Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ronyman
aktív tag
válasz Truman #11698 üzenetére
Nézd értem mit mondasz, de ott ahol beállítod, ott azt a jelszót állítod be ami ahhoz szükséges, hogy az asus routerre be tudjak lépni wifin keresztül. Amikor a tplinkbe állítom ott, meg kell adnom, hogy milyen jelszóval tud bejelentkezni az asusba. Elég ennyi vagy elvileg is meg kellene adni az asus routernek a tplink jelszavát?
-
Truman
senior tag
válasz Ronyman #11697 üzenetére
Szerintem ugyan ott kell megadni, mintha csak sima AP-t tikosítanál:
Wireless --> Interface --> Encryption: ..."Bár a weppel még nem néztem, de nekem legalább WPA kellene!"
Micsoda igények.. , de a WEP is jobb, mint a jelenlegi NAGY SEMMI! Ugyebár?[ Szerkesztve ]
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
Ronyman
aktív tag
válasz Truman #11690 üzenetére
Köszi! Szép leírás! Megcsináltam... elvileg megy, de csak úgy ha az asus router hybrid állapotban van! Ha bármilyen védelmet ráteszek akkor kapufa sajnos. Bár a weppel még nem néztem, de nekem legalább WPA kellene! A tplink az tudja ezeket, de az asus nem! Nincs benne olyan menüpont, ahova beírhatnám a jelszót!
Köszönöm a segítséget Tanultam vele
-
Geller72
veterán
válasz Truman #11693 üzenetére
"Még az ennél komolyabb termékek sem tudják kihasználni a 100 Mbit-et internetoldalról"
Egy szóval sem írtam ilyet... Pont azt írtam, hogy nem lehet netezés közben észrevenni, mert a bejövő netem is csak 10 mega, ami ugye 1.2MB/sec. Nekem a gépek egymás közti fájlműveleteire kellene a nagyobb sebesség."Ezzel semmire sem mész, ha a router-ben nem gigabites switch van beépítve"
És erre írtam azt, hogy legrosszabb esetben 100Mbitet kellene tudnia, mivel a gépekbe gigabit LAN van. Ha a routerben csak 100-as, akkor is tudnia kellene a százat.
.
A firma áppon gondolkozom én is. Az ugye, ha jól sejtem utána egy full setupot jelent...[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz Geller72 #11692 üzenetére
"Legrosszabb esetben is tudnia kellene a 100 megabitet"
Tévedés a TL-WR340GD a TP-Link legalapabb belépő szintű routere. Még az ennél komolyabb termékek sem tudják kihasználni a 100 Mbit-et internetoldalról: bővebben itt
"Mindegyik gépben gigabit LAN van."
Ezzel semmire sem mész, ha a router-ben nem gigabites switch van beépítve.
Amúgy az általad mért értékek tényleg siralmasak, sok esetben egy firmware frissítés segíteni szokott.
-
Geller72
veterán
Van egy pici problémám:
Felállás:
-Bejövő net motorola kábelmodem, no TV.
-Innen UTP-->TP LINK WIRELESS TL-WR340GD
-Innen normál PC, Orig XP Home x86 SP3-->UTP
-Hasonló felállásban egy orig Vista HBasic x86 SP2
-Wifin keresztül HP noti Linux/Korábban orig Vista Hbasic x86 SP2 BC (Broadcom driverrel)
Minden nagyon szép, minden nagyon jó egy gondom van. A gépek egymás közt max 2 MB/sec-el kommunikálnak annak ellenére, hogy a router maxra van állítva. Mindegyik gépben gigabit LAN van. Net 10 megabit lefele, ez ugye nem érezhető, mert az 1.2MB/sec. A hiba akkor is fennál, ha a net nem megy. Legrosszabb esetben is tudnia kellene a 100 megabitet, de épphogy eléri a 10-et. Notin tök mindegy, hogy milyen OS van, akkor is. Tehát linux/win kizárva.
Any idea? Nagy vonalakban?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz Ronyman #11688 üzenetére
Asus wl500b:
Webes felület--> Wireless (menü) --> Bridge
AP mode: -->Ha akarod használni az Asus -t sima Access Pont -ként akkor Hybrid, ha erre nincs szükséged akkor WDS Only.Remote Bridge List--> [Add]
Add meg, a TP-Link router fizikai címét (Megtalálod a címkén vagy a státus menüben {MAC})TP-Link WR741N:
Webes felület--> Wireless --> Wireless Settings --[x] Enable WDS (vagy Enable Bridges)
Add meg az Asus router fizikai címétAmire figyelni kell:
Nem lehet egy IP címen a két router mert ütközés lesz, ezen kívül ajánlott ugyan abba az alhálózatba rakni őket.
Csak azon router DHCP-je lehet bekapcsolva, ami az Internetkapcsolatot létesíti.
Titkosítás: Ebben a felállásban még nem próbáltam, de valószínű csak a WEP támogatott.[ Szerkesztve ]
-
Hurkafej
aktív tag
Egy saját hálózatot szeretnék csinálni, olyat, hogy az én asztali gépemről, (kábellel van a nethez csatlakoztatva ) egy laptopra akarnám "másolni" a fájlokat, ami wiifvel kapcsolódik. Ezt hogy lehetne összehozni?
-
Kapor_Ur
csendes tag
2, a jogosultságos részt - userek engedélyezése - hol is kell beállítani? még nem csináltam meg.
1, szóval Neked is volt ilyen gondod.
Ki lehet kerülni ezt a hibát, de azért mégis érdekelne, mi a baj... még ezt a vistás [link] gépkereső izét is felraktam, persze nem segített. -
Ronyman
aktív tag
A következő a problémám:
Adott 2 wifi router
1. Tplink
2. asusA tplink van rádugva a modemre. Vezeték nélkül akarom összekötni az asus routerrel, hogy fent az emeleten is legyen net. Magyarul a fenti asus routert vevőként használnám és kábelen kersztül kapnák ebből a routerből a netet a gépek, de emellett a tplinkre szeretnék ráállni a laptopommal is.
Hogy lehet ezt megvalósítani?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
localhost
Közösségépítő
válasz Delta74 #11683 üzenetére
A berendezésekről NEM mondok véleményt. A routert könnyebb kábelen keresztül konfigurálni, tehát a beállítások idejére összemadzagozni, aztán a restart után széthúzva és hopp a wifire!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
localhost
Közösségépítő
válasz Delta74 #11681 üzenetére
Igen! Meg lehet csinálni, az oprendszernek semmi köze ehhez, legfeljebb a beállításokhoz.
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Delta74
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segitségre lenne szükségem S.O.S.!
Adott egy régi ház ahol egy nagyobb átépités miatt a kábelezés kizárt, ami van az most csak egy sima ADSLbejövö kábel, ami a modembe megy.
Innen kéne a netet egy laptopra és egy asztalira elvinnem, a következőket néztem ki hozzá:
TL-WR941ND
TL-WN 722NA kérdésem az, hogy azt meg lehet csinálni hogy a mostani modem után beteszem a routert és onnan a laptop is meg az asztali is csak kábel nélkül kapja a netet ( más nem kell csak a net!)
Az asztali gépbe szándékoztam az USB-s cuccot betenni, a laptopban van ugye.Még annyit az asztali gépen XP van , a laptopon WIN7 . ez okozhat majd gondot?
Lehet nagy hülyeség amit kérdeztem , de kezdő vagyok, sorry
Válaszokat előre is köszönöm!
Delta[ Szerkesztve ]
-
localhost
Közösségépítő
válasz Rainf0r3st #11679 üzenetére
Ez biztosan nem a táp miatt van és ha még kilencszer újra húzod és formázod a winchesteredet attól akkor sem fog meggyógyulni.
[ Szerkesztve ]
-
Rainf0r3st
csendes tag
Letezik olyan eset, hogy egy alaplapon tap hiba miatt meghibasodik a halozati kartya, de csak internet nem megy rajta?
A szitu az hogy kisult a tapom, de nem mikozben ment a gep hanem reggel mar nem kapcsolt be. Vettem uj tapot minden jol megy de internetet nemtudok varazsolni a gepre. Windows 7 64bites OS van rajta es eddig jol ment illetve ocsem gepem is jol megy.
Halozatot latja, a tobbi gepet ugyertem, ocsem gepere le is mentettem adatokat es nem volt problema csak internet nincs. Vettem 1 sima asus nx1001 halokartyat ha azt berakom elsem indul a gep, azaz elindul de megakad meg a bios elott (mind2 slotban), akkor is ha a masik le van tiltva. Kiprobaltam mar par megoldast amit neten irnak az unindentified network ellen de nem segitett eddig egyik sem, 2x huztam ujra a windowst es mind2 vinyot formaztam h biztos ne az legyen a baj szoval biztos nem az.
Amiert bizonytalan vagyok az hogy 1-2 hettel a tap hiba elott is mar neha ment a net neha nem es amugy minden mas megy a mostani alaplappal kiveve az internet. Van valami modszer h 100% biztosra menjek hogy alaplapot kell cserelni?
-
shev7
veterán
válasz Kapor_Ur #11674 üzenetére
"Tehát áthidalható a probléma, de jobb lenne, ha egyszerűbben lehetne az adott gép megosztott dolgai között tallózni."
Szerintem egyszerubb beirni akara a TC-be is azt hogy cd \\gepnev mint varni arra, hogy megnyissa a halozati helyeket de te tudod. Megoldast en sem tudok ra, sokat szivtam vele en is aztan megszoktam, hogy beirom a gep nevet.
2: felvetted a masik gep usereit az engedelyezett userek listajaba?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
válasz scream #11673 üzenetére
azt irtad, hogy ha kinn lenne a modem+router akkor meg tudnad oldani... de ha kinn lenne a router az hogyan lenne bekotve a rendszerbe? Meg ez a 4way splitter eleg erdekesen hangzik. Pontosan mi is ez?
[ Szerkesztve ]
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Kapor_Ur
csendes tag
üdv,
az alábbi két témában kérnék tanácsot:WinXP Prof. op rendszerekről, 3 asztali számítógépről van szó, a gépek vezetékes routeren keresztül kapcsolódnak.
1, Az egyik gép nem látszik a hálózaton: Total Commanderben pl. Teljes hálózat / Microsoft Windows Hálózat / MSHOME alatt, nem látom az adott gépet, Intézőben ugyanez. De ha parancssorba \\gép ipcímét beírom, látszanak a gép megosztott mappái, illetve ha ezeket "hálózati hely beállítása" varázslóval felveszem, szintén látszik.
Tehát áthidalható a probléma, de jobb lenne, ha egyszerűbben lehetne az adott gép megosztott dolgai között tallózni.
Pingelésre válaszol a gép, ugyanazon munkacsoportban van minden gép, Érdekes, de ha erről a problémás gépről néznék bele hálózaton keresztül a megosztott mappákba, úgy sem látszik a számítógép. Próbáltam minden tűzfalat leálíltani, a gép nevét megváltoztatni, nem segített eredménnyel.2, Ugyanezen a hálózaton a megosztott mappákba csak ún. egyszerű fájlmegosztás bekapcsolásával tudok belépni. Egyébként hozzáférés megtagadva üzenetet kapok, mégha minden jogosultságot meg is adok (írhat, olvashat, módosíthatja mindenki az adott mappát).
Kösz!
-
scream
veterán
Az a baj ,hogy a doboz (tényleg egy doboz a falban ...) az a falakban lévő kábelek végei és rá vannak kötve egy 4-way spliterre.
Hogy tudnám megoldani,hogy a falban is menjen a net ?
Amik vannak nekem : WiFi router , modem , a fali dobozban lévő 4-way splitter , a splitterben lévő kábelek végei a falakon (RJ45ös aljzattal).
A WiFi azért nem megoldás ,mert most a modem nálam van és csak arra tudom ráköni a WiFi routert, viszont az nem elég "erős" mivel a lakás elég nagy és már 3 szobával arréb nem is látható a hálózat ...
-
shev7
veterán
válasz scream #11671 üzenetére
ha az a doboz egy switch, akkor mindegy, hogy honnan kotod ra a routert. A szobaban a fali csatlakozoba is bedighatod a routert, akkor mindenhol lesz net.
-
scream
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna,hogy adott a szolgáltató (UPC és Silver csomag) ,adott egy lakás bekábelezett falakkal (internet kábelek) és van egy doboz,ahova bemegy az összes ilyen netkábel a falból és oda rá lehet kötni a bejövő netet, de azt hogyan lehetne megoldani ,hogy a falakban lévá kábelekben menjen a net?
Mert ,ha jól tudom,akkor kéne oda a modem,mellé egy router, namármost ezek nincsennek meg (legalábbis ott)
Ha kivinném és oda kötném be egyből a modemet és ráraknék egy routert ,akkor mindenhol menne rendesen a net ? vagy ez nem ennyire egyszerű ?Üdv
-
gyáliSanyi
őstag
Valaki erre: #11641
Néha a ping is iszonyat nagy.Live poor, die rich.
-
bluyoo
nagyúr
Ez egy Cisco EPC3925 EuroDOCSIS 3.0 2-PORT Voice Gateway típusú modem.
A leírásában nem írja hogy különbséget tenne a portjai között.
Mindenesetre legalább a beállítási lehetőségeit megtaláltam mivel más címen volt mint a routeré (http://192.168.0.1/).Már csak rá kell jönnöm mi micsoda.
Lesz még kérdés a tarsolyban szinte tuti.
A válaszokat pedig köszönöm.Bazinga!
-
toeki
senior tag
sziasztok
teljesen hülye vagyok routerek terén viszont adott egy problémám amit le kéne küzdenem:van 2 router amit sorba kéne kötnöm(igen tudom ez az egyik legbutább dolog de erre van szükség - főleg mert a 2 router adott és nem kivánok beruházni másra). utána olvastam kicsit és annyit kihámoztam az angol szövegekből, hogy az első routeren be kell kapcsolni a dhcp -t a másodikon ki, és a második router lan portjába kell dugni az 1.-ből jövő kábelt. na itt + a mindenféle ip és subnet beállitásoknál megakadtam.
van erre magyar nyelven valami hasznos olvasnivaló vagy gyorstalpaló vagy minden router-re más beállitások vonatkoznak (természetesen 2-féle routerem van ugyhogy még ez is bezavar.)bármilyen ötletet szivesen fogadok akár privátban is , ha kell irok pontos tipusokat + bármit ami alapján segitséget kaphatok.
előre is thx
-
Nudlee86
csendes tag
Az eltávolítás után írja az üzenetet, hogy újraindítás után lépnek életbe az új beállítások, ezért így is tettem, de utána sem kapja meg az IP címet, csak villog az állapotjelző. Fizikális gondja lehet a hálózati kártyának? (alaplapi). Ugyanazt a kábelt egy másik gépre rádugtam és ott rögtön volt internet.
-
Lenry
félisten
válasz Nudlee86 #11656 üzenetére
mert valaki fölöslegesen telepítette az IPv6-ot
a hálókártya tulajdonságainál tudod letiltani (kiveszed a pipát előle), illetve nézd meg, hogy az IPv4 aktív-e?
itt a TCP/IP legyen bepipálva, ha meg IPv6-ot látsz, azt gyomláld ki
(nem is tudtam, hogy az XP egyáltalán kezeli az IPv6-ot)Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Nudlee86
csendes tag
-
Nudlee86
csendes tag
Üdv!
Lenne egy problémám: az asztali gép nem állít be magának IP címet, legalábbis ezt írja ki, ha rákattintok a két kis gépre, ami szimbolizálja ezt a folyamatot és csak ugrál a kis sárga pötty.
Autómatikusan kapja az IP címet. Kipróbáltam, rádugtam egy laptopra, azzal rögtön működött, szóval a router beállításai nem rosszak, a gépen állítódhatott el valami.
Mi lehet a gond? -
shev7
veterán
válasz Bala888 #11646 üzenetére
tudnam ez mennyiben valaszolja meg a kolega kerdeset
bluyoo: valoszinu, hogy a modem broadcastolva kuldi a tv jelet. Igy mindenki megkapja aki a halozaton van. Nem ismerem a modemed, de lehetseges, hogy vannak dedikalt internet portjai, amire nem kuldi a tv adast...
-
berti175
csendes tag
Sziasztok
Előre is elnézést, ha már volt erről szó, de nem sikerült a teljes topicot végig olvasnom.
Használ valaki 220V-os powerline adaptert a lakásban a helyi hálózat szétosztására?
Van esetleg tapasztalata valakinek ilyen a megoldásról?Kösz
Berti
-
bluyoo
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hátha valaki találkozott a gondommal.
Ip tévére váltottunk kb. egy hete a routert kiiktattuk a modemről megy a két gép és a két box működik is csak a cFosSpeed szerint valami routed nevű program szinte egyfolytában tölt valamit és gőzöm sincs hogy mi a fene lehet 239.1.1.124:2000 ezt a címet ill. portot használja.
Lehet a média box kikapcsolva is tol valamit a gépre?Ki lehet kapcsolni?Bazinga!
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy a betárcsázós internetem néha mintha szakadozna. Ilyenkor nem nyit meg új weboldalakat. Kapcsolatot bontok majd fél perc múlva újra csatlakozok és megy. Ping 24, sebesség 600 KB/s le és 90 KB/s fel, ami állandó is ADSL lévén.
Szerintetek a szolgálatóval van valami vagy hardver gondra is számíthatok?Live poor, die rich.
-
Truman
senior tag
válasz Nightvision1 #11639 üzenetére
-
Nightvision1
tag
Hali!
szeretnék megosztást csinálni az asztalimról a laptopra.Megcsináltam az Otthonit és nemlátják egymást.TCP/IP-t még nem állítottam át,mert nemtudom mire kell,ha valaki leirná nekem PM-ben vagy akár itt forumban nagyon megköszönönném.Én arra gyanakszom,lehet nem,de egy probát megér.
Előre is köszönöm,
Nightvision1 -
Nightvision1
tag
Hali!
szeretnék megosztást csinálni az asztalimról a laptopra.Megcsináltam az Otthonit és nemlátják egymást.TCP/IP-t még nem állítottam át,mert nemtudom mire kell,ha valaki leirná nekem PM-ben vagy akár itt forumban nagyon megköszönönném.Én arra gyanakszom,lehet nem,de egy probát megér.
Előre is köszönöm,
Nigt -
Truman
senior tag
-
Truman
senior tag
válasz huliganboy #11633 üzenetére
De, a bridge módban igen.
-
Truman
senior tag
válasz huliganboy #11626 üzenetére
Ugyan úgy jó, csak a titkosítás gyengébb.
-
Adiking
tag
A leírás hivatkozik egy előző hozzászólásra, amit nem tudom, hol keressek, mivel az az első. Továbbá nem tudom, hogy hol lehet beállítani a TCP/IP protokoll tulajdonságait.
-
Truman
senior tag
válasz huliganboy #11618 üzenetére
Repeater módban nem használható a LAN port net elérésre.
Az antennák cseréjével lehet próbálkozni: [link 1] ; [link 2]
Vagy egy kis barkácsolással: [link 1]Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
huliganboy
addikt
válasz Truman #11617 üzenetére
öööö igen közben rájöttem hogy ha configolom egy gépről akkor a másikat már nem kell állítgatnom csak rádugom és van net!
Másik dolog:
Adott ugye a router X helyen de Y helyen nincs jele már! De ha X és Y közötti utra raknám az AP t akkor már az AP nek a jelét tudná fogni gondolom én! Alias fel szeretném erősíteni a jelét a routernek.... tudom benn van a linken csak azt nem tudom hogy akkor használható e a lan port ami nekem szükséges!
KÖSZI
És bocs az értetlenkedésért ilyet még soha nem használtam!
-
Truman
senior tag
válasz huliganboy #11615 üzenetére
Nem értem a problémát.
Ha kliens módba van, akkor miért akarod venni a jelét? (Ezt csak bridge módban tudod megjátszani, ott lehet engedélyezni az AP módot is egyidejűleg. Bár teljesen fölösleges, mert a router-en keresztül is hozzáférhetsz az AP-dhoz kliens módban is.)
A korlátok alatt mit értesz?[ Szerkesztve ]
-
Truman
senior tag
válasz huliganboy #11612 üzenetére
Nem muszáj arról a kliensről elvégezni a konfigurációt, amelyről a későbbiekben használni szeretnéd. Bármilyen számítógép megteszi (Értelem szerűen, ha végeztél, annak vissza kell a TCP/IP konfigurációját a korábbi állapotába.).
Sok hálózati eszköz (pl. fapadosabb: LAN portos nyomtatók, beltéri egységek, játékkonzolok stb.) TCP/IP -je nem konfigurálható manuálisan, és mindenképpen DHCP kliens akar lenni.
Ez esetben engedélyezni kell az Acces Point -on a DHCP szervert. De amúgy ez is megtalálható a link-elt leírásban.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
huliganboy
addikt
válasz huliganboy #11613 üzenetére
Nah már csak egy kérdésem van azt hiszem!
Most arra lennék kiváncsi hogy beállítottam Ap cliens módban az access pointot és lanon keresztűl kapom is a netet! (Bár valami nem teljesen stimmel mert mint ha bizonyos korlátok között mozogna a dolog)
A kérdésem hogy wifin is tudom venni az AP jelét egy laptoppal mondjuk?
Köszi
-
Truman
senior tag
válasz iceman1988 #11611 üzenetére
A TCP/IP v6 egyelőre teljesen felesleges, szóval ki is lehet kapcsolni. Amit konfigurálni kell az a TCP/IP v4.
A beállításokról meg itt találsz leírást.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
huliganboy
addikt
válasz huliganboy #11612 üzenetére
Köszönöm úgy néz ki megoldódott a problémám!! Köszönöm mindenkinek!!
Sziasztok!
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Megvettem az access pointot végre!
Tudom minden le van írva a neten de nem tudom bekonfigolni az istennek sem Illetve mikor probáltam állítgatni akkor ahhoz hogy el tudjam érni ugye a gépen (lan porton csatlakozva) be kellett állítanom a TCP/IP protokolnál az ip címet stb. Viszont amihez én szeretném használni ott nincs semmilyen ilyen lehetőség mivel nem számítógép A bekonfigolás után tud a lan porton a kliens felé mindenféle állítgatás nélkűl netet adni mint pl a router?
Aki tudna segíteni akár telefonon akár valamilyen messenger programon keresztül annak megköszönném!
Ezer hálám nektek!
Sziasztok!
-
iceman1988
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne az itthoni hálózattal, hogy gyakorlatilag használhatatlan.
Van két gép. Az egyiken xp a másikon win7 van fent. A win7-es gépen a hálózati adapter kapcsolati állapotánál az ipv6-os sornál azt írja ki nekem hogy nincsen hálózati kapcsolat. Találtam egy leírást hogy xp-s gépet hogyan lehetne összehozni win7-el..félig meddig sikerült is. Az xp-s gépen látom a win7-es gépet, bár megnyitni nem tudom, mivel nincsen elég jogosultságom a rendszer szerint.
Valamint a win7-es gépen hálózati térképet sem tudok csinálni az integrált lan kártyával csak az usb-s wifi antennával. Valahogyan ezt sem értem.
Aki tud valamilyen megoldást ezekre a problémákra kérem írja le. -
-
Adiking
tag
Sziasztok
Van egy gépem (NAGYGÉP), ez közvetlenül, modem-en keresztül csatlakozik az internetre, az alaplapi lan csatlakozóból. Van egy másik gép (KISGÉP) is itthon és ezt összekötöttem egy X-kábellel a nagy géppel, egy PCI-os hálókártyán keresztül. A fájlmegosztás működik, de a kis gépen nincs net. Kérlek segítsetek. -
Truman
senior tag
válasz kenyer1 #11604 üzenetére
Így már érthető. Ez már tényleg nem mai darab, örülhetsz hogy ennyit is bírt.
--> Általános ajánlott router listaAz élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
kenyer1
csendes tag
Edimax BR-6104K routerem van és kábelen természetesen mégcsak nem is wifi-s router esetleg valami ajánlat routerböl, hogy milyen lenne jó(valami olcsót)
-
Tosee
őstag
válasz kenyer1 #11598 üzenetére
80Mbit/s-os net kihasználásához már komolyabb router kell! Leírhattad volna a router típusát is, mert Edimax-ból is van jó pár darab! Kábelen kapcsolódsz a routerre, és úgy mérted ezt a sebességet, vagy wifi-n? Wifi-n érthető a sebesség főleg G szabvány esetén, de kábelen valamivel többnek kellene átmenni! Esetleg próbáld ki router nélkül... ha úgy jó, akkor biztos lehetsz benne, hogy a router ennyit bír!
(#11601) ufnagyi Milyen netről lenne szó? (kábelnet, ADSL, stb...) Esetleg a szolgáltató?
[ Szerkesztve ]
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet
- Escape from Tarkov
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest