Új hozzászólás Aktív témák
-
probalaci
csendes tag
utoljára win98-nál próbáltam 2 gépet hálózatba kötni, ami elég nagy szívás volt anno, de gondoltam, hogy az elmúlt pár év alatt csak fejlődött vmit Bill Gates is - hát nem!
2 xp-s gép routerrel csatlakozik a netre (az egyik wlanos) - hibátlanul. most szerettem volna a nyomtatót megosztani a gépek között, de ez mission impossible a windowsnak...
odáig már eljutottam, hogy a két gép ''látja'' egymást, legalábbis szépen válaszolnak egymás pingjeire.
természetesen azonban a munkacsoportnál mindegyik csak saját magát látja, a másikat még véletlenül sem.
az első oldalon írtátok, hogy ilyenkor érdemes a \\másik.gép.ip.címével próbálkozni, ami az egyik gépnél be is jött - a másiknál viszont felhasználónevet és jelszót kér?! hogy a fenébe lehet ez, amikor egyik gépnél sem használunk jelszót a belépésnél...
ill. hogyan adjam hozzá a másik géphez a nyomtatót, ha nem látja? (azt meg hiába írom be, hogy \\kiszolgáló\nyomtató mert ilyenkor is kéri a nemlétező jelszót)
végezetül: meg lehet azt csinálni valahogyan, hogy lássák egymást a gépek rendesen is?Vigyázz csiga, nyakadon a hurok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Videó stream letöltése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lexus, Toyota topik
- PlayStation 5
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LEGO klub
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VoIP telefonálás
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest