Új hozzászólás Aktív témák
-
scampirent
csendes tag
Sziasztok!
Összegezném a történteket: Van net! Azaz van is meg nincs is..........
Valójában volt net végig, azaz amikor kihúzom a notibol a kábelt és átdugom a router(ek) be - már 2 wlan routert is próbálgatok - akkor nagy valószínűséggel el is felejti az XP a megosztást. Van, hogy navigálás közben felejti el! Ha újra átdugom a kábelt a notiba akkor ott sincs net. Ezért tűnt úgy, hogy a routerben vész el a net.
Le kell futtassam az otthoni hálózati varázslót és csak ezután jön meg újra.
(természetesen firewallok kikapcs, és a wifi kapcsolat megosztása is ok)Ezt a jelenséget megfigyeltem egy másik konfig on is. ( az én laptopom a pároméval wifin ad-hoc módban ugyanúgy elfelejtik a megosztást akár navigálás közben is. Jelerősség maximum fix vagy DHCP mindegy.
Mivel több különálló konfigon is van ilyen probléma lehet, hogy van valami ésszerű magyarázat.
Köszönet
[ Szerkesztve ]
-
-
ronaldo
őstag
Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a TP-LINK adapterrel a hotspotként való működés is megoldható? Tehát hogy a kábelen jövő netet laptopon keresztül tovább küldjem mobil eszközre (telefon).
Köszi a választ
-
And
veterán
válasz cellpeti #12995 üzenetére
Az otpikai rálátást meg kellene oldanod (ill. ilyen, relatív 'kicsi' távnál jól közelítened), mert anélkül a link sosem lesz az igazi. Magyarul kültéri antennát kellene alkalmaznod, és mezis kolléga is valszeg arra akart rávezetni, hogy ha csak pont-pont kapcsolat kell (tehát nálad nincs szükség vezetéknélküli elérésre), akkor inkább irányított, kültéri antennát kellene használnod, amiből egy darab is elegendő, bármelyik aljzatra kötve (a másikról a gyári antennát ilyenkor el kell távolítani). Ráadásul a túloldalon sem szerencsés, ha az amúgy is takarásban lévő kliens laptop mozog, és csak a saját beépített antennájára hagyatkozhat.
Ha nálad is kell házon belüli elérés, akkor egy újabb AP (vagy wifi-router AP-ként használva, a LAN-oldalról csatlakoztatva) alkalmazható erre a célra, az elsőtől jó távoli rádiócsatornára állítva. -
mezis
félisten
válasz cellpeti #12992 üzenetére
Üdv.!
Azért gondolsz körsugárzóra, hogy maradjon neked is WiFi a lakásban ? Egyszintes a lakás ?
Mert akkor szóba jöhet 4-5 dB.esnek mondott "botantenna. Kettő db.(Tartós, jó kapcsolathoz én két db AP-t (vagy olyan router párt amelyik hajlandó "repeater" üzemmódban is működni. A dd-WRT-re alkalmasak állítólag ilyenek.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Bnőmék tőlünk kb. 30-40mre laknak. a notija látja a mi routerunkat, de nem tud rá csatlakozni. Esetleg körsugárzóval lehetne segíteni ezen? Illetve mekkora vezetékkel lehet a körsugárzót a routerhez csatlakoztatni, hogy ne vesszen el a jel? 2 antennás a routerem(LinkSys WRT54G), ha 1 körsugárzót veszek, az úgy jó, vagy akkor mind a 2 antenna helyére az kell?
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
iwu
addikt
válasz scampirent #12982 üzenetére
ilyenkor a routeren dhcp kikapcs, és a LAN portba dugd a kábelt, mert az xp lesz a "router" a linksys meg egy ap a hálózatban. működő konstrukció, én már csináltam.
[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
krealon
veterán
Ha jol ertem, az utolso router mindket oldalan ugyanaz az IP-tartomany van.
Ezert lehet, hogy szerencsetlen eszkoz nem tovabbitja a forgalmat a ket alhalozat kozott.Tehat a router WAN (internet) oldalan 192.168.0.2 a cim alhalozati maszk 255.255.255.0,
ami azt jelenti, hogy abban az alhalozatban talalhatok a 192.168.0.1-tol 192.168.0.254-ig IP cimu gepek.
Ahhoz hogy a csomagok a LAN port-rol atmenjenek a WAN port-ra, az kell, hogy a LAN oldalrol a router IP cime ne essen a 192.168.0.1-254 -ig tartomanyba.Javasolnam a router-ben a LAN IP addresst 192.168.3.1-re atallitani.
-
GliderBoy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék!
Van 2 gépem itthon, egy PC, amit lent használunk és egy laptop, amit fent. MIndkettőn win 7 van.
Nemrég vettem a laptopot, meg az internet-megosztás miatt egy wifis routert. Ez lent van a nagygépnél és vezetékkel csatlakozik hozzá. A laptopon is tudok netezni a wifin kersztül, tehát azzal sincs semmi gond.
Amivel gondom van, hogy a két gépet egy otthoni hálózatba szeretném tenni, hogy fájlokat, nyomtatót, stb osszak meg, de nem látja egymást a 2 gép.
Mit kell, és hogyan beállítanom annak érdekében, hogy mindkét gép egy otthoni csoportba kerüljön? Visszaolvasgattam már elég hosszasan, de eddig nem találtam megoldást az én problémámra.Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv.: GliderBoy
Please don't tell Mom I'm a pilot. She thinks I play piano in a whorehouse.
-
Topikgazda
A legegyszerűbb az ha vagy veszel egy erősebb antennát a routerre ahonnan jön a net vagy azt a routert amibe belemegy a kábel a PC-ből átállítod repeater módba, DD-WRT-vel szinte biztosan meg lehet oldani ha támogatott a routered.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
And
veterán
Hogy érdemben is hozzászóljak : nem tudom, hogy a windows-os (?) netmegosztás kapcsolódik-e egyben DHCP-szerver funkcióhoz, vagy sem. De ha nem tud automatikusan címet osztani egy DHCP-kliensnek (merthogy a routert a WAN-felől annak állítottad), akkor az így nem lesz jó. A 'router címe' alatt egyébként melyik címet érted? A LAN-oldali (amúgy kizárólag fixre állítható), vagy a WAN-porton kapott címet? Ha önmagában a PC több kliens felé is képes megosztani a netet (vagyis egy, a PC-re csatlakoztatott switch-ről több gép is működhet egyidőben), akkor nincs szükség a Linksys-ed WAN-portjára, azaz azt is switch-ként (ill. sima AP-ként) lehet használni valamelyik LAN-portja felől a megosztó gépre csatlakoztatva.
De ez a topológia nem túl szimpatikus. Szerintem sokkal jobb lenne, ha az USB-s eszköz helyett maga a router lenne a vezetéknélküli kliens, ill. egyben repeater, mert akkor a PC vezetéken lóghatna rajta (akár több is), a vezetéknélküli kliensek felé wifi-elérést nyújtana (a jelismétlő mód miatt mondjuk felezett rádiós linksebesség mellett, de ez nem mindig jelent hátrányt), ráadásul a megosztó gép működése sem volna feltétele a többi kliens netelérésének. Egyetlen hátrány, hogy - mivel Linksys-ről van szó - ennek kivitelezéséhez a router gyári szoftvere nem jó, azt ehhez le kellene cserélned egy 3rd-party firmware-re, ha az adott típus egyáltalán támogatja valamelyiket.[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz scampirent #12984 üzenetére
Ok, bár én nem állítottam, hogy az az eszköz egy sz@rfos, de egyszerűen nevetségesek a műszaki adatai. Ettől még teljesíthet átlag felett, de az ilyen USB-s, '2000mW-os' teljesítményről és '10dBi'-s (esetenként mindössze 30..40 cm hosszúságú) körsugárzóról szóló adatok nyilvánvalóan durva túlzások. Valamiért mégis tele van velük a net, mert úgy látszik, a nagy számok vonzzák a népet. Nem tuningolt routerekkel és kliensekkel is kilométerek lőhetők át, akár házilagosan készített antennák segítségével.
"Vételben mindent a maximumra jelölt de érdekes módon nagy részükre fel sem lép [..]"
Ezt mondjuk simán okozhatja a router / AP oldalán bekapcsolt MAC-szűrés. -
scampirent
csendes tag
Belekontárkodnék, mivel használtam egy ilyet egészen tegnapig amit nem is bánok (leesett összetört) igénytelen Kínai fxs átverés nos szerintem amit lát, azt azért látja mert összeszed minden szemetet és kósza jeleket. Nálam még a 10m re lévő irodai router-t is csak akadozva instabilan kezeli, max térerő mellett. Csak bosszúságot hozott! 2W adó teljesítmény? HaHa!
Szerény véleményem szerint, (bár nem értek műszakilag hozzá! ) csak valami filterek lehetnek gyárilag kiiktatva bennük ezért érzed úgy mintha.......... Vételben mindent a maximumra jelölt de érdekes módon nagy részükre fel sem lép csak üresben forog.Üdv
-
And
veterán
(Párszor már próbáltam rá utalni, és még mindig ugyanaz a véleményem: ezt a vonalat szerintem kár erőltetni. Aki naponta csak pár percet mobilozik, annak a teste - konkrétan a feje - a kicsi, gyakorlatilag nulla távolság miatt több nagyságrenddel (!) nagyobb RF-dózist kap, mint az, akinek a szobájában, tőle pár méterre egy legfeljebb 0,1W EIRP-értékű wifi-eszköz van telepítve, és az folyamatosan működik. Más: 1.) a mobil adóteljesítménye 900 MHz-en 2W is lehet, persze csak ha nagyon gyenge a térerő. 2.) A #12978-as hozzászólásban linkelt apróhirdetésben szereplő értékeket kéretik nagy fenntartásokkal kezelni. Ugye nem gondoljuk komolyan, hogy egy legfeljebb 2,5W-ot biztosító USB 2.0 portról működő kliens 2,4 GHz-en 2W hasznos adóteljesítményre képes? Meg azt sem, hogy az antennája valóban 10 dBi-s? Csak meg kell nézni egy tényleg 10 dBi-s wifi-körsugárzó méreteit. Na jó, 2W EIRP-nek talán elmegy, mondjuk 250mW TX-power és 5..6 dBi nyereség mellett..)
-
scampirent
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy van válasz a fórumban, de sajna nem találom ezért bátorkodom kérdezni. Talán egy kicsit szokatlan a konfig, de mindenképpen ezt kellene megoldanom.
A net USB wlan on keresztül érkezik a földszintről. Ezzel semmi gond, működik.
adatai: 192.168.1.104 (192.168.1.1)
Bemegy a PC be USB-n (pc folyamatosan megy) majd kijön LAN on
(a lan-lan ra csatlakoztatott laptop működik)
LAN adatai: 192.168.0.1 (ez asszem a megosztás miatt az XP által "önhatalmúlag")
(192.168.0.2)No ennek kellene bemennie egy routerbe (esetünkben egy linksys) és wifin megosztódnia a többi eszköz között.
A routerre szépen fel tudok menni de természetesen a net menet közben valahol elfogy
router címe: 192.168.0.80 DHCP aktív
config internet a router menüjében: DHCPKérdésem lenne (ha hülyeség akkor is :
WAN port vagy LAN port?
Van e valami különleges beállítás?
Milyen IP ket használjak?
Hol a hiba?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mhorvat
senior tag
A Windows Táska funkciója elsődleges-másodlagos gépet feltételez? PC és notebookon megvannak ugyanazon fájlok, de egyszer a nagygépen, egyszer a notin kell dolgoznom velük, így macera mindig kézzel másolgatni, jó lenne, ha mindig a frissebbre cserélné egyik-másik gépen a doksikat. Megoldható?
-
mhorvat
senior tag
Tárgytalan, sorry.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
Üdv.!
Szerintem egy lakásban megfelelően elhelyezve bőven elég a 0.1 W-os "háztartási" WiFi-s eszköz. Persze ha egyúttal a családodnak, magadnak, szomszédoknak folyamatos "sugárterápiát" is gondoltál, lelked rajta !
Gondolj bele, 20-szoros kisugárzott teljesítmény, amit a kellőképpen irányított antenna is többszörösére koncentrál Folymatosan, egész nap és éjjel is ? A mobilod csak kb 1W-al ad és csak addig, amíg dumálsz és az az 1 W egyenletesen oszlik el a 3 dimenzióban (jó a fejed bizonyos mértékig módosítja a homogenitást, 98 %-os víztartalmának köszönhetően ). A mobil telefon sem a legegészségesebb "táplálék".
[ Szerkesztve ]
mezis
-
iwu
addikt
válasz chewycl #12976 üzenetére
Igen, de ennél szerintem van jobb ár/érték arányú, vagy egy ilyesmit vettem itt a phn, nagyon meggyőző volt, simán látná a 3. gép vele a szomszédban a wifit. (ha pesti vagy, kölcsönadhatom tesztelni)
Jag, gondolom, ez nem nekem ment
[ Szerkesztve ]
-
chewycl
tag
sziasztok!
Milyen úton módon lehetne megoldani az internet összeköttetést kábel nélkül úgy hogy az internet gyorsasága megmaradjon? tplinkes wifis router van a szomszédban, lerajzoltam az ábrát.a 3. gép kicsit messzebb van.. [link]Vezetékkel nem szeretném kötni mert nehezen lehet elvezetni[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz Zsotti824 #12966 üzenetére
Hali!
Én ezt úgy oldanám meg, hogy vinnék egy routert, ami dhcp-zik (nem kell mindenkienk egyesével átállítani a gépén az ip-t, és ütközés sem lenne), és ebbe kötném bele a 2 switchet. (még annyi, hogyha a switchek nem tudják az auto midi/midx-et, akkor CROSSLINK kábellel kell összekötni őket.jag, pechman : licensztől függ.
[ Szerkesztve ]
-
Sok okos ember jár erre.
A következő dologgal szembesültem a minap. Mégpedig, hogy nem tudom, hogy mi a különbség a Gateway meg a Bridge között.
Ki tudná ezt vki fejteni nekem? Googlizni próbáltam bár szerintem nem egészen jó kulcsszavakat használtam.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Zsotti824
tag
sziasztok.helyzet következő.két ünnep között lesz egy 3 napos lanparty.7en vagyunk.az egyik haver aki jön mondta hogy az ő haverjai is lanpartyznak ők 6an lesznek.nekik is és nekünk is egy 8portos switch van.
össze akarjuk hozni a gárdát hogy legyünk egy lanparty 13an.kérdésem az lenne hogy össze lehet e kötni a két switchet?szóval egyik switch portjából 1 kábelt a másik switch portjába.és így akkor maradna összesen a 16 portból 14 ami pont jó lenne mert 13an lennénk.kérdés hogy működik e így a hálózat mindenkinek.gondolok itt arra hogy esetleg nem látják a gépek azokat a gépeket amik a másik switchbe mennek.válaszotokat előre is köszi -
adyh
tag
Szia!
Használtam már előtte is és,most gondba vagyok vele mert NTFS-rendszerű, és majdnem tele van (1Tb). Most néztem, és aszt hiszem pont nem támogatja.
Szóval előbb azt kéne megoldani.
Olyat lehet, hogy a szabad területet Fat32-re particionálom? Vagy muszály megformázni?"Az akaraterő megteremti az utat"
-
Elrood
őstag
válasz pechman8 #12963 üzenetére
Akkor ok, köszi a választ.
Beállítással nem lesz gond, csak telefonon keresztül egy ismeretlen routert nehezen állítok be (meg jó drága lenne a telefon) ezért megyek ki a helyszínre. Akkor legalább upc résszel nem lesz gond.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
pechman8
tag
válasz Elrood #12962 üzenetére
Nem tiltanak le. (UPC üzletkötő is voltam...ez többször volt téma a meetingen). Azért szenvedhettek mert a modemjüket nem engedte fel... nem a gépet.
Összedugod. Volt olyan, hogy a router gyári beállítási miatt már ettől is jó volt. De: Routerbe bemész, Quick setup, dinamikus IP, kijössz, mindent úraindítasz. Ekkor már volt, hogy jó volt. Mert a router mac-et lacsérélte magától a rendszerük. De volt, hogy nem ilyenkor mac-et clónoztam és ekkor volt jó. Ennél több variálás nem kellett. Csak a régi regges időkben de ha telefonáltam és szépen beszéltem "támogaták" a router ötletet.
Saját korlátaimból nem léphetek ki, mások adottságaiba nem léphetek be.
-
Elrood
őstag
válasz pechman8 #12960 üzenetére
Arról tudtam, hogy nem támogatják a megosztást, nem nyújtanak támogatást.
Tehát, ha csak átdugom és kész elvileg megy? Ekkor nem tiltanak le?
Ez azért különös, mert bekötésnél szenvedtek valami webes beregisztrálással, csak win7 elején kicsit makacskodott.Elsőnek úgy is a macklónt próbálom ki, csak arra az esetre írtam, ha valamiért csődöt mondana.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
pechman8
tag
Még az elején ezt írtad: "jelenleg ezen kapom a netet, innen a következő router WAN portjába csatlakozok, és a következő router is hasonlóan a 2. - tól a 3. WAN portjába."
Csak az első router wan portjába dugd a netet, a többin dhcp-ki és csak a LAN potokba dugj kábelt!
-
pechman8
tag
válasz Elrood #12958 üzenetére
Régen fel kellett regisztrálni a MAC-címet valóban. Ma már erről leszoktak, nem kell! Csak az a lényeg nekik, hogy 1 gépet -mac-et engednek fel egyszerre. Nekem volt, hogy összedugás és modem újraindítás után már jó is volt. De volt olyan, hogy csak a mac-clonozással, nem tom miért. De ha úgy nem mac-clone-nal mindíg jó volt. A beállításnál nem pppoe hanem dinamikus IP és kész.
A routerhez úgy áll hozzá a UPC, hogy "nem támogatott" tehát engedik de Ők nem segítenek-támogatnak hivatalosan. Ezért nagyon függ éppen ki lesz a vonal végén. Ha telefonálsz. Nekem akkor is segítettek amikor még reggelni kellett a mac-et... Szerintem nen lesz gond!
-
Elrood
őstag
Egy UPC nethez megyek délután wifi routert berakni.
UPC-vel még nem volt dolgom, azért megkérdezem:
Úgy emlékszem, hogy upc használ MAC azonosítást.
Elég ha klónozom a gép MAC címét a routerre, ami most is a neten lóg, vagy esetleg van valami oldal amivel lehet új MAC-t regisztrálni? És ez milyen gyors?
Vagy csak telefonon van erre lehetőség?''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
pechman8
tag
Bocs, hogy beleszólok... De ezen az al-al hálózatosdin én is gondolkodtam már, de le tettem róla mert nem látom értelmét. A mit club1 elsőre javasolt: Első router a főnök a többin dhcp-kikapcsolva és switch-ként használva. Így egy háló van és mindenki lát mindenkit! Ez az értelmes szerintem. De engem érdekelne mi az az ok amiért Te futár nem így akarod?
-
club1
veterán
Ekkor alapból a 2. routered wan portja az első alhálóból kap ip címet, a 3. routered pedig a másodikból, és a harmadik csinál ugye egy harmadik alhálót. Ebben az esetben meg kell add az első routeren, hogyha a 2. és 3. alhálót akarják elérni az első alhálóban lévő gépek, akkor azt a 2. router wan ip-jén keresztül tehetik. Ugyanígy a 2. routeren meg kell add, hogyha a 3. alhálót akarják az azon átmenő csomagok elérni, akkor a 3. router wan ip-je felé menjenek a csomagok. A 3. routeren ugyanígy az első alháló felé állítasz be route-ot (2. router LAN ip-jét megadva). Alapból ugye a 3.-ból a második, a 2.-ból az első routolódik. A te esetedben jó pl. a második router dhcp-jének/LAN ip-jének egy 192.168.221.1 C, a harmadik routerének 192.168.222.1 C.
De nem értem, miért akarod az életedet bonyolítani... -
adyh
tag
Sziasztok!
Ebben kérném a segítségeteket.
Köszi"Az akaraterő megteremti az utat"
-
futár
senior tag
Köszi a megoldást.
akkor a probléma megoldva, de a másik kérdésemre is szeretnék választ kapni.
Ha 3 külön hálózatról beszélünk, hogyan láthatnák egymást a gépek? Milyen IP cím tartományban, és milyen alhálózati maszkkal működhetne jól, ha a kezdő IP 192.168.220.1, az alhálózati maszk 255.255.255.0 ?Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
futár
senior tag
az úgy jó is lenne, de nem tudom kivitelezni azt, hogy mindkét routert az elsőhöz csatlakoztassam.
2db switch jobb lett volna? Sajnos ezek ingyen voltak, az pedig pénzbe kerül.
Mi van akkor ha a switch portokba kötöm a kábeleket, és így fűzöm fel a 3 routert?
persze a DHCP-t a 2. és 3. routernél kikapcsolom.
Ez esetleg jó lehet?
Vagy a 3 alhálózat hogyan láthatná egymást?
Olvastam valamit az alhálózati maszkok, és az IP-k kapcsolatáról.
Az nem lehet megoldás?
Bocs, hogy értetlenkedek, de kisebb dolgokat megcsinálok, de ez feladta a leckét.[ Szerkesztve ]
Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
club1
veterán
Tehát egy internet-kapcsolatra van 3 routered és csináltál velük három alhálózatot. Te meg egyet szeretnél, erre írtam az első megoldást (azaz a 2. -és 3. routeren nem fogsz utat választani, hanem switch-ként használod őket, és csak az első routeren hagyod bekapcsolva a dhcp kiszolgálót). Ekkor egy alhálóban lesz az összes géped.
-
futár
senior tag
az említett router egy kompozit eszköz.
w-lan router, ADSL modem, printszerver...
jelenleg ezen kapom a netet, innen a következő router WAN portjába csatlakozok, és a következő router is hasonlóan a 2. - tól a 3. WAN portjába.
Az IP címeket jól állítottam be az internethez, de a helyi hálózathoz nem.
Nem akarok VPN-t használni, eyszerű megosztást remélek.remélem érthetően fogalmaztam.
üdv. futárHa hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
club1
veterán
A 3 router egy helyen van, vagy külön-külön mindegyiknek saját internet-elérése van?
Első esetben az a legegyszerűbb, ha az internetet megosztó (első) routertől elvezetsz egy-egy kábelt a másik két routerhez úgy, hogy nem használod azok wan portjait. Előtte persze ki kell rajtuk (a kettes-hármason) kapcsolni a dhcp kiszolgálókat. Második esetben site-to-site (mindegyik routernek terminálnia kell tudni VPN-kapcsolatot!) vagy server-client vpn-el tudod megoldani, hogy átlássatok egymás hálójába.[ Szerkesztve ]
-
futár
senior tag
üdv mágusok!
3 routert kellene egy hálózatba kötni, hogy az egyes routerekhez kapcsolódó gépek lássák egymást. Ebben várom a segítséget.
Az első router IP-je 192.168.220.1
alhálózati maszkja 255.255.255.0
várom a segítségetHa hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
-
pechman8
tag
válasz ooVAPoo #12944 üzenetére
Az internet előfizetéshez 1 hozzáférés jár általában a net-hez. Ehhez adnak egy felhasználó nevet és jelszót. (Bár a UPC nem ilyen). A név/jelszó párost már befoglalja az egyik gép a másik nyilván már nem tud a netre kijutni ugyan azzal a hozzáféréssel. Akkor hogyan tudna több gép csatlakozni a netre? Sehogy! A megoldás egy átjáró csatlakozik a netre a többi gép az átjáróhoz! . Mert van neked 2 gépből álló helyi hálózatod és van az internet ami egy másik hálózat. E kettő közé kell egy átjáró! Átjáró lehet 1: számítógép legalább kettő háló kártyával vagy 2: egy router. (switch nem jó ide az nem átjáró)
Tehát a legegyszerübb venni egy routert, egy nem wi-fi-s már 2 ezer környéké kapható. A router csatlakozik a netre és a routerhez csatlakoznak a gépek függetlenül egymástól. Ezzel minden gondod megoldódik.
A másik lehetőség az egyik gép csatlakozik a netre és a másik "többi" jelen esetben egy gép ehhez az átjárást biztosító géphez csatlakozik. Az átjáró gépen be kell állítani az internet megosztást, és a csatlakozó gépen be kell állítani , hogy egy másik gépen keresztül csatlakozik a netre nem közvetlenül! Szerintem ezen a ponton hibázol. Itt egy vodeó az átjáró gép beállításáról [link] (Vagy keress rá a google-ban pl: internet megosztás win7 alatt.) A kapcsolódó gép vezérlőpult-hálózat és internet-hálózat és megosztási központ-új kapccsolat vagy hálózat beállítása-CSATLAKOZÁS HÁLÓZATHOZ asszem. Ennél a verziónál az átjárást biztosító gép be kell legyen kapccsolva mindig.
Én routerezek neked is ezt ajánlom! Ne kínlódj!
[ Szerkesztve ]
-
ooVAPoo
csendes tag
Sziasztok!
Az a baj hogy régota probálom megoldani de nem tudom. A számitogépemmel csatlakozom az internethez és hálózatban vagyok egy laptoppal. nincs se router se switch csak a gépemben van 2 háló kártya. az egyikba bejön a laptop a másik megy a modem be. WIN 7 van agépen Vista a laptopon. Látjuk egymást LAN ban de a Laptopra nem jut el az internet. Nem tudom hogy lehet megosztai ily modon az internetet. Egyszer régen sikerült véletlen de azota se tudom hogy kell. KÖszi a segitséget elöre is! -
dethroner
veterán
Hát bevallom, még csak annyi történt hogy mindkét gépen a hálózat típusánál kiválasztottam az otthonit. Így generált nekem mindkettő egy jelszót, amit meg is adtam a laptopnak, amikor csatlakozni akartam vele az új otthoni hálózathoz. Így a laptop már hozzáfér az asztali gép megosztott könyvtáraihoz, tud fájlokat is átvenni a saját meghajtójára. De az asztali géppel ugyanezt nem tudom eljátszani. Látja a hálózatot és rajta a laptopot, de nem tud hozzá csatlakozni. Mindkét gépen Kaspersky Internet Security van, teljesen egyforma, alap beállításokkal. Nem olvastam eddig utána a megosztás dolognak, a laptop esetében annyira könnyen és egyszerűen ment, gondoltam így lesz a másik gépnél is. De úgy látom nem úszom meg hogy komolyabban belenézzek a témába
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
club1
veterán
Én a dmz-ben használok egy ilyen erősen home kategóriás switch-et. (Ideiglenes megoldásnak szántam, amikor elfüstölt a routeren két dmz portom.) A dmz 3 db kameraszerveren lévő 12 kamera képét küldi ki a netre, így napi kb. 5 GB folyamatos forgalmat bonyolít le nyár eleje óta. Még nem kellett újraindítanom...
-
a000
őstag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy milyen switch-et ajánlalátok?
Összesen 6gépre van osztva a net, ebből 3-om switch által. A mostani kezd beszarni, érdekelne, hogy mit ajánltok. Valami megbízható, takarékos kéne.Köszi
-
club1
veterán
válasz dethroner #12936 üzenetére
Gondolom a megosztásokat az ebben a fórumban talált Win7 leírások vagy ez, vagy ez alapján csináltad.
Gondolom a gépen/laptopon (amit a másik gép felől nem tudsz pingelni, meg az osztott erőforrásait elérni) nincs tűzfal program, vagy az jól van beállítva.
Ha igen, akkor nem tudom, mi a problémád oka. -
pechman8
tag
Értem. Hát talán lesz egy "felesleges" gép egyszer. Köszönöm az útbaigazítást! Köszi a linuxtippet. Tehát Win server vs Ubuntu server(ha szegény az eklézsia) témában "képezem magam"... Ha elakadok ... kérdezek! Üdv
-
club1
veterán
válasz pechman8 #12934 üzenetére
Jól.
Egyébként ha van egy felesleges gép, amit ki lehet nevezni szervernek, érdemes lehet rá feltelepíteni egy linux szervert samba fájlkiszolgálóval. A szerver telepítése gyerekjáték (pl. Ubuntu szerver magyar telepítőjű, és csak alapkérdéseket tesz fel), a samba konfigurálása már nehezebb lehet, de egy rakás magyar nyelvű leírás van hozzá a neten. Én onnantól kezdve lesz egy olyan fájlkiszolgálód, ami gyors, mindenkinek lehet saját mappája, lehetnek közös mappák, blablabla... (Nem vagyok linux fan, csak ott használom őket, ahol nincs pénz Windows szerverre.) -
pechman8
tag
Gondolkodtam... Tehát az a megoldás , hogy azonos né/jelszós felhasználói fiókot adjak azon gépeknek amelyeket egy "csoportba" akarok látni és azt akarom, hogy a másik tagok ne lássák?
-
pechman8
tag
Köszi az idődet!... Amit nem értek. A munkacsoportnál sehol sem kell vagy lehet megadni nevet/jelszót... egyszerüen csatlakozok az xy munkacsoporthoz és ott mindent látok. Asszem az lehet csak a megoldás ezekkel a lehetőségekkel, hogy minden csoport-tag gépet jelszóval védünk és személyessé tesszük. Így csak az alapesetben megosztott könytár látszik, azon kívül másban turkálni nincs lehetőség amíg az is nincs megosztva a hálózaton. Jól értem?
-
club1
veterán
-
pechman8
tag
Köszönöm az eddigi válaszokat. Most próbálok azokban az irányokban gyakorlatozni amelyeket adtatok...
A file és nyomtató megosztás be kell legyen kapcsolva, mert az egy csoportban lévő gépekről a felhasználók egymás file-val is dolgoznak, és egy közös nyomtatójuk van. Az os WIn XP prof és home vegyesen.
Gyúrok a tartományok témában is...
-
iwu
addikt
user, ahhoz tartományvezérlő is kell.
Tűzfalon ki van kapcsolva a file- és nyomtatómegosztás? Oprendszerek milyenek?
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Router alatt osztom meg a netet egy asztali pc és egy wifin csatlakozó laptop között. A net jól is megy, legalábbis szerintem Viszont a két gépet sehogyan sem sikerül tökéletesen egymásra hangolni, fájlcserére, megosztásra stb. A laptoppal tudom pingelni a routert és a pc-t is, sőt az asztali gépről tudok fájlokat is áthúzni vele, de az asztali gép csak a routert pingeli, a laptopot nem. Valahogy látja a laptopot az intézőben, látja azt a néhány mappát is ami elvileg meg van osztva, de nem tud belenyúlni. Mit tegyek?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
iwu
addikt
-
pechman8
tag
válasz szaszabee #12913 üzenetére
Nem lehet, hogy az XP-s gép volt régen az egyedüli amelyik csatlakozott a T-s internetre a kapott jelszóval és felhasználónévvel? Így az XP-s befoglalja a hozzáférést ezért a router már nem tudja. Töröld a T-s kapcsolatot az XP-s gépről.
-
pechman8
tag
Sziasztok! Erre a kérdésre nem találtam választ.
Adott egy otthoni helyi hálózat, a számítógépek egyik fele tagja egy mondjuk MSHOME csoportnak. A gépek másik fele tagja a MUNKACSOPORT csoportnak. Namármost , hogyan tudom az egyes csoportokat jelszóval védeni? A cél az lenne , hogy védett csoportokat hozzak létre! Az egyik csoport gépei ne turkálhassanak a másik csoport megosztott mappáiban. Az OS WXP de Win7 is érdekelne.
Mert amikor létrehozok egy hálózati csoportot sehol sem lehet jelszavat megadni, meg azután sem... vagy csak én nem találom?... Nem érzem annyira extra kívánságnak ezt, hogy arra gondoljak erre nincs lehetőség!
A válaszokat köszike!
-
szaszabee
aktív tag
Köszi a válaszokat probálkózok Csak az a baj ebben a hálozatbeálitásban nem igazán vagyok ott a szeren Kijönnének a t-homtol beálitani de elég komoly összegért Nembeszélve arrol hogy ha nemtudják megoldani 1óra alatt akkor több a tarifa
-
Tosee
őstag
válasz szaszabee #12914 üzenetére
A gép megkapja a routertől a szükséges adatokat a kapcsolódáshoz? Tehát: IP, DNS, Átjáró stb...
Ellenőrizd: start -> futtatás -> cmd -> írd be: ipconfig /all (más-nem tölts fel egy képet erről)Vagy a vezérlőpult -> hálózati kapcsolatok -> helyi kapcsolat jobb klikk majd tulajdonságok...
TCP/IP -> tulajdonságok -> IP és DNS automatikus kéréseHa esetleg a router előtt ezen a gépen volt beállítva a kapcsolat (ADSL) akkor a vezérlőpult hálózati kapcsolatok résznél tiltsd le ezt (véletlenül se a helyi kapcsolatot)!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
szaszabee
aktív tag
Ja igen az még lemaradt ha rákötök egy laptopot azon is van net Csak ez az egy gép veszi el a netet mindegyiktöl
-
-
Topikgazda
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Egy tök egyszerű kérdésem lenne. Szeretném a tetőtérből lehozni a wifi routert az első emeletre, mert a földszinten már nem túl acélos a jel és ehhez hosszabb kábelt kell a modem és a router közé raknom, mint ami van.
Az a kérdés, hogy patch kábel kell vagy crosslink?
Előre is köszi!
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok! Hogyan tudnám megoldani azt, h a mostani ip-m helyet ha felmegyek a netre akkor egy ál francia ip-m legyen. Nem csak a böngészőt kéne becsapni, hanem mindent ami interneten kommunikál: játékok, csevegőprogik stb..... Előre is köszi!
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
club1
veterán
-
OnLy16
tag
Sziasztok!
A problémám a következő:
Van 2 wifi routerem, amiből az egyik a földszinten van, a másik az emeleten lenne (nem elég erős a jel, és szeretném ha az emeleten is lenne wifi) Kábelt már felhúztam, mostmár csak a routereket kéne összehangolni, de valamiért sehogysem sikerül. Gondolom az emeleti routernek kéne valami módon switchként (vagy bridgeként?) üzemelnie, de nem akarja az igazat.
Linksys WRT54G
és
Hepbe HWG-R54 a két páciens.Köszi előre is
Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.
-
Jag
senior tag
válasz atkamano1 #12900 üzenetére
Ha találsz olyan routert, amiben meg tudod szabni, hogy csak bizonyos MAC adress-el rendelkező gépeket szolgáljon ki, akkor nem, de szvsz olyat nem fogsz találni.
Ez ugye az ért kell, mert IP-t, MAC-et át lehet írni. Tehát a te esetedben hiába állítasz be egy korlátozást Jóska 192.168.12-es IP-jére, ha Ő azt simán megváltoztatja. MAC-nél ugyanez van.
Nincs tapasztalatom a szoftverekkel sajna.
De a te esetedben ezeknek nem is lenne értelme, mert routeren keresztül neteztek, nem serveren. Kliens szoftvert meg fel akarsz telepíteni Jóskához? :-) Az lesz az első, hogy kilövi...Szerk.:
Illetve megfelelő QOS is ezeken a firmware-eken valósítható meg. Policy-k állíthatók be, amiben részletesen beállítható minden. A hét melyik napján, hány órától-hányig melyik portot, protokolt, korlázozzon...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet
- Escape from Tarkov
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest