Új hozzászólás Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
Én már annyira elvesztem a saját útvesztőmben hogy ilyenek eszembe se jutnak.
Jön válasz! Elég lassú, több mint 170 ms, de jön válasz!
Mondjuk az index.hu ping átlaga 15 ms! a prohardveré 14 ms!Hogyan tovább? (izgulok.......)
Üdv:g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
Ghandi
aktív tag
Windows IP konfiguráció :
Állomásnév : Laptop
Elsődleges DNS utótag :
Csomóponttipus: Ismeretlen
IP útvonalválasztás engedélyezve : Nem
WINS proxy engedélyezve : Nem
Ugyan az minden,de azért megint beiromEthernet-adapter Vezeték nélküli hálozat kapcsolata :
Adathordzó állapota : Adathordozó leválaszva
Leirás : Intel(R) PRO/Wireless LAN 2100 3B mini PCI adapter
Fizikai cim : 00-0C-F1-53-55-43Ethernet-adapter Helyi kapcsolat :
Kapcsolatspecifikus DNS utótag :
Leirás : Intel(R) PRO1000 MT Mobile Communitacion
Fizikai cim : 00-11-25-2D-97-56
DHCP engedélyezve : Igen
Automatikus konfigurácio engedélyezve : Igen
IP cim : 192.168.2.100
Alhálózati maszk : 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró : 192.168.2.11
DHCP kiszolgáló : 192.168.2.11
DNS kiszolgálók : 192.168.2.11Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
gsc73
aktív tag
Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal!
Beírtam..... A hibajelenség ugyanaz:
Opera/Mozilla: fehér képernyő,
IE: A lap nem jeleníthető meg.Üdv: g.
Én már rettentő kivácsi vagyok hgy mi lehet itt......
[ Szerkesztve ]
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
Ghandi
aktív tag
Az alapértelmezett átjáró meg DHCP kiszolgáló stb azért 192.168.2.11 mert eredetileg 192.168.2.1 volt,ba de mind a két routernek ez volt a behivószáma a böngészöben igy az EDIMAXot azaz a vezetékes router átállitottam hogy ne legyen ugyan az mind a kettö,abban át lehet állitani egyszerüen.
Net azóta is van arról a routerröl,nem változott töle semmiElmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Ghandi
aktív tag
Windows IP konfiguráció :
Állomásnév : Laptop
Elsődleges DNS utótag :
Csomóponttipus: Ismeretlen
IP útvonalválasztás engedélyezve : Nem
WINS proxy engedélyezve : NemEthernet-adapter Vezeték nélküli hálozat kapcsolata :
Adathordzó állapota : Adathordozó leválaszva
Leirás : Intel(R) PRO/Wireless LAN 2100 3B mini PCI adapter
Fizikai cim : 00-0C-F1-53-55-43Ethernet-adapter Helyi kapcsolat :
Kapcsolatspecifikus DNS utótag :
Leirás : Intel(R) PRO1000 MT Mobile Communitacion
Fizikai cim : 00-11-25-2D-97-56
DHCP engedélyezve : Igen
Automatikus konfigurácio engedélyezve : Igen
IP cim : 192.168.2.100
Alhálózati maszk : 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró : 192.168.2.11
DHCP kiszolgáló : 192.168.2.11
DNS kiszolgálók : 192.168.2.11Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
-
gsc73
aktív tag
válasz cellpeti #9073 üzenetére
Hát én totál kész vagyok. Kivettem a routert, UTP kábelt be a gépbe (MAC cím másolás után, mert az kell az UPC-nek) Net egyből ment, minden OK, de a www.homasita.hu oldal nem jön be.......ez nem NORMÁLIS!!!! Láttam már pár fura dolgot, de ezen nem tudok napirendre térni....
Persze meg tudom nézni az engem érdeklő dolgokat a munkahelyemen, de azé' érdekelne, hogy ugyan miért nem jön be a kérdéses oldal. Esetleg valaki, akinek UPS netje van (4/1) megnézheté hogy megjelenik-e nála?
Üdv: g.
-
Ghandi
aktív tag
Hát müködik is meg nem is
Szerintem valami beállitási probléma lesz csak,de a legnagyobb baj hogy én láma vagyok hozzá
Ha kábellel kötöm össze a wireless routert a géppel akkor minden jó!Most is igy irok.Na de kihuzom a kábelt és wirelessel probálkozok akkor csak csatlakozni tudok a routerral,de a net nem megy
na most akkor hogyan tovább?Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Alex91
félisten
A WiFi-s router egyik LAN portjaba dugod a kabelt. Aztan letiltod a WiFi-s routerben a DHCP-t, azt elvileg mennie kell. Ha megse, akkor majd kerdezel !
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Elég érdekes kérdésem lenne.Adott egy albérlet ahol van már net,sima vezetékes routeren keresztül kapom a netet a föbérlötöl.Na most vettem egy wireless routert hogy a laptopal bárhol tudjak netezni a lakásban.De nem tudom hogy kéne beállitani hogy router után router.A föbérlö nem igazán értékelné ha beleturkálnék a hálozatába,öszintén megmondva nem is szivesen mennék be hozzá.
A vezetékes router egy Edimax BR6104K(ha jól emlékszem) a vezeték nélküli meg SMC WBR14 G2
Elöre is köszönöm a segitségetElmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
egykori
őstag
-
mezis
félisten
válasz egykori #9075 üzenetére
Üdv.!
Szerintem a PC-k ebből a váltásból semmit sem fognak "észlelni", mert az IP címet, átjárót, DNS-t a router adja nekik. (Ha az IP cím fix, akkor a DNS-t lehet, hogy állítani kell.)
A tűzfalak maradhatnak.A szolgáltató meg ne csináljon semmit, adja meg a Login Name/Password-öt, azt beállítod a routerben és kész. (Előtte azért nem árt, ha belépsz a router menüjébe és végignézed a beállításokat.)
(Ma már kevés szolgáltató aggódik a routerek jelenléte miatt. Kezdetben az internetmegosztás (haverral, szomszéddal) veszélyét látták benne, de ma már rájöttek, hogy nem érdemes kicsinyeskedni meg úgysem tehetnek semmit azon kívül, hogy tűrik.)
mezis
-
egykori
őstag
Sziasztok,
Kiváncsi lennék mire számítsak kábelnetről DSL-re váltáskor. Van egy routerem, mögötte 3 gép. Minden szuperul működik, egymást is látják és net is van rendesen. Azt már megtanultam az utána olvasgatásból, hogy a routert átállítom PPPoE módra (felhasználónév/jelszó), de itt vannak a kérdőjelek, hogy a szoftveres tűzfalat a váltáskor kikapcsoljam-e, és a gépeken a hálózattal kapcsolatban kell-e valamit piszkálni, vagy a routeren elég és a gépek a váltást már nem érzékelik. Állítólag a szerelők egy (valamelyik) gépre akarják csatlakoztatni majd a netet, aztán én szórakozzak a routerrrel meg a helyi hálózattal.
Tehát szeretnék felkészülni a helyzetre, ha segítenétek. Köszi.Üdv.
-
gsc73
aktív tag
válasz cellpeti #9071 üzenetére
Köszönöm az ötletet, de mindeféle újraindítást próbáltam már:
- SW reset a menüből,
- táp kihúz, visszadug,
- HW reset, majd totális újrakonfigurálás......(ettől fáztam, de megcsináltam)Semmi eredmény. Még a szolgáltatóra gondolok, de ez sem logikus. (UPC)
Üdv: g.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
(Sokat keresgéltem, hogy melyik topikba írjak a gondommal, ezt találtam a legjobbnak.)
Van egy oldal, amit talán sokan ismernek, autófelszerelés, ápolás: www.homasita.hu Az a nagyon érdekes helyzet van, hogy az itthoni számítógépeken nem jön be az oldal. Ilyet még nem sz@btam, de csak itt. Munkahely, máshol meg tudom nyitni, itthon nem.
Sitecom WL-114 router mögött 3 gép UTP-n egy wireless-en, XP SP2, meg van Vista is, de sehol sem jön be az oldal. Egyébként be van konfigolva a router, működik minden alkalmazás. Próbáltam resetelni, tűzfalat ki/be, Avast-ot ki/be...semmi! Opera/IE/Mozilla-val próbálkoztam. Érdekes, hogy IE-nél "a lap nem jeleníthatő meg" hibaüzenet fogad, míg a másik két esetben csak fehér képernyő.Mi akadályozhatja meg a fenti honlap megjelenését? Van benne valami különleges? Ötletek?
Üdv:g.
-
Ptech
addikt
válasz DAMIEN1899 #9066 üzenetére
Első körben nézd meg, hogy a legfrissebb driverek vannak-e fenn (főleg a hangkártyánál)
-
DAMIEN1899
csendes tag
válasz DAMIEN1899 #9066 üzenetére
ui: lehet, hogy nem a legmegfelelőbb topic, bocsi érte.
-
DAMIEN1899
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám. A probléma az, hogy a ventrilo(2.1.4) használata közben mindig megszakad a netem, de csak akkor ha beszélek, egyébként meg semmi probléma nincs ha csak hallgatom. Ha valaki tudna adni valami tippet, hogy mit kezdjek vele, akkor azt nagyon megköszönném. Előre is köszönöm a segítséget. (32 bites Vista Ultimate-et használok)
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
üdv!
Lenne egy kis próblémám:
Vettem egy D-Link 524UP routert. Győrbe szeretnék megosztani vele kábelnetet. A modemet összedugom a routerrel, a routert a géppel. Mikor összedugtam,nem láttam a routert. Aki eladta azt mondta,hogy állítsam be az IP címemet 192.168.0.xxx-re és akkor így hozzáférek a routerhez. Így tettem és hozzáfértem a routerhez. Itt beállítottam mindent(klónoztam a mac címet) és mikor megpróbáltam WiFi-n csatlakozni ledobott/nem engedett fel. Este volt,mondom,hagyom,majd következő nap megcsinálom. Másnap ülök elé wifin csatizik!!!
Mikor elmentem suliba jó volt,mikor hazajöttem megint nem.Hétvégén hazavittem,mert ott is kábelnet van. Itt klónoznom se kellett,semmit,simán összedugtam a hálózatot és már ment is minden.
Arra gondolok,hogy csak 1 mac címet engedne ez a csomag? A wifi kari mac címét,vagy a sima hálókari mac címét klónozzam?
Ha simán a modemet és a gépet kötöm össze,akkor minden frankó!
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
mezis
félisten
válasz Teasüti #9047 üzenetére
Írtam volt, hogy a modem típusát kérdezték. Olvastad ?
"A szolgáltató az ADSL modem típusát kérdezte"
Heh?? Mit csinálnak...?
Ez új. Szvsz semmit. Minden szabványba van foglalva. Csak a hálózatot tudják ellenőrizni, a technológia az adott.
És mégis mit lehet állítani? És egy routerhez?? Modemhez talán a vonali kapcsolaton... De routerhez?!mezis
-
Des1gnR
őstag
UP! [link]
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Teasüti
nagyúr
állítólag típushoz tudnak valamit állítani a központban
Heh?? Mit csinálnak...?
Ez új. Szvsz semmit. Minden szabványba van foglalva. Csak a hálózatot tudják ellenőrizni, a technológia az adott.
És mégis mit lehet állítani? És egy routerhez?? Modemhez talán a vonali kapcsolaton... De routerhez?! -
Williams
aktív tag
Hali!
Valaki segítsen! Két gép összekötve crosslink kábellel, mindegyiken megosztva egy-egy partíció. Viszont nem látja egyik gép sem a másik megosztását. Pingelés oda-vissza jó, munkacsoport ua., próbálva fix IP-vel a helyzet változatlan. Most routeren van mindkét gép, de így sem jó. A távoli asztali kapcsolat viszont működik. Az egyik gép nagy ritkán látja a másik megosztását! (De nagyon ritkán) Köszi előre is!
-
kiskozi
csendes tag
Sziasztok.
Valaki segítsen nekem. Vettem egy USB-s hálókártyát, amivel belső hálózaton akartam megosztani a netet az aztali gép és a notebook között. Megcsináltam a belső hálózatot, mindkét gép látja a másikat, adatot tudnak cserélni, kipróbáltam. A gond ott kezdődik, hogy az internetet nem osztja át a másik gépre, azzal nem lehet felmenni a netre. Mindent kipróbáltam, engedélyeztem és semmi. Pls. segítsen valaki, mert az erőm és tudásom végére értem. Windows 7 Rc van mindkét gépen, a net az asztali gép saját hálókártyáján jön be, az USB-s osztaná tovább a másiknak.
Előre is kösziNem vagyok egy hülyegyerek, anyám is mindig ezt mondta ha hülyeséget csináltam.
-
Orb1337
tag
Nos a helyzet a következő, áthoztam a saját routerem, azzal macklónozással ment, viszont a tplinkes routeren ígysem jó. Valakinek valami tipp?
-
-
mezis
félisten
válasz Orb1337 #9028 üzenetére
Itt Debrecenben EXTERNET ADSL-em van, routerrel. Szolgáltató nem tiltja a routert, Login Name/Password kell a PPPOE kapcsolathoz. Korábban T-Online ADSL működött ugyanezzel a routerrel, semmit nem kellett átállítani.
A szolgáltató az ADSL modem típusát kérdezte (T-Online is, EXTERNET is), állítólag típushoz tudnak valamit állítani a központban. Állítgatás előtt is ment az internet.mezis
-
Csabee.
nagyúr
válasz Orb1337 #9028 üzenetére
Nem tiltja! rosszul lett konfogurálva a router! de ha a szolgáltatót felhívjátok és jó szívű akkor segít hogy melyik beállítás kell a routerbe! de azthiszem bekell írni az extrenetnél a felhnevet meg jelszót is. azt hiszem PPPOe kell beállítani a routeren.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
Orb1337
tag
Egy barátom vett egy TP LINK TL-R460 típusú routert externet adsl kapcsolathoz. Náluk nem sikerült a routerral a netre kapcsolódni, áthozva hozzám a T-Home-os nettel működött. Windowsos beállítások nélkül is a routernek kellene a netre kapcsolódni nemde? Valakinek valami tipje? Szolgáltató tilthatja a megosztást?
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Óóóó én ezt pár napja tapasztalom iwiw felé. Google-ből keresem mindig az oldalt, és az első találatra rágerjed az opendns, h nincs ilyen oldal...
A találatban még iwiw.hu-nak írja, de követve a linket nekem is ez a hunull izé jön be.
Rejtélyes.Szvsz nincs köze se routerhez, se böngészőhöz. Egyszerűen szarok a linkek valszeg.
-
feco88
tag
sziasztok. Lenne nekem egy olyan problémám, hogy a firefoxom több oldal címe után oda biggyeszti a "null" végződést. Pl így : www.sat.hu lenne a helyes és a .hu helyén .hunull-t ír és irja, hogy a kért oldal nem elérhető. Először a FF-re gyanakodtam de az IE és az Opera is megcsinálja velem ugyan ezt. Azért fordultam hozzátok, mert egy Edimax router segítségével osztom a nettet 2 gép között és hugomnál ugyan eza gond. Sütiket, böngészési előzményeket, gyorsítótárat kitöröltem a FF segítségével a router resetelve. Nekem Win7 RC 7100-as rendszer van fent minden frissítéssel, húgomnál Win XP SP2. tegnap estére jött elő eza gond de hugomnál rendszer visszaállításnál is megmaradt eza probléma. Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.
-
WiZARD
addikt
olcsó, 5-10k-s gigabites switchekkel van valakinek tapasztalata? milyet érdemes venni? upc féle 120mbit net osztásához kellene, ha ennyi átmegy rajta az elég nekem...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
őstag
válasz Csabee. #9015 üzenetére
ooo local-ba gondoltam az FTP-re valo feltoltest, nem netre. Tehat 1-es szamu gepen fut guildftpd, 2-es szamu gepen pl total commander, a 2 gep kozott pedig az emlitett tp-link router. 2-es szamu gepen total commanderrel csatlakozok 1-es szamu gepen futtatott guildftpd-re, es elkezdek feltolteni, es 1400 kByte/s a max amivel megy fel. Lefele meg jon 100Mbit-el.
Mellesleg 1400kB/s NEM = 1,4mbit/s (1400kB/s = ~11,2Mbit)
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
őstag
Udv!
TP-Link TL-R460 router haszna'lok, e's az a proble'ma'm, hogy FTP szerverre valo' feltolte'skor egyszeruen keptelen ~1400kB/s-nel gyorsabban feltolteni. A letoltes megy 100Mbit-el, csak a feltoltessel van gond. Tobb ftp szerver / kliens programmal probalkoztunk, de vegul maradtunk a guildftpd-nel mert mindegyik ftp-szerver programnal fennallt ez a problema. Mellesleg ezt otthon is tapasztaltam a KTI routeremmel.
Ha esetleg valakinek van valami remek otlete a proble'ma'ra, hogy mie'rt lehet, ill. hogy meg lehet e oldani, es ha igen hogyan, azt szivesen fogadna'm.
A va'laszt elore is koszonom
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
-
montice
csendes tag
-
[ Szerkesztve ]
-
montice
csendes tag
Helo kéne egy kis segítség
adott 2 gép az egyik amelyikre router fel van rakva a másik amelyikkel fogni szeretném a netet de mindig ezt írja ki amikor csatlakozni szeretnék
'nem sikerült a hálózati címet lekérni'
Amúgy a router egy di-524-es
előre is kösz annak ki tud segíteni -
hejnekem
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a problémám, hogy van egy modemem és beállítok mindent rajta, megy az internet normálisan, aztán pár nappal később mindig elkezd megszakadni. Ilyenkor resetelnem kell a modemet, megint mindent beállítani és utána megint pár napig jó. Ez miért van?
-
Des1gnR
őstag
Heló!
Az lenne a kérdésem, hogy t-mobil w'n'w netet, hogyan tudnék wifin (akár kábelen) keresztül megosztani?Köszi
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Teasüti
nagyúr
Lan útválasztóként gondolom ugrott a QoS, meg ilyen szolgáltatások, ugye?
...és én még azt hittem itt nagyságrenddel egyszerűbb lesz az élet, mint debian alatt ugyanezt összehozni!
(ott is már csak a tűzfal nem volt életképes élesben, meg ugye upnp-re ott se volt ötletem) -
Teasüti
nagyúr
Nincs "egyszerre" két dhcp. Nem egy szinten vannak. Szeró az a router WAN oldalára van kötve. Ha esetleg ez nem lett volna egyértelmű...
Hmm, ez elgondolkkodtató. Mi lenne, ha átraknám LAN oldalra? Akkor a router csak LAN-útválasztóként üzemelne? (ami praktikusabb lenne, mint így, h van még egy NAT-olás) Lényegében switch szerepkörben. Ez eszembe se jutott eddig.
Vhogy olyan "természet ellenes", h a netes forgalom nem WAN oldalon keresztül jönne.Esetleg vmi konfigurációs ötlet a szerón?
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet
- Escape from Tarkov
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest