Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz beni18 #27196 üzenetére
"Egy gondom van ezzel csak, hogy a win 8.1 gépen windowslive fiók van létrehozva, nem sima "felhasználói" ez nem tudom milyen gondot fog okozni."
Sajnos (szerencsere ) meg nem kellett win8.1-el ilyen melysegben foglalkoznom.
A Win 8.1 alapvetoen webes (on-line) felhasznalasra van kitalalva, igy az a tippem, hogy a Live ID kukac ( @ ) elotti (felhasznalonev) reszet kell hasznalni az XP-s gepen felhasznaloi fiok letrehozashoz es jogosultsag beallitashoz. -
törölt tag
Sziasztok. Otthoni hálózat.Odáig vagyok, hogy a wifi jelének erősítéséhez a vályogfal miat nem elég a repeater, hanem access point kell (ene)
Tud valaki olyan nagyon egyszerű ap-t ajánlani, ami olcsó, kapható ebay-en, eu-n belül v.amazonon stb...és persze még alkalmas is arra, amit leírtam ... (ergó érdemes megvenni) Kb 6 ezer+posta
Router, mint eszköz önmagában nem (mármint amelyik tud ap-t is) Mindenképp AP
Választ
-
szbalogh
addikt
válasz SztiviVander #27194 üzenetére
Folyamatosan megy mindkét gép. A linuxos gép egy műszert vezérel és az adatokat a windows-os gépen szeretném megosztani, hogy ne közvetlenül az operátor gépre másszon rá mindenki. Linuxhoz nem nagyon értek, na jó a win-hez sem A samba menne ilyen régi linuxon? Odáig talán el tudok jutni, hogy a linux Conqueror-ban megosztom a könyvtárat. Most nem férek hozzá, de biztos van benne ilyen. A hálózati megosztáshoz kell a samba?
Nick: HE_Storm
-
krealon
veterán
"Az albérletben 3 felé osztjuk a 6 megás Inviteles netet. Ez lassú, de alapvetően nincs vele gond, viszont az egyik lakótársam szinte biztos, hogy torrentezik, de nem vallja be. Amikor neki be van kapcsolva a gép, a net mindig használhatatlan.
...
Adott egy gyári modem/router, amit az Invitel adott és nem lehet belépni a konfigurációs felületére."Ha az inviteles HGW-t le lehet butitani modem uzemmodura (nincs IP telefon, sem IPTV), akkor moge teve egy OpenWRT-s routert par kattintassal beallithato a QoS (luci-app-qos) es akkor egyenletesen (igazsagosan (?)) oszlik meg a savszelesseg a gepek kozott.
Nalam egy TL-MR3420 tesz szolgalatot, OpenWRT + extroot (hogy tobb szolgaltatas is elerheto legyen) tarsasagaban es eddig meg nem volt panasz a net sebessegere, pedig rendszeresen tolt a transmission linux disztribuciokat.Akinek a LuCI-s OpenWRT bonyolult, annak pedig a Gargolyle feluletu OpenWRT ajanlott.
-
krealon
veterán
válasz beni18 #27189 üzenetére
"A gond az hogy a gép nem látja a többi gépen lévő felhasználókat annak elenére, hogy egy munkacsoportban vannak, így nem tudom kiosztani a jogokat."
Tekintve, hogy egy munkcsoportban nincs kozponti hitelesito szolgaltatas, igy nem is csoda.
"Olvastam olyat máshol, hogy a server gépen létre kell hozni az összes felhasználót és úgy beállítani a jogokat, de ez nem tudom mennyire lenne megoldás."
Ez az egyetlen megoldas a munkacsoport eseten.
Munkacsoportos kornyezetben a felhasznalo azonositasara a felhasznalonev / jelszo (hash) paros szolgal.
Egy gep a masikhoz a bejelentkezett felhasznalo adataival (user/pass) probal kapcsolodni.Ha masik gepen letezeik ugyaolyan nevu es ugyanolyan jelszavu felhasznalo, akinek aktiv a fiokja (nincs letiltva), akkor aszerint a helyi felhasznalo szerint hozzaferest engedelyez az eroforrasokhoz.
A pozitiv hitelesitesnek ezen kivul meg feltetele, hogy az autentikacios portokolok kozul mindket fel ugyanazt a verzot hasznalja (NTLM)
-
SztiviVander
őstag
válasz szbalogh #27190 üzenetére
ez attól függ hogy hogyan szeretnéd. a linux másolja a windows gépre a módosításokat vagy a win gép figyelje a pl samba-val megosztott (már ha van ilyen vagy tervezel ilyesmit) linuxos mappa tartalmát? illetve időzített frissítés kell vagy realtime? mindkét gép megy állandóan vagy csak az egyik vagy egyik se?
-
kimi02
őstag
Sziasztok !
Van egy kis gondom.
Vettem egy Routert, Tenda W1800R Tomato FW van rajta , ezt már én raktam rá , amúgy új a Router.
Vezetékes hálozaton NAS-ról nézek Blu-Ray filmet médialejátszóval és valamikor be akadozik a film.
Erre van valami ötletetek ?
Van egy sima mezei TP-Link TL-WR542G 54mbps routerem azzal nincs ilyen gond.[ Szerkesztve ]
-
SztiviVander
őstag
válasz beni18 #27189 üzenetére
pedig a megoldás az amit olvastál. azon a gépen kell létrehozni a felhasználókat ahol a megosztások vannak és azoknak kiosztani a mappákra a biztonsági és megosztási jogokat. a kliens gépekről pedig a szervernev\juzernév formában kell majd autentikálni amikor el akarod érni az adott mappát.
-
senior tag
Sziasztok!
Az albérletben 3 felé osztjuk a 6 megás Inviteles netet. Ez lassú, de alapvetően nincs vele gond, viszont az egyik lakótársam szinte biztos, hogy torrentezik, de nem vallja be. Amikor neki be van kapcsolva a gép, a net mindig használhatatlan. Szóltam már többször is, hogy kapcsolja ki, ha tölt valamit, válasza ez volt: "Én pedig nem töltök semmit, a net mindig ilyen sz*r, amikor nem vagytok itt akkor is...". Érdekes, hogy kb. 5 perc múlva vagy azonnal felgyorsul a net, miután szóltam és ugyanez történik, ha a modemből a LAN1 aljzatba dugott kábelt kihúzom. Mit ne mondjak, ő az egyetlen, aki kábellel csatlakozik, valamint a másik lakótársam tuti nem hunyó.
Mit lehetne tenni? Adott egy gyári modem/router, amit az Invitel adott és nem lehet belépni a konfigurációs felületére. Valahogy monitorozni kellene az adatforgalmat, hogy bizonyítani tudjam az átverést. Amikor elmegy előadásra, be tudnám kapcsolni a számítógépét és ellenőrizni, de azt pofátlannak tartom. Valakinek van valami ötlete?
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget kérek. Adott egy windows xp-s és egy valami 2005-ös linux-os gép. Ez utóbbi egyik könyvtáráról szeretnék mindig aktualizált másolatot a windows-os gépen. Tehát valami program kellene ami a módosítást figyeli és szükség esetén a frissítést elvégzi.
Köszönöm!Nick: HE_Storm
-
beni18
tag
Sziasztok!
Lenne egy régebbi gépem amit beszeretnék fogni server feladatokra. 4 gépet szolgálna ki. Az egyiken XP a másikon 8.1 a mardék 2-n pedig win7. A serverként használt gépre XP lett telepítve (tudom nem a legalkalmasabb de a win server oprendszereket nem ismerem). A serveren minden felhasználónak lenne mappája, de szeretném megoldani a korlátozásukat. Az az mindenkinek egy mappa amit csak ő írhat és olvashat, illetve léphet bele + lenne olyan mappa amit mindenki olvashat de írni nem írhat. A gond az hogy a gép nem látja a többi gépen lévő felhasználókat annak elenére, hogy egy munkacsoportban vannak, így nem tudom kiosztani a jogokat. Olvastam olyat máshol, hogy a server gépen létre kell hozni az összes felhasználót és úgy beállítani a jogokat, de ez nem tudom mennyire lenne megoldás. Aki tud segítsen pls, mert már minden oldalt megnéztem, de megoldást még nem találtam
-
őstag
Most szemezek egy dd-wrt telepítésével a D-Link DIR-825 routeremen, esetleg vélemény, megéri vagy inkább hagyjam a fenébe?
-
törölt tag
Sziasztok !
A kérdésem pofon egyszerű. Otthoni wifi jel tekintetében kérdezném. Ha nincs egyetlen más wifi hálózat sem 2,4 Ghz-en, akkor édes-mindegy h.a routerben melyik csatornára rakom 1 és mit tom én 14 között ? Vagy lesz olyan csatornám, amelyiken gyengébben és lesz olyan is amelyiken erősebb wifi jel lesz azon a ponton, ahol éppen állok ?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Zwitter
tag
válasz Intruder2k5 #27181 üzenetére
Nos utána olvastam picit. Eléggé összekevertem a dolgokat ASUSék leírásában...
Az Én esetemben tényleg használhatatlan a dupla LAN. Max. rátudok kapcsolódni egy switch-re, vagy egy gépre anélkül, hogy az internetem megszűnne.Viszont ez a plusz router dolog nem győzött meg eléggé. Nagyon fontos a beszerzése, vagy nem dől össze a világ, ha anélkül netezgetek tovább?
NAT: Semmi baj, igen, kéne...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Zwitter #27180 üzenetére
Milyen dupla NAT? Arra gondolsz, hogy két kábellel, két hálózati adapterrel csatlakozol egyszerre a netre? Ennek véleményem szerint semmi értelme, bőségesen elég az egyik adapter is! Mivel új konfigról van szó, feltehetően a Gbit-es adapter, ami többszörösen elegendő a 240-es net kihasználáshoz, a két kapcsolat csak ronthat ezen, hidd el! Ha nekem kell routert ajánlanom, akkor ASUS RT-N18U lenne az!
Bár a UPC sosem fogja bevallani, de meggyőződésem (és ezzel többen vagyunk így), hogy az Ubee eszköz, illetőleg az abba betöltött UPC-s firmware a hibák okozója! Amíg CISCO modemeket osztogattak, addig ilyen gondok nem voltak, de hát a válság és a szektor adók feltehetően ott is elhozták a keret szűkítését, és olcsóbb megoldás után kellett nézni! Ekkor jött a Technicolor, 7200, ami minőségben a kettő közt van, de mivel BroadCom alapú, így feltehetően még mindig túl drága volt, és végül az Ubee lett belőle!
-
Zwitter
tag
válasz Intruder2k5 #27179 üzenetére
2. Oké, de akkor hogy használható ki a dupla LAN? Ha veszek egy ilyet, és abba dugom őket, akkor minden klaffolni fog?
3. Így van.
A probléma egyébként 100% elhárult!
-
MODERÁTOR
válasz Zwitter #27178 üzenetére
2. Igen, mert így a router funkció ki van kapcsolva benne, csak modemként működik az Ubee, és a géped külső, publikus IP címet kapott!
3. A jelszintek teljesen jók, azzal valóban nem lehet probléma!
Szerintem most teszteld így egy darabig, és meglátod jelentkezik-e a hiba!
-
Zwitter
tag
válasz Intruder2k5 #27176 üzenetére
2. Jah... bontottam is. Na, át is állítottam. Most nem világít a modemen a WLAN, és az egyik LAN adapterre azt írja, hogy az Ethernet nem rendelkezik érvényes IP-konfigurációval.
3. Tessék: [link]
-
gPoint
tag
Sziasztok!
Dlink 320 nas és az asztali gép között rettentően belassul a kis méretű jpeg fileok másolása.
Eindul a másolás, néhány jpg átmegy 5-10000 kbytal majd mintha elvágták volna belassul az egész és a néhány perces másolás néhány száz kbyte/s sebbességre esik vissza.
Több száz megás vidót lemásol egyből, csak a 5-6 megás jpg-kel csinálja ezt meg persze a hasonlóan kis méretű fájlokkal, A kis led (hdd) folyamatosan villog a nason.Mi lehet a gond, esetleg valami beállitási probléma? Rossz kábelt használok talán?
Breakin' news: a nasra töltöttem le és a letöltés is megszakadt közben "A megadott hálozat nem található" szöveggel.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Zwitter #27173 üzenetére
1. OK
2. Nem egészen, gyanítom Te ezt az oprendszerben (a gépen) csináltad! Böngészőben, az Ubee menüjében (http://192.168.100.1), sajnos pontosan nem tudom hol, nekem nem olyan eszközöm van, hanem CISCO, de valahol a Rendszer menüben, ha minden igaz ezen belül Switch, és ott lesz olyan, hogy Bridge mód!
-
Zwitter
tag
-
Zwitter
tag
válasz Intruder2k5 #27171 üzenetére
1. Beállítva.
2. Áttettem az Ubee-t hídba (kijelöltem a két adaptert, és hálózati hidat hoztam létre, nem tudom, erre gondoltál-e, sosem hallottam még ilyesmiről).
3. Ezt fejtsd ki kérlek bővebben.
-
mezis
félisten
válasz dauphin #27166 üzenetére
Ha a Telekom kábele csak egy egyszerű modembe érkezik (nincs WiFi, nincs router), akkor venned kell egy WiFi routert (Pl Tp-Link WR741, WR841, WR941,...) annak WAN portjába kell csatlakoztatnod UTP kábellel a modemet. (Az UTP kábel hossza akár 100 m is lehet. A routerben be kell állítani az internet csatlakozás adatait (PPPoE, Dinamyc,...)
Egy ilyen routeren általában 4 db LAN port is van. Ezekbe lehet csatlakoztatni kábellel a PC-ket. És természetesen vezeték nélkül is kapcsolódhatnak az arra alkalmas PC-k, mobilok,....mezis
-
MODERÁTOR
válasz Zwitter #27170 üzenetére
Szia!
1. Állíts be a gépen custom DNS szervereket!
8.8.8.8
8.8.4.42. Lehetőség szerint az Ubee-t használd Bridge módban, és mögé tegyél saját routert! Sokak szerint nagyon nem bírja a router módot, instabil lesz, sőt ha beleolvasol a UPC topikba, sokan emiatt még a WiFree-t is kikapcsoltatták, mert állítólag annak bekapcsolása óta érezhetően instabilabb lett!
3. Jelszintek milyenek?
[ Szerkesztve ]
-
Zwitter
tag
Kis segítséget kérnék internet ügyileg, ami abszolút szokatlan. Félig OFF, de nem tudom, hova írjam. Infósként sem bírtam rájönni, hogy mi a gond, és nem is tudom, hogy kitől kérjek segítséget, mert a UPC-nek fingja sincs az egészről, és be is bizonyították, hogy a kapcsolat jó...
Elég bonyolult, de megpróbálom leírni a problémát. Az a helyzet, hogy az internet bejön, és gyors is. Ezzel nincs semmi gond, de elég gyakori időközönként elkezd meghalni, nem tölti be a weblapokat, vagy hiányosan tölti be őket, nem reagál a frissítgetésre, töltögeti befelé a semmit (böngészőben forog a karika, de sz@r se történik), és végül általában feladja, és be sem tölti az adott lapot, majd hirtelen újra jól működik pár másodpercig. YouTube videókat hol tölti, hol nem... meg nem akarok warezelni, de torrenteknél is voltak gondok, bár nem annyira súlyosak, mint az előzőekben említettek. És ezt mind folyamatosan csinálja...
Skype néha újracsatlakozgat, multis játékokban néha ledobál a szerverről, megszűnik a chat connection, stb...
Az a baj, hogy nemrég új configot szereltem össze, és kb. ugyanekkor UPC 240-re váltottam 120-ról, és ez egy modem cserével járt, ami 4 Ethernettel rendelkezik. Gondoltam kihasználom, és mivel az alaplapon két LAN adapter van, mindkettőt kihasználom. Ez elvileg hihetetlen nagy laggmentességet és stabilitást kéne hogy adjon, nem is beszélve a sávszélesség fokozásáról... de nem, az egész akadozik, mint a szemét.
Nem rég volt egy LAN party is ezen a modemen, illetve egy routeren, és a többi gépen is ugyan úgy tapasztalható volt a dolog, + a laptopomon is, mert azon is neteztem néha. Oké, akkor gondoltam tuti a modem a rossz, mivel egyszer UPC kijött, és megnézte a koax kábelt. Azt mondta minden rendben. Jó, de a net még mindig fos volt, szóval modem cserét kértem. Ez meg is történt, de még mindig szaggat a net... és most már végképp nem tudom, hogy mitől. Beszéltem UPC-s kolegával, csinálgattunk ping teszteket a cmd-ben, de semmi szokatlan nem volt észlelhető. Azt is mondta, hogy a Flash Player csinálhat valamit a böngészővel... oké, újra raktam, semmi...
Szóval tanácstalan vagyok. Az alaplap volt már szervizben egy ellenőrzés végett, nem mondták, hogy gond lenne vele. Hálózati adapterek mind frissek.
Leírom a részleteket, és akinek van valami ötlete, mit lehetne ellenőrizni, azt szívesen fogadom. Aki tudna ajánlani céget, vagy embert, aki ebben tuti tudja a megoldást, vagy eltud jönni megnézni, azt is elfogadom. (term. kifizetem)
ISP: UPC FiberPower 240
Modem: Ubee EVW3226
Kábel: 2 db. FTP Patch Cat. 7
Alaplap: ASUS Z97 DELUXEThx a helpet előre is!
-
AtHoS
nagyúr
válasz dauphin #27168 üzenetére
Megosztást a gépek operációs rendszerében kell eszközölni.
Sajátgép-ben a meghajtókon jobbklatty és adja magát a megfelelő menüpont.
Annak mondjuk a helyedben előbb utánaolvasnék mit nem kellene megosztani (pl. OS rendszermappák stb.. OS partíciót nem szokás 1-1-ben megosztani csak azokon lévő almappákat) a későbbi problémák elkerüléséhezread-only mode on the forum
-
dauphin
aktív tag
válasz Cxgrav #27167 üzenetére
Ma estére egy utolsó kérdés: az megoldható, hogy lássa mindkét gép a másik gép teljes rendszerét (az összes meghajtót és az azon lévő mappákat)? Vagy ez már más témába vág (szerver)?
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
dauphin
aktív tag
válasz Cxgrav #27165 üzenetére
Köszönöm szépen. Telekom a szolgáltatóm, de mivel az anyósomon keresztül jön az internet (nála van a modem - a szobájában), őt megkerülve kell megoldanom a kérdést (nem vagyunk valami jóban egymással). Így első olvasatra még emésztésre vár a tartalom, de amint leülepszenek az infók, biztos vagyok benne, hogy lesznek még kérdéseim hozzád. Szép estét!
[ Szerkesztve ]
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
Cxgrav
senior tag
válasz dauphin #27163 üzenetére
Szia!
1. Milyen eszközök kellenek?
Kiindulásnak először tudni kellene, hogy ki a net szolgáltatód.UPC mostanában már wifis modem-routereket osztogat, ebben az esetben neked már nem kell semmi.
DIGI ad egy UTP végpontot, a többit magadnak kell megoldanod - router vásárlás
Telekom általában egy modemet ad (persze van amikor szintén wifis modem-routert), szintén router vásárlásRouterhez lehet kapcsolódni kábelesen (UTP) és wifi-vel is (wifis router esetén), ezért 1 routerhez kapcsolódó eszközök "látják" egymást, az hogy ezt ki is aknázd, természetesen 1-2 dolgot be kell állítani a gépeken. A router kilát a netre, ezért ha a routeren DHCP be van kapcsolva (kiosztja a hálózati címeket a kapcsolódó eszközöknek) akkor a rá csatlakozó eszközök is tudnak netezni.
2. Mit kell beállítani otthoni hálózathoz?
Oprendszer függő, de talán (általam vélt) legegyszerűbb módja a dolognak a Te esetedben, hogy minden számítógépen létrehozod ugyan azon nevű (felhasználónév) és jelszavú usert. Ezeket nem kell használnod, csak létezzenek. Ez azért kell, mert valamilyen userral a windows megpróbál csatlakozni az adott géphez, viszont ha minden gépen létezik ugyan az a felhasználónév+jelszó páros, azt a gép felismeri és elfogadja
XP esetén be kell állítani a hálózati beállításoknál, hogy engedélyezed a file megosztást, nyomtató megosztást stb, újabb winnél meg, hogy OTTHONI hálózatban vannak a gépek. (Ez automatán beállítja, hogy engedélyezed a file share-t).
Ezek után létrehozol mind a 2 gépen 1-1 mappát, amelyre kattolva jobb klikk/tulajdonságok - megosztasz és megadod, hogy mindenki írni/olvasni tudja
A számítógépeknek megjegyezhető neveket adsz. pl: asztali-gep, laptop - ugyanis a gépek nevére vagy az IP címükre kell hivatkozni file-ok mozgatása során, hogy elérd őket.
IP cím kiderítse: parancssor elindítása, majd IPCONFIG parancs beírása + enter után láthatóvá válik
A gép nevét, illetve az IP a címsorba bepötyögve kell megadni: \\asztali-gep ; \\192.168.0.10
Ezután beadja az általad megosztott mappákat és szabadon másolgathatsz.UI: elnézést ha valami nem pontos illetve kimaradt volna valami, ami alap infó
[ Szerkesztve ]
Picture me Rollin' by 2pac
-
őstag
Sziasztok! Van egy Dlink DIR-825 routerem. Valahogy megoldható, hogy egy adott gépnek "lefoglaljak" egy bizonyos sávszélességet? Szóval van egy 50mbites netünk, és egy gépnek szeretnék lefoglalni egy min 10 mbites sávszélességet. Előre is köszi!
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy otthoni vezetékes hálózat kiépítésének mikéntjébe. Teljesen tájékozatlan vagyok a témában, ezért is örültem meg nagyon, amikor rátok találtam. Adott egy asztali pécé és egy notebook, melyeket szeretnék összekötni egymással, hogy a család mindkét számítógépére adatokat mozgathassak oda-vissza (legyen ez film, fotó, stb.). Ha pedig mindkét gép még az internethez is hozzáférne, az lenne hab a tortán. Milyen eszközökre van szükségem ahhoz, hogy ezt megvalósíthassam? Annyi már világos számomra, hogy modemre vagy routerre (melyik lenne a célravezetőbb?) és valamennyi UTP kábelre mindenképp be kell ruháznom. De itt meg is áll a tudományom. Gondolom a számítógépeken is lesznek teendőim beállításügyileg. Ha valamelyikőtök pontba szedné nekem, hogy mit kell tennem, annak örülnék. Abban a tipikus szájbarágós stílusban. És elnézéseteket kérem, ha erről már volt szó korábban, de hiába bogarásztam át a fórum bejegyzéseit néhány oldalon keresztül (persze használva a keresőt is), nem találtam információt erről (vagy átsuhant rajta a figyelmem).
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
lockdown90
senior tag
válasz Intruder2k5 #27161 üzenetére
azt utana azert sirnak, mert a torrent jonne, de a lemezre irasi sebesseg kisebb mint a net sebessege
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
MODERÁTOR
Szia!
Ezt ne nekem mondd!
60/6Mbps netem van, de nálam a torrent mindig le van korlátozva lefelé 1MB/sec-re, ha valami gyorsan kell, akkor esetleg emelem 2-3MB/sec-re, de ettől többre soha, már csak azért se, mert kizárólag routeren torrentezek, ahol a hardver erőforrások végesek, és a hardver számára maximális ~5MB/sec körül már belassul a hálózat, illetőleg én sem vagyok ideges típus, ha kell valami, majd leér holnapra, vagy éppen délutánra mire hazaérek, ha reggel elindítom melóból! Felfelé szintén limit 500K/sec...
Azt nem vitatom, hogy a maga áráért ajándék a Gbit-es DIGI net, de ha nálunk lenne is DIGI, tuti nem kellene a 200-astól nagyobb csomag, de ez is csak a feltöltés része miatt! Az 2-3 embernek szerintem több, mint elég...
Én sem fogom soha megérteni a "minden azonnal kell" típusokat, hogy nem lehet várni valamire néhány órát, esetleg egy éjszakát!
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz Intruder2k5 #27159 üzenetére
Csak számolgattam: Egy hiper szuper felbontású film kb 25 GByte lehet. (Javítsatok, ha téves.) Egy ilyet akkor kb 15 perc alatt le lehet tölteni. Végignézni meg kell kb 2 óra is.
Vagyis ki kellene fejleszteni olyan "adót", ami 8 x sebességgel nyomja az agyakba a filmeket, különben óriási lemaradás lesz a "kultúrában".A Linux-nak egy egy újabb verziója 4 GByte körüli és kb. fél évente jelenik meg újabb kiadás.
Hova ez a rohanás uraim ! Ez nekem ahhoz hasonló, amikor valaki az 500 m-re lévő sarki élelmiszerboltba egy Forma-1-es Ferrarival száguld el egy doboz sörért ! (Persze ha nincs szegénynek Trabantja... )
[ Szerkesztve ]
mezis
-
MODERÁTOR
válasz lockdown90 #27158 üzenetére
Nem feltétlenül az áron múlik, a legolcsóbb arra alkalmas router a TP-LINK 1043NDv2, és a TP-LINK WDR3600! Aztán ebből a típusból ott van még a WDR4300, WDR4900, Archer C7, stb... ASUS-ból pedig RT-N65U, RT-AC56U, RT-AC68U, RT-AC87U, szóval minden ársávban lehet találni megvehetőt!
Egyébként ahogy mondod is, sokan nem gondolnak arra, hogy a Gbit-es nethez már a routerbe is tisztes erőforrás kell, de ugyanakkor a PC-be is, mert azért folyamatos 115-120MB/sec sebességgel tölteni is tudni kell!
-
lockdown90
senior tag
válasz Intruder2k5 #27157 üzenetére
akkor mégis hány ezer forintos router kellene, hogy az 1gigát átvigye? szerintem sokan meg se gondolják csak rendelik a nagy csomagokat
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
MODERÁTOR
válasz lockdown90 #27156 üzenetére
Szerintem nem 1000-es DIGI, mert abba beletört a 7000-es bicskája!
http://itcafe.hu/tema/milyen_routert/hsz_35209-35209.html
http://itcafe.hu/tema/milyen_routert/hsz_35263-35263.html
http://itcafe.hu/tema/milyen_routert/hsz_35309-35309.html -
fodorp
csendes tag
válasz Borisz76 #27154 üzenetére
Igen. Először egy ennél nagyobbat akart,(AC2350-Nighthawk X4 Smart WiFi Router) de lebeszéltem róla, mert az 265 euróba került. Azt mondta, hogy neki csak az a fontos, hogy végre működjön rendesen. Ez is totál brutális. Még hasonlót sem láttam.
Bárki aki a fizetésének megfelelő módon él, a képzelőerő teljes hiányában szenved.
-
fodorp
csendes tag
A probléma megoldódott. Az úriember vásárolt egy brutál új netgear routert (nighthawk) és utána már semmi gond nem volt. Teljesen akadály mentesen sugározza szét az egész házban a jelet az a két devolo kütyü is.(mióta a routerra van dugva )
Még egyszer nagyon szépen köszönöm. Nélkületek még valószínűleg most is kábeleket dugdoznék mindenbe és várnám a csodát.
Bárki aki a fizetésének megfelelő módon él, a képzelőerő teljes hiányában szenved.
-
fodorp
csendes tag
Uraim, önöknek igazuk volt.
Ilyen az amikor hozzá nem értő ember elmegy vásárolni. Valóban kell hozzá router, amit aztán a duo egységgel kell összekapcsolni. Onnantól pedig tényleg gyerekjáték. Csupán azt nem értem, hogy a mellékelt angol nyelvű leírásban miért a modemet írja.
Most megyek vele routert venni.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Kellemes hétvégét nektek!Bárki aki a fizetésének megfelelő módon él, a képzelőerő teljes hiányában szenved.
-
mezis
félisten
válasz fodorp #27148 üzenetére
Nos, most nem kell egy egész könyvet, csak egy kezelési utasítást végigolvasnod. Lesz rá időd, mert amíg nem "hangoljátok" össze egy valódi routerrel, addig mesés lesz az internet kapcsolatotok. Vagyis hol van, hol nincs.
mezis
-
Borisz76
veterán
válasz fodorp #27148 üzenetére
Nézd át a hivatalos magyar oldalt....
Ha még nem tetted volna meg.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
fodorp
csendes tag
A könyv mindig jó, viszont most net kellene.
A feltevésedre reagálva, nem hinném, hogy külön wifi router kell hozzá, mivel a leírásában is ki van emelve, hogy a duo egységet össze dugom a modemmel és utána párosítani kell a másik két wifi egységgel, amiket aztán a házban bárhová bedughatok, mivel a villamos hálózatot használja ez a cucc.Bárki aki a fizetésének megfelelő módon él, a képzelőerő teljes hiányában szenved.
-
fodorp
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan probléma megoldásában kérném a segítségeteket amivel két napja szenvedek. Előre leszögezném, hogy nem vagyok jártas a hálózatok felépítésben és semmi egyéb ip, dns... stb dologban. Bocsánat.
Kedves főbérlőm vásárolt egy Devolo dLAN 500 WiFi network kit-et, mivel a régi netgear meghalt. Azt mondta, hogy ezt csak be kell dugni a konnektorba és öröm lesz és boldogság. Hát nem lett...
A leírással ellentétben rohadt nehezen ismerték fel egymást a különböző eszközök. Amikor pedig végre összejött, akkor ip cím ütközést és nem azonosított hálózatot írnak a gépeink. Van úgy, hogy néhány pillanatra van net, de aztán ismét visít valamiért és utána semmi. Sokszor fel sem enged csatlakozni a vezeték nélküli hálózatra.
Kérlek titeket, ha valaki tud adjon nekem erre a problémára megoldást!
Előre is köszönöm!Bárki aki a fizetésének megfelelő módon él, a képzelőerő teljes hiányában szenved.
-
Topikgazda
-
Borisz76
veterán
Sziasztok !
Segítséget kérnék tőletek:
2 db PC Win7-es rendszerrel. Otthoni csoport, mappák megosztva. Szépen működött is.
Aztán gondoltam 1-et és feltettem a Win8.1-t a saját gépemre.
Minden mappának visszavontam a megosztását és kiléptem az otthoni csoportból.
Ezek után ment a telepítés!Az új rendszeren is : otthoni csoport létrehozása, mappák megosztása megtörtént.
A 2 gép megint látja egymást.Itt jön a gondom :
- 1 mappa ami már időközben megszűnt - nem létezik - , a hálózati mappák között még is szerepel !!!
Biztos elfelejtettem win7 alatt megszüntetni a megosztást.Próbáltam a speciális megosztás:
Mappa megosztása négyzetből pipa kivesz !
"Alkalmaz" után figyelmeztet, hogy 1 felhasználó használja és ha folytatom akkor megszakad a kapcsolat.
Ha folytatom akkor pedig :
A rendszer nem találja a megadott fájlt. hibaüzenet jön !Van más módja a "nem létező" de a hálózati megosztásoknál szereplő mappa eltávolításának ?
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
mezis
félisten
válasz gigi21 #27140 üzenetére
Nem a UPC WiFree -hez csatlakoztál véletlenül ? (Mert ott van sávszélesség korlátozás.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Topikgazda
válasz gigi21 #27140 üzenetére
Szerintem nincs ilyen, a bejövő internet az olyan, amilyet éppen szolgáltatnak, az hogy a hálózati eszköz mire tolja tovább, hogy UTP vagy wifi lesz-e belőle, teljesen mindegy.
Olyan sincs, hogy a szolgáltató wifire vagy drótra való internetet ad-e.Üdv: MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
gigi21
csendes tag
válasz MaCS_70 #27136 üzenetére
Félreértetek! Azt én is elfogadom, hogy a LAN kimenetig vállal felelősséget. Nem is ez kérdés. Hanem, hogy lehet különbség szolgáltatás és szolgáltatás között, hogy az egyiknél ( a jelenleginél ) a wifin is ugyanazt a sávszélt kapom, mint a LAN-on, egy másiknál ( amire váltanék ) pedig olyan internet van, ami valamiért akad a wifiwel és a végén csak 20 megából 2 megát látok. Nem a környezeti behatásokra gondolok, hanem ha azokat levesszük, akkor lehetséges, hogy a modem akad a routerrel, valami elektronikai izé van, vagy a mostani router beállítások nem lesznek jók az új modemnek és nem is lehet összehozni. Tehát fizikailag elképzelhető ilyesmi? Mert pl azt tudom, hogy egyes szolgáltatók korlátozzák a torrentet, a másikak pedig olyan a jelet küldenek, hogy wifin nem lesz jó? Mert ha most tökéletes minden, miért ne lenne az egy másik szolgáltatónál? A wifi szétteríti a bemenő jelet, amit kap, elvileg minden esetben. Nem?
-
krealon
veterán
válasz #73959936 #27137 üzenetére
"ha veszek 1 wireless access point-ot és összekötöm utp kábellel a routerrel, akkor abban a helyiségben, ahová az AP-t tettem ugyanolyan erősségű wifi lesz, mint a pc mellett lévő router mellett ? (a 2 egymástól 13 méterre van, de vályogfal)"
Persze, hogy eros lesz, hiszen az egy masik WiFi halozat lesz, ami fuggetlen a router-be epitett AccessPoint-tol.
-
g4b3n
tag
válasz #73959936 #27137 üzenetére
Nem lehetséges, hogy a vevő oldali(készülék) antennája a gyenge minőségű, de ez a routerre is igaz lehet. Ha utóbbi cserélhető, akkor érdemes egy próbát tenni, ha mégsem jönbe vissza lehet vinni. Olcsóbb egy antenna mint egy AP.
(#27133) g4b3n Sajátomra közbe megtáltam a megoltást itt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erre/ezekre valaki ?
Az első kérdést annyiban módosítanám, hogy akkor ha veszek 1 wireless access point-ot és összekötöm utp kábellel a routerrel, akkor abban a helyiségben, ahová az AP-t tettem ugyanolyan erősségű wifi lesz, mint a pc mellett lévő router mellett ? (a 2 egymástól 13 méterre van, de vályogfal)
[ Szerkesztve ]
-
-
mezis
félisten
-
gigi21
csendes tag
Kedves szakik! Az előbb beszéltem egy szolgáltatóval és azt mondta, hogy a garantált sávszélt csak a modem LAN portján garantálja, wifin lehet vánszorogni fog, de azért nem vállal felelősséget. Létezhet ilyen? Vagy csak elmondja ezt a kötelező mondatot, a félreértések miatt? A mosatni szolgáltatóm LAN portján pont olyan erősségű a net, mint a wifin. köszi
-
g4b3n
tag
Hali!
Valami ököl szabály létezik AP-k telepítéséhez?
Tervezéses feladathoz kell: Adott egy 3 szintes épület lakásokkal. kb 15m x 30m-es alapterületű 2,5m-es belmagassú szintenként. Szintenként változó 2-4 főfal, amelyek 30cm-es vasbetonból vannak.
Nagyából hogyan kellene elhelyezni az AP-kat, hogy a teljes épületben megfelelő legyen a WLAN? Cisco termékeket fogok használni. -
törölt tag
Ha van valaki aki cisco linksys ea2700-át használ kérem segítsen konfigolni, írjon 1 privátot.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz #73959936 #27125 üzenetére
UTP kábelhez nem repeater kell, hanem AP. (A legolcsóbb egy WiFi router.)
Viszont a vályogfal könnyen fúrható. Kisebb lyukhoz megteszi egy kb 60 cm-es gömbvasból, betonacélból kialakított roma fúró. (Korábban használatos néven cigányfúró.)
Nagyobb átmérőhöz meg vízvezetékcső.[ Szerkesztve ]
mezis
-
törölt tag
Hasonló a téma. Adott 1 építési anyaga miatt kevésbé átlőhető vályogfal. A routertől pár méterre a másik helyiségben már alig van wifi.
Ha a routertől kb. 13 méterre lévő, utp leállással rendelkező helyre bedugnék 1 repeater-t, akkor oké lenne a wifi ott is ? (már persze router-utp-repeater összekötés esetén ?)
választ
Esetleg van valaki a cisco linksys ea2700-át használ ? Ha valaki tud segíteni konfigolni, kérem írom privátot.
(köszönöm ezt is )
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
Nem. Veszi a gyenge jelet, (minél gyengébb, annál kisebb sebességgel) és aztán kisugározza. A saját sugárzása kb akkora térerővel történik, mint amekkora a "fő" routerén történt. Ezt a végeredmény nevezhetjük jelerősítésnek is, bár megtévesztő.
Az ilyen jelismétlő állomás(oka)t olyan helyre célszerű telepíteni, ahol még elegendően nagy a térerő. (Első közelítésben félútra.)
mezis
-
-
pászka
tag
válasz Cxgrav #27103 üzenetére
Köszönöm!
(#27102) mezis válasza pászka (#27100) üzenetére -> köszönöm a választ de nem akarom összekötni a két routert.
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5 5600x // ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI // ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 // G.Skill 32GB /3200 Aegis DDR4 RAM Kit (4x8GB) CL16 (F4-3200C16D-16GIS)
-
b1sti
senior tag
Igen, mert igazából az üzletben lenne a lényeg! Sajna a gyenge wifi kártyám miatt szükségeltetik egy ilyen ketyere.
A másik dologról pedig csak annyit tudok, amit tapasztaltam is, hogy nagyon gyenge mindenhol a házban, egyedül az utca felé néző ablakban max 1es a térerő! Igazából én csak annyira gondoltam, hogy vmi jelerősítőt szerezni (talán az acces point, vagy a konnektorba dugható megoldások, - nem értek hozzá-)
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
"Csak az üzletben tudok most mérni..."
Azt hittem máshol is fogsz mérni.Mekkora a távolság, hány fal van a szomszédig ?
Szomszéd hajlandó lenne valamennyit változtatnia WiFi routerének (antennájának) helyzetén ?(Két esetben is gyenge WiFi, router a padlón. Egyik esetben az Íróasztal sarkáról már elegendő lett a térerő, a másik esetben egy ruhás szekrény teteje lett a megoldás. És természetesen mindezt az InSSIDer segítségével.)
mezis
-
b1sti
senior tag
válasz Gubek-Einste #27116 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!!!!
-
Topikgazda
-
b1sti
senior tag
Lehet, hogy rengeteg HSZ-re válaszolsz itt és ezért nem emlékszel már rá, de amikor a lent bemásolt pár sort írtam, akkor közvetlenül Te voltál az első hozzászóló! Na, de végül is mindegy, nekem nem okozott problémát párat lefelé görgetni!
"A másik egy hasonló dolog lenne, amiben a segítségeteket kérném. Nagynénémnél szeretném a szomszéd wifi jelét megerősíteni. A szomszéd nagyon rendes volt és megadta a jelszavát neki, csak sajnos nagyon nagyon gyenge a jel nála. Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel tehetnénk erősebbé a jelet? Leginkább a telefonon használják a netet, tehát nem letöltésre volna szükségük. Van laptop, amit igénybe tudunk venni, mert gondolom az elengedhetetlen lenne."
A laposom éteri viszonyai pedig adottak és, amit kértél képet, küldtem is neked, reagáltál is rá.... közölted, hogy ne körömpiszoknyi adaptert vegyek... így hát küldtem nagyobbakat, hogy szted milyen... erre vártam választ csak
[ Szerkesztve ]
-
b1sti
senior tag
Mit is takar a zanzásított?
Ezeket néztem, de Te melyiket/milyet javasolnál?
TP-Link TL-WN727N
TP-Link TL-WN723N
TP-Link TL-WN722NÉs a jelerősítésre van vmi ötleted? (nagynéném esetére gondolok, amit korábban írtam)
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Két dologban szeretném a segítségeteket kérni.
1. Saját használatra szeretnék venni egy usb-s hálózati adaptert. Sajna a laptopom egy régebbi típus, így csak g szabványú a wifi kártyája, így nem tudom kihasználni a max netet. Ezt a két típust néztem:
TP-Link TL-WN723N
TP-Link TL-WN725N
Melyik lenne jobb választás szerintetek? Esetleg más ötleteket is szívesen vennék.2. A másik egy hasonló dolog lenne, amiben a segítségeteket kérném. Nagynénémnél szeretném a szomszéd wifi jelét megerősíteni. A szomszéd nagyon rendes volt és megadta a jelszavát neki, csak sajnos nagyon nagyon gyenge a jel nála. Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel tehetnénk erősebbé a jelet? Leginkább a telefonon használják a netet, tehát nem letöltésre volna szükségük. Van laptop, amit igénybe tudunk venni, mert gondolom az elengedhetetlen lenne.
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!!
-
mezis
félisten
válasz ignisz #27106 üzenetére
Ha lecsavarható az antennája, akkor csak egy alkalmas hosszabbító kábel kell ehhez. (Ne legyen hosszabb 3 m-nél, és ne valami gagyi cérnavékonyságú legyen a kábel, hanem legalább H-155-ös.)
(Biztos, hogy nagyon lapos szögben kell körbesugároznod az antenna síkjában mind a 360 Fokon és nem csak egy szektorban kellene sugároznod ?)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
ignisz
senior tag
Szép napot! A tegnapi kérdésemhez kapcsolódik egy újabb. Második routernek egy DIR 600-t tervezek, ez van itthon pluszba. Erre rátudok-e akasztani egy TP-Link TL-ANT2412D külső antennát?
-
mobilizmo
addikt
válasz bluobluo75 #27087 üzenetére
Egy szóval sem állítottam, hogy az vagyok. De te sem okosodtál sokat az itt eltöltött idővel az látszik. Az egód és a tudásod fordítottan arányos egymással.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Cxgrav
senior tag
válasz pászka #27100 üzenetére
Szia!
Amennyiben bejön a router, belépést követően lennie kell egy menünek.
A menü egyik része a LAN-ra vonatkozik, azon belül is a local IP-re.
Azt a részt írd át 192.168.1.2-re példálul.A Huawei E5776-ot közvetlenül összekötheted az egyik számítógépeddel is LAN-LAN ágban.
Akkor azt is tudod konfigurálni, nem kell a meglévő működőt piszkálni.Figyelj arra, hogy 1 hálózatban 1 DHCP szerver legyen!!*
(*vagy 2 külön poolban szórjanak természetesen)Picture me Rollin' by 2pac
-
Pityu.
nagyúr
válasz Cxgrav #27099 üzenetére
Hát én most azért nem barmolom szét tesóméknál a cuccot.Egyébként mikor 15 megás netünk volt akkor 12 jött le vagy 12,5 aztán meg szünt a csomag azt vettem észre 7 mega a max még jó hogy szóltak hogy módosították a netem 10 megásra aminek a max 7 mega.Aztán mondtam hogy jó lenne a 20 mega mondták is hogy igen az a legalja a gyorsabb netnek szerződés meg köt,erre max 14 a sebesség mérésen.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Wii U
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Filmvilág
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest