Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz FhRossi #42998 üzenetére
Tényleg megéri - már ha minőségi fullHD megjelenítőről beszélünk. Ezen esetekben erősen ajánlott a tömörítetlen anyagok beszerzése. A 20 GB-os mkv már közel tömörítésmentes (épp ezért nem is igazán értem a létjogosultságát), a BD25 remux már gyakorlatilag csak a fölös hangsávokat és az extrákat nélkülözi, a kép adott esetben érintetlen is lehet benne. Viszont a 8-12 GB méretű mkv-k és a tömörítetlen anyagok között igen nagy különbségek láthatók. A BD50 érintetlenül szokta tartalmazni a filmet, az összes hangsávot és az extrákat.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
FhRossi
tag
válasz janos666 #42964 üzenetére
Valóban megéri a nagyobb fileméret? Tényleg annyival jobb egy BD50 vagy BD25-ös film, egy 15-20GB-os mkv-nál? BD50 és BD25-ös közötti általános különbség csak a hangsávok ritkitása? :-) bárki válaszolhat!
Panasonic 50G30, PS4 1TB CUH-1216, iPhone 11Pro 256GB, MacBook Pro 2020, Watch 6 Series, PSN: FhRossi1908
-
DM-Fan
Topikgazda
Azt megnézném, hogy ezek hány százaléka ad hivatalos Panasonic gyári garanciát... és nem arra vagyok kíváncsi, hogy hány százalékuk mondja, hogy azt ad, mert azt el tudom képzelni. A valóság azonban mást mutat. Az áfát "optimalizáló", a terméket az országba okosan behozó, garanciális zűr esetén viszont már vakarózó, érdekes megoldásokat felvonultató webshop-okat ismerjük már. Maradjunk annyiban, hogy nem véletlenül 180 eFt a hivatalos viszonteladóknál a TV. Lesz azoknál is 150 eFt persze - ahogy írtam: kifutás előtt, jövő év elején.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
DM-Fan
Topikgazda
Akkor nézd meg úgy a kérdést, hogy azon a megspórolt 70 eFt-on mit kapnál! Megjelenítőből egyértelműen semmi filmnézésre használhatót (max. valami E-IPS szintű monitort). Médialejátszóból kapnál egy minőségi, 3D-lejátszásra is alkalmas gépet, aminek pont azon funkcióit nem tudnád igazán kihasználni a HD-Ready TV-den, amik miatt ilyen sokba kerül. A BD-lejátszó megint csak nem tudná igazán megmutatni a HD-Ready panelen, hogy mit is tud. Hangrendszert tekintve ennyiből max. valami használt sztereó rendszer hozható össze - ha a bögreszetteket nem vizsgáljuk, de inkább ne tegyük!
Meg mondom: ezen 70 eFt-os többlettel egyből arra a szintre ugorhatsz, amire a HD-Ready-t véve csak újabb 100-120 eFt-os befektetéssel tudnál 1 éven belül és ez utóbbi összeg minden évvel csak tovább nőne. Márpedig egy mai Pana fullHD plazma által képviselt szint szerintem az elkövetkezendő 3-5 évben kompromisszummentesen vállalható, ami a HD-Ready modellekkel kapcsolatban már nem feltétlen mondható el, mivel az alapvetően már most is egy kompromisszumos megoldás. Persze, tudom, nagy pénz a 220 eFt, szerintem a legtöbbünknek az, de ár/érték arányban mégis ezzel a kiadással jársz jobban, mint egy 150-160 eFt-os HD-Ready-vel.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Ismétlem, amit korábban is írtam: a HD-Ready modellek általános képminősége (értsd: színkezelése, szürkeárnyalatok megjelenítése, feketeszintje, ditherelése, stb.) szemmel láthatóan gyengébb, mint a fullHD-modelleké. Az 1:1 pixel mapping hiánya is idegesítő lehet, az 1024x768-as felbontás miatt mindent skálázni fog a TV (az SD-anyagot felfelé, a fullHD-t lefelé, a 720p-t meg mindkétfelé), aminek következtében azért látható recésedés is, pláne 50"-os méretben, ahol a képpontméret is nagy ilyen felbontás mellett, a pixelsűrűség pedig alacsony. Ezen felül nincs tükröződésgátló bevonatod sem. És ezek csak azok a dolgok, amelyek közvetlenül érintenek is, a 3D-ről és egyéb extrákról, csatlakozókról még nem is beszéltünk. Szóval tényleg csak akkor vegyél HD-Ready-t, ha távol ülsz, szűkös a keret és nem tudsz változtatni a rendelkezésre álló anyagok összetételén.
Hozzáteszem, ha megvárod az év végét/jövő év elejét, amikorra az 50X60 úgy 150 eFt, az 50ST60 meg mondjuk 220 eFt lesz, akkor azért az már árban sem jelent közel sem kétszeres többletet, de még másfélszerest sem. A különbség pedig olyan szinten nagy a két TV között, hogy nem kell mellette legyen a másik, hogy észleld. Arról nem beszélve, hogy végig ott lesz a bogár a füledben, hogy pár 10 eFt-tal többért mennyivel is jobbat kaphattál volna. Gondolj arra, hogy egyre inkább elérhető minden fullHD felbontásban és egy HD-Ready modellel ezen anyagokat nem tudod teljes pompájukban élvezni, márpedig 2013-ban több évre már nem annyira érdemes elkötelezned magad egy kisebb felbontású készülék mellett. Eladni már egy év múlva sem igen tudnád 100 eFt-nál többért az 50X60-at és akkor is legalább újabb 100-120 eFt-ot kéne beletolnod egy normális fullHD modellhez és minél többet vársz, annál értéktelenebb lesz a HD-Ready-d. Szerintem egyszerűbb egyből a jobbat megvenni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kissa.sza
csendes tag
Egyszerűen csak figyelembe vettem az aktuális körülményeket, és azok alapján írtam, amit írtam.
Olyan termék nincs és nem is lesz soha, amelyik a jövőbeli igényedinek meg fog felelni.
Arra gondolok itt, hogy egy drágább készülék esetén, ha a jövőben soha nem használod ki a készülék adta lehetőségeket, akkor elképzelhető, hogy felesleges pénzkidobásnak fogod tartani a jelenlegi vásárlást, vagy ha most egy belépő szintű terméket veszel és később hiányolni fogod belőle azokat a tulajdonságokat, amik egy magasabb kategóriában már most is megtalálhatók, akkor neheztelni fogsz, hogy miért nem a drágábbat vetted meg.
EZT csak Te tudod, itt ebben Neked senki sem tud segíteni.De, én még annyit írok Neked, hogy én is FullHD-t akartam venni, de nem volt rá pénzem, és így lett csak egy HD-Ready. Ennek ellenére nem látom hátrányát, pedig szinte Blu-ray-t nézünk vele ELÉGEDETTEN.
-
rgeorge
addikt
Csak próbaként: nem lehet, hogy valami hátulról bevilágít a TV belsejébe, és ezt látod? Volt már ilyenre példa.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
foppa
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy VT50-es plazmát, és most vettem észre, hogy a jobb felső sarokbab 2 sarló alakú fehér folt jelent meg! Ez vajon mi lehet? Érdemes hívni miatta a szervízt?
A beégésre nagyon vigyáztam, szinte állandóan logók nélkül néztem a tévét, szóval nem tudom, hogy mi lehet a probléma.
Annyira azért nem vészes, mert csak világos háttérnél látszik, de ha már egyszer észrevettem, akkor mindig is figyelni fogok rá![ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Nem láttam még F5000-rest, de saccra olyasmi lehet, mint az E530, ami hasonló, mint a D530. Sokkal szívesebben vennék meg egy használt D vagy E szériás plazmát. Szinte mindegy is melyiket, amelyik magához és ezekhez az F-ekhez képest olcsón kel el megbízható eladótól. Vagy ha találsz, akkor használt ST50 még hasonló áron.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
psg5
veterán
válasz kissa.sza #42982 üzenetére
Mégis igen egyszerűen elintézed
Pl egy dilemma:
Ha viszont változtatunk is a szokásainkon, akkor is lehet simán elég lenne egy ready 2-2,5 méterre még ha hd tartalmakat is nézünk, mert egymás mellett sosem látjuk a fullhd és a ready tv-t...Így nem tudunk viszonyítani...ellenben a tudat, hogy van tőle jobb,szebb ha drágább is...[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
kissa.sza
csendes tag
"Ha ez ilyen egyszerű lenne...Tv nézési szokásaink miatt jelenleg valóban simán elég lenne egy HD ready szimpla, de elég sok meggyőző érv szól amellett, hogy inkább a tévézési szokásainkon változtassunk és költsünk többet komolyabbra..."
Ezzel mélyen egyetértek, csupán csak azt mondom, hogy DivX-re felesleges a FullHD.
-
psg5
veterán
Így logikus, ok.
#42977) kissa.sza; (#42979) TCr: Megnézve: Dombóvár, Szekszárd, Paks, Bonyhád Ohne pana plazma.
Így ahogy TCr mondja, szinte csak lg, bár rendelni elméletileg tudnak ami fent van a weboldalukon azok közül...de hogy élőben megnézni erre esélytelen.(#42975) kissa.sza: Ha ez ilyen egyszerű lenne...Tv nézési szokásaink miatt jelenleg valóban simán elég lenne egy HD ready szimpla, de elég sok meggyőző érv szól amellett, hogy inkább a tévézési szokásainkon változtassunk és költsünk többet komolyabbra...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
TCr
veterán
válasz kissa.sza #42977 üzenetére
Nem tudom, hogy mikor volt ez, de már jó ideje az LCD felé orientálódnak, főleg az LG márka felé.
Mostanában nem nagyon láttam Panasonic tv-ket Euronics üzletekben, plazmákat meg szinte egyáltalán nem.
Lassan brand-et is válthatnának: LG márkabolt.Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy nézze meg ott, de előtte meg kell ejteni egy telefont, hogy ne menjen potyára.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
psg5
veterán
válasz liszi70 #42972 üzenetére
S ha a régebbi samu 51D550-hez viszonyítom ezt a Samut? (Már csak azért mert tavaly mikro majdnem vettünk tv-t az volt a befutó, mind árban, mind minőségben és azt láttuk is élőben és tetszett a rajta futott anyag)
(#42973) TCr: Igaz nehezebb megoldanom elmenni akárhová is élőben megnézni (100km-es sugarú körben max Euronics van ahol szinte 0 plazma kinálat van), de lehet meg kell oldanom valahogy...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
TCr
veterán
Felsorolt egy rakás tulajdonságot, amik számodra nem szükségesek: 3D, FullHD, smart...
Egyedül az általános képminőség az, ami neked (az írásod alapján) számít.Menj el a Corvinnál lévő Panashopba, az X60 és az ST60 majdnem egymás mellett vannak és döntsd el, hogy az ST60 megér-e Neked (jelenleg) dupla árat.
Azonos tartalommal nézd meg, ezért vigyél pendrive-ot SD, HD és FullHD tartalommal és vidd az asszonyt is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Ha nem szükséges a 3D, akkor ez a
Samsung mennyivel kevesebb minőségben mint a Pana st60?"Fekete szintben, kontrasztban biztosan. Ez a tavalyi E530 folytatásaként értékelhető, többször szerepelt az ajánlottak között a tavalyi évben, mert jó áron volt. Nem egy kategória az ST60-al, de ha még lejjebb megy az ára, lehet hogy jó vétel lesz.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Dm fan viszont elég meggyőző volt a fullhd-s tv választása mellett.
Ezért is nehéz a döntés.Szerk. Ha meg nem szerkesztünk bele akkor jelzik, hogy még lett volna rá idő.
(#42970) Gabor970 :
Nem nem vettem meg, de visszaolvasva úgy látom valaki megy kocsival azért a hardveraprós st60-ért.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
BBéci
legenda
DivX-et én CRT tévén sem néztem soha, és ezt egészen komolyan mondom. Soha nem adtam alább DVD-videónál.
Amióta elérhetőek full HD-ban a filmek, az lett alapértelmezett. És két 1080p (720p) megjelenés között ugyanannyi idő telik el, mint két DivX között, tehát innen nézve semmiféle kárt nem szenvedsz, csak nyerhetsz rajta. Nem hiszem el, hogy kibírhatatlan megvárni az adott film normális minőségű változatát.(#42964) janos666
Nálam úgy van beállítva, csak a HD-kat jeleníti meg.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
psg5
veterán
Nem a lejátszás a probléma, lehet félreérthető voltam...
Mit javasolsz 50"-ban sd tartalomhoz?(#42965) liszi70; (#42964) janos666 :
Ha nem szükséges a 3D, akkor ez a
Samsung mennyivel kevesebb minőségben mint a Pana st60?#42968) BBéci: Korrekt. Tényleg azt meg lehet és így érdemes is megvárni.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
nagyúr
"...asszonypajtás megnézné a Ponyvaregényt a brip divx-es verzióban és elszid, hogy minek költöttünk 280 akármenniy ezret egy tévére, ha a régi trinitronon szebben mutatott."
A "lapostévé" kategóriában egyértelműen a plazmának van a legjobb SD képminősége, ne félj tőle. Ha esetleg a jóval nagyobb méret miatt több képhibát fedezel fel a nagy plazmán mint a kis CRT-n, az meg tök természetes.
(Egyébként mindannyian CRT-t használnánk legszívesebben, ha lenne olyan képátlóval, olyan felbontásban, olyan vastagságban, mint egy plazma. De nincs.)
(#42964) janos666
+1
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
- Letörölsz/kidobsz minden régi warez archívumot a házból, és az eredeti DVD-ket is olyan helyre teszed, ahol nehezen hozzáférhetőek ( a TV-től legtávolabbi és legmagasabb polc, amit az asszony csak székre állva ér el).
- Előfizetsz egy gyorsabb internetre, ha most viszonylag lassú az akár 40Gb-os anyagok mozgatásához.
- Egy szabályt adsz az asszonynak: a torrent keresőből mindig azt a releváns találatot kell választani, aminek a legnagyobb a filemérete (sorba kell rakatni méret szerint és kiszúrni ami címre is stimmel, ha van fals találat). + Óvintézkedésképp beállítod a torrent kereső alapértelmezését, hogy csak a HD Film kategóriákból dobjon találatokat, xvid-ből ne.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
psg5
veterán
válasz janos666 #42961 üzenetére
Igen DM-Fan is meggyőzött már ez ügyben, hogy ilyen anyagokkal kell majd etetnem, de nehéz lesz otthon megmagyarázni, hogy asszonypajtás megnézné a Ponyvaregényt a brip divx-es verzióban és elszid, hogy minek költöttünk 280 akármenniy ezret egy tévére, ha a régi trinitronon szebben mutatott. Persze megelőzhetem, hogy a filmből beszerzem a blueray-eset, de mondjuk lejátszó meg nincs és azért rengeteg film van amit még be kéne szerezni és a z új divx-esen megjeenők sokára jönnek ki komolyabb felbontásban.
F.K.T.
-
janos666
nagyúr
Hát ezeken nem SDTV adást kell nézni. Minimum az újrakódolatlan DVD, vagy HDTV adás, leginkább Blu-Ray (minimim a ~8Gb-os RIP, de inkább az eredeti).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
psg5
veterán
és (#42958) Dozer007-nek is.
Mindig ilyenkor megijedek, hogy a crt-hez képest sd tartalom nézésekor nem lesz nagy változás a plazma (nekünk is t-home-os set-top van tányérosan)
Lcd-et láttam élőben és az utánhúzás mozgásnál számomra elfogadhatatlan. (tudom azóta próbálják korrigálni, de megfelelőt még nem láttam, igaz nem is sok helyen tudom megnézni...)[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
BBéci
legenda
Az teljesen normális és magától értetődő, hogy amikor a kamera követi a gyorsan mozgó tárgyat, alakot, a háttér elmosódik. De ha nem követi, csak arra fókuszál, akkor ugyanez a helyzet a mélységélesség (bokeh) miatt. A szándékos háttérelmosás gyakran alkalmazott felvételi technika, hogy azzal is kiemeljük a fő témát.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
psg5
veterán
válasz Dozer007 #42905 üzenetére
Szia! Az alábbi idézet tőled van:
"Miután eléggé feltúráztattam magam a fenti dolgokon, visszakapcsolva dvd-re ismét minden normális lett.
(na jó esetleg a gyors mozgásoknál az elmaszatolódni látszó hátteret kifogásolhatnám)"Ez mit jelent? Gyors mozgásoknál mosódik vagy itt is a tányéros set-top boxon keresztülinél volt csak gond a mozgásoknál?
F.K.T.
-
Gabor970
addikt
-
z123456789
addikt
Arra gondoltam igen.Ès csa viccnek szántam.
Viszont ez a 10 milliós jó.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz z123456789 #42948 üzenetére
Sajnos a közelében sem vagyok a felső tízezernek. (Tízezerre gondoltál, ugye?)
-
z123456789
addikt
-
gyuromoj
veterán
válasz liszi70 #42944 üzenetére
Sávosodás nem, de más inhomogenitás lehet a panelen. Nagy, homogén, kamerasvenkelős jeleneteket válassz. De ha nem látod normál műsor alatt, hagyd a fenébe.
Tudnál ajánlani ilyet, ami könnyen beszerezhető?
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
nagyúr
válasz gyuromoj #42943 üzenetére
"Mire kell figyelnem amikor ezeket a képeket nézegetem a TV-n?"
Pixelhibára és beégésnyomokra.
"Esetleg valamilyen mozgókép anyagot vigyek?"
Sávosodás nem valószínű, de más inhomogenitás lehet a samsung panelen is. Nagy, homogén, világos felületű, kamerasvenkelős jeleneteket válassz. De ha nem látod normál műsor alatt, hagyd a fenébe.
"Szervízmenübe érdemes bekukkantani?"
Egyedül az üzemidő miatt, de ha hibátlan a tévé, akkor szinte mindegy. Samsung üzemidő ellenőrzés módjáról janos666-nél érdeklődj.
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
Köszönöm a sok segítséget és jó tanácsot. Remélem minden rendben lesz.
Csináltam pár színt:
25/50%-os szürke
zöld
fehér
fekete
kék
sárga
vörösMire kell figyelnem amikor ezeket a képeket nézegetem a TV-n? Esetleg valamilyen mozgókép anyagot vigyek?
Szervízmenübe érdemes bekukkantani?PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
TCr
veterán
válasz z123456789 #42939 üzenetére
"Mindenki ismer legalább 1 wagon R+-ost!"
Én nem. Twingost sem.
-
nagyúr
válasz z123456789 #42939 üzenetére
"előírás a fektetve szállítás" ?
Àllítva nem?Jujjjujjj..."apró" malőr... Természetesen elírtam, a mondat helyesen:
"Nem véletlen, hogy előírás az állítva szállítás...."
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz gyuromoj #42932 üzenetére
Az 50"-osomat (bár nem vittem messzire) egy opel agilával szállítottam.Sarkoknál kiékelve a doboz természetesen.
Ez egy viszonylag magas autó, de annál kisebb a többi irányba, szóval keresgélj a haverok közt valakit akinek minimum hasonló kaliberü a kocsija.Jobb félni mint megillyedni.
Nem okoskodni akarok, de lehet hogy sok bosszúságtól óvod meg magad.Az agila ugyan az mint a suzuki wagonR+.
Abból sok fut a magyar utakon.Mindenki ismer legalább 1 wagon R+-ost!(#42936) liszi70
"előírás a fektetve szállítás" ?
Àllítva nem?[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz gyuromoj #42937 üzenetére
én tudom, vagy megértem, de a TV-t ne kockáztasd semmiképp! A többi ponttal kapcsolatosan meg ráérsz idővel megfelelő (a tévéhez méltó) eszközt, anyagot találni / venni!
Amúgy irigyellek, (jó értelemben) én nagyon szivesen lecserélném a saját készülékem arra a D6900-re!!!Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
nagyúr
"Amikor az előző plazmám (V20E) eladtam, akkor Sopronból jöttek le érte Szarvasra személyautóval és fektetve szállították."
Az nem ok arra, hogy te is kockáztasd a paneled épségét. Nem véletlen, hogy előírás a fektetve szállítás, pláne egy nagyobb, 51"-os tévénél. De te tudod.
-
Gabor970
addikt
válasz gyuromoj #42928 üzenetére
sehogy ne szállítsd fekve, mert tönkre teheted!!! Keríts olyan autót, amibe állítva befér, pl egy Twingot
Vigyél szürke, zöld, kék, vörös, sárga, kedved szerint egyéb egyszínű 1920X1080-as felbontásó képeket amikkel ellenőrizni lehet a panel homogenitást, pixelhibát.
3D filmmel akkor érdemes foglalkoznod, ha BD lejátszód van, vagy van néhány 3D képes mediaplayer ami tudja a 3D BD formátumot. A többi gyenge utánzata az elérhető igazi 3D minőségnek.
Én mindenképp olyan lejátszót vennék ami tudja a 23,976 Hz lejátszást, tudtommal az R6S csak a 24-re képes.
Dozer007: Az mkv tetszeni fog, de próbálj ki nyugodtan 15 giga méretű 1080-as mkv-t is, mert hiába csak HD Ready a készülék, mégis szebb a nagyobb szerintem. (ha van bőven sávszél, meg idő, hogy lejöjjön, akkor ugyanannyiba kerül az 1080-is, mint a 720)
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
rgeorge
addikt
Gondolom panellal felfelé, de az eredeti doboz se arra készült, hogy ilyen helyzetben megvédje a TV-t a szálltás közbeni rázkódások, csavarodások és egyéb fizikai hatások ellen. Nem tudom, mennyibe kerül ez a TV, de kár lenne a szállítással elrontani a dolgot. Próbálj olyan szállítóeszközt szerezni, amibe befér állítva, annyira azért nem nagy az a TV. Bármilyen rövid úton is vinnétek fektetve, bármikor történhet vele valami, amit lehet, hogy észre sem vesztek, csak otthon, esetleg napok, hetek múlva.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
gyuromoj
veterán
válasz rgeorge #42929 üzenetére
Természetesen dobozában lesz. Amikor az előző plazmám (V20E) eladtam, akkor Sopronból jöttek le érte Szarvasra személyautóval és fektetve szállították. (kb. 400km a távolság) Csak már nem emlékszem hogy rakták be a kocsiba.
(#42930) liszi70
Az mit jelent pontosan? (kadenciahelyes)
Tudom hogy fektetve nem szabad, de most nem lehet máshogy.
Köszi a színeket.(#42933) BBéci
Értem. Esetleg más alternatíva? (hasonló áron)(#42934) rgeorge
Sajnos mivel elég messze van (~200km) örülök hogy most el tudok menni érte.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Fektetve hogy biztonságosabb?"
NE szállítsátok fektetve! Alapszabály!
"Egreat R6S menne mellé, szerintetek megfelelő lenne?"
Nem tud kadenciahelyes lejátszást, de sokan szeretik ezt a lejátszót.
"Van egy 16 GB-os pendrive-om, arra miket érdemes felpakolni amivel ki lehet szűrni a hibákat?"
Beégést, pixelhibát 1920x1080-as felbontású színekkel tesztelj le. Vörös, zöld, kék, lila, sárga, fehér, cián, stb.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
A szállításhoz: megvan az eredeti doboza? Ha nincs, akkor nagy kockázat bárhogy is szállítani, de még az eredeti dobozában is az, ha nem függőlegesen szállítjátok. Nem csak a tényleges kockázat miatt, hanem azért is, mert az eladó látni fogja, hogy szállítjátok, tehát bármi baja lesz otthon, érvényesen tud erre hivatkozni.
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Szombaton megyek plazmát venni. Használt készülékről lenne szó, innen apróról: Samsung PS51D6900, 2016. júliusig garanciális, 2db szemüveg van hozzá.
Lenne pár kérdésem:
1. Mivel személyautóval megyünk állítva semmiképp sem tudjuk szállítani. Fektetve hogy biztonságosabb?
Kijelzővel lefele vagy felfele?
2. Van egy 16 GB-os pendrive-om, arra miket érdemes felpakolni amivel ki lehet szűrni a hibákat? Esetleg üzemidőt hogy tudom ellenőrizni?
3. Milyen 3D-s filmeket érdemes hozzá szerezni?
4. Egreat R6S menne mellé, szerintetek megfelelő lenne?Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv Gyuri
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz Dozer007 #42912 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy az STB nyúl bele a jelbe. Ezt elég nehéz úgy kideríteni egzakt módon, hogy nem tudsz magadnak tesztábrákat TV adássá formálni és átküldeni az STB-n.
A képélesség mindig legyen NULL, SD adáshoz lődd ki az IFC-t, kapcsold ki a "Felbontás javítás", "Élénk színek", "Színek újrakeverése", és minden hasonló hülyeséget, beleértve a zajszűrést (P-NR). És ne a Normal módot használd, hanem a TrueCinema-t (több okból is).
Aztán próbáld ki TrueCinema módban ezeket a beállításokat:
Kontraszt: 21 Fényerő -5 Szín: 47Innen indulva szükség szerint (nem biztos, hogy kell) növeld a Fényerő-t, míg újra elkezdenek kirajzolódni a részletek a fekete pacák helyett a sötét területeken, de a fekete még nem kezd zajosodni (jó, ha találsz olyan adást, amit 4:3 képarányban sugároznak, de alul-felül fekete sáv van a szélesebb vásznú film képe körül).
Ha így nem az, akkor növeld a Kontraszt-ot, míg elég világos lesz a kép, de nem kezd újra beégni minden világos részlet. (Esetleg keress egy adást téli sportokkal, és figyeld a havat.)
A Színtelítettséget jobb híján keresd meg érzésre 45 és 50 köz (ezt a három dolgot így, ebben a sorrendben végezd el, ez utóbbit például közepesen világos jelenet alatt természetes bőrszínekre koncentrálva, így 47-ről indulva és ehhez tartva).
-
Gabor970
addikt
válasz Dozer007 #42924 üzenetére
RCA (sárga dugó, piros dugó, fehér dugó) az összeköttetés, vagy Scart (a széles soktüskés) ?
Jahh, bocs, visszaolvastam, scartot írtál. Akkor tényleg az a kérdés, hogy be van-e kötve mind a 21 szál, és a box kimenete mire van állítva.De tudod mit mondok? Ha vettél egy normális tévét, akkor nézz körül HD csomagok terén, illetve kerits olyan szolgáltatót akinél nem kell analóg jelutat beiktatni sehol. A box legyen HDMI-s, vagy ha a településen van kábeles digitális szolgáltatás, akkor oda válts. Sajnos ezek a tévék igénylik ezt. Én mikor három éve vettem a tévém, pár napon belül szolgáltatót cseréltem, akkor IPC Direct-re HD csomaggal, hogy HDMI legyen, mert HD csomag nélkül a fene beléjük, nem HDMI-s volt a box!
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Dozer007
csendes tag
Emlékeim szerint ez az Intek csoda van igen, majd otthon megsasolom.
BBeci! Pedig ha azt is kikapcsolom qrva szép a kép
-
Dozer007
csendes tag
Nah ha hazamegyek szétkapom a dolgokat mint majom a zsebórát... Nekem is az volt az első gondolatom, hogy a forrással van gond, de azt hittem alapból ratyi a t-home sat
Amúgy a tv-vel kapcsolatban 1 napos tapasztalatok ha érdekel valakit:
Ghost-ot nem láttam (volt egy 12-menetes boxmeccs eurosporton, nem tudom, hogy a logó ennyi idő alatt hagy szellemképet maga után vagy sem)
Tükröződés nappal észrevehető de nem jelenti azt, hogy használhatatlan lenne a tv.
Fényerő világosban is elegendő.Ha az SD adás képe is is kialakul, akkor az első benyomás, hogy véleményem szerint ennyi pénzért (107k) nehezen lehet jobbat kapni mint a tx-p42x60e.
Ha probléma lesz vele azt is fogom írni természetesen.
Jah majdnem elfelejtettem, a gyors mozgások közben elmosódó/elmosódni látszó háttér az alap jelenség, vagy kiküszöbölhető?
(éppen csak észrevehető) -
hunspikey
őstag
Szerintem vagy az van, hogy a menetenként megjegyzett üzemmódok közül a tányérosra olyan jut ami nagyon nem élethű - akkor állíts rajta, vagy az van, hogy a tányéros vacak minőségben jut el a TV-hez - használj hdmi-t- illetve még az is lehet, hogy a jelforrás és a tv közt van valami ami felturbózza a látványt, pl egy szar set-top-box.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
BBéci
legenda
válasz Dozer007 #42914 üzenetére
A külső fény érzékelésén kívül (én azt sem használom) mindent ki kell kapcsolni, amit csak lehetséges. Ja, a panelt ikább hagyd bekapcsolva.
-
kissa.sza
csendes tag
válasz Dozer007 #42908 üzenetére
Szia!
Bocsánat, azt hittem, hogy a set top box HDMI-vel van összekötve, fel sem merült bennem, hogy nem.
A többieknek igazuk van abban, hogy ez lehet gond, bár nekem kezdetekben a média lejátszóm szintén SCART csatlakozóval volt összekötve, de a kép színei ekkor is teljesen rendben voltak.
Ez még a szolgáltatótól kapott set top box, vagy saját?
Ha szolgáltatói, akkor esetleg járható út annak kicserélése egy HD-s HDMI-re?
Illetve láttam, hogy lehet HD-csomagot is kérni, ha belefér a költségvetésbe, akkor talán érdemes lenne előfizetni rá, ég és föld a különbség!KissA
-
rgeorge
addikt
válasz Dozer007 #42914 üzenetére
Szerintem olyan nincs, ami ekkora eltérést okozna. Állitsd vissza alapértelmezettre, és a forrást (STB) álltsd be. Nálam az ST50-en, pedig csak kompozit, azaz a legrosszabb analóg kapcsolaton mennek a mesék, de semmilyen durva színeltérés nincsen, sőt, nagyon is jók a színek még így is. Az esetleg lehetséges, de nem valószínű, hogy az X60-nek gyengébb lenne az analóg bemeneti része, de talán akkor sem lenne ilyen eltérés a színekben. Sokkal valószínűbb, hogy a forráson múlik a dolog. Ha van esetleg még olyan lejátszód, ami analóg kimenettel is rendelkezik, azzal is megnézheted, hogy ott mi a helyzet.
-
Dozer007
csendes tag
válasz Hsanyika1 #42911 üzenetére
Szia!
A boltban előttem vágták fel a dobozt, majd be is kapcsolták, másnap vittem haza. Az otthoni első bekapcsot követően nyomtam egy "gyári beállítások visszaállítása" (azt hiszem ez volt) , ekkor újraindult a készülék, megkérdezte, hogy üzlet vagy otthon, nyelv stb.
Szerintem minden beállítás alap gyári.Az a furcsa, hogy usb-ről nem furcsa a kép, a dvd-ről sem, csak ez a t-home -os tányéros SD vacak, de az bántóan :S
Dozer
Ez egy jó ötlet! Nem is tudom van -e menüje, nem néztem bele
Eszembe nem jutott volna
Amúgy van mégegy set top box az emeleten, nem használjuk minden beállítása default lehet... ki kellene próbálnom azzal.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Dozer007 #42909 üzenetére
Kompozit-videó helyett RGB-mód hozhat javulást, tehát arra mindenképpen érdemes törekedni, vagy inkább HDMI-kimenetes boxot igényelni, ha lehet. Látszólag létezik ilyen, de én pontosabban nem ismerem a szolgáltatást:
http://www.google.hu/search?q=T-home+sat+hdmi
Ha nem jó, akkor elkezded lehúzni a színtelítettséget, mit tudsz csinálni... a TV külön megjegyzi az egyes bemenetek beállításait, így ezzel nem rontod el a többit.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Dozer007
csendes tag
válasz Gabor970 #42907 üzenetére
Szia!
HDMI nem lehetséges sajnos, egy scart kábellel van összekötve, de h. milyen fajta azt nem tudom, majd ha hazamegyek megnézem.
Nincs tetőantennám, de a Mindigtv-vel nem nagyon bíztatnak itt az északnyugati csücsökben
Gondolod, hogy a kábel lehet rossz? Lehet, hogy megoldódik tőle a gondom és akkor nem kell összevágnom a set top boxot apró darabokra?
Dozer
-
Dozer007
csendes tag
válasz kissa.sza #42906 üzenetére
Szia!
A TV öntesztjével szerintem minden rendben, a színek okék (bár összehasonlítási alapom nincs )
A normál mód is "túl színes" , de ha hazamegyek megnézem mégegyszer... amúgy még minden alapbeállításon van.
Biztosan lesz még pár észrevételem, tapasztalatom illetve kérdésem, azokat majd leíromDozer
-
Gabor970
addikt
Első nekifutásra megnézni milyen a jelátvitel a T-home-os set top box, és a TV készülék közt!!!
Nekem gyanús, hogy esetleg kompozit összeköttetés van.
Van lehetőség HDMI csatlakozásra? Ha igen, első utad egy HDMI kábel beszerzése legyen!
Ha nincs lehetőség, akkor olyan SCART kábelt szerezz be, aminél mind a 21 ér be van kötve, (fel szokták tüntetni a csomagoláson ha be van, ha nincs, arról hallgatnak) és a box kimenetét RGB-re kell állítani, ha nem automatikusan az.
Mondd el, hogy ezek hogy vannak nálad, és szinte biztos, hogy lehet előbbre lépni.
A mindig TV egy darab dróttal térerőtlen, vagy van UHF szélessávú tetőantennád, és arról sem megy?Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
kissa.sza
csendes tag
Szia!
Hozzászólásodat olvasva, akkor már ketten vagyunk fórumosok, akik ezzel a készülékkel rendelkezünk.
Nekem egészen más tapasztalataim vannak!
Azzal egyetértek, hogy az SD adások minőségéhez bőven elegendő a HD-Ready felbontás is és a leírtak miatt jó választás maga a készülék is.
A tükrőzödés valóban nem olyan vészes, mint ahogy én gondoltam és ahogy Te is írtad, nálam is az elviselhető tartományban van.
Nálam még mindegy gyári alapértelmezettre van beállítva, főleg a bejáratási idő miatt (de ez is teljesen megfelel), és nyár végéig biztoan így is fog maradni. Azért a Dinamikus és Egyéni mód kivételével megnéztem a többit is, de nekem azok nem jöttek be a Mozi és True Cinam nem jöttek be számomra.Olvasva a problémát, próbáld meg a Normál módot gyári alapértelmezett beállítással, nagyon érdekel, hogy akkor mit is tapasztalsz. Én a MindigTV-vel nézem az ingyenes adókat és ott a színek teljesen rendben vannak, a legjobbak a HD adás esetén, de ennek így is kell lennie.
Egyébként Blu-ray és DVD esetén a kép tökéletes, ennyi pénzért teljesen megfelelő.
KissA
Ui.: Még valami: nézted már a TV öntesztjét, hogy ott milyen a kép?
[ Szerkesztve ]
-
Dozer007
csendes tag
Üdv Topiclakók!
Mindjárt első hsz-ként egy problémával fordulok hozzátok.
Tegnap új lakó költözött a nappaliba egy tx-p42x60e személyében.Tudatos vásárlónak tartom magam, ezt a fórumot visszaolvastam kb 2010-ig
A belépő szintű HD-ready plazma úgy gondolom, hogy bőven kiszolgálja az igényeket.
Heti 5 - 8 óra tv bambulás... legtöbbször SD adás t-home-os tányéroson. (jó mocsok) + néha 1-2 dvd film.
Blu Ray lejátszó nix, sőt a mindigtévéhez sincs "térerő"
Esetleg a focivébé alatt megnövekszik a bambult órák száma.A Tapasztalat:
Bekapcsolva a készüléket gyári beállításokkal a TrueCinema módban a dvd film egész okés minőségben szalad.
Valami nemtudommelyik film pendrive -ról (BDrip) szintén egész pofás.
Tuti be kell majd állítgatni mindent csak még nem értek hozzá.
Azt olvastam itt, hogy iszonyúan fog tükröződni nappal, és hogy a fényereje éppen csak elégséges lesz...
Ezzel szemben a tükröződés a zavaró mértéket nem nagyon éri el (vagy magas az ingerküszöböm) a fényerőből meg vissza akarok venni (és vissza is fogok).Na de jön a feketeleves a tányéros sd adásnál.. kéremszépen, a kereskedelmi retekadókon a híradó vagy tények vagy hogyhívják olyan színekben pompázik, hogy bármelyik brazil szappanopera elbújhatna a fészkes fe***be.
A bemondó csaj piros felsője kiégetné szegény Esmeralda szemét tuti, ha már nem lenne így is vak csórikám...
(a piros szín főleg zavaróan rikít)
A sport1 -en a bokszoló srác piros cipellője összenő a piros ringpadlóval, hogy hol kezdődik a csülök és hol ér véget csak akkor látszik, ha felemeli a lábát..
Eurosport (snooker) a zöld posztó az okés, hogy valószínűtlenül zöld, anime fronton se lehetne durvábbat színezni, de hogy a piros golyó rajta direkt bántja a szemet az a nem mindegy. (ha nem lenne a piros golyó, akkor qrván zavarna a zöld, így a piros jobban. )(Hol van itt a "fakó plazma" az élethű színek?)
Miután eléggé feltúráztattam magam a fenti dolgokon, visszakapcsolva dvd-re ismét minden normális lett.
(na jó esetleg a gyors mozgásoknál az elmaszatolódni látszó hátteret kifogásolhatnám)Szóval túl sok időm nem volt még próbálgatni, de mielőtt mindent elállítok gondolom megkérdezem, hogy van esetleg valami univerzális beállítás, ahogy be kellene lőni, vagy készülékenként változik?
Esetleg tekergessem el az egyéni módot sacc per kábéra sd adáshoz, és a true cinemában vagy a moziban használjam filmnézésre?Sorry, a hsz hosszúságáért, de ez így kijött Ha valakinek van építő jellegű ötlete, szívesen fogadom
Dozer
-
janos666
nagyúr
válasz mhmpista #42891 üzenetére
eleg csunya beegeseket is, pl itt linkeltek olyat ami meg kikapcsolva is latszott
Én már olyan beégést is láttam, hogy kínomban a saját LCD monitorom kapcsoltam ki, amin a beégésről készült fotót néztem. De még mindig látszott !!!
Aztán megpróbáltam kitakarni a tenyeremmel, de még azon is átütött, és azóta is van rajta egy stigma. A cigány tenyérjós azt mondta, hogy még az ükunokám is szenvedni fogja ezt az átkot, ha nem végzek el egy rituálét, melynek során egy plazma TV-nek és több kisállatnak is bántódása esne. Így inkább megszoktam, hogy néha viszket.(Amúgy nyilván tudom, hogy viszonylag intenzív használt után kikapcsolva egész szépen derenghet még a képernyő, amit hosszú záridővel fényképezve még látványosabbá lehet tenni, és ezen is kirajzolódik az IR, vagy ha van, akkor beégés is. De elsőre azért viccesnek hangzott.)
-
nagyúr
válasz romerozoli #42893 üzenetére
"True cinema módban jellemző, hogy jobban ghostol a panel?"
Nem értem, hogy ez mitől lehet. Hacsak nem más fényerő-kontraszt beállítással működteted a True Cinema-t mint a Normál-t. Nálam az összes pana plazma True Cinema-n futott, a ghost-érzékeléseim száma a 0 felé tendál. Nyilván egyedileg is különböznek ghosting szempontjából a panelek, de hogy nálad mitől nagyobb a True Cinema-n, mint a Normal-on, ha a beállítások egyformák..... Ha rájössz, oszd meg velünk is, ilyenről még nem volt szó ebben a topicban.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben01
őstag
Köszönöm a válaszokat.
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
- Dallas dvd-sorozat (2012) 1. évadja eladó (magyar vonatkozás nélkül)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest