-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Gyulus76 #67299 üzenetére
Mellesleg a kalibrált állapot mindig meleg színhőmérsékletet kíván. Normállal szinte kizárt, hogy szabványos, színhelyes legyen.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gyulus76
aktív tag
válasz DM-Fan #67298 üzenetére
Köszi, délután elsakkozok majd vele.
Most otthon voltam ebédelni. Gondoltam, kipróbálom a színhőmérsékletet normálról melegre állítani, hátha az elfedi a hibát, de sajnos nem jött be. Az egész kép pirosasabb lett, mint ahogy vártam, de a közepe is, ezért a kölönbség így is látható.
Másrészt így, hogy beszélgetünk róla, már egy rikító vörös foltot képzeltem a képre, holott újra szembesülnöm kellett azzal, hogy annyira az észlelhetőség határán van ez az egész, hogy ha nem mondom, szerintem egy kevésbé vájtszemű a tesztképen se venné észre.
Persze ettől még számomra nem lesz tolerálhatóbb.
-
DM-Fan
Topikgazda
-
Gyulus76
aktív tag
válasz DM-Fan #67294 üzenetére
Hát ez nem túl biztató:
"Nevertheless, I wouldn't care so much if I could calibrate the tv properly. But with a red tint between the probe and the pattern it throws my calibration away."
Ha jól értem, a kalibrálásnak ennélfogva nem sok értelme lenne.
Egyébként megnéztem 0-ra állított szaturációval, és úgy is látszik. Fekete-fehér filmet élmény lesz így nézni...
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gyulus76 #67293 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy ugyanarról a jelenségről van szó, tekintve, hogy ott kifejezetten a melegedési pontoknál (tehát kétoldalt) volt jellemző a probléma, nálad pedig középen van gond. Én azt mondom, várjunk, mert rajtad (és dgyuri0123-on kívül) más még nem nagyon jelzett ilyen problémát, illetve lehet érdemes lenne kalibrálás után is megnézni, hogy mennyi marad meg ebből a dologból. Hogy ez fog-e romlani később? Hát, kettőt és könnyebbet! Egyébként ha engem kérdezel, szerintem ez garanciális kérdéskör.
Egyébkent itt találtam a 60-as szériával kapcsolatban ilyen, egy-egy szegregált panaszt "red blob"-ra keresve. Csak egy-egy user tapasztalta ugyanazt, mint Te, és nagyon úgy tűnik, hoy csak az 50"-os méretkategóriát érinti. A Panasonic hivatalos álláspontja szerint nem gyártási hiba.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gyulus76
aktív tag
válasz DM-Fan #67290 üzenetére
Elolvastam, ott miről volt szó. Ez alapján, figyelemmel arra, hogy dgyuri0123 (a #67262-ben írtak szerint) szintén észlelte a dolgot, sajnos sanszosnak látom, hogy valami hasonló dologról lesz szó.
Ha így van, az nagyon elszomorít, mert kezd már sok lenni a tévék királyának nyűgjeiből, és néha már arra gondolok, jobb lett volna a HD Ready PV70-nél maradni, amíg be nem adja a kulcsot.
De tekintsünk a jövőbe! Ha ez a jelenség most vált észlelhetővé, meglehet, hogy a helyzet egyre rosszabb lesz? Lehet vajon ezügyben valamiféle garanciális igénnyel élni?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Gyulus76 #67288 üzenetére
Lehet, hogy nem teljesen homogén a paneled. Az 50-es szériánál ugyanakkor volt egy ismert bug, nevezetesen, hogy gyárilag rosszul került beállításra a VSUS (panelfeszültség) érték, ami miatt foltosodtak a panelek, mondjuk alapvetően ott kétoldalt. A 60-as szériával kacsolatban eddig ilyen panasszal nem találkoztunk, valószínű nálad sem erről van szó.
Get Moded!
-
Gyulus76
aktív tag
válasz DM-Fan #67286 üzenetére
Az én problémámra van bármiféle ötleted? Mitől lehet, hogy a kép színegyensúlya nem homogén? Alapszíneknél nem látszik, de középszürkénél a képmező közepe teljes magasságban, kb. egy álló ellipszis, közel kör alakban pirosas árnyalatot kap.
Ma reggel ránéztem újra, és most, hogy feltűnt ez a dolog, élő tévéadásnál is kiszúrtam. A körbeforduló kamera képén az égbolt a képernyő közepén enyhén bevörösödött.
-
-
JaniS
senior tag
Ghost témához egy kis adalék... G30, erősen jellemző a ghost erre a példányra, kizárólag házimozira van használva, azaz 100%-ban full HD filmek felirattal. A feliratok helye remekül látszik már jópár film után is, szerencsére ez kimosható. Tekintettel azonban arra, hogy a legritkább esetben 16:9 a film képaránya az alsó és felső fekete csíkok helye, különösen a felsőé remekül kivehető fehér vagy világos képen. Annak ellenére, hogy volt járatva valódi 16:9-es tartalommal is a filmek után. Szóval ez ilyen. Ennek ellenére kicsit vulgárisan fogalmazva lesz*rom, mert minden másban nagyon jó kis TV.
-
Gicz
addikt
válasz Gyulus76 #67265 üzenetére
Ok értem, ezt nem tudtam. GT60? én szoktam nézegetni st60-at tesztképekkel pár hetente, de ilyet még nem vettem észre rajta. Mondjuk abban más a panel. de a VT és a GT ugyanazt a panelt kapta, akkor azokra is jellemző lehet? mert vt-sektől még nem hallottunk panaszt úgy rémlik.
-
-
szinimini
senior tag
válasz MasterMark #67269 üzenetére
És ott mit igazítsak?
(Nem látom most a programot)[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Sport adóknál szvsz ez reménytelen. Rengeteg kocsmában, étteremben, szórakozóhelyen futnak ezek, és reklámértéke van a nagy, kontrasztos, jól felismerhető logónak.
gg72:
Nem centire lehet ezeket kapni, sztem 1m-nél rövidebbek nem tipikusak. De nem is baj, mert elég gáz, ha feszül az egész. Hajlítást is nagyobb ívben javasolt, nem "derékszögben". Vedd az olcsóbbat.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
szinimini
senior tag
válasz DM-Fan #67217 üzenetére
Most vissza térhetnénk arra a bűvészkedésre.
Estére meg is lesz a tv meg film is van már. (42GT60)Annyit kérnék,hogy konkrétan elmondanád,hogy mit is hogyan állítsak be?
Pl ezzel a lejátszóval ezt meg ezt tedd ....Pár hozzászólással feljebb egy kolléga már megkapta a tv megfelelő beállításait az alapján lövöm be én is majd.
A 3D-nél is kell vmit állítani? -
Gicz
addikt
válasz dgyuri0123 #67262 üzenetére
a kalibráció erre való... szürkeskálát kalibrálni kell. szemre nem tudod beállítani.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Gyulus76 #67256 üzenetére
Üdv a klubban. Az enyém is ilyen és nem tudom az okát. Bár a fehéregyensúlyt agressziven ba@tatva lehet csökkenteni úgy, hogy a vörös vágást erősen minuszba tolod. Ezzel együtt a zöld és kék vágást is utána kell minuszolni. Nem tudom lehetne-e kalibrációval ezen segiteni.
"csak a zene van"
-
gg72
veterán
Ezekből mi igaz?
Valamint a további vizsgálatokból is kiderült, hogy a profi üzemmódokban az elektronika finomabban bánik az árnyalatokkal, erről később. Tavaly a THX Bright mód, azaz a THX opció fényes környezetre optimalizált verziója jól működött, a TX-P50GT60 esetében azonban már nem annyira használható ez a fícsör, a színhelyesség például bekapcsolása után teljesen elmászik, és az elektronika, a fogyasztást kordában tartandó, inkább a gammával semmint a fényerővel játszik, ami a képminőségnek érthető módon nem tesz jót.
Legjobb beállításokat ezúttal nem készítettünk, helyette a Professzionális módok valamelyikét ajánljuk – de arra továbbra is ügyeljünk, hogy az overscant és a képjavítókat kapcsoljuk ki, a dinamikus megoldásokkal egyetemben, a HDMI fekete szintet pedig állítsuk be a képforrásnak megfelelően. A menüben mélyen eldugva megtaláljuk még a HDMI tartalom típusa opciót is, amely szintén finomításra szorul: alapeseten Auto az értéke, ami azt jelenti, hogy az elektronika felismeri magától a megjelenített tartalom típusát, és ehhez mérten bizonyos képjavító algoritmusokat, például ki nem kapcsolható képélesítést aktivál. Ez értelemszerűen a legtöbb esetben inkább rontja, semmint javítja a képet, így értéke mindig legyen „Ki”.
[ Szerkesztve ]
-
Libanyak78
újonc
Köszönöm a gyors választ srácok!!!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Libanyak78 #67257 üzenetére
Kontraszt 35 - kb. jó, picit mehet följebb is (akár 42-44-ig is), bár az első időszakban kímélés céljából tökéletes, pláne ha sötétben nézed és nem igényled, hogy kiverje a szemed.
Fényerő 0 - kb. jó
Színtelítettség 40 - kb. jó
Színárnyalat 0 - jó
Képélesség 50 - jó
Színhőmérséklet Normál - ez legyen meleg
Élénk színek ki - jó
Színátalakítás Automatikus - legyen kikapcsolva
Környezet érzékelő be - legyen kikapcsolva (hacsak nem igényled, hogy a TV belenyúlkáljon a beállításaidba a környezeti fényviszonyok függvényében)
Zajcsökkentés automata - legyen kikapcsolva
Mpeg javítás automata - legyen kikapcsolva
Felbontás javítás automata - legyen kikapcsolva
Felirat simítás automata - legyen kikapcsolva
Fényerősség növelés közép - legyen kikapcsolva
Intelligent frame Creation közép - legyen kikapcsolva (vagy ha zavaró poszterziációt tapasztalsz, akkor lehet minimum)
16:9 túlpásztázás be - legyen kikapcsolva
Vízszintes méret vízszintes méret1 - jó
Képernyő be - evidens, hogy só
Oldalpanel sötét - jó
Pixel csúsztatás be - jó
Filmritmus üzemmód be - jó[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Libanyak78 #67257 üzenetére
Szinte teljesen rosszak a beállításaid.
Ami most automatikus, azokat mindet kapcsold ki! Fényerősség növelés, IFC, túlpásztázás ki! A kontraszt 45-re, az élesség nullára állítandó, a színhőmérséklet melegre!
Mindezeket ne a Normál, hanem a THX Cinema módban! Egyedül az nézhető a gyáriak közül, természetesen az említett korrekciókkal.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Libanyak78
újonc
Sziasztok!
Szombat óta boldog tulajdonosa vagyok egy 42GT60 Panának.
Ismerőseim (plazma függők) kérdezték, hogy: na milyen a tv? (72cm LG Flatront néztem jó 11évig)
Mondtam nekik beszarás a képe majdnem rítam annyira szép és nézhető, nem világít mint egy Lcd.
A válasz csak annyi volt, hogy mondjak valami újat mert ezt ők tudják.A kérdés:
Normál módban nézem a bejáratás végett és ezek az értékek vannak beállítva:
Kontraszt 35
Fényerő 0
Színtelítettség 40
Színárnyalat 0
Képélesség 50
Színhőmérséklet Normál
Élénk színek ki
Színátalakítás Automatikus
Környezet érzékelő be
Zajcsökkentés automata
Mpeg javítás automata
Felbontás javítás automata
Felirat simítás automata
Fényerősség növelés közép
Intelligent frame Creation közép
16:9 túlpásztázás be
Vízszintes méret vízszintes méret1
Képernyő be
Oldalpanel sötét
Pixel csúsztatás be
Filmritmus üzemmód beEzek az értékek jók a bejáratás ideje alatt? Általában este van időnk tévézni vagy délelőtt de akkor kicsit sötétítek a környezet érzékelő miatt. Normál módban a kontrasztot már én vettem vissza 35re.
Megnéztem a többi üzemmódot is. Mindegyiknél nagyon magas a kontraszt.Üdv!
-
Gyulus76
aktív tag
Tegnap középszürke homogén képfelületen úgy érzékeltem, mintha pirosas lenne a képernyő közepe. Ma célirányosan megnéztem újra, és bár bizonytalanul, de olyan benyomásom van, hogy tényleg pirosba hajlik. Ha nem a szemem káprázik, akkor mi lehet a jelenség oka?
-
BBéci
legenda
válasz Szabip #67245 üzenetére
Nem töksötét, hanem különböző, egyszínű "tesztképek" teszik láthatóvá a ghostot és a beégést.
Azt viszont nem értem, miért nincs a lejátszón bekapcsolva a képernyővédő, hogy ne legyen egy óráig ugyanaz az állókép a panelen?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem fórumszinten ment a dolog, hanem jópáran fogtuk magunkat és egyenként, egyénenként írtunk az közönségszolgálatnak.
Meg is találtam az akkori válaszukat is.
Get Moded!
-
gg72
veterán
válasz DM-Fan #67246 üzenetére
Meg lehet tudni, hogy akkor hogyan, milyen formában zajlott ez a petíciózás? Egyvalaki írt nekik a többiek nevében, vagy egyszerre többen "letámadták" őket? Online petíciót is lehetne indítani esetleg, pl.: [link]. De lehet célravazetőbb lenne egy szépen megfogalmazott levél utalva erre a fórumra.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz viharkabat #67248 üzenetére
Nyilván így is meg lehet közelíteni - és a mi érdekünket figyelembe véve az volna a jó, ha így tennének - csak egyrészt szerintem hidegen hagyja őket a dolog, másrészt felhasználói oldalon is sok az olyan plazma-tulaj, aki nincs is tisztában ezen jelenségek létezéséről, vagy ha igen, nem érdekli.
Get Moded!
-
viharkabat
aktív tag
válasz DM-Fan #67246 üzenetére
nekik pont az az érdekük marketinges szempontból, hogy az ő csatornájuk logója égjen a TV-d paneljébe.
Ezzel nem értek egyet. Aki amiatt látja egy csatorna logoját, mert az beégett a tévéjébe, annak a legkevésbé lesz pozitív véleménye az adott csatornáról, és még kevésbé az édesanyukájukról.
Ha pedig óvatos, akkor vagy elkapcsolgat, azaz nem nézi tartósan az adott csatornát, vagy pedig kizoomolja a logot, ami marketing szempontból szintén nem mondható nagy eredménynek. -
DM-Fan
Topikgazda
Ezt a közszolgálati TV-vel már megtettük topicszinten és volt is hatása: mikor a 2012-es olimpia kezdődött, akkor váltott arculatot a köztévé a mostani karikás logóra. Eleinte, az első pár napban nagyon tömör volt, de innen többen írtunk nekik és 1-2 napon belül, nagyon készségesen áttetszővé tették. Igaz, hogy arra már mondjuk nem figyeltek, hogy az "ÉLŐ" felirat is áttetsző legyen, vagy ha épp ajánlanak ikonnal valami másik műsort, akkor az a logó legalább animált lenne, vagy az is áttetsző. Mindegy, fél siker ez így is.
Meg lehet próbálni ugyanezt a kereskedelmi (így a sport-) adókkal is, hátha mutat egyik-másik hajlandóságot, bár már többször hangot adtam azon véleményemnek, hogy nekik pont az az érdekük marketinges szempontból, hogy az ő csatornájuk logója égjen a TV-d paneljébe.
Szabip: arra figyelj, hogy nem a magas fényerő okozza a ghost-ot/beégést, hanem a magas kontraszt. Bár a környezeti érzékelő tudtommal mindkettőbe belenyúl, szóval csak óvatosan vele, pláne, ha erős fényben nézel TV-t!
A tápcicergést valószínű a megnövekedett panelméret miatt is hallod jobban (csak nagyon teljesítménnyel megy a nagyobb TV), plusz lehet, hogy kifogtál egy hangosabb példányt.
Az viszont örvendetes, hogy nincs ghost-od semmilyen felhasználási mód mellett sem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Szabip
csendes tag
50GT60 szerencsés tulajdonosa vagyok kb. 6 hete, nem különösebben figyeltem oda a bejáratásra. Nézünk rajta minden féle adást RTL-től TLC-n át a Baby TV (órákat), BR filmeket, média lejátszón keresztül animációs filmeket, képeket, sorozatokat, egyszóval mindent.
Semmiféle beégéssel vagy ghostal nem találkoztam pedig filmeket este tök sötétben nézzük, akkor viszont látszania kellene, volt olyan is hogy le lett 'pauzálva' az animációs film fél-egy órán át volt kimerevítve, aggódtam is, hogy látok valamit de semmi...
THX beállításokkal megy csak és kizárólag, a környezeti érzékelővel csak az utóbbi 1 hétben használom (alacsonyabb így a fényereje)Nagyon jó TV, elötte egy 42ST50 volt azt is imádtuk de ennek még jobb a képe, szebbek a színei, amiben sokkal többet nyújt az a 3D a nagyobb fényereje miatt sokkal nagyobb élmény a 3D persze a méretbeni különbség is segíti ezt.
2 dolog zavar csak: nagy fehér felületek esetén cicereg a táp, a másik TV adásoknál pl. arcoknál ha megmozdulnak kásásodik/homogén lesz az arc texturája... ilyen a ST50-nél nem volt.
Nagyon nagy kár a Pana plazmákért
[ Szerkesztve ]
-
-
DM-Fan
Topikgazda
Úristen! Ezt nagyon gyorsan felejtsd el, 2005-ös őskövület, a plazma minden betegségével. Még HDMI-bemenet sincs rajta. Egy időzített bomba. Ha az eladó fizetne ennyit, akkor sem szabadna elhozni.
Ha van 90 eFt-od a témára, akkor keress egy tavalyi Panasonic 42X60-at zsír újan, 2 éves gyártói garanciával. Ugyan csak HD-Ready (az általad linkelt förmedvény is az), viszont az Xbox 360-hoz több, mint elég.
longue: hm, érdekes, pedig a beállításaid sem vészesek, bár az 50-es kontraszt szerintem picit sok és ez már okozhat is problémát.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
rwin5
őstag
Sziasztok! Teljesen sötét vagyok a témával kapcsolatban, de használtan keresek TV-t a pénztárca miatt. Egy kisebb szobába keresek TV-t konzolhoz. (XBOX 360)
Ezt néztem, de nem tudom mennyire számít olcsónak, mert néztem a hétvégén media marktban és már ott is láttam 90e ft körül egész jókat.
Előre is köszi -
DM-Fan
Topikgazda
Megintcsak: ott van az #1. HSZ-ben minden, ezzel kapcsolatos tudnivaló. De egyébként csak ma reggelig kellett volna visszaolvasnod, legutóbb akkor volt szó a GT60 ghost-ra való hajlamáról, mégcsak visszalapozni se kell, itt van a lap tetején (ha 50 HSZ/oldal van beállítva).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
viera
őstag
Már hetekkel ezelött kértem a segítségeteket,hogy melyik Panasonic plazma TV-t vegyem.50VT60 és 50GT60 közül úgy néz ki,hogy a GT60 lesz.
Igaz,én mindig is VT-t szerettem volna mert nagyon megfogott egyrészt a keret nélküli kialakítás is.Csak az a baj,hogy 50-es méretben már nem nagyon kapni a VT60-at.
Sem a Panashopnál,sem az edigitalnál.Meg amúgy is nagyon sok az árkülönbség a kettő között és nekem azt ajánlottátok,hogy 50-és méretben elég a GT60.
10% kedvezménnyel elég jó áron is van,315 e Ft.
Kicsit azért elgondolkodtam a GT60-al kapcsolatban a napokban sokat emlegetett beégés miatt.Én TV adást nem fogok nézni rajta,csak Blu-Ray meg Playstation.
Mennyire kell figyelni ezeknél a beégésre?
Ha 21:9-es filmet nézek rajta érdemes utána egy darabig 16:9-cel járatni?Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
rootmin
tag
válasz DM-Fan #67218 üzenetére
Ha valaki konzolban is a high endre torekszik,akkor melegen ajanlom a Chief paletta tanulmanyozasat.
55"-ig pl. http://www.chiefmfg.com/Products/MSMU
De a legkulonbozobb szituaciokara fel vannak keszlve (mondjuk mennyezeti quad konzol)
Ez pro av,ennek megfelelo arazassal.:-)
-
BBéci
legenda
válasz monroe8609 #67230 üzenetére
Annyiért semmiféle hangcuccot nem ajánlok, mert legfeljebb gagyi PC-s szettre futná belőle.
-
BBéci
legenda
válasz monroe8609 #67227 üzenetére
Tévéhez erősítő is kell, vagy olyan aktív (beépített erősítővel rendelkező) hangdoboz, aminek van optikai bemenete. Esetleg hangprojektor, más néven soundbar.
-
monroe8609
aktív tag
Sziasztok!! Vettem egy ilyen tipusu samsung ps43e450 tv-t.Annyi a bajom hogy a hangminőség hogyis mondjam finoman,hagy kivánni valót maga után.. A kérdésem az lenne hogy van e esetleg itt a forumozok között akinek ugyanez a tipus van?? És hogy milyen hangfalat lenne érdemes vennem hozzá?? nem kell mozi élmény,csak ez a borzalmas búgás ami jön belőle hogyha feljebb veszem a hangerőt,szűnjön meg és ugye ha veszek hozzá hangfalakat akkor a bugás megszűnik?? bocs a sok kérdésért de egy kicsit kétségbe estem
-
M_AND_Ms
veterán
Hát én nem állok neki minden nap végén ghostot keresni. Ez már olyan, mintha nap végén mindig megnéznéd, hogy poros lett-e a cipőd talpa és elkezdenéd szorgalmasan törölgetni. Ez ezzel jár együtt. Majd arra figyelek fel, ha sáros lesz, akkor majd lemosom, de ilyet még nem tapasztaltam.
A fehérmosást egyszer megnéztem, azóta azt sem tudom, melyik menüben van. Negyedik éve van plazmám, és már tudom, hogy mi az amire figyelni kell. Hála égnek nincs a családban olyan, hogy valaki csak egy adót képes nézni hetekig. Sőt, szinte csak én vagyok, hogy órákon át egy adót nézek (és ezek a sport tévék), de ennek ellenére se jött elő még észrevehető ghost -persze, ha keresném biztos egy hosszabb Sport1 után megtalálnám. De akkor is, most is csak annyit csinálnék -és csinálok is-, hogy nézek mindenfélét. És a végeredmény ugyanaz: ezek a gyenge ghostocskák szépen eltűnnek. Ha nagyon érzem, hogy túl sokat van ugyanaz a logó kint a sarokban, akkor szépen bekapcsolom a túlpásztázás, ami jó néhány centivel arrébb rakja a logót, ha még jobban megrémülök, akkor meg jöhet a zoom. Ez utóbbit a G20-as esetébe sokkal többet csináltam, a GT60-nál csak nagy ritkán.
Ez az én tapasztalatom. Vegyük hozzá, hogy az itteni beszélgetésekből az is kiderült, hogy a panelek egyediek. Ugyanaz a típusú tévé, van akinél jobban-, és van akinél kevésbé ghostol (ahogyan a tápzúgás is)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
DM-Fan
Topikgazda
Igen, így van, csak az OSD a TV-n 1080p24Hz-et mutat. De valóban, a 23,976 képkocka négyszereződik meg, csak egyszerűsítettem a 24 Hz/96 Hz feltüntetésével.
gg72: ha nem kell dönthető, akkor is a Stell SHO1004-et ajánlanám legjobb ár/érték arányú, legjobb minőségű konzolként a 10 eFt-os kategóriában. Mivel szüleimnek adtam az 50G20-at, én is ezt a konzolt néztem ki nekik nemrégiben és sok nyálazás, illetve üzletben való fogdosás után jutottam erre. Vannak ugyanis olcsóbb konzolok (pl. Hama pár ezer forintért), de azok többnyire csak 2-3 cm-re tartják el a TV hátulját a faltól és mivel a G20-on még hátrafelé néztek a portok, ezért ez nekem nem volt elegendő. Ráadásul ezek nem is annyira masszívak. Egyébként sem szerencsés szerintem ilyen közel tenni a falhoz, jobb, ha több levegő tud áramlani. Az említett Stell 8 cm-re tartja el a TV-t a faltól, így a csatlakozók is kényelmesen elférnek és légrés is marad bőven.
szinimini: Kmplayer-t felejtsd el, a legjobb erőforrás-gazdálkodással és hardveres gyorsítási képességekkel a Media Player Classic Home Cinema bír madVR kiegészítővel. Jó az XBMC is, bár az kevésbé rugalmas.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
M_AND_Ms
veterán
6 éve se tudom miért került három darab acél idom 20 ezer forintba.
Én ilyet vettem, mert nekem szükséges, hogy kimozdítható legyen a helyéről (igaz, egyelőre még nem szereltem fel ). De ebben azért van anyag, meg nem is három idomról van szó. Maga az tartó több, mint 5 kg.
-
BBéci
legenda
válasz szinimini #67220 üzenetére
Olyan lejátszó szoftvert kell használni, amelyik képes a film frekvenciájának megfelelően, automatikusan váltani a kimenetet. Ilyen az XBMC, ami sokak szerint, minden szempontból a legjobb.
Visszatérve a ghostra és a beégésre, az könnyen elkerülhető és amennyiben véletlenül kialakult, egyáltalán nem annyira vészes, mint sokan hiszik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BaLee
addikt
válasz M_AND_Ms #67195 üzenetére
G20-hoz és G30-hoz viszonyítva tényleg nem, viszont mivel én is azt hittem, hogy itt tényleg nincs ghost, végignéztem 2-3 meccset Sport1-en nem foglalkozva a logóval és utána már ott volt a ghost.
Bár ez azt is jelenti, hogy kis megszakításokkal (reklám) közel 5 óráig volt ott a logó.
Egy jó 20-30 perc fehérmosás, meg pár film megnézése után aztán eltűnt. -
DM-Fan
Topikgazda
A konzol elvileg épphoy jó lesz, mert 50"-t fogad maximum. Hű, de bitang drágán mérték ezt az amúgy - már bocsánat - lóf*sz konzolt. Ebben nem sok anyag van, feleennyiből háromszor komolyabbat kapsz mondjuk a Stel SHO 1004 személyében és arra még a 60"-os rámegy és 80 kg-ot is elbír.
HDMI-kábelből nekem is AudioQuest Forest és AudioQuest Pearl kábeleim vannak a láncban, csak ajánlani tudom őket.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz szinimini #67215 üzenetére
Kadenciahelyes lejátszás: a BD-anyagok 24 képkocka (23,976)/másodperc sebességgel peregnek, ami úgy lesz kadenciahelyes, hogy a TV minden egyes kékockát 4:4 pulldown-eljárással megnégyszerez, így a plazmapanel nem 24 Hz-en, hanem 96 Hz-en jár, így nem vibrál, viszont folyamatos képet biztosít a BD-n levő HD-anyagból. A TV belső lejátszója 24p anyagoknál nem tud 4:4 pulldown-t alkalmazni és 60 Hz-en járatja a panelt, amitől a lejátszás nem lesz folyamatos, röcögni fog. Ezt el lehet fedni a TV beépített interpolációs algoritmusával (IFC/24p Smooth Cinema), de ekkor már nem azt látod, ami a lemezen volt.
Ergo jó lesz a PC HDMI-vel rákötve, mert ott be tudod állítani a kadenciahelyes lejátszást némi bűvészkedéssel. De ugyanígy megfelelő egy 24p-képes médialejátszó vagy BD-hez a BD-lejátszók,
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gg72
veterán
Pár napon belül átveszem a Pana 50GT60-at és készülve rá lenne két kérdésem:
- A jelenlegi fali konzolom jó lenne a Panához is? Erről a típusról lenne szó: [link]
- HDMI-kábelt sem szeretnék cserélni, ha nem muszáj (3D-t néznék rajta néha): [link].Ha nem felelnek meg, milyen fali konzolt és kábelt ajánlanátok?
-
szinimini
senior tag
válasz DM-Fan #67214 üzenetére
[link]Árban eddig tudtam elmenni max ( páromat is nagy nehezen rebeszélve erre a nagyobbról meg se próbálom meggyőzni ) E-digitalos 0%-os akcióban ebben az árban ez volt a legjobb választás szerintem.
"kadenciahelyes HD-lejátszást abszolválni" ezt lefordítod nekem
Arra gondoltam,hogy HDMI-vel össze kötöm a hang pedig optikain keresztül menne az erősítőbe. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz szinimini #67213 üzenetére
Persze, hogy nem nyúlsz vele mellé, sőt, talán a legjobb ár/érték arányú készülék az 50GT60. Ha csak a 42"-os fér bele, ott már annyira nem jó az arány, de te tudod, mennyi a keret, igazából az 50ST60 sem sokkal olcsóbb a maga 310 eFt-os árával és az azért képiekben minimálisan, funkciókban pedig erősebben gyengébb. Ha odafigyelsz, megúszhatod a ghost-ot is.
PC-ről tudsz kadenciahelyes HD-lejátszást abszolválni, külső HDD-ről ez a TV saját médialejátszójával viszont lehetetlen, úgyhogy mindenképp a PC-t preferáld, illetve később odapakolhatsz alá egy médialejátszót is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szinimini
senior tag
válasz DM-Fan #67207 üzenetére
Vissza olvasgattam és volt olyan,akinek tényleg volt,de eltűnt neki nagy nehezen szerencséjére.
Max akkor vigyázok vele,zoom-ot is használom. És majd,amit javasoltok.
Meg ha már ilyen minőségű tv lesz akkor filmek többet mennek majd rajta.
Mellé nem fogok nyúlni,ha jól tájékozodtam. Meg kapom azt a minőségű képet,amire vágyok.
42"-os lesz a végső választás az 50"-os már sajnos nagyon kiesik a tárcámból.
Köszi az infókat MINDENKINEKAnnyi,hogy a géppel kötném össze és azon keresztül nézném a filmeket és ilyenkor jobb minőséget kapok mintha egy külső winyóról menne a film?
Eredeti hang+subbal szeretem nézni a filmeket.A beállításokat a tv-vel kapcsolatban majd akkor kérnék ha már tényleg nyomkodom.
Vagy akár mik legyenek az első lépések. -
M_AND_Ms
veterán
válasz DM-Fan #67209 üzenetére
"A VT60-on akarva sem tudok ghost-ot sem előidézni, egyszerűen 1-2 másodperc alatt a hosszabb ideig kintlévő, rikító fehér felirat is eltűnik, ha leveszem a panelről. Na, ezen én is lehidaltam."
De, maradsz akkor is hídban, ha közben többen panaszkodni kezdenek, hogy az ő VT60-asuk nagyon ghostol, igaz? Mert én így vagyok ezzel.
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz M_AND_Ms #67208 üzenetére
Az mondjuk vitathatatlan, hogy a G20 ghost-ra való hajlama jóval magasabb volt (nekem is 50G20-am volt, magam is tapasztaltam, hogy meglehetősen érzékeny volt), nyilván ahhoz mérten teljesen más a GT60 viselkedése, de az is tény, hogy többen panaszkodtak már a GT60-ra is ilyen szempontból.
A VT60-on akarva sem tudok ghost-ot sem előidézni, egyszerűen 1-2 másodperc alatt a hosszabb ideig kintlévő, rikító fehér felirat is eltűnik, ha leveszem a panelről. Na, ezen én is lehidaltam.
Get Moded!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz DM-Fan #67207 üzenetére
Nem jár kifejezetten alacsony értékeken a tévém (fejből nem tudom az értékeket). Mivel a G20-as ott van a másik szobában ezért nap, mint nap mindkettőt látom. A szubjektív érzés alapján hasonló fényerő és kontraszt mennyiség van beállítva mindkettőt.
Persze azt is hozzáteszem, hogy közel sem megy annyit az RTL Klub, mint anno, amikor a G20-as ghost-betegségbe esett, de a sport tévék viszont ugyanúgy mennek, és ugye azok sem plazmabarát logókkal bírnak.Tehát, az én személyes tapasztalatom az, hogy hasonló beállításokkal, hasonló használat mellet érezhetően jobb a GT60-as ellenállósága a G20-hoz képest. Persze tudom, hogy ez nem jelent teljes ghost-mentességet.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz szinimini #67196 üzenetére
"Ghost az még kevésbé zavaró mint burn-in,mert az utobbi az maradandó a másik pedig ha jól tudom akkor 10-15 perc után eltűnik. M_AND_Ms szerint pedig nem is hajlamos rá szerencsére"
Ne egy ember tapasztalata alapján ítélj, mert ha vissaolvasod a topicot láthatod, hogy az elmúlt hetekben jópáran szívtak pl. RTL-Klub logó ghost-tal 50GT60-on, amitől csak 100-200 óra után tudtak megszabadulni. Nyilván nem ismerjük, hogy ki milyen (esetleg túlhajtott) beállítással járatta ezen személyek közül a TV-jét, de az egyértelműen cáfolható, hogy ne lenne ghost a GT60-on. Az, hogy valaki nem futott bele a sajátján, az lehet lehet annak is köszönhető, hogy alacsony értékeken jár a TV-je, vagy odafigyel a tartós képelemek kizoomolására, esetleg olyan példányt fogott ki, ami ilyen szempontból toleráns.
claire78: köztudott, hogy a GT50/VT50 egy szoftveres bug miatt nem tudott kellő feketét produkálni Prof 1. és Prof. 2. módokban, amivel az a probléma, hogy csak ezek a képmódok tették lehetővé a kalibrálást. Magyarán amikor színhű a TV, akkor nincs igazi fekete (ez barokkos túlzás, mert azért nem olyan rossz, de tény, hogy nem elég jó), ha meg van igazán mély fekete, akkor nem tud színhű lenni a dolog, mert a többi képmód nem ad erre lehetőséget. Sokan lecserélték emiatt a GT50/VT50 plazmájukat GT60/VT60-ra.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz szinimini #67196 üzenetére
"A beégéssel kapcsolatban is tudnál nyilatkozni,hogy mik a tapasztalataid?"
Mivel még ghost-tal sem találkoztam a GT60-on, így a beégésnek még a jelentését se tudom. Pedig nézek sport tévéket órákon át. A G20-on ugyanilyen szokások mellett volt ghostom többször is -egyik volt veszélyesebb, amikor a család rászabadult a VV előző szériájára. Ez a VV befejeződésével és az RTL Klub zoomolása és kerülése mellet, de normál használattal egy-két hónap alatt nyomtalanul eltűnt. Igaz, addig is csak erősen figyelve volt észrevehető.
De mondom GT60-on nem volt még ilyen....Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
gg72
veterán
Engem ez a ghost/beégés dolog nem is nagyon izgatna, ha nem néznék viszonylag sokat focit és azon belül is SportTV-t... Mert különben csak filmeket nézek leginkább HD felbontásban. Ha meglesz az 50GT60, biztos, hogy az első pár száz órában zoomolva fogom nézni a sport-adásokat, remélem utána már nem kell majd annyira figyelni rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest