Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
üdv!
Olyan racket szeretnék venni,amivel megcsinálhatom azt,hogy sima rj45 dugóval rátolom a winyót a routerre és felismeri,mint hálózati eszközt és arra mentegetném a cuccost.
Vagy ilyen racket,vagy ilyen router érdekelne. Tudnátok valami ilyesmit ajánlani?Tigris, tigris, csóvafény...
-
Major Major
senior tag
válasz DJackson #9894 üzenetére
van, WPA2, de amúgy sem volt WLAN kapcsolat a listában
próbáltam visszatenni az eredeti firmware-t, de elakadtam.
imádom, mikor van egy leírás, meg hogy hogyan kéne reagálnia a routernek, hát persze hogy nem azt csinálja...
ezen a részen
load -r -b %{FREEMEMLO} dir300redboot.rom
nekem ezt adja vissza:
Can't load 'dir300redboot.rom': Unknown error
pedig a tftp-vel minden rendben van, az ap61.rom-ort simán rá tudom tölteni -
DJackson
tag
válasz Major Major #9890 üzenetére
nem lehet hogy a környékből wifin csatiztak hozzád és szívják el a neted? (van titkosítás a wifin?)
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
localhost
Közösségépítő
válasz Major Major #9892 üzenetére
Attól amit írtam még igaz, de bocs terád nem vonatkozik.
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
válasz Major Major #9890 üzenetére
A szakadozás, sebességingadozás egyik lehetséges oka, hogy például a szomszédoddal egy közös csatornán működik a wifi router.
Ez esetben kisebb "csodákra" képes az inssider program, amely grafikusan mutatja a szabad/foglalt/terhelt rádiócsatornákat.
Keress szabad csatornát vagy olyant ahol a te jelszinted alaposan erősebb az utcában lakó másiknál, majd állítsd át arra a csatornára a routeredet.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Major Major
senior tag
sziasztok!
lenne egy problémám dd-wrt-vel
feltettem a DIR-300-as routeremre, de nem tudja hozni, csak a sávszél töredékét.
boot után 20/3, az idő előrehaladásával viszont lecsökken 2,5/2,5 -re a 30/3-as netem. memória is van szabad, cpu használat sem magas, mégis lassú. túlterhelésről sem nagyon beszélhetünk, mert éjszaka is lehalt, mikor semmi forgalom nem ment át rajta, (este ment, reggelre lassú volt)
van valakinek ötlete, hogy mitől lehet? ez nagy hiba, még a folyton szakadó gyári firmware is jobb választás, csak iszonyú macera azt visszatenni...szerk: qos, upnp kikapcsolva, ezekről olvastam hogy okozhatnak lassulást, de nincs változás.
[ Szerkesztve ]
-
kaf001
tag
válasz localhost #9887 üzenetére
már leírtam mindent szinte, én legalábbis úgy gondolom!
ha értenék annyit a hálózatokhoz akkor megcsináltam volna én! azért írtam ide hogy hátha van itt egy hozzáértő emberke aki esetleg tud segíteni a problémám megoldásában!
vitatkozhatnánk akármeddig hogy mennyi információt közöltem, stb, de nem látom értelmét! -
-
localhost
Közösségépítő
-
localhost
Közösségépítő
"sziasztok! van két gép, összekötve egy lankábellel és eddig így volt megosztva a net, de most a másodlagos gépen lefuttatok egy hibakeresőt és azt írja ki hogy nincs érvényes ip konfiguráció! nállam csak azt írja hogy nincs kapcsolat! windows 7 64 bit van mindkét gépen! és úgyemlékszek hogy kb azóta nem működik a megosztás mióta feltettem a windows 7-et! de haveréknál is működik ilyen megoldásban! ha valaki megtudná mondani hogy mért van ez azt megköszönném"
Lássuk mit tudunk:
- w7 64 bit
- lankábel
- nem működik
- de a havernál igen.Ebből nehéz bármit mondani, talán ha leírnád a beállításaidat... vagy bármit ami a fentieknél konkrétabb!
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
válasz cellpeti #9880 üzenetére
Router kellett volna, nem switch! - márha több képet akartál volna az INTERNETRE kapcsolni.
Switch-csel belső hálót tudsz csinálni - internet nélkül .¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy switchet,de nem igazán sikeredik vele netet csinálnom. Modemről kapom a netet. Tudna valaki segíteni?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
sss
őstag
Üdv!
Az asztali gépem egy routerrel van összekötve, és mióta másik hálókártyát használok néha felugrik windowsban az ikon, h a hálózati kábel nincs bedugva, de aztán egyből el is tűnik. Tényleg csak 1 pillanat, van h msn-ből/skype-ból se dob ki, de van hogy igen. Ez mitől lehet? -
localhost
Közösségépítő
Majd a kérdésedre is kapsz választ, ha azt közérthetően és körülírva teszed fel, rendben ?
Így annyit tud bárki válaszolni csak, hogy: Jah, annak ezer oka lehet, legvalószínűbb a hozzánemértés és/vagy a hibás beállítások.
Privi???: mindegy! Úgyis le vagy tiltva nálam
[ Szerkesztve ]
-
kaf001
tag
válasz cellpeti #9871 üzenetére
belemész a helyi kapcsolatba, utánna tulajdonságok, és ott megtalálod hogy TCP/IPv4, egyszer rákattolsz és tulajdonságok és kijelölöd azt hogy: a következő IP-cím használata
és alatta meg azt hogy: a következő DNS kiszolgálócímek használata!
nekem ez bevált! remélem tudtam segíteni -
cellpeti
nagyúr
üdv
vidanetem van. modemről kötöm a netet egy laposra. az a vicc,hogy a notimon van,de mikor rá akarom kötni az asztali pc-re azon meg nincs net. Valakinek valami ötlet?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
kaf001
tag
sziasztok! van két gép, összekötve egy lankábellel és eddig így volt megosztva a net, de most a másodlagos gépen lefuttatok egy hibakeresőt és azt írja ki hogy nincs érvényes ip konfiguráció! nállam csak azt írja hogy nincs kapcsolat! windows 7 64 bit van mindkét gépen! és úgyemlékszek hogy kb azóta nem működik a megosztás mióta feltettem a windows 7-et! de haveréknál is működik ilyen megoldásban! ha valaki megtudná mondani hogy mért van ez azt megköszönném
-
Sol4r
tag
válasz krealon #9856 üzenetére
egyenes kábeleket használok tehát sf-s-zf-k-kf-z-bf-b mindkét oldalon.... mivel a hálózati eszközök kezelik ezeket is.... s nem csak két hálókártya van összedugva h patch kábel keljen okvetlenül hozzá....
Vagy te ezt h értetted ezt egyébként a sebesség mindenütt 100Mb/s kivéve az én gépem s a server gép közt ahol gigabit a kapcsolat.... s az "tökéletesen" megy is, cat6-os kábellel természetesen s ő patch mivel közvetlen a szerver hálókarijával vagyok összeköttetésben ami hídkapcsolattal a másodlagos karival ami a routerrel van összekötve ... innen osztódik még 2 gép s a 4. port van a switsh-el összekötve amiből további 3 gép van....
Egyedül az én gépem s a szerver közt jó a kapcsolat a többivel meg nagyon gyöszös... szűk keresztmetszet sincs mivel mindegyik gépen lehet egyidejűleg a szerverről filmet nézni például de viszont fájlmozgatásnál még ha csend is van a hálózaton akkor sem megy fel a hálózati sebesség 10-20mb/s fölé.... s ha mindenünnen mindenűbe mozgatok akkor is 10-20mb/s
Ha veszem a fáradságot, hogy válaszoljak az a minimum, hogy reagáljon rá.... Vagy leszek én is olyan, mint sokan mások, lényegébe friss reggel nem is foglalkozom vagy csak félválról....
-
localhost
Közösségépítő
válasz Blackdevil23 #9863 üzenetére
Javaslom olvasd végig a milyen routert itt_van című témát vagy kérdezz ott, az a topic kifejezetten erre való. Ez meg majd akkor lesz jó, ha megvetted a routert és nem tudod beállítani
-
Blackdevil23
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre...
Wifi-s routert szeretnék vásárolni, de 5-6 ezer HUF-nál többet nem tudok sajnos ráfordítani, bár tudom, ez a "belépőszint" a routerek világában...
Szóval szeretném kikérni a véleményeteket ezzel kapcsolatban, hogy szerintetek melyik a legjobb ennyi pénzért.A netem 15Mbps-os; 1 PC és 1 notebook között szeretném megosztani.
A hasznos tippeket előre is köszönöm!
-
Ipse89
tag
Hali!
Lenne egy kérdésem: Mobilnetet hogyan lehet megosztani? Felállás: Asztali gépem, amihez csatlakoztatva van a mobilnet. + a gépbe még megy egy Wlan adapter. Meglehet azt csinálni, hogy a laptopomon is lehessen netezni? Vagy ahhoz a wlan adapter kevés? Azt megtudtam csinálni, hogy a két gép klátja egymást, fájlokat lehet egyik gépröl a másikra másolni, de a netet nem akarja megosztani... pedig amit lehetett/kellett beállítottamLenovo E430C; Xiaomi 13 ; Bianchi campione del mondo 1974
-
DJackson
tag
hi all. A felállás nálunk a következő. Net megy egy routerbe, ehhez a routerhez 2 gép kapcsolódik, valamint egy másik router, ami saját belső hálót csinál. Erre a 2. routerre egy darab gép van kötve. Hogy lehet megcsinálni, hogy az a gép, ami a 2. routerre van kötve lássa az első routerre kötötteket? Ha a 2.-at switch ként használom, akkor nincs gond, mert akkor az első ad ip címet mindnek, egy belső hálón lesznek, csak érdekel, hogy van-e megoldás amúgy is. THX
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
krealon
veterán
Gyári kábeleket használsz? Nem -> Lehetséges rossz bekötés
Patch kábelA végpontokon (számítógépek) mindenhol azonos a kapcsolat sebessége? Nem -> A lassabb határozza meg a két gép közötti kapcsolat sebességét.
-
Sol4r
tag
válasz DJackson #9849 üzenetére
Igen hiányosak az információk s elég gyengén nyomom a magyartot... nah de a lényeg a hálózatban van 6db pc , semmi wifi csak lan. az ip-cím kiosztást automatikusan a router végzi. hibajelenség mit én sem értek h miért ilyen lassú a fájlmozgatás a hálózaton.... minden müködik mindenki lát mindenkit....
Igazából erre várnék ötleteket...
remélem így teljes lett a lista természetesen ezzel együtt
Jah még annyi ha gépek közül 1 vista-s a többi xp....Légyszi adjatok ötletet....
Ha veszem a fáradságot, hogy válaszoljak az a minimum, hogy reagáljon rá.... Vagy leszek én is olyan, mint sokan mások, lényegébe friss reggel nem is foglalkozom vagy csak félválról....
-
DJackson
tag
válasz master bud #9846 üzenetére
esetleg próbáld meg, hogy kikapcsolod mindkét gépet és áramtalanítod a routert is. Aztán először a routert, aztán az xp-t és végül mikor az xp is bejött meg minden, akkor benyomod a lapost.
-
DJackson
tag
"net s heji hálózat tökéletes működi csak lassú pingek tökéletesek...."
lehet csak én nem érteni magyrot?
lehet hogy érintkezéshibás egyik kábeled. Ha sebességet nézegetsz 2 gép között akkor a többit kapcsold ki. Ez a 8-14% megabájtban mennyit jelent?
-
Kazaar
csendes tag
válasz master bud #9846 üzenetére
master bud:
nem lehet hogy megsérült a kábel amikor kihúztad? mert szerintem, ha már egyszer működött akkor egy ki-be dugás nem lehet a ludas (báááár..... windows ) -
master bud
tag
(válasz a mindenkinek)
Nos, annyival előrébb vagyok, hogy kicseréltem a XP-s gép második hálókártyáját egy újra (a régi egy öreg vacak volt, amihez csak win2k driver volt).
Az driver installálás után az új kártya kapott egy IP-t (192.168.0.13), alhálózati maszkot (255.255.255.0) és így a Vistás géppel látták egymást (megpingeltem oda-vissza) és sikerült a könyvtárakat is megosztanom. Hurrá. A Vistás gépnek fix IP-t adtam amúgy (192.168.0.2)
Ezután jött, hogy azért net is kéne a Vistás gépen, így megosztottam az XP netkapcsolatát a hálózat más felhasználói számára. A Vistás gép nem tudott így felkapaszkodni a netre, így átállítottam automatikus IP kérésre és úgy már ment minden, mint a karikacsapás. Hurrá
Erre odébb akartam vinni a Vistás notit, így kihúztam belőle a hálókártyát, majd visszadugtam. Azóta nem megy a dolog, hosszas keresés után is csak annyit ír ki, hogy nem azonosított hálózat, korlátozott kapcsolat, alul a kis ikonon meg egy sárga felkiáltójel
Kipróbáltam, hogy visszaállítom fix IP-ra, ismét dinamikusra, újra indítottam a Vistás gépet, kikapcsoltam az XP tűzfalát, a Vistáson alapban nincs tűzfal...
Elfogyott a tudomány
~~G::alactic O::bservation D::evice~~
-
Sol4r
tag
Nekem nem adna tanácsot senki????
-
mezis
félisten
válasz master bud #9842 üzenetére
Az XP-n engedélyezted az internetkapcsolat megosztását ? (A két hálókártya közötti "átjárást" ?)
mezis
-
LGLuke
őstag
válasz master bud #9840 üzenetére
Attól függ, hogy milyen neted van.
ADSL esetében a csatlakozás ikont kell megosztani, hogy mások is használhassák a netet. A notin semmit nem kell állítani. Viszont az asztali géped 2 hálókártyáját hídkapcsolatba teheted.Kábelnetnél nincs csatlakozási ikon, hiszen ott kapásból oszt a modem IP-t DHCP-n, így ott csak hídkapcsolat és megy.
-
shev7
veterán
válasz master bud #9840 üzenetére
vista-s gepnek is ip-t, mondjuak 192.168.0.2
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
master bud
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem két gép összekötésében és beállításaiban. Adott egy asztali gép (#1) amiben 2 darab hálókártya van. Az egyik hálókártya csatlakozik a netre, ami egy LAN. A másik hálókártya crosslink kábellel menne egy notebookba (#2). A cél az volna, hogy a notival tudjak kotorászni az asztali gépben és jó lenne ha a noti is tudna kapcsolódni a netre. Olvasgattam azért mielőtt ide írtam volna , leírom mit próbáltam.
#1 Windows XP
Hálókártya drivere rendben, a hálózati kapcsolatok közt megjelenik. Adtam neki egy statikus IP-t: 192.168.0.1 és maszkot 255.255.255.0, máshoz (pl. DNS nem nyúltam).
#2 Windows Vista
Itt nem állítottam be semmit, csak bedugtam a kábelt. Próbáltam pingelni a fenti IP-t de 1231-es hibaüzenetet kaptam.
Mit kellene még tennem?
~~G::alactic O::bservation D::evice~~
-
Sol4r
tag
Mi okozhatja a helyi hálózat lasuságát??? átlag 9-14% kihasználtság bárhonnan bárhová.... hálózati elemek egy 4portos rooter s egy 5 port-os switch... net s heji hálózat tökéletes működi csak lassú pingek tökéletesek....
Várok minden építő javaslatot!
-
Kazaar
csendes tag
Sziasztok!
Jól jönne egy kis segítség.
A probléma:
Egy ideje nem jön teljes sávszélességben az internet routeren keresztül. Ha kihagyom a routert és közvetlenü a gépre kötöm a netet akkor pedig teljes sávszélességben jön. Ez le-/feltöltésnél zavaró illetve baromi nagy lag-ok jelentkeznek 5-10 mp-ként online játékoknál. A router gyártójának a helpdesk-ese is lemondott rólam.A konfiguráció:
net: Enternet 15 (15Mb/1Mb)
router: TP-LINK TL-R460
2 gép csatlakozik a routerre Win7 és WinXP SP3 rendszerrelRouter beállításai helyesek, hálózat működik, próbáltam demilitarizált zónába rakni az IP-met de az se segített.
Kérlek segítsetek! -
mezis
félisten
válasz Cinege45 #9833 üzenetére
Ezek szerint egy időre sikerült megoldani a stabil, biztonságos WiFi kapcsolatot. Örülök neki. (És nem is volt olyan nehéz, csak szokatlan fogalmak, dolgok, igen hiányos magyarázattal...)
Ha majd "rádtelepül" egy újabb WiFi, bizonyára könnyedén tudsz kevésbé zavaros csatornára váltani.mezis
-
mezis
félisten
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Adott egy novelles belső hálózat (minden gépen XP fut), aminek egyetlen gépén van internet elérés, proxy-n keresztül.
Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e (és ha igen akkor hogy), hogy a belső hálózat többi gépe is elérje a világhálót (pl. azon a gépen keresztül, amin van internet elérés)?
(ja, és nem remote desktop vagy vnc-re gondolok, hanem hogy pl. valami kis progit feltenni arra a gépre, ami eléri a netet, és az pedig elösztja a többi gépnek) -
Cinege45
tag
Sajnos ahogyan nézem minden második csatornán van valaki.
Érdekes módon ma reggel az egyik mellettem lévő csatornán lévő felhasználó
ugyanolyan erősségű jelet produkált mint én.
A jelek erőssége erős ingadozást mutat mindenkinél.
A linksyst átírtam.
Háát nem találtam automata csatorna választást.
Az a gyanúm, hogy a házban (több mint 70 lakás, sok egyetemista albérlő)
rajtam kívül többen dolgoznak wifivel.
A jelek erőssége ezt valószínűsíti. Zavarást, leállást nem tapasztaltam. -
mezis
félisten
válasz Cinege45 #9829 üzenetére
A 7-es csatornába vastagon belelóg a 6-os és a 8-as csatorna is. A -60 dBm elég nagy jelnek számít ahhoz, hogy zavarja a WiFi kapcsolatodat. Próbálgass más csatornákat is, hátha van szerencsésebb (kisebb forgalmú ezáltal kevesebb zavar).
Az SSID-t ugye átírtad valami másra és nem linksys ?
A csatona választásánál nincs véletlenül "automatic" lehetőség ?
A titkosításnál jó a WPA/PSK TKIP, bár a WPA/PSK AES "erősebb"
Úgy gondolom, hogy a router menüje az "exit"-nél úgy észlelte, hogy módosítottál valamit, de nem mentetted el.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
jeska
tag
Már megoldódott a problémám de azért köszi MEZIS amugy helyi szolgáltató
és dinamikus IP-t kellet beállítanom és clonozni a mac-cimet!Az ember sohasem csak önmaga: inkább kombinációja mindazoknak, akikkel valaha dolga volt
-
Cinege45
tag
Azét álltam a 7-es csatornára mert ott nem volt senki.
Az én jelem kb 3 méter távolságból -20-30 db de az akkor fogható volt 13 csatorna
közül egyik sem esett -60 db alá.A router installálásakor amikor már az volt a benyomásom, hogy többet már nem tudok állítani a exittel kiléptem és akkor jelezte a prg, hogy nincs még befejezve.
-
mezis
félisten
válasz Cinege45 #9826 üzenetére
A szomszédos csatornák sokkal gyengébbek a 7-es csatornádnál ? (Ha nem, akkor állíthatsz akár olyan csatornát is, amin csak nagyon gyengén sugároznak (pl. -90 dBm-el. A csatornákat a PC automatikusan keresi, ott nem kell állítani semmit, csak a csatlakozást nyomni.)
Azt nem teljesen értem, hogy a routeren mi nincs "befejezve". Csak nem firmware-t frissítettél ?
mezis
-
mezis
félisten
Én inkább a Vezérlőpult - Rendszer - Számítógépnév - Módosítás utat javaslom a munkacsoport nevének megadásához.
(A számítógépeid egy helyi hálózathoz csatlakoznak WiFi-n keresztül. A helyi hálózatod pedig a routeren keresztül csatlakozik az internethez. De ennek nincs most jelentősége.)
A számítógépeket többféle módon el lehet érni (majd ha minden rendben lesz ) az intézővel a Hálózati helyek - Teljes hálózat - MS Windows hálózat. Vagy beírod az intéző címsorába a keresett számítógép IP címét valahogy így: \\192.168.0.14. Ez utóbbi inkább szokott működni, azért is javaslom a fix IP címek használatát.
mezis
-
Cinege45
tag
Valóban elnéztem a firmware verziót.
Közben újra installáltam a routert (ami Ő szerinte nincs befelyezve) és az
első vezeték nélküli kapcsolatnál el is értem a netet.
Kért jelszót amit beírtam és ment.
Amikor ujfent bekapcsoltam a notit már nem csatlakozott!
Kiírta:nem sikerült az IP cím megújítása!
Na itt aztán végleg elakadtam.
Letöltöttem azt a progit amit ajánlottál és 13 vezeték nélüli hálózat jelét észlelte,
különböző jel-erősséggel. (én a 7-es csatornát állítottam be, -ott nincs senki...)
Hogyan tovább...?[ Szerkesztve ]
-
aDamker
aktív tag
Sziasztok.
Probaltam atnezni a forumot, de nem talaltam (vagy nem voltam eleg kitarto) szamomra jo megoldast, ezert megkerdezem hatha vki pikk-pakk tudja a megoldast.Kornyezet: Windows 7 Ultimate 32bit
Router : D-Link Dir-300
Mobilnet: Vodafone, K3520, Mobile PartnerPer pill az en gepemen van a mobilnet, ami egy halokartyan osszekotettesben van a routeral, az internet portjan. Meg szeretnem osztani a mobilnetet, a routerra belepo embereknek, ugy hogy dhcp servert csinalok a gepemmel, es a routerral osztom tovabb szinten dhcp-vel a wifin felcsatlakozoknak. Addig eljutottam, hogy dhcp servert csinaltam, es a router kapott ip-t a halokartyamtol. A Router oszt szinten ip cimeket.
A problemam az, hogy nem tudom hogyan kene a mobilnetet gatewaykent felhasznalni es a netet tovabbitani a router fele. A vodafone kapcsolat elvileg meg van osztva, megse megy semmi. A Tiny DHCP Serverrel osztom ki az ip cimeket.Van valami egyszeru megoldas vagy program erre?
A valaszokat elore is koszi. -
mitbrille
csendes tag
hi,
következő routert használom:
http://gigaset.com/shc/0,1935,hq_en_0_80487_rArNrNrNrN,00.htmlMODEM KÖZBEIKTATÁSA NÉLKÜL!
most akarom kialakítani az itthoni hálózatot. van egy asztali gép, s egy laptop.
ha modemet belerakom a rendszerbe, akkor nem megy,csak így ha az internetvonal egyből a routerbe megy.
olykor a laptopom nem csatlakozik a netre, s az internetsebességgel is gondok vannak néha.hardware vagy szoftver hiba lehet,beállítás vagy egyszerűen elbasztam vmit?
jelentkezzen, aki tudja mobilom tartózkodási helyét!!!
-
zsela
tag
Tehát akkor mindkét gép csatlakozzon a routerhez WLAN-on keresztül. Ez lényegében azt jelenti, hogy mindkét gép az internet kapcsolathoz csatlakozik a routeren keresztül igaz?
Munkacsoportot ugye a hálózat létrehozása varázsló (vagy valami hasonló) révén tudok beállitani igaz?
És akkor a hálózati helyeknél fogom találni a másik gépet?PH megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php&nev=zsela
-
mezis
félisten
Ha nem kritikus a sebesség, akkor old meg azt (ami lehet, hogy meg is van), hogy mindkét PC csatlakozzon a routerhez (infrastruktura). Sorold mid a két PC-t azonos nevű munkacsoportba (de könyörgöm ne "Munkacsoport" legyen a neve, hanem inkább "JOZSI" ).
Ezek után kicsit küzdened kell az alkönyvtárak megosztásával.
Célszerű a PC-knek fix IP címet kiosztani, mert nagyobb eséllyel fogod elérni a kívánt PC-t olyankor is, amikor a Windows éppen küzd saját magával.
Továbbá a file transzfert célszerű a forrás PC-ről kezdeményezni, mert a fordított esetben néha foglaltnak hazudja a WinXP a másolni kívánt file-tmezis
-
zsela
tag
Sziasztok!
Szeretnék két gép között adatokat másolgatni vezeték nélküli hálózat segítségével. Előre bocsájtom, hogy nem nagyon értek az ilyen hálózati dolgokhoz, úgyhogy előre is elnézést kérek, ha hülyeséget írok.
Az egyik gép egy laptop, beépített WLAN adapterrel, a másik egy PC, ennek egy USB-s vezeték nélküli adaptere van. Mindkét gépen XP. Van egy vezeték nélküli router is (D-Link DIR-300), ha ezen keresztül könnyebb lenne beállítani a dolgot.
Az asztali gépen az USB-s cucc programjában beállítottam egy ad hoc profilt. A laptop látja a WLAN hálózatot, amit a PC-n létrehoztam, de nem hajlandó csatlakozni rá.
Valaki el tudná magyarázni, hogy hogyan is tovább, mit kell beállítanom, hogy fájlokat tudjak a két gép között másolgatni?Válaszokat előre is köszönöm!
PH megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php&nev=zsela
-
jeska
tag
Az lenne a kérdésem: hogy bekötötték az új netet és csak egy gépre tudom rákötni szerintem fix ip-s
A régi net switchel volt megosztva de ezt nem tudom vele megosztani mert akkor egyik gépen sincs net ha ezzel probálom de ha csak simán bedugom a fő gépbe akkor megy(asztali PC mindkettő) és ezt a fix IP-s netet meg tudnám osztani egy Routerral???
Én mondjuk konkrétan erre gondoltam TP LINK TL-R460
Előre is köszönom a segítséget![ Szerkesztve ]
Az ember sohasem csak önmaga: inkább kombinációja mindazoknak, akikkel valaha dolga volt
-
trebron86
tag
üdv mindenkinek!
Valaki tudna segíteni?
Ma reggel 8h-tól kb félóránként próbál megfertőzni egy cím msql trójával!
a címet beírtam googléba port nélkül és chinából jön!Ha rossz helyre írtam a problémám akkor kérlek benneteket hogy irányítsatok jó helyre.
ha valaki tud segíteni vissza vágni (védekezésem eddig tökéletes) akkor kérem privit írjon és minden részletet leírok!köszönettel: Norbi
u.i.: bocs a helyes írási hibákért nekem nem megy a nyelvtan,de ki nem s***ja le ... ha minden a [B]matek[/B]!!!
-
Alex91
félisten
Egy switch-el meg lehet probalni... Ha szerencsed van bejon, ha meg nem...
(Ugy dugd be a routert, hogy a falbol jovo is a LAN-ba megy, a WAN-ra ne dugj semmit. A LAN-ra 2 gepet, ha kap mindket gep IP-t, akkor kivitelezheto.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
syler
aktív tag
Szia. Nos ezt nem igazán értem. Oké gondoltam, hogy a lépcsőházban szétosztják lakásokra a NET-et, biztos így van, de most miért is érint ez engem? Én lakáson belül kérdeztem a dolgokat. Mivel itt a lakásban modem nincs. Ha közvetlenül a gépbe dugom a netet akkor megvan a max sávszél, ha routeren keresztül csinálom, akkor felére csökken. Ezért kérdeztem ha router előtt a sima netkábelt kettéosztom, és abbol megy egy a routerbe és onnan két gép, a másikat meg közvetlenül a 3. gépbe dugom működhet? Mert ami közvetlen menne a gépbe ott meglenne a max sávszél, a másik két gépen pedig routeren keresztül menne. Ott nem baj ha nincs meg a sávszél, az én gépem a letöltőgép.
Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
mezis
félisten
A vezetékes NET-hez kell valamilyen modem. Ez nem olyan, mint az egyirányú analóg TV vétel, hogy osztom több részre, aztán mindegyik vevőkészüléket ráhangolom arra frekvenciára, amit éppen venni akarok. Abból az információfolyamból, ami a kábelen oda-vissza folyik (a tied is, a szomszédé is,meg az ő szomszédjáé is,... a modem választja ki, hogy melyik tartozik hozzád, melyik a szomszédodhoz,...
A routerek "drótos" része általában tudja a 100/100-at. Valahol itt próbálj kutakodni, ha már ekkora "információtömeggel" kell "dolgoznod".
[ Szerkesztve ]
mezis
-
syler
aktív tag
Sziasztok. Lehet hülyeséget kérdezek, de megpróbálom hátha
Szóval van egy kis problémám. Bekötötték a Digi 80/25 netet itt barátnőmnél, és rákötöttem routerre, amin van 3 gép. Itt még nincs is probléma, csak azzal, hogy a routerem gyengécske, és hát a felére fogja vissza a netet. Olyan net ahol nincs modem és ugye van egy elosztó amibe megy a net kábel, meg a telefon. Szóval ha itt vennék egy olyan elosztót amivel közvetlen a telefon és net doboznál még kétfele osztja a netet működhetne? Úgy gondolom, hogy ketté osztom a router előtt a netet, egyik kábel az elosztóból a routerbe és innen két gépbe, a másik szálon pedig közvetlen a 3. gépbbe megy. Ez így működhet? Azért fontos ez, mert kipróbáltam közvetlenül router nélkül gépbe dugni és úgy megvan a max sávszél. Barátnőm pedig nem igazán töltöget le, csak én. Azért próbálkozom így, mert egy olyan router ami birja ezt a sávszél-t az 20K Ft. Most valahogy nincs kedvünk ennyi pénzt kiadni, főleg úgy nem, hogy a wifi-t ki sem használnánk. Előre is köszi.Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
Tosee
őstag
válasz gabipaci #9806 üzenetére
Szia!
Lehet! Sajátgép jobb klikk tulajdonságok...
Állíts be mindkét gépen egy (azonos) munkacsoportot pl: otthon
vezérlőpult -> hálózati és megosztási központ -> fájlmegosztást és a hálózat felderítést kapcsold be! Ha jelszóval jelentkezel be a gépekre, akkor bekapcsolhatod a megosztás jelszavas védelemmel-t is!
Majd válaszd ki a megosztani kívánt mappát, jobb klikk tulajdonságok, megosztás fül...
Speciális megosztás: mappa megosztását pipáld ki!
Ugyan itt az engedélyeknél a mindenki csoport számára add ki a megfelelő jogosultságokat: pl olvasás, módosítás
Indítsd újra a gépeket, a teszt idejére kapcsold ki a tűzfalakat, és próbáld meg elérni a másik gépet a hálózatról!ui: mindkét gépen be kell állítani a fentieket!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
gabipaci
őstag
Hi!
Egy ilyen routeren jon az internetem.
Az a gond, hogy vezeteken csatlakozom az asztali pc-vel, es a Kedvesem laptopja vezetek nelkuliben van rajta.
Lehet ezt a routert egy halozat felepitesere hasznalni?
Csak filemegosztas kellene, mert nincs tobb szabad PCI slotom, hogy vegyek wifi kartyat a pc-be.
Es az alaplapon csak egy halozati lehetoseg van, e az a netkapcsolate.
Vin7 van mindket gepen.
Valaszokat elore is... THXLogitech hardware tester
-
nepszter1
addikt
Üdv! Ma bekötötét az invitel netet, és rendes normálisan ment is és egyszer csak hol volt net hol nem gondoltam kihuzom az adapter kábel-t . És márcsak 1világ 1villog vagy 2világít 1villog , valami ARIS touchstone CM550/AB cable modem modemet kaptam modemem még nem volt , szoval netem nincs az a lényeg és lehet hogy attól mert kihuztam az adatpert és vissza dugtam? vagy tényleg nincs net.
[ Szerkesztve ]
-
VaZso
senior tag
Sziasztok!
Remélem, elfér a kérdésem itt....
Itthon szeretném lecserélni a behúzott cat5 kábeleket jobb minőségűre.
Szeretném minél kevesebbszer ismételgetni a későbbiekben a műveletet, azért arra gondoltam, cat7-es kábelt húzok be. /Gigabites háló lesz, az eszközök már a helyükön vannak./Kérdésem: Bekötés szempontjából mire kell ügyelnem, ha cat7 FTP kábel kerül a kezeim közé?
Vagyis hogy kezeljem az "árnyékolását", hogy lehetőleg ne antennát csináljak belőle?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet
- Escape from Tarkov
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- Asszociációs játék. :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest