Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Truman #45753 üzenetére
Nagyon rosszak a tapasztalataim a tömör kábelre szerelt dugókkal. Azokkal is, amik rugósok és tömör kábelhez ajánlják őket (a linkeltnél sokkal komolyabbak is). A tömör kábel nem szereti a mozgatást, ezért érdemes úgy vezetni a vonalakat, hogy a tömör rész legyen rögzített, a lengő szakaszok legyenek sodrottak.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
- = Zk = -
félisten
válasz Truman #12308 üzenetére
kábelnet, tréonlány.
fél évvel ezelőtt két asztali gépet üzemeltettem erről a netről, egy switch segítségével. most hazajövök angliából, és nem lehetséges. ezt nem értem" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
llcoolj
csendes tag
válasz Truman #12269 üzenetére
Oké, de nekem már van egy internet előfizetésem és itt adtak egy vezetékes routert nekem. De akkor hogyan oldjam meg ezt a wifis router dolgot? A meglévő routerben csak 1 kábel hely van, ami ugye a gépembe megy bele. Szal akkor a wifiset hogyan dugom be?
Köszi a választ előre is! -
gezatata
aktív tag
válasz Truman #12143 üzenetére
köszönöm a segítséget hasznos volt,
egy lépéssel közelebb kerültem a megoldáshoz
az XP vel látom már a Win 7 megosztott könyvtárait, úgy h nem a Mindenki -t választottam ki hanem a Vendéget ,
DE az egész D: meghajtót még ezzel a módszerrel sem sikerült megoszam[ Szerkesztve ]
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
oliba
őstag
válasz Truman #12063 üzenetére
Köszi az adapter infót. Tomato van a routeren. Azt nem értem, hogy a földszinten levő gép miért fog 5 jelet a környékről (családiházas övezet), miközbe az én emeleten levő routeremet max 2-es jelerősségen látja? Volt hogy a szomszédé 3-as erősségű volt... Mitől lehet ilyen gyenge? Szinte pont a lenti gép fölött van a router
-
Molti
csendes tag
válasz Truman #12017 üzenetére
DHCP, titkosítás kikapcsolva, IP-k különbözőek, de nem működik. Sőt, már eljutottam odáig, hogy a 2. router valamiért behalt, és nem lehet elérni.
Olyan kérdésem még lenne, hogy Wifinél az SSID-nek különbözőnek kell lennie, vagy nem? A Channel-nek meg a Mode-nak meg egyeznie kellene, nem?
[ Szerkesztve ]
“After a time, you may find that having is not so pleasing a thing after all as wanting. It is not logical, but is often true.”
-
-
Shev acm7
tag
válasz Truman #11928 üzenetére
Köszi a választ!
A sárga felkiáltójeles háromszög elmaradt, ezt hiányoltam én is, ezért bizonytalanodtam el a forward szükségességében. Akkor lenne még pár laikus kérdésem:
1. ha a forwardot megcsináltam, felesleges engedélyeznem a routerben az UPnP-t?
2. ha a forwardot megcsináltam, az uTorrentben az "UPnP port kezelésének engedélyezése"-t ne kapcsoljam be?
3. az XP tűzfalát lelőttem a router beüzemelése után. A router tűzfalát engedélyezzem? -
m4h0n3
csendes tag
válasz Truman #11911 üzenetére
Én nem akarok rootert venni, mert nincs értelme.
A másik gépet anyámék használják, ha itthon vagyok és gépem bevan kapcsolva, akkor úgy van rajta net, ha pedig enyém kikapcs, akkor fogja az usb modemet és fél perc alatt a gépére köti.
Amikor Xp-ről osztottam meg az ő gépükre amin szintén Xp van, zökkenőmentesen ment a megosztás, kb 5perc alatt megvolt és működött, és még most is működik.
Viszont mikor a fő gépre feldobtam a Win7-et és nem tudtam elérni, hogy legyen net. És ennek az oka, hogy az ő gépükön nem sikerül az IP-cím megújítása, mivel enyém a Win7es oprendszer nem ad neki IP címet. Ennyi a gondom. Azt hittem, hogy ebben a topciban találok segítséget.
Most nem azon a 3-4k Ft-on szívózok, csak nem szeretem a felesleges dolgokat.
-
Karesz951
csendes tag
válasz Truman #11878 üzenetére
Értem. Hat akkor szerintem ez a megoldás lesz.. Köszi szépen a segitséget Am ezt a wifi-s routert csak bekell dugni a modembe és és a laptop mar latni is fogja majd? Vagy pontosan ezt hogy lehet megcsinálni? Meg akkor mar le is szeretném jelszavazni nehogy illetéktelenek használják
-
Bambix
csendes tag
válasz Truman #11871 üzenetére
Szeva .
Azt én is tudom hogy már nem mai darab megvan vagy 4-5 éve , de szerintem nem ezzel van a hiba mert a múlt héten még elég korrektül üzemelt , csak most a legutobbi reset után akadozik a letöltés , viszont a feltöltés most is jól szuperál .
Van esetleg valakinek vmi egyéb ötlete hogy merre lehet a gond ?
[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
válasz Truman #11770 üzenetére
legutobb mikor probaltam sp3-mal nekem nem ment... marmint a jelszo kiutes... persze valoszinuleg en csinaltam valamit rosszul
MOD: a jelszo visszafejtes nem ment. Kiutni nem akartam az admin jelszot ceges gepen
[ Szerkesztve ]
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
n00n
őstag
válasz Truman #11716 üzenetére
De az volt. Múltkor be kellett kapcsolnom a másik routeren is a DHCP-t és elfelejtettem kikapcsolni.
@Pulsar: Azért mert a két router között kb 25 méter van és ahol az első van ott egy nagyon vastag vasbeton fal van és ha odaraknám a wifi routert már nagyon gyenge jel lenne a ház másik felében.
-
Ronyman
aktív tag
válasz Truman #11698 üzenetére
Nézd értem mit mondasz, de ott ahol beállítod, ott azt a jelszót állítod be ami ahhoz szükséges, hogy az asus routerre be tudjak lépni wifin keresztül. Amikor a tplinkbe állítom ott, meg kell adnom, hogy milyen jelszóval tud bejelentkezni az asusba. Elég ennyi vagy elvileg is meg kellene adni az asus routernek a tplink jelszavát?
-
Ronyman
aktív tag
válasz Truman #11690 üzenetére
Köszi! Szép leírás! Megcsináltam... elvileg megy, de csak úgy ha az asus router hybrid állapotban van! Ha bármilyen védelmet ráteszek akkor kapufa sajnos. Bár a weppel még nem néztem, de nekem legalább WPA kellene! A tplink az tudja ezeket, de az asus nem! Nincs benne olyan menüpont, ahova beírhatnám a jelszót!
Köszönöm a segítséget Tanultam vele
-
Geller72
veterán
válasz Truman #11693 üzenetére
"Még az ennél komolyabb termékek sem tudják kihasználni a 100 Mbit-et internetoldalról"
Egy szóval sem írtam ilyet... Pont azt írtam, hogy nem lehet netezés közben észrevenni, mert a bejövő netem is csak 10 mega, ami ugye 1.2MB/sec. Nekem a gépek egymás közti fájlműveleteire kellene a nagyobb sebesség."Ezzel semmire sem mész, ha a router-ben nem gigabites switch van beépítve"
És erre írtam azt, hogy legrosszabb esetben 100Mbitet kellene tudnia, mivel a gépekbe gigabit LAN van. Ha a routerben csak 100-as, akkor is tudnia kellene a százat.
.
A firma áppon gondolkozom én is. Az ugye, ha jól sejtem utána egy full setupot jelent...[ Szerkesztve ]
-
huliganboy
addikt
válasz Truman #11617 üzenetére
öööö igen közben rájöttem hogy ha configolom egy gépről akkor a másikat már nem kell állítgatnom csak rádugom és van net!
Másik dolog:
Adott ugye a router X helyen de Y helyen nincs jele már! De ha X és Y közötti utra raknám az AP t akkor már az AP nek a jelét tudná fogni gondolom én! Alias fel szeretném erősíteni a jelét a routernek.... tudom benn van a linken csak azt nem tudom hogy akkor használható e a lan port ami nekem szükséges!
KÖSZI
És bocs az értetlenkedésért ilyet még soha nem használtam!
-
Nikk
senior tag
válasz Truman #11588 üzenetére
Nos úgy néz ki, hogy ebből is létezik B szabványú hál égnek, méghozzá TD-8816B jelöléssel. Remélem pöpecül fogja tenni a dolgát a TP-LINK rendszer...
A wifi routert már megvettem egyébként és az eddigi gépekhez képest hihetetlen mennyi dologra képes... Kicsit meg is riadtam tőle, pedig nem most látok először routert, de pl. a gagyi speedport-hoz képest csoda a lehetőségek tárháza...
Nojó... Köszönöm szépen mégegyszer. Majd hétfőn beszámolok, hogy mit sikerült összeeszkáválni a rendszerből. Remélem ez megbírkózik a tömör vasbeton szerkezettel.
DIGIC
-
Nikk
senior tag
válasz Truman #11584 üzenetére
Köszi szépen a kimerítő választ...
A Speedport-tól szabadulni szeretnék, megpróbálom olcsópénzért eladni. Helyette lesz majd egy TL-WR941ND Wi-Fi router és egy TD-8816 modem router. A modem routerbe megy majd a net ugye egyértelműen, és onnan dobja majd át a netet a Wi-Fi routernek.
Ezen már lesz Bridge is remélem (van bridge rajta egyáltalán? oO)
Igazából 15 alatt megúszom az egészet, ráadásul N-es hálózat lesz az egészből úgyhogy még viszonylag olcsón is...
Köszönöm szépen a válaszod előre is.
DIGIC
-
huliganboy
addikt
válasz Truman #11567 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Akkor ez a masina jó lenne nekem:
http://3mernok.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfi=4650&bt=pdlist&pi=_5945&ck=0
?
A lényeg hogy tudja fogni a wifi router jelét és azt egy hálózati kábelen keresztül továbbítani?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
voyagee
csendes tag
válasz Truman #11578 üzenetére
Na, van a router, meg egy wifis laptop meg egy asztali gép a wifis adapterrel. Na az adapter az asztali géppel most nagyon nem érdekel. A laptop érdekel. Most van egy furi dolog. A renew után vezetékesen fel tudok menni a netre routeren keresztül. Pillanatnyilag legalábbis. A mac az klónozva van a wannál, és a laptop azon kártyájának a mace szerepel ott, amivel a gép a helyi kapcsolatot használja. A vezeték nélküli hálózatot meg egy másik kártyával használja a gép. Mondjuk ez akkor is így volt, amikor volt wifis net, és nem klónoztam semmit, de mindegy. Nem tudom, van-e ennek értelme, meg jelentősége, hogy nem az jelenik meg, amikor klónozni kéne. A vezeték nélküli hálózatot most egyáltalán nem találja a laptop, kb fél méterre van tőle a router. De ez az egész dolog olyan, hogy ha újraindítok valamit, már egész mást csinál a gép. Unom, kezd elegem lenni az egészből.
-
voyagee
csendes tag
válasz Truman #11564 üzenetére
Nem az adapter az elsődleges, hanem hogy a laptoppal legyen wifis net. Az az alapproblémám nekem. A pc nem érdekel a laptopot tudom vinni mindenhova, ott kéne főleg a net. Na hogy ott miért nincs, arra nem kaptam választ. Azt hittem, találkozott már valaki ilyen gonddal, és tud segíteni, de nem jött össze. Szomorú vagyok.
-
voyagee
csendes tag
válasz Truman #11561 üzenetére
Na mondom az eredményt. Megcsináltam a firmware frissítést, aztán a mac klónozást, utána végig a beállítást, a titkosítást is a leírás alapján, 14 karakterrel, a szűrős dolgot nem csináltam, mert nem tudom, hogy a másik gépen mit kell esetleg állítani. Na ettől lett internet a routerrel wifisen. Elballagtam az asztali géphez, ahol is az adapter nem óhajtott rácsatlakozni. Érzékelte a vezeték nélküli hálózatot, azonban annak tulajdonságainál csak wep titkosítás állítható be, max 13 karakterrel, wpa titkosításra nem tudtam átállítani, így az új jelszót nem tudtam hozzá beállítani. Gondoltam, újratelepítem az adaptert, de letakarítani se sikerült a fentlévőt, mindig azt írta, hogy running, de nem futott ott semmi. Visszamentem a laptophoz, és elmentettem egy új, 13 karakteres jelszót, mondjuk wpa-s ez is, de gondoltam, hátha ezt majd elfogadja a másik gép. Na az új jelszó óta aztán nincs net, sokáig nem is észlelte a gép a hálózatot, csak kétszeri újraindítás után, és most folyton csak a hálózati címet keresi. Végigcsináltam újra a beállítást, akkor is a hálózati címet keresi, nem csatlakozik. Harmadjára is meg akartam csinálni a beállítást, de már a 192.168.1.1-t se találja. Na itt tartok. A jelszó módosítás óta nem néztem az asztali gépet. Egyéb ötlet? És ha lehet, ne kelljen már resetelni semmit, mert az utolsó reset után fél óra volt, míg a sima vezetékes net visszajött.
-
Hintalow
senior tag
válasz Truman #11534 üzenetére
csomagot váltani azért nem szándékozom, mert (minden álszenteskedés nálkül) a torrent az, ami jobban igénybe venné a kapcsolatot, de ha nagy ritkán leszedek valamit, az is ritka kevésbé keresett cucc, tehát a szóbajöhető sebesség töredékével jön le.
Ugyanilyen sebességű netem évek óta volt a UPC-nél, és egy vagy két olyan eset volt, amikor maxal töltöttem le.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
pcgejza
csendes tag
válasz Truman #11479 üzenetére
Köszi truman. Lenne még egy kérdésem. Van egy PC m és egy Laptopom (hálózati kapcsolat van közöttük routeren keresztül) . az lenne a kérdés hogy meg tudom e jeleniteni valahogyan hálózaton keresztül azt a képet amit a PC ad ki ? vagy tudom- e valahogy irányitani a pc-t a laptoppal ? nekem inkább ez arra kéne hogy a magyar1 est tudjam kint a kertben is nézni (mivel a pcben van skystar kártya) . szóval auz a szitu hogyxha bevan kapcsolva a pc és én a laptopon szeretném nézni kint a meccset pl, akkor meg lehet -e azt oldani (persze van wifi-tér, avagy hálózati kapcsolat)
AMD PHENOM II X4 955 (BLACK EDITION) - a világ leghálásabb procija, 3 lába letörött és még így is működik
-
Troy.
addikt
válasz Truman #11469 üzenetére
Na még egy hozzászólás megerősítésképp:
WLAN 11g Turbo Mode Broadband Router [link] Van otthon. Ez egy régi típus és nem vagyok meggyőződve róla, hogy tudja azt amit az előbb leírtál (MDI/MDIX).
Viszont amit kinéztem switch-et ( D-Link DGS-1008D ), az meg tudja.
Tehát akkor router switch közé mindenképp patch kábel, switch és PC közé gyakorlatilag mindegy. Igaz?.
-
Dr34dLord
csendes tag
válasz Truman #11386 üzenetére
mert én abból szeretnék gazdálkodni amim van nincs most pénzem egy wifis routerre, meg az elhelyezése se lenne egyszerü nálunk
wifin keresztül internetet megosztani 2 gép között már sikerült máshol, na de most az a probléma áll fenn nálam hogy nem is látja a teló a gépetha addig eltudnék jutni hogy kapcsolódik rá a telefon, akkor onnantól már csak a beállításokkal kell bajlódni, de elöször odáig elkell jutni
[ Szerkesztve ]
Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
-
sb656
csendes tag
válasz Truman #11360 üzenetére
Szia!
Nem, sima UTP 568B kábelt használok, de eddig ezekkel e kábelekkel már volt összekötve gép ezelőtt, és akkor emlékeim szerint jóval gyorsabb volt. Amúgy a modern hálókártyák nem "forgatják" maguknak össze? Akkor lehet ez a probléma?
Pedig állítom, hogy annó gyorsabban ment és nem laggolt a gép összekötéskor. Na mindegy, akkor lehet veszek egy crosslink kábelt és kipróbálom azzal. Időközben átmásoltam a több 10 Gb-nyi adatot 1Mbyte\sec-el...eltartott egy darabigMegyek és letöltöm az internetet!
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz Truman #11333 üzenetére
Mindenképpen a routerrel kelle a megosztás, mert még lenne egy kütyü, amit csak vezetékkel tudok csatlakoztatni...
Ezért kell a router is... Talán sikerülne is, ha a megosztásnál sikerülne rájönni, hogy mi okozhatja az előzőekben leírt hibát. (régebben volt már így megosztva a mobilnet, de akkor WinXP futott a megosztó gépen, az nem írt ki hibát)[ Szerkesztve ]
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
törölt tag
válasz Truman #11270 üzenetére
helo!
ahogy mondtátok vettem még egy routert lentre, és felhoztam a wifiset.. min2 gépen zsírul megy a net és a laptop is fogja rendesen a jelet de azt írja hogy : "a windows nem tud csatlakozni a következőhöz : linksys ( ez a netem neve)
pedig maxon fogja a jelet és engedélyezve van a wifi is a routerben... rámegyek hogy problémamegoldás, és azt írja hogy húzzam ki a routert aztán dujam vissza.. így se megy... mi a teendő?aztán valami DHCP t kéne ég bekapcsolni!
-
Brekkk
senior tag
válasz Truman #11265 üzenetére
Szia,
Köszi a válaszokat.
Nem tudtam, hogy a TL-R402M -en lenne wan port. A leírását nem néztem, de ezek szerint működik Wan Portként is a LAN-port. Akkor nem veszem a nagyobbat amire nekem kell még ez is sok lesz.Lehet vegyesen is kábeleket beledugni? Mert akkor vennék egy 1 méteres crosslinket, meg egy 20 méteres patch verziót. A Crosslink még jól jöhet, ha a 2 gépet közvetlenül akarom összekötni, ahogy írtad.
Igazából a router nem az enyém lesz. Így nekem külön kell az antenna mindenképp.
Van értelme a 8 dBi-s antennát venni 10-15 méter beltéri lefedettségre?
Zavarvédettebb lesz valamivel a nagyobb teljesítményű antenna?
Mennyire zavarnak be ilyenek mint hűtő, másik Wlan. Az antennát tehetem a gép tetejére? Azért kérdem mert a rádiós egér vevője nagyon nem szerti, ha oda teszem, konkrétan teljesen használhatatlan lesz.köszi
-
Sirandrish
legenda
válasz Truman #11248 üzenetére
nekem egy SMC Barricade N-em van..CD-vel még nem próbáltam de hátha
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
ko9
addikt
válasz Truman #11200 üzenetére
Hali!
Köszi, holnap megpróbálom. A DHCP tuti be van kapcsolva, azt kilövöm. A crosslink kábel sajnos nem jöhet szóba, mert a kábel a két gép között 3 szobán megy át szőnyegek alatt, falakon átfúrva, 25méteren keresztül... Nem akarom átforrasztani, ráadásúl ha kicserélik a modemet, akkor minden visszaál a régi módra.
Üdv: Ex--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Newyorker
addikt
válasz Truman #11089 üzenetére
Truman: múltkor patentul segítettél, még egy kérdésem lenne
Uezen a Gigabyte GN-BR01G típusú wifi routerem nevét szeretném megváltoztatni. Hol kell? Múltkor nagyon szépen levezetted a a router menüjében a másikat, légyszi ezt is
Köszönöm előre is!
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Lpetya
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Elektromos cigaretta 🔞
- Windows 11
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest