Új hozzászólás Aktív témák
-
Kranyek
csendes tag
Alex91!
Vissza az én kérdéskörömhöz...
Így igaz. Kikapcsolt router mellett nyilván nem is akarom látni a netet, ha úgy tetszik mert csupán off-line dolgozni vagy játszani szándékozom. A kikapcsolt router esetén nincs DHCP szerver, s ebbe a PC esetleg kis fennakadások után fog beletörődni rendszerindításkor. (Valaki, valamikor, valahol ezt leírta.)[ Szerkesztve ]
Kranyek
-
hackman27697
csendes tag
Sziasztok.
Kellene egy kis help. Az lenne a gondom, hogy a gépemen (Vista X64 SP2 ENG) egyszer csak teljesen váratlanul elmegy a net, aztán restart_olom, és onnantól megint jó, ez kb 1 héten1X, 2X szokott előfordulni, akár még fílmnézés közben is (közben azért utorrent seedel) teljesen váratlanul. Aztán van még olyan is, hogy bekapcsolom a gépet a renszer jelzi, hogy van net (az óra mellett ott a földgömb), de egy oldal sem jön be, és torrent sem indul (semmi), de a restart ezen is segít, először a ruter_re gondoltam de a másik gépen jó a net, nincs ilyen gond, aztán meg is frimware-frissítettem a ruter_t, de a probléma maradt. Norton 360V2 van esetleg blokkolna valamit, vagy volt olyan is régebben, hogy menetközben ugyanígy elment a net, és ruter menüje sem jött be.
Ha valakinek van ötlete kérem írjon. PLS
-
localhost
Közösségépítő
1. Újrarakni marhaság!
2. Ha a microsoft és vírusírtó oldalak nem jönnek be.
(kb századszor írom le
3. csökkentett módban vírusírtás, kémprogramkeresés, CCleaner.
4 Máris kész és örvendezel!
5. Idejössz és megírod, hogy igazam volt.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy problémám, amit gondoltam megosztok veletek, hátha valakinek már volt hasonló.
Adott 1 gép (Windows XP SP3), amin bizonyos oldalak (microsoft.com, f-secure.com) nem hajlandóak megjelenni. Gondoltam valami oprendszer dolog lesz, hát újraraktam... A helyzet maradt a régi. Ettől még tudtam használni a gépet. Közben kicsit újítottam a dolgon, és lett egy új alaplap, meg proci.
Szóval egy új install, a megszokott SP3-as XP-vel. A hálózati probléma továbbra is maradt. Azért idegesítő a dolog, mert 2 telepítés és formatálás után is változatlan a dolog, pedig a gép már egyáltalán nem is ugyanaz. Ja és persze emelett a routert használó gépek mindegyike tökéletesen megy, minden oldalt megjelenít.
A dolog azért zavaró, mert a vírusírtó sem frissül, az pedig igen fontos lenne.A router beállításain nem változtattam semmit, elég sok mindent kipróbáltam már (fix ip-s kiosztás, DHCP, stb.), de semmi.
Ha valakinek lenne valami jó ötlete szívesen venném. Mindent előre is köszönök.
P1eTr0
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
Alex91
félisten
válasz Kranyek #8795 üzenetére
Ha csak a kapcsolatot szakitod meg a szolgaltatoval, attol meg lesz DHCP, azt a router adja. Ha a routert kikapcsolod, akkor meg ugy fix IP-vel se fogsz halot csinalni .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Kranyek
csendes tag
Köszönöm az észrevételt. Nem állt szándékomban elrejteni a WAN IP címet, igazad van, így pontosabb a meghatározása: 192.168.70.xx
Javaslatodra a DHCP megoldással kezdek, aztán ha ez gömbölyű, megpróbálom a statikus címet. PC indítás talán így gördülékenyebb, ui. a router nem minden esetben lesz on-line, DHCP esetén a PC kétségbeesve keresné a DHCP szervert.Kranyek
-
akaido
addikt
válasz - = Zk = - #8764 üzenetére
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
And
veterán
válasz Kranyek #8789 üzenetére
A WAN-oldali IP-t kár volt rejtened, mivel az amúgy is egy belső hálózatokban használt, C-osztályú cím. Így nem tudni, hogy azonos alhálózatban van-e a saját LAN-od többi eszközével, ami nyilván nem szerencsés. Tehát ha a WAN-címed nem 192.168.1.x (ami valószínű, tekintve, hogy működik ), akkor oké.
Jól gondolod, wifi-oldalról a kliens-módot kellene használnod, így az eredeti (valószínűleg szintén kliens-módú) AP-t ki lehet venni a hálóból. A PC és a laptop IP-beállítása lehet automatikus, ha a routeren a DHCP-szervert bekapcsolod, a router WAN-kapcsolatánál pedig a statikus IP-t kiválasztva beállítod (vagy úgy hagyod) a korábban írt címeket.
Mod: ha a többi eszköz címét fix kiosztáson hagyod, a DHCP-szerver által kiosztható tartományt nyilván célszerű magasabb címről indítani, mondjuk 192.168.1.100-tól.[ Szerkesztve ]
-
Kranyek
csendes tag
Közvetlen WLAN internet elérés külső elérési pont nélkül, WiFi routerrel
Adott egy otthoni számítógépes hálózat, amely az internet-szolgáltatóhoz (DataW-Lan) vezeték nélkül (mikrohullámú) kapcsolódik. A hálózat gerince egy ú, vezeték nélküli D-Link DIR-300 típusú router. A router-ben a gyári francia nyelvű firmware-t lecseréltem, így most a legfrissebb DD-WRT firmware-t tartalmazza.
A router LAN oldalán, vezetékkel, fix IP címmel kapcsolódnak a hálózati elemek (asztali PC, Laptop, NAS, médialejátszó). Az IP címek:
• router - 192.168.1.1
• asztali PC - 192.168.1.2
• NAS - 192.168.1.3
• médialejátszó - 192.168.1.4
• laptop - 192.168.1.5A subnet maszk egységesen 255.255.255.0 értékű.
Az mikrohullámú internet kapcsolat egy Edimax EW-7206APg típusú elérési ponton keresztül valósul meg. Ez a router WAN oldalán, vezetékkel, fix IP címmel kapcsolódik. A router WAN port beállítása:
• IP cím - 192.168.xxx.xxx, PC hálókártya szolgáltató által beállított, eredeti értéke,
• subn.mask - 255.255.255.yyy, PC hálókártya szolgáltató által beállított, eredeti értéke,
• def. átjáró - 192.168.xxx.254, PC hálókártya szolgáltató által beállított, eredeti értéke,
• DNS1 - zzz.zzz.zzz.zzz, PC hálókártya szolgáltató által beállított, eredeti értéke,
• DNS2 - 192.168.xxx.254, PC hálókártya szolgáltató által beállított, eredeti értéke,A router vezeték nélküli egysége momentán kikapcsolt állapotú.
Az összeállításban sikerült létrehozni a működőképes internet kapcsolatot, legalábbis a PC-n. Ehhez vissza kellett írnom az új IP cím mellé az eredeti átjáró és DNS címeket. Tehát a PC LAN port beállítása:
• IP cím - 192.168.1.2, új alháló a router LAN oldalán,
• subn.mask - 255.255.255.0, új alháló a router LAN oldalán,
• def.átjáró - 192.168.xxx.254, PC hálókártya szolgáltató által beállított, eredeti értéke,
• DNS1 - zzz.zzz.zzz.zzz, PC hálókártya szolgáltató által beállított, eredeti értéke,
• DNS2 - 192.168.xxx.254, PC hálókártya szolgáltató által beállított, eredeti értéke,Működik, de nem biztos, hogy ez a korrekt konfiguráció.
Úgy gondolom, a router megfelelő konfigurálásával elérhető, hogy a belső elérési pont aktiválásával közvetlenül, a külső Edimax – WLAN kapcsolat nélkül is, megvalósítható az vezeték nélküli internet kapcsolat. Talán a router WLAN kliens módja való erre.
A megoldandó feladat tehát, az Access Point eliminálása, amennyiben ez lehetséges, valamint a router egészséges konfigurálása volna.
Volt már valakinek sikerélménye a fentebbihez hasonló feladat megoldásában? Tudna valaki használható útmutatót adni?
Kranyek
-
H.O.D.
senior tag
Üdv, Mindenki!
Van egy kis gondom. Adott egy gép Win7-tel. Megosztok rajta egy könyvtárat, más gépek hozzá is férnek a megosztáshoz, de nem minden állományt látnak. Hogy mit nem látnak, abban logikát nem találtam, egy biztos, nem rejtettek és nem rendszerfájlok.
Win7-ben nem találtam erre utaló beállítást, ezért érdeklődöm itt.
H.O.D.
Where do you want to go today?
-
Furious
tag
Szép napot!
Azt szeretném megkérdezni, hogy azt hogyan tudom megnézni, hogy mekkora adatforgalom megy át a routeren és ki mennyit használ a sávszélességből, illetve mennyi a sávszél összesen.
Válaszotokat előre is köszönöm!
“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.
-
vante
aktív tag
Köszöntem a segítséget
-
vante
aktív tag
Van valami séma arra, hogy milyen ip címek lehetnek? Tehát, én belső hálóban nem a szokásos 192.168... címet szeretném használni, hanem egy egyedit. Nincs? Csak mert, ha gondja támadna a routernek vele, akkor a router lenne a hibás?
-
Alex91
félisten
Lehet, en csak ezt neztem: [link]
Es most megneztem a hasznalatijat is. Ebben is IP-re tud savszelt adni. Portokra nem latok beallitasi lehetoseget...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
bibi55
tag
Hali!
Van nekem egy EDIMAX BR-6204Wg routerem. Vezetékes routerként használom, és van vele egy problémám. 2 naponta, általában mikor este tölteni hagyom a gépet, és reggel megnézem akkor azt szokta írni a windows hogy nincs internet kapcsolat. A routert látja, el is érem a kezelő felületét, csak net nincs. Se a másik gépen. A régi gépen XP az újon Win 7 van. Nemtudom miért lehet ez. A kapcsolatom Invitel ADSL. DHCP-vel vannak az IP-k kiosztva.(mert nem sikerült megoldani DHCP nélkül... nemtudom miért, pedig TP-Linkkel működött, na mind1) Firmware 1.61-es van rajta. Más probléma nincs vele, csak ez h megszakad és utána csak router újraindítással tudom helyrehozni... :SÖtletek?
Üdv: bibi55
-
-
Alex91
félisten
válasz Balázs1621 #8766 üzenetére
Hat, az elektronoknak hosszabb utat kell ugye megtenniuk, de ok majd fenysebesseggel szaguldanak, szerinted?
(Jo minusegu kabellel valoszinuleg nem lesz gond.)
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Itthon a két gépem összevan kötve crosslink kábellel aminek a hossza kb. 2 méter én most leszeretném cserélni egy 30 méteres kábelre, ugye ekkor megmaradna az a sebesség mint a 2 méteresnél igaz?
Segítségeket köszönöm előre is!
-
- = Zk = -
félisten
Hát, az nincs neki!
8 portos switch....
(ha nagyon szeretnéd, lefotózom)" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
akaido
addikt
válasz - = Zk = - #8761 üzenetére
Mi a típusa?
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Dilikutya
félisten
Mi nem jó?
Az internetmegosztás nem akar menni. Lefuttatom a hálózatbeállítót (amelyik hálókártyán csatlakozik a másik gép, azon dinamikus IP van), és nem megy a hálózat, mert a hálókártya kap egy IP-t. A sima netmegosztásnál meg ugyebár kizárt a fix IP, emiatt a másik gépen nem is az van. A megosztó egy XP, SMC hálókártyára jön a net (fix IP-je van, hogy az ADSL miatt ne szarakodjon a boot során), a Realtek-re meg csatlakozik egy vistás laptop. Eddig jól ment, csak nem ez a gép volt a megosztó, hanem egy jóval korszerűbb. De a probléma lényege, hogy a hálókarinak a varázsló futtatása után fix IP-je lesz, holott dinamikusra van állítva.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
- = Zk = -
félisten
-
akaido
addikt
válasz - = Zk = - #8758 üzenetére
Millen switched nőtt?
-
- = Zk = -
félisten
Éreztem, hogy reménytelen eset vagyok e téren
Akkor máshoz kell fordulnom. Azért köszönöm a hozzámvaló nincs mit
(utánna olvasnék, de annyi mindent olvastam már, hogy lassan aztis elfelejtem, hol lakom. Pedig itthon vagyok... )
Kéne vki/vmi ahol/aki tömören eltudná magyarázni/írni... Hmm..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Alex91
félisten
válasz - = Zk = - #8756 üzenetére
Magas ez neked, olvass utana!
Vagy dolgozz fix IP-vel!
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
Hát nézd...!
Mint már írtam, csak olyanom van, amibe a kábeltv belecsatlakozik(kábelnetem van)
Ha azt annak lehet nevezni( router), akkor az van csak...+ a switch.
Ilyenem van: Webstar EPC2100R2 modem.. tehát routerem nincs ezekszerint[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Alex91
félisten
válasz - = Zk = - #8754 üzenetére
Azt, hogy kell valami, ami DHCP-t oszt, ha DHCP-re van allitva. De ha csak switched van, akkor mi oszt DHCP-t? Routered nincs?
-
- = Zk = -
félisten
Szia!
Sajnos én nem nagyon értek (még) hozzá, így nemtudom mire gondolsz.
De ezekszerint semmi.....Ha segítenél, megköszönném.
Merre keressem, hogyan állítsam be stb" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Alex91
félisten
válasz - = Zk = - #8752 üzenetére
Ha switched van, akkor mi oszt DHCP-t?
-
- = Zk = -
félisten
#8748-ra vki?
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Alex91
félisten
válasz forceberg #8747 üzenetére
Azt hiszem ezt hivjak QoS-nek. De azt hiszem vannak olyan routerek is (dragabbik fajta ), amelyeknel beallithato, hogy a jatekok kapjak a nagyobb prioritast.
-
- = Zk = -
félisten
Sziasztok...
Hamachival akartam hálózatot csinálni, P4 szépen lát engem, turkálhat bennem, De én nem tudok turkálni P4-ben.
Lefuttattam egy diagnosztikát: eredménye az, hogy a DHCP nincs engedélyezve! Hát idestova 4,5órája nyálazom a netet, hogy hogy és mit is kéne csinálni ezügyben! Semmi használhatót nem találtam. Volt több restart, telepítés, beállítás is. Most minden alapon van, mint ahogy kezdtem!
Fingom sincs, mit kéne csinálni..Bezombúltam teljesen Hálás lennék, ha vki elmagyarázná ezt nekem RÉSZLETESEN! Mert azt már tudom, hogy valami hálózati beállításbeli gondom van..De már lövésem sincs, merre és mit keressek.
Oprendszer nálam W7 RC, P4-nek XP SP3. Van egy kábel modemem egy 8 portos switch-el karöltve..Köszönöm
Zk" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
veterán
Sziasztok!
Otthoni hálózat/internet-megosztásra mit ajánlatok? 2 gép kell, de szeretném azt, hogy az egyik gépnek magasabb legyen a prioritása. Azaz pl. játék közben a másik gép ne nyomja az egekbe a pinget. A sima routerekben van erre lehetőség?
Kösz a válaszokat!http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, mégpedig a következő. Tegnap feltettem a win7-et itthon az egyik gépre, másikon még xp megy. Próbálom megteremteni a hálózatot a 2 gép között, de nem akaródzik összeférni. D-linkes wlan routeren keresztül van mind2őn az internet, az működik is. A win7es gépről látommásik gépet, de mikor be akarok rá lépni akkor aszongya nincs engedélye a ... eléréséhez, kérjen hozzáférést a rendszgazdától. Xp s gépről nem is látni a másikat...
Ha valaki esetleg tudna segíteni, azt megköszönném, eléggé kezdő vagyok, ezt nézzétek el
Köszönöm
üdv, kayaman -
D.Orion
veterán
Thx a helpet, probléma megoldva haverom ki kísérletezte.
-
csabyka666
veterán
válasz wgaborw #8738 üzenetére
Jaja, ezzel tuttira ki lehet szűrni, hogy van-e kapcsolat, avagy nincs-e kapcsolat, illetve a kapcsolat üzemképes-e.
Na de, majd megnézi. Mi itt jól eldumálunk más problémájáról.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
wgaborw
tag
válasz csabyka666 #8737 üzenetére
Hát ha a kábel helyessége is kérdéses, akor szerintem a legegyszerűbb mindegyik gépen a hálókártyáknak IP-t adni, és utána pineglni egyiket a másikról és fordítva.
Ha ez működik, akkor nagy baj már nem lehet szerintem....mivel akkor a 2 gép közötti kapcsolat megoldva.
Én minden féle képpen ezt próbálnám meg akkor először...
-
csabyka666
veterán
válasz wgaborw #8736 üzenetére
Jaja, akkor jól gondoltam. De úgy értelmeztem, hogy nincs router a dologban, csak egy modem, meg ugye a két gép, egy kábellel összekötve. Most azt nem tudom, hogy ilyenkor az egyik gép, amin van net, az alap, hogy regisztrálva van, de a másikat kell-e regelni, mert ugye az előzőn keresztül kapja a netet...
Előbb a kábel helyességét kéne ellenőrizni, hátha ott már bukik a dolog!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
wgaborw
tag
válasz csabyka666 #8735 üzenetére
Most is úgy van tudomásom szerint a UPC hálózatában, hogy MAC address-re hitelesít. Tehát vagy beregisztrálod az új MAC címet (ami ugye a routeré), ami elvileg előjön az első böngészési próbálkozás során, mint lehetőség, vagy beállítod a routeren, hogy ugyanazt a MAC címet mutassa a WAN felé, mint amivel eddig használtad az internetet.
Igazából a megoldások egyenértékűek, kinek melyik a szimpatikusabb....
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz D.Orion #8727 üzenetére
Keresztcsatolt kábellel próbálkoztál? (Crosslink) 2 gép közé nem jó a sima UTP...
Ha igen, akkor előbb próbáld meg egy routerrel, hogy a kártya jó-e egyáltalán.
MOD: esetleg még annyit, hogy régen valami ilyesmi volt a Chello-nál, hogy a hálókártyád MAC címét regisztrálni kellett, hogy menjen a net. Illetve ha routert használsz, akkor annak a címét is. Nem tudom, most hogy van.
[ Szerkesztve ]
-
pepejoe
tag
Némi segítség kellene. Szóval adott 1 adsl kapcsolat, 1 router, 2 gép. A problémám az hogy ha mind 2 gépet rákötöm a routerra mindig csak az egyik gépnek(mindig ugyanannak) biztosít internetkapcsolatot de azt is nagyon lassan, a másik gép ilyenkor azt írja: "hálózati kábel nincs csatlakoztatva". Ha csak az egyik gép kapcsolódik a routerhez vagy ha router nélkül csatlakozik akkor minden tökéletesen megy. A gépek Utp kábellel kapcsolódnak a routerhez és mind 2 pc-n XP van, automatikus TCP/IP beállítások mellett. A router SMC7004VBR. Kösz a segítséget élőre is.
-
Alex91
félisten
-
wgaborw
tag
Sziasztok, a következő felvetésel fordulnék hozzátok.
Adott egy család, most szeretnék bevezetni a Net-et, de félnek, hogy a gyerek teljesen rákattanik....ezért-->
Olyan megoldást keresnék pl, hogy időben limitálnám az internet használatot.
Ehhez kapcsolódóan érdekelne, hogy létezik-e olyan router, amelyen gyárilag (erre kicsi az esély) vagy valami okosított fw-el meg lehet oldani mondjuk, hogy a X vagy Y portján csak 6 órától 10 óráig engedjen forgalmat...
De ha van esetleg könnyebben kivitelezhető megoldásotok, ötletetek, azt is szívesen fogadom....
Üdv, wgabor
-
D.Orion
veterán
Üdvözlet!
Alaplapos topikban felvetettem a problémámat, de átirányítottak ide, mert ti hátha többet tudtok róla.
-
csabyka666
veterán
válasz jahatpersze #8724 üzenetére
Menj arra, hogy "befejezem a varázslót", vagy valami hasonló szöveg. Asszem az alsót kell kijelölni. Nem tudom, pontosan mi a magyar fordítás, nekem angol XP-m van.
-
Krystal_s
addikt
igen, de engem 2 és a 0 érték téveszt meg, bizonyos routereknél az alap beállítás az 192.168.0.X és van ahol pedig 192.168.2.X pl nálam is. tehát a 2-es utáni értéktartományt tudom csak állítani.
XP megosztásnál azt írja ki h 0.1-re állítja át...When Internet Connection Sharing is enabled, your LAN adapter will be set to use IP address 192.168.0.1
vagy ez csak egy általános szöveg ,és valóban csak annyi h alapra állítja tehát nálam pl 192.168.2.1 lenne van akinél meg 192.168.0.1 ?[ Szerkesztve ]
-
jahatpersze
aktív tag
válasz csabyka666 #8722 üzenetére
nem igazán tudtama varázslót lefuttatni mert a végén vmi hülyeséget ír ki hogy rakjam be a másik gépbe is az xp CD-t meg iylen
-
bnorci71
addikt
válasz bnorci71 #8712 üzenetére
na hát én menten magam alá vizelek
Kaspersky szívatott 2 napja
Most újra engedtema tűzfalat ott megnéztem FF beállításait jónak tünt. FF újraindításakor KIS kérdezte az engedélyezést engedélyeztem és megy.
Hogy mikor tiltottam le ....... lehet amikor frissítette magát akkor nem figyeltem a KIS felugró ablakára és blokkoltam., de az IE miért nem ment ????
Ámításteknika
Na mindegy lényeg hogy működik
ja és kínomba még tegnap próbáltam kikapcsolt KIS-el is mégse ment."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
csabyka666
veterán
válasz jahatpersze #8719 üzenetére
Szerintem működnie kell automatikus IP-kiosztással is, de ha nem, akkor tévedtem.
A beállításokon végiglépkedtél? Remélem még nem, mert akkor hiába koptattam a billentyűt...
Vezérlőpult -> Hálózati és internetes beállítások -> Hálózat beállítása varázsló -> tovább -> tovább -> értelemszerű, majd tovább -> értelemszerű, majd tovább -> neveket beírod, tovább -> munkacsoport neve valami legyen, mindegy, hogy mi, tovább -> Megosztás BEKAPCSOLÁSA, tovább -> tovább.
Ha igaz, kér egy restartot, és kész. Még annyit, hogy mindenképp ossz meg valamit, valami saját mappát, amiben van egy file (pl. filmet, de ha nincs ilyen, akkor csinálsz gyorsan egy txt-t, és megosztod), mert megosztás nélkül szarakodni szokott.
MOD: Jah, remélem XP van a gépen. Vista-n kicsit más, mert egy kalap trágya a hálózatkezelése annak.
[ Szerkesztve ]
-
rdi
veterán
válasz Krystal_s #8716 üzenetére
Egyelőre csak két dolgot tennék hozzá a beszélgetéshez. Az egyik, hogy egy router által osztott címtartományt be lehet ám állítani. A másik, hogy annak a gépnek, amelyikről fw -én osztod tovább a netet, annak a gépnek akár fix ip címe is lehet.
jahatpersze: miért nem próbálkozol az xp varázslójának lefuttatásával? Az a legegyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
mezis
félisten
-
jahatpersze
aktív tag
sszekötöttem két gépett egy Crosslink kábellel. mind2 gép felismerte hogy bedugtam a csatlakozót, kiírták hogy kapcsolat kiépítése majd végül a hálózat nem jött létre, már nem tom mit írtak ki vmi olyat hogy nincs kapcsolat vagy hogy nem működőképes, állítgattam ezeket a duplexeket mind2 gépen de semmi, mind2 gép MSHOME munkarendben van. tudja vki hogy mit kell állítgatni ilyen esetben?
-
csabyka666
veterán
-
P1eTr0
aktív tag
válasz csabyka666 #8715 üzenetére
Köszi a tippet. Elvileg jónak tűnik, majd jövő héten élesben is ki fogom próbálni. Remélem a "free" változat elég lesz, és azzal is működni fog minden, amit használni akarok.
Köszönöm még1x.Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
Krystal_s
addikt
üdvi. adsl netem van. routeren 2 gép...
a router a ház alsó szintjén van, én a második emeleten vagyok és UTP kábellel kapom a netet...van egy notim ,amire a PC-ről szeretném megosztani néha a netet firewire kábellel...( tudom sokan nem ismerik és idegenkednek tőle, ezért azt mondják vegyek még1 hálókártyát stb de nem ! ez adott, ezt szeretném használni,gyors, file megosztás is simán megy ftp progival, de az nem osztja meg a netet...
tehát most nem akarok megosztani fájlokat csak a netet. olvastam h mit kéne tennem XP alatt. Internet Connection Sharing - Allow other network users to connect through this computer's Internet connection...ami miatt nem merem megcsinálni az ez-->
When Internet Connection Sharing is enabled, your LAN adapter will be set to use IP
address 192.168.0.1. Your computer may lose connectivity with other computers on
your network...
mindenhol ezt írják ez a jó beállítás :
IP Address 192.168.0.2
Subnet mask 255.255.255.0
Default gateway 192.168.0.1de nekem a routerben ( SMC ) az IP címeket 192.168.2.100 - 199 közötti tartományban osztja ki és a default gateway alapon 192.168.2.1....azaz ha nekem átírja 192.168.0.X-re az IP-t akkor nem lesz netem ?
Létezik számos alternatíva az xp beépített megosztáson kívül pl ezproxy , freeproxy....amit azok tudnak nekem jó lenne...akkor a notin lehetne net (a fő gépem lenne a proxy server )
Abban kérném a segítséget, aki véletlenül ismeri ezeket a programokat, tudna nekem segíteni h kell beállítani pl az ezproxy-t ? nem mertem még feltelepíteni nehogy bekavarjon...légyszi vki segítsen. -
csabyka666
veterán
Hali!
Én a Hamacsi-t ajánlom. Lényegében annyit csinál, hogy a neten létrehoz egy virtuális LAN hálózatot, és úgy tudod használni, mint ahogy te is írtad: "fizikailag ott legyen."
Itt van egy kis leírás is hozzá. Próbáld meg. De azzal számolj, hogy nem lesz 100 megabit fel meg le, mint egy átlagos lanon, mert a neted le- és feltöltését használja, és meglehetősen vánszorogni fog, főleg valami DSL nettel...
Sok sikert!
-
koadi
csendes tag
Akkor senkinek semmi ötlete az én problémámra? :-/
-
jahatpersze
aktív tag
Adott egy ASUS X51R notebook egy Realtek ethernet hálókarival és egy PC egy 3Com EtherLink XL 10/100 PCI TX NIC hálókarival. összekötöttem a kettőt egy Crosslink kábellel. mind2 gép felismerte hogy bedugtam a csatlakozót, kiírták hogy kapcsolat kiépítése majd végül a hálózat nem jött létre, már nem tom mit írtak ki vmi olyat hogy nincs kapcsolat vagy hogy nem működőképes, állítgattam ezeket a duplexeket mind2 gépen de semmi, mind2 gép MSHOME munkarendben van. tudja vki hogy mit kell állítgatni ilyen esetben?
-
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Bár nem kimondottan idevágó téme de hátha van ötlet.
Firefox reggeli indításkor frissített valamit, azóta nem megy, de ráadásul az IE-t is magával rántotta
Az IE ugyan elindul de nem tud betlteni egy lapot se mntha nem lenne net, pedig van mert a Outlook, torrent, sőt most a másik particiórón lévő Win7 alóll írok, itt megy minden.
Az IE- diagnosztika azt írja minden rendben
A gép éjszaka is be volt kapcsolva, hogy hanyas FF ne kérdezzétek mert nem tudom elindítani, feladatkezelőbe elindul az .exe-je de az ablakot nem nyitja meg.Ötlet? Hol mit keressek?
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
localhost
Közösségépítő
-
rdi
veterán
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Nekem adott egy otthoni kis hálózatom pár géppel, amit egy router köt össze. Arra keresek egy kis progit, hogy mutassa a gépemen, hogy jelenleg melyik számítógép van bekapcsolva, vagy kikapcsolva. Lényegében azt akarom tudni, hogy mikor kapcsolják be a másik gépet, valakinek ötlet?
Köszi! -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Van-e arra lehetőség, hogy az itthon kialakított 3 gépes hálózatra egy másik helyről interneten keresztül rá tudjak csatlakozni, és úgy érzékelje, mintha a notebook fizikailag "ott" lenne (lássa a többi gépet, nyomtatót, stb.)?
Tudom, hogy a Microsoftnak van ilyen VPN megoldása, de esetleg valami más megoldás?Bocs, csak most ismerkedek ezekkel a lehetőségekkel...
Előre is köszi minden választ.
P1eTr0
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
őstag
Töröld a pppoe kapcsolatot
-
lazlo8
tag
routerren keresztül netezek de néha fel fel villan az adsl- betárcsázos cucc
miért?
hol tudom letiltani hogy ne villanjon fel
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Magisk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest