Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati.brajer
csendes tag
válasz -HajTömeg- #23499 üzenetére
Igen, külső tápos, egy régebbi 500 GB-os WD MyBook. A TV érzékeli az eszköz csatlakoztatását, de a belső médialejátszóban már "nincs eszköz csatlakoztatva" feliratot dobja.
-
-HajTömeg-
őstag
-
ati.brajer
csendes tag
Sziasztok,
Van valaki, akinek Panasonic P42S30E plazmája van és külső USB HDD-t használ vele? Lehetséges, hogy egy pendrive-on megkajálja az NTFS fájlrendszert, de egy külső HDD-n nem?
Köszi!
-
dedy70
tag
Hátha valakit érdekel.
A Sandy hurrikán áldozatainak megsegítésére és a károk enyhítésére szervezett nagyszabású New York-i 12.12.12 segélykoncert kódolatlanul a Sundance Channel HD-n (UPC).
Fellépők:
Bon Jovi, Eric Clapton, Dave Grohl, Billy Joel, Alicia Keys, Chris Martin, Bruce Springsteen & the E Street Band, Eddie Vedder, Roger Waters, Kanye West, The Who, Paul McCartney és még sokan mások.Ezt az átmenetileg kódolatlan adást 3-féle módon tekinthetik meg az előfizetők:
1. Amennyiben HD médiaboxuk vagy mediacardjuk van, akkor a boxon illetve a mediacardon keresztül, a 35-ös programhelyen (akkor is, ha nincs HD-opció előfizetésük).
2. Amennyiben analóg TV előfizetésük van és újabb típusú, lapos LCD vagy plazma TV-jük (beépített DVB-C kompatibilis vevővel/tunerrel), akkor egyszerűen a távirányítójukkal megkereshetik, behangolhatják a Sundance HD csatornát
3. Amennyiben SD médiaboxuk van, akkor a fali aljzatból jövő tévékábelt a doboz helyett közvetlenül a tévékészülékük antennabemenetére kell csatlakoztatniuk és a 2.) pont szerint eljárni.A koncert élőben magyar idő szerint december 13-án 01:30-tól reggel 6-ig, ismétlésben pedig december 14-én este 21 óra és hajnali fél kettő között lesz megtekinthető.
[ Szerkesztve ]
-
-
KTTech
veterán
válasz joysefke #23488 üzenetére
Ha ilyen inkompatibilitás fordul elő, akkor a gyártókhoz kell fordulni, mást nem tudsz tenni. Általában egy firmware frissítés megoldja a gondot. De ne aggódj, nem limitálódik plazma TV-kre a hiba. Minden TV-nél/monitornál/erősítőnél előfordulhat, amin van HDMI csatlakozó.
Ja, és nem csak az XBOX 360-al van ilyen gond, hanem PS3-nál vagy bármilyen HDMI-t használó, HD képes eszközzel előfordulhat.[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
atua
aktív tag
válasz Topanka #23467 üzenetére
én kiszállítással vettem az 50ST50-et a panashoptól, a gls szállította ki, és amikor kinyitotta a futár a hátsó ajtót, akkor állítva volt benne a doboz...
egyébként másfél hetes a kicsike, eddig minden öröm és bódottá... ami a sávosodást illeti, néztem európai és amerikai focit is (digisport hd), de én vagy nem látom vagy nincs... -
KTTech
veterán
válasz tendetiti #23483 üzenetére
Amit eddig olvastam, az alapján valószínűsíthető, hogy több féle HDMI kimeneti chippel szerelik őket, és bizonyos típusoknál mintha gond lenne a HDCP authentikációval... de nem minden TV-n. A Microsoft tudja megoldani a problémát, ha gond lenne, de próba szerencse.
-
salapp
addikt
Használtan itt az aprón is van a-300, 53K irányáron, bár lehet, hogy már elkelt.
Én is filóztam, használt, szép állapotú a-210 40K-ért itt, 35K-ért már elgondolkodnék erősebben rajta, de most úgy néz ki, egy kedves rokon év közbeni segítségeimért az ünnepre meglep (megsúgta) egy WD TV Live Streaminggel, aminek fogok örülni, mivel volt WD gen 1-em és szerettük, ez meg jóval többet tud, amit nem, arra ott a BD játékos, amit így nem kell eladnom. És majd egy év múlva meglátom, hogy hogyan fejlődött a plazma technológia, akkor ráérek lejátszót is váltani, az új tévé mellé.Most Bbéci és a többiek tapasztalatai elbizonytalanítottak a 60e6500 kapcsán. Múlt évben én néztem MM-ben 51d6900-at és mesterkéltek voltak a színei, persze nem tudtam kikapcsolni és "home" üzemmódban újraindítani, így azt gondoltam, ez az üzleti beállításnak tudható be. De hogy még az ST-széria is jobb lenne a samu 6500-nál, háááát....
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Cypresss
senior tag
A gyártó által megerősített hibák, hiányosságok (Firmware: 05-01-121206-24-POP-422-000):
– Külső filmfeliratok szélesvásznú filmnél nem alul az esetleges fekete sávban jelennek meg, hanem a film tartalmi része fölött.
– Néhány MKV film idx/sub felirattal az első szöveg megjelenésekor lefagy.
– Ha YouTube lejátszáskor 1080/24p videókimenet van választva, darabos a kép.
– MKV fájl DTS-HD hanggal: hangosabb részeknél kimarad a hang az erősítőre továbbküldve (Sigma SDK gond, már dolgoznak rajta).
– Hálózaton keresztüli lejátszásnál akadozás.Saját tesztjeink során tapasztalt hibák, hiányosságok (Firmware: 05-01-121206-24-POP-422-000 - még csak pár perces tesztelés után):
– A BD hangsávváltás jóval gyorsabb, bár még mindig 5–8 másodperc. De stabil, hang mindig van utána.
– Bizonyos filmeknél nem minden fejezet jelenik meg a listában, ilyenkor fejezetre ugorva megszakad a lejátszás. Fejezetre ugrás most már gyorsabb (kb. 2–5 másodperc) és stabil egyébként.
– Hasonlóan a többi aktuális Popcorn lejátszóhoz, a magyar „Ú” betű hiányzik az OSD-ből.
– Néhány OSD felirat még nem magyar.
– A filmfeliratok megjelenítésekor túl nagy a sortávolság és a betűköz is. Utóbbi nagyobb méret mellett már nem zavaró.
– Hálózaton keresztül sok BD ISO akadozik.Azért ez annak fényében rendkívül szomorú, hogy az egy éve használt A-300-asom FW-je sem tökéletes még, lassan azért kezd összeállni.
Az A-400 alatti vassal viszont semmi gond, azt nagyon összerakták.
[ Szerkesztve ]
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #23448 üzenetére
"Ha már többlet pénz, akkor A-400, bár annak meg van negatívuma is az A-210-hez képest."
Mire gondolsz? A400-at most tesztelem, 210 nem volt a kezeim között.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
aktív tag
-
janos666
nagyúr
válasz Gaboo007 #23470 üzenetére
Úgy érted a HDMI kimeneten keresztül nem ad képet az Xbox a TV-nek? (Bocs. )
Amúgy passz. Próbáld még ki másik kábellel és másik bemenetet használva a TV-n (pl. HDMI_1 helyett HDMI_2). Ha még eddig nem tetted, akkor hagyd frissülni a szoftvereket netről mindkettőn.
Illetve nem teljesen egyértelmű, hogy egy darab xbox-ról beszélünk, amit már kipróbáltál több TV-vel is? (Ha nem, akkor most tedd azt, dugd rá másik TV-re is.)[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kis problémám. Lenne egy Panasonic VT50 és egy Xbox 360 S. HDMI bemeneten keresztül nem ad képet az Xbox. Az a furcsa hogy nálam LG LW5500 és LV4500-on semmi probléma nem volt. Mi lehet a gond a Panával?
[ Szerkesztve ]
-
tamáspapa
aktív tag
Az ST50 pendriveról lejátszik AVCHD felvételt? Ezt vinném holnap készülék-nézőbe.
-
Topanka
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék azoktól, akik utánvét rendeltek a Panashoptól, hogy a GSL futárszolgálat a Pana tv-t állítva szállították e ki, mivel telefonba a Pana azt mondta, hogy ők így adják ki szállításra, és simán visszaküldhetem ha fekve hozzák. -
DM-Fan
Topikgazda
"a számítógépen fps-t játszol, attól miért nem leszel rosszul..?"
Hogyhogy miért? Ott a két szemed nem ugyanazt a képi információt kapja? Dehogynem, mivel nem 3D képet látsz! A 3D-film esetében nem ugyanaz a képi infó jön a két szemednek, ott külön képi információ jut a jobb és a bal szemednek, ami nem abból ered, hogy a két szemed máshogy helyezkedik el, hanem abból, hogy más-más képet rögzítenek és a szemüveg más-más képet is ad nekik.
Egyébként van, aki a sima FPS-t sem bírja hosszú távon, nem ritka a szédülés, fejfájás, adott esetben hányás is. Nem egy ilyet láttam LAN-party-kon.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
Gondolom olyan ez, hogy talán azért nem kottyan meg valakinek első 3D szemcsizős élménynek 3 óra Avatar, mert előtte szemüvegen kívül más is váltott már ki nagyobb zavarokat is az agykémiájában, így a helyén tudta kezelni a dolgot a szervezet.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
cdl
senior tag
Köszönöm a válaszokat, próbálok egy 210-est keresni akkor.
-
janos666
nagyúr
válasz DjKoxi #23456 üzenetére
Ezt nem értem, hogy miért a Samsung árát akarod alkudni, ha ugyan onnan indulsz mindkettőnél, de a Panasonic jobb készülék.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz KTTech #23454 üzenetére
Én is több olyan anyagot nézek rajta, ami nincs HD-ben, meg eleve máshogy sem nagyon jelenik meg, az arra érdemes mai feature-filmeket úgyis megveszem BD-n. Ugyanakkor nem biztos, hogy megválnék attól a C200-tól a helyedben! Nagy kincs, a mai napig a legkeresettebb, legnépszerűbb Popcorn modell és könnyen lehet, hogy ez így is marad még egy darabig. Szerintem gondold át még egy párszor a dolgot!
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz DM-Fan #23452 üzenetére
HD anyagoknál tényleg nincs, de sok filmem pl. nem is létezik HD-ben, tehát nálam az SD felskálázás erős szerephez jutna.
Mondjuk úgy tűnik, 1:1-ben sikerül elcserélnem a C200-at egy A400-ra. Ha nem, akkor lesz egy eladó C200-am nemsokára
-
KTTech
veterán
válasz ketkedo612 #23450 üzenetére
+ ehhez adjuk hozzá a mélységélességgel történő játékot a film felvétele során, ami azért valljuk be, nem éppen olyan, mint amit szabad szemmel látunk (akár a fotelünkből bámulva élőben egy sporteseményt - mondjuk ez nálam nem fordulhat elő... max. ha a sportesemény egy F1 futam, a többit nem kedvelem )
Legközelebb a normális 3D-hez a Gábor Dénes féle holografikus képrögzítés/megjelenítés áll, de az meg ugye nem most lesz, amikor mozgóképen fogjuk használni...
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz KTTech #23451 üzenetére
Tudom, olvastam anno a VXP-ről, láttam is működni az A-400-at (igaz, nem épp optimális körülmények között) és tényleg tetszetős, bár hozzáteszem, hogy a HD-anyagoknál már koránt sincs olyan látványos különbség. Egyébként az A-210 is bőven minőségi SD-képet produkál, annyival nem jobb azért a kétszer annyit kóstáló A-400, hogy emiatt megérje a csere egy átlagfelhasználónak. Én legalábbis emiatt nem cserélném az A-210-et, a 3D meg hidegen hagy. Emellett ugye az A-400-nak is vannak limitációi (pl. Cinavia).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz DM-Fan #23448 üzenetére
Azért az A400 képminősége jobb, mint az A210/C200-é... nem kicsivel. Az a SD chip elég durván jól sikerült (és a VXP kiterjesztés jó dolog ). Mondjuk ilyen procit más gyártónál még nem lehet beszerezni... a Dune talán jövő év közepén hozza ki a rá épülő termékét, ha jól olvastam.
-
ketkedo612
tag
Az ablak előtti foteloddal ritkán mozdulsz el a nézett képhez képest. Ez a statikus nézőpont. Ezzel szerintem nincs gond a 3D moziban sem.
Szerintem a többiek által említett érzékszervi zavarok akkor kezdődhetnek, amikor a nézőpont, a kamera mozogni kezd,- a fotelod pl hullámvasútra kerül-, a szemeden kívül viszont semmi más érzékszerved nem jelzi az agyadnak, hogy hullámvasúton ülsz. -
KTTech
veterán
válasz s7evcsenko #23446 üzenetére
Az, hogy protokoll szinten kompatibilisek lesznek nem azonos azzal, hogy egyforma minőségben fogják őket gyártani (lásd pl. a HDMI szabványt, azt is minden TV azonosan kezeli, de mégsem azonos képminőségben jelenítik meg a képet - kicsit sarkítva ugyanerről van szó). De pl. használhatsz Panasonic vagy Sony szemüveget Samsung TV-hez, a lehetőség adott lesz.
-
DM-Fan
Topikgazda
Szerintem nem. A minimális hardveres többletre egyértelműen semmi szükség nincsen. Az egyetlen pozitívum, amivel jelenleg többet kapsz az A-300-tól, hogy azzal már használható az iOS-re és Androidra is fejlesztett NMJ Navigator alkalmazás. Ez akkor lehet hasznos, ha mondjuk iPad-ről/tabletről/okostelefonról szeretnéd böngészni a jukebox-felületet anélkül, hogy TV-t kéne bekapcsolnod. Zenehallgatáshoz jól jöhet. Minden egyébben tökéletesen elegendő az A-210 is, amelyre egyébként szintén lehet találni third party alkalmazásokat ilyen célra, csak a kedves Syabas egy nemes gesztussal nemes egyszerűséggel nem hajlandó támogatni a saját, korábbi készülékeit.
Ha már többlet pénz, akkor A-400, bár annak meg van negatívuma is az A-210-hez képest.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz KisApám #23441 üzenetére
A bevonat és az alkalmazott LCD technológia igen sokat számít. Elég ha elspórolnak egy AR réteget, máris jelentős képminőség-változás lesz. A Samsungnak nem igazán van olyan technológiája, mint amit a Panasonic szerzett az objektívek gyártása során, és ezt használja a többi termékében is (pl. nanotechnológiás bevonatok).
-
s7evcsenko
addikt
válasz KisApám #23441 üzenetére
Ezt én nem tudom tudományosan alátámasztani, ezért is írtam mellé, hogy én is itt olvastam.
Ezen cikk szerint 2012-től közös fejlesztésű szemüvegeket gyártanak, ami az alábbi teóriát szintén nem igazán igazolja, de nekem személy szerint még nem volt lehetőségem élesben kipróbálni mindkét típust!Az viszont gyanús, hogy a samsung szemüvegek ennyivel olcsóbbak...
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
cdl
senior tag
Itt is megkérdem, bár OFF:
Megér +15000forintot egy Popi A-300 egy A210-hez képest?
Vennék egy lejátszót, nem igazán tudok dönteni.
kb ennyi a különbség közöttük, nem tudom, nyújt e annyival többet a 300. -
KTTech
veterán
Akkor olvass utána, pont minden tudományos magyarázat erről szól... az érzékszervek összezavarodnak, a fülben levő egyensúly-központ más adatot ad, mint a szem és az ember szépen émelyegni kezd. Az viszont segít a problémán (de csak a rosszulléteken), ha jelentősen felgyorsítják a villogás sebességét (nem a mostani 60/60Hz szemenként hanem 250Hz fölé szemenként, csak éppen ehhez nincs megfelelő technológia). Aki viszont alapból nem érzékeli a képet, a gyorsítás után sem fogja (és mellesleg amúgy tökéletesen lát 3D-ben).
Nem kell egyébként messzire menni, a Meniére kór/szindróma pont erről szól (sajnos nagyon jól ismerem), csak ott fordítva: ott a fül ad hibás/hiányzó információt. Az eredmény pont az mint a 3D film nézése után bizonyos embereknél, csak hatványozottan felerősítve (összeesik az ember akár az utca közepén is). Gyógymód nincs rá.
-
DM-Fan
Topikgazda
"értem, hogy nem mindenkinek kellemes, de nem látom át a tudományos magyarázatát - szerintem nem igaz."
Pedig így igaz! Már több cikket is linkeltünk korábban ezzel kapcsolatban. Többek között anno még Michael Schumacher-nek is gondot okozott az ilyen jellegű vizsgálat, pedig ha valakié, az ő agya edzett a gyors dolgokhoz. Egyszerűen arról van szó, hogy a jelenlegi 3D-technológia becsapja az agyat és a két szemnek vetített eltérő kép úgy hoz létre egy hamis térérzetet, hogy a test és ezzel a fül egyensúlyszerve nem követi le azt - ahogy arra KTTech kolléga is utalt. Erre az agy úgy reagál, amit kb. akkor érzel, amikor sokszor megpörögsz a tengelyed körül: szédülés, hosszabb ingerlés esetén fejfájás, hányinger lép fel.
Ne úgy gondolj erre, mint amikor normálisan nézel bele a világba, mert ott az apró fejmozgásaiddal változik a látott kép perspektívája is és közben a fülben lévő egyensúlyszerv is az annak megfelelő ingert kapja. A 3D-műsor bambulása közben ez szétválik.
Az is nagyon igaz, hogy az eltérő szembeli adottságok/elváltozások következtében egyeseknél egyszerűen ki sem alakul a térérzet, vagy nagyon zavaró. Ehhez nemcsak a szemtengelyferdülés, de már csak akár az egyik szemet érintő, szimpla dioptriális korrekciós eltérés is elég, nem beszélve a durvább elváltozásoktól. A 3D-t a nagy átlag szeméhez lövik be, de nagyon sokaknak ez nem megfelelő, ahogy szemüveget is mindig személyre szabottan kell készíttetni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KisApám
addikt
válasz s7evcsenko #23440 üzenetére
Nem ugyan úgy villognak?
Más a bevonatuk?
Mitől?̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
s7evcsenko
addikt
válasz DM-Fan #23428 üzenetére
"Pusztán arról van szó, hogy az olcsó Samsung szemüvegekkel a Pana sem tud olyan 3D-képet alkotni, mint amire egyébként a saját szemüvegével képes lenne."
Most Te leírtad ugyan azt, amit én, csak Te mellette kiszínezted kicsit...
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
-
KTTech
veterán
Soha nem olyan 3D-t látsz, mint amit a TV ad. És ott bizony egyensúlyban van a két érzékelés...
De gond nélkül émelyeghetsz ál-3D-től is, pl. számítógépes játéktól, ahol csak a 3D érzete van meg (2D monitor előtt).
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz KTTech #23423 üzenetére
"... ugyanis az agyban nem fog egyezni a látott kép, és a test többi részéből érkező mozgási információ, ami mérgezésre utal, és úgy is reagál rá a szervezet."
ez érdekes... szóval ha te egy sporteseményre személyesen kilátogatsz, és 3D-ben látod - ahogy tv-nél is van erre példa - akkor te rosszul vagy..?
(ugyanis akkor is van egy 3D kép, és a tested nem mozog...)
https://youtube.com/user/nuke7
-
Hsanyika1
senior tag
sziasztok nem kell jelenlegi 3D! TOKIÓBAN már meg van jövő 8K ezt még képes érzékelni a szem és panoráma képnek hívják szemüveg nélkül úgy érzi ember mintha ott lenne. 2017 érkezés.[link] nem magyar.
-
Gabor970
addikt
válasz b.lajos #23424 üzenetére
Scart - av átalakító alatt mit kell érteni? Ugye nem scart - kompozit kábelt? Szerintem annál a beépített lejátszó + MKV is sokkal jobb, szóval hajrá egy kis varezolás! Milyen digitális tv előfizetésed van?
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Scar22 #23427 üzenetére
Ha tényleg megkímélt és makulátlan, akkor szerintem 100-120 eFt között bátran meg lehet hirdetni, akár a PH! apróhirdetés rovatában is. A jelenlegi új készülékek között csak a 42UT50 az alternatívája, mint a Panasonic legalapabb, belépő fullHD (igaz, már 3D-s) modellje és az olyan 170 eFt-ért megy a hivatalos kereskedőknél. Még a HD-Ready 42X50 is leginkább 120 eFt körül kezd elérhetővé válni, szóval szerintem nem túlzás ennyit elkérni egy makulátlan állapotú fullHD modellért, még ha tavalyi, akkor is.
Get Moded!
-
b.lajos
tag
válasz KTTech #23425 üzenetére
Köszi. akkor átnézem, találok-e valami hibás beállítást.
A 3D képekről meg egy kis érdekesség. Nem tudom kinek ismerős a Stereogram kifejezés. Tulajdonképpen egy 3D képről van szó, a lényeg, hogy egy ismerősöm soha nem látta a 3D-és képet, mivel egyik szeme sokkal gyengébb + egy kis szemtengely ferdülés. Na neki és a hozzá hasonlóknak nem ajánlott a 3D.
Másik kérdés, van egy SA-PM18 mini hifim, ki tudom valamilyen formába vezetni a tévé hangját a kis masinára?[ Szerkesztve ]
b.lajos
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz s7evcsenko #23421 üzenetére
"Nekem viszont úgy rémlik, hogy többször írtátok, hogy ebben jelentős szerepe van a szemüvegnek is..."
Nem, illetve nem így igaz. Amitől a Pana plazmák jobbak 3D-ben, az nem elsődlegesen a szemüvegben keresendő, hanem magában a panelben és annak vezérlésében, ezt a külföldi tesztek is leírják. Itt csak az hangzott el többször, hogy a Pana plazmák a saját Pana szemüvegekkel jobb 3D-képet alkotnak, mint a Samsung-gal. Ebből nem következik az, hogy ha Samsung plazmát Pana szemüveggel használsz, akkor az is olyan jó lesz, mint a Pana. Magyarán a Pana nem csak a szemüvegben jobb. Pusztán arról van szó, hogy az olcsó Samsung szemüvegekkel a Pana sem tud olyan 3D-képet alkotni, mint amire egyébként a saját szemüvegével képes lenne. Ez hangzott itt el többször.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Scar22
csendes tag
Sziasztok
Lehet hogy nem ide való, de megkérdezném hogy egy tavaly december 20-a körül vásárolt (szóval még garanciális) TX-P42UX30E pixelhiba és beégés mentes, keveset használt (kevesebb, mint 500 üzemóra) televíziót, milyen áron lehet értékesíteni, és hova érdemes felrakni eladásra?? Kihasználatlanság miatt adnám el. Sérülés, karc stb nélkül.
Köszi, üdv:
Scar22 -
Pety
senior tag
válasz b.lajos #23424 üzenetére
Nekem van egy pana videom,de még őszintén nem próbáltam meg összekötni a tv-vel.
Fontos a scart? Mert az antenna kábelen is ad ki képet minden video,persze azt a lejátszón kell beállítani.
A tv menüben is mintha kellene valamit állítani,de ezt a részt én még kihagytam megmondom őszintén."A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
b.lajos
tag
Nos a tévé üzembe helyezve, sávosodás keresés folyamatban és van is egy rakással tudniillik a zöld gyep oda vissza sávos Komolyra fordítva, egy picit kerestem, nem láttam, keresés befejezve. Viszont van egy kis problémám. Egyelőre csak egy DVD van csatlakoztatva, Scart->Scart-AV1 átalakítóval, csak épp fehér-feketén jelenik meg a film. Ötletek, hogy mi okozhatja?
A garanciával kapcsolatosan meg. nem külön írták a kiterjesztett garit, pontosabban a hivatalos pan europai garancia füzetben szerepel 2+3 év garancia névvel.b.lajos
-
KTTech
veterán
Majd akkor fog, ha a szemüvegek mellé a képpel egy ütemben mozgó szoba/szék is lesz. Amíg nem, addig marad az émelygés, ugyanis az agyban nem fog egyezni a látott kép, és a test többi részéből érkező mozgási információ, ami mérgezésre utal, és úgy is reagál rá a szervezet.
Van aki jobban viseli ezt, van aki kevésbé, sőt sokak látási hibák miatt nem is látják a 3D-t (elég pl. egy kis szemtengely-ferdülés hozzá).www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
BBéci
legenda
Szerintem nem jelent meg idén heti egy, vagyis 48 db 3D film. A konvertáltakat ne számítsuk bele, mert azok a legtöbb ember számára nézhetetlenek. Tehát jó lesz az kb. 20-nak is, aminek a 70%-át csak életveszélyes fenyegetések hatására lennék képes megnézni.
Ad némi többletet a 3D, de közel sem annyit, hogy törném magam érte. Másik a képméret. Míg a 2D filmeknél elviselhető kompromisszum az optimális távolságnál messzebbre lévő nézési pont, 3D-nél drámai mértékű a különbség, az élménynek a távolsággal gyökvonáshoz hasonló csökkenése.
Megoldás a vetítés, de ott meg akkora a fényerő csökkenés, hogy újabb kompromisszummal szembesülünk.
Egy éve még érdekelt a 3D, ma már cseppet sem. Bő 3 hónapja van nálam az Epson TW6000W, de még ki sem csomagoltam a szemüvegeket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
s7evcsenko
addikt
Én ezt abszolúte nem rosszindulatból írtam, csupán leírtam, amit itt olvastam.
Én elfogadom azt, hogy a Pana jobb 3D-ben, mint a konkurencia, nem gúnyolodásnak szántam.
Nekem viszont úgy rémlik, hogy többször írtátok, hogy ebben jelentős szerepe van a szemüvegnek is...
Ami evidens is lenne, hisz ha nem így lenne, akkor nyugodtan vehetne mindenki samu szemüveget a pana tv-hez, hisz tök mindegy... nem?
A "csak" ugyan tőlem nem hangzott el, de valóban belelátható az irományomba, hogy csak a szemüvege miatt, ezért elnézést is kérek, pontosítanék is rögtön:
Az egyik dolog, amiben jobb a pana 3d-ben, az a szemüveg.Valóban minden csoda 3 napig tart, de akkor minek a 3D tv?
Előbb-utóbb csak megindul a lelkesedés a dolog iránt...
Én pl elégedett lennék azzal is, ha mondjuk hetente 1 filmet meg tudnék nézni 3D-ben, ennyi film azért csak akad a piacon."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
BBéci
legenda
válasz s7evcsenko #23418 üzenetére
Itt senki nem isteníti a Panasonic tévéket, csupán a rideg valóság, a mérések, a számadatok és az árak alapján tartjuk azokat a legjobbaknak. Azután következik a szubjektív vélemény, ami szintén nem lehet más, ha valaki elfogulatlan.
Az pedig konkrétan valótlanság, hogy a Pana csak a szemüvege miatt lenne jobb 3D-ben. Szerintem ilyet senki nem írt.
A 3D az első 3 film megnézéséig érdekes, utána a legtöbben nem foglalkoznak vele.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tamáspapa
aktív tag
válasz s7evcsenko #23418 üzenetére
A tv-mhez valami "Universal" vagy milyen nevű szemüveget adnak majd 1 db-ot. Ha rendelnék mégegyet a tv-vel, akkor az egy 10-es, ha önállóan akarom megvenni később, az 13 e. Nem rendeltem, majd látom, hogy milyen, meg hogy kell-e.
-
s7evcsenko
addikt
(#23394) dedy70
Igen, de korábban már írta egy kolléga itt, hogy azok a szemüvegek nem eredeti pana szemüvegek, hanem valamilyen utángyártott kütyük, amivel meg szerintem pont az itt sokak által istenített pana tv-k 3d előnyét veszted el... nem?
Mivel itt többen is írták már hogy a pana pont a szemüvege miatt jobb 3d-ben, pl a samsungnál, de gyanítom, hogy ennyire jó azért a samu szemüvege is van, amiből meg alapból minimum 2db-ot adnak.
Szóval ez a szemüveg akció szerintem ne legyen szempont."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Dexar007
veterán
Beszéltem velük chat-en.. mivel a modell neve.: PS60E530A3WXXU azaz U és nem H ..ezért United Kingdom-ra szánt termék,vagyis nem magyar piacra készült,annak ellenére, hogy itt rakták össze... Így eleve nem is regisztrálhattam volna..ezért megkértek rá,hogy töröljem...az hogy refurbished vagy javított vagy bármilyen, azt nem tudták megmondani mert ,,nem rendelkeznek ilyen rendszerrel".
Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
Felhívtam a Samsungot.: utána lehet e járni modellszám alapján.. ,,regisztráltam a terméket a samsung honlapján?" nem, mivel nincs garim. - Akkor nem lehet utánajárni.
Give me your cum,bull!
-
tamáspapa
aktív tag
válasz tamáspapa #23405 üzenetére
NA !
Most rendeltem meg és fizettem ki az 50ST50-et... Hurrrrrráááá!... Remélem, jó vásárt csináltam. Holnap megnézem a Hengermalom u-ban amúgy is onnan jött volna és ha ok, akkor várom, hogy beköltözzön.
Köszönöm mindenkienk, aki bármilyen, erre a készülékre vonatkozó infóval terel-segített, hogy ezt válasszam. Ja, természetesen +3 év garival vettem, amit majd külön számla alapján utalok át nekik.
)) -
törölt tag
Anélkül hogy bárkit is meg akarnék bántani, akadjunk már le erről a Vaterás TV-témáról! Hetek óta szinte nem is lehet itt mást olvasni, pedig elvileg ez nem jogi tanácsadó oldal, hanem szakmai fórum. Ebbe pedig aligha fér bele egy efféle téma hosszú ideig történő boncolgatása.
Azzal együtt hogy sajnálom, de kolléga azt hitte hogy léteznek csodák és benyelte a dolgot! Szívesen megkérdezném hány éves és milyen viszonyban van a mesékkel... Vagy hogy a nagy magyar rögvalóság mond-e neki valamit...
Senkinek ne kelljen már elmagyarázni, hogy nem veszünk semmilyen (!) százezres terméket a nélkül, hogy személyesen meg nem néznénk és ki nem próbálnánk! Ha rá tudunk szánni egy ekkora összeget, akkor tudjunk már hozzátenni 10k-t, hogy elkocsizzunk érte (akár egy ismerőssel is) és ott melegébe megelőzünk egy halom problémát. Pláne ha a best-buy súlyos tízezrekkel olcsóbb...
Vettem én már TV-t 42-től 65-ig, és a PanaShoptól a webes áruházon át mindig személyesen mentem érte, és kibontattam a helyszínen. Volt amit rögtön visszaküldtem a raktárba, de a többsége már ugrott is be az autóba. A böszme nagy TV meg az általam rendelt teherszállítóba! Nyugodtan felügyeltem a rakodást és nem is esett pofára a kanyarban...
Picit olyan ez, mint amikor a 7 millás autóra már nem jut 100k-ért téligumi, aztán meg az árokban megy a fejvakarás (csak hogy én is offtopic legyek...)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz P42ST30 #23400 üzenetére
Csakis Panasonic gyártmányúval, vagy Panasonichoz készített utángyártott szemüveggel fog működni. Samsunggal biztosan nem, arra csak az idei tévék képesek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tamáspapa
aktív tag
Hali!
Folyamatban van a rendelésem a panashopnál. Beszéltem velük, holnap meg tudom nézni a készüléket és ha ok, akkor visszacsomi és valamelyik nap kiszállítják.
Mennyire biztos, hogy miután kibontottuk és visszacsomagoltuk, azt kapom, amit megnéztem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
- Dallas dvd-sorozat (2012) 1. évadja eladó (magyar vonatkozás nélkül)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest