Új hozzászólás Aktív témák
-
bjantsi
csendes tag
Helló! Van egy problémám és szeretnék rá megoldást találni.
Egy hotelban dolgozom, és mellette lakom, ahonnan az internet kapom.
A problémám hogy eddig minden tökéletesen müködött de most mióta átirták az ip cimeket az átjárókat stb azóta nem megy a torrent a saját routeremen. Asus rt n65u beépitett download manager ről van szó.
A hálózat:
A hotelban van internet. Onnan van áthúzva a net, de itt a mi épületünkben fel van szerelve egy szekrény.
Van benne modem, switch és ehhez van "gyárilag" 2db wifi hotspot.
Elvileg minden felhasználó wifin kapja a netet.
Na de én mivel routerrel szeretnék torrentezni (számítógép használata nélkül) kábelen kellett kapnom a netet. a switch be dugtam kábellel illetve power line adapterrel hozam magamnak kábeles hálózatot amit a router wan portjára dugtam.
A hotspotra csatlakozva ipconfig/all al kiirtam mindent és ezt állítottam be a router wan beállításaiban.
ip 172.16.0.105
maszk 255.255.252.0
átjáró 172.16.0.254
dns 172.16.0.254de mióta ezek az adatok vannak egyszerüen nem tölt vissza a torrentem. szépen leszed mindent de nem seedel.
Laptoppal csatlakozom a routeremhez. gondolom a windows beállítások nem zavarhatnak be mert maga a routerben fut a torrent alkalmazás.Tud valaki segiteni a beállításban? vagy kell még valami info?
Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm. -
aviator
tag
válasz Claude Leon #23732 üzenetére
Elnézést a késlekedésért! Így néz ki az összeállítás.
-
Topikgazda
-
<cafat>
senior tag
válasz Gubek-Einste #23794 üzenetére
szeretném elkerülni a routerről routerre osztást, vagy meghagyni végső megoldásnak
más lehetőség nincs hogy normálisan működjön a jelenlegi? -
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz skyboi #23787 üzenetére
Mind szempontból a a harmadik lenne a legjobb megoldás így akár 24/7-es torrent-ező/home server gépet is tudnál építeni és a legtöbb NAS teljesítményét is felül tudnád múlni.
Szerintem nem Win7-et tegyél a gépre, ha van lehetőséged akkor valamilyen Linux vagy BSD alapú rendszer legyen ami kimondottan a NAS/Home Server használatra készült.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
krealon
veterán
"viszont ráküldtem egy fw upgrade-et, és jelenleg nincs hibajelenség felébredés után
remélem így marad, de hogy mitől jött elő, fogalmam sincs..."Ha az uj firmware (.bin) neveben volt _boot_ tag (a frissitessel a bootloader is valtozott), akkor szerintem egy ehhez hasonlo hiba tunhetett el. Igaz, hogy ez mas tipus, de azonos architectura, igy a u-boot is lehet azonos.
"a modem kaphatott valami frissítést, vagy annak ehhez nincs köze?"
Lehet hozza koze.
"ezt azért még szívesen értelmezném: a router mindig előbb áll fel, mint a gépem. ébredéskor mi történik?"
Elvileg ugyanaz tortenik gep-ebredeskor, mintha epp akkor csatlakoztattuk volna a network kabelt.
-
ruti
Közösségépítő
válasz krealon #23788 üzenetére
nincs klonozva a mukodo MAC Address (30-85...) a routerbe (mert a 30-as csomaghoz csak 1 IP-t ad a UPC).
eddig sem volt MAC klónozás, és minden működött
most újratelepítettem a routert auto setup-al, és megint NEM kértem klónozást, persze nem változott semmi.viszont ráküldtem egy fw upgrade-et, és jelenleg nincs hibajelenség felébredés után
remélem így marad, de hogy mitől jött elő, fogalmam sincs... a modem kaphatott valami frissítést, vagy annak ehhez nincs köze?mindenesetre köszi a segítséget mindenkinek
Ebbol en arra tippelek, hogy regi firmware van rajta, amiben bekapcsolaskor az osszes LAN port switch uzemmodban van, amig be nem boot-ol a rendszer.
ezt azért még szívesen értelmezném: a router mindig előbb áll fel, mint a gépem. ébredéskor mi történik?Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
kurion
senior tag
NETGEAR ProSafe� 802.11g Wireless VPN Firewall FVG318
Lenne egy ilyen Rooterem és az a problémám vele hogy hiába kötök össze mindent és indítom el, a gép érzékeli hogy kap netet de nem küldi tovább a gépnek, ezt valaki nem tudja esetleg hol lehet beállítani?
"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator
-
<cafat>
senior tag
hello mindenkinek
lenne 1 problémám: újra kedvem támadt fear combatozni, láttam mióta leállították a szervereket kicsit bonyolultabb lett a server hosting
a lényeg hogy routeren be kell állítani port megosztást, amivel nem is lenne probléma, de mégis van
az eszköz: technicolor tc7200 upc-s wifis "csoda" routerrel egyben
belépek a menübe, beállítom az osztani kívánt portot, a játék szerverbeállításaiban is beállítom hogy melyik porton ossza meg, a fearcommunity.org szerverlistáján meg is jelenlik a dedikált szerverem, de a játékban mégsem tudom megtalálni...
futtattam open port tesztet ami szerint a portom mégsincs nyitva... próbáltam rebootot... fail
tippek? hogy tudnám ténylegesen megnyitni a portot?feltettem 1 másik topicban is a kérdést, beillesztem ide is hátha itt hamarabb kapok választ/megoldást
-
krealon
veterán
A kepek alapjan a VAN NET allapotnal a 176.63.x.y IP cimed van es a domain chello.hu, azaz publikus az IP-d.
A NINCS NET eseten pedig a routertol kapott (192.168.1.100).Ebbol az kovetkezik:
- vagy nincs jol beallitva a router WAN resze
- nincs klonozva a mukodo MAC Address (30-85...) a routerbe (mert a 30-as csomaghoz csak 1 IP-t ad a UPC).Mondjuk az azert eleg durva, hogy a DHCP keresztul megy a routeren.
Ebbol en arra tippelek, hogy regi firmware van rajta, amiben bekapcsolaskor az osszes LAN port switch uzemmodban van, amig be nem boot-ol a rendszer. -
skyboi
tag
Sziasztok!
Hatalmas mennyiségű, nagy felbontású anyagom gyűlt össze az évek az alatt. Jelenleg egy ilyen eszközzel oldom meg az 5 db 2 terrás vinyó egyszerre használatát:
Lian Li EX50BEz egy raid kártyával kapcsolódik a pc-hez, ami egy kínlódás uefi-s lapokon, az intel ME-vel akad, folyamatos bugok jönnek elő, stb-stb. Régebbi lapokon tökéletes. Sem firmware-t sem drivert nem adtak ki hozzá évek óta.
A következő megoldásokat találtam:
1, A fent említett Lian Li eszközből létezik usb3-as változat, horror áron beszerezhető, ha ugyan beszerezhető. (60+ ezer forint)
Ahogy olvasgattam külföldi siteokon, az hibátlanul megy akár laptopokon is, Raid kártya nélkül is.2, 5+ elemes NAS beszerzése: Elgenáns megoldás, de 200+ ezer forintos beruházás, ennyit nem ér nekem.
3, A fő pc-be ugyan nem szeretném belerakni 6-8 vinyót, hisz felesleges állandóan menniük, de felmerült bennem egy második, kisebb konfig összerakása használt alkatrészekből:
Socket775 / Socket AM2/3 alaplap, valami kisebb proci és némi ram, felteszek rá egy win7-et, a routerem gigabites, ha nincs a lapon gigabites hálókártya, teszek bele egyet és helyi hálózatban oldom meg. Akár még a Lian Li-t is ráköthetem a második gépre, így 10+ vinyóhelyem is lehet. Vadászok egy normális tápot meg nagy házat is, itt az Aprón.Mi a véleményetek?
True story.
-
ruti
Közösségépítő
válasz krealon #23767 üzenetére
"alvóból ébredés után nincs net" c. problémám folytatása:
Masik geprol tudod esetleg nezni a router naplojat az ebresztes kozben?
System Tools --> System Log
Illetve
ipconfig /all
a hibas gepen ebredes elott es utan.mindkettő eredménye [itt] látható
jelenleg a lease time maximálva van
az address reservationt a 30-85-A9-97-18-2C címre megcsináltam, de most kikapcsoltam, mert nem segített-
már tanácsolták, hogy ellenőrizzem a bekötést, mert úgy tűnik, mintha bridge módban lenne a router,
de nem...a WAN portjába van dugva a modem, és beállításokban is csak a WDS bridging-et találtam, de az is disabledSession Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
Topikgazda
válasz Maestro85 #23772 üzenetére
A régi G-es router-ek még egy ideig-óráig működnek a régi modemmel de aztán már azok sem, újabb N-esek pedig egyáltalán nem.
Lehet kérni tőlük modem cserét, lehet, hogy adnak, lehet, hogy nem. Biztos megoldás venni egy saját magadnak egy feketét és egyből mehet is rá dchard fórumtárs által készített firmware is, hogy ki is lehessen használni minden lehetőséget.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
TBMC
addikt
-
bathoryut
csendes tag
válasz PumpkinSeed #23777 üzenetére
Köszönöm!
-
TBMC
addikt
válasz PumpkinSeed #23780 üzenetére
hp laserjet m1217nfw mfp a lezer nyomtatonk ami a leglenyegesebb lenne megosztas celjabol. tudtommal beepitett wifijere lehet csatlakozni csak, es nem lehet magat a keszuleket a halozatra csatlakoztatni, hogy azon keresztul lathassa barmi ami a halozatra csatlakozik.
amennyiben rosszul tudom, kerlek privatban, vagy akar itt is, le tudnad esetleg irni a menetet, hogy a fenebe lehetne igy megoldani?
elore is koszonom!
-
PumpkinSeed
addikt
Hogy értve kell ide-oda csatlakozni, nekem otthon egy Canon nyomtatóm van, amit wifin keresztül használok. Egy hálózatom van otthon ezért minden elér mindent, és gond nélkül tudok akár telefonról is nyomtatni. Sokkal jobb ha jól be van állítva mint ha egy gépet használunk mint "nyomtató szervert".
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
TBMC
addikt
válasz PumpkinSeed #23778 üzenetére
Az asztali gep utp-n keresztul wifi routerhez.
a laptopok termeszetesen wifin keresztul a routerhez.a nyomtatok usb kabellel rendelkeznek csak, illetve beepitett wifijuk van, de azzal nem szimpatizalunk mert akkor ide-oda kell csatlakozgatni a wifin, ezert ez a megoldas kilove.
-
PumpkinSeed
addikt
Az előző kérdésedet végigolvastam, az érdekelne, hogy min csatlakoznak a gépek? Router és azon wifin?
A másik, ha nyomtatók tudnak LAN technológiát akkor UTP-vel összekötöd a routerrel és már elérhető is.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
bathoryut
csendes tag
válasz PumpkinSeed #23771 üzenetére
Ebben az esetben külső hálózatról is elérem,ha igen milyen ftp szervert legyen,amit egyszerűen tudok használni?
-
TBMC
addikt
illetve akar erdekelne oly megoldas is, hogyan tudnek kapcsolodni - NEM otthoni csoportos megoldassal -( a 3 laptoppal az asztali gephez) , illetve egymashoz is, tovabba az asztali gephez csatlakoztatott nyomtatokhoz, hogy barmikor szabadon lehessen nyomtatni barmely geprol.
-
TBMC
addikt
sziasztok!
segitsegeteket szeretnem kerni.
adott lenne egy itthoni halozat, egy asztali sz. geprol keszitett otthoni csoportos windows 8 mellett. megosztva van rajta 2 nyomtato egy hp lezer multi nyomtato, es egy canon multi nyomtato, mindketto az asztali gephez csatlakozik s ezen keresztul vannak megosztva.hasznalatos itthon 3 laptop mindegyiken windows 8 fut. viszont az egyik laptop ezek kozul: hp pavilion g6, neha neha olyat csinal, hogy nem latja a nyomtatot - van mikor nyomtat, van mikor kiirja, enm sikerult csatlakozni a nyomtatohoz.
valaki tud erre vmifele megoldast? - random csinalja, semmi kozbenjarast nem vettem eszre mas program altal. win ujratelepites sem segitett...
fontos lenne, varom javaslatotokat, s elore is koszonom!
-
Maestro85
tag
válasz Gubek-Einste #23769 üzenetére
Igen, a kék-szürke D-link ADSL modem van ott. De az én routeremmel gond nélkül volt ott internet. Nekem is Tp-Link van/volt, wr 341G elvileg.
ADSL modem cserét gondolom a T-home nem biztosítja díjmentesen, nekik kéne egy újat venni.
-
-
bathoryut
csendes tag
Tisztelt Fórumozók!
Van 2 szgép meg egy laptop wifivel csatlakoztatva egy tp-link841 routeren keresztül egy mikronethez.
Van egy szgép ,amiben adattárolást szeretnénk létrehozni,amit a helyi hálózatról és a külső hálózatró(laptop-telefon) is szeretnénk elérni,illetve adatokat le- és feltölteni rá.
Teamvieweren, windows saját vpn megoldásán gondolkozunk ?
W7 van a gépeken,milyen irányba érdemes elindulni? -
Topikgazda
-
Maestro85
tag
Sziasztok!
Elég meredek problémával találkoztam, remélem tud valaki segíteni.
Egyik ismerősöm vett egy Tp-link wr841n wifi rootert, és nem tudtam működésre bírni a T-online-os ADSL-t. A vicc az, hogy hazahoztam a rootert, nálunk egyből volt internet, ÉS a mi rooterünkkel is ment az internet náluk, egyszerűen a felhasználónév - jelszó páros lett javítva mindkét esetben.
Tehát az ismerősöm rootere osztja a netet a mi házunkban, de náluk nem. Illetve a mi rooterünk tökéletesen működik nálunk, és náluk is.
Átmenetileg rooter cserével lett megoldva a probléma, de van erre esetleg valakinek valami ötlete?
Resetelve lett az ismerős rootere, dinamikus, illetve auto ip cím lekérések vannak mindenhol (rooter, számítógépek). -
Trabby
aktív tag
válasz PumpkinSeed #23757 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
ruti
Közösségépítő
válasz Gubek-Einste #23764 üzenetére
megcsináltam a beállításokat, de nincs változás, a hiba továbbra is fennáll
Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
Topikgazda
-
ruti
Közösségépítő
válasz krealon #23761 üzenetére
köszi h próbálsz segíteni
mivel hálózati ismereteim a nullához tartanak, kérdezném, hogy a Reservation-nál milyen MAC-et és IP címet kell megadnom?
A lease time-ot is meg kell emelni a maxra?
-
a TP-Link eddig tök jól működött, eddig nem produkálta a hibát ugyenezen rendszerenSession Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
krealon
veterán
válasz nope00 #23758 üzenetére
Ha nem akarsz a gepeddel atjarokent funkcionalni a 2 halozat kozott, akkor eleg kabeles kapcsolatrol levenni a default route-ot, hogy az alpertelmezett kijarat a WiFi fele mutasson.
------------------------ nyissz -------------- win7route2wifi.bat ------------------
route delete 0.0.0.0 mask 0.0.0.0 192.168.220.1
------------------------ nyissz -------------- win7route2wifi.bat ------------------a visszallitas:
------------------------ nyissz -------------- win7route_normal.bat ------------------
route add 0.0.0.0 mask 0.0.0.0 192.168.220.1
------------------------ nyissz -------------- win7route_normal.bat ------------------ -
krealon
veterán
"UPC Fiber Power 30, Cisco EPC3208 modem, WR741N router. Semmi változás nem történt a konfigomban, nem volt win update
Hálózati diagnosztika/Hibaelhárítás kijavítja, SŐT, ha kihúzom-visszadugom a hálózati kábelt, attól is helyreáll. Mi okozhatja a jelenséget, és hogyan tudnám ezt a beavatkozást elkerülni ?"En a TP-link vacak DHCP szerverere tippelek, mint hibaforras.
Probald meg a DHCP ---> Address Reservation-nel fixalni a MAC Address-hez kosztott IP-t, mert a max Lease time 2880 perc (2nap). Az alapertelmezett pedig 120 (2 ora). -
PumpkinSeed
addikt
-
nope00
tag
válasz PumpkinSeed #23756 üzenetére
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Trabby #23753 üzenetére
Win + R: cmd
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid="Net" key="asd12345"
netsh wlan start hostednetwork
Majd a hálózati és megosztási központban rámész a netet szolgáltató wifire, ott Helyi kapcsolat, Tulajdonságok, Megosztás fül. Mind a kettő legyen bepipálva és válaszd ki azt a hálózatot ahova osztani szeretnéd a netet, azaz a hostednetworknél megadott ssid-vel rendelkező hálózatra.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz nope00 #23752 üzenetére
Szóval akkor most 2 routered van, vagy hogyan is van ez?
Ha igen akkor azt kell megnézned, hogy a router milyen címeket oszt, mert lehetséges, hogy IP-cím ütközés van a kiosztott címek miatt.
-
Trabby
aktív tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a laptopról meg tudom e osztani a netet, és ha igen, akkor hogy?
A lényeg, hogy wifiről kapja a netet a laptop (a földszintről). Azt szeretném, hogy lehessen neten játszani xboxon, viszont a wifi router elég drága, a kábelt meg macerás lenne felvezetni az emeletre. Laptopról valahogy meg tudom oldani, hogy kapjon netet az xbox?
Köszi szépen!
-
nope00
tag
Sziasztok a következő problémám lenne, van a laptopom wifin keresztül csatlakozok a netre, illetve van egy másik router amivel lan kábellel szeretnék két gép között lan kapcsolatot létrehozni, de ha bedugom a lant akkor elmegy a net (facebook működik valahogy) de semmi weboldal nem jön be és mindenhonnan le dc-z. Mi lehet a probléma? (Win7 64bit, hálózati sorrendnél a wlan van első helyen)
-
VeryByte
őstag
válasz Gubek-Einste #23750 üzenetére
Kösz, áttolom oda.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
VeryByte
őstag
Sziasztok!
Nem otthoni, de hálózati kérdés.
Adott egy LAN, aminél tradicionális okokból 2 kimenet van.
Az egyik egy TP-Link TL-R600VPN, ez a default gateway (192.168.190.3), a másik egy Sonicwall TZ210 (192.168.190.229), itt csak dedikált IPSec VPN kapcsolatok vannak.
Namost, a TP-Linken megcsináltam az advanced route-okat, hogy mik menjenek a Sonicwall felé.
Ez működik.
Viszont a 16 lehetséges routing szabály kevés, ezért a TP-Link le lett cserélve egy Cisco RV320-asra.
A Cisco-n ugyanazokat az Advanced Routing szabályokat beállítottam, és hozzáadtam még kettőt.Ezek a szabályok bizonyos partner hálózatok forgalmát a Sonicwall felé irányítják, ott meg ugye maga a sonicwall tolja tovább a megfelelő ipsec csatorna felé.
És ez működik is kb 10-20 másodpercig, majd a kapcsolat megszakad.
Vagyis, pl. RDP-zni szeretnék egy partner egyik szerverére, akkor az RDP szépen felépül, de 10-20 másodperc múlva leszakad.
Ha a TP-Linket visszateszem, tökéletesen működik. (Sonicwall-hoz nem nyúlok.)
Erre valakinek ötlet, esetleg nyomult már valaki RV320-szal?
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
ruti
Közösségépítő
Sziasztok, több topicban jártam már, sehol nincs ötlet, itt is szerencsét próbálnék:
Egyik napról a másikra jelentkezett problémámban kérném szíves segítségeteket: alvó állapotból ébredő gépemen nincs internet elérés.
UPC Fiber Power 30, Cisco EPC3208 modem, WR741N router. Semmi változás nem történt a konfigomban, nem volt win update
Hálózati diagnosztika/Hibaelhárítás kijavítja, SŐT, ha kihúzom-visszadugom a hálózati kábelt, attól is helyreáll. Mi okozhatja a jelenséget, és hogyan tudnám ezt a beavatkozást elkerülni ?
Amit próbáltam:
Másik gép ugyanezen a kábelvégen jól működik.
Integrált hálózati adapter, drivert frissítettem, semmi változás.
Alaplap BIOS-ban nem találok E-gazdálkodási beállítást ide vonatkozóan: ASUS P8B75-V. Hol kutakodjak?
Eszközkezelőben a hálózati adapternél kivettem a pipát, hogy a Win ne kapcsolhassa ki az eszközt.Minden segítséget megköszönök,
Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>
-
klambi
addikt
válasz PumpkinSeed #23745 üzenetére
na sikerült megcsinálnom!
DD-WRT szaki nincs itt valamerre?"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
PumpkinSeed
addikt
válasz klambi #23744 üzenetére
Az Internet szolgáltatód egyedi nyilvános IP-t oszt neked? Mert ha igen akkor menni fog, ha nem akkor nem tudod bárhonnan elérni, mert nincs olyan külső IP cím amin el lehetne érni. De szerintem lehet ilyet kéri a szolgáltatótól és egy ip route bejegyzéssel megadja, hogy az ilyen típusú kérések feléd menjenek.
-
klambi
addikt
válasz PumpkinSeed #23743 üzenetére
hát adsl netem van, a mögött a router, és a routert el szeretném érni bárhonnan ssh-n keresztül
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
PumpkinSeed
addikt
válasz klambi #23742 üzenetére
Akkor szerintem port forwarding-al meglehet csinálni, viszont ez akkor egy gyenge pontja is lesz routernek, mert akkor nyitott lesz az internet felé, ha jól értelmeztem, hogy te az ADSL Modem internet részéről szeretnél csatlakozni.
-
klambi
addikt
válasz PumpkinSeed #23741 üzenetére
egy adsl modemen keresztül csatlakozik...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz klambi #23739 üzenetére
Külső hálózatból csak szerintem ha natolva van akkor lehet. Vagy ez attól függ, hogy a "külső hálózat" milyen módon csatlakozik az adott routerhez.
-
ktg3
őstag
válasz Claude Leon #23738 üzenetére
Esgyébkét pedig nagykeresés a win könyvtár teljes tartalomra a jelenlegi címeddel, amiben azt találod, keresheted esetleg a korábbit is
Ez egész jól hangzik. Próbát megér!
-
klambi
addikt
dd-wrt-s routert szeretnék ssh-val külső hálózatból elérni, ebben tud valaki segíteni?
-
Claude Leon
senior tag
-
ktg3
őstag
válasz Claude Leon #23736 üzenetére
Igazából erre irányult a kérdés, hogy tudtok-e vmi sw-t ami loggolja az ip címet és megtalálható egy átlagos gépen. Gmail amúgy loggolja, de csak az utolsó párat ahogy írod.
Windowsnak sincs ilyen logja?
-
Claude Leon
senior tag
-
PumpkinSeed
addikt
Ilyen, vagy ehhez hasonló programot nem találtam, de ezt nem egy nagy ördöngösség lenne mondjuk egy batch file-ban megírni. Annyit kell tenni, hogy leolvasod az IP-címedet mondjuk 5 percenként és a melléklet időbejegyzéssel egy txt-be beleírod. Ha valakit megkérsz az erre szakosodott topicban biztosan összedobja neked, mert semennyi időbe nem telik.
Batch programozás topic
Programozás topicIlletve itt talán mondanak neked egy ilyen programot:
-
ktg3
őstag
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e de hátha.
Kéne egy kis segítség.
Account investigation címén kéne nekem valami olyan dolog ami tudja, hogy x-y időponttal ezelőtt, tudja, hogy milyen IP címet használtam. Statikus IP-m volt, de elköltöztem és kéne valami olyan program aminek a logjából valahogy ki tudom szedni a régi IP címemet. Igazából bármilyen módszer jó, csak legyen meg a régi IP cím. Csak a címet kell bemondanom, hogy lássák, hogy tudom.
Előre is köszi.
-
senki11
aktív tag
válasz Gubek-Einste #23730 üzenetére
Köszi! Holnap rendelem is...
-
Topikgazda
-
aviator
tag
válasz Claude Leon #23721 üzenetére
Ha úgy érted, hogy kábellel összekötve a gépet a routerrel, akkor igen.
A routert sehogy nem érem el, ha dupla nat-ban van és van net akkor sem, illetve ha le van húzva a vezetékes routerről a többi (wifi router és a gép) akkor sem.
A reset gomb egyáltalán nem működik. Lehetséges, hogy valami olyan beállítást sikerült az illetőnek így megvalósítania a routeren ami egy ilyen nem tervezett állapothoz vezet, tehát nem ad átjáró ip-t és nem lehet hozzáférni.
Dupla NAT-ban egyébként a gép IP címe jelenleg 192.168.1.101, ami normális is, az a baj, hogy ez a vezetékes routertől származik, és a 192.168.1.1-re a vezetékes router felületét hozza be. -
senki11
aktív tag
válasz Gubek-Einste #23727 üzenetére
Tudnál ajánlani egy megbízható, olcsó modellt?
-
Topikgazda
-
senki11
aktív tag
Azt hiszem ez a d-link nem erre van. Egyszerűbb volna vennem egy wifi routert?
-
senki11
aktív tag
Térerő megfelelő, semmi nem zavar be. Azért gondoltam, hogy rosszul állítottam be valamit, mert a router beiktatása csak az én partizánakcióm. Egy megmaradt t-com-os d-link 2641r routerről van szó. Mindent én configoltam be az új nethez, szóval tuti, hogy én hibáztam, csak nem tudom, hogy hol. Egy kicsit kínai is nekem ennek a routernek a beállításkezelője.
-
senki11
aktív tag
Üdv!
Szeretném megosztani a netemet egy dlink router segítségével. Létrehoztam a vezeték nélküli hálózatot, levédtrm jelszóval stb. A laptopom (linux lite) szépen kapcsolódik, viszont az androidos készülékeim (tablet, telefon) nem akarnak. Illetve van amikor netre tudok velük menni, de általában nem sikerül. A hálózatot látják, azt írják, hogy kapcsolódva vannak, de semmi. Egyébként statikus ip címem van mikrohullámú nettel. Van tippetek, hogy mit ronthattam el a beállításokban? Nagyon megköszönném! -
yolan
őstag
válasz Gubek-Einste #23720 üzenetére
Tippre vajon mit szólna hozzá a WDS, ha a Linksys-el osztanám a netet, a TP-Link pedig a kiterjesztő, mert ennek életképesebb a WDS képessége?
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
Claude Leon
senior tag
válasz aviator #23712 üzenetére
Tyúkbélen is ugyanez a helyzet?
Szóval a dupla nat miatt hiába állitod a gépedet a 192.168.1.x tartományba, nem éred el sehogyan a routert?Reset pedig kellene, hogy szuperáljon (legalábbis már nekem sikerült, szigorúan a leírás bámulása közben kivitelezni, persze nem elsőre, valakor évekkel ezzelőtt: 5sec nyomva, aztán várni, amíg újraindul, de már nem emlékszem, hogy mennyre pontosan kellett az 5 másodperc, most ennek kipóbálására már nincs lehetőségem gargoyle fennhatóság alatt)
-
yolan
őstag
válasz Gubek-Einste #23716 üzenetére
Picit részletesebben le tudnád irni?
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
And
veterán
Szerintem erre a WDS nem az igazi. Nem csak azért, mert valóban csak az azonos chipset-tel rendelkező routereket szereti, hanem azért is, mert ha jól látom, a Tomato-féle WDS (más 3rd-party firmware-ekhez hasonlóan) kölcsönös konfigurálást igényel, vagyis mindkét, WDS-linkben résztvevő routernél meg kell adni a másik router MAC-címét. Konkrét - WDS nélküli, úgymond 'szimpla' - repeater-mód nem támogatott, de valószínűleg megoldható úgy, hogy a wifi alapmódot kliensre állítod (ezzel csatlakozol az első, netmegosztó routerre), majd létrehozol egy virtuális wifi interfészt (virtuális AP-t, VAP-ot), amellyel lényegében jelismétlővé válik a második router. A virtuális AP-re csatlakozhatnak a kliensek. Ha azonos VLAN-ban van a kliens és a virtuális wifi-interfész / VAP, akkor repeater-híd jön létre, vagyis minden résztvevő ugyanabban a címtartományban maradhat, nem kell dupla NAT-olás az internettől 'távoli' (repeaterre csatlakozó) kliensek felé. A DD-WRT firmware-nek van kifejezett repeater-híd módja, az pont ugyanezt csinálja, csak látszólag egyszerűbb konfigurálni. A Tomato VAP ('multi SSID') konfigurálásról WRT54GL esetén itt találsz több infót: [link].
Mod #23716 @Gubek-Einste: csak régebbi Tomato fw-ekben nincs kifejezett repeater-mód? Mert én a felületszimulátorban és egyéb leírásokban nem láttam olyat, pedig valóban egyszerűbbé teszi az életet .[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz Gubek-Einste #23715 üzenetére
Kösz.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
őstag
"Másik nagy hátránya a WDS-nek, hogy sajnos nem egy kiforrott szabványt képvisel. Gyakran találkozni olyannal, hogy X gyártó WiFi routere képtelen Y gyártó WiFi routerével működőképes WDS kapcsolatot létesíteni, noha papíron a WDS-t mind a két gyártó routere támogatja. Előfordul az is, hogy maga a WDS működik, de csak addig, amíg a WiFi hálózatot védendő a WPA titikosítást be nem kapcsoljuk. Éppen ezért erősen ajánlott, hogy a WDS-el összekapcsolandó WiFi routerek azonos gyártó azonos típusú termékei legyenek (azaz teljesen egyformák legyenek úgy hardver, mint szoftver tekintetében). "
-
aviator
tag
válasz Claude Leon #23703 üzenetére
Sikerült kiderítenem azt, hogy amikor még normál wifi routerként működött szegény akkor 192.168.1.1 volt az IP-je ahogy kell, bele is lehetett lépni. Utána át lett kötve erre a dupla NAT-ra. Ebben a konfigurációban a fenti IP cím a másik routerre vonatkozik, tehát a wifibe így sem tudok belépni. Ha meg egyedül a wifire kapcsolódik a gép akkor nem ad ip címet, ahogy írtad és nincs átjáró ip sem.
-
aviator
tag
Gyári firmware van rajta, a resettel kapcsolatosan legalább 3-4 verziót kipróbáltam: nyomtam 5 másodpercig, nyomtam tovább, nyomtam miközben bedugtam a tápot a routerbe, nyomtam 30 másodpercig és nyomtam a QSS gombbal együtt 30 másodpercig miközben bedugtam a tápot. Nem reagált egyikre sem
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link WR841N router gyári FW-el illetve egy Linksys WRT54GL Tomato 1.28-as FW-el.
A két routerrel szeretnék lefedni egy nagyobb kertesházat. A 841n-es router kapja a netet, a wrt54gl-el pedig csak kiterjeszteni szeretném a hatótávot. WDS-el futottam neki, de többszöri próbálkozásra sem sikerült.
Segitséget szeretnék kérni, hogyan és mit kéne tennem.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
aviator
tag
Sziasztok!
Adott egy TL-WR741ND wifi router, aminek nem tudok belépni a kezelőfelületébe, mert nem ad átjáró IP címet. Akié volt az elég csúnyán elállítgathatta, elég ha annyit mondok, hogy dupla NAT-ba volt kötve ahogy én kivettem a szavaiból. Valószínű, hogy a router dynamic IP-re van állítva, mert bootolás után kioszt egy 169.254 kezdetű IP-t a gépnek, viszont az alapértelmezett átjáróhoz nem ír semmit. Reset gombra nem reagál, pedig ez jó ötletnek tűnt. A kérdés az lenne, hogy hogyan tudnám újra működőképessé tenni a routert úgy, hogy az eredeti feladatát lássa el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- E-book olvasók
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- Ukrajnai háború
- Tippmix
- TCL LCD és LED TV-k
- Mazda topik
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás sz
- - Ninento Switch OLED Full Full Extra Csomag - Hibátlan, újszerű állapotban 1,5 év garanciával
- Steam Deck LCD 256 GB