Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
einstein
senior tag
Sziasztok!
Adott itthon egy céges és egy saját laptop.Azt szeretném megoldani, hogy lássák egymást, azaz, hogy tudjak a két gép között másolni.
Egy pontig már el is jutottam: az itthoni gépen megosztott mappát látom a céges notiról, azaz tudok oda és onnan másolni. A céges gépet nem vehetem ki a domainből, tehát gondolom ezért ez fordítva nem megy, az itthoniról nem tudok a cégesre kapcsolódni.
Mindegy, végülis ennyi elég is lenne, a problémám inkább az, hogy a megosztott mappához való csatlakozáskor mindig meg kell adjak egy jelszót, azaz az itthoni notin be kellett állítsak egy bejelentkező jelszót, amit minden Windows logonkor is meg kell adjak. Nem lehet ezt valahogy kikerülni? -
dokee78
félisten
Hogyan tudom megoldani legegyszerűbben,hogy az egy hálózaton lévő gépek elérjék egymás filejait?
-
Magnat
veterán
válasz Tequilaband #18493 üzenetére
Szia, nem lenne egyszerűbb egy usb wifi adapter szerezni és azt hotspot módba tenni?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Claude Leon
senior tag
válasz Tequilaband #18493 üzenetére
A droidra is keress valamit, ami a PDAnethez betársul.
(a kugli megoldás lehet: klink, easytether, pdanet, van belőlük fizetős is)[ Szerkesztve ]
-
Csucsu88
tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e egy gépen több internetet is használni?
Van 15 Mb-es ADSL net és nekem van a telefonomon mobilinternet is ami 4,5 Mb-es le és 1,5 Mb-es fel. Én a feltöltési sebességét szeretném kihasználni úgy, hogy az ADSL is és a mobilnet is tölt fel. Ez lehetséges?
-
Tequilaband
csendes tag
Tudnátok ezzel kapcsolatban segíteni? Az androidos telefonomra szeretném a PC-ről (Windows 7) átvinni a netet (UPC kábeles) USB-n keresztül, wifi nincs. Hogyan lehetséges ez? Egy PDANet nevű progit próbáltam a leírása szerint, de nincs kapcsolat.
-
PeeterssoN
őstag
Probléma megoldva, driver frissítés kellett!
Thx ! -
PeeterssoN
őstag
válasz Gubek-Einste #18490 üzenetére
Hang megoldva de az internethozzáférést még mindig nem tudom!
-
Topikgazda
válasz PeeterssoN #18489 üzenetére
Keres rá a neten, ott mindig a legfrissebb van fent,
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
PeeterssoN
őstag
válasz PeeterssoN #18488 üzenetére
Anélkül nem lehet megoldani?
-
PeeterssoN
őstag
válasz Claude Leon #18487 üzenetére
Afrancba telepítőlemezt nem kaptam hozzá!
-
Claude Leon
senior tag
válasz PeeterssoN #18486 üzenetére
A hozzávaló drivereket felraktad?
-
PeeterssoN
őstag
Üdv Szakik!
Az a gondom hogy valamiért nincs internetelérése a gépemnek.
Bedugom a kábelt (villog is a csatlakozó) mégsincs internetem.
De a laptopon működik.
Valami beállítási gond? Most vettem az alaplapot Gigabyte p35c-ds3r 2.1 Mellesleg ugyanez van a hangnál is.Kösz előre is a segítséget,remélem annyira banális kérdés, hogy hamar választ kapok!
-
krealon
veterán
válasz vigyori78 #18484 üzenetére
Ha a routertol megkapja a halozati beallitast egy eszkoz, akkor onnan az mar mukodik.
Neked annak kell utanajarnod, hogy egyaltalan tudja-e a lejatszo azt a funkciot, amit elvarsz tole.
Az adatlapja szerint DLNA lejatszo, igy lehet, hogy a windows-os megosztassal nem tud mit kezdeni. -
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Lenne egy TP-LINK TL-WR740N Router-em és egy hálózati médialejátszóm Sony SMP-N100
Az asztali pc kábellel van a routerbe a médialejátszó pedig wifin kapcsolódik a routerhez.
A routerben látszik a pc is meg a médialejátszó is.
Olyat szeretnék beállítani,hogy a pc-n egy megosztott mappába vannak a filmek és ezt a médialejátszó lássa és lejátssza.
Win 7 home premium 32-bit miket kell a winbe beállítani esetleg a routerben.
Előre is köszi. -
Beri78
őstag
válasz Gubek-Einste #18482 üzenetére
köszi szépen
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
Topikgazda
válasz Beri78 #18481 üzenetére
Mindenképpen N-es eszközöket szerezzél be és olyanokat melyeknek cserélhető az antennája.
Cisco mellé mehet egy TP-Link 741ND, a túl oldalra meg TP-Link 743ND. Természetesen más gyártót/modellt is választhatsz.
Érdekelődj a Milyen router-t? topicban a több ötletért.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Beri78
őstag
Sziasztok!
Adott 2 családi ház, és az egyikbe t-home internet - 2 megás, ami a szokásos cisco routeren érkezik (wifi is van rajta).
Ezt a Cisco rooter összevan kötve kábelesen egy Sitecom WL-527-es rooter-ral.
Innen veszik a házban a jelet wifin.(1 laptop, 1 okostelefon)
A sitecom rooter beállításoknál AP-Bridge beállítással tovább van lőve a jel, a másik házban található TP-link TL-WR 340G rooterre. Itt veszik a jelet a másik ház eszközei wifin (1 asztali gép, 2 okostelefon)Na most elég gyatra a net, mire a tp-linkről ideér, pedig a jelerőség tökéletes a 2 rooter között is (van nagyobb antenna a rooteren)
A Cisco-n nem tudtam megcsinálni, hogy továbbítsa a jelet a TP-linkre (gondoltam kihagyom a sitecomot), mivel a Cisconak nincs is antenna helye sajnos.Szerintetek ha "hálózat" felújításon gondolkozok, akkor milyen rootert kellene venni. Ügye a Cisco az adott. (A sitecom ~8 éves, a TP-link ~3 éves)
Nem szeretnék túl nagy beruházást, de jó lenne, ha egy stabil hálózatot lehetne felállítani.Nagyon várom a véleményeket, javaslatokat.
Köszi
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
redXIII
senior tag
Sziasztok.
Lenne 1 láma kérdésem.Hogyan tudnám megnézni mi a router ip cime?Szeretnék belépni a beállitásokba,de a 0.1-es ip cimen nem talál semmit.Elszámoltam a végtelenig. Kétszer.
-
Magnat
veterán
válasz TI1986 #18474 üzenetére
Ha pesti vagy, akkor az Ipont, amire a link is mutat, tudom ajánlani, de Árgépen találsz más helyeket is. Az az Ap amit most használsz, tuti h csak szimpla AP? Csak azért kérdezem, mert nem nagyon volt olyan időszak amikor az AP-k olcsóbbak lettek volna a routereknél (vagy max minimálisan), így a legtöbben Ap-nak is routert használnak.
-
Magnat
veterán
válasz TI1986 #18471 üzenetére
A lakásba bejövő kábelt a router wan portjára kötöd, a gépeidet meg a 4 lan porta ... így egy teljesen leszeparált belső hálód lesz. Wifis eszközöd nincsen? Azok most hova csatlakoznak?
Mennyit akarsz a routerre költeni, az a kérdés. Ha belefér, jó választás pl egy TpLink 1043ND, gigabites portjai vannak, én egyszer egy atom procis gépről (aminek a hálókezelése nem a leggyorsabb) cat5 kábelekkel (amik nem is gigabitre vannak méretezve) vmi 400 Mbitet mértem átlagban két gép között, igaz ezek nagy fileok voltak...̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
TI1986
csendes tag
Sziasztok,
Nem igazán vagyok jártas hálózati dolgokban, ezért a segítségeteket szeretném kérni.
Egy olyan házban lakom, ahol osztott az internet a lakások között és szeretnék magamnak létrehozni saját elkülönített beslő hálózatot, úgy hogy továbbra is tudjak az internetre csatlakozni. A fő problémám, hogy nagy mennyiségű adatok másolódnak a gépek között nagyon gyakran és szeretném kikerülni, hogy a routeren és a teljes hálózaton végigmenjenek az adatok, mert nagyon lassú kisebb fájlokat 5-6mb, nagyobbakat max 10mb-tal másol.A hálózatban található egy Netgear VMDG280 router, majd ezt követően két tplink 100mb-s switch(nem menedzselhetőek). A második csatlakoznak a gépeim. A hálózatban minden eszköz 100mbs.
Kérdésem az lenne, hogy milyen eszközzel, módon tudnám saját ki belső hálózatot létrehozni magamnak. Esetleg menedzselhető switch kell hozzá, vagy megy egy másik routerrel is?
Segítségeteket előre is köszönöm,
István -
-
artiny
őstag
válasz atos19881101 #18463 üzenetére
igen be.de az amit megadok jelszo,nev nem fogadja el.
-
artiny
őstag
Miert nem jon be a router beallitasom (Dlink DI-524)?
IP cím:192.168.0.1
Felhasználónév:admin
jelszó:
DI-524
igy is probaltam mar ...de nem jo
-
Magnat
veterán
válasz DonCosta #18460 üzenetére
Nekem is 1043ND van és DD-wrt van rajta, bár ezt a megosztást éppen nem ezen csináltam. Linuxhoz nem kell értened, ez nem Openwrt, ahol külön kell modulokat installálgatni, feltolod a DD-wrt-t és webfelületen buherálgatod, tudnod sem kell róla, h linux alapú. A sebesség azoknál a klienseknél feleződni akik a másodlagos routerre jelentkeztek fel, mivel amit a kliens mond neki, azt továbbítania kell a másik routernek.
Olyat nem csináltam még, h a második router külön subnet legyen, de sztem meg lehet csinálni (itt egy csomó tutorial). Az egyszerűbb módszer sztem az, ha a második router wifin a wan portján keresztül csatlakozik az elsődlegeshez, de ha ez nem műxik, akkor azt meg tudod csinálni, h az elsődlegesre is DD-Wrt-t teszel és azon definiálsz egy virtuális SSID-t (ez nekem is így van, bár én nem emiatt csináltam hanem azért, h ha jön hozzám vki aki használná a netet akkor a másodlagos SSID kódját adom meg, amit bármikor meg tudok változtatni úgy, h az én meglévő eszközeimen nem kell a kulcsot cserélni - mivelhogy azok a másik SSID-et használják ... tudom paranoid vagyok ) A virtuális SSID-t meg lehet teljesen izolálni az elsődlegestől, megteheted pl, h csak a webforgalmat engeded át rajta v szabályok szerint tűzfalazod (bár ilyet nem csináltam még) Így ha a másodlagos routerben ehhez a SSID-hez kapcsolódsz hozzá, az egész onnan jövő forgalom is el lesz szeparálva.A gyári firmet viszont ettől függetlenül is érdemes cserélni, már DD-wrt alatt is sokkal okosabb lesz a router (Openwrt-ről nem is beszélve)
[ Szerkesztve ]
-
DonCosta
tag
válasz Magnat #18459 üzenetére
Szia!
Kösz a gyors választ. Tehát elvileg működhet az is, hogy külön alhálózatot képeznek és pl ha egyik hálózatban megosztok valamit, akkor azt automatikusan nem látja a másik hálózatban levő gép?
Sebesség feleződésről hallottam, csak nem teljesen világos, hogy mindkét eszközre vonatkozik vagy csak egyikre? Azaz ha az 1. routerre csatlakozik wifin valaki annak is feleződik a sebessége illetve a 2.routerre akár kábellel akár wifin akkor is? (feltételezem, hogy mindhárom állítás igaz)
A wr1043nd routeremre lehetne DD-WRT firmware-t tenni, de a linuxhoz nem nagyon értek. Ha gyári firmmel megoldható, maradnék annál, ha nem akkor valami olyan firmet tennék fel aminek van grafikus felülete (nem tudom a DD-WRT milyen), mert a parancssoros dolog nem fog menni.
-
Magnat
veterán
válasz DonCosta #18458 üzenetére
Szia,
ha vmelyik routerre van DD-WRT firmware, akkor úgyis meg tudod csinálni, h a másik nem is tud WDS-t. Én csináltam már ilyet, a másodlagos routeren be van állítva az elsődleges wifije és egy másik is amin fel tudsz rá jelentkezni. A sebessége viszont feleződik, mert egyszerre két irányba kell pofázzon.
-
DonCosta
tag
válasz krealon #18452 üzenetére
Szia!
Amit a linken leírtál az jól hangzik, ha a két router között kábel van. Megoldható-e mindez úgy hogy ha wifin kapcsolom össze a két routert (mindkettő TP-Link, különböző típusok, de mindkettő tudja a WDS-t)?
Fontos lenne, hogy a két router külön-külön "alhálózatot" alkosson és külön lehessen jelszavazni, akár különböző titkosítással.Köszönöm előre is!
Üdv: DonCosta
-
Tauren45
aktív tag
válasz krealon #18452 üzenetére
Köszi, ezzel sikerült, azt is sikerült megtudnunk, hogy ez a thomson modem egy rakás gané, az antennái mind2 a kettő kontaktos, ezt nem tudom hogyan lehetne bebizonyítani a boltjukban. . . Na mind1 a Netgearrel valamivel gyorsabban megy.
Köszi még 1x mindenkinek, szép estét.
AxBattler: Ha van rá lehetőség, akkor rendeld kapásból a gyártótól, akkor nem eshetsz ilyen garanciális bakikba. Amúgy elég gáz. .
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
-
félisten
Üdv!
Valahol azt olvastam, hogy a NetGear élettartam garanciát ad a termékeire az első tulajnak. Ezzel szemben itt az áll, hogy "Warranty: Localized to country of sale", a webshopokban meg max. 2 évet írnak a termékeikre.
Akkor most hol itt az igazság, tudja valaki?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
krealon
veterán
-
Tauren45
aktív tag
-
Cxgrav
senior tag
válasz Tauren45 #18447 üzenetére
Csak az a baj, hogy az a sárga aljzat a WAN lába a routerednek.
Feltételezem, hogy 1 subnetben vannak, mind2 router DHCPzni akar, ezért nem is fog menni.
Ha mindenképp a WAN portba akarod dugni, akkor másik subnetbe kell konfigolnod a modem-routeredtől és akkor engedheted nekik a DHCP-t.Ellenkező esetben, ahogy az előttem szóló kolléga is mondta, hogy akkor a modem-routered DHCP-zen, 1 subnetben legyenek, és NE a sárga lábba dugd a patch kábelt a Te routereden és DHCP off legyen rajta.
(#18449) Tauren45
Az nem baj, hogy nincs rajta WAN port.
Mert coaxon jön be.
Ezért mondtam, hogy LAN-LAN kötést kell csinálni.
Te pedig egy LAN-WAN kötést csináltál, csak ahhoz rosszul van configolva a routered.
Magyarul a Netgear routereden hagyd üresen a WAN portot. Az Neked nem kell, ha csak nem másik subnetben akarod használni, mint a kapott modem-routert.[ Szerkesztve ]
Picture me Rollin' by 2pac
-
Tauren45
aktív tag
válasz atos19881101 #18448 üzenetére
De a THomson-on amit kaptam nincs wan port. Ott a kép, azon csak LAN port van. WAN port csak a Netgearen van.
-
atos19881101
senior tag
válasz Tauren45 #18447 üzenetére
Mit nem értesz? Két routert szeretnél összekötni. Ez csak akkor fog működni, ha a második routeren kikapcsolod a DHCP szervert, és az első modemmel a LAN porton keresztül kötöd össze, nem pedig a WAN porton. Ha támogatja az eszköz a bridge módot, akkor működni fog.
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
Tauren45
aktív tag
válasz atos19881101 #18444 üzenetére
Nem értelek. Van egy Modem-Wlanrouterem ez az amit kaptam a UPC-től Thomson 870 TWG és ezt szeretném rákötni egy Netgear WNDR3700-ra.
Cxgrav: Pontosan így csináltam, szóval a Modem-Router lan port 1-ből a Netgear-router sárga portjába dugtam, de nem jön létre kapcsolat a két eszköz között.
Az a célom, hogy a Thomson Modem/Wlanrouter-t kábellel össze kössem a Netgear Routerrel és a Router ossza szét a netet az antennáin át mert neki erősebbek az antennái mint a Thomson Modem/Wlanrouternek, és ezt nem tudom megvalósítani.
-
Cxgrav
senior tag
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
Ezen a napon álltunk át a UPC "Fiber Power"-ről "Fiber Power Ultra"-ra. Kábelen nagyon szépen megjön a 10MB/sec-es net ki is lehet használni a max értéket amit megadott a szolgáltató, ezzel nincs is probléma. A probléma ott kezdődik, hogy egy wlan modemet kaptunk tipusra: "Thomson TWG 870". Ügye ezen a Modemen nincsen külön álló, LAN csatlakozó kimenet. A sárga bemenetre gondolok. Netgear WNDR3700 WlanModem:TWG 870
Na most a fő kérdésem, az lenne, hogy hogyan kötöm össze a két eszközt egymással? Mert a WLAN modem WLAN sebessége 1/10-e a teljes sebességnek ami elérhető. Egyenlőre én nem találtam megoldást az összekötésre, mert akárhogyan is állítgatom nem akar sugározni a Netgear modem.
Remélem ti értitek mire gondolok, és talán a problémát is tudjátok.
Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Adott 3 db laptop, amik egy routerhez kapcsolódnak, papíron lenne fájlmegosztás is a gépek között (W7 -> Otthoni csoport).
Eddig egy Linksys WRT54G (fw 7.0.0.1) router volt, az SSID-nek ADSL nevet adtam meg. A 3 db gépen a megosztani kívánt mappák kaptak jogot, Otthoni csoport olvashatja. Remekül működött.
Azóta történt egy router csere: TP-Link TL-WR741ND-re. Nem változtattam semmit, csak a 2 routert a kábeleivel együtt (táp, UTP) megcseréltem, beírtam a szolgáltatótól kapott felh.név+jelszó párost, + bizt. beállításokat beállítottam. SSID is ugyanaz maradt.
Innen kezdődtek a gondok:
1. Mindhárom laptop ADSL2 néven érzékelte a "Hálózatot", Otthoni hálózatként, pedig a kapcsolat neve ADSL volt. A Hálózati és megosztási központban nem látok sehol ADSL néven Hálózatot. Ezeket hol tárolja a W7? Valahol biztos őrzi, gondolom az előző routeres kapcsolatot érzékelte ADSL1, a mostanit pedig ADSL2-ként.
2. Az egyik laptoppal nem tudok kilépni az Otthoni csoportból. Hibaüzenetben is csak ennyi áll, semmi megoldás. Begyűjtöttem valami trójait, vagy vírust?Azóta kapott a router fw frissítést, ahogy a gyártó kérte (Notes rész, piros betűvel). Újból beállítottam mindent. Most a 3 gép nem is látja egymást, és az egyik kivételével amiből nem is tudok az előző Otthoni csoportból kilépni, a másik kettő sem tud kapcsolódni Otthoni csoporthoz (A-nál létrehozom, B nem is látja, B-nél létrehozom, A nem is látja, C az ami ki sem tud lépni).
Amit szeretnék megoldani:
A, Mindhárom gép kapjon Statikus IP címet
B, Mindhárom gép kapcsolódjon egy Hálózathoz (nem muszáj Otthoni csoportnak lennie), és lássák a megosztott tartalmakat.
C, az ADSL2 helyett ADSL nevet a tálcán:Egy új probléma, a többitől független:
D, 15 MBit/s amiért fizetek, mégis a letöltés sebessége sokszor épphogy 1 (egy) MBit/s.
Akkor van főleg gond, ha ez az 1 MBit, a 3 db gép között kerül elosztásra.
Hogy lehet megoldani, a 15 MBit fel/kihasználását?Várom a javaslatokat (de nagyon )!
-
törölt tag
válasz atos19881101 #18433 üzenetére
Mert az ilyen adatokkal rendelkező kábel vált be a legjobban arra, amire kellene
-
janos666
nagyúr
válasz janos666 #18438 üzenetére
Talán érthetőbben megfogalmazva:
Az itthoni gépemen akarok indítani egy webserver-t, ami egy egyszerű, akár komolyabb mobiltelefonos böngészőből is elérhető és kellően sűrű mintavételezéssel/frissítéssel dolgozik (~15-30fps kéne a lag miatt).
Bár lehetne ez egy videó stream is, olyan felbontással és formátumban, amire egy telefon is rá tud kattanni, a lényeg, hogy a PC monitor aktuális képét közvetítse minimális késéssel, és helyi hálózaton belül is közvetlenül elérhető legyen egy IP címről (a wifi routerhez csatlakozó PC és mobil közé ne ékelődjön be az internet).
És alkalmankénti kis lag nem gond, annyira értelmes a software, hogy felismeri, mikor félremér (besaccolja hogy mi lehetséges egy nézhető monitoron, és eldobja azt, ami nem tűnik annak).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz velizare #18437 üzenetére
Nem jó, ez épp egy Symbian telefon (és platformfüggetlen megoldást keresek).
A probléma, amin ötletelek az, hogy kimérhessem a mobiltelefon kijelzőket is úgy, mint ahogy az asztali PC és laptopmonitorokat szokás kalibráláshoz és profilozáshoz. Ehhez csak annyi kell, hogy egy kellően nagy (nem is feltétlenül fullscreen), RGB színkódokkal megadott homogén pacát jelenítsen meg a kijelző (de több ilyen színt is ki kell mérni és minél több, annál jobb...).
Első ötletként összeraktam pár képet PhotoShopban és kézzel lapoztam a telefonon, miközben manuális módban mértem pontról pontra. De Így nehéz kellő számú mérést végezni és már minimálisan kevéssel (mondjuk 10-20 közti számban) is nyögvenyelős.
PC-n ez rég automatizálva van, egy program kirajzoltatja a pacát (az előre összeállított RGB kódlistából), kiolvassa az adatokat a műszerből és továbblép a következőre (ha gyorsan mér a műszer, akkor pörög rendesen, több 1000 mintát lehet venni 10-20 perceken belül).
Így egyik megoldás írni egy programot mindenféle mobilplatformra, ami USB-n vagy Bluetooth-on fogad RGB színkódokat és ilyenre színezi a kijelzőt (és PC-re is kell egy progi, ami kiküldi a parancsokat - az profilozó programban már van olyan mód, ami infót szolgáltat ehhez, de tovább még senki sem jutott vagy nem publikálta a software-eit..). A másik, hogy minimális késéssel (mondjuk max 0.2sec, de amit próbáltam web interfész, az inkább 0.5-1sec volt) megjelenítjük valahogy a PC monitor képét a telefonon -> amire már eleve léteznek megoldások, csak valahogy a lagot kéne kezelni. -> Mondjuk úgy, hogy nem megy körbe az adat a földgolyón, csak local webserveren.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
teamviewer? ez inkább remote desktop control alkalmazás, van androidos és ioses portja is.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
janos666
nagyúr
Kicsit off, de keresővel nem találtam jobb topicot.
Tudna valaki ajánlani egy képernyőmegosztó programot, ami webserverként üzemel és böngészőből is nézhető az eredeti képernyő, de helyi hálózaton belül működik?
Konkrétan a Windows asztalt, vagy egy tetszőleges részét akarom nézni a telefonomon (csak átmenetileg egy rövid ideig, speciális feladat elvégzésének erejéig) Opera Mobile böngészőből.
Találtam is ilyen szolgáltatást, ami a PC-n Java, és gyönyörűen vitte a telefon is, viszont túl nagy volt a lag, mire keresztülment a központi szerveren (mert web-en keresztül látta a telefon). Nekem viszont alacsony, minimális lag-ra lenne szükségem, szóval ki kéne iktatni a képből azt, hogy oda-vissza körbeutazza az adat a földgolyót, inkább LAN-on menjen minden, helybe kéne a webszerver, amit a mobiltelefon böngészője láthat IP alapján.
Tippek?
-
Cxgrav
senior tag
válasz tajcsi #18426 üzenetére
A rendszer (csak az én véleményem szerint) rosszul van beállítva.
A wifis routereket azért nem éred el, mert más subnetben vannak, mint amibe Te vagy.
Azt mondod, hogy Te az ADSL router subnetébe vagy, ami 192.168.1.1, ebből a 192.168.x.x-et nem is fogod elérni alapesetben.Én a helyedben a következőt tenném:
1: Mind a 3 router egy subnetbe való csoportosítása (192.168.1.1, 192.168.1.2, 192.168.1.3)
2: ADSL Router DHCP-zik (ebbe jöjjön a net)
3: Az ADSL Router LAN lábait a másik 2 router LAN lábába dugni.
4: Szabadon configolni a wifiket
5: Működik a rendszer, mindenki minden kezelőfelületet elér ha akar, a gépek látják egymást, file megosztás megvalósul, stb.(#18434) Vityaa
Nincs mit
(#18427) Tekmen
Neked WDS-re / AP/Bridge-es routerekre van szükséged, hogy a routerek vezeték nélkül kapcslódjanak egymáshoz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki olyanban segíteni, hogy hol lehet kapni olyan CAT6 kábelt, ami az alábbi tulajdonságokkal bír (ez van ráírva):
U/UTP CAT6 450 MHZ 4P X 0,58 mm2X25 m kellene belőle egyben csatlakozók nélkül. Kerestem az interneten, de nem nagyon találtam magyar oldalon.
-
atos19881101
senior tag
válasz atos19881101 #18429 üzenetére
Kereső szó: WDS, bridge mód, AP client ...
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
Tekmen
aktív tag
válasz atos19881101 #18429 üzenetére
visszaolvastam, 1-2 oldalt, de nemtaláltam semmit.. tudnád linkelni kérlek?
Tekmen
-
-
Tekmen
aktív tag
Üdv emberek!
Lenne egy olyan problémám, hogy 2 routert szeretnék egymás után "kötni", azaz annyi lenne, hogy van egy alap routerem, amibe érkezik a net WAN kábelen, majd megy ki belőle WiFi-n, és LAN-on 2 gépbe. Ehhez a routerhez szeretnék hozzákapcsolni egy másik routert veeték nélkül úgy, hogy ahhoz a másik routerhez is lehessen csatlakozni WiFi-n és LAN-on is egyaránt.
Van e erre lehetőség, és ha van, akkor hogy lehet megoldani?
Válaszokat köszi előre is!
(a két router egy Linksys WRT54G, és egy Linksys BEFW11S4)
Tekmen
-
tajcsi
őstag
válasz Cxgrav #18419 üzenetére
Na most ugy néz ki (kop-kop-kop) hogy a rendszer funkcionál. Az volt amit gondoltam. Ameddig az én gépem, amely direkt volt rákötve az ADSL modemre nem volt bekapcsolva, a problémás WIFI hálózat dolgozott. Viszont amikor bekapcsoltama gépem, akkor jött ugye a MAC cim ütközés és nem dolgozott a problémás WIFI hálózat. Egyszerűen nyomtam egy restore factory adress gombot és most dolgozik. Azt viszont, hogy miért bomlott meg a rendszer még most sem tudom, hiszen dolgozott minden..
Kicsit problémás amugy a routerek beállítgatása, mivel az ADSL routeren keresztül ha beütöm a WIFI routerek IP cimét egyszerűen nem elérhetőek. Tehát ugye alapból egy TP link cuccnak a cime 192.168.1.1 - ez az ADSL router IP cime, az egyik WIFI routeré 192.168.3.1 a másiké pedig 192.168.2.1 és nem tudom őket elérni ha a browserbe benyomom ezeket a cimeket (csak az ADSL modem menüje jön le).
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
Tomcy7
tag
Sziasztok!
Segítsetek a megoldásban legyetek szívesek.
A helyzet, hogy DSL-em van, 15mb, de a szar kábelezettség miatt a modemem vissza van állítva 8mb-re.
A kábelezést újra akarom csinálni ami nem gond.A gond, hogy ahol bejön a házba a net(emeletes ház) lent a halban van és ott van most a szűrő mert ott van lent a telefon a modem meg fent a szobába ahova kb 15m(+-1m)-es vezeték megy a modemig, majd a modem után van közvetlenül a routher.
A kérdés, hogy hogyan tudnám megcsinálni a legkisebb jelveszteséggel/sebesség csökkenéssel a dolgot.
A távolságon nem tudok csökkenteni.
Egy cégnél dolgozó infós azt ajánlotta hogy csináltassak úgy kábelt a modem meg a szűrő közé hogy UTP kábelből és a 2db kék vezeték legyen bekötve és telócsati rá, mert állítólag a kék kábelek a legjobban sodortak minden kábelben. Ez is megoldható dolog.Kérdés, hogy milyen legyen a kivitelezés:
1. A lenti szűrő után csináltassak a fent említett utp kábelből telefonkábelt és vigyem fel a modemig és maradjon minden így ahogy most van csak új kábelekkel?
2. A szűrő után rakjam közvetlenül a modemet majd a modem és a routher közé tegyem a 15m sima utp kábelt?
3. Vigyem le a modemet is és a routhet is és a routher és a gép közé tegyem a 15m kábelt?
4. Marhára mindegy mert ez nem akkora távolság ami bármit is befolyásolna?
Van wifi a routheren de az nekem a fenti gépen nem jó mert szimversenyzek és a lag miatt kell a közvetlen kapcsolat, plusz az a lényeg hogy atomstabil legyen a net.
Kicsit hosszúra nyúlt bocsi, remélem tud valaki segíteni eldönteni melyik legyen a helyes megoldás.
Köszi!
-
legenda
válasz hunace #18423 üzenetére
visszafogni a letöltést (ha torrent vagy letöltésvezérlős), vagy beruházol egy erősebb routerbe, 5 - 6 e ft között már jobbakat lehet venni (tp-link tl-wr741nd, tl-wr740n, tl-wr743nd), amik jobban bírják a húzósabb letöltést is!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz hunace #18421 üzenetére
szia,
több sikerrel járhatsz a router_gondok témában, de elsőre azt mondom, hogy a router hadrveresen elég harmatos az 50 megabit/sec sebességű net alá, a procija amúgy sem túlzottan bírja a komoly terhelést - még alacsonyabb sebesség alatt sem -, ezért dobja el húzósabb letöltés alatt a másik kapcsolatot!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
hunace
tag
Sziasztok,
egy UPC internetet osztanék edimax wifi routerrel, asztali kábelesen egy laptop pedig wifi-vel kapcsolódik a netre.
A hibajelenség az hogyha a wifi-n keresztül masszívabb letöltés megy (pl. elkezdek leszedni egy ubuntu linux ISO-t és eközben az asztalin is megy a net (mondjuk stream nézés) akkor az asztali gépen megszakad a kapcsolat és nem érem el a router kezelőfelületét sem.
A laptopon amely wifi-n van ott nincs probléma megy tovább a letöltés és elérem a router-t is.A net UPC 50/5 -es, DHCP-vel osztva, 2.4 Ghz és G-s , ahogy a laptop is, WPA -pre shared.
Router : Edimax BR-6204WgKellene valami ötlet mert én már a Tresholdokat kezdtem el állítgani
-
Cxgrav
senior tag
válasz Vityaa #18413 üzenetére
Ha van távoli asztali elérésed, akkor nagyon egyszerű a dolog.
Otthonról mikor csatlakozol a serverre, akkor a mielőtt a csatlakozásra nyomsz, alul van egy Beállítások gomb.Több beállítás jön elő, majd a Helyi erőforrások fülre kattolsz.
Ott kiválasztod, hogy melyik particíód "csatolódjon" fel a serverre.
Mikor felkapcsolódtál, akkor a server sajátgépében megjelenik a Te vinyód is, amit tallózhatsz. Így könnyedén tudsz adatokat mozgatni fel/le.Picture me Rollin' by 2pac
-
Cxgrav
senior tag
válasz tajcsi #18415 üzenetére
Ugyan abban a subnetben vannak?
Melyik DHCP-zik? - amelyikbe a WAN van dugva?Sajnos ez így tényleg kevés infó.
Semmit nem tudunk meg arról, hogy a 3 router miképpen van bekötve.Még annyit, hogy a titkosításokat próba képpen próbáltad kikapcsolni, hogy úgy feltudsz-e csatlakozni rájuk?
[ Szerkesztve ]
-
tajcsi
őstag
válasz atos19881101 #18416 üzenetére
Mindkét router ugyanugy van beállítva. Sőtt az az érdekes, hogy az amelyik most nem sugároz az is dolgozott. Egy ismerősöm azt mondta, hogy bemásolta a routerba valahova az én PCm MAC cimét, s igy most néha tud sugáározni az a router is, viszont, amikor pl mobilról akarom futtatn a speedtestet gyakran kiirja h network connection error - elkezdi a sebességmérést de sokszor hibát jelez...
-
tajcsi
őstag
Adott egy ADSL2 router és kettő TP Link 543G router. Az egyik routeren megy a WLAN, a másikon nem, sőtt, az ADSL modemen sem megy a WLAN. A mobil/laptop látja mindhárom wirelss hálózatot, ezek közül viszont csak egyre tud rácsatlakozni. Na most mivan?
-
Vityaa
tag
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. Van itthon egy gépem és van az irodában egy gépem ami egy serverhez csatlakozik. Az irodai gépemről szeretnék átmásolni adatokat az itthoni gépemre. Elméletileg a serverrel kell megosztanom az itthoni gépem egyik particiojat, de nem igazán tudom hogyan kell. Természetesen a benti serverhez és a gépemhez is van távoli asztali kapcsolatom. Mind 2 gépen win7 van.
Köszi
Vitya
-
törölt tag
Ó emberek, hálám örökké üldözni fog titeket.
Van net már mindenütt, köszi mégegyszer! -
törölt tag
Köszi nektek, ez is nagy segítség.
Fali aljzatban vannak a csatlakozók, de hogy az honnan jön, nem tudni, most volt felújítva az épület, van egy terem, ami el van zárva előlünk(a polgármesternnéni őrzi ott a tikait, szerintem ott lehet egy router még)
A routereket a fali aljzatból a wan-ban dugtam.
Akkor megpróbálom ezt a dhcp letiltós dolgot, remélem jó lesz.
KösziJa, ha a sima fali aljzatból kötöm a gépet össze, azon van net. Két gépet rákötök a két aljaztra, van rajtuk net.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz #92415744 #18403 üzenetére
Nehéz lesz úgy, hogy nem tudod mi van a kábel másik végén.Ha ott is router van, akkor felesleges még 2 router, elég egy switch is. Ezen 5 port van.Amúgy a 2 kábel amire most a 2 router van kötve, az egy faliajzatban van? De ahogy leírod úgynézem nem, próbáld meg kikapcsolni a dhcp-t a routerben, és a kábelt az egyik lan portjába dugd ne a wanba, ilyenkor switch lesz belőle, és amit nem tudsz routert ha van az ad a gépeknek ipt.
-
Magnat
veterán
válasz #92415744 #18403 üzenetére
Szia,
arról semmit sem tudni, h a két végpont pontosan miből jön ki, van-e rajta vmi port policy, dhcp, bármi? A routereket lan vagy wan porton tetted a fali csatikra? Ha csak egy gépet akasztasz rá router nélkül, az kap ip-t, van rajta net?
Ha úgy van ahogy mondtad és egy soho routerből jön a két végpont és a gépek mind vezetékes, tehát nem wifis eszközök, akkor elég lett volna 2 db 2 ezer forintos switch is, amik kvázi elosztóként működnek. A routerekkel is meg tudod oldani persze, dhcp kikapcs mind a kettőn, aztán bedugod a lan portokba a gépeket meg a végpontot és elvileg műxik is. Ezen túl erősen javallott a routereknek a meglévő ip tartományba illő ip címet osztani, h tudd őket adminisztrálni, plusz a wifit lekódolni vagy kikapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv Urak,
Lenne egy kérdésem, amit már feltennem is nehéz, lévén nem annyira kenem vágom a témát. Azért valamennyire megy, egy otthoni hálózatot még beállítok, de ezt...
Szóval adott egy művelődési ház, ahol van 5 darab számítógép, ezeken kellene, hogy menjen az internet. Na most a falban van 2 darab hálózati csatlakozó, amin van internet(gondolom ezek is egy routerre vannak kötve, de hogy az hol van, lövésem nincs)
Most 5 gépet 2 csatlakozóra szétosztani nehéz lenne...
Ezt valakik úgy akarták megoldani, hogy szereztek két darab routert, név szerint TP-LINK TL-R402M.
Rá is lett akasztva a falból kijövő két csatlakozóra, egyikre az egyik, másikra a másik router, egyik routerre 3 gép, másikra 2 gép. (a routeren 4 lan van csak)
Valahol néztem, hogy úgy kellene ezeket összekötni, hogy egyik routerből megy a másik routerbe a lanon keresztül a kábel, de nem lehet így megoldani, mert aki bejön a terembe, hanyatt vágódna a zsinórban...szóval evvel a két routerrel kellene megoldani a problémát, ami a következő: Hol az egyik routeren menő gépeken van csak net, hol a másikon. Egyszerre elég ritkán van a kettőn net.
Hogy kellene beállítani őket?
Köszi. -
kahva
tag
Sziasztok, a minap vásároltam egy Xbox-ot.
Nem is volt vele gond egészen addig amíg nem kellet wifi ről ethernet-re váltanom vele (hogy gyorsuljon az adatmásolás).
Ekkor ugyanis nemvolt képes normális IP címet lekérni a routertől (169.254.168.81) a maszkot 255.255.0.0 -ra tette az átjáró pedig 0.0.0.0 -ra.
Próbálgattam manualban is állítgatni de csak annyit tudtam elérni hogy FTP-n keresztül rátudtam csatlakozni (internet még ekkor sem volt az xbox-on) a laptopról de arról is csak úgy hogy a laptop wifi-vel volt csatlakozva a routerhez, ha a laptopot is ethernet -re tettem ismételten nem tudott csatlakozni. Azért lenne fontos hogy mind a 2 gép mennyen ethernet ről mert az 1mbit / s- es wifit átvitel nagyon lassu a nagy tartalmak másolásánál.Valakinek esetleg lenne ötlete ? Már teljesen tanácstalan vagyok.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest