Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel kérdésemet.
Kellene egy kis segítség, mert valami nem oké a hálózattal.Van egy szervernek kinevezett gép, amin win7 ultimate 64bit fut. Ezen vannak a dokumentumaim.
Egy switchel össze van kötve 4 másik géppel. Azok közül 3-on win xp van, egyen pedig win7 enterprise 32bit. + van még egy gép az vezeték nélkül csatlakozik a hálózatra routeren keresztül.A probléma csak a win7enterprise-os géppel van. Sokszor ha meg szeretnék nyitni egy dokumentuot, pl. egy excel fájlt, vagy lemásolni egy képet a szervernek kinevezett gépről, akkor lefagy a szervernek kinevezett gép. Azért érdekes számomra a dolog, mert teljesen a random módon történik ez. Van, hogy hónapokig semmi probléma, aztán egyszercsak használhatatlanná válik, majd másnaptól ismét minden tökéletes. (az xp-s gépekkel semmi probléma, soha nem csináltak ehhez hasonló problémát a szerverrel)
Szerintetek mi lehet a probléma?
-
McSzaby
őstag
válasz FefeeX #21197 üzenetére
Hmmm..Ennek kicsit utánanézek, mert engem is érdekel. SMB vagy NFS képes fájlkezelőt így most én se tudok, de a cégnél nincs linux OS? Azon keresztül megtudnám mondani, hogy miként éred el, de win alól.. hmm.. Hamarosan jelentkezem, de ha sikerül megoldani, akkor írd ide légyszí!
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
FefeeX
veterán
Na senki?
CIFS-t 445-ös belső porton jelzi, ott sem érem el a routert (\\192.168.1.136:445), se SMB képes se NFS képesfájlkezelőt nem találok (legalábbis amit nem kell telepíteni), a hálózatok között nem látja a NAS-om ami otthon van... nem tudom, nem-e a localhost kivétel a probléma a proxynál, de ehhez meg kb megint nem értek -
FefeeX
veterán
válasz McSzaby #21195 üzenetére
Van SSH tunnelem, tehát rajta vagyok az otthoni hálózaton, a routeren keresztül. Tehát a NAS a 192.168.1.136-on bejön, csakhogy FTP-t nem akarok rajt engedélyezni viszont szeretném rajt elérni a cuccaimat
Mac alatt pl szerintem ha beírom a mucommanderbe, hogy SMB:\\192.168.1.136 akkor elérem a cuccaim, viszont a mucommander telepítős, így sajna win alatt itt benn almás
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz FefeeX #21194 üzenetére
Jah, bocs. Kicsit félreolvastam a dolgot, azt hittem a NAS-t akarod elérni ssh-n és úgy áthúzni a dolgokat. Egyébként elvileg nem lehet probléma, legalábbis linuxokon nem probléma, de hogy a routerekre szánt linuxokon gond-e azt meg nem mondom. Az SMB egyébként a samba folyamat egyik része. Ezzel osztod meg a fájlokat a belsőhálón.
-
FefeeX
veterán
válasz McSzaby #21193 üzenetére
nem gond az, hogy közben már putty-on keresztül benn vagyok SSHval a routerben? Csak mert egyelőre ez sokat hallgat de nem mozdul
Ehhez kellene portforwardolnom? meg akkor portot változtatni SSH-hoz, mert ugye a router SSH portját az SSH Tunnelhez használom... vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz FefeeX #21191 üzenetére
Beírod az elérést -> Címe a NASnak, amin van. Ha el tudod érni távolról, akkor tudod mit kell.
- Beírod a felhasználó név és jelszó párost. Beállítod melyik porton van az SSH a NAS-ban, amin ha nem változtattál,.akkor a 22-s és kéééész. Persze, alul állítsd át az SFTP-t SCP-re. De elvileg, ha SFTP-n használod, akkor is működnie kell, mivel az SSH kezeli az SFTP kéréseket, ami ugye egy biztonságos FTP. (Secure File Transfer Protocol)#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
mezis
félisten
-
FefeeX
veterán
Adott egy céges gép --> SSH tunnel az otthoni routerre (mivel itt tiltva van egy csomó minden);
otthon a NAS, amin van egy csomó helyi hálózaton megosztott cucc (Zyxel NSA-320), amin nem nagyon szeretnék FTP-t indítani, mert 1-2 nap elteltével állandóan megpróbálják feltörni, és ilyenkor be van állítva az email jelzés, amitől meg nem lehet aludni
Szóval Tunnelen keresztül van valami lehetőség (telepítés nélkül, mert nincs rendszergazdai jogom) Win7 alól elérni a NAS tartalmait FTP nélkül? -
Veron
addikt
A drivereket leszedtem, feltettem, annyi, mint halottnak a csók.
Nem tudtam megoldani, hogy ugyanott csináljam a tesztet, mint múltkor, de az SMC Lanon másik 3 gép "lóg" hibátlanul, többek között az is csatlakozott már rá, amiről a múltkori screenshot készül.
A jelerősség a Win szerint 5-ből 3, ami minden normális gépnél elég arra, hogy böngéssz, kivéve ennél."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
mezis
félisten
Szerencsésebb lett volna, ha most is a "porpissy" WiFi-nél készítetted volna a screenshot-ot. Vagy a múltkorit ennél az "SMC Lan" -nál. Így ugyanis számomra az "SMC Lan" is gyanús.
-80 dBm-nél ennél többet ne is várj.
Távolítsd el a PC-d WiFi driverét és installáld újra. Természetesen a legfrissebbet. Aztán majd meglátjuk.
(SMC Lan-t szoktad néha pihentetni ? Nem árt néha legalább egy kikapcs/bekapcs.)
mezis
-
Veron
addikt
Tessék itt a beteg laptoppal készített grafikon is. Az "SMC Lan" a saját hálózat, se közel se távol nincs egyetlen más wifi sem.
Most azt csinálta a gép, hogy csatlakozott a wifi hálózathoz -3-as jelerősség volt, de ennek ellenére sem ment ki netre-, majd kb. fél perc múlva le is ugrott róla. Mitől lehet?[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
bacus
őstag
válasz Fantomas80 #21179 üzenetére
engem az érdekelne, hogy a 310es nas-ba ssh-n be tudsz e lépni, a samba configurálható e, stb. Nem vagyok biztos benne, hogy ez igy egy fórumon távirányitással megoldható probléma.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
bacus
őstag
válasz Fantomas80 #21177 üzenetére
picit kevés az info.
Mivel a hálózatodon nincs wins szerver, és a master browser funkcióért is megy a harc, igy nem igen lehet mit csodálkozni. Azt irtad van egy NAS, esetleg annak a samba configjába ha bele lehet nyúlni, akkor lehet javitani a problémán.
-
Fantomas80
tag
Erre valaki vagy ez X akta?
Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy szükségem lenne egy repeater funkcióval ellátott routerre!
Mit tudnátok ajánlani?
Előre is köszi! -
HoReSz1975
őstag
Hi@all,
Szeretnék megosztani egy mappát, úgy hogy az Egreat médialejátszóm lássa, de nem bírok. Bármit is csinálok kér Felhasználónevet és jelszót is, pedig én csak jelszavat állítok be neki
Ehhez kérnék segítséget
-
mezis
félisten
válasz darnics #21167 üzenetére
Igen.
1. Routert csak csak magában bekapcsolod, a kézikönyv 3. oldalán látható lyukon nyomod 10 mp-ig a Reset-et, aztán vársz 1-2 percet, amíg magához tér.
2. PC-det "összedrótozod" a router 4 LAN portja közül az egyikkel.
3. PC-dről bejelentkezel a router menüjébe a kézikönyv 5. oldalán leírtak szerint. Ha nem sikerül, akkor előveszed a szolgáltatóval kötött szerződést, megnézni az internetkapcsolat paramétereit.
Folyt. köv. - visszajelzésed után.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
darnics
aktív tag
üdv! egy tanácsra lenne szükségem.lehet olyat hogy van egy D-link Di 524-es routerem amit összekötni a számitogéppel és az okostelefonom onnan venné az adást mindt wifiként.magyaqrul az okostelefonom wifiként venné az adást a routerböl mert alcatel ot 995-öm van és az elöfizetésben van internetcsomag 500mb de ha lefogy akkor lelassitják valami 32/kbit re és az már használhatatlan és +internetért meg nem adok ki +pénzt ugyhogy legalább otthon tudjam használni wifiként ha esetleg böngészek vagy google play-rol akarok leszedegetni dolgokat ugyhogy ezt a dolgot jó lenne igy megoldani.persze ha megoldható akkor minden infot lépésröl lépésre még azt is milyen hálozati kulcs kell stb mindent mert a routerhez vékkép nem értek.eddig is a gépembe volt az usb meg a laptopba aztán ugy használtam de azt is ugy hogy felraktam a két cd.ide oda aztán ment szernitem még állitani sem állitottam semmit ugyhogy aki engem befogott az simán lopta tölem a netet.kézikönyv van de nem értem.köszi!!!!!!!!a digi szolgáltatonak ujra kell szolnom és átállitani routerre igaz?mert régebben is ugy volt.csak most már nincs meg a leptopom meg az usb része sem mert mindengyik eltört.
-
xigris
őstag
Sziasztok!
ÉrdeklődnékTp-link wr 743ndha jól értelmezem akkor a parental control alatt betudom állítani hogy melyik nap mettől meddig legyen a wifi aktív?
A terv pl :hétfőtől -péntekig 18:00-20:00-ig
szombat vasárnap 12:00-21:00_ig vagy mac címhez rendelni fix ip-t csak úgy lehetne vagy lehet általánosságban?[ Szerkesztve ]
-
jimmy399
senior tag
ó b+... Már átmásoltam 3 kékhalállal a 20 gigát...
Amúgy meg, ha gigabites a hálókártya akkor hadd használjam már abban a sebességben. Most az milyen megoldás, hogy használjam lassabb sebességen? Most ez olyan, hogy van usb 1.1-es portod de van hozzá egy usb 3.0-s pendriveod, és hát bocs, tudom, hogy tudna 6Gbit/s-t de elégedj meg 1Mbittel... Érted...
[ Szerkesztve ]
--- N/A ---
-
mezis
félisten
válasz jimmy399 #21162 üzenetére
Ha jól számolom, akkor 20 GByte = 160 Gbit = 160000 Mbit
A 100 Mbit/sec helyett vegyünk 50 Mbit/sec-et:
160000 / 50 = 3600 sec (kábé)
3600 sec = 60 perc = 1 óra.A jövő hétig még van kb 34óra. Vagyis addig átmásolhatsz kb. 680 GByte-ot.
Azt már számold ki magad, hogy 7 nap alatt mennyit lehet másolni.Jelezd, ha valamit elsaccoltam volna.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy olyan problémám, hogy x64-es Win7 alatt kék képernyővel száll el a gép, mint a győzelmi zászló. A Bug Check kód az 0x0000001E, és a négy paraméter nulla. Tehát nincsennek paraméterei.
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED, a hiba, de csak akkor jön elő, ha hálózatról másolok.A két gép gigabites lannal van összekötve, mind a kettőn win7, scak annyi a különbség, hogy a másik x86-os, és a egyik Intel a másik Realtek NIC. A legfrissebb driverek vannak fennt, és lehet hogy az Avast int be nekem ezzel? Van, mikor átjön a hálón két giga és omlik, van, mikor 10 giga is és akkor nem. Bár, elvileg kipróbálom, hogy az avastot letiltom addig... Csak gondoltam megkérdem, hátha van valakinek érdemi tapasztalat ezzel.
Köszönöm.
--- N/A ---
-
mezis
félisten
Ez a PC viszont tud csatlakozni....
Lássuk majd a nem csatlakozót is.Ha a "porpissy" a saját WiFi-d, akkor a -60 dBm térerő és többiek csekély térereje elegendő a stabil kapcsolathoz. (Én inkább áttenném az 1-esre vagy 11-esre, ha meg mobil telefonra nem kell WiFi, akkor a 13-asra.)
mezis
-
Veron
addikt
OK! Itt egy ábra a környező hálózatokról. Nem azzal a géppel készítettem, amiről szó van, -mert most nincs itt- de ugyanitt csinálja azt az a gép, amit írtam: a 3-as jelerősség ellenére sem tud betölteni egy lapot sem, pedig csatlakozik az AP-hez.
Mit látunk ebből? Én azt, hogy alig van a közelben zavaró hálózat.[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Nem tudom miből szűrted le, hogy fogalmam sincs a Wifiről, ami ugyan nem igaz, de most nem az a lényeg. Annyit kérdeztem, hogy mit tudunk meg a programból. Nem tartok vírustól sem, egyszerűen az érdekel milyen infóval szolgál.
@bugizozi: Igen néztem máshol is. Földrajzilag eltérő helyen, eltérő hálózaton is ezt csinálja az adott gép.
-
mezis
félisten
válasz energy4ever #21145 üzenetére
A TCP/IP tulajdonságoknál a NETBIOS over IP engedélyezve ? (Vagy valami hasonló nevű dolog.)
mezis
-
Fantomas80
tag
Hellosztok!
Ha nem ehhez topikhoz tartozik segítsetek hova írjam!
A hálózatom így épül fel. : Dlink Dir-636L,
ZyXel 310 Nas
Pioneer BDP150
egy hálozati tv
2db win7 es számítógép
Na problémám olyan hogy. A tv remekül látja hálózatot Nass-ról számítógépekről bármit letudok játszani.
De kicsit várni kell amikor hálózatot feltérképezi. A Nass-t van amikor csak kb két perc alatt látja csak meg.
Ez még annyira nem is volna baj, de gondolom valami beállítási gond.
Filmet zenét fényképet bármit tökéletesen lejátszik.
A nagyobb problémám Pionner BDP150 nem látja mi van hálózaton!
Router restart után látja meg a hálózaton lévő dolgokat csak!
De olyankor is előfordul hogy Nass-ról filmnézés közbe egyszer csak kilép a menübe. pl 30 perc után de változó!
És megint nem lát semmi eszközt a hálózaton! Kb. félóráig viszont lejátsza filmet!
Viszont amikor így megszakad a Pioneer youtube- viszont ugyanúgy működik tovább!Van valakinek ötlete mit kéne beállítanom?
Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
McSzaby
őstag
válasz energy4ever #21152 üzenetére
Pff... tényleg kifutottam az ötletekből. Ha mindkét gépet újraindítottad, jól állítottál be mindent, ugyanolyan xp-ről van szó, akkor sörét a fejbe, mert nekem elfogytak az ötleteim.. Nagy Windows-s topikban valaki esetleg erre?
-
McSzaby
őstag
válasz energy4ever #21150 üzenetére
Ejj-Ejj.. Ez akkor mégis csak jogosultság hiba lesz. Mindkét gépen admin/rendszergazda felhasználónak ugyan az a neve?
-
energy4ever
addikt
válasz McSzaby #21149 üzenetére
1.otthoni hálózat létrehozása.
2.munkacsoport név megadása.
3. tovább tovább majd ok és restart.
4. mappa megosztésa mindenki matathat benne verzió.Amúgy a hálózati helyeknél mikor megakarnám jeleníteni a munkacsoportokat hibát dob ki.
" xxxxx(példa) nem érhető el.Lehet nincs joga a hálózati erőforrása használatához. lépjen kapcsolatba kiszolgálóval, rendeszergazdával. bla bla "Belépve mint "rendszergazda" , nincsenek egyéb felhasználó fiókok.
-
McSzaby
őstag
válasz energy4ever #21147 üzenetére
Jah, Hálózati Helyek -> Munkacsoport számítógépeinek megjelenítése? Ott sincs? Ha minden beírtál helyesen, xp-xp kapcsolat és újra is indítottad, akkor mindenképp látnod kéne a két gépet. Ha mindent jól csináltál és nem működik, akkor nem vágom.(most az elérés már más dolog, de látnod kéne) Leírod lépésről-lépésre mit csináltál? Hátha ott van valahol a hiba. Esetleg nem fut valamelyik gépen szoftveres tűzfal?
-
bacus
őstag
-
McSzaby
őstag
válasz energy4ever #21145 üzenetére
Intraneten nem, mert ott nem blokkolnak ezek a routerek/ISR-k. Ezért ellenőriztük a két gép közti kapcsolatot. Próbáltál már egy mappát megosztani és utána mi történik? Egyébként hol nem látod őket, szal hol keresed a másik gépet? (Egy ellenőrző kérdés )
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz energy4ever #21143 üzenetére
mezis belinkelte azt, amit előzőleg írtam, azt is próbáld meg. Újraindítás volt ugye miután beírtad a munkacsoportot a gépen? Ez fontos. A megfelelő munkacsoport névre figyelj oda és a gépnevekben se szerepeljen semmi speckó karakter. Angol ABC kisbetűi. Példa: János-Számítógépe! - Na ezt felejtsük el, akkor így: janos-szamitogepe, vagy JANOS-SZAMITOGEPE. Ezekre figyeljünk oda. Illetve a fájlmegosztást is kapcsold be mindkét gépen.
-
mezis
félisten
-
McSzaby
őstag
válasz energy4ever #21140 üzenetére
Pingeld meg a két gépet.
Nyiss egy commandert (futtatás menü->cmd), majd írd be a következő parancsot: ping "és a másik gép ip címe"
Példa: ping 192.168.1.101 - ha kapsz visszajelzést, tehát nincs elveszett csomag, akkor mehetünk tovább.
-
energy4ever
addikt
Lehet, hogy rossz helyen járok de ezt a topicot találtam a legmegfelelőbbnek a kérdésem feltevésére.xp pro esetén, linksys routerrt használva 2 számítógépet kötnél hálózatba.
A munkacsoport mind2 gépen azonos, de a megosztott mappákat még sem lehet hálózatban látni.
Mi lehet a gond? Munkahelyemen ugyan így van beállítva és minden gép látja a megosztott anyagokat (Tp-link router)a választ előre is kösz.
-
bacus
őstag
válasz murcicomp #21138 üzenetére
Melyik programot használjátok most wifi hotspotnak?
Az a megoldás a jó a szgép kávi úgy viselkedik mint egy router. A gép cimforditást kell csináljon, azaz a rá csatlakozó eszköz más ip cim tartomány legyen mint helyi hálózat.
-
murcicomp
csendes tag
Helló
Nem pont idevágó téma de nem igazán találtam a nekem megfelelőt, ezért azt is szívesen veszem ha valaki javasol ilyen topicot. Az internet megosztás és a hálózat témakörében kérdeznék, de nem otthoni hanem vállalati a környezet, de nem rendszergazda hanem felhasználói oldalról.
Szóval egy nagy multinál dolgozom ahol Active Directoryn keresztül lehet csatlakozni a hálózathoz, még pedig MAC address alapon. Sokunknak van okos telefonja és wifi hotspotja a céges laptopon (3G nem igazán alternatíva, mert pénzbe kerül, de főleg hogy nincs illetve nagyrészt EDGE van csak).
A vendégek részére fenntartott wifi hálózat se megoldás, mert ott viszont csak MS termékek jutnak ki a hálóra (Se Macintosh, se Linux, se Android).
Ezért egy olyan progi kellene amelyik a wifi hotspotról érkező kéréseket elrejti és kiküldi mintha a gépeinkről indult volna. Na erre várnék ötleteket (Freeproxy igért ilyesmit, de az összes letöltött zip file-t sérültnek mondja az összes tömörítőm, ha esetleg ez van meg valakinek hibátlanul az is érdekel, esetleg ha tudja valaki hogyan lehet a WinGate-et rávenni hogy tudja ezt is...).Köszi és üdv!
...Atyám és mit tudnál csinálni egy oldalbordából?
-
mezis
félisten
Én máris sokat megtudtam. Éspedig azt, hogy fogalmad sincs a 2.4 GHz-es frekvencia környéki elektromágneses hullámokról, a WiFi működéséről.
Vírustól nem kell tartanod, évek óta szinte csak ezt a szoftvert ajánlgatjuk itt a fórumon és még senki nem panaszkodott. Viszont többeknek elméje megvilágosodott már általa.
mezis
-
McSzaby
őstag
válasz perempe #21124 üzenetére
Az otthoni csoportot nem tudod összehozni xp-vel Csak a megfelelő jogosultságok és jelszavak beállításával tudsz összehozni egy ilyet. Esetleg ha olyanra kell a megosztó gép, akkor mehet rá egy win szerver azon pedig egy tartomány kiszolgáló. Így lehetne biztonságosabbá tenni.
-
s3toraph
senior tag
1. Meg is köszöntem, többször is. Nem elég?
2. Lehet. Akkor mi van? Te sem így születtél. Érdekes, mások ezen nem akadnak fent.
3. Képzeld, nem. Bolhából csinálsz elefántot a példáddal.
4. Én nem így beszéltem veled, nem sértegettelek, burkoltan sem, szóval vegyél vissza légy szíves!
5. Ja, persze. Te sem gondoltad, hogy szó nélkül hagyom.Lehet hogy értesz a témához, és segítő célzatúak a válaszaid, de nem kéne sértegetéseket hozzátűzni! Ez utóbbi csak arra jó, hogy veszekedéseket generálj. Ha ezt szeretnéd, privátban megtalálsz.
Részemről OFF vége.Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
katana588
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a következő problémához. Van egy otthoni hálózatom amit egy vezetékes router segítségével osztok meg. A router új most vettem csak vezetéket tud. Tehát az internetem 20megás a másik két gépen szépen jön általában 15-18 megával.Az én noteszgépemen pedig két hete csak 1-2 megával jön. A kábel is vadi új most vettem. Próbáltam a másik két gép helyére felcsatlakozni de semmi változás. Voltam szervizben a notival de nem találtak semmi hibát azt mondták az ottani neten szépen jött az anyag. Voltam az egyik ismerősömnél ott is jött rendesen a net. Mi lehet a probléma? A net amúgy mikrohullámú szolgáltatóm a Znet-Mikrónet kft. A fentiekből látszik nem vagyok számítógép zseni ezért kéne segítség. A weboldalak gyönyörüen bejőnek. Előre is köszi.. -
bacus
őstag
válasz s3toraph #21111 üzenetére
1. Szerintem segitettem, nem is keveset! 3x mondtam el, mire megértetted. Elmondtam, hogy miért lassú a fájlmásolás, leirtam lépésenként a teendőket, ezután már az jön, hogy teamviewerrel meghivsz és megcsinálom...
2. te magad irtad, hogy kicsit értesz hozzá, de hamar kiderült, hogy kicsit SEM.
3. remélem mosógépet, meg villanyt is igy szerelsz, hogy forumra beirsz hisz azért van, hogy na szétszedtem, most? Vagy asszony megtalálta a fázist, (remélem hamar kiheveri), most mit tegyek? (tudom legközelebb anyóssal kerestetem meg)..
4. Erre van az az idézet, hogy "Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de te bántóan visszaélsz a lehetőséggel! "
5. ha nem inged, ne vedd magadra.Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
Veron
addikt
válasz bugizozi #21117 üzenetére
Hello!
Kábelen teljesen stabil a net. Nincs vírusírtó és tűzfal a gépen -ill. a gyári Win8 cuccok, ha vannak ilyenek-. Előtelepített Win8 volt, semmit nem installáltam a rá, a gyári Sony cuccok vannak fent. Más géppel semmi gond nincs és a hálózatot látja, a routert is, de a holnapokat nem tölti be, csak timeout-ol.
@mezis: És mit tudunk meg ebből? Nem hiszem, hogy interferencia lenne, ugyanis két földrajzilag különböző helyen is ugyanezt csinálja a notebook.
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz perempe #21120 üzenetére
A mindenki az az összes felhasználó. A vendék meg egy felhasználó, akit külön lehet "aktiválni" a windows-ban. Így bárki hozzáférhet a Windows-hoz megfelelő korlátozásokkal. Tulajdonképp csak olvasási jogot kap a vendég felhasználó. DE a mindenkiben ő is benne van. Inkább a megosztásokra állíts jogosultságokat.
-
mezis
félisten
-
bugizozi
őstag
Szia!
Kábelen stabil a net? Milyen vírusirtó / tűzfal van a gépen? Csak a sima driverét tetted fel a wifi-nek vagy valami hókuszpók programját is? Más géppel nincs gond wifin? Router restart / reset? Amikor nem tud kimenni netre routert eléred?
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Van egy 3 hónapos Sony Vaio SVE111... típusú netbook E-450-es CPU-val stb. Egyrészt rohadtul pörög -gyári- Win8 alatt sima mezei böngészésnél, szövegszerkesztésnél is.
De mégsem ez a legidegesítőbb tulajdonsága, hanem a Wifi. Ha a hálózat 3-as jelerősség (5-ből), vagy az alatt van, akkor már nem tudja beölteni a lapokat. Csatlakozni ugyan tud, de nem tud kimenni netre, minden oldalbetöltés timeout-ol. Ha a jel 5-ösön van, akkor gond nélkül ki tud menni a világhálóra. Egy Atheros AR9485WB Wifi adapter van benne és mint említettem Win8 fut a gépen. Próbáltam frissíteni a drivert, de legújabb van fent. Leszedtem, felraktam a drivert, akkor sem történt semmi.
Tudnátok ebben segíteni? Nagyon idegesítő a probléma és a használatot is megkeseríti.Kösz!
-
s3toraph
senior tag
válasz McSzaby #21113 üzenetére
Nem, egyenlőre maradt a win7. Kikapcsoltam az előtöltést, az indexelést egy leírás alapján (az aero-t meg alapból nem támogatja a VGA). Így gyorsabb lett, kevesebbet nyúlkál a HDD-hez. Azt még ki kell próbálnom, hogy a gyakorlatban elég-e így a teljesítménye. Ha nem, akkor majd megy rá XP.
Ami vicces, hogy még 128MB-on hagytam a VGA-nak a RAM-ból lefoglalt memóriáját, így marad ugye 512-128=384MB a rendszernek, és üresjáratban 80-120MB memória szabad, tehát a win7 most elvan üresben kb. 300Mb-al.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
McSzaby
őstag
válasz perempe #21104 üzenetére
Sajnos a Win nagyon érzékeny az ilyesmire. Állíts be jelszavakat mindkét gépen. Főként a megosztÓ gépen. Ott adsz egy jelszót és név/jelszó párossal hozzá kell hogy férj. De vigyázz, hogy lehetőleg az angol abc betűi legyen. A tulajdonság->megosztás lapon (ha jól emlékszem) speciális fül, vagy valami ilyesmi alatt konkrét felhasználókat adhatsz hozzá.(Itt tudod a megosztást is beállítani rendesen) A vendég megosztást szerintem felesleges, akkor már inkább "Mindenki" menjen. A kliens gépen is megadhatod "Profilnak" ugyanazt a user/passwd párost, de lehet csak a névnek kell egyeznie.. Annak viszont tuti, mert gagyi winfos.. De persze ezek csak azokra a mappákra igaz, amiket megosztasz.
Nem is értem, hogy a saját rendszereikben miért nem tudnak megfelelően összehozni egy jól működő kompatibilitást...
-
McSzaby
őstag
válasz s3toraph #21112 üzenetére
Nincs mit!
Az se egy komoly dolog. No-ip-n is vannak leírások. Könnyen megoldható. Annyi,hogy be kell állítani induláskor, hogy automatikusan induljon. "Futtatás -> msconfig" és hozzáadod a Noip-t. (Azt hiszem noip duc néven van.)
Végül is milyen OS lett? Win xp?
-
s3toraph
senior tag
-
s3toraph
senior tag
Kezdő vagyok, de ez egy fórum, gondoltam megkérdezem amit kell hozzá anélkül, hogy mélyebben beleásnám magam a témába, mert így a leghatékonyabb, és nem tűnik nagy dolognak, csak én még nem tudom. Azért nem kéne lehülyézni mert kérdezni merek. Ha ennyire zavar a szintem, akkor ne segíts. Valahol el kell kezdeni, és a legjobban azoktól lehet tanulni, akik értenek hozzá.
Az eddigi segítségedet és a leírást köszönöm.
Amit írtál azt majd kipróbálom, most ftp szerver lesz. Nem baj hogy ágyú, ha egyszer jobb megoldás számomra. Serv-u tapasztalataim vannak, jó az! Viszont nem ez lesz a tesztalany, hanem Filezilla.
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
krealon
veterán
válasz ablack #21108 üzenetére
"Az megoldató hogy a házba bejövő netet rácsatlakoztatom egy vezetékes router-re, majd abból továbbviszem a jelet egy ethernet kébellal egy WiFi router-hoz, amivel biztosítom a WiFi szórást a házban?"
Legegyszerubb az AP/swich modban hasznalni a masodik router-t.
-
ablack
senior tag
Az megoldató hogy a házba bejövő netet rácsatlakoztatom egy vezetékes router-re, majd abból továbbviszem a jelet egy ethernet kébellal egy WiFi router-hoz, amivel biztosítom a WiFi szórást a házban?
(A hagyományos és a WiFi routerhez is szertnék eszközöket csatlakozatatni.)
(Ez az egész azért lenne fontos mert a WiFi routert olyan helyre szeretném tenni, hogy az egész házban legyen térereje, de ha oda raknám, ahol a vezetékes router lenne, akkor nem lenne elég a házhoz a hatósugara.)[ Szerkesztve ]
-
bacus
őstag
-
szoke12
őstag
Helló!
Nem tudom mennyire illik ide a kérdés...
Olyan progi kéne, ami bizonyos időközönkén a kliensgépekről a szerverre ment egy mappát. pl naponta.
Van ilyen?
Köszi előre is!"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
perempe
veterán
már megy: a fájlkezelőben a könyvtárra jobb katt Tulajdonságok-ra, Megosztás alatt hozzáadtam Mindenki-t és Vendég-et. ezek közül melyik kell?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
szervusztok!
fájlmegosztás-probléma. windows7-es gépet nem tudok elérni a másik gépről (XP). csak adminisztrátorként lehet csatlakozni, és jelszót kér. csak a nyilvános mappát tudom elérni az XP-s gépről.
a windows7-es gép beállításai: otthoni hálózat. a speciális megosztás beállításoknál is ki van kapcsolva a jelszóval védett megosztás. (a többi az első)
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
bacus
őstag
válasz WestBam #21100 üzenetére
Pedig neked kell határozottabbnak lenned, mert később rosszabb lesz. Én ezen túl vagyok, persze ugyanígy reagáltam, tiltó szabályokkal a routerben.
Erre a logikus lépés, hogy a haverjánál akar majd aludni, ahol mehet a játék, net, stb. Előbb utóbb lesz okostelefonja, a gatyád rámegy, ha nincs mobilcsomagja, igy jobban jársz, addig rendezed, mert ott már nem igen fogod tudni szűrni, mit néz és mikor.
Ha ennek ellenére érdekel a dolog, és rá is szánod azt a pénzt amibe egy ilyen router kerül, keress meg magánba. A parental control nem tudom mennyire működik, nem ismerem a mostani routered. Tökéletes megoldás nincs.
Az én otthoni hálózatomon nálunk 99% pontossággal nincs erőszak, pornó, POKER is csak napi 1 órában.., de egyre kevésbé kell tiltani, mert tudják, hogy mi az amit elvárunk mi szülei, igy pl a poker oldalakat már nem kell tiltsam, hogy ne üljön 3 órát pókerezve a gép előtt. 3 év múlva meg minden szűrést meg kell szüntessek, mert ha nem itthon nézi meg a pornót, hanem a haverokkal, az még rosszabb.
(nekem 11 és 13 évesek a gyerekeim)Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest