Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
smallmer
őstag
válasz Gubek-Einste #25499 üzenetére
és úgy is mehet ugyanazon a néven? nem lesz ütközés meg ilyesmi?
-
Topikgazda
-
smallmer
őstag
sziasztok,
van egy tp-link 1043nd és egy 841 nd routerem.
valahogyan úgy szeretném megcsinálni az egészet hogy az 1043 nd jelét erősíteném 841nd-vel, viszont ugyanazon az ssd-n kellene menniük, mert a lakásban analfabéták vannak és nem tudnak átcsatlakozni -
Topikgazda
-
Claude Leon
senior tag
válasz krypton #25493 üzenetére
A laptop márkája tök független az ügytől. Mondjuk ez 7-es megoldás, nem biztos, hogy ez win8-on is ugyanígy megy, de érdemes kipróbálni.
u.i. linuxom van, szóval tapasztali tanácsot nem adhatok.
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz helyen járok, de megkérdezem (az internet megosztásba belefér, az otthoniba nem ). Megoldható az, hogy az internet kábelen keresztül érkezik egy notebookba, és valahogy vezeték nélküli hálózatot hozzak létre? Próbáltam ad hoc hálózatot létrehozni se nem sikerült láthatóvá tenni más eszközökön (telefon), illetve notebook nem tudott rá csatlakozni. Csak valami külső eszközzel tudom megoldani?
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ez alapján kötöttem be a hálózatba egy másik routert. Ez az eszköz most csak switch-ként szolgál, ugye? Ha ebbe kötök kábelesen egy asztali gépet, akkor ebben is kell portot nyitnom, ahogy az első routerben megtettem a torrent miatt? Hogy aktív legyen a kapcsolat...
Köszönöm! -
pedro7
tag
válasz Gubek-Einste #25490 üzenetére
Engedélyeztem az AP izolációt és mégis elérem a belső hálón levő gépeket.
-
Topikgazda
-
pedro7
tag
Sziasztok !
wrt54-es routeren dd-wrt fut.
Találtam egy olyat, a wi-fi résznél, hogy virtuális interface.
Azt szeretném, hogy az erre csatlakozók ne lássák a hálózat többi gépét.
Lehet, hogy nem erre való ez de talán.
3 féle beállítása van:wlan-ssid terjesztés engedélyez/tilt, AP izoláció engedélyez/tilt,
hálózati beállítások unbridge/bridge.
Melyiket kellene beállítanom, hogy ne lássák a hálózat többi gépét ? -
Topikgazda
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Ötletet szeretnék kérni tőletek, hátha megspórolható a reinstall.
Kb. fél éve hiba nélkül működő Win Home Server 2011-ről van szó. (Gigabyte G31M, E 6300, AMD5450, 2x2GB ram, 1+2 TB vincsi)
Szeretem, mert nagyon megbízható, de tegnap minden átmenet nélkül (szóval előtte sose) egyszercsak nem volt elérhető a hálózaton. Sebaj, lementem a pincébe, újraindítottam. Minden szuper volt kb. 15 percig, aztán megint nem volt elérhető...
A gép megy, csak a hálózatot dobja el valamiért. Hálózati hibaelhárító visszaállítja alapra a csatolót, és megy minden, ismét kb. 15 percig.
Eközben a gépnek nincs sok dolga, mert a torrent kliensen kívül csak egy gépet szolgált ki éppen egy darab filmmel.
Mire gondoltok? Mit érdemes tennem?
Előre is köszönöm a segítséget!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Chrys_
addikt
Windows server verzióban van állítólag, de ebben az esetben W7 volt, és egy kis tool-t használnak hozzá. Ebben lett meg a megoldás.
-
PumpkinSeed
addikt
-
krealon
veterán
válasz Chrys_ #25479 üzenetére
Ugy latom, az Internet Connection Sharing (ICS) nem tartalmaz ilyen lehetoseget.
Szerk:
Ha megis van megoldas a static DHCP-re, legyszives ird le, mert en nem talalom.(#25480) PumpkinSeed
"Program telepítés nélkül hogyan csináltál DHCP szervert a Win7ből?"Az ICS egy szukseges komponense, viszont meglehetosen korlatozott tudasu.
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
válasz PumpkinSeed #25480 üzenetére
Nem értek nagyon hozzá (nem én foglalkozok a dologgal), de nincs benn alapból valami funkció erre?
Lehet itt is fut valami program, nem tudom. Szerk: DHCP Server fut, megvan a megoldás is rá.[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
válasz hétalvó #1646 üzenetére
"DHCP-nek beállítod, hogy melyik mac melyik ip-t kapja"
DHCP szerverben PC-n hogyan lehet ezt megcsinálni? Van egy eszközünk, ami DHCP-n kapja az IP-t, de mindig törölve is lesz (tesztelés miatt). Újraindításkor szeretnénk a DHCP által a már használt IP-t beállítani rajta.
-
Topikgazda
válasz illes.bence #25475 üzenetére
Pontosan mit is szeretnél és miért?
Mi a router pontos típusa?
Milyen net kapcsolatod van?[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
illes.bence
tag
Sziasztok!
Nálunk is természtesen a két számítógéphez és a laptopokhoz, egy routeren keresztül jut el az internet. Na, most a kérdésem az lenne, hogy megoldható lenne bármilyen fizikai beavatkozáson kívül az, hogy az internet csak egy számítógéphez jusson el, -de ugyanúgy a router és UTP-n keresztül, és a többi eszköz gyakorlatilag le legyen tilvta, vagy hogy érhetőbben mondjam, csak egy számítógéphez jusson el a net.
Elnézést, ha kissé érthetetlenül írtam. Remélem tudtok segíteni! -
enginev3.0
félisten
válasz krealon #25473 üzenetére
A sebesség összeadás nem egy nagy érvágás, az egyik csak 7mbites az új pedig 120 lenne, de ha a megosztás is nehezebb mint gondoltuk, akkor átszámolgatva, már csak 4 hónapom van a régi internetből, lehet megrendelem egyedül mellé az újat, és azt a négy hónapot fogat szívva kifizetem
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
krealon
veterán
válasz enginev3.0 #25472 üzenetére
"A router egyik Lan portjából pedig átmegy a szomszédba az új internet, és nála is beszerzünk egy ilyen 2 Wan portos routert
Ez így életképes ?"
Plug-and-play modon nem mukodik.
Be lehet allitani, de zero halozati ismerettel hozza se kezdj.Ha arra szamitasz, hogy a Dual-WAN router osszeadja a sebessegeket, akkor ki kell hogy abranditsalak. Az egyszalas protokolok (FTP, SSH(scp)...) egyszerre csak az egyik kapcsolatot kepesek hasznalni. Sebessegnovekedest pl torrent-nel erheto el, ahol sok, parhuzamos kapcsolat van hasznalatban.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztook
Bonyolultnak tűnő egyszerű kérdésem lenne
Szomszéd és nálunk jelenleg 1-1 külön internetelőfizetés működik, sajnos még van hűség. Viszont jött egy új szolgáltató, persze sokkal jobb sávszéllel és árral. Mivel a mostanit nem biztos hogy le tudjuk mondani, de megeshet, ezért arra gondoltunk, hogy ketten előfizetünk egyre az új szolgáltatónál
Hogyan osszuk meg ezt az új internetet, hogy mellette menjen külön külön a másik internet is
Ha információim igazak, akkor van olyan router amelyben két Wan port van, így arra gondoltam, hogy
Bekötik hozzánk az új netet, veszek egy ilyen routert, egyikbe megy az új net, a másik wan portba pedig a régi, ezzel nálunk megoldva
A router egyik Lan portjából pedig átmegy a szomszédba az új internet, és nála is beszerzünk egy ilyen 2 Wan portos routertEz így életképes ?
Egyéb ötlet?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Borisz76
veterán
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék mert elakadtam
Nos adott 2 pc és egy router. Mind2 gépen van net, skype stb....rendesen működnek, azonos oprendszer van fent ( Win7 Ultimate 64 bit ).
A gondom az otthoni csoport lenne....
Hiába hozok létre otthoni csoportot az 1ik gépen és a másikkal csatlakoznék de a másik gépen is csak a létrehozást engedi !
Fordítva is próbáltam....tehát egy meglévő csoporthoz NEM tudok csatlakozni a másik gépről.
Hibaelhárítót már próbáltam....órák szinkronizálva és a munkacsoport neve is azonos.
Szerintetek mit ronthattam el ?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Dave-11
tag
Akkor lehet switch lesz belőle. Azt néztem hogy az olcsók portjai 10/100 Mbit/s-osak, azok elegek nekem nem?
Ja és akkor ezekhez crosslink kábeleket szerezzek be ugye?:D Semmi :D
-
mezis
félisten
válasz Dave-11 #25464 üzenetére
A dd-wrt firmware-el lehetséges a WAN portot ötödik LAN portnak deklarálni.
Ha két routert kötsz ösze LAN - LAN portokon, össze kell "hangolni" őket.
mezis
-
Claude Leon
senior tag
-
Dave-11
tag
Haverokkal szeretnénk majd 5 gépet összekötni, és ennek kapcsán vetődött fel pár kérdés.
Először is arra gondoltunk, hogy megoldjuk ezt egy routerrel, amit switch-ként használnánk. Na most a mi esetünkben a routernek 4 lan portja van + 1 wan portja. A kérdés az, hogy a wan portot is tudnánk úgy használni, mint a másik 4 lant, és akkor mind az 5 gépet egy routerrel hálózatba tudnánk kötni?
Másodszor, ha az előző nem működne, akkor ha két router 1-1 lan portját összekötnénk, és így maradna 6 lan port. Ha azokba kötjük be a gépeket, akkor működne a hálózat?
Na meg persze megéri-e routerrel csinálni a dolgot? Igazából játék céljából szeretnénk őket összekötni.:D Semmi :D
-
azka79
aktív tag
MEGOLDOTTAM! azért köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
azka79
aktív tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni:
Adott egy TP-Link WDR4300-as router és egy Linksys e2000 (DD-WRT) szeretném őket egy hálózaton használni. A TP-Link-hez csatlakozik a net+ egy nas. Összekötöttem a két routert. Annyit sikerült elérjek hogy a linksysen van net de a nast nem érem el. Mit kell beállítsak?
-
mouzrr
őstag
Üdv. Van egy Cisco EPC3925 modemem, és szeretném tudni, hogyan tudnám a wifi-s sebességet korlátozni. Van erre lehetőség? 25 megás a net, és szeretném lekorlátozni, hogy a feltöltés wifi-n keresztül max 400kb/s, a letöltés pedig max 2 mb/s legyen.
-
vati
senior tag
Sziasztok,
Egy biztonsági problémám lenne, illetve tapasztaltam valami nagyon furcsát.
D-Link DIR-600-as router, évekig problémamentesen működik. Nemrég belépve, azt látom, hogy ki van ütve az admin jelszó, vagyis visszaállt defaultra. Azért állok értetlenül a jelenség előtt, mert szerintem elég biztonságosan használtam:
- random karakterekből álló hosszú admin jelszó
- soha nem engedélyezett remote management
- LAN oldalon csak ethernet van engedélyezve, a wifi annyira le van tiltva jó ideje, hogy már az antenna sincs fenn.
- az összes LAN oldali kliens gép biztonságosnak tekinthető. (sw tűzfal/security + rendszeres OS patchelés, 1db admin user (én), fizikai hozzáférés is kontrollált.
- logban nincs nyoma semmi gyanúsnak, igaz, 2 hétnél régebbi nincs is.WAN oldalról ezeket a routereket tudtommal nem lehet megtörni. LAN oldalt a fentiek miatt kizárnám. Arra még lehetne gondolni, hogy valahogy valamitől resetelődött a router, de ekkor a custom beállításoknak is el kellett volna tűnniük.
A közelmúltban ment egy paráztatós hype a médiában hogy bizonyos home router típusokban hatalmas backdoor van (szoftverhiba miatt) de legjobb tudomásom szerint a DIR-600 ebben eleve nem érintett, és az egész móka csak LAN oldalról / default pwd esetén működik.Vagyis, ez a password reset nálam sehogy nem történhetett meg, hacsak WAN oldalról fel nem lehet nyomni ezeket a routereket - ami igen súlyos hír lenne... Szerintetek mi történhetett?
Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
Hori2014
újonc
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogyan tudnám megosztani a mobilinternetemet.
Van egy pc-n xp-m, és hozzá van csatlakoztatva egy tp-link mr3020-as 3g router.
A routert látja is a többin eszköz és csatlakoztatni is tudom (mobiltelefon és a laptop). De!!!! Mikor a mobilinternetet csatlakoztatom ami kompatibilis a routerrel, akkor az internetet nem tudja vagy nem látja a többi eszköz, tehát nem csatlokoznak a mobilnethez...
Ha valaki tudna segíteni azt nagyon szépen megköszönném.Üdv.
-
Hoorus
őstag
-
VeryByte
őstag
válasz PumpkinSeed #25452 üzenetére
Manapság már mindegy a kereszt vagy sima kötés. Szinte mindegyik eszköz tudja az MDI/MDI-X automatikus felismerést.
A probléma a két routerrel csak az lesz, hogy egyrészt nálad dupla NAT lesz, másrészt te bele fogsz látni az ő hálózatába.
Mármint, ha moidem-router-router felállást csinálod.Tudni kéne, hogy pontosan mit is kap és mennyire lehet belenyúlni.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Hoorus #25450 üzenetére
Kültérre valami hasonló kábelt tudok ajánlani. Kereszt kötést érdemes alkalmazni, ugyanis ha a másik eszköz is router akkor két azonos eszköz között ha jól tudom keresztet kell alkalmazni.
A kábel 100 méteren belül tökéletesen működik, szóval a 30 méteres nem hiszem, hogy gondot fog jelenteni.
Igen kivitelezhető a lényeg, hogy a két router különböző ip cím kiosztási tartományban legyen értem ezt azon, hogy ha a szomszéd routere 192.168.1.0 255.255.255.0-s tartományt használ akkor te lehetőleg inkább 192.168.10.0 255.255.255.0-s tartományt használj.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
mezis
félisten
válasz Hoorus #25450 üzenetére
Nem a modemjéhez, hanem a routerének egyik LAN portjához fogsz csatlakozni. Lehet, hogy ehhez neki is be kell szerezni egy routert.
Első sorban a fény fogja öregíteni az UTP kábel köpenyét. Esetleg egy UV álló védőcső (KPE ?).
Mindegy, hogy egyenes vagy keresztkötés. Valószínű, hogy nem fogsz ezzel a kábellel direktbe kötni két PC-t, ezért a nehezebben eltéveszthető egyenes kötést javaslom. Vagy a Gigabit miatt mindenképp ez kell ?mezis
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
A következőkben kérném a véleményeteket.
Egy társasházban lakom és megegyeztünk a szomszéddal, hogy betársulok az internetbe és közösen fizetünk egy nagyobb csomagot. 240 MBit-es csomagot szemeltük ki. Ehhez Ő majd fog igényelni egy új modemet, ami egyben routerként is szolgál, amire Ő közvetlenül fog csatlakozni. Hozzám kábelen lesz átvezetve, ami kb. 30 m távolság, továbbá ennek a végére én szintén tenni szeretnék egy wifi-s routert. A hálózat mindenképpen gigabites lenne. Az lenne a kérdésem, hogy ez így kivitelezhető szerintetek?
- A távolság miatt (~30 m) vajon lassabb lehet nálam a kapcsolat?
- Továbbá egyenes, vagy kereszt kötésű kábelre van szükség a modem és a majdani "saját" router-em közé? (úgy hallottam, hogy a modern kütyüknek már mindegy melyik)És még egy dolog.. Az UTP kábelek mennyire érzékenyek az időjárási tényezőkre? Ugyanis nagyobb része a háztetőn lenne átvezetve..
Köszönöm az esetleges válaszokat
Üdv
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
A következő a problémám. Adva van egy wrt54gc v3 router, ami eddig hibátlanul működött úgy, hogy netkábel bent, egy ethernet ki az én gépembe, és wirelessen keresztül ment a barátnőm 2gépén a net. Ma elmentem fodrászhoz (fontos) mire hazajöttem, egy darab net se volt. A netet nem kapcsolták ki, hiszen direktbe kötve mindegyik gépen megy rendesen. Tehát. A routert többszöri áramtalanítás sem javította meg, illetve reseteltem is. Digim van, ha jól emlékszem itt a ppoe kapcsolatot kell állítani a szolgáltatótól kapott jelszóra és felhsználónévre. ha jól tudom, mást nem kell. A fényekről: a power gomb néha villog, a wireless nem, at eternet folyamatosan világít, az internet bevillan. ötlet? jah, ha a netkábel benne van a routerben, nem érem el a setupot.Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Topikgazda
-
gubisadam
aktív tag
válasz Gubek-Einste #25440 üzenetére
itt a kép:
linkEnyém az EIZO ssid
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
VeryByte
őstag
Ez így korrekt.
Router az elsődleges (vagy belső DNS, ha olyan van, pl. nálam az SBS).
Utána általában a szolgáltatóé a legjobb, majd utána valami publikus, Google, Comodo, stb...., vagy itthoni más szolgáltató, de elérhető.Nálam az alábbi a sorrend az SBS-en, mint DNS forwarders:
195.184.180.4 - szolgáltató
8.8.8.8 - google
8.8.4.4 - google
8.26.56.26
9.20.247.20Mondjuk a szolgáltató és a google közé még jó lenne egy hazai publikust betenni.
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
mezis
félisten
válasz VeryByte #25443 üzenetére
Igazad lehet, de az a legritkább eset, hogy a szolgáltató mindkét DNS-e meghibásodik. Általában már el sem jut a DNS-ig. Valahol útközben valamit lekapcsoltak, újraindítanak...
Az meg csak félinformáció, hogy a 8.8.8.8 DNS-el már volt internet kapcsolata. Hiányzik az ellenpróba, lehet, hogy addigra már a szolgáltató DNS-ével is lett volna internetkapcsolata.
(Én az internet kapcsolat szakadásakor két DOS ablakban folyamatosan pingelem a szolgáltató DNS-ét illetve a 8.8.8.8-at. A kapcsolat helyreállásakor lényegében egyszerre kezd válaszolni mindkettő. Nálam a routerem az elsődleges DNS.)mezis
-
Anubis_9
őstag
Nem volt tegnap netem. Gondoltam belenézek a router menübe. 8.8.8.8-ra volt változtatva az elsődleges DNS, pedig határozottan tudom, hogy nem ennyi volt. Átírtam a TCP/IP 4-es protokollban 8.8.8.8-ra, ahogy a routerben láttam és egyből lett net. Hogy került át 8.8.8.8-ra? A szolgáltató átváltott erre? Ez létezik?
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
mezis
félisten
válasz Anubis_9 #25441 üzenetére
Próbáltad változtatni ? (Pl. egy jó open DNS: 8.8.8.8 -Google)
Egyébként nem sok értelme ezen változtatni. Bizonyára a legrövidebb idő alatt elérhető és amíg a szolgáltatód elsődleges vagy másodlagos DNS-ét nem éred el, addig semmilyen "távolabbi" DNS-t sem fogsz elérni.
mezis
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Bocs, ha nem teljesen ide tartozik: a router menüjében látható elsődleges DNS-t a felhasználó nem tudja változtatni, csak az internetszolgáltató?
Köszi
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Topikgazda
-
gubisadam
aktív tag
válasz Gubek-Einste #25438 üzenetére
2+6-ot használ, és ezt is javasolja a program.
Érdemes hardcode-olni?-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
Topikgazda
-
gubisadam
aktív tag
válasz Gubek-Einste #25436 üzenetére
kipróbálom.
Ami érdekes, hogy csak telefonokkal sz@rakodik és valamikor jó valamikor nem..-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
Topikgazda
-
gubisadam
aktív tag
válasz Gubek-Einste #25419 üzenetére
channel: auto
mode: 11bgn mixedsecurityPA2-PSK
titkosítás: automatikus-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #25433 üzenetére
Vannak ilyenek... Kollégámnak is meg kellett vennie anno a kábelmodemet, bár nem UPC volt a szolgáltatója, hanem valami kisebb rétsági helyi ISP!
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #25432 üzenetére
Náluk meg is lehet venni egy összegbe, nem csak bérelni, hogy ennek mi értelme van azt nem tudom.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz artiny #25430 üzenetére
Nekem eddig csak CISCO modemem volt, de legjobb tudomásom szerint a UPC-s firmware-ben nem elérhető a DLNA, csak a gyáriban! Bár erről biztosat inkább a UPC-s topikban tudnak mondani, akik használják is! Ha ez így van, akkor viszont esetleg telefont tudsz tölteni az USB-n, másra nem nagyon használható!
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
válasz Intruder2k5 #25429 üzenetére
Ez lessz nalunk is, a kep alapjan ugyan ez van kirakva az oldalon. Ez egyebkent tudja azt amit irtam elobb? hogy szamitogeppel megosztanek zenet,filmet es a TV.n keresztul azt lejatsznam DLNA segitsegevel - az usb a hatuljan erre valo nem igaz? hogy osszetudjam kotni a pc vel? vagy pedig beszurok egy usb kulcsot es a rajta levo fajlokat tudom megosztani?
-
MODERÁTOR
válasz artiny #25428 üzenetére
Ja, hogy SK! Azt sajnos nem imserem, de egyébként azért kérdeztem, mert idehaza mostanában szinte kivétel nélkül mindenkinek a Technicolor 7200 modem/router kombó csodát adja a UPC, és ebben van WiFi is!
-
artiny
őstag
válasz Intruder2k5 #25427 üzenetére
igen uj bekotes lessz -vagyis hosszabitas mivel mar lejart a 2eves lekotottseg. Miért kérded?
En SK bol irok, itt negy fajta optikai fiber van a upc.nel
50Mb/s en ezt szeretnem 10€ + 1,90€ a kabeles vagy 2,90€ a wifis modem reszlet fizetese havonta. Akkor viszont inkabb a wifiset +2,90€ kell majd valasztanom, jo lenne ha olyan routert adnanak amiben van usb vagyis a gepbol ha megtudnam osztani DLNA-n keresztul a dolgokat
100
150
300[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
artiny
őstag
válasz Intruder2k5 #25425 üzenetére
koszonom a valaszt,esetleg meg van egy ilyenem de ez sem mai darab:
Linksys Wireless-G ADSL Home Gateway (Annex A)
wag200g -
MODERÁTOR
-
artiny
őstag
50Mb/s upc fiber power optikai nethez eleg ez a router hogy max. Sebesseget tudjam osztani vagy nem tudom majd vele az 50Mb/s kuldeni?
D-Link DI-524D-Link DI-524 AirPlusG 54Mb Wireless IP Rout
IEEE 802.11b
IEEE 802.11g
IEEE 802.3
IEEE 802.3u1 x RJ-45 WAN Ethernet 10/100 Mbps
4 x RJ-45 LAN Ethernet 10/100 Mbps
1 x Konektor pro externí anténu -
Topikgazda
Jó volna minél többet tudni.
Pontosan milyen típusú a wifi adapter? Milyen net szolgáltató/csomag/sebesség?
Mik a router-en a pontos wifi beállítások?
Milyen környezetben van a rendszer (falak száma/anyaga, távolságok)?
inSSIDer mit mutat?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Molk
tag
válasz Gubek-Einste #25421 üzenetére
Értem, hogy mit kérdezel és ezeket direkt csak azért nem írtam meg, mert egy laptoppal/mobillal ugyanott(pontosan és ugyanakkor is; -kipróbáltam) jól megy a net és nincs semmi gond vele. Szóval a hiba itt vagy a gépben vagy a windowsban wan. De olyan "nagy" baj mégsem lehet mert többször is működik a net.
Ilyen a Router egyébként. Ez meg a usb-s wifivevő.
A többi kérdésednek szerintem nincs jelentősége, mivel működik... Ha tévedek akkor azokra is válaszolni fogok.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Pontosan milyen típusú a wifi adapter és a router? Milyen net szolgáltató/csomag/sebesség?
Mik a router-en a pontos wifi beállítások?
Milyen környezetben van a rendszer (falak száma/anyaga, távolságok)?
inSSIDer mit mutat?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Molk
tag
Üdv Mindenkinek.
A helyzet nálam a következő melyben a segítségeteket szeretném kérni:
Nekem az internet (wifi) elérhetőséggel van problémám.(1. A wifi jó; teszteltem laptopon. 2. Az usb stic jó; teszteltem laptopon. ( Win. 7 64bit))
Bővebben: Egy asztali gépről lenne szó ami egy usb stick-es wifivevővel csatlakozik a netre de ismétlődő időközönként a le-fel töltési adatsebesség "eltűnik" ( Azt írja hogy kapcsolat van, de a böngésző percekig csak tölti a honlapot amiből nem jelenik meg semmi, és adatforgalom sincs ilyenkor). Majd fél perc múlva minden újra jó lesz és betöltődik a böngészőben lévő lap. Ez az adatforgalom leesés legkönnyebben egy multis játékkal látszódott, méghozzá úgy hogy amikor a játékból alt+tab-bal "kiléptem" akkor az adatforgalom felment, de amint visszaléptem a játékba újra leesett. És ez változó volt, mert már volt hogy sokáig (fél óráig) bírta.
Nekem azzal van problémám, hogy néha működik, néha nem. Ezzel pedig eddig nem sokra jutottam megoldásilag.
Régebben egy gyenge tápról ment a gép, ami azt okozta, hogy ha valamilyen programot elindítottam akkor a wifi-s stick-et lecsatlakoztatta a windows... Már erősebb tápom van, újabb nehézséggel.Kérdés: Hogyan tudom a leeséseket kiküszöbölni?
( Ha valamit elfelejtettem megemlíteni szóljatok! )Bármilyen segítséget, ötletet nagyra értékelnék!
A válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
Van egy kis TP-link routerem (TL-WR841N).
Pár hete meghülyült, és nem engedi egyik mobiltelefon-t sem a csatlakozni a WIFI-re.
Néha megy, néha nem. A Pc és a laptop gond nélkül tud csatlakozni.
3 különböző telefon (Blackberry és android).
Volt már többször gyári reset, firmware upgrade.Volt már valakinek hasonló gondja?
köszi!
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
krealon
veterán
válasz dodopek #25413 üzenetére
Neked is a klasszikus AP / Switch mod beallitas szukseges.
1.841n --> router1 (R1)
2.841n --> router2 (R2)R1-en megnezed es lejegyzed a LAN IP-t (alapertelmezetten 192.168.0.1)
R1-en megnezed, es lejegyzed a DHCP szerver altal kiosztott IP-ket (DHCP --> DHCP Seetings --> Start / End IP Address) alapertelmezetten 192.168.0.100 - 192.168.0.199R2-bol kihuzol minden kabelt es csak a tapkabelt dugod vissza, valamint az egyik LAN portra rakotod UTP kabelleal a gepet / notebookot, amivel beallitod.
R2 alapertelmezett LAN IP-je is 192.168.0.1Most atallitod az R2 LAN IP-jet 192.168.0.2-re. Ujraindul a router.
Ezutan (kb 1 perc amig ujraindul a router) belepsz az uj cimen ( http://192.168.0.2 ) es kikapcsolod a DHCP szervert. DHCP --> DHCP Settings --> DHCP Server : disable --> [Save]
Ujra kell inditani a routert
System Tools --> Reboot --> [Reboot]Ezutan R2 WAN csatlakozojat soha tobbe nem hasznalod.
UTP kabellel R1 LAN portjat es az R2 egyik LAN portjat osszekotod.R2 WiFi beallitasait a http://192.168.0.2 cimen ezutan el tudod vegezni
Wireless --> Wireless Settings --> Wireless Network Name [lehet_ugyanaz_mint_az_R1-en] -->[Save],
valamint Wireless Security --> WPA/WPA2 - Personal(Recommended) --> PSK Password: [ide_ird_be_a_jelaszvat,_ami_megegyezhet_az_R1-essel_is_akar]
vegul [Save]. -
Tices
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó topikba írok.Egy panel szerű társasházban élek. UTP kábelen jön be az internet a lakásba, de nem ethernet protokollal, hanem csak 2 szálat használ és azt tovább telefonvonallal viszi 4 érrel, (de továbbra is csak 2-t használ), a modemig (egyben router is). Az internet előfizetésünk 16 Mbit, viszont csak töredékét kapjuk (~2 Mbit). Kérdésem az lenne, hogy a maradék kb. 10-12 méter telefonkábel okozhat-e zavart a vonalban, hogy leessen a sávszélesség? (zajszennyezés). Ha nem, akkor ugye teljes mellszélességgel nekieshetünk a szolgáltatónak, hogy szar a net. (Nem valami segítőkészek, de így már akkor lehet fenyegetni ezzel-azzal őket). Van itthon UTP kábelem, lehetne jobb jel, ha azon vinném tovább a maradék 10-12 métert is? (forrasztanám) vagy ez már nem jelent annyit? (A router/modem jó, mert a vonal át lett költöztetve és a másik helyen jó volt, semmit nem kellett módosítani, változtatni).
Type :ADSL2+ Annex A
Line Rate (Up / Down) : 462 Kbps / 2557 Kbps
Noise Margin (Up / Down) : 6.9 dB / 17.1 dB
Attenuation (Up / Down) : 46.2 dB / 38.5 dB
Power (Up / Down) : 12.4 dBm / 14.8 dBmElőre is köszönöm a segítséget!
Az emberi hülyeségnek csak alsó határa van!
-
Joe Swanson
senior tag
válasz Joe Swanson #25410 üzenetére
Sajnos még mindig nem találtam megoldást.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Következő dologgal szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg Digi 20/10 net van tp link 841n routerrel megosztva a lakásban, 2 kábel, meg vagy 5-6 wifi eszközzel. Most azt kellene megoldani, hogy ebből a routerből kivezetni egy kábelt a felső szintre, ahová betennék egy ugyanilyen routert, ami egy vezetékes, és két wifi eszközt szolgálna ki.A dolgot nehezíti, hogy az első routerbe be van kötve egy Samsung 6030as tv, ami allshare kapcsolódik az asztali, és a wifi-s laptophoz. Mivel az asztali gép felkerül az emeletre, ugye közbeesik egy router.
Szóval úgy kellene beállítanom, hogy a tv lássa az asztali gépet, és a laptopot is, a közbeeső új router ellenére is.Mindenképp kell a két router, mert olyan vastag a plafon, hogy nem megy fel a jel.
Hogyan kell kalibrálnom a második routert, hogy továbbra is rendben menjenek a dolgok?
[ Szerkesztve ]
-
dever
csendes tag
Sziasztok..
segítsen vki..
Laptop (W7) benne usb-s mobil net stick.. van egy tp-link wifis routerem amivel szeretném osztani a netet..
Laptop utp-vel összekötve tplink lan portba.
mobil kapcsolat megosztva..
mégsem megy..5let?köszi
-
Boost3er
tag
válasz PumpkinSeed #25401 üzenetére
Köszönöm szépen, igen látják egymást a hálózatban elvileg ,csak valamiért a video fájlokat nem látják a NAS-on
-
Joe Swanson
senior tag
válasz Intruder2k5 #25405 üzenetére
Elsőt megpróbáltam, nemmegy,
-
mobilizmo
addikt
válasz King Unique #25399 üzenetére
Régebben amikor nekem nem akart működni XP megosztás, ezt használtam. Ezzel működött, saját drivert használ.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Joe Swanson
senior tag
válasz Gubek-Einste #25407 üzenetére
Nekem ez kínai, hogy mit is kellene átírni. Ha megkérhetlek, átírnád nekem úgy, hogy csak meg kelljen csinalnom? Előre is köszi!
-
Topikgazda
válasz Joe Swanson #25406 üzenetére
A leírás alapján bármilyen kapcsolatot meg lehet osztani, csak a forrás és cél adaptert kell megváltoztatni.
-
Joe Swanson
senior tag
válasz Gubek-Einste #25404 üzenetére
Az alap kapcsolat az a wifis. A laptop fogja a wifit. A laptoprol szeretnem megosztani kabellel a netet. A laptop win7-es a gép win 8.1.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Joe Swanson #25403 üzenetére
Szia!
Természetesen meg lehet osztani! Keress rá Google-al az operációs rendszernek megfelelően, az "internetkapcsolat megosztása" kifejezésre!
-
Topikgazda
válasz Joe Swanson #25403 üzenetére
Természetesen megoldható, leírás.
-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! Meg lehet-e osztani lan kábellel a netet egy laptop és egy asztali gép között? Az laptop routerről fogja a jelet.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Boost3er #25400 üzenetére
Az összes eszköz fel tud csatlakozni a hálózatra? Ha igen akkor gondolom IP címet is kapnak. Ha pedig kapnak IP címet akkor egy hálózatban lévő számítógépről meg tudod őket pingelni, ha meg tudod őket pingelni akkor pedig a hálózat elemei látják egymást.
Nem lenne hátrány, ha NAS-ról megtudnád pingelni a TV-t illetve a lejátszót amiről le szeretnéd játszani a filmeket. Habár a wifi-s hálózat nem biztos, hogy elég lesz a blu-ray lejátszására, de próbát megér. Ha pedig a NAS pingje visszajön a lejátszóról akkor elvben látják egymást szóval külső meghajtóként fel kell, hogy ismerje.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest