Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
karnokd
tag
Nos nekem a nagy WLAN szakértőkhöz lenne kérdésem.
Az asztali és WLAN-on lévő laptop gép között akarok adatokat másolni, de csak 2,5MB/sec sebességgel megy a dolog (több DVD-nyi anyagot akarok átrakni, mert a laptopban van DVD-író). Ehelyett azon gondolkodom, hogy a Laptopot közvetlenül a routerre kötöm rá, így közvetlenül már akár 12MB/sec is lehet az átvitel.
A kérdésem ilyenkor, hogy a laptop WLAN kapcsolatát ilyenkor meg kell szüntetni? Nem akad össze a vezetékes és a vezeték nélküli elérés? (DHCP kiosztás van a routeren)Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr
-
karnokd
tag
Megint mi az, hogy nem telepíti?
Próbáld meg egy Realtek hálókártyával. Ahhoz sem kell külön driver.
Az alaplap mikori gyártású?
A boot során kiírja az eszközöket és az IRQ-kat. Be tudnád írni, hogy mit mire rak a BIOS (Pause key).
Néha az automatikus kiosztás egymás mellé rakja a meg nem férő dolgokat (videokártya, lan).
A keresésem ezt adta:
[link]
Talán nem is P4P800 Deluxe alaplap van benne. Szerezz be valami check programot (CPU-Z, Sysoft Sandra, Everest) és abban nézd meg az alaplap típusát.
Más okot nem tudok elképzelni, hogy nem telepíti. Olyan szokott lenni, hogy feltelepíti a drivert, aztán meg nem működik.
Esetleg még a hardver eszközök képernyőn a hálókártya tulajdonságai között a részletek fülön az eszközpéldány azonosítóját megadhatnád. Azt összevethetjük a fenti driver INF-jében lévő értékkel...Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr
-
Ottoka
őstag
Sziasztok.
Egyik barátomnál bekötötték az adsl-t. Egy asus p4p800 deluxe lapos gépe van, integrált 3com alaplapi hálókártyával. Bekapcsoltam a biosban a hálókarit, látja is a winxp, de nem telepíti hozzá a drivert se a cd-ről, se azt amit leszedtem a netről.
Raktam bele egy ovislink hálókártyát, de azt sem engedi felrakni, elméletileg ahhoz nem is kellene driver, de ahhoz sem megy fel a cd-ről a driver. Mi lehet a gond? Köszi.
Mindkét hálókarira azt mondja, amikor megmutatom neki hol a driver, hogy nem talált hozzá az adott helyen megfelelőt.
Az ovislink kari másik gépben driver nélkül megy.
Még egy furaság, ha az alaplapi firewire csatot bekapcsolom, arra meg azt mondja az xp, hogy az eszköz nem talált magának erőforrást.
Ki van kapcsolva a serial portok, a via raid vezérlő, a parallel port, a game port, még az usb-ket is lekapcsoltam, hogy legyen szabad megszakítás, semmi.
[Szerkesztve]Mezőhegyes
-
user12
őstag
válasz neilszab #391 üzenetére
Nem mondtam, hogy bele se fogj. Netezni én is neteztem egy ideig infrakapcsolattal (Pannonw@p+mobiladat), email, msn tökéletesen jó volt (más lehetőség nem is volt ), csak egy nagy baja volt, nagyon egymásra kellett látni adónak és vevőnek. De ha úgy nézed még jó is....legalább nyugi lesz a szobában
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz Sancibácsi #390 üzenetére
És mégis....láss csodát. Végülis vindózból van....
-
neilszab
őstag
Igen, ezzel tisztában vagyok és valószinüleg ez is lesz, csak jelenleg nincs meg hozzá a technikai feltételeim, az infrához meg igen, ezért is írtam hogy ideglenesen. Átlőttem pár dolgot a két gép között és láttam, hogy azé elég tűrhető a sebessége, és gondoltam miért ne lehetne így...
A hálóhoz meg kábé egy hét múlva lesznek csak cuccaim (konkrétan hálókártyám) és nem akartam addig várni...
Azért kösziSzimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
user12
őstag
válasz Sancibácsi #388 üzenetére
Szivesen! Örülök, hogy működik!
Ha tudok, segítekRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Sancibácsi
tag
Ezt nem fogod elhinni, a TCP/IP protokollnál az automatikus IP és DNS volt kijelölve, viszont az IP-nél be volt írva átjárónak a 85.66.172.1. Hogy miért azt ne kérdezd. Többször nézelődtem erre, de mindig átsiklott a tekintetem felette. Most, hogy ezeket írtad, gondoltam kitörlöm onnan és persze az automatikus IP cím kérést hagyom beállítva. Csodák csodájára műkszik.
Kösz a segítséget
[Szerkesztve] -
karnokd
tag
Nekem is pont ilyen van. Szerintem elég igénytelen, úgyhogy könnyen összerakható és beállíható, feltéve hogy tudsz angolul.
A böngésződbe beírod: 192.168.2.1, majd jelszónak a smcadmin-t. Megjelenik a beállító felület, ahol bal oldat lévő menüből kiválasztod a legfelsőt (wizard) és követed a lépéseket.
Ezzel elindul és már lehet is netezgetni a kábeles gépről.
Továbbá ajánlom a topic első bejegyzését.Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr
-
user12
őstag
válasz Sancibácsi #385 üzenetére
Hopsz....szal itt a hiba. Nem tudsz kimenni netre, mivel te a 192.168.1.xxx hálózatban vagy, az átjáró viszont egy tök más címtartományban van. A te átjáród valójában a router, ami a 192.168.0.1. Vmi ok miatt rossz címet ad a dhcp (hogy miért azt látatlanban meg nem mondom).
Megoldás: kézzel konfigold a kapcsolatot, ip cím pl: 192.168.0.50, alháló maszk 255.255.255.0, alapértelmezett átjáró : 192.168.0.1. A 85.xxx.xxx.xxx az kifelé (szolgáltató felé) annyi, befelé (otthoni gépeknek) 192.xxx.xxx.xxx a router címe, azért kell azt megadni a win-nek!Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz Sancibácsi #382 üzenetére
DNS-nél ez szerepel: 195.56.234.124, 195.56.195.65 (ami föntebb a routerben). Átjáró a router címe kell legyen. A küldött/fogadott-ból ítélve nemhogy be, még ki se megy adat, az éppenhogy a dhcp forgalom. A windows eddig jó működött? Nekem a win a gyanús.
-
user12
őstag
válasz neilszab #374 üzenetére
Lehet, jobban jársz, ha még vagy 1-2 órát rászánsz a fórumok átböngészésére és lefektetsz a két gép közé egy crosskábelt (az 1-2 óra alatt szvsz rá fogsz jönni, hogy mi az és hogy kell beüzemelni). Miért mondom ezt?
Irda: max 4mbps
Crosskábeles helyi háló: 100mbps
Szal 1 gépes böngészésnél lehet nem tűnik fel, de netmegosztásnál, fájlcserénél már látszódni fog a különbség.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Sancibácsi
tag
a javítást megpróbáltam, de semmi nem változott
a hálózati kapcsolatok részleteinél ír mindent, ip cím, alhálózati maszk, átjáró, dhcp- kiszolgáló, bérleti jog kezdete és vége, dns-kiszolgáló
ezek vannak
az általános részen:
állapot: csatlakoztatva
hálózat: home
időtartam: tök mindegy
sebesség: 54,0 Mbps
jel errőssége: max.
Forgalom:
küldött csomag 62
Fogadott csomag 11
azt nem értem, hogy ha egyszer csatlakozik az általam beállított hálózathoz ''home'', javítás után nem talál hibát, akkor miért nincs befelé forgalom? -
user12
őstag
válasz Sancibácsi #378 üzenetére
Sztem ilyenkor azért korlátozott, mert a router a wpa2-vel dolgozna a hálókártya/win viszont nem támogatja.
-
user12
őstag
válasz Sancibácsi #379 üzenetére
a #371-ben vázolt ötletek hova vezettek?
-
Sancibácsi
tag
válasz Sancibácsi #378 üzenetére
azt is megpróbáltam, hogy kikapcsolom a biztonsági beállítást, de ugyanaz van
-
Sancibácsi
tag
Sikerült eljutnom megint odáig, hogy a kapcsolat nincs korlátozva. Mégpedig úgy, hogy a biztonsági beállítást WPA-PSK/WPA2-PSK-ról WPA-PSK-ra állítottam. Most megint ugyanott vagyok mint korábban. A router webkonfigjába betudok lépni a notiról is, viszont böngészni nem tudok.
-
neilszab
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, lehet nagyon nagy hülyeség a kérdés, meg lehet rossz helyre is írom (kb 10 perc keresés után, ez tűnt a legjobb helynek...)
Szóval, lehet-e hálót csinálni infrával, és ha igen, hogyan? A szokásos hálós dolgokat szeretném elérni, internetmegosztás, fájlcsere, játék, ilyesmi. Nem hosszú távra kéne a dolog, csak ideiglenesen.
Amúgy nem vagyok tök kezdő, értek én a PC-hez , csak ha már 2 van belőe, ott kezdődnek a gondok, a hálóügyekben nem vagyok otthon.
Előre is köszíSzimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
jocy66
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy MSI routerrel lenne gondom. Most váltottam szolgáltatót és eddig ment is minden rendesen volt az asztalin is és a laptopon is netem valamint a hálózat is ment rendesen.
Most a váltás óta viszont sem az asztalit nem tudom beállítani,hogy menjen a routerről sem pedig a laptopot hogy legyen vezetéknélküli kapcsolatom.A laptopot elindítva észleli a vezetéknélküli hálózatot de csatlakozni nem tudok a netre.Gondolom az új szolgáltatótól kapott felhasználói nevet és jelszót kellene megadni csak nem tudom,hogy merre induljak el a beállításoknál?!
Az asztali gépen még a router beállítási menüje sem jön be az ip cím után csak egy kép aminek az alján kellene lenni a settings fülnek.
No innen aztán sehová nem tudok lépni! -
user12
őstag
válasz Sancibácsi #368 üzenetére
Notebook/vezeték nélküli kapcsolat:
fizikai cím: mindegy
IP cím: 192.168.0.xxx
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.0.1 (vagy a router ip-je)
Így vannak az értékek? A router kapcsolata rendben van sztem. A vezeték nélküli kapcsolat tulajdonságlapján a Támogatás fülön esetleg lehet próbálkozni a Javítás gombbal, ha a fenti értékek esetleg mások lennének. Ha minden jó, esetleg próbálj meg manuálisan beírni ip-t a wifi kártyának (pl. 192.168.0.50).Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Sancibácsi
tag
-
user12
őstag
válasz Sancibácsi #368 üzenetére
A laptop most csak a routerhez kapcsolódott, de onnantól sehova. Szvsz a router nem kapcsolódik 'kifelé'. Jobban meg kellene nézni a router kapcsolati paramétereit, hogy tutira jól vannak-e megadva.
Szerencsésebb, ha a router konfigjában a Status/Device info lapon a WAN részben szereplő adatokat kukkantod meg. Ott láthatod, hogy milyen ip-ket kapott (vagy nem is kapott) a szolgáltatótól. Valamint a Connection sorban kiderül, hogy mi ujság a kapcsolattal (connected/disconnected).Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Sancibácsi
tag
most olyan van, hogy ''nincs kapcsolat vagy korlátozott''
az állapotnál a forgalom fogadott részénél sárga háromszög benne felkiáltójel -
user12
őstag
válasz Sancibácsi #359 üzenetére
ha gondolod, mentsd le és küldd el a router naplóját
-
user12
őstag
Megnézni kívánt mappán jobb gombot nyomsz (mármint azon a gépen amelyiken van) -> tulajdonságok > megosztás fül > ráklikk a ''Ha tisztában van a kockázatokkal....'' szövegre > fájlmegosztás engedélyezése > ok > kipipálni a ''A mappa megosztása a hálózaton'' > az egész ablakot leokézni
-
csibor
addikt
Othoni hállozat beálitásával szenvedek.Látom a másik gépet,a megosztott mapába bele is tudok nézni.De a többi mappát hogy tudom megnézni?
-
user12
őstag
A védelemről annyit, hogy engedélyezni kell a WEP (encryption, WPA, vagy valami hasonló, eszköz válogatja) funkciót. Ekkor be kell bökni a jelszót a routernek, megismételni, és ezután a kliensek is csak a jelszó elküldése után állhatnak szóba a routerrel.
A második felvetés ismerős, jómagam is tapasztaltam, igazából nem is tudtam vele mit kezdeni. Sztem az IEEE 802.11 (a wifi szabványok gyűjteménye) - ben keresendő a hiba/ok. Valami olyasmi lehet, hogy a wifi nem annyira tallózásra van kitalálva, hanem a biztonságos átvitelre. A file és nyomtatómegosztás pedig eléggé nagy biztonsági rést képvisel a hálózatokban. Valami ilyesmi lehet - szerintem... Bár lehet, hogy tévedek. De tény, hogy a melóhelyen is ezért cseréltem le a korábban kiépített wifi-t.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz Sancibácsi #355 üzenetére
1. chello (és még néhány szolgáltató esetében) érdemes a szolgáltatás bekötésekor regisztrált hálókártya mac-jének átírása a routerbe (Wan fül -> clone mac, ilyenkor csak a regisztrált hálókártya kapcsolódjon a routerhez)
2. adsl esetén a wan fülön a pppoe azon belül a dynamic pppoe legyen kiválasztva, alatta be kell írni a kapot felh. nevet, jelszavat
3. dmz legyen kikapcs
4. ddns szintén
5. qos-t szintén érdemes teszt jelleggel kikapcsolni
6. érdemes egy pillantást vetni a status fül információra; ip címet kapott-e a router, alháló maszk rendben van-e, gateway, dns van-e -> ha nincs dhcp release, majd renew
A status fülnél maradva van egy ''log '' gomb, ott lehetőség van kimenteni a naplót a routerből, ha nem járnál sikerrel, mentsd le és küldd el emailben nekem, hátha segít.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
nobu
csendes tag
Oké most még olyat szeretnék kérdezni hogy elvileg mivel wirelles modem lehet lopni a netem,gondolom kicsi a valószínűsége de akkor is, és hallottam olyat hogy csak jelszóval lehetne csatlakozni a netre, ezt hogy lehetne megcsinálni? Másik kérdésem az hogyha a wirelessről csatlakozott gépa munkacsoport számítógépeinek megjelentésénél nem csinál semmit az miért? tűzfal miatt? Mert én látom ott mindkét gépet. Viszont ha laptopon beirom a futtatásba hogy //ipcimem akkor viszont látja a megosztott dokumentumaim.
-
Sancibácsi
tag
A router D-Link DI-524. A kábeles kapcsolat valszeg működne, de én wireless kapcsolatot szeretnék csinálni, ami meg is van félig-meddig mert a kapcsolat létrejön, viszont böngészni nem tudok. Olyan mintha kifelé szabad lenne az út, befelé viszont nem.
Közben kipróbáltam az ethernet kapcsolatot, az ok.
[Szerkesztve] -
user12
őstag
válasz Sancibácsi #353 üzenetére
Olyat is kipróbálhatsz, hogy a routerből kihúzod a modem kábelét és beledugod a laptopba. Ha ilyenkor megy a net, akkor biztos, hogy a router a ludas. Infonak megteszi a router márkája és típusa. Kezdetnek foglalkozzunk csak azzal.
-
user12
őstag
1. xp hálózat beállításainál a hálókártya dhcp-től kapja az ip-t (ha kábelneted van, akkor szvsz így is van állítva)
2. böngésző címsorába beírod: 192.168.2.1, utána a jelszó 'smcadmin'
3. ennyi, bent vagy
Ezek az infók (sőt még több is) kézikönyvben is megtalálhatók, ennek hiányában irány az smc.com downloads szekciója.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
válasz Sancibácsi #350 üzenetére
Ez így elég kevés infó, próbáld a következőket: router quick setup wizard (értelemszerűen beállítva a kapcsolatnak megfelelően), ping www.freemail.hu, figyelni az activity led-eket az eszközökön (van-e adatforgalom), xp jól be van-e állítva (ha nem netkapcsolat varázslót futtatni).
Kb első körben ennyi.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Sancibácsi
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a router és a noti között a kapcsolat létrejön, jelerősség kiváló, a laptopról betudok lépni a router webes konfigjába, netezni viszont nem tudok. Próbáltam már kikapcsolt tűzfallal, de nem ment.Tudna valaki segíteni?
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
[Szerkesztve] -
nobu
csendes tag
Hello!
Nekem olyan problémám lenne hogy Kábelnetem van és ami itt le van írva az ADSL-re vonatkozik. router ip címét én sehol sem találom ( SMCWBR14-G2) és nem tudom hogy most mit is kéne csinálni. Pls help me. Boldog Karácsonyt. -
Ottoka
őstag
Már próbáltam mindent, természetesen kibontottam a zip ből a drivert mikor a netről szedtem le, de az alaplap cd-ről sem ment fel. Látja az xp az eszközkezelőben az alaplapi hálókarit, és induláskor keresi is a drivert, de semmit nem fogad el hozzá.
Aztán kikapcsoltam a biosban az alaplapit, és beraktam egy új ovislink hálókarit, azt is felismerte, de ahhoz sem ment fel a driver, és egyáltalán nem is kellene hozzá.
Azt vettem észre, hogy ha bekapcsolom az alaplapi firewire csatit, annak azt sem bírja feltelepíteni az xp, mert nem bír magának erőforrást foglalni.
Raktam már új wint is, kikapcsoltam usb-ket, parallel portot, via raid vezérlőt, alaplapi hangkarit, serial portot, semmi.Mezőhegyes
-
FS
csendes tag
Békés, boldog karácsonyt kivánok minden hozzászolónak. Mostmár biztos vagyok benne hogy nincsen wifi a gépemen,csak azt szeretném megtudni hogy ,hogy reklámozták annak idején 2005.10 én vettem
-
VladimirR
nagyúr
kerdeznek egyet en is
kezembe kerult egy smc 3512tp 10mbps hub, ami elvileg menedzselheto
kerdesem az lenbne, hogy hogyan?
kezdesnek mondjuk hogy erem el a hub-ot?
probaltam manualt keresni, de nem igazan jartam sikerrel
bgarminemu segitseget szivesen veszek
valaszitokat elore is koszonom -
shev7
veterán
hat az erosen tipusfuggo, marmint, hogy tudsz-e tarcsazni a geprol, ha a router meg nem tarcsazott. Mert amivel en talalkoztam, annal csak akkor ment, ha a modem es a gep is LAN portba volt dugva (ergo switchkent uzemelt a router) Ennek ellenere nem zarom ki annak a lehetoseget, hogy WAN-LAn kapcsolat eseten is mukodik...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
nobu
csendes tag
Hello!
Van egy SMCWBR14-G2 routerem. Két gépet szeretnék rákötni a routerre az egyiket vezeték nélkül wirelessen keresztül és Kábelnetem van. Szeretném megkérdezni hogy kellene beállítani hogy minden működjön rendesen. Előre is köszi a helpet és persze Boldog Karácsonyt. -
karnokd
tag
Áramból ki, áramba be.
Érdemes lehet resetelni a beállításokat, ezt a webfelületről is valószínűleg meg lehet tenni.
Utána kezd előről az egészet, lehetőleg a beépített varázsló segítségével.Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr
-
Lackó86
tag
már próbáltam azt is! üresen hagytam.... hát a ki meg bekapcsolással hmm nem tudom h mikor kell? minden beállítás utánresetel magától szval nem tudom... most kiszedtem a rendszerből mondom neked is msn en ehet több infót tudnál adni?: ferrari1986_5c@freemail.hu
előre is köszi! & Kellemes Ünnepket!jambi
-
karnokd
tag
Esetleg érdemes a router PPPoE beállításainál az automatikus csatlakozást beállítani, ellenőrizd a felhasználó nevet és írd be mégegyszer a jelszót. A szerviz nevet meg hagyd üresen (szóköz se legyen). Elvileg a router ellenére a hagyományos betárcsázósdinak is működnie kell (ha a router még nem tárcsázott be), mert a betárcsázás során simán átmegy a routeren a dolog. Néha segít egy teljes ki-be kapcsolás (router+adsl)
Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr
-
karnokd
tag
Milyen windowst használtok? Mit ír ki a windows a hálókártyára? Driver nincs telepítve vagy gondok vannak az eszközzel vagy mi? Próbáld az eszközkezelőből a driver telepítése/frissítése paranccsal, és keresse meg a windows a drivert, ha nem megy, keress valami setup.exe-t a telepítő CD-n, vagy végső esetben valami driver könyvtárat - ahol néha zip-ben rakják be a cuccot. Lehet, hogy az alaplaphoz komplex telepítő jár, ami az összes on-board cuccra telepíti a drivert egyben, de külön-külön nem.
És főleg: pontosan mik a hibaüzenetek?Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr
-
Ottoka
őstag
Sziasztok.
Egyik barátomnál bekötötték az adsl-t. Egy asus p4p800 deluxe lapos gépe van, integrált 3com alaplapi hálókártyával. Bekapcsoltam a biosban a hálókarit, látja is a winxp, de nem telepíti hozzá a drivert se a cd-ről, se azt amit leszedtem a netről.
Raktam bele egy ovislink hálókártyát, de azt sem engedi felrakni, elméletileg ahhoz nem is kellene driver, de ahhoz sem megy fel a cd-ről a driver. Mi lehet a gond? Köszi.Mezőhegyes
-
Lackó86
tag
Ezt egy Kedves fórumista írta nekem így állítottam be és nem megy a net a router nem akar csatlakozni! ha valakinek van ötlet írjon!
No, megpróbálom leírni lépésrõl-lépésre a dolgokat. A routert az ADSL modem után bekötöd, úgy, hogy ami a gép hálózati kártyájába ment, azt a router WAN csatlakozójába dugod, majd az egyik LAN csatlakozóján keresztül összekötöd a gép hálózati kártyájával, vagy ha van wireless hálózati kártya a gépedben, akkor már nem is kell, max azt telepíteni…Így akkor a routert be lett iktatva a modem és a gép közé. Ekkor még mennie kell a netednek is a régi módszerrel…
Ha már babrálgattad a routert, sztem célszerû resetelni. Alul van egy lyuk rajta, ott lehet egy tûvel, vmivel…
A notebookban gondolom van wireless háló.kártya. Hanem, az sem gond. A routerre lehet vezetékkel is csatlakozni, mint ahogy a fõ gép is teszi pl. nálam… Namost gondolom WinXP-d van (nem mind1 elvileg). Ha igen, a lépések a következõk: elõször is a hálózati kapcsolatoknál nézd meg, hogy a helyi kapcsolatod dinamikus IP címre van-e állítva.
Start menü\vezérlõpult\Hálózati kapcsolatok\helyi kapcsolatok ikonon jobb klikk, tulajdonságok, majd TCP/IP protokoll tulajdonságoknál IP cím automatikus kérésére legyen állítva!
Következõ lépésként meg kell újítani a router IP címét.
Start menü\Kellékek\Parancssor-t indítsd el
Írd be:
ipconfig /release Ekkor az IP címre és subnet mask-ra nullákat kell írnia..
ezután írd be:
ipconfig /renew
ekkor az IP címre 192.168.2.xxx (valamennyi)-t
a subnet maskra 255.255.255.0 –t
default gatewayre: 192.168.2.1 –et kell listáznia.
Ezután ahogy az elõbb automatikus IP címre állítottad a helyi kapcsolatot, most állítsd a következõ IP cím használatára…
IP cím: 192.168.2.22 (a 22 helyére adhatsz bármilyen 2-254 közé esõ számot…)
Alhálózati maszknak: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjárónak a 192.168.2.1 –t
És állítsd be alatta a „következõ DNS kiszolgálócímek használata”-nál a 192.168.2.1 –t
Az internet explorernél állítsd be az Eszközök\Internetbeállítások\kapcsolatok menünél, a LAN beállításoknál, hogy a proxykiszolgálónál ne legyen pipa (nálam sehol nincs itt…)
Ezzel a router be is lett állítva nagyjából. Az internet explorert indítsd el. Írd be, hogy http://192.168.2.1
A jelszó: smcadmin (meg lehet késõbb változtatni).. Van itt egy setup wizard. Ezt végig kell csinálni. Sok beállítást nem kell változtatni , igazából a felajánlott dolgok jók voltak nálam. Egyszer az internet settings-nél kell megadni a neted típusát. Ez gondolom nálad is PPPoE xDSL
Itt majd rákérdez a felhasználónévre, jelszóra. Azt kell megadni, ami „betárcsázásnál” is kellett. Elvileg a nélkülözhetetlen dolgokkal itt meg is vagyunk..
NEM ÉS NEMjambi
-
shev7
veterán
o vazzeg, ehez azert egy minimali angol nyelvudas eleg. Ha belenezel es nem nyulsz semmihez, akkor nem rontasz el semmit, de ha talasz olyat, hogy wifi vagy wireless es mellette disabled, akkor gyanakodhatsz, hogy ott a hiba.
MOD: egyebkent ha a biosban nincs letiltva, es az eszkozkezeoben nincs ott ismeretlen eszkozkent, es a halozati kapcsolatoknal sincs vezeteknelkuli kapcsolat, akkor nagy a valoszinusege, hogy nem mukodik, vagy kihagytak belole
[Szerkesztve]''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
shev7
veterán
nem lehet, hogy hardveres kapcsoloval i van kapcsolva? egyebkent meg a halozati kartyak kozott keresd, de nem art, ha elotte feltelepited a megfelelo drivert ohzza
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
infectedmann
őstag
Sorry az elején elbasztam... nem wifi -s a net
Sima kábeles (UTP) -
rdi
veterán
válasz infectedmann #322 üzenetére
vegyél inteligens routert, azt kösd össze kábellel a meglévő eddig a neten lógó géppel, arról lépj be a router netes felületén a beállításokhoz, menj be a mac clone beaállításhoz, az intelligens router kapásból ki fogja írni a gépedét, azt okézd le.
Vagy ipconfig.
A kábeles netnél ugyanis a felhasználókat az először felkötött gép mac címje alapján azonosítják a hálózatukban.Fej! Tor! Potroh!
-
karnokd
tag
Google:
Celeron M 350 1.5 GHz
256 MB 333 SDRAM SO-DIMM (bővíthető!)
40 GB IDE hard disk
Combo DVD/CD-RW driveD 24x / CD-R 24x / CD-RW 24x / DVD 8x
15.4” LCD XGA
UniChrome Pro 3D/2D: up to 64MB shared graphics
4x USB (version 2.0)
1x S-Video
1x CRT, 1x modem, 1x LAN
1x type I/II PC Card slot
1x headphone out, 1x microphone in,
1x power supply,
1x SPDIF
Built-in 56K, .V90 fax modem
10/100Mpbs LAN
Integrated wireless LAN (WLAN) solution 802.11 b/gCf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr
-
karnokd
tag
válasz infectedmann #322 üzenetére
A kábelnetes megosztásban nem vagyok 100%-ig biztos, de úgy tudom, hogy amit a szolgáltatódtól kaptál kábelmodemet, az csak fix mac-addresst hajlandó beengedni, vagyis a közvetlenül rákötött asztali gép hálókártyáját. Ha ilyet akarsz megosztani routerrel, akkor a hálókártyád MAC címe kerül a router beállításába, így a kábelmodemet be tudja csapni. Onnan kezdve a router mögött minden a szokásos módon működik.
Az ADSL megosztáshoz meg a következőt kell tenni (saját tapasztalat) beüzemeled a routert, összekötöd az ADSL modem UTP kimenetét a router WAN bemenetével. Windowsban a helyi kapcsolatodat átállítod AUTO/windows kezelje módba (IP, DNS, DHCP, Gateway stb.)
Ha friss a router, akkor a kézikönyvből előkeresed a default admin jelszót. A kábellel rákötött gépről a böngésződbe beírod, hogy 192.168.2.1 vagy 192.168.1.1, vagy amit a kézikönyv ír. Egy webes felületen már lehet is állítgatni a paramétereket. Általában van valami beállítás varázsló, érdemes azt végigkövetni. Angol tudás szükséges!
Az ADSL eléréshez a PPPoE módot kell választani, beírod a szolgáltatótól kapott felhasználó nevet és jelszót. A szerviz nevét ki lehet hagyni. Ezután válaszd az automatikus kapcsolódást (kevesebb macera). Engedélyezd az UPnP-t, a tűzfalat, a DHCP-t és a DNS-t. A beállítások közben néha megszakad a Windows szerint a kapcsolat a modemmel - ez teljesen rendben van, ha pár 10 másodperc múlva visszaál.
Innen gyakorlatilag lehet böngészni.Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr
-
FS
csendes tag
Bocs Amilo L7300-x
-
FS
csendes tag
Amilo 730-x tudja e a vezetéknélküli netet vagy nem? Ha valaki tudja irjon .
-
infectedmann
őstag
Hello!
Az új házban kábelnet van (még nem költöztünk egy csak jövőhéten költözünk)
Már megvattem a wifi routert és hálókártyákat a netmegosztáshoz
Az első hozzászólást elolvastam, kicsivel okosabb lettem, de nem tiszta minden.
Kábel netném is úgy műxik az internetmegosztás ahogy ott le van írva?
Én hallottam vmi MAC cím klónozásról
Más: Kábelnetnél nem kell semmi csatlakozás a nethez meg ilyesmi mint az ADSL -nél? Mert ilyesmit nem közölt velem a szolgáltató
E-Mail -re meg nem válaszolnak, a telefonhoz meg képtelen egy értelmes embert odaültetni
Előre is köszi a helpet. Remélem itt kapok válaszokat mert egy másik fórumon basznak válaszolni.
Router típusa: LinkSys WRT54G
Hálókártyák: SMC WPCIT-G
Jah és még valami. Ismerősömék ADSL -t szeretnének megosztani sima routerrel. Mi a teendő? Mert annyira nem vágom ezeket a hálózatos dolgokat, hogy nagyon
[Szerkesztve] -
karnokd
tag
Akadt 'némi' probléma az új belső hálóval és az MSN-nel. Az asztalin és a laptopon is használnánk MSN-t. Ez valamikor megy, valamikor ledob. Akkor is, ha csak az egyik gépen akarjuk használni. A router UPnP és az MSN-ek UPnP-re kapcsolva. Router tűzfal és WinXPSP2 tűzfal aktív, levételük esetén is akad. Internet, P2P és megosztás működik. Router: SMCWBR14-G2
Van valakinek tapasztalata ez ügyben?
Gyanu: Hiába az UPnP, az MSN fix portokat használ, ami egy router mögül nem enged két kapcsolatot?Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr
-
-
GaVino11
csendes tag
Üdv!
Az alábbi problémában várnám a nagyérdemű segítségét:
A netet egy asztali gép (kábellel csatlakozik a router-hez, minden ok), és egy notebook között osztanám meg. A notebook wlannal csatlakozik a routerhez. A kapcsolat létrejön a router és a notebook között: a ping parancssal (futtatás: cmd) visszajelez a router. Átjátszóként látja a notebook a router ip címét, és a neki kiosztott ip cím is okés. Az asztali pc-n elérve a router webes admin felületét: látszik a notebook, amint be van jelentkezve a hálóba. Még sincs net a notebook-on, és onnan a böngészőbe beírva a router címét szintén nincs kapcsolat .
A notebookon sp2 van fent, tűzfalavak letiltva (xp-n és routeren is).
Előre is köszi a mielöbbi segítséget, boldog Karácsonyt! -
-
karnokd
tag
Bocs, lehet hogy elcsépelt és ismétlődő kérdés, de a következőt szeretném csinálni otthon:
T-Online Maximum előfizetéssel rendelkezünk, és van egy sima ADSL modemem, amire az asztali gépem van kötve. A hugom most kapott wireless-es laptopot, és szeretnék megjátszani egy internet megosztást.
Sajnos még sosem csináltam wlan-os vagy routeres hálózatkezelést (irodai ethernethez vagyok szokva...), ezért kérek némi tanácsot.
1.) Kinéztem a ''D-Link 4 port WLAN ADSL router + USB DWL-924'' routert, de nekem nem mond túl sokat a specifikációja. Azt jelenti, hogy a mostani ADSL modem helyett lehet betenni, és 4 ethernet csatlakozó mellett rendelkezik egy wireless access pointtal is? Jó ez egyáltalán az én esetemben?
2.) Ha beépítek ilyen routert, akkor a P2P-nek annyi (vagyis kín szenvedés a routert beállítani olyanra, hogy menjen)?
3.) Ha az asztali géphez veszek USB-s wireless cuccot, akkor is működhet az internet megosztás (bár sajnos kifogytam az USB-s portokból)?
Minden választ előre köszönök!Cf550W + E6600 @ 2,4 + 4GB 800MHz Kingston 5-5-5-18 + Asus P5B Deluxe + 2 x 320GB + 1TB +SB Xtreme +Nec18x + GF250GTS 1 GB Twint Frozr
-
-
mate89
csendes tag
Hali!
Segítségre lenne szükségem. Nem igazán értek a routerekhez vmint a hálozatokhoz szoval gondoltam megkérdezem mielőtt elrontanám. Van egy smc routerem és ezen keresztül szertném összekötni a laptopomat az asztali gépemmel(lannal). Netet azt már fogom a laptopon is a routeren keresztül, de szeretnék létrehozni egy hálozatot a két gép között.
Pls vki segítsen abban, hogy ezt hogy tudnám megtenni?
Előre is köszönöm. -
Csyppa
senior tag
Hali. Van egy Surecom ep-4904sx router. Namost hiába csinálom végig az elején a lépéseket, a két gép közt csak nem akar működni a megosztás. Mi lehet a probléma.
U.I.:Ha hülye kérdés volt az csak azért van mert nem vagyok vmi nagy master."Basically, a computer is a very fast moron."
-
Norbi14
senior tag
Lenne egy hülye kérdésem
Ha megpróbálok csatlakozni a tesom gépéhez akkor User name és Password-ot kér, de ezek mik? milyen jelszót kell megadni? Jah és az én gépemen Vista van a tesómén meg xp sp1
Előre is köszi! -
Pa-Lee
csendes tag
Sziasztok!
Gondolom van olyan aki dc-t használ megosztott otthoni nettel..
Nekem annyi gondom lenne hogy ha rákeresek akármire, nem talál semmit,
és fogalmam sincs hogy mi miatt lehet.. talán ti tudjátok.
Nemtudom számít-e hogy egy eccerű wifis routerről van szó és a lanossal décézgetek..
előre is köszönöm! -
Lackó86
tag
Hali minden hozzáértő!
Tudna nekem segíteni valaki? H hogyna lehet beállítani a Routerem... már próbálta már is de még ez idáig nem sikerült!---
SMC WBR14T-G EU 108 Mbit Wireless Router erről a szerkezetről van szó!
mit és hogyan hol kell csinálni ADSL netem van... erről az asztali gépről csak tárcsázva tudok menni a netre .a wifin keresztül meg már nem is tudok ... a notival
szval azt kellene h mindkét gépről tudnék netezni (vagy akár többről is). EGYSZERRE! már holnap lesz egy hete h megvan a cucc! elvileg mennie kellene csak nekem nem megy. ment..
akinek ilyen routere van vagy érti és tudja mit és hogyan kell csinálni... mindent beleértve az kérem írjon! ide vagy a mailemre! nagyon fontos lenne most már.. ferrari1986_5c@freemail.hu ide is küldhetitek bátran! Előre is köszi!
ezt a szöveget több helyen is láthatjátok! ezért bocsi! rem minéál többen írtok és megoldódik a problémám! bye Lackó!jambi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sony VAIO notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat