Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor81
senior tag
válasz Dexar007 #42189 üzenetére
Szia !
En a napokban vettem eszre a 50GT50-en. Ismet megneztem a Pioneer Demo lemezt (imadom nehany jelenetet) es ott van egy csinos lany, aki voros (vagy kek) ruhaban all egy fekete lepcson es a lepcsofokok szabalyosan feldaraboljak... Nagyon durva, nem is ertem, eddig miert nem lattam. Lehet, hogy lefotozom, bar nem akarom idegesiteni magamat. Sajnos, bar csodaszep kepet produkal a plazma, nagyon bosszanto, hogy nem egy olyan hiba jon elo a Panasonic-nal, ami a Pio-nal 2008-ban mar megoldott volt. (Ez annak fenyeben kulon duhito, hogy elvileg a Pioneer tapasztalata a kezukben van.) Erosen tervez(t)em, hogy jovore, vagy utana benevezek egy nagyobb meretu nagyobb modellre, de ilyenkor mindig elbizonytalanodom...
-
Ijk
nagyúr
Sajnos ezeken az új neopdp paneleken jobban látszik a line bleeding. Egyes jeleneteknél van hogy az ablakkeret áthúz a szereplő fején. Az x20-on is látható jelenség volt, de nem ilyen mértékben.
Úgy tudom hogy a Kuroknál elég szépen minimalizálták a jelenséget. Sajnos ez is olyan hiba amivel plazmásként együtt kell élni, szerencsére nagyon ritkán okoz gondot mozgóképnél.Végre rászántad magad a 65st50-re? Aligha találtál volna ennél jobb vételt.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
hunspikey
őstag
válasz liszi70 #42122 üzenetére
Sajnos a youtube app-ba nem lehet beírni a videó nevét klaviatúráról Emiatt én már fetrengtem kb 2 órát habzó szájjal a szőnyegen. Ott csak az okostelós vezérlés életképes - csak röhejesnek tartom, hogy folyton kell egy teló, hogy menjen amiatt, hogy tudjak youtubeozni.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz liszi70 #42097 üzenetére
Próbáltam tapintatosan viselkedni, mivel ahogy te is tök jól mondod - a beégés akkor zavaró csak, amikor valakinek explicit módon oda-oda jár a szeme, és egy idő után már semmit sem lát, csak azt. Így némán hallgattam, de szerintem nem ghost volt, mert ottlétem alatt egyszer sem ment a retek klub kb 6 órát nézegettük, segítettem neki beállítani a bemeneteihez a dolgokat, a képi világot - és a logo makacsul ott volt sajnos. Számomra elég szürke módon jelent meg a fehér háttereken. Fehérmosáson is eléggé olvashatóan folyamatos kontúrokkal kivehető volt. Elképzelhető, hogy több hónap után halványodni fog, de szerintem ez kozma Na mindegy, mint mondtam volt, ők semmit nem látnak ebből - volt egy nagyon halvány görgő nyom is jobb oldalt - szerintem ez VT50 trademark persze azt sem látták. Mi vagyunk túl spilázva - kár, hogy alapvetően ez kell ahhoz, hogy óriásinak érezzük a különbséget pl egy csúcs LCD és egy ST60 közt, vagy pana plazma házon belül a különféle modellek közt. Pl amikor most a westendben voltam, még a küszöb átlépése előtt láttam hogy melyik a legjobb tv ott abban a pana boltban, míg a haver aki velem volt akkor sem látott különbséget amikor már rendesen ki lett a téma vesézve az eladóval....
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
dedy70
tag
A 42PV80-as régi tv-men sose láttam, pedig 5 évig használtam és a szüleimnél a mai napig üzemel. Az 50ST50-en már az első napon észrevettem. Ugyanez elmondható a ghosting-ról és a sávosodásról. Azért sajnos van amiben 5 év alatt visszafejlődés történt plazma fronton.
-
BBéci
legenda
válasz tom_tol #42163 üzenetére
"Ha esetleg odabiggyesztette volna hogy "szerintem", nyilván nem szúrta volna senki szemét."
Alapértelmezett, hogy a hozzászólásokban mindenki a saját véleményét írja le. Amennyiben mégsem, azt szokás megjegyezni, kihangsúlyozni. Nem teszem hozzá, hogy szerintem, mert ez tény.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dexar007
veterán
Nem olyan veszes ez,en a menün es egy ket feliraton kivül nem lattam azota..bar az elso bekapcsolas utan tenyleg azt hittem,hogy en megint kifogtam egy csikosat
Give me your cum,bull!
-
janos666
nagyúr
válasz #49155328 #42175 üzenetére
Pedig a Samsung-ok is csinálják. Saccra és a teljesség igénye nélkül valami ilyesmi lehet a sorrend:
>51" Samsung
<50" Panasonic
51" Samsung
>50" Panasonic
A 42"-os Panaosnic-omon minimális az 51"-os néhai Samsung-omhoz képest, de a legdurvábbakat tényleg a nagy (50"-tól nagyobb) Panasonic-okon láttam (bár nem a VT-ken, hanem az ST-ken, mert ez sem mindegy), míg a nagy Samsung-ok ebben is jobbak, mint a kis Samsung-ok (de egyik sem tökéletes e tekintetben sem).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Hsanyika1
senior tag
Teszt: van már olyan tévé, ami okosabb mint hinné [link] aztán nehogy vita legyen belőle
-
rappit4
őstag
válasz kovadika #42182 üzenetére
Az UT50-en nagyon sokszor látom én is, még film közben is. Például a Django Unchained-ben amikor a főhős a film vége felé ledobja magáról kabátját lassítva és a gomb a kabáton egy gyönyörű line bleed-et produkál.
(#42159) Dorian:
Kb. egy hete már akartam hívni a ciripelés miatt a szerelőket, amikor megláttam ezt a ütögetős dolgot, mondom kipróbálom... nem is hittem el, de működött Nekem egy sima mavasi geri megoldotta -
norral
aktív tag
válasz kovadika #42182 üzenetére
Én a feliratos dolgon úgy segítettem, hogy szürke feliratot nézek. A Dune 101-en lehet ilyet választani. Talán a panel homogenitását is jobban kíméli, mint a tiszta fehér felirat, mert nem akkora a kontraszt. Mondjuk én sosem a fekete sávra teszem a feliratot, hanem inkább a film aljára, de ez ízlés kérdése.
-
kovadika
őstag
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz kovadika #42180 üzenetére
Ott van az az UT-n is gazdagon, már többet is láttam, ami produkálta. Alapvetően csak kiélezett helyzetekben látszik, filmnézéskor én a legritkábban látom csak a G20-on, de pl. a menünél itt is szépen látszik a mögötte levő homogén felületen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
erdoke
titán
válasz Dexar007 #42173 üzenetére
Én még sose láttam ennyire erősen (szintén 3. plazma típus). Mivel leginkább menüben látszik, egyltalán nem izgat a dolog. Nyilván filmben még nem találkoztam ilyesmivel. Ha elsősorban menüt akarsz nézegetni, cseréld el valami másra, pl. 64-es E530-ra.
A legjobb aláírás a héten
-
kovadika
őstag
A mai eszmecsere után én is próbálgattam a youtube appot telefonnal párosítva. Valóban nem rossz. A többi funkció teljesen hidegen hagy. Nem vagyunk egyformák. Én pl. szinte soha, de legalábbis nagyon ritkán böngészek asztalnál. Általában laptop van az ölemben, ágyon tablet, ha egyik sem alkalmas akkor pedig telefon. Sajnos a tévé teljesítménye mindegyikhez képest vicc.
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #42170 üzenetére
"Normális", legalábbis a plazmatechnológia velejárója.
erdoke: persze, nem azt mondom, hogy rossz dolog az Apple TV, csak azt, hogy a dolog i-eszköz nélkül is simán megoldható nem-smart TV-n is egy tablet-tel/okostelefonnal és egy alap médialejátszóval.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
válasz DM-Fan #42166 üzenetére
Van itthon hálózati tároló (kis jóindulattal NAS), 3 hálózatos médialejátszó, amiken keresztül megoldható, amit írsz, de messze a legegyszerűbb az Apple TV. Arra is gondolj, hogy mit kell bekapcsolni/állítani egy gyereknek (feleségnek ) ahhoz, hogy minden működjön, míg Apple TV-vel csak egy tapi a háromszöges tévé ikonon, almatévé kiválaszt, aztán magától bekapcsol a kütyü, és lőn videó a tévén. Egyetlen iEszközhöz luxus lehet, de ha van már több darab (vagy ami nálunk várható év végére: 8), akkor a hülyének is megéri. Sőt, iTunes-ból PC-ről is mehet rá a tartalom.
(#42165) lemmy9
Teljes képernyős 16:9 tartalmat csak az AirPlay kompatibilis programok adnak ki, a többit képernyő klónozással ablakban lehet kipakolni. A képnézegető, videó, stb. alkalmazások tipikusan AirPlay-es cuccok.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Dexar007 #42167 üzenetére
Ez line bleeding, már sokszor tárgyaltuk, erre hiába frissítesz szoftvert! Ezt tudja a TV.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dexar007
veterán
Üdv újra!
Megjött a 65"-os st50.
Sajnos ugy tunik,engem a csikok nem hagynak beken:[link]
A kijelzo,jobb oldalat kell figyelni,a true cinema panel mellett.Erdekessege: Normal allapotban semmilyen csikom sincs,csak ha valamilyen menüt előhozok:
[link]
Szoftverfrissitest vegrehajtottam,de nem lett jobb.Egyebkent fuggoleges savom nincs-vagy legalabbis nem latom-,az első bekapcsolas pedig az enyem volt.Give me your cum,bull!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz erdoke #42164 üzenetére
"Az iPademen nézett képeket, videókat (beleértve a TeCsőt is) egy gombnyomással lövöm ki a tévére, ha a többieknek is meg akarom mutatni."
Ráadásul ezt szinte bármelyik olcsó médialejátszóval meg tudod tenni, még Apple TV sem kell hozzá az iPad (vagy más tablet) mellé. Én itthon a NAS-ról stream-elve az iPad segítségével nyomom ki így a családi fotókat a TV-re minden flikk-flakk és idióta TV-s smart funkció nélkül.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
Az iPademen nézett képeket, videókat (beleértve a TeCsőt is) egy gombnyomással lövöm ki a tévére, ha a többieknek is meg akarom mutatni. Mivel van a családban több tablet és okostelefon is, a 30 ezres kiadás egy Apple TV-re nem volt durva ahhoz képest, amire jó. Az egész sokkal jobban átgondolt, mondhatni sokkal kevésbé körlményes, és egy iPad sebessége is más ligában van, mint amit a tévékben találsz. Szintén VT50 egyébként.
Számomra a tévés Smart úgy egészében egy rossz vicc, persze ehhez kell az összehasonlítási alap, ami nálam bő 2 év iPades tapasztalat.[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
válasz kovadika #42117 üzenetére
Pl. Cimborám lecserélte a Samsung plazmáját Samsung lcd-re. Az első dolog amit büszkén mutatott hogy milyen jó a TV-n netezni. Gyermekeimmel szívesen használjuk a youtube app.-ot, teljesen más a TV-n mint a monitoron. Mért vennék az ölembe bármit a távirányítón kívül ha nem muszáj. De nemrég egész jót sakkoztam hanyatt fekve az 55"-s plazmán. Én személy szerint neten járni asztal mellet szeretek, nekem úgy kényelmes.
Nekem VT50 van, nem tudom kinek mi de az is lehet hogy az ST,UT stb. típusokban nincs elég erő a használatához.
Nem a kérdéshez tartozik de azért vegyük figyelembe hogy nem gyártanak csak M.O.-ra plazmákat.
Lehet hogy magyar embernek nincs semmi értelme, de nálunk pl. használható a Netflix , ViaPlay, stb., és még végig sem néztem a lehetőségeket.
Valójában nem tudom mi értelme ezt feszegetni mert nincs TV amibe nem lenne valamilyen smart funkció.lisz70, Ispy Ti elég érdekes nézőpontból szemlélitek a dolgokat.
Hsanyika1 ezen válasza teljesen természetes "smart nem kell!Sötétíts és élvezd a szép képet " míg sad_Vamp reakciója igencsak természetellenes.
Szerintem az idézett válasz sokkal inkább egyetemes érvényű kijelentés, mint sem vélemény. Ha esetleg odabiggyesztette volna hogy "szerintem", nyilván nem szúrta volna senki szemét. -
erdoke
titán
válasz t-bali3 #42158 üzenetére
Mivel a tápzaj a tévé mögül jön, és eddig volt falon, ahonnan szinte az egész visszaverődik, most pedig állványon, mögötte másfél méter hellyel, szerintem pontosan fordítva kellett volna alakuljon a dolog. Inkább sanszos, hogy még a minimális zötykölődéstől is meglazult pár ereszték, és azért jelentkezik a zaj.
-
törölt tag
PS3-nál pl. ha gyorsan mozog a háttér nektek is sokszorozódnak az élek ?
3-4 él figyelhető meg. -
tamáspapa
aktív tag
-
erdoke
titán
válasz hunspikey #42096 üzenetére
Lehet benne valami, mert az 50G30 költözés előtt egyáltalán nem cicergett, sőt, soha nem is hallottam még cicergő plazmát. Sajnos erre ost jöttem rá, mert az üj helyén jól hallhatóan cicereg a világos tartalom függvényében. Pedig úgy szállítottuk a tévéket, mint a hímes tojást. Talán nekem is oldalba kellene b...ni?
-
Gabor970
addikt
válasz mayday00 #42153 üzenetére
persze, le. Egy napon mindenképp. De ettől még nem fog kikapcsolni az a készülék, ami már megvan. Majd szólnak melyik az utolsó széria, és veszünk belőle. Azzal kihúzzuk míg az oled kinövi a gyermekbetegségeit, és az ára az emészthető kategóriáig csökken. Vagy a te UT50-ed a gyártás leállás után nem szolgáltat olyan szép képet, mint most? Jajj, az én PS50C430-amat három éve nem gyártják.....
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
vihar100
tag
Sziasztok.
Kijött az ember és közölte vájtfülű vagyok, tényleg azok az értékek amit itt írt egy fórum társ, azt mondta TELJESEN normális a hang amit a laptoppal hallok.
Ennyi 2 év gari van rá ha még jobban zúg akkor hívom őket.Ő azt állította jövőre a Samsung leáll a Plazma gyártásával.
-
Rivaul
addikt
Üdv.
Egy Panasonic Viera 42px8esa Plazmának a talpához kéne egy álló tüske.
Mint a képen a kis szürke vas. Merre kapok ilyet? Csak 1 darab kéne.Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
nagyúr
válasz M_AND_Ms #42140 üzenetére
"Ezek a videók csak a natív Youtube felülete érhetők el, Ez van, ezt kell szeretni!"
Dehogy kell szeretni, maradok a HTPC-s jutubozásnál a tévén (pontosabban maradnék, de még azzal sem jutubozok, pedig az aztán maximális funkcionalitást kínál), vagy a jó öreg PC-s, laptopos megoldásnál. Én már csak ilyen őskövület vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Shadowbull
addikt
a hiradohoz nem kell billenytuzet, a youtube-profilom meg hozza van parositva. igy ha laptopon/asztali gepen bejelolok egy videot a kesobbi megnezeshez, akkor a teven azt megtalalom a megfelo helyen, nem kell keresgetni.
neha ritkan keresek a taviranyitoval is, ha nincs kedvem beroffenteni a laptopot.
persze azert ezt nem hasznalom tul gyakran, de neha jol jon.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Sifre
senior tag
válasz kovadika #42136 üzenetére
Csináltam egy "videót" a párosításról (az E51 ennyit tud).
-
M_AND_Ms
veterán
válasz liszi70 #42134 üzenetére
"Mi van??? Még csak el sem érhető minden videó? Ezt nem/sem tudtam erről a jutubszmartról. És mi érhető el?"
Maga a Youtube nem engedi, hogy bizonyos videók elérhetők legyenek ún. embedded - beágyazott eszközökön. Erről sem a Samsung, sem a Pana, sem egyéb ilyen eszközt gyártó nem tehet. Ezek a videók csak a natív Youtube felülete érhetők el, Ez van, ezt kell szeretni!Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
katalin888
aktív tag
-
kovadika
őstag
Még egy hatalmas rejtély számomra, hogy a távirányítón lévő billentyűzetet(a számokon, mint a régi telefonokon) miért nem lehet életre kelteni? Nem mondom, hogy nagyon kényelmes, de messze használhatóbb, mint egyesével a betűkre lépni.
-
Lehiñito
senior tag
Én az internet rádió appot szoktam használni a smartban, a nemzetközi rádióállomások végett. Meg volt már olyanra is példa, mikor activitiyztünk a barátokkal a nappaliban, akkor kerestem yt-n kandalló vodeót és az ment rajta. Nem mondom hogy sokat használom, csak elvétve.
-
kovadika
őstag
-
nagyúr
"Mi vele a gond?"
Fogalmam sincs. Nem működik, nem ismerik fel egymást. Letöltöttem a távirányító appot, bekapcsoltam a telefonon már minden vezetéknélküli opciót (blútusz-vifi), de a tévé nem reagált.
kovadika:
"Ha használható lenne a youtube app és elérhető lenne rajta az összes videó, akkor azt mondanám, hogy OK, ez nem is rossz."
Mi van??? Még csak el sem érhető minden videó? Ezt nem/sem tudtam erről a jutubszmartról. És mi érhető el?
[ Szerkesztve ]
-
cdl
senior tag
-
kovadika
őstag
válasz liszi70 #42129 üzenetére
A youtube irányításához ráadásul még app sem kell, csak a megfelelő weboldalra kéne lépni, és kóddal párosítani a két eszközt. Szerintem fail és kínlódás az egész. Ha használható lenne a youtube app és elérhető lenne rajta az összes videó, akkor azt mondanám, hogy OK, ez nem is rossz.
A hozzászólásokat elnézve szerintem a többség el lenne Smart nélkül. Böngészéssel próbálkozott már valaki? Samsungos véleményére is kíváncsi lennék, elvileg nekik valamivel könnyebb dolguk van.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz hunspikey #42096 üzenetére
Van ilyen, hogy egy tekercs, ferritmag mechanikus zaja az áramterheléstől is függ, ez természetes, amikor olyan áramkörről beszélünk, ahol például a fényerőváltozás visszahat a tekercs/trafó áramára. Amellett a kocogtatás is befolyásolhatja, ha nem sikerült tökéletesre a gyári rögzítés, műgyantás kiöntés. Vagy más esetben ütögetésre semmi nem változik, mert egyéb probléma miatt zúg, úgyhogy sokféle variáció van.
Kívülről persze csak érzéssel célszerű ütögetni, belső hibakeresésnél az alkatrészeket szokás megkocogtatni, csavarhúzó műanyag nyelével például.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Sifre
senior tag
Én konkrétan csak Youtube meg DLNA szerver elérés funkciókat használom a smart repertoárból. Az androidos Youtube kliensnek van olyan funkciója, hogy a telefonon kikeresett videókat közvetlenül a TV-n játssza le, így elég könnyen használható.
Nem tudom mennyire ismeritek, de a TV-ken lévő Youtube felület számítógépen is elérhető: [link]
Ezzel is működik a telefonos párosítás. Ha a médialejátszón is ez a felület jelenik meg akkor valószínűleg azzal is.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
Nekem van billentyűzet a TVre kötve, de a YT appban nem működik (vagy állítani kell, de azt nem tudom hol) Távirányítóval tényleg szenvedős sajnos. Viszont popcornnál sem működött a billentyűzet a YT appban.... nagyon hülyék lehetnek az app készítői vagy én nem tudom, de ahogy mondod, tényleg kín szenvedés.
Pedig a TV és a popi a billentyűzetet kezelni látszik, mert simán működtek pl a média gombok.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
M_AND_Ms
veterán
Max Youtube. Néhány ritkaság (ahol nem kifejezetten a vizuális orgazmus a lényeg) szinte csak ott lelhető fel könnyedén. Megnézni ezeket viszont kellemesebb a kanapéról, mint számítógépről.
Néha a Picassa-n nézegetek képeket.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
nagyúr
válasz Shadowbull #42120 üzenetére
"ket dolgot hasznalok: youtube-t meg az ard app-jat"
Billentyűzettel használod ezeket? Mert csak úgy életképes szerintem, legalábbis nekem távirányítóval kínszenvedés volt. Most nem ugrik be, milyen tévéd van jelenleg, hogy fogadja-e a billentyűzet USB-stickjét. Azt tudom, hogy én billentyűzet nélkül próbálkoztam annak idején, csak a távval, de hülyét kaptam, mire beírtam, mit akarok. Aztán egy csomó idő, mire bejön a kért videó.... Föladtam, menekültem vissza a PC elé. Mostani tévémnél még csak be sem kapcsoltam.
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
válasz kopidoo #42119 üzenetére
Mikor kint ilyen borús a idő elég nézhető a képe. De mikor komolyabb filmnézés van, leengedem a redőnyt, vagy este sötétben nézem. Úgy gyönyörű a képe. ST, GT stb is tükröződik csak nem annyira. De nálam eleve jól van elhelyezve a készülék. Nem ablakkal szemben stb. De a igazi filmnézéshez kell a sötétség. Moziban sem véletlenül nincs világos. Sőt nem rég vettem egy audioquest Pearl hdmi kábelt. Itt ajánlották, hogy a egyik legjobb. Gyönyörű lett a kép. Részletgazdagabb, tisztább, zajmentesebb, kontrasztosabb is talán stb.. Minden szempontból jobb lett. Szóval jó választás volt ez a kábel. 6.500k a 1méteres. Szerintem ennyiért nem sok. Egy 200-300 ezres tv hez egy ilyen minimum kell.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
mayday00
őstag
Szerintem a értelmetlen 3D, meg smart helyett inkább raktam volna a UT-be pl egy fényszűrőt
1 db 3D film se lett nézve a tévén, és smart sem lett kipróbálva rajta. Még a Lan kábel sem lett bedugva a készülékbe Jobban örülnék egy fényszűrőnek mint ezeknek a baromságoknak.[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
kovadika
őstag
Engem tényleg érdekelne azoknak a véleménye, akik használják a Smartot? Miért jó? Mire használják?
Isten látja lelkem próbálkoztam, de csak felidegesítettem magam rajta. Egyáltalán nem találtam kényelmesebbnek, jobbnak, mint amikor az ölemben van egy laptop, vagy tablet, amik teljesítménye összehasonlíthatatlanul jobb, ráadásul böngészés közben tévét is tudok nézni.
Pont ezért ajánlottam pár hete, hogyha valaki az F5500-al szemezget, akkor inkább vegyen egy UT50-et(ami ugyanolyan, hanem még jobb) és ha feltétlenül el akarja költeni azt a 300 ezret akkor vegyen mellé egy táblagépet. A Sony Xperia S tabletben például még tanítható univerzális távirányító is van, amivel minden eszköz vezérelhető. -
sad_Vamp
őstag
Szerintem sem jó dolog a smart de fel tudom fogni, hogy bizonyos esetekben lehet prioritás. Azért nem írtam róla, mert túrót sem tudok az adott TVk smartjáról, ilyen egyszerű. De tényleg ne offoljuk szét ezzel megint a topicot. A hozzászólás meg azért nem tetszett, mert ha 2ővel visszaolvas az illető mindenhol elolvashatja kb. 3x ha erre lett volna kiváncsi nem hiszem, hogy rákérdett volna. De lehet, hogy csak én gondolkodom így. Bocsánat!
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Ispy
veterán
válasz sad_Vamp #42111 üzenetére
Nem azzal van a baj, hogy szerinted jó dolog a smart, hanem azzal, hogy nem ezt írtad, hanem rögtön azzal foglalkoztál, hogy más szerint hülyeség. Itt még senki nem lett a véleménye miatt megbélyegezve, csak a stílus miatt (lásd Fogash esetét).
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
nagyúr
válasz sad_Vamp #42111 üzenetére
"Szerintem 1 hozzászóláson belül illik feltüntetni a pro-contra dolgokat."
Ebben is tévedsz. Egyáltalán nem kötelező. Sokszor megtesszük, de az is nagy segítség a kérdezőknek, amikor egy másik user, a saját, személyes, akár szubjektív véleményét írja. Nem mindenki "szakértő", hogy átlássa a pozitívumokat-negatívumokat. Az is nagyszerű segítség, ha a szubjektív véleményét írja valaki. Egy másvalaki majd leírja az ellentétes szubjektív véleményét. Ilyen a topic normális működése.
-
sad_Vamp
őstag
Szia 3D témában osztom Ispy véleményét (és lisziét is). Azért az emberek nagy része nem fizet, csak benne van.
Most egyelőre szerintem mindegy mit vennél mindkét esetben interpoláció lesz, csak nem mindegy mennyi. Ha a full HD-t veszed akkor az SD filmjeidet interpolálja fel a média lejátszó (nekem popcorn van, általában elég szépen megbírkózik vele). Ha a HD readyt veszed, akkor meg a lejátszód először felinterpolál 1080ra (erre érdemes beállítani HDreadynál is a TVt ezt beszéltük nemrég DM-Fannal), aztán a TV le a sajátjába (ha 720p-re állítod a lejátszót akkor is ez fog történni, mert a HD ready plazmák felbontása 1024x768 máig nem értem miért). Szóval ha fokozatosan állsz át HD tartalomra szerintem jobban jársz a FullHD verzióval. Mert a fullHDt viszont az X60 megint csak leinterpolálná. Viszon,t ha netán azért néha sima TVt is nézel, a nem HD adások valamivel jobban néznek ki a HDreadyn. Előre szólnék, nekem is UT-m van, tényleg eléggé durván tükröződik, főleg ha közel van a fény forrása.liszi70: semmivel sem vagyok magabiztosabb az egészségesnél Még nem szippantott be a topic mantra, igyekszem objektív lenni. Szerintem 1 hozzászóláson belül illik feltüntetni a pro-contra dolgokat. Főleg ilyen esetekben, amikor mindenki csak a feketét meg a kontrasztot mondaná. Nem mondom, hogy nem fontos, csak azt, hogy nem mindenki videofil és lehetnek másak a preferenciái. Kifejtettem, lezártam, többet nem érdekel a téma, Fogash is ezért kapott én nem fogok rajta vitázni.
PS: milyen tag-gel lehet 1 hozzászóláson belül offtopic színűvé tenni bizonyos részeket?
Tcr: KÖSZI!!! nem tudom miért, eddig nem vettem észre.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kovadika #42107 üzenetére
"Múltkor még nem voltál ennyire határozott az X60 vs UT50 kérdésben."
Na, akkor vessük össze a két esetet. Az Tcr esetében 3,5 méter nézési távról van szó, megfejelve azzal, hogy nyilatkozata szerint nem tud és nem is akar soha közelebb ülni. Ilyen esetben teljesen megfelelő az 50X60 felbontása. A mostani eset 2 méteres nézési távról szól, ahol nem ismerjük a hajlandóságot a közelebb ülésre, így egyértelmű hogy az általa felsorolt lehetőségek közül a 42UT50 az ideális. A két eset teljesen más, ne kavarj!
Ráadásul 42108, de ezt még nem olvastad, mert épp írtál.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz liszi70 #42106 üzenetére
Sajnos az utolsó pillanatban meg kellett torpannom, fűtéskorszerűsítésbe fogtam (gázkonvektor ---> gázkazán) és olyan 300e Ft-al durvább árajánlatokat kaptam, mint amire számítottam.
Sajnos (ismét) pihentetnem kell a tévécserét, rettenetesen elszomorított a dolog, mert már régóta pörgök rajta és most a finishben kellett (egyelőre) feladnom.Múlt héten hirtelen felindulásból felvetődött bennem a 0% THM (Auchanban volt péntekig), de szerencsére meggondoltam magam, nem szeretnék tartozni.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nagyúr
válasz kovadika #42107 üzenetére
"Esetleg a 50X60 elgondolkodtató, de két méterről -nekem- már pixelesnek hat egy HD-Ready modell"
2 méterre már nem ajánlanék 50-es Ready-t semmiképp. 3-3,5 méterre szerintem jó, ha nem akar vagy nem tud közelebb ülni sohasem. Itt mondjuk csak 42-es méretről van szó, de nem tudjuk egyelőre, hogy megvan-e a hajlandóság és lehetőség az alkalmankénti közelebb ülésre, tehát kézenfekvő az UT50 ajánlat.
-
kovadika
őstag
Ha 150 a keret, akkor nem fogsz kapni jobb plazmát, mint az UT50 idén sem. Esetleg a 50X60 elgondolkodtató, de két méterről -nekem- már pixelesnek hat egy 50"-os HD-Ready modell és az UT50 nem csak felbontásban, de általános képminőségben is jobb.
(#42103) liszi70
Múltkor még nem voltál ennyire határozott az X60 vs UT50 kérdésben.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
A 3D-ért egy forintot sem érdemes fizetni (saját vélemény), de a helyzet ebben az esetben az, hogy az X-es sorozat csak HD Ready felbontást tud és minden szinten gyengébb a panelja, mint az UT-é, szóval részemről az UT-re szavaznék, mert HD anyagoknál szükséges a HD felbontás.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
nagyúr
"a fentieket figyelembe véve érdemes nekem 40 ezerrel többet kifizetnem a 3D-s panáért? A legfontosabb számomra a képminőség."
Nem a 3D a lényeg a különbségekben, hanem az, hogy az UT50 full HD, a másik kettő HD Ready. Simán megér 40 ezerrel többet! Feketeszintben, kontrasztban és felbontásban is jobb az UT az X60-tól, az E490-től meg pláne.
[ Szerkesztve ]
-
zlost
csendes tag
Sziasztok,
úgy érzem kezd elromlani a samsung slim fit tévém. Váltakozó helyen vibráló csíkok jelennek meg - úgy gondolom képcsöves és ha az, megjavítani nem érdemes.
Tegnap a fórum böngészese során eljutottam oda, hogy plazmát szeretnék venni. Tévé előfizetésem nincs (kétlem, hogy valaha is lesz), hetente-kéthetente kb 2-3 filmet nézek külső winchesterről media playeren keresztül.
A nappali teljesen elsötétíthető, kb 2 méterről nézem a tévét, 3D otthon nem nagyon érdekel max. moziban, a filmes ízlésem elég távol van a nagy amerikai blockbusterektől, bár rá tudok csodálkozni ezekre is a gyűjteményem rengeteg aviból és dvxből áll, olyamatosan térek át hd minőségre.Itt helyben az alábbi plazmákat találtam, melyek árban elérhetőek nekem:
panasonic p42x60e – 108e. Ft
samsung ps43e490b1 wxxh – 110e. Ft
panasonic tx-p42ut50e – 150e. Fta fentieket figyelembe véve érdemes nekem 40 ezerrel többet kifizetnem a 3D-s panáért? A legfontosabb számomra a képminőség.
Ha esetlegesen van jobb ajánlat, nem zárkózom el a netes rendeléstől és akár az utazástól sem, sőt még várhatok is pár hónapot a vásárlással.
Köszönöm
Zsolt -
nagyúr
válasz sad_Vamp #42100 üzenetére
Engedtessék meg, hogy mindenkinek meg lehessen a véleménye akár a smart-ról, akár bármi másról. Hsanyika1 elmondta a saját, személyes, negatív véleményét a szmartról, ami nem kötelező jellegű senkire nézve. Ne gondolkozz a kérdező fejével, felesleges, majd ő eldönti a sok személyes vélemény közül, hogy neki mi a preferenciája. A helyes hozzáállás Hsanyika1 válaszára az lett volna részedről, hogy ellensúlyozod az ő általa alkotott smart-véleményt, tehát elmondod, hogy szerinted meg fontos funkciók vannak benne. Ne a másik véleményét szapuld, hanem mond el a tiédet a tárgykörről, jelen esetben a smart-ról.
"Nem kéne mindig ennyire magabiztosnak lenni..."
Szerintem neked nem kellene ennyire magabiztosnak lenni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest