Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Tav-Csoves #29296 üzenetére
Szerintem neked nem tunnel kell, hanem egy webes proxyt kell keresned (lehetőleg https) és azon át elérni a célállomást.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Intruder2k5 #29298 üzenetére
Húú, ez a megoldást brutálisan bugos. Valamint inkább arra való, hogy összeadja a sávszélességét a két kártyának. Egyik oldal bejött, másik meg nem, stb..
De, amire elsősorban kellett, hogy upnp protokollon zenéket osszak meg, azt nem tudta stabilan. full akadozva ment.Valami olyasmi program kéne, vagy beállítás, ami úgy működik, mint egy kis router, vagy switch.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #29297 üzenetére
Network Bridge kell neked.
-
bajnokpityu
félisten
A crosslink kábel megoldotta ezt a dolgot. De van újabb bajom
Szóval adott egy PC, van benne két hálókártya, win8.1et futtat.
Hogyan tudom rávenni, hogy a két kártya között (ami két külön hálózaton van) legyen adatforgalom.Olvastam csomó trükköt, regedites okoskodást, de nem jött össze. még pingelni se tudom egyik hálózatból a másik egyetlen IPjét se.
-
válasz Tav-Csoves #29294 üzenetére
Mire (vagy minek) kéne?
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
HTTP tunnel-t hogyan kell létrehozni, használni? Van valamilyen program ehhez?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Lecsoooka
újonc
Sziasztok! Egy elég furcsa szituációba futottam bele. Win7-et használok, és az internet routeron keresztűl kábelen kapom. A hiba olyan netes játékoknál (GTA5, Metin2) jelentkezett, hogy maga a játék előtt egy ablakban be kéne jelentkeznem, de ő nem tud kapcsolatot teremteni a szerverrel. Hálózat van, fel is ismeri de annyi. Ha az asztalon jobb alul rákattintok a hálózat ikonjára hogy hibaelhárítás, észlel egy problémát: (Részletes leírást is bemásolom)
A távoli számítógép vagy erőforrás nem fogadja a kapcsolatot.
Az eszköz vagy erőforrás (127.0.0.1) nincs beállítva kapcsolat fogadására a(z) 8080 porton.
Az elérni próbált számítógép vagy eszköz elérhető, de nem támogatja a végrehajtani kívánt műveletet. Ennek oka konfigurációs probléma, illetve az eszköz szolgáltatásköre lehet.
Más gépen a családban nincs ilyen probléma. Újratelepítettem a gépet a probléma megoldódott, majd kb 2.-3. bekapcsolás után ismét ez a hiba. Tűzfal és vírusirtó lekapcsolása után is ugyan ez. Nem tudom mi okozza a hibát és azt sem hogy tudnám megoldani. Ötlete valakinek ?
-
Alteran-IT
őstag
válasz bajnokpityu #29291 üzenetére
Szerintem azt jelenit, hogy külön crosslink kábel nélkül is felismeri az összeköttetés típusát, bár ki kell próbálni.
Nem sokból tart egy crosslink kábelt csinálni akár egy kettévágott patch kábelből is, bár az ilyen toldott, meg szigszalagozott dolgokat sokan nem nagyon díjazzák. -
bajnokpityu
félisten
válasz Intruder2k5 #29290 üzenetére
De ez mit akarna jelenteni?
hogy csak crosslink kábellel fog menni?a CP végű chipnél nem látok olyat, hogy mdix.
Az N végűnéligen
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #29289 üzenetére
Supports auto crossover detection (new RTL8201CP function)
Ez áll az általad linkelt oldalon...
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Nem tudjátok véletlenül, hogy a RTL8201CP
chip támogatja-e, hogy sima patch kábellel tud PCk közötti direkt összeköttetést? Vagy mindenképp kell hozzá crosslink kábel?
-
mobilizmo
addikt
Sikerült beazonosítanom/kimérnem a kukatároló-aljzatban átmenő-padláson szabadon lévő kábelt. Így megvan az összeköttetés a router és a számítógép között. A krimpelést viszont sikerült elrontanom, ha van egyáltalán kapcsolat, akkor is 10 Mbs-nek mutatja a gép felől. Visszautalva korábbi hozzászólásomra, az első képen látható két-két fehér ill. rózsaszín ért kikötöttem és színenként párhuzamosítottam. Mivel az aljzatban 8 ér, 4 szorítócsavarhoz párban köthető be, valószínűsítettem, hogy csak ez volt a funkció. Ha jól sejtem mivel a csatiban csak 4 érintkező van (hátulján Pid115-4(4) jelölés), ez 100 Mbs-et jelent (2. kép). Gondolom be lehet kötni a CAT5e kábelt, hogy 100 Mbs-el menjen (jelenleg lengőn van kialakítva a kábel). Színsorrendet meg tudná valaki írni (mondjuk szemből, balról jobbra haladva).
Köszönöm.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Topikgazda
-
spiritex
veterán
-
mezis
félisten
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #29276 üzenetére
Még annyi, hogy ha a laptop G-s vevője helyére vennék egy USB-s N-es vevőt, akkor 10 Mbites net mellett nem lenne gyorsabb a netezés, ugye, mert a G szabvány 54 Mbit/s-ra képes?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
Köszi szépen mindegyikőtöknek! Most már világos, és akkor ezek szerint nem válthatok fájdalommentesen 5 GHz-re...
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
farkas-j
őstag
Bocsánat, az előző hozzászólásomat spiritex-nek szántam!
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz spiritex #29275 üzenetére
A készülékek leírásában, adatlapjában biztosan benne van, hogy milyen WiFi sávokon képes működni. A 802.11n szabványú készülékek (ahogy előttem is írták) nem feltétlenül működnek az 5GHz-es tartományba is. A WiFi szabványokról itt (is) találsz egy kis összefoglalót.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz spiritex #29275 üzenetére
Mindegyik eszközöd csak 2,4-es, ráadásul laptop csak G-s.
Ha a technikai adatoknál jelölve van az A-s wifi támogatás akkor biztos az 5 GHz képesség vagy is amit keresni kellene az az a/b/g/n vagy a/g/n jelölés.
A gyártó weboldalán jelölve van, hogy milyen wifi adapterrel van szerelve az adott eszköz de a webáruházak/teszt oldalakon is fent szokott lenni legalább a szabvány támogatottság.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
spiritex
veterán
Akkor honnan tudjam, hogy érdemes-e beruháznom egy dual band-es router-be vagy nem? Honnan tudhatom, hogy pl. az Alcatel Idol Ultra telefonom menni fog-e? Vagy az Ainol Crystal tabletem, ill. Compaq Presario CQ61-410SH laptopom? Mert az eszközeimet nem szeretném lecserélni (egyelőre).
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz spiritex #29273 üzenetére
"az N megy mindkét frekvencián [..]"
Helyesebben: csak mehet mindkét sávon (sáv != frekvencia). Vagyis abból, hogy egy eszköz 802.11n szabványú, még nem következik a kötelezően kétsávos működés. Természetesen létezik egysávos n-es eszköz, amelyik csak 2,4 GHz-en vagy épp kizárólag 5 GHz-en működik. Meg persze vannak kétsávos kivitelűek is. A 802.11 nincs sávhoz kötve, épp ezért a szabvány támogatása alapján még nem egyértelmű, hogy melyik sávon (vagy esetleg mindkettőn) működik az adott eszköz. -
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #29249 üzenetére
Bocsi, de még mindig nem értem teljesen (és már a neten is kutattam és nem egyértelmű), hogy írod, hogy az N megy mindkét frekvencián, akkor az nem azt jelenti egyből, hogy dual band-es? 1. band=2.4 GHz, 2. band= 5GHz? Tehát, ha az eszközeim tudják az N-t, akkor nem fognak menni a dual band-es router 5 GHz-én egyértelműen? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
margithid
veterán
válasz Intruder2k5 #29270 üzenetére
Úgy csináltam, de akkor szerintem rendben lehet a dolog, csak nem írja ki, hogy tp-link.
Nagyobb gond most hogy nem tudok csatlakozni a netre virtuális gép alatt -
MODERÁTOR
válasz margithid #29269 üzenetére
Van valami olyan opció, hogy magam választom ki az illesztőprogramot, vagy pedig külön megadhatod, hogy mely mappákban keressen. Ezek közül válassz, és "mutasd meg neki" a letöltött illesztőt, ne csak automatikus keresést engedj rá.
Realtek minden bizonnyal a TP-LINK adapter chipkészlete, a generic driver azt ismeri, azt írja ki, nem a gyártó nevét.
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz Intruder2k5 #29268 üzenetére
A windows megállapította hogy az eszközillesztő szoftver naprakész.
Csak érdekes a neve, hogy realtek, nem tplink... -
MODERÁTOR
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Egy ilyen pci e kártyát szeretnék beüzemelni, pontosabban a driverét telepíteni, de akárhonnan próbálom nem települ a drivere.
Win7 64 bit-et kiválasztom és ott csaupa olyan dolog van amit nem lehet telepíteni, se egy setup se egy exe...
Hogy lehetne telepíteni? -
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #29264 üzenetére
Oké, köszi, végülis nekem az a lényeg, hogy lássák, vagy éppen ne lássák egymást. Így már ok!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Topikgazda
válasz csabyka666 #29255 üzenetére
A NAT egy hálózat kezelés eljárás.
Ha külön alhálózatok vannak akkor nem látnak egymásra, ha azonosban akkor igen.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Shingen
addikt
-
MODERÁTOR
válasz Shingen #29259 üzenetére
Szia!
Amennyiben eddig sem használtál semmilyen egyedi (statikus ip) beállítást, akkor nem kell. Majd az új router is oszt ki minden kliensnek ip címet, és működik a hálózat, ahogy eddig. Persze a Windows7/8 stb... oprendszerek, tűzfalprogramok nyilván észre fogják venni, hogy új hálózatod van, és majd választanod kell, hogy otthoni, munkahelyi, akármilyen, de semmi olyan beállítást nem kell elvégezni, ami szakértelmet igényelne.
-
farkas-j
őstag
válasz mobilizmo #29253 üzenetére
Próbálj meg valakitől kölcsönkérni egy PTS 100/200-as kábelkereső készletet. Megvenni nem ajánlom, mert húzós az ára egy munkára (1, 2, 3).
Ez úgy működik, hogy egy adott kábel ismert végének felblankolt két erére rá kell csíptetni a PTS200-as adót oszcillátor üzemben, majd a PTS100-as keresővel "végigsimogatni" a kábeleket. Amelyiknél szirénázik, az lesz a kábeled. Ha megblankolod és rátapintasz a megfelelő érre, akkor "üvöltenie" kell.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Shingen
addikt
Hali!
Router váltás esetén a pc-n windowsba kell vmi hálózati beállítást módosítani?
Vagy rádugom az új routert és beállítom?
köszi風林火山
-
chemand
aktív tag
válasz Gubek-Einste #29251 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Még lehet, hogy lesz kérdésem. -
mobilizmo
addikt
A 3. képen az átmenőek közül a szürke szerintem utp. "Csak" ki kell derítenem hova és miért megy. Reménykedem, mert ez a háznak az utca felőli széle, nem nagyon tudom innen hova kellene még utp-t vezetni és miért. Vicces mert a kuka tárolóban van kivezetve néhány vezeték, amiket múltkor megnéztem, gondoltam szerelek be világítást és 230-as aljzatot. Erre koaxokat és vélhetően (nem néztem meg közelről) utp kábel volt csak ott. Ami miatt aggódom, nem szeretném szétbarmolni, az a riasztó rendszer.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mezis
félisten
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #29254 üzenetére
Aha, mármint ha a NAT-ot kikapcsolom, igaz? Ha a NAT be van kapcsolva, akkor látják egymást az alhálózatok?
Úgy érzem, ez nagyon "buta" kérdés...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Topikgazda
válasz csabyka666 #29252 üzenetére
Igen mivel csak a saját alhálózatukra tudnak rálátni, pont emiatt szokás a külön alhálózatok alkalmazása.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mobilizmo
addikt
Sikerült bontanom, de nem sok örömöm van benne, ez nem utp-nek tűnik. Valószínűleg a riasztó kábelezése, de nem tudom mit keres ott. A 3. képen, az aljzat mélyén látszódik egy átmenő szürke kábel, az talán utp, de azt se értem miért úgy van ott.
Hogy lesz így kábel "szegény" gyereknél?
[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
csabyka666
veterán
Úgyérted, ha másik alhálózatban vannak, akkor alapból nem is látják?
-
Topikgazda
válasz chemand #29250 üzenetére
Az "1"-nek mindenképpen, a "2"-nek elég az AP mód is.
A legegyszerűbb az lenne ha vennél 2 db Asus N12 D1-t vagy TP-Link 841ND-t, az egyikre menne fel egy megfelelő CFW, a másikra nem feltétlenül kell feltenni de ha már az egyiken az van akkor a másikra is mehet fel, hogy ugyan az legyen rajta is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
chemand
aktív tag
Wifi Router -> Valamilyen wifis eszköz (1) -> UTP kábel -> Valamilyen wifis eszköz (2) -> Wifi a garázsban
Kliens módot támogató eszköz melyik kell, hogy legyen? Mindkettő (1,2)?
-
Topikgazda
válasz csabyka666 #29245 üzenetére
Mivel a WAN-ba lesz csatlakoztatva a router így másik alhálózaton lesznek a gépek és a NAT miatt nem fogják látni a másik alhálózatban lévőeket.
#29246 spiritex
Nem, az N megy 2,4 és 5 GHz-n is, ha jelölve van az A és/vagy AC támogatás akkor jelenti azt, hogy dual band az eszköz.#29247 chemand
Olyan eszközre van szükséges amelyikben van kliens mód támogatás. Gyári firmware ritka ez, főként a múlt multifunkciós AP-kban vagy WISP router-ben van ilyen, CFW alatt viszont az összes támogatott eszközzel megvalósítható ez.
A legegyszerűbb egy Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND lenne amire menne fel egy megfelelő CFW.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
csabyka666
veterán
Jajj, van még egy nagy problémám! Mióta Win7-et használok a konfigomon, rendszerint szaggat, akadozik a zenelejátszás. Netrádió, MP3, FLAC...egyik sem jó.
Frissítettem a hálókártya driverét, minden driverem a legfrissebb, aero-t kikapcsoltam, de semmi változás. Alaplapi hangkártya és az X-Fi egyaránt csinálja. Valamikor "elhagyja", és napokig jó, de van, hogy folyamatosan szaggat. Azt hittem, a torrent kliens csinálja, de most már anélkül is problémás a zenehallgatás. DPC Latency Checkerrel szoktam nézni, és ez mutatja is olyankor, hogy 16.000us-ban van az egész...
Csinálnék egy képet, de persze most jó. WinXP x64-en nem volt ilyen gondom, és itt azt olvasom, hogy a Win7 nyűgje ez a laggolás, de hiába csináltam meg az oldalon leírtakat, nem változott semmi.
Egy szó, mint száz, minden megoldás érdekel, de a "cseréld le a sz*r géped" típusúakra nem vagyok kíváncsi, mert ettől gyengébb konfigon is vígan mennek a zenék, Win7 alatt.
Semmi bajom az XP-vel, de az x64-eshez nincs SP3, és a böngészők ezért nem töltenek be jópár oldalt, valami hitelesítés miatt. Ha valaki tud erre megoldást, már telepítem is vissza az XP-t!
Köszi a segítséget előre is!
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #29243 üzenetére
Ezek szerint az "n" már az 5GHz-et jelenti? Azt hittem, hogy az "ac" jelenti csak azt.
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #29212 üzenetére
Köszi, jó lett! Tényleg az volt a baj, hogy 192.168.0.1-es hálózatot használt a "fő" és az "al" router is. "al" routerét átállítottam 192.168.2.1-re, és működik is a net!
Erre van valami ötleted?
-
Topikgazda
válasz spiritex #29242 üzenetére
N-es eszköznél 802.11 a/b/g/n, van ahol 802.11 a/g/n van írva.
AC-nél nem tudom biztosra, hogy a/b/g/n/ac jelölés hivatalos-e.
Láttam már olyan is, hogy nincsen "/" jel használva így abgn vagy agn jelölés van.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
spiritex
veterán
válasz Gubek-Einste #29241 üzenetére
Köszi szépen! Még annyit kérdeznék, hogy egy telefonnál / tabletnél / notebook-nál mit kell, hogy írjon a Wi-Fi 802.11 b/g/n-en kívül, hogy támogassa az 5GHz-et? Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac?
-
Topikgazda
-
chemand
aktív tag
Sziasztok!
A földszinti lakásunkban elérhető internetet szeretném továbbítani a lakástól kb. 10m-re lévő, attól külön épített támfalgarázsba úgy, hogy ott is wifi hálózat legyen. A garázs a terepviszonyok miatt a földben van, vasbeton födém és 40 cm föld van a tetején. A garázs nyílása nem a lakás felé, hanem azzal egy irányba néz, így a lakástól nincsen rálátás a garázsra.
Ami adott:
- 1 db router ami a lakásban vezetéken ill. wifi-n biztosítja az internetkapcsolatot
- a lakáson belülről indul egy utp kábel a garázsba, de az indulási pontot nem szeretném utp-vel összekötni a routerrel mert az nagyon macerás és szerintem ronda lenne.Én így gondoltam:
Wifi Router -> Valamilyen wifis eszköz (1) -> UTP kábel -> Valamilyen wifis eszköz (2) -> Wifi a garázsban
Milyen eszközöket kellene beszereznem ehhez és azok miként (router, ap, bridge, client router. ...) fognak üzemelni?
-
mezis
félisten
válasz mobilizmo #29235 üzenetére
Ha a Prodax aljzatod ez a 2 MHz-es, akkor inkább egy RJ45-ös dugót a kilógó kábel végére, aztán toldóval a PC-hez.
A kábel végek egyeztetése: ha nem jelölték a behúzáskor, akkor marad a "lámpázás".
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ide való, de ez aktív jó topik, remélem tudtok segíteni.
Nemrég költöztünk, lányomnak most szereztem egy asztali gépet (eddig notija volt/van, de már elég öreg és nem is hordozza). Értelemszerűen van wifi, de a lakás elég jól be van kábelezve inkább azt használnám. Az ő szobájában is van egy 3-as Prodax aljzat, 230 V, koax és rj45. Viszont rj45 halottnak tűnik. Mielőtt fent a padláson, ahol a HGW és a routerem található, elkezdeném keresgélni a rengeteg bekötetlen utp kábel között a megfelelőt (ha van jobb tanács a keresésre, mint hogy mindegyikre krimpelni egy véget és reménykedni Murphy nem néz éppen oda, akkor ezt is szívesen venném, nem igazán értek a hálózatépítéshez), megnézném az aljzatot, hogy ott be van-e kötve. A probléma az, hogy már a keretet sem tudom leszedni a Prodaxról. A koax és a 230 rendelkezik csavarral, az rj45 nem, valami mégis fogja ott a keretet és nem szeretném eltörni. Keresgéltem youtubon, de csak arra találtam videót, hogy a vezetékeket hogy kell bekötni. Kérem segítsen akinek van tapasztalata vagy akár csak ötlete.
Előre is köszönöm.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
spiritex
veterán
Hasonló áron van ajánlottabb dual band-os router?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
margithid
veterán
válasz Gubek-Einste #29230 üzenetére
-
Topikgazda
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Az ipon kínálatából milyen wifi sticket tudtok ajánlani? -
csabyka666
veterán
Üdv!
Na, örülök, hogy jó lett, és hogy megosztottad velünk a hibát. Akkor ahogy beszéltük is, a szabványok nem egyeztek, ez okozta a problémát.
A linkelt oldalon - szerintem - hibás, de legalábbis következetlen a rajz. Az egyenes kötésnél az a lényeg, hogy mind a két vége vagy A vagy B legyen. Ezekből a kábelekből célszerű ugyanazt a típust használni a hálózatban. A keresztkötésnél pedig egyik vége A, másik vége pedig B kell, hogy legyen.Így néz ki a helyes színsorrend:
A linkelt oldalon az egyenes kötésnél a B-nél is az A színei szerepelnek.
Érdekesség, amúgy teljesen mindegy lenne a bekötés, csak egyezzen mindkét oldalon, viszont hosszabb kábelnél az árnyékolás miatt fontos a helyes színsorrend.
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #29218 üzenetére
Egy kérdésem lenne még. Ha WAN-ba dugom, és a router 02 csinál egy új alhálót, akkor hogy érem el azt, hogy a másik (előtte lévő) alhálóban lévő gépek és ezek a gépek ne lássák egymást? NAT-ot kell letiltani, vagy hogy? Net persze legyen, csak a gépek ne lássák egymást (virtuális hálózattal oké, de simán a Windows-ban ne lehessen látni), csak az adott alhálóban.
-
farkas-j
őstag
válasz spiritex #29223 üzenetére
Szerintem ezzel az a gond, hogyha egy tudatlan useré a másik router aki nem ért hozzá, az sosem fog arrébb menni
A poweline eszköz rendkívül kétesélyes. Én használtam ilyet, és nem túl jók a tapasztalataim. Minél több fogyasztó, elágazás, kötés van a vonalon, annál gyengébb lesz a sávszélesség. Én sokáig használtam kényszerből egy MSI Mega Power 85 duo eszközpárost, de elég gyengus volt az adott helyen.
A hálózat beazonosításhoz egy akkora hosszabbító is megfelel ami átér a másik aljzathoz. Bedugod az egyik helyen, áthajtod a másik aljzathoz, azonosítod egy fáziskeresővel, hogy melyik lyukakon jön a fázis. Rámérsz a két fázis közé. Ha azonosak, akkor nincs (ill minimális) feszültséget mérsz köztük. Ha különbözőek, akkor 400V körüli feszültséget. Ha nincs műszered, akkor két 220V-os aljzatot sorba kötsz, mindegyikbe betekersz azonos teljesítményű égőket és a két kábel végét bedugod a két fázisba. Ha nem világít akkor egy fázison vannak, ha világítanak, az pech, mert akkor különbözőn vannak.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
spiritex
veterán
válasz farkas-j #29215 üzenetére
"...mert a te sebességed erősen függeni fog a "zavaró csatornán" folyó adatforgalomtól..."
Ergo az övé is az enyémtől... és ha én erővel nyomatok nagy adatmennyiséget a csatornán, mert hogy azt szoktam, akkor talán odébáll az illető egy másik csatornára! A lényeg, hogy ki kell tartanom és nem szabad rögtön elszaladnom.
Ha vennék egy powerline eszközt, akkor honnan tudhatom, hogy a 3 szobával arrébb levő konnektor ugyanazon az áramkörön van-e, mint a router melletti konnektor? Lekapcsolom egyessével a biztosítékokat, és akkor jó, ha mindkettőben egyszerre megy el az áram, ugye? Ha nem, akkor szívás.
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
-
artiny
őstag
válasz Gubek-Einste #29201 üzenetére
Helo
hogy tudom a TC-t bridges módba állátani?
A tp link telepitojevel kotottem be igy a dolgokat
kép. Lefutott a diagnostika a TP link quick installation guide programjaval, minden pipa volt. Megjelent az uj wifi halozat is...de felcsatlakozva rá nem jottek be az oldalak. Valami DNS vagy hasonlo dolgokat kene meg allitanom? pl a TC router oldalan -
Attas
aktív tag
válasz csabyka666 #29117 üzenetére
Szia!
A húsvét miatt most volt időm foglalkozni a problémával. A kábel volt a ludas. régen e szerint volt kötve Link
Most át krimpeltem úgy ahogy a többi kábelem is van eme segedelemmel . Mások a színek sorrendjei. Nem is értem.. Na de a lényeg, hogy így már tökéletesen működik!
Nos majdnem. 20Mbit-előfizetésem van (Vidanet) a switch-re fűzött 2 gépen csak 16-17 tudok mérni, míg a saját gépemen jön a 20. Ez lehet a kábel hibája? Vagy a switch? Vagy ez normális?Köszönöm a segedelmet!!
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
kory24
őstag
válasz Gubek-Einste #29218 üzenetére
Csak asszem olvastam erről a progiról régebben elég sok negatív kommentet, mint pl hogy összeomlott tőle a windows csak reinstall segített. (és mivel ez munkahelyi gép, ezt nagyon nem szeretném.. )
De ha tökéletesen működik, látszólag nem zavar be semmit, akkor nincs benne kockázat használhatom?
És ha jól látom nincs napos korlátozása, hogy pl 30napig használhatom utána vegyem meg, hanem csak funkcionális korlátozások vannak free módban? (No active license. Running in Lite mode.)
-
Topikgazda
válasz csabyka666 #29213 üzenetére
Igen, akkor legyen aktív a DHCP mert akkor ő maga csinál egy új alhálózatot amihez kell egy müködő DHCP is.
#29216 és #29217 kory24
Külön program nélkül ÍGY oszthatód meg.
Ajánlott program az ilyen típusú feladatokra így nem lesz gond a használatával.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Van egy gépen net. (routerből kapja kábellel dhcp-vel), win7 32bites op rendszer.
És a gépben van wi-fi, amin szeretném megosztani a telefonra.
Sokféleképp próbáltam már, de nem akar összejönni.
Ha csatlakozok a telefonnal akkor a telefon ugyan csatlakozik, de azt írja nincs internetkapcsolat,
Hogyan lehet legegyszerűbben megodlani, de úgy hogy működjön is?
Legjobb lenne egy +program, de eddig többet próbáltam egyikkel se sikerült...
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz spiritex #29193 üzenetére
Nézd meg, hogy melyik csatornákon van a legkevesebb eszköz, és melyikeken a legkisebb a szomszédok jelszintje (a router-nél és a klienseknél is). Ezeken próbálkozz először. De ez sem 100%-os megoldás, mert a te sebességed erősen függeni fog a "zavaró csatornán" folyó adatforgalomtól. Sajnos ilyenkor csak próbálkozni lehet. Ezen csak a vezetékes kapcsolat segít, vagy áttérés az 5GHz-es tartományra, amíg nem lesz az is telített. Ez utóbbi "fájdalmasabb", mert eszközcserékkel jár
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #29212 üzenetére
Köszi! Ha a WAN-ba csatlakoztatom, akkor a DHCP legyen bekapcsolva, igaz?
-
Topikgazda
válasz csabyka666 #29209 üzenetére
Az R2 hogyan van az AP2-re csatlakoztatva?
WAN portba kapja a jelet és azonos a használt IP tartománya az R1-ével? Ha igen akkor állítsd át mert ütköznek.
LAN portba kapja a jelet és különbözik a használt IP tartománya az R1-ével és/vagy megy a DHCP? Ha igen akkor tedd azonosra, bár alapból ebből nem kell, hogy baj legyen, a DHCP-t kapcsold ki.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
dReFiX
senior tag
Adott egy speedport w724v router (tonline), épp default gyári beállításokkal, mitől lehet hogy a viber /messenger/gmail wifin keresztül mobilon nem működik ( illetve random módon nem működik) ? Köszi előre is a segítséget!
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Routerrel szeretném továbbosztani a netet a következő hálózatból:
router 01 -> AirLive AP 01 -> Airlive AP 02 -> router 02
AirLive AP 02-ig eljut az internet, router 01 osztja az IP-ket frankón (AirLive AP 01 AP módban van, AirLive AP 02 Client módban van). Beállítottam router 02-t dinamikus IP-re, de nem jött rajta át az internet. Szerintem az a gond, hogy router 01-re kellene bíznom az IP-k kiosztását, de tanácstalan vagyok, hogy ezt router 02-n hogy érhetem el.
Az a furcsa, hogy korábban már egy ugyanilyen struktúrát tovább tudtam osztani egy TP-Link routerrel, pedig dinamikus IP-re állítottam azt is, és működött.
Van valami ötletetek?
-
beloadjoker
őstag
válasz Intruder2k5 #29207 üzenetére
Értem köszi, holnap akkor majd megpróbálom
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
MODERÁTOR
válasz beloadjoker #29206 üzenetére
Amit fentebb leírtam, beállítani fix IP címet a gépeken, illetőleg megosztani a kívánt mappákat.
Például...
1. gép
IP: 192.168.1.10
Alhálózati maszk: 255.255.255.02. gép
IP: 192.168.1.20
Alhálózati maszk: 255.255.255.0Más egyéb nem szükséges, se DNS, se átjáró, se semmi. Ezek után vagy tallózod a megosztott mappákat a hálózatok közt, vagy fel is veheted hálózati meghajtónak, úgy talán könnyebb használni. Mondjuk az 1-es gépen megosztod a share nevű mappát, akkor a 2-es gépen parancssorba beírod a következőt...
net use z: \\192.168.1.10\share
...és ekkor a 2-es gépen megjelenik egy Z meghajtó, ami az 1-es gép megosztott share mappája lesz. Persze hasznos még, ha mindkét gépen van egy közös felhasználó, azonos jelszóval, akinek a nevében tudsz csatlakozni.
-
beloadjoker
őstag
válasz Intruder2k5 #29205 üzenetére
Köszi a választ, ezen ne múljon holnap elugrok egy kábelért
És egyébként ha meglesz a kábel akkor mit kell majd csinálnom? Vagy a többi magától értetődő lesz?Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
MODERÁTOR
válasz beloadjoker #29204 üzenetére
Próbálkozni lehet azzal is, elviekben a Gbit-es portok már automatikusan kezelnék ezeket a kábeleket, de sajnos nem mindig van így...
100Mbps porttal maximum 94Mbps, Gbit-es porttal meximum 940Mbps.
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
válasz Intruder2k5 #29203 üzenetére
ÉRtem, tehát sima LAN kábellel nem megyek akkor semmire. Akkro beszerzek egy olyan kábelt.
Egyébként milyen sebesség érhető el egy olyan kábellel? Egyik gép egy y510p másik egy lenovo x200Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
MODERÁTOR
válasz beloadjoker #29202 üzenetére
Szia!
Ehhez fordító (crossover) kábel szükséges, a gépeken pedig fix ip cím beállítása, azonos tartományban.
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne hogy két laptop között hogyan tudnék másolni fájlokat egy egyszerű UTP kábellel?
Látom hogy lehetséges, /neten pár helyen megtaláltam/ csak nem tudom hogy kellene csinálnom.
Még egy nehezítő tényező: az egyik gépen win8.1 fut a másikon pedig linux /kali/
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Topikgazda
válasz artiny #29200 üzenetére
Ha nem kell a gigabites LAN portok akkor tedd a TC-t bridges módba és csak a TP-Link-et használd. Router módba kell tenni a TP-Link-et.
Ahogyan leírtad a csatlakozást úgy nem tudod konfigurálni a TP-Link-et mert kivülről nem lehet alapból elérni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós kamerák
- Külpolitika
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest