- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
P1eTr0
aktív tag
válasz krealon #24105 üzenetére
Sajnos itt valami hardveres gond lesz, mert továbbra sem akar működni a dolog. Közben volt egy windows reinstall is és az sem oldotta meg a dolgot. Most rakok majd a gépbe egy hálókártyát, meglátjuk arra mit fog lépni...
Az eddigieket nagyon szépen köszönöm.
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
A mai napon a következő problémával szembesültem az otthoni asztali gépnél:
a routerhez kábelesen csatlakozik a gép (a csatlakozás az op. rendszer szerint létre is jön - Win 7 32 bit), azonban böngészés közben az oldalak nem igazán töltődnek be. Azért írom, hogy nem igazán, mert a cím beírása után az oldal Főcíme megjelenik, azonban ténylegesen nem látszik semmi a weblapból. Így a böngésző (IE, FF, Chrome) gondolkozik egy ideig és vagy betölti az oldal egy részét, vagy teljesen megáll. Annyit már leellenőriztem, hogy nem a kábellel van gond, mert az átdugva a notebookomba, az tökéletesen megy.
Ha az ominózus gépen esetlen pingelést hajtok végre (akár a router, akár más gép címét), a csomagok 100%-osan megérkeznek. A hálózati kártya driverét már frissítettem, de sajnos az nem segített...
Most kicsit tanácstalan vagyok, esetleg egy op. rendszer reinstall segítene?Amennyiben valakinek van/volt hasonló tapasztalata, kérem ossza meg velem.
Előre is köszönöm.
Üdv.
P1eTr0Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
P1eTr0
aktív tag
válasz Gubek-Einste #23565 üzenetére
Akkor egyelőre marad így. Közben egyéb problémákra már találtam megoldást, egyedül a DynDNS dolog nem megy.
Azért köszönöm.Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
P1eTr0
aktív tag
-
P1eTr0
aktív tag
válasz Gubek-Einste #23558 üzenetére
Megnéztem a menüpontot, de ott sem a user/pass-t, sem pedig a bridge-t nem tudom beállítani (a router azt írja, hogy a kapcsolat "AlwaysOn", akkor itt nem tudok semmit sem állítani.
-
P1eTr0
aktív tag
válasz Gubek-Einste #23555 üzenetére
A bridge módot milyen menüpont alatt keressem? Végignéztem az összeset, de nem találtam.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert kicsit elakadtam és eddig nem találtam jó megoldást a problémámra.
Adott egy ZTE ZXDSL 931VII router, amin keresztül a lakásba érkezik a net/telefon/TV (ezek közül csak a netet használom, de elvileg ezt tudná a kütyü). Mivel a korábbi nethez egy TP Link WR1043ND routert használtam, valamint ennek N-es Wifi-je, és Gigabites portjai vannak, ezt szeretném az otthoni hálózathoz használni. Eddig a következőt csináltam:
- a két routert összekötöttem (ZTE LAN portjából a TP Link WAN portjába)
- TP Linket konfiguráltam (IP tartomány, dynamic IP WAN kapcsolat, port forwarding, stb., stb.)Jelenleg a TP Linkhez csatlakoztatott eszközök látják is egymást, illetve a netet is. A probléma akkor jön elő, amikor a DynDNS szolgáltatással szeretném távolról elérni a dolgaimat (konkrétan egy NAS-t). A TP Linken be is állítom a paramétereket, hogy a címet küldje el a dyndns.org-nak (ez meg is történik), majd mikor a megadott URL-t beírom a megfelelő porttal, akkor nem jön be semmi. Ha a portot kihagyom, akkor a ZTE router konfigurációs oldalát el tudom érni, tehát valami port hiba van a dologban.
A kérdésem, hogy a dyndns szolgáltatást melyik routeren állítsam be? Illetve hogy állítsam be a routereket úgy, mintha a ZTE nem is lenne a rendszerben? (jelenleg úgy oldottam meg, - bár ahogy a példa mutatja, sikertelenül - hogy a TP Link címét DMZ-be tettem, mondván akkor direktbe átküld majd mindent, de nem...).Remélem sikerült érthetően leírnom a problémám. Az ötleteket, tippeket, előre is köszönöm.
-
P1eTr0
aktív tag
válasz localhost #8798 üzenetére
Megcsináltam amit írtál. Vírusírtottam, spyware-t kerestem csökkentett módban, illetve live cd-ről is, de sajnos az eredmény ugyanaz: nem változik semmi...
Több féle progit is kipróbáltam már, ha esetleg lenne valami jó tipped erre, azt nagyon megköszönném.
(Az alap probléma továbbra is az ebben a hozzászólásban leírt: #8797)
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy problémám, amit gondoltam megosztok veletek, hátha valakinek már volt hasonló.
Adott 1 gép (Windows XP SP3), amin bizonyos oldalak (microsoft.com, f-secure.com) nem hajlandóak megjelenni. Gondoltam valami oprendszer dolog lesz, hát újraraktam... A helyzet maradt a régi. Ettől még tudtam használni a gépet. Közben kicsit újítottam a dolgon, és lett egy új alaplap, meg proci.
Szóval egy új install, a megszokott SP3-as XP-vel. A hálózati probléma továbbra is maradt. Azért idegesítő a dolog, mert 2 telepítés és formatálás után is változatlan a dolog, pedig a gép már egyáltalán nem is ugyanaz. Ja és persze emelett a routert használó gépek mindegyike tökéletesen megy, minden oldalt megjelenít.
A dolog azért zavaró, mert a vírusírtó sem frissül, az pedig igen fontos lenne.A router beállításain nem változtattam semmit, elég sok mindent kipróbáltam már (fix ip-s kiosztás, DHCP, stb.), de semmi.
Ha valakinek lenne valami jó ötlete szívesen venném. Mindent előre is köszönök.
P1eTr0
-
P1eTr0
aktív tag
válasz csabyka666 #8715 üzenetére
Köszi a tippet. Elvileg jónak tűnik, majd jövő héten élesben is ki fogom próbálni. Remélem a "free" változat elég lesz, és azzal is működni fog minden, amit használni akarok.
Köszönöm még1x.Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Van-e arra lehetőség, hogy az itthon kialakított 3 gépes hálózatra egy másik helyről interneten keresztül rá tudjak csatlakozni, és úgy érzékelje, mintha a notebook fizikailag "ott" lenne (lássa a többi gépet, nyomtatót, stb.)?
Tudom, hogy a Microsoftnak van ilyen VPN megoldása, de esetleg valami más megoldás?Bocs, csak most ismerkedek ezekkel a lehetőségekkel...
Előre is köszi minden választ.
P1eTr0
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xbox Series X|S
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- AliExpress tapasztalatok
- EA Sports WRC '23
- Underrail - klasszikus izometrikus rpg-h&s
- Eredeti játékok OFF topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.