Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gendo
csendes tag
Üdv végigcsináltam a megosztást a leírtak szerint de sajnos nem működik.
Adott 2 gép, egy asztali és egy laptop. Eddig wdsl-em volt és kábellel ment a megosztás a két gép között, rendesen működött minden. Most váltottam Adsl-re, és wireless routerrel osztottam meg a netet. Az asztali gépen is van internet, a laptopon is bejön a net wifivel, viszont a hálózatban nem látja egymást a két gép.
A fájl és nyomtatómegosztás mindenhol be van kapcsolva, a két gép egy tartományban van.
A router beállításainál fájlmegosztásra vonatkozó részt nem találtam (SMC wbr14 a router).
A gépeken XP SP2 van.
Total commanderben odáig ejutok hogy a hálózatban megnyitja a munkacsoportot, kiírja a gépek neveit, de megyitáskor ez a hibaüzenet jön elő:
''xyz nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati erőforrás használatához.'' blabla
''A hálózati elérési út nem található.''
Az asztali gépen lennének a megosztott fájlok, az egész meghajtó meg van osztva.
Tűzfalakat kikapcsoltam, nincs fent semmilyen program ami buherálja a védelmet, a router saját tűzfalát is kikapcsoltam, hátha.
Ha valakinek van valami ötlete az írjon Thx -
shev7
veterán
válasz Tituszazeb #2196 üzenetére
fogalmam sincs sosem volt DSL-em
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Tituszazeb
tag
Routeren kívül másra nincs is szükség?? (persze a gépeken kívül )
Ja igen, és felmerült még egy szolgálatató: GTS Datanet. Tehtá szerinted/szerintetek melyik a jobb a GTS Datanet vagy az Externet??Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
shev7
veterán
válasz Tituszazeb #2194 üzenetére
- jol gondolod
- nem
- igen''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Tituszazeb
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy, ha megveszem a GTS Datanet fair c csomagját (4480/256), akkor ezt a kapcsolatot milyen módszerrel tudnám megosztani 2 gép közt? Ha meg tudom osztani, akkor milyen eszközökre van szüökségem (gondolom router...) ? Ezt érdemes profival végeztetni? (végeznek egyáltalán ilyet :S...) Esetleg meg tomm én is csinálni? (annyira azért nem vok sügér, mint amennyire a kérdésből látszik ).
Sokat segítenétek, ha válaszoltok. Előre is köszi!Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
trippla
tag
Két gépet használok, az egyikben két hálókártya van és a másik gép ennek a gépnek az internetkapcsolatát használja. Mindkét gépen működik a net, de a hálózattal vannak gondok. A melyik gép közvetlenül csatlakozik a netre nagyon nehezen éri el a másik gépet a hálózaton. Pontosabban kb 5-10 percet kell várnom(néha le is fagy), mire be tudok lépni a megosztott fájlok közé, a másik gép azonnal eléri a hálózatot. Mi lehet a gond, az Ip címek átjárók DNS-ek be vannak állítva.
1-es gép:
internetes hálókártya:
IP: 190.165.1.10
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 214.163.52.102
2. hálókárty(ehhez csatlakozik a másik gép):
IP: 192.168.0.1
2-es gép:
IP:192.168.0.2
Átjáró: 192.168.0.1
Elsődleges DNS: 192.168.0.1
Mit rontottam el? -
sziazoli
csendes tag
Hello hello
Beköltözött az internet a lakásunkba. Beszereztem 1 Edimax br-6104K routert amivel megosztom a netet 2 gép között. A kérdésem a következő: az 1 ik gépnek szeretnék 1 fix sávszélességet adni ezt milyen módon tudnám elérni?
A routerben kéne valami funkciónak lenni vagy esetleg van erre szoftveres megoldás is?I don't play hits I create them
-
rdi
veterán
válasz enamessias #2179 üzenetére
''a két gép ip cime legyen szomszédos, ne automatikus! Pl.: 198.162.1.100 az egyik és 198.162.1.99 a másik.''
??
hmmm
ja látom ezért már letoltak )
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
shev7
veterán
válasz probalaci #2185 üzenetére
ha egyszer (vagy ketszer-haromszor) hasznaltad igy, akkor be fog kerulni
de mukodik a \\masik.gep.neve modszer is es ez egyebkent is gyorsabb mint megvarni, mig betolti a munkacsoport gepeit''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
probalaci
csendes tag
hali,
én voltam a hülye , az egyik gépen tényleg ki volt kapcsolva az egyszerű fájlmegosztás... - köszi a segítséget!
szóval most már működik a \\másik.gép.ip.címe módszerrel, s így a nyomtatót is sikerült hozzáadnom - viszont miért csak így működik? miért nem kerül bele a másik gép a munkacsoport gépei közé? ezt nem lehet valahogy megoldani?Vigyázz csiga, nyakadon a hurok!!!
-
shev7
veterán
válasz enamessias #2183 üzenetére
hat akkor valamit nagyon elrontasz cimsorba \\masik.gep.neve vagy totalcommanderben cd \\masik.gep.neve 100-bol 101-szer mukodik nekem...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
válasz enamessias #2181 üzenetére
nekem meg eddig mindig mukodott biztos csak szerencses vagyok
de hogyha csak ilyen voodoo-val mukodik a megosztas, akkor valami ''beavatkozas'' tortenhetett az oprendszeren ami ezt okozta...
[Szerkesztve]''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
enamessias
aktív tag
Márpedig eddig még nekem sem működött a fájl megosztás automatikusan soha! Meglehet én voltam a béna, napokig szívtam két gépel, de csak a fenti módszer segített. Valamely régi játéknál még kellet a szomszédos ip cím, addig nem ment. Fájlokat sem tudtam odavissza másolni, mig a router osztotta ki a címeket.
Akkor mégis milyen jelszót kér neki? Ez a jelszó nekem se világos
Amugy ha fentieket kipróbálja, attól még nem veszit semmit, max időt.A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
shev7
veterán
válasz enamessias #2179 üzenetére
ez ilyen voodoo... mindenfele magic nelkul mukodnie kell a file es nyomtatomegosztasnak, nem kell hogy kozos munkacsoport legyen, a szomszedos ip-cim meg plane ''hulyeseg'', ahogy a rendszergazda jelszo is.Ha az egyszeru fajl es nyomtatomegosztas be van kapcsolva, akkor nem ker jelszot. Ami bekavarhat az a tuzfal, bar nem szokott olyan lenni, hogy tuzfal miatt ker jelszot...
-
enamessias
aktív tag
válasz probalaci #2178 üzenetére
1 legyenek egy munkacsoportban
2.a két gép ip cime legyen csomszédos, ne automatikus! Pl.: 198.162.1.100 az egyik és 198.162.1.99 a másik.
3. asszem a rendszergazda jelszavát kéri, azt még a telepítéskor kellet megadni. Ha nem adtál meg, vagy elfelejtetted, akkor reinstall, ha fentiek után is jelszót kér.
Ha megcsináltad akkor ujraindítás után látni fogják egymást a gépek és simán fogsz tudni másolgatni a két gép között. Régi játékok is fognak hálózatban futni.És a nyomtató megosztásra is nagyobb esélyed van.
Ja! És tüzfal még okozhat galibát! Nálam már előfordult, h csak tüzfal reinsall segített! (szoftveres)
[Szerkesztve]A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
probalaci
csendes tag
utoljára win98-nál próbáltam 2 gépet hálózatba kötni, ami elég nagy szívás volt anno, de gondoltam, hogy az elmúlt pár év alatt csak fejlődött vmit Bill Gates is - hát nem!
2 xp-s gép routerrel csatlakozik a netre (az egyik wlanos) - hibátlanul. most szerettem volna a nyomtatót megosztani a gépek között, de ez mission impossible a windowsnak...
odáig már eljutottam, hogy a két gép ''látja'' egymást, legalábbis szépen válaszolnak egymás pingjeire.
természetesen azonban a munkacsoportnál mindegyik csak saját magát látja, a másikat még véletlenül sem.
az első oldalon írtátok, hogy ilyenkor érdemes a \\másik.gép.ip.címével próbálkozni, ami az egyik gépnél be is jött - a másiknál viszont felhasználónevet és jelszót kér?! hogy a fenébe lehet ez, amikor egyik gépnél sem használunk jelszót a belépésnél...
ill. hogyan adjam hozzá a másik géphez a nyomtatót, ha nem látja? (azt meg hiába írom be, hogy \\kiszolgáló\nyomtató mert ilyenkor is kéri a nemlétező jelszót)
végezetül: meg lehet azt csinálni valahogyan, hogy lássák egymást a gépek rendesen is?Vigyázz csiga, nyakadon a hurok!!!
-
Gordian
csendes tag
válasz enamessias #2171 üzenetére
Köszi, megpróbálom összebarkácsolni.
Rudit meg majd fénypostázom -
rene85
aktív tag
válasz enamessias #2159 üzenetére
Hell!
Megkérdeztem, a téonlánynál nincs olyan csomag amihez ne kéne telefonvonal. vagy +2k ip telefon vagy +3,5k analóg telefon. úgyhogy marad a pantel vagy valamelyik másik. Nagy kérdés az , hogy melyiknél ehet mondjuk kispestről angyalföldre hordozni a netkapcsolatot. úgy néz ki hogy a pantelnél nem lehet, nincs ott lefedettségük vagy mi, de ma hívom őket. -
enamessias
aktív tag
válasz Gordian #2162 üzenetére
AP (AcessPiont) nem kell!
Tehát a gépből kihúzod azt a kábelt,ami a tepsi kütyüjéből jön és a routerbe dugod azt bele. Első nekifutásnak a router maradhat a géped közelében. Majd a routert egy patch kábellel összekötöd a gépeddel. (router lan csatija és a géped hálókártyája) Majd beálítod a routert h legyen net a gépen....
Következő lépcső, h a másik gépedet wifi képessé teszed, tehát wlan kártyát teszel bele, de a te esetedben mindenképp külsö antennás cucc legyen! Mivel a router és a gép közt nagy távolság és sok fal van, a tehendők a következők: (kisérletezni kell)
1., a routert közelebb helyezed a kisház felé. (Valszeg kevés lesz)
2., a router marad szobába hogy ne legyen baja, és egy nagyobb hatású antennát teszel reája. A routerhez körsugárzót érdemes rakni, mert akkor több gépet is lehet vele használni. ...próba.... (szerintem itt már látja a kisházban lévő gép a routert, csak meglehet alacsony lesz a jelszint)
3., ha nem jó, akkor az antennához adott 2m kábellel az antennát a házon kivülre, akár tetőre kivezetni. ...próba....
4., A kisházi géphez is egy nagyobb teljesítményü antennát beszerezni. (ide lehet irányított antennát és router fele ''célozni'' vele) ... próba ....
5., Majd ha még igyse megy akkor ennek az antennáját is kivinni házon kivülre, ekkor már elméletileg a két antenna ''látja'' egymást.
Még annyit megtehetsz hogy a nagyházban is wifivel csatlakozol, igy a nagyházban megszabadulsz a router és a gép közti kábeltöl, ezáltal a tetöhöz közelebb helyezheted a routert. Ez jol jöhet mert router és antenna közé alapbol csak 2m kábelt adnak. Viszont a kábellel gyorsabb és stabilab a kapcsolat!!!
Tehát ami kellhet neked:
-Router
-1 vagy 2db wifi kártya (1 vagy 2 géphez)
/ezek biztosan, továbbiak esetleg/
-körsugárzó nagyteljesítményű (minőségi) antenna! (router gyári antenája kb 2-3db-es) Legalább egy 7 db -es de inkább nagyob antennát ajánlok ide.
-irányított nagyteljesítményű (minőségi) antenna! (gyárilag ez is 2-3 db) Ide is 7, de inkább nagyobb.
Én így csinálnám! Ha valaki okosabb nálam nyugodtan javítson ki!
Ennél részletesebben nem tudom leírni.
OFF: túrórudit a tanácsadásért meg majd a cimemreA számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
Gordian
csendes tag
válasz enamessias #2165 üzenetére
Okés, előre is köszönöm
-
egy_senki
csendes tag
adott egy otthoni hálózat routerrel, 3 géppel(vista, xp, xp) és az xp sekről látom a vistás gépet, vagyis csak a megosztott mappát rajta, de a vistásról nem tudom tallózni az xp-s gépeket.
valakinek van valami ötlete esetleg? -
-
SzöleTM
csendes tag
Hali!
Kellene nekem egy olyan progi, amivel egész jó lehet titkosítani az ip címet
Köszönet! -
Gordian
csendes tag
válasz enamessias #2161 üzenetére
Antenna rá van kötve egy dobozra (modem), abból UTP megy le a géphez. De most ahogy belegondolok AP talán nem is kell, mert csak rákötöm a WAN portra az UTP-t és ennyi.
Amúgy mennyire combos (mennyi dB) antenna kellene ahhoz hogy ezt a 80m +3 falat átlöjje?
Nameg milyen router + antenna a nyerő párosítás, ha nem akarok barkácsolni meg forrasztagtni?
Egyelőre ennyi a kérdésekből, talán ezek tudatában már sikerül majd összerakni. -
enamessias
aktív tag
válasz Gordian #2160 üzenetére
Kezdük azzal, hogy ilyen rádiós (vagy egyéb) nettel még nem találkoztam személyesen! Így csak elképzelésem van a berendezéséről. Atepsi a tetőn milyen kábellel van összekötve a gépeddel? Modemeknél ugye hálozati (UTP) kábel van. Itt nem?
A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
Gordian
csendes tag
válasz enamessias #2158 üzenetére
Oks, köszi.
Másik: háló+net osztáshoz akkor ez kellene elvileg: Nagy házból lejön a kábel a tetőröl az egyik szobába, beledugom egy AP-be, utána egy router (mert a router wan-on akar csatlakozni, de ugye rádiós netnél nem kivitelzhető tudtommal). Rútert összeköteöm kábelon a nagy házban lévő PC-vel, rúterre valami izmosabb antennával megerősítve átlőni a kis épületbe, ahol 1 darab pc várja. Remélem hatalmas hülyeségeket nem írkálok -
enamessias
aktív tag
csak cseréld le a dugaljt újra! Ilyen 1szerü.
T-comnál 3600.- a legolcsóbb csomag ha erre gondolsz!
Az internet szolgáltatódtól kell olyan csomagot kérni amihez nem kell telefon vonal, de az meg drágább, tehát ugyanott vagy, vagy szolgáltatótól függően még drágább is!
-
enamessias
aktív tag
válasz Gordian #2156 üzenetére
Ar átlag router nem nagyon kultiválja a szélsőséges hőmérsékletet és a port.
Másik probléma hogy a kis házban egy antenna kábelt végig huzni, nem pont szerencsés. (3 fal, gondolom tagy távolság)
Szerintem a router maradjon a szobában. Ahoz egy nagy teljesitményű antennát kötni, ha kevés lenne, akkor csak az antennát a tetőre. Ha a 80m plusz 3 fal még sok neki, akkor a vevő antenáját is lehet nagyobbra cserélni. Azt nem ajánlom hogy tetőre vidd, mert iszonyat drága a kábel és ha hosszú akkor még könnyen zajosodhat is.A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
rene85
aktív tag
Holla. biztos rossz helyen kérdezem, de. a régi, ''háromdugós'' telefoncsatlakozóból lehet olyat csinálni, amin tud adsl jel jönni? remélem valaki vágja miről van szó... utoljára olyat csak öreganyámnál láttam, de ahol most lakom kispesten, ott is ilyen van, szóval a manuális fabrikáció ideje jön asszem, nem lesz zsém szerelőt híni, csak beköttetni az adsl-t.
Második dolog, nekem nagyon nem világos, hogy lehet-e meztelen adsl-t rendelni a t-ongánytól is, vagy 0ft-os telefont vagy ilyesmit, hogy 4900nál ne kelljen többet fizetni, vagy valami minimálisan, mondjuk 500ft-tal?... vagy azt csak a panteltől lehet kérni? Köszönöm a válaszokat, még akkor is ha a google-re irányítotok... -
Gordian
csendes tag
Nos én is segítségre szorulnék, mivel wifizésben annyira nem vagyok jártas. A szituáció:
1net (mikros) antenna, alatta kis dobozka, onnan kábelon megy le 1 pc-hez.
Háztól kb 80méterre van egy kisebb házikó, oda kellene hálót átlőni wifivel.
Terep tiszta,de ahová lemegy a net (madzagon) az a ház leghátsó része, tehát ha onnan kellene hálót antennázni, akkor 2sima +1 40cm-es fal lenne az akadály.
Ahogy elképzelem: tetőn, ahol bejön a net, oda berakni egy rútert, madzagon leküldeni a lenti pc-re, wifin meg átlőni a másik épületbe.
Mindkét helyen 1 pc van.
Nade jó ez így? Illetve milyen cuccok kellenének ehhez (ruter, jelerősítő antenna, stb)? Nameg padláson mennyire szeretnek ezek a gépek tartózkodni (dögmeleg/hideg). -
tzscske
tag
szvsz nem igazán fog menni így,hacsak nem olyan dsl ami enged egyszerre több betárcsázást.(egyiket a router másikat a switch-es gép produkálja)A switch-es gépnek el kell érnie a router mögötti hálózatot?Mert az megintcsak nyűgös(nyitogatni portokat a routeren minden alkalmazásnak)
Lényegesen egyszerűbb lenne a router és a switch felcserélése,sok fejvakarástól kímélnéd meg magad -
karib
addikt
Kérdés a nagytudásúakhoz - működőképes-e az alábbi konstelláció?
(vonal)-----[ADSL modem]-----[Switch]---[FAL]---[Router]-----[PC-k stb.]
Azaz a broadband router és az ADSL modem közé kerül egy switch (amin van még egy PC). Ilyenkor a router képes tenni a dolgát, DHCP hálót kreálni és netet osztani stb.?
Tudom, hogy ésszerűbben kellene csinálni, de abban nincs kihívás Most ezek az adott eszközök, amikkel a fenti módon jönne ki a topológia:
[Switch]: 2 db GbE port: egyik PC felé, másik router felé, + 8 db 100 Mbitből egy modem felé
[Router]: 4 db GbE port: az itteni eszközöknek kellenének
A lényeg, hogy a falon csak 1 kábel menjen át,GbE linkkel, míg a jobboldalon van több PC, tehát oda kellene a több GbE portos routert tenni.
Nos?Department of Redundancy Department
-
BluEyes
őstag
válasz eastsider #2150 üzenetére
Hopp, enyim router épp ilyen. A torrentet nem szereti valóban, bár ez nálam csak akkor problémás, ha a szolgáltató - Fibernet - leterhelt (csúcsidő,16-22h között), napközben a Netlimiter nevű progival megfogva a letöltő gépet, semmi zavaró lassulás nincs a többi gépen.
Nekem a Dynamic DNS engedélyezve van, bár lehet hogy semmi jelentősége. Ez az időtúllépéses hiba nálam is jelentkezett, de csak a wlan kapcsolatoknál. A router firmware frissítése, illetve másik driver-verzió a noti wlan kártyájához (nem tudom, végülis melyik segített, egyszerre történt kb.) megoldotta, azóta (ímmáron több hónapja) nem fordult elő a hiba.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
shev7
veterán
-
rdi
veterán
válasz vizslakutya #2144 üzenetére
én is a túzfal környékén keresgélnék. Esetleg nincs olyan progid, ami rezidens, és egedélyez, vagy letilt futó processzeket/programokat? Watchdog vagy ilyesmi...
Fej! Tor! Potroh!
-
shev7
veterán
válasz vizslakutya #2142 üzenetére
a tuzfal kornyeken...
-
vizslakutya
senior tag
Lehet,hogy nem jó helyre írok,de egyszerűen nem találok megfelelő topicot./vagy csak lúzer vagyok/.
A gond a következő:adott két gép,adsl,DI-604 routerrel.Az egyik kiválóan műxik,a másik pedig azokat a progikat amit újonnan raktam fel vagy magukat frissítették nem engedi ki a netre.A hálózati kapcsolat okés.Pl a winamp minden gond nélkül tud csatlakozni,de a Firefox ami eddig működött a múlt héten frissült, már nem csatlakozik.Ma felraktam az Avast progit az sem tud felmenni.A vinyót kivettem és a másik /jó /gépen átnéztem Pandával,Spyboottal,Ad-Aware val,Spyterminátorral.Eredmény semmi.Hol keresgéljek?>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
tlaci515
csendes tag
válasz enamessias #2138 üzenetére
Köszi a segítséget, talán a switch, vagy az egyik régi kábel a ludas, mert a két gép direktben összekötve jó, most kiróbálom, hogy a switchen minden port párossal rossz-e
-
eastsider
nagyúr
válasz enamessias #2137 üzenetére
hy
csak xp-s tűzfal van... régi rúterrel nem csinálta
egyébként a felltöltés hülyéeskedett, de már megoldottam
jobban idegesít, h néha oldalakat nem shoz be 1általán...ez mitől lehet?
A kiszolgáló nem található
A Firefox nem találja a kiszolgálót a(z) www.********.** helyen. -
enamessias
aktív tag
válasz tlaci515 #2133 üzenetére
A switch is a régi? Esetleg hagyd azt ki és cross kábelel kösd össze a két gépet. Akkor kiderül, hogy jó e a switch, vagy rossz a hálókártya. Attól hogy az egyik gigabites, attól még müködnie kell, ugyanis visszafele kompatibilis. (10/100/1000)
Lehet esetleg valamelyik régi kábeled megtört. Más most nem jut eszembe....A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
enamessias
aktív tag
-
eastsider
nagyúr
hello all!
vettem 1 ilyen routert: [link] én rendesen lanon használom, 1 notin wlanon
Miért csinálja néha azt, hogy ha rámegyek egy URL-re, akkor nem jeleníti meg 1általán? 1 ideig semmit (kiv. 1-2 oldalt) MSN, torrent, minden megy csak nme nyit meg semilyen webcímet, rámegyek, s 1sec után lap nem jeleníthető meg... az adminja bejön
Más: CFOS mirt nem priorizálja a torrentet?
Ha torrentezek, az haasználhatatlanná teszi (szinte) a netet, eddig régi routerrel nem így volt
Egyáltalán nem priorizálja a torrentet CFOS: ugrál vele a feltöltés, olyan mintha nme lenne CFOS 1általán, DE CSAK torrentél, másnál ok
Ez mitől van?
előre is thx mindent -
tlaci515
csendes tag
Hi
Switchen keresztül szeretnék összekapcsolni két gépet, majd az egyik gép internethozzáférését megosztani. Korábban jól működött, a megosztó gép maradt a régi. Az új gépben Realtek 8111B PCI-E Gb LAN integrált hálókártya van. Még a pingelés sem működik (egyik irányban sem). A korábbi beállításokat teljesen lemásoltam, legfrissebb drivert felraktam, tűzfal csak a windows, de az is letiltva. Nem tudok rájönni a hiba okára. Ha automatikus ip-t állítok be, a cím lekérés hibával leáll. Pls segítsen vki
Köszi
Laci -
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
Bocs, de fogalmam sincs hová tudnám benyomni a kérdésem, így ha nem veszitek zokon megpróbálom itt... Szóval... Tud-e valaki olyan egyszerű kis adatszámláló programot amivel az internetkapcsolat során lenezett adatmennyiséget lehet számoltatni, ill. nyilvántartani?
Köszi a válaszokat! -
wolffy
aktív tag
Sziasztok!
Bocs, de fogalmam sincs hová tudnám benyomni a kérdésem, így ha nem veszitek zokon megpróbálom itt... Szóval... Tud-e valaki olyan egyszerű kis adatszámláló programot amivel az internetkapcsolat során lenezett adatmennyiséget lehet számoltatni, ill. nyilvántartani?
Köszi a válaszokat! -
rdi
veterán
válasz speedometer #2129 üzenetére
háát...
egy távoli gép erőforrását általában back door jellegű progikkal lehet.
Én eddig csak egyszer kezdtem hozzá távoli gép elérésnek, és láttam a képernyőt és tudtam mozgatni az egeretFej! Tor! Potroh!
-
speedometer
csendes tag
Sziasztok. Előre is elnézést kérek, hogy ha esetleg nem a legjobb helyen és (mivel nem olvastam végig azt a pár ezer hozzászólást), lehet hogy fölöslegesen vetem fel a problémámat. Szóval egy kb 40 főt alkalmazó kft-nél dolgozom, a cég áll egy raktárterületből és az irodai részlegből,összesen kb 30 géppel, mind egy hálózaton. A raktárban 3db van,ebből kettő, amiken dolgozunk, el van látva egy bizonyos routing script-el és csak annak a cégnek a weblapját érjük el, amelyiknek dolgozunk, a harmadik gépen van net, teljes hozzáféréssel, csak a főnök irodája előtt és nem tudjuk használni, nekünk pedig nem hajlandóak adni teljes hozzáférést..pedig mindketten suliba is járunk és jó lenne napközben is le-le szedni ezt azt meg emailek,tehát szeretnénk vhogy megoldani a netezést..
Van valami tipp? Hálás lennék a segítségért, előre is kösz.
UI.: Van a gépeken telepítve Real VNC...azzal lehet valamit kezdeni esetleg? -
enamessias
aktív tag
válasz kecskésádi #2127 üzenetére
Ethernet kábel, lan kábel, hálózat kábel.... van sok neve.
Ezekből két féle van! Cross és patch!!! Nem mindegy hogy melyik! A cross kábelben fel vannak cserélve a vezetékek. Két gépet összekötni egyéb berendezés nélkül, ahhoz cross kábel kell! Ha router/swich vagy egyebeket kötsz össze, akkor patch kábel szükséges!
Hogy neked melyik van? Nézd meg a két dugót a kábel két végén. Minden kábel más színü. Ha a két dugóban ugyanaz a sorrend, akkor az patch kábel. Ha kettő szín fel van cserélve, akkor az cross.
Tüzfalak. Szerintem elég csak az asztalira, de majd lesz aki ellent mond nekem, hogy biztonságosabb ha mindkét gépen van. Ez igy is van, de szerintem felesleges. Viszont ha vannak akkor konfigurálni kell őket hogy ne zavarjanak be. Esetleg mig épited a hálózatot, addig kikapcsolhatod, majd ha már megy akkor vissza! Igy tudod hogy az zavar e be.A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
kecskésádi
csendes tag
válasz enamessias #2124 üzenetére
Ok. Ezer köszönet. Volna hozzá néhány kérdésem:
A cross kábel alatt egy megfelelő hosszúságú ethernet kábelt értünk? Az van
A másik: az asztali gépen (amelyiken tehát megosztom majd a netet, ami USB kábelen jön) egy Zonealarm tűzfal fut, a laptopon meg egy előre telepített norton security, saját tűzfallal. Kérdés: a lokális hálózatot kell engedélyezni, vagy ki kell kapcsolni a tűzfalakat teljesen? (ezzel minden védelmem megszűnik... )
Utsó: néhány érthető, lámáknak szóló magyar szó a beállításokat illetőleg, nagyon sokat lendítene az állapotomon fogalmas sincs, hol kell és milyen ipcímeket megadni, beállítani. Szóval hogy egy folyamatábra szerint akkor mivel kell kezdeni, és mi a második, harmadik, x.ik lépés
Ádám -
sekli
addikt
válasz enamessias #2125 üzenetére
koszi
[Szerkesztve] -
enamessias
aktív tag
A router tüzfala az egész hálózatra érvényes ami mögötte van. (az elterjedt routereknél)
Esetleg ugy, hogy egy gépre (nevezzük 3. gépnek) csatlakoztatod azt a bizonyos negyedik gépet, amire nem akarsz netet. Amejikhez csatlakoztatod (3.) ahhoz két hálókártya kell. egyikre a routert, másikra a 4. gépet kötöd. Igy a 3. gép lesz egyfajta szerver. Ha csak a fájlokat és nyomtatókat osztod meg, és a netet nem akkor elméletben ez igy müködni fog. (gyakorlatban még nem próbáltam)
-
enamessias
aktív tag
válasz kecskésádi #2119 üzenetére
Attol hogy két gépen megy a net, attol az még nem hálózat, inkább csak szerencse! Ahoz hogy hálózatot tudj létesiteni, legalább egy switch kell. Ha netet is szeretnél megosztani akkor router. (a routerekben van beépitett switch)
És itt megjegyezném hogy routerből két fajta van!!!! Van vezetékes (olcsobb valamivel) és van wifi-s, tehát vezeték nélküli!
De hogy olcsón meguszd, akkor azt lehetne megpróbálni, hogy az asztali gépet és a laptopot egy ''cross'' kábelel kötöd össze. (két hálókártyát) Mivel a kölönbözö windows oprendszer nem gond, ezért a gét gép fogja látni egymást ha a beállításokon tul vagy. Tüzfalak, ip-címek, stb. ha már tudsz oda-vissza másolgatni fájlokat akkor az asztali gépre csatlakoztatod usb-n a modemet, beállítod hogy menjen azon a gépen és ha megy, akkor csak a hálozati beállításoknál ki kell pipálni az internet megosztását a hálózaton. Így csak egy kábel kell, ami itthon kb 3-500 forint.A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
sekli
addikt
helo
X-Micro WiFi router van itthon es 2 gep kabelen, ket gep WiFi-vel csatlakozik, mindegyiknek fix IP-je van, hogy lehet mindenfele program nelkul egy gep WAN elereset letiltani..., magyaran LAN legyen, net ne...? -
Hequila
őstag
Lenne egy kis problémám, aminek megoldása lehet, hogy nem ördöngős dolog, viszont a hálózatokhoz nem igazán értek...
Szóval adott 2 gép, köztük vezetékes routerrel megosztva a net. Maga a net vezeték nélküli, de ennek szerintem nincs jelentősége.
Szóval a routerben be van állítva, hogy a DHCP ossza ki az IP címeket, a két gépen pedig beállítva, hogy automatikusan kapják az IP-t.
Az egyik gépnek ki is osztja rendesen a router az IP-t, azzal minden rendben van. A másig gépnek viszont nem akarja. Jól láthatóan az XP által generált IP-t kapja (IP: 168.254.x.x, Alháló: 255.255.0.0).
Próbáltam a routerben dugdosni mindenhova (oda is, ahol a másik gép jó), de ez nem hozott eredményt.
Ha fix IP-t állítok, a routert tudom pingelni, a másik gépet viszont nem (a jó gépen ki van kapcsolva a szoftveres tűzfal, bár lehet valamelyik vírusírtó bekavar, a gazdája jóóó sokat feltelepített), és internet sincs.
Mi lehet a probléma, mit próbáljak még meg?''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
rdi
veterán
válasz kecskésádi #2119 üzenetére
szia, a turpisság a windows operációs rendszerben és annak beépített tűzfalában van. Első lépésként mindenképpen engedélyézni kell a fájl és nyomtatómegosztást (ehhez használható a varázsló is).
Ezen túl, ha nem akarsz csak egyszerű fájlmegosztást alkalmazni, akkor még ott is be kell állítani (kikapcsolni).
Sok mindent olvahatsz itt:
[link]Fej! Tor! Potroh!
-
kecskésádi
csendes tag
Sziasztok, kissé speciális kérdésben szeretnék segítséget kérni.
Két hete vettem egy laptopot, ezzel két gép van itthon. Az asztali gép 2005-ös, p4-es, Xp sp II. A laptop pedig vista premium family, nem magyar, így kissé nehezen értem meg... De azért talán boldogulok.
Szeretnék a két gép között kapcsolatot teremteni, és nyilván a netet is megosztani.
az utóbbival semmi probléma nincs, mivel ahol lakom most (Franciaország), olyan dsl modemet forgalmaznak, ami egyidejűleg maga is képes két gépet kiszolgálni, egyet ethernet, egyet pedig usb porton keresztül. Szóval eddig ok. A modem egyébként nem wifi-s, de lehet bele kieg wifi kártyát tenni.
A gond az, hogy jelen állapotban mindkét gépen megy a net, de semelyik gép nem látja a másikat hálózatban.
Mivel semennyire nem értek a dolgokhoz, azt viszonttudom, hogy egy router egyből hálózatba is rendezi a rá kötött gépeket, itt valami turpisságot sejtek.
A dsl modemnek van egy címe, amit az explorerbe be lehet írni, erre egy setup menü megjelenik. Itt van egy olyan pont, hogy ''hálózatok'' (franciául ), de lejjebb nem értek semmit, mert csak három-négy-öt betűs rövidítések vannak.
Blablabla. szóval elsődlegesen az volna a kérdésem, hogy egyáltalán lehetséges-e, hogy a két windows miatt lássák egymást a gépek (nem követelmény-e egy hálózat esetében az azonos oprendszer)
Ha lehetséges, akkor már ''csak '' a többi kérdés van hátra, valahogy ki kell derítenem a betűszavak jelentését.
B-verzió szerint egyébként olyasmiről mintha olvastam volna a dsl modem útmutatójában, hogy rá lehet kötni routert is, hogy még több gépet szolgáljon ki. Csak nincs kedvem beruházni egy wifi routerre, ha nem muszáj, előbb körbejárnám a témát.
Ötleteket is kérnék, ha lehet, hogy hogyan álljak neki.
Ps hogy mér nem az itteni szolgáltatót kérdezem meg? mert nincs neki se mailcíme, se online ügyfélszolgálata. Levélben lehet hozzájuk fordulni, vagy emelt díjas hívásban,és annyira még nem beszélek franciául...
Köszönettel:
ádám -
boodis
csendes tag
köszönöm a segítséget
shev7 : én is hasonlóra gondoltam...
majd meglátom -
shev7
veterán
viszont ha a laptopot foleg fenn hasznalnad, es gyenge a jel, akkor meg mindig csinalhatod azt, hogy a jelenlegi rotuert megtartod, a fenti kabelre radugod a wifi-s routert (lan porton keresztul, hogy ne legyen dupla NAT) az asztalit hasznalhatod tovabbra is ugy mint eddig, a laptopot pedig vezetek nelkul csatlakoztatod a halozathoz.
-
enamessias
aktív tag
1. Két router felesleges!
2. Ahogy te nevezetd a ''kombó router'', azt wifi-s routernek hívják. Olyan router ami csak wifis (tehát vezeték nélküli) olyan nincs, legalábbis én még nem láttam. Minden wifi-s routerban van egy 4 portos swich, ugyanugy mint a nem wifi-s routerben, ami neked is van. (remélem érthető)
3.Tehát a teendő:
- add el a meglévőt és vegyél egy wifiset! Arra tudsz vezetékkel és anélkül is csatlakozni.
4. Hogy lassabb lesz-e a net? Azt tudni kell, hogy a vezetékes sokkal stabilabb. De ha jó térerőséget sikerül elérni a két eszköz között, akkor a rádiós is tökéletes lesz a netezéshez.
Szerintem nyugodtan vedd meg a wifi-s routert (54Mbit) és ha esetleg genge lenne a jel, akkor még mindig lehet rajta javítani egy jobb minőségű antennával, ami pár ezer forintból megoldható. Vagy ha van rá keret és biztosra akarsz menni, akkor lehet kapni drágábban nagyobb sebességű routert (108Mbit és társai), amik gyorsabbak is és ''messzebb'' is képesek működni. Viszont ehez megfelelő gyors wifi hálókártya is szükséges.A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
boodis
csendes tag
sziasztok
itthon ki van építve egy vezetékes hálózat SMC rooterrel...az egyik gép és a rooter a földszinten, amásik az emeleten...ez működik nincs vele semmi baj...de az lenne a kérdésem hogy fent használhatok e másik rootert? vagyis 2 rotert együtt mert lesz laptop és arra is jó lenne a net...vagy úgy már lassul a rendszer?
vagy
láttam olyat hogy kombó rooter...vezetékes meg vezetéknélküli is...a vezeték nélküli működne 1 főfalon meg vasbeton födémen keresztül??? ezt jobb megoldásnak találom csak nem tom lassabb lesz e így net vagy megbízható e??
segítsetek
előlre is köszönöm... -
CactuS
Arcképgyáros
válasz Atti0925 #2105 üzenetére
Zonealarm régebben nálam is csinált ilyet.Hiába állitottam be,hogy trusted legyen a belső hálózat,akkor sem látták egymást a gépek.Nálam anno az működött,hogy miután beálitóttam mindent a hálózatban,akkor zonealarm újratelepit,és már a telepitéskor trustedre kell állitani a belső hálót.Utánna már jó volt.Bár mint mondottam,ez nem mostanában volt,már elég régóta Keirot használok - Zonealarm sajna nálam gyakran hatalmas pingeket okozott miközben MMORPGztem -.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
A történetem röviden,hogy eddig adslünk volt itthon,de kezd kicsit magas lenni a számla végösszege,továbbá a vonalas telefont amúgy sem használjuk.Amit megtudtam az új kiszemelt szolgáltatóról (tarr,kábelnet),hogy elvileg MAC cimhez köti a kapcsolatot ( a kisebbik csomagban publikus dinamikus ip,a nagyobbakban fix ip). A kérdésem az,hogyha egy router(NETGEAR WGR614) tud bármilyen MAC cimet beállitani magának (PPtP kapcsolat esetén,ha jól láttam) akkor azzal ugyanúgy eloszthatom a netet mint eddig tettem? Válaszokat előre is köszönömHave you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
shev7
veterán
válasz enamessias #2106 üzenetére
akkor sokadszorra is: a router hardveres tuzfala nem nyujt ugyanolyan vedelmet mint a szoftveres tuzfal...
-
Atti0925
tag
Volt már kérdés,de a válasz nálam nem jött be!Hálózatban(?) van 2 gép routerrel!
Mindkét gépen Zonealarm tűzfal,ha be van kapcsolva,akkor semmit nem tudok csinálni!
Ha ki van kapcsolva,akkor látja egymást a 2 gép!A tüzfalon beállítottam a zone fülön trusted legyen minden,akkor se jó!
Mi lehet a probléma?Realme Narzo 30 5G
-
Madn!ght
addikt
Hali!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy smc7004vbr routerrel szeretném megosztani az itthoni ADSL-emet.
A router menüjében a WAN -> PPPoE kapcsolat alatt beállítottam a felhasználói nevet és a jelszót. Az apply után rebootolok egyet a routeren a beállítások érvényesítéséhez, viszont reboot után a jelszó mező kitörlődik. (az nem tom hogy ez természetes jelenség-e.. vagy nem)
Viszont ezt követően ha a connect -re kattintok par masodperc és nem történik semmi , illetve ezt írja az ''üzenetmezőben'':
2007. június 8. 20:58:46 PADI:3com sent icedsl
Ezt követően természetesen nincs net, csak ha direktbe kötöm magam az adsl modem után (d-link 360r).
Kell még ezen kívűl állítani vmit?
ui: a ''connect on demand'' van még bejelölve, de ha a manual connectet nyomom akkor is a fent leírtak történnek.
köszönöm előre is a segítséget! -
tzscske
tag
válasz tolatofecske #2090 üzenetére
Az nem egy switch? [link]
Ha leszeded a manulaját rájössz mit is tud a masina.Elég hiányos az angol tudásom,de mintha ezzel lehetne sávszélt korlázozni portonként.Ami neked bőven megfelelne.Megnézed melyik porton megy a dc a munkatársnál,teszel rá limitet és vígan netezik mindenki amíg a kolléga rá nem jön,hogy másik porton gyorsabb a dc -
enamessias
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest