenül attól, hogy távirányítóval benyomnám.
Mielőtt kihúznám, én mindig kinyomom távirányítóval standby-ba. Ekkor kb. 10 másodperc után bont a relé. Ezt követően lenyomom a jobb oldalán levő főkapcsolót, ekkor szintén kattan, majd leold a relé, ezt követően pedig már ki lehet húzni - ekkor már semmit nem csinál a TV és nem is csinálhat a továbbiakban.
Nem kell amúgy sűrűn áramtalanítgatni, mert látható, hogy ilyenkor azért dolgozik a relé fölöslegesen. Sajnos a tavaszi-nyári-őszi időszakban többet kell áramtalanítani, ha elmegy az ember otthonról, mert nem igazán lehet kiszámítani az időjárást és a villámlásos időszakokat. A semmiből is meg tud jelenni és bizony komoly károkat okozhat, ha nincs áramtalanítva/leválasztva az antennáról.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Viktor81
senior tag
válasz nightshadow #66733 üzenetére
Csodalatos lesz... LG paneles Panasonic OLED TV
Juhhheeeee
Ez szegyen es gyalazat, ha csak erre kepesek, jobb is, ha felhagynak az egesszel...Egyebkent szerintem is becsapos a dolog, hiszen az, hogy lehuztak egy komoly kiadast, amit a plazma divizio generalt, nem jelenti, hogy hosszu tavon nyereseges lesz a biznisz.
Koszonjuk a cikket, innentol fenntartasokkal kezelem majd a Panasonic markaju OLED TV-t, ha eljutok oda, hogy elgondolkodom a vasarlasan (ugy kb. 7 ev mulva)
Udv.: Viktor
-
bigdady
nagyúr
Hali
Adott egy st60 amely elosztojat ha aramtalanitom akkor kikapcsolas utan kb fel percen belul kattan kettot majd ezt megismetli meg ketszer kb 10-10 mp-kent. Miert csinalja? Viera kikapcsolas meg cec (erosito meg medialejatszo miatt) mondjuk be van kapcsolva de szoftverfrissites nincs. Mit csinal vagy keres mikor nincs is már aram alatt?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nightshadow #66733 üzenetére
Csak aztán nehogy nagy pofáraesés legyen a vége! Szerintem a Pana szépen lassan ki is szorul majd a TV-szegmensből.
Get Moded!
-
nightshadow
veterán
Goodbye plasma, hello profits
Panasonic is back in profit after shutting down the plasma TV and smartphone divisions. Panasonic expects profits to rise in the coming year as they will start focusing on 4K LCD TVs and later OLED TVs.
forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Meg meg kell kapni az ekkora értékű kártyát, nekem vállalkozóként pl esélytelen lenne, megkérdeztem, átlagfizukkal úgyszintén. Szerintem nagyobb fizu kell mint "amekkora" kártyát szeretnél. Illetve kell kártya és évek alatt megnő, citibankos kártyám már sok éves és 2milliós a keret, persze töredékét használom, de emelgetik minden évben automatikusan.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Khaosz55
addikt
Beszéltem a Németekkel 2-3 nap a 55VT60 szállítása. Németországon belül 17 euro. Készpénzes átvétel lehetséges. Sajnos a doboz méretet nem tudták megmondani. Holnap lemérem a kollégám kocsiját ő hozná.
-
nagyúr
Ha nem kell előreutalni, akkor "csak" olyan esetben gáz, ha garanciális problémák vannak, vagy 8(14) nap elállást szeretnél érvényesíteni, vagy ha valamilyen csere igényed van, mondjuk pixelhiba.
Tehát röviden: Szerintem nem érdemes kockáztatni, annyival nem olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
lovi8
tag
Szerintetek érdemes kockáztatni "külföldi székhelyü" cégtől rendelni drága tv-t?
elektrofutar.net -
BBéci
legenda
válasz Gyulus76 #66720 üzenetére
Ha nem olyan lenne a konzol kihúzható, forgatható és billenthető szerkezete, amilyen, akkor nem lenne baj a legfelső pozícióval, ott is tökéletesen függőlegesen kellene állnia. Még eggyel tehetem lejjebb, annyi belefér, valamint kap egy másik, 15 mm-rel hosszabb távtartót az alsó keresztpánt és függőleges lesz. Akkor a tápcsatlakozó sem fog szorulni.
Egyébként most pontosan abban a magasságban van a TV, amit elterveztem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
drnet
aktív tag
válasz M_AND_Ms #66717 üzenetére
Én már kérdeztem, hogy van Samsungnál, nem válaszolt senki, most megkérdezem, hogy van ez LG-nél, szerintem erre sem fog válaszolni senki. Egy dologra tudok gondolni, hogy a pana tulajok nem csak azok, akik a legtöbbet szánnak a tv-re, hanem akik a legtöbbet is foglalkoznak a témával, aktívabbak.
-
BBéci
legenda
válasz Gyulus76 #66707 üzenetére
A függőleges luktávolságot nem mértem meg, csak a vízszintest, mert ahhoz igazodva választottam konzolt. Úgy tudtam, mint DM-Fan, hogy 400x400-as.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hoppá!
csendes tag
Sziasztok, új belépőként üdvözlök mindenkit!
Egy 42gt60 új tulajdonosa lettem…..de nem is ez a lényeg. Már egy ideje olvasgatom a fórum hozzászólásait és nem titkolom, hogy Ti is hozzájárultatok a döntésemhez. Köszönöm! Nem volt kérdés a választásom, tudtam, hogy plazma lesz (már 8 éve legalább!!), de végre meg van. Edigitálban vettem, korrektek voltak, kibontották, bekapcsolták, megmutatták az összes tartozékot. Kicsit furi volt az Aréna Panashopjában (korábban itt érdeklődtem) dolgozó srác hozzáállása: nincs bejáratási idő, ghost, beégés nem fenyeget….
A bejáratást a hsz. 1 alapján kezdem meg, de ha van valakinek hasznos tanácsa, kiegészítése azt szívesen fogadom Most „Normál „ módban nézem, semmit nem állítottam el.Üzemidőt, hogyan tudom megnézni? Köszi -
őstag
Május 6-21 között lesz 0% THM akció 12 hónapos futamidőre az edigital-nál. Hogy a plazmakínálatból mi fog ebbe az akcióba belekerülni, majd 6.-n megtudjuk.
-
viera
őstag
válasz Viktor81 #66708 üzenetére
Teljesen igazad van,ez már tényleg jó ár érte.
Még ma felveszem vele a kapcsolatot,aztán jelentkezem.
Amúgy ha valami gond van vele akkor hova kell vinnem itthon gariba?
Bár ilyen remélem nem lesz vele.
Ha innen összejön akkor VT,ha nem akkor marad itthon a GT.Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
Viktor81
senior tag
válasz Khaosz55 #66705 üzenetére
@ viera, Khaosz55
Nem tudom, Nemeto.-ban is leteznek-e troger boltok, de ennyiert ez nagyon barati vetel...
En a helyetekben biztosan osszefognek a kozos ugy erdekeben es amennyiben valoban van ismeros, szetdobva az "utikoltseget" hozatnek vele ketto 55-os VT-t. Ezert a penzert nem kerdes ez a TV es kesobb nem kinoz benneteket a megalkuvas gondolata es a +5" sem elhanyagolhato. (velemenyem szerint ennyit er az 55", kb. ebben az arban van letjogosultsaga, nem ugy mint nalunk)Udv.: Viktor
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #66699 üzenetére
Az 50 colos GT60 lyuktávolsága 400x300, hogy a fene enné meg. Ha a konzol felfúrása előtt megmérem, most nem anyáznék folyamatosan. Így a legfelső pozícióba kellett elhelyezni a tévét, ami miatt nem függőleges, hanem előre dől.
-
Khaosz55
addikt
Itt van még egy 1489
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest