Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz Lucif-R #20045 üzenetére
Hálózati kapcsolatoknál minden ok, be van kapcsolva a fájlmegosztás, jelszavas védelem ki. Próbálkoztam a vírusírtós megoldással, amit az általad linkelt oldalon írtak, de nem segített. Azért is furcsa, mert ugyanaz a környezet, mint a barátnőm gépén, mivel azt is én telepítettem. És ott emlékeim szerint nem volt probléma ezzel. Az ESET nem akadályozta a megosztást, nem kellett semmi buhera beállítást eszközölni. Megadtam a jelszót és kész. Egyszerűen nem értem mi a gondja most. Majd még átolvasgatom a többi cikket is, csak most nem sok időm van. De köszi amúgy!
-
leximester
tag
válasz laszak #20047 üzenetére
Már sokszor hívtuk az upc-t egyszer voltak kint kicserélték a modemet, aztán továbbra is fenn állt a probléma, ráfogták a routerre( egy linksy wrt54g volt akkor) Nem rég vettem egy új routert az E2500-t ezzel is ez a helyzet, esetleg valami beállítás okozhatja. Leggyakrabban akkor fordul elő amikor több gép használja a netet(2-3). Sajnos huzamosabb ideig nem tudom azt megcsinálni hogy csak a modemet használom router nélkül.
-
laszak
tag
válasz leximester #20046 üzenetére
Nézd meg router nélkül, jelentkezik-e a probléma.
(Ha igen, akkor hívd az UPC-t) -
leximester
tag
Sziasztok!
Nekem a következő lenne a problémám:
Van egy linksys E2500-s router, upc(volt monornet) adsl modem. Egy gép kábellel kapja a netet a többi wifi-n.
Egy nap többször előfordul az hogy böngészek és egyszer csak megszakad a net, a böngésző DNS hibát ír ki. Ilyenkor ha megnézem a router beállításait, a status fülön azt látom hogy az ip-nél, az átjárónál 0.0.0.0 van, viszont a dns-nél a megfelelő számok vannak. Aztán kb 10-20 másodperc után ismét él a net. Mi lehet a gond? -
Lucif-R
senior tag
válasz Gabesz87 #20036 üzenetére
Tehát akkor volt van egy "újrahúzott" win7. Nem vagyok nagy win$ guru de pár gondolat:
- Hálózati kapcsolatoknál a fájl és nyomtatómegosztás be van kapcsolva?
( Vezérlőpult - Hálózati és megosztási központ - Otthoni csoport és megosztási beállítások kiválasztása - Speciális megosztási beállítások módosítása... illetve: Vezérlőpult - Hálózati és megosztási központ - Adapterbeállítások módosítása - Helyi kapcsolat- Tulajdonságok - Fájl és nyomtatómegosztás Microsoft networkhöz )
Step by Step leírás:
És még ezt olvasd át mert itt is ugyan az a hiba mint nálad, és uagynúgy ESET-et használnak: [link]
btw google-al kerestem én is
-
Gabesz87
veterán
Nekem is segíthetne valaki!!! Légyszi! [link]
-
Lucif-R
senior tag
válasz maxika2004 #20042 üzenetére
8 eszközt lehet ebből egybe fűzni:
Q: How many PLC adapters can be paired together?
A: For TL-PA210/TL-PA250, the maximum number is 6, while it is 8 for TL-PA211/ TL-PA251/TL-WA281/TL-PA511. If you have more adapters, you can create a new powerline network. -
maxika2004
őstag
Ebben tudna valaki segiteni?
-
Topikgazda
válasz szalasz87 #20040 üzenetére
Valószínűleg az Invitel-nél megengedett a többszörös bejelentkezés.
Ebben a helyzetben egy router kellene beszerezni a modem mellé és arról kellene megosztani a netet.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szalasz87
csendes tag
Na bocsánat, akkor a helyzet a következő:
Van egy tp link sf1005d switch, a kollégám váltig azt állítja hogy ő ezzel osztotta otthon a netjét, de nálam sehogy sem működik.
Nekem a szomszéd modemje megy a switchbe, switchből az ő gépébe és az enyémbe utp kábel. Nála megy az internet, nálam nem. Azt írja a windows "nem azonosítható hálozat". Ma reggel lett olyan hogy nálam volt internet, viszont akkor meg nála nem - amint kihúztam nálam nála megjött.
Csak azt nem értem sem én sem a kollégám, hogy nála hogy ment a net ugyanerről a switchről két gépen is - ő is inviteles egyébként.KÖSZÖÖÖÖÖNÖM
-
Gabesz87
veterán
3-al lentebbi problémámra valaki?
-
Magnat
veterán
válasz szalasz87 #20029 üzenetére
Szerintem az a switch valójában router lesz, de csatlakozom az előttem szólókhoz, próbáld légyszi érthetően leírni a helyzetet, miből milyen kábel mibe és melyik portjába van dugva, ha nem vagy biztos benne, h mi az eszköz pontosan, inkább írd be a nevét/számát, könnyebb lesz így zöld ágra vergődni.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Gabesz87
veterán
Egy kis segítséget kérnék: a laptopomat szeretném csatlakoztatni az otthoni hálózathoz, hogy az asztali gépen megosztott mappákat elérjem. A gép ugyanabban a munkacsoportban vannak, beírom az otthoni csoport jelszavát, tölt, gondolkodik sokáig, de nem csatlakozik...azt írja, hogy "Az Otthoni csoport hibát észlelt" Korábban nem volt ilyen probléma, simán tudtam csatlakoztatni a barátnőm laptopját, meg a régi laptopomat (ami időközben elhalálozott). Eset Smart Security van, amin a megosztás engedélyezve van. Win7 64bit. Nem tudom mi lehet a probléma.
-
krealon
veterán
válasz Daweee #20000 üzenetére
A TL-WA701ND biztosan alkalmas ra, mivel a manual 28-ik oldalan ez van irva:
"In Bridge with AP mode, the product can wirelessly connect two or more remote LANs together." -
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni!
Van otthon 2 gépem és ezek egy TL-R402-n keresztül csatlakoznak a netre.
Az egyik gép, kompakt. Gyakorlatilag nem szeretnék rákötni se monitort, se bill-t, se egeret. A másik gépről szeretném vezérelni. Pl böngészőt elindítani, vagy egy sima progit, hogy fusson rajta.
A kompakt gépen win xp van a másikon meg Win7.Anno használtam ezt a Távoli asztal funkciót, amikor mindkét gépen xp volt és egy másik routert használtam. Viszont most nem akarják megtalálni egymást. A netre mindkettő fel tud menni, de nem látják egymást.
Tud valaki segíteni? -
szalasz87
csendes tag
Tudom hogy gyökér kérdés, és túl egyszerűnek kéne lennie de valahogy sehogy se jön össze és kifogytunk a tudásból...
van a szomszédnak invitel netje, switchbe benyomtuk a modemjét, az ő gépébe megy a net az enyémbe nem - "nem azonosítható hálozat", "nem érvényes ip cím". Automatikus az ip címem, nem tudom állítani kéne valamire?? A dolog érdekessége hogy közben wifin rátudok menni más netére, nem tudom ez bekavar-e az ip címezésnek...
A kábelt lepróbáltuk már
Köszönöm hálásan a segítséget!!
[ Szerkesztve ]
-
Gabee8
csendes tag
Sziasztok van egy Tp-link TL-WA701ND acces point-om és az a baj hogy antenna nélkül megtalálja a saját routeremet de antennával nem változik a jel jó irányba
Na szóval kültéri antennával semmit sem talál csak az én routeremet. Egy 5110 G accespoint jól működik kb 15-20 hálót talál de ez az enyémen kívül semmit.
Client módban van amúgy.
Mi lehet a baj?Biostar B365GTA i5-9600K Win7 x64
-
-
borbas666
aktív tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Fura módon semmit nem állítottam be.
Elkezdtem beállítani és elment a net, egyáltalán nem is volt.
Nyomtam egy Router resetet úgy hogy már össze volt kötve a 2 router és beállítás nélkül működik minden. -
Hali
UPC net megosztasi problemaim vannak. Itt vagyok parom noverenel, az istenert se sikerul osszeloni. Egy tplink tl-wr941nd -vel szeretnem megosztani, rakotottem, egyelore csak kabelen megy az egesz. Wifi config menujebe be tudok lepni, ahogy utana olvasgattam, klonozni kell a macaddresst, ez megvolt, dinamikus ipre van teve, ipt megtalalja, megse megy semmi. Mit ronthatok el? A helyzetet arnyalja, hogy os x rol vagyok, ami szamomra idegen terep. Minden segitseget megkoszonnek, meg itt leszek szerintem fel-egy orat .
Koszi, udv, Maross.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
mezis
félisten
válasz xigris #20014 üzenetére
Gondolom nem szeretné szétválasztani a két routerhez kapcsolódókat. Véletlenül se tedd másik tartományba.
borbas666:
A beállításokért fáradj át erre a fórumra és onnan visszafelé ugynaz az eset (logikailag, konkrét IP címek lehetnek különbözőek), mint Helmoras sorstársadnak.[ Szerkesztve ]
mezis
-
xigris
őstag
válasz borbas666 #20013 üzenetére
lan portból ha wan portba dugod akkor be kell konfigolni static ip majd megadod a fix ip-t(192.168.1.30) alhálózati(255.255.255.0) maszkot a másik router ip címe az átjáró(getway)(Általában 192.168.1.1) szokott lenni majd én a dns-t is megszoktam adni
741 lan ip címe ami a belsőhálózat az legyen más tartományban pl: 192.168.10.1 röviden ennyi -
borbas666
aktív tag
Üdv.
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Adott 2 router.
Egy: ZTE ZXV10 H201L a T-Home-os digitális csoda.......
és egy: TL-WR741NDMivel átálltak digitális jelre ezért a telefon csak az új routerrel működik, aminek elég gyenge a jele a lakásban.
Szeretném a másik routert valahol máshol elhelyezni, de nem tudom hogyan állítsam be.
Wifi kapcsolat jó lenne ha működne mind a két routeren.
Megoldható ez valahogy? -
Claude Leon
senior tag
válasz Daweee #20006 üzenetére
Arra várhatsz, hogy azon megfelelő sebességed legyen.
Érdemes elolvasni el a wikipédián az UTP cikket.Powerline teszteket nézegess a smallnetbuilderen, de nagyobb távolságra már az sem lesz az igazi, még optimális körülményekkel sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Daweee
őstag
FullHD anyagok kb kizárólag H264 kódolt MKV-kat jelentenek, a tervek szerint egy NAS serverről DLNA segítségével, persze a NAS is csak terv szinten áll jelenleg, viszont másik gépről megosztva wifin a laptop látszólag folyamatosan tudta lejátszani, nem tudom mennyiben más a sávszél igény ha DLNA stream-ről van szó. kábelezés falon kívül elég necces, keresztül kell menni a lépcsőházon, nappalin, mindenhol, esetleg valami powerline adapteres megoldás jöhet szóba, bár nem tudom hogy az mekkora sebességre képes.
Elég kihalt környéken lakunk,1-2 gyenge vételű kóbor wifi háló fordul elő,semmi több. -
mezis
félisten
válasz Daweee #20003 üzenetére
A LAN csatlakozókon UTP "továbbosztás" történik. (Repeater üzemmódban WiFi-n is.)
Full HD-s videostream ? Ahhoz meg nincs az a WiFi sebesség, ami elég lenne ! (Legalább is ilyen benyomásom van ezen fórumon megjelent sirámok alapján.) Lehet, hogy 50-100 k-t is ráköltesz és még mindig szakadozni fog. Nézd meg még egyszer, nem lehetne mégis kábelezni ? Vannak elegáns kábelcsatornák, küszöbívek....
Szomszédok mennyire nyomulnak WiFi-n ? (InSSIDer)
mezis
-
Daweee
őstag
A repeater üzemmód takarja az UTP-s továbbosztást? A sebességkülönbség gondolom a 802.11n támogatásból jön, sajnos a router is csak b/g-t tud (remek T-Home modem-router egyben szörnyűség) az vajon tud olyan sávszélt biztosítani ami egy fullHD videostream lejátszásához elég? A laptop olyan 2-2,5MBps-el tud hálózaton belül file-t másolni a nappaliban wifin keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Daweee #20000 üzenetére
Nincs tapasztalatom, elméletileg a 701-es gyorsabb. Kérdés, hogy van-e repeater üzemmódja. Illenék lennie. A sebességre meg szükséged lesz...
A TV-dnek fogalma sem lesz arról, hogy milyen úton módon érkezik hozzá az UTP kábel (bármilyen "okos" legyen is).
Az UTP és a WiFi is kétirányú kapcsolatot biztosít, nincs olyan, hogy "bemenet" meg "kimenet". A routerek WAN csatlakozója is kétirányú kapcsolatot biztosít az internet felé. a "routing" funkció különbözteti meg a többi UTP-s csatlakozótól.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem van egy tp-link router ami mögött egy asus router van és hogy tudnám elérni a netről az asust dyndns van a tp-linket el is érem simán de onnan hogy forwardoljak portot hogy elérjem?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest