Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
JaniS
senior tag
-
Skillet
addikt
válasz Cypresss #5314 üzenetére
Nekem japán autóm van. Egy mitsu galant. Tartósabbnak, időtállóbnak tartom egy francia vagy olasz vasnál. autószerelő technikumot végeztem. Nagyon szeretem az autókat. De a példát nem feltétlenül értem. (A 60ezret amúgy gondolom elírtad az LSnél, bizonyára 600ezret akartál írni.) Tartós használati cikkekről beszéltem amik a háztartásban vannak. (Szerintem most az autót hagyjuk. Azt külön napokig lehetne vesézni. Pl, hogy miért van néhány márkánál 15 vagy 20 ezrenként olaj csere, mikor a motor nem változott. És a bele töltött olaj sem. 8 ezrenként kellene mindben. De reklámnak baromi jó. Nálunk vegyétek az autót, nálunk csak 20 ezrenként van olajcsere. Tök jó, mert pénzt spórolhattok. Pffff )
Szóval olyan tartós cikkekről beszéltünk amik nem TARTÓSAK. És nem is akarják, hogy azok legyenek. Ennyi a lényeg. Az, hogy ma is mennek energomat mosogépek, nem fura? Annyival tökösebb volt akkor a technológia? Ma már nincs meg hozzá az a tudás, képesség, hogy olyan anyagminőséget lehessen produkálni? És bármit mondasz, a tévéknél ugyanez van. Már nem olyan tartósak mint régen. Nem is lesznek, mert hiszen kinek jó az? Hogy a felhasználónak nem, az mellékes. Igazából lehetne ezt folytatni egészet nap. De amúgy sem vitázni jöttem ide. megvan erről az egészről a véleményem. Másnak is. És nem feltétlenül egyezik az enyémmel. De ezzel semmi baj sincsen.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
madgie
titán
válasz Cypresss #5181 üzenetére
Nem, konkrétan nem csak xvid-ekbe törik bele a popi bicskája, néha meg nehezen megkerülhető a kókány kódolás (pl torrente 2 szinkronos, egy helyen találtam hd-ben, az viszont nagyon belezavar a popi leki világába)? Egyébként én már rég nem bohóckodom sd anyaggal, mindent hd-ban szerzek be, amit lehet. Az asszony még sd-ben sorozatozik, de nem is baj, így legalább nem fogla anny helyet a sok lomja
Janos666: nálam a zaj olyan, mint sok-sok embernek a 24p itt: mozifilmekbe való. A sterilitás szappanopera-jelleget ad, szerintem legalább annyira, mint az 50-60 fps-es tévés mozgás. Persze nem öklömnyi színes pöttyökre kell gondolni, nem is olyasmire, mint a plazmák pwm zaja, hanem egészséges filmes zajra. Anyagszerűbb, számomra élőbb lesz tőle a kép.
Ideális eset nincs beltéri felvételeknél, ha nem világítanak orrba-szájba. Bármilyen felvételi médium elkezd zajosodni, ha mondjuk ISO 800 közeli érzékenység kell a felvételhez. Persze csodákat lehet tenni egy jó világítással, de vannak olyan helyszínek, ahol nehéz hitelesen megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz Cypresss #5186 üzenetére
Egyszerű: az eredeti tartalmaz zajt, ami normális. A tömörítés közben ez veszik el először a zajcsökkentések miatt... viszont ezt sokan "szebbnek" látják... főleg, akik a mű, zajtalan dolgokhoz vannak szokva, és szeretik a steril képet - na én nem tartozok közéjük ha filmre forgatták, akkor annak legyen zaja (ha CGI, akkor persze más kérdés).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
janos666
nagyúr
válasz Cypresss #5181 üzenetére
Pedig még egy TN paneles laptop kijelzőn is egyértelműen szebb a 720p, mint a DVD ISO, és ha nagyobb a felbontása a TN panelnek, még hoz egy kis extrát az 1080p.
Persze pl. egy G30 vagy D550 plazmán is élvezhetőek a DVD-k is, és többet adnak, mint az 1080p TN panel 1080p-s anyaggal...Azt már nem mondanám, hogy egy G30 plazma jobb DVD-vel, mint egy IPS panel DB ISO-val, de a 720p-s HDTV sorozatok már jobbak a plazmán, akkor is ha a színei kicsit butábbak, mint egy tényleg jól kalibrált IPS (a kontraszt hiánya és a motion blur azért bünteti az IPS-t...).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
slick-adam
aktív tag
válasz Cypresss #5180 üzenetére
mint irtam, ez MINDEN tv-nel megfigyelheto (lcd, led-es lcd, plazma, ...). csak plazman feltunobb. gondolkodtam kicsit, valoszinuleg lcd-n a rossz ghosting es mozgas kozbeni felbontas takarja el a konturokat (tehat ilyen esetben profital a jatek a rossz(abb) teknobol). nem az en keszulekem "kulonleges". mindenesetre orulj, ha nem vettetek eddig eszre. ez is egy olyan jelenseg, amit ha egyszer meglatsz, mindig latni fogod.
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
norral
aktív tag
válasz Cypresss #4458 üzenetére
Milyen beállítások mellett? (Csakhogy nehogy meggyanúsítsanak minket a gonosz LCD-sek, hogy csalunk holmi eco mode-dal, meg hasonló fekete mágiákkal. )
Más:
Pana g30:
Nem nagyon nézünk TV-t, de ma snooker van, azt meg mindig néztem gyerekként. Gondoltam, ha már itt az előfizu, akkor elnézegetem ma este. Mikor rájöttem, hogy az utolsó nézett csatorna gomb, hogyan is működik, akkor áldottam a japán sw mérnököt, aki kitalálta. A lényeg, hogy arra kapcsol vissza, amit valóban néztél, és nem arra, amin csak átrohantál. Gondolom ez sokaknak nem újdonság, de annak aki 10 éve nem tévézik aktívan ez hatalmas előrelépés... Méghogy nem volt itt fejlesztés kérem[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Cypresss #3245 üzenetére
Melyik Heat-ra gondolsz? Az 1986-os, Burt Reynolds-félére?
(#3247) Tomika1981
A táblázatok többsége nem említi külön, de a DVD-filmeket a 720p-hez ajánlott távolságból érdemes nézni.
Abbahagyhatnád az erőlködést, akárhányszor fogod leírni, a letöltés nem sérti a hatályos magyar törvényeket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Cypresss #3200 üzenetére
Szerintem fújni semmiképp sem szabad, inkább szívd óvatosan, adott esetben csökkentett szívóerejű porszívóval, szigorúan a TV kikapcsolt állapotában. Finom szőrű ecsettel porolhatod szívás közben kívülről. A burkolat megbontása nélkül kb. ennyit tudsz tenni.
Get Moded!
-
judzsin
tag
válasz Cypresss #2819 üzenetére
Szép gyűjtemény, de szívre a kéz mire jó ez mindazon túl, hogy a haverjaidnak kölcsönadd?
Bár az a tapasztalatom, hogy az ilyen gyűjtemény megbonthatatlan és szent a gyűjtő szemében.A mozis témához:
'95-től hetente jártunk moziba és irtó dühös voltam, ha a 10 filmből mondjuk egy nézhetetlen, egy meg bűn rossz volt. Ma örülnék, ha 10-ből 1-re azt tudnám mondani, hogy átütött.
Amióta megvan a 42C2-es jóformán csak régi sorozatokat és 2009 előtti filmeket nézek. Moziba nem vagyok hajlandó betenni a lábam. -
Gabor970
addikt
válasz Cypresss #2429 üzenetére
én melléd állok szerintem életkor kérdése is a dolog. Van aki már csináltan annyiszor és annyiféleképp, hogy az NFL lesz nagyobb élmény. Persze 20 évesen én sem a sportközvetítést tettem volna előbbre
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
hoffman_
nagyúr
válasz Cypresss #2429 üzenetére
Megbántani biztos nem bántottál senkit, de akkor a nemi életed hagyhat némi kívánnivalót maga után (Ne haragudj, nem hagyhattam ki - viccen kívül csak viccnek szántam )
De meg kell hagyni azért a számok és betűk figyelembevétele után, azért irigyellek
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Gabor970
addikt
válasz Cypresss #1582 üzenetére
ha így haladunk -a világ- akkor 5 év múlva nem az lesz a kérdés, hogy milyen TV-t veszünk, hanem hogy hányat ellett a disznó az ólban, vagy tudtunk-e szarvast lőni vacsorára.....
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Cypresss #1327 üzenetére
Teljesen máshogy kell beállítani a TV-t ha RGB-t (pláne ha full range RGB-t) használsz mintha YCbCr-t. Hatalmas különbséget egyébként nem fogsz felfedezni, mindkettőt ki lehet hozni hasonlóan jóra, csak az utóbbinál elméletileg elmaradnak fölösleges konverziók.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Cypresss #1039 üzenetére
A felbontás simán menni fog, a bitrátát meg lehet erősen tömöríteni - most is megteszik az 1080p adásokkal, némelyik mégis igen brutálisan néz ki. De majd legfeljebb online stream-et nézel, a netkapcsolatok sok helyen már most 100 Mbit-es nagyságúak, mire eljutunk a 4k kijelzőkig, addigra ennek sokszorosára is nőhetnek, az meg már bőven elég lesz a teljesértékű 4k stream-hez is.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Cypresss #1031 üzenetére
Egyáltalán nem kamuzott, valóban döbbenetes a 4k kép. Hogy fogja-e tudni használni ezt a Pana? Miért ne tudná? Ez a jövő. Jelen pillanatban kereskedelmi forgalomban nem kaphatók 4k anyagok, de ne gondold, hogy ez azt jelenti, hogy nincsenek és nem is lesznek a jövőben. Már most vannak filmek, amiket 8k kamerával rögzítenek, de a filmszalagra rögzített filmekből sem lesz komoly ügy ilyen transzfereket szkennelni. Fogunk mi még 4k-nál nagyobb felbontást is nézni. Lehet, hogy nem holnap, de fogunk!
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
válasz Cypresss #991 üzenetére
Igazából nem beszélek soha senkit rá a plazmára. Egyszerűen azért mert az emberek sz*rnak bele hogyan kell rendeltetésszerűen használni az eszközöket. Legtöbben ki se nyitják a használati utasítást, arra pedig végképp nem veszik a fáradtságot hogy szakmai oldalakon, fórumokon utánanézzenek. Csórikám megveszi a tv-t, majd megy a 200-300k-s készüléken napi 8 órát a retek meg a minimax, és mivel még csak be sem járatta, biztos hogy be fog égni. És akkor mindenki más a hülye.
Azt sem tartom normális állapotnak, hogy valahol napi 12 órákat megy a tv. Még akkor sem ha vannak a családban 8-an, mert nem igaz hogy nincs jobb elfoglaltságuk mint agyhalott műsorokat nézni. Egyébként is eredetileg ezek házimozi technológiák, arra lettek tervezve hogy hetente néhány filmet, sorozatot, sportműsort megnézzenek és esetleg valamennyi konzolra használják. Megveszik a többszázezres készüléket, tesznek a nézési távolságokra, derogál besötétíteni a szobát, nem érdekli őket hogy még lcd-t sem lehet ablakkal szemben elhelyezni, nem járatják be, mert mindenkinek felvitte az isten a dolgát. Persze nem fáj egyeseknek félmillát otthagyni egy philips ambilghtos csodáért például, de ha már 40Wh-nál többet eszik, akkor nem marad pénz kajára.
Az a nagy probléma, hogy kiveszett az emberekből a mértékletesség. Hulladék kajákat zabálnak, hulladék műsorokat néznek jó sokat, 16 órákat wowoznak, minden hétvégén föld alá isszák magukat a fiatalok, a lakosság fele pedig megőrülne ha napi átlag fél doboz cigarettát nem tudna elszívni.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Cypresss #991 üzenetére
Egyszer-kétszer próbáltam is "meggyőzni" pár lelkes rajongót, hogy mi az adott technológia gyengéje és hogy miért jobb a másik az adott célra. Ilyenkor jön az, hogy "szűk látókörű vagy", vagy hogy "te azt nem tudhatod, mert nincs otthon olyanod", meg "annál jobb pedig nincs, értsd meg", vagy egészen egyszerűen "hülye idióta vagy" és hasonló kaliberű trollkodások és szakmaiság nélküli személyeskedések. Namost innentől kezdve vitatkozzon velük az, akinek két anyja van. Vegye azt, amit jónak gondol, nézze azt, senkit nem érdekel. Akit ész érvekkel nem lehet meggyőzni és zsigerből próbálja igazolni az adott esetben rossz választását, nem tudja elfogadni, hogy annál bizony létezhet jobb, ott fölöslegesnek érzem az erőlködést. Segíteni csak annak lehet, aki hagyja.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
rb26dett
aktív tag
válasz Cypresss #944 üzenetére
Muter kolléganőjének tönkrement a tv-je, őt is kiokosították az okosok, nem szabad lapos tévét venni mer az sokat fogyaszt!
50G30-am eszik 90W-240w-ig, de átlag 120-130 W között stagnál, na most a konyhába van egy Aiwa crt hát nem is tudom hány col de 19-et sem éri el kb 15 colos lehet, na annak a hátuljára rá van írva hogy 58Watt akkor miről beszélünk mi is a sok?!
Úristen milyen emberek vannak... ez pont olyan mikor az ilyen all you can eat éttermek előtt ott állnak a 7-es bmw-k meg porsche cayenne-ek és képesek sorban állni az 1500 ft-ért eszel iszol míg fejre állsz éttermekbe, kint meg ott virít a 30 millás verda... szánalmasak...300ezerér vesz egy tv-t de azt keresik hol lehet lejjebb venni a fényerőt meg mivel fogyaszt kevesebbet mit kell csinálni... húzd ki azt akkor nem eszik semennyit....
Gondolom az ilyen lakásába mindenhol energiatakarékos égő fityeg, minden háztartási gépe AAAAAAA++++++ -os de pluszban még egy kurbli is kilóg belőlük hogy kicsit be lehessen segíteni neki...
Engem is tévé vásárlás előtt próbáltak felvilágosítani óó háromdés ledtévét vegyél az a jóó! mondom ok, plazma lesz, te vegyél azt
Egyébként tényleg ezek a berögződések, úgy látszik egyre inkább nem csak az öregekre lesznek jellemzőek...
De a legjobb hogy az ilyen gyökerek félrevezetik még azt is aki csak próbálná felmérni a terepet hogy mi is lenne a neki a legjobb választás, erre mit lát mindenhol óó plazma óó villanyszámla óó paks... de még ha valami szignifikáns különbség lenne köztük de... na mind1 úgy látszik ez örök zöld marad mint a jingle bells... -
ZEN1TH
őstag
válasz Cypresss #203 üzenetére
Az a fajta mélységérzet teljes mértékig a demo miatt van ami megy az LG készülékeken. Egyébként borzalmas, nagyon el van túlozva. Rengetegszer szétesik a 3D. Egy jól elkészített demo egy ST30-on is nagyon üt, csak a Panának nincsenek ilyen agresszív reklámfilmjei, mint az LG-nek. Lényeg az, hogy mélységérzetben nem mondanám jobbnak a passzív 3D-t, sőt szerintem semmiben sem jobb.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
DM-Fan
Topikgazda
"Egyébként ez tök ugyanaz a vásárlói magatartás, mint a lxuxusautóknál. Ha Audit, BMW-t, Mercit, vagy Lexust veszel általában a legnagyobbat és a legjobban felszerelted akarod, nem a fapados alap fost."
Ja, csak erre mondja mindig autószerelő ismerősöm, hogy ha lenne 7-es BMW 1.3-as motorral, akkor itthon abból szaladgálna a legtöbb, mert ugye a magyar általában a külsőségekre szeret adni, a belsőt illetően meg legyen minél olcsóbb.
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Házimozi haladó szinten
- Gitáros topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest