Hirdetés
- Diablo IV
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- EA Sports WRC '23
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz
Truman #11200 üzenetére
Hali!
Köszi, holnap megpróbálom. A DHCP tuti be van kapcsolva, azt kilövöm. A crosslink kábel sajnos nem jöhet szóba, mert a kábel a két gép között 3 szobán megy át szőnyegek alatt, falakon átfúrva, 25méteren keresztül... Nem akarom átforrasztani, ráadásúl ha kicserélik a modemet, akkor minden visszaál a régi módra.
Üdv: Ex -
ko9
addikt
Üdv!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy...
Volt egy jól működő hálózat, annyi volt a lényeg, hogy kábelnet modem -> router -> 2gép. Ment frankón, ám egyszer a szomszédba becsapott a villám, és a modem ethernet aljzata megadta magát... Nem működik... Ám a USB aljzata igen. Ezért ameddig nem cseréli ki a drága FiberNet, addig egy olyan megoldást szeretnék létrehozni, hogy a modem melletti gépbe USB-n bedugom a modemet, és ott megosztom a netkapcsolatot, és ha megy a kinti gép, amelyiken a net van, akkor bent is tudják használni. Szóval: kábelnet modem -USB-> 1. gép -> router -> második gép.
Annyi a problémám, hogy lefuttattam mindkét gépen a Hálózat beállítása varázslót (ahhoz már értek, sztem jól csináltam), egy munkacsoport, megosztotta a netes hálózati kapcsolatot, stb. Na és itt jön a probléma, ugyanis a benti gépen továbbra sincs net. A két gépen tudtam pingelni egymást, de ennyi. Semmi más. Megpróbáltam fáljmegosztani, a benti gép látja a saját megosztásait, a kintin meg azt írja, hogy nincs joga hozzáférni a OTTHON munkacsoporthoz, lépjen kapcsolatba a rendszergazdával stb.
Mindkét gép WinXP, a router vmi TP-Link.
A routeren esetleg kell vmit beállítani? Minden gyárin van...
Mit lehetne még megpróbálni? Várok minden ötletet, mert nem otthon van, hanem egy Lakóotthonban, és nem tudok odamenni mindennap, vagyis mikor legközelebb megyek, akkor kell mindent megpróbálnom...
Köszönöm a segítséget!
Üdv: Ex
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Facebook és Messenger
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- One UI zápor esett a hétvégén
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest