Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
-
bokimoki
csendes tag
Pont ez, nem jön semmilyen kábel. Ezért kellene valami wireless eszköz aminek be tudom állítani a mac címét és a bejövő netet továbbosztani szintén wifin keresztül. Nem kell semmilyen más azonosító felhasználónév/jelszó csak a megfelelő mac címmel kapcsolódni.
-
MODERÁTOR
-
bokimoki
csendes tag
Sziasztok
Vezeték nélküli internetet kapok, nem tudom milyen eszközből jön, de MAC cím alapján azonosít. Csak egy bizonyos címet enged csatlakoztatni de én több eszközzel is szeretném használni egy időben wifin keresztül. Az egyik megoldásom az volt, hogy usb hotspot dugok a gépbe, de talán megpróbálnám külső eszközökkel is. Elég egy bridge hozzá vagy kell külön access point is? Esetleg van-e olyan router amivel egyedül megoldható? -
MODERÁTOR
-
viharhozo
addikt
Kb. 10 eve szereltem utoljara halozatot, akkor meg voltak kulonbozo kotesu kabelek. Aztan olvastam vmit, h ma mar nem kell evvel foglalkozni, mert a halozati eszkozok megoldjak a dolgot.
Routerbol kene gepbe meno kabel. Mondjuk ez jo hozza vagy nem? Egyebkent ebbol van ertelme dragabbat venni vagy jo az alap?
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
válasz pajibá #30189 üzenetére
"Ja és forró 10 perc után."
Akkor is forró ha nem dugod be a tápot..? Sajnos ilyen az időjárás. árnyékban 35 fok, ha rásüt a nap akkor 50 fokos, ha ezután még a tápot is rádugod akkor még egy tizessel felmelegszik.. (ami már több mint a működési tartománya)[ Szerkesztve ]
-
pajibá
tag
Nem érem el. Nem megy ezen semmi, így vissza a feladónak. Valami elb..t szerkezet. Nem véletlenül értékelték le. Igaz ebben az országban már lassan semmit nem érdemes venni, mert minden gagyi.
Köszi a segítséget mindenkinek.
Ja és forró 10 perc után.
Lehet tojássütőnek árulták, csak elnéztem.[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
A TP-Link Routerhez 3 gép kapcsolódik.
2 db kábellel, 1 db wifin.
Az egyik kábellel csatlakozó gépen a speedtest csak fele annyi letöltési sebességet mutat, mint a másik kettőnél.
Mi lehet a probléma? -
-
And
veterán
válasz pajibá #30185 üzenetére
Nem írtad, hogy a webfelületét eléred-e. Ha igen, akkor ott is van lehetőség az élőkép megtekintésére? Elég valószínű, legfeljebb kell a böngésző alá valamilyen friss plugin (browsertől függően java, ActiveX, flash vagy akármi), hogy működjön normálisan. A kiegészítő program az élőkép megtekintéséhez ezért sok esetben felesleges, lehet, hogy csak extra funkciókhoz szükséges, mint például több kamera képének egyidejű megjelenítése, képrögzítés, első LAN-konfiguráció vagy hasonló.
Az is érdekes, hogy ezzel az elcseszett típusjelzéssel az acesee weboldalán nem található kamera, a kivitel, felbontás, képszenzor és fizikai méretek alapján a pontos típusa AVHN20 lehet, egész pontosan annak a 960p-s verziója: AVHN20H130. Ha már helyi hálózaton működik, akkor onnan csak egy lépés, hogy azon kívülről is elérd, akár a 80-as http-porton (magyarul böngészőből), akár más programmal pl. a streaming portján keresztül. -
pajibá
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Egy ilyen kamerát vettem, és nem jövök rá, hogy kell beállítani.Normális leírásom nincs hozzá, vagyis ami a lemezen van nem sokat segít rajtam.
Amit lehetett beállítottam.
A UPC-s emberke azt mondta, hogy portot kell nyitni, de még tudtam megcsinálni.
Az értékeket, számokat nem tudom, hogy mit kell beírni.
TC 7200-as cuccom van, és UPC-s vagyok.
Köszi előre is: Pali/pajibá -
Qadron
tag
Sziasztok!
Vettem egy TP link WDR 3600-as routert és az alábbi gondom lett hirtelen vele:
A régi routeren a serviio kifogástalanul működik, a TV bekapcsolás után 5 másodperccel látja a cuccot és kapcsolódik is indítja a filmeket, szóval happy.
Az új routeren keresztül azonban kín szenvedés megláttatni a serviio-t a tv-vel... rendesen be se frissíti az állapotnál az eszközöket, olyan mintha valami blokkolná, vagy nem tudná pingelni egyik eszköz a másikat.. (nem értek hozzá, csak így tűnik..) Azért gondolom ezt, mert ha valamit módosítok, akkor azonnal meglátja a tv a serviio-t, de ha nem nyúlok hozzá és bekapcsolom a tv-t, akkor 5-10 perc után látja csak.
Mi lehet a gond?
a TV egy Samsung UE40EH6030, ami nem smart, de van vezetékes hálózati lehetőség.
Annyi különbséget fedeztem fel a két router beállításai között, hogy a DHCP settingsbe a default gateway a régi routernél 0.0.0.0-volt az újnál meg 192.168.0.1
DE ha az új routertnek megadom ezt a 0.0.0.0-t akkor nem azonosított hálózatot lát a windows és nem csatlakozik senki semmihez se internet, se semmi...
Ezt beírtam a serviio-s topicba is, ide azért írtam, hogy ha nem a serviio-t kell babrálni, akkor hátha a router szakértők jobban értenek a témához
Valaki valami help?
-
vizimento
senior tag
válasz vizimento #30180 üzenetére
A router naplójában 3 sort találtam ami a klíma fix ip címével kapcsolatos, de én ennyire már nem értek hozzá, hogy ez most mit jelent...
Proto NATed Address Destination Address State
tcp 192.168.1.187:50493 211.45.27.140:443 CLOSE
tcp 192.168.1.187:45679 211.45.27.140:80 ESTABLISHED
tcp 192.168.1.187:59467 211.45.27.140:80 ESTABLISHEDVennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
Routert cseréltem, és azóta nem működik a samsung klímám távoli vezérlése.
A klímán világít a led, ami a manual szerint azt jelenti, hogy kapcsolódott az AP-hez, és a netet is látja.
A net felől viszont sem a mobil, sem a samu webes felület nem látja a készüléket.
A roueterem Asus RT-AC56U. Vajon milyen beállítás akadályozhatja a zavartalan működést?Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
Rick3D
senior tag
válasz Intruder2k5 #30178 üzenetére
na most van internet. Nagyon köszönöm a segítségedet ! Hálás vagyok érte !
További jó forumozást !
Rick
-
MODERÁTOR
válasz Rick3D #30177 üzenetére
Kösd rá kábellel azt az egy gépet, amin egyébként van net, ha a modemre kötöd, majd az Advanced -> MAC Address menüben nyomj rá a WAN Port ,melletti Clone PC gombra, majd alul Save! Ha végzett mentéssel, akkor áramtalanítsd a modemet, a routert, majd 2-3 perc várakozás után dugd vissza a modemet, és amikor az már online, akkor mehet vissza a router is. Így elviekben kellene lenni netnek.
-
Rick3D
senior tag
válasz Intruder2k5 #30176 üzenetére
nos akkor mit javasolsz mit kéne beállítanom és hol? Nem szeretnék hétvégére net nélkül maradni.
-
MODERÁTOR
-
Rick3D
senior tag
válasz Intruder2k5 #30173 üzenetére
azok alapján amit olvastam neten dhcpm van , a leírtak alapján a dhcphez nem kell j. és fh. mint a pppoe-hoz de javíts ki ha tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
Rick3D
senior tag
válasz Intruder2k5 #30173 üzenetére
Nemrég váltottunk és nem én intéztem egész idáig.Ezelött ADSL PPPOE volt.Annyi külömbséget vettem észre hogy ha bedugom az utp kábelt instant van net , nem kell sem jelszó sem fh szal ezek után lehet dhcp.Bocs a hozzá nemértésemért már nagyon rég nem foglalkoztam netes cuccokal.Esetleg hol tudom pontosan megnézni?
-
MODERÁTOR
-
Rick3D
senior tag
válasz Intruder2k5 #30084 üzenetére
Köszi a választ ! sikerült feltennem a guide alapján működik a tomato csak nincs internet elérésem mert nem tudom hogy kell beállítani és quicksetupot nem találtam.Mobilnetről írok.Tudnál tutorialt adni vagy valamiféle segítséget hogy működjön és legyen internet elérésem?
-
titán
Megtalaltam a megoldast!
Ezen iras alapjan allitottam at szerdan, viszont csak az elso fazist, mert ugy is jo volt. Most atlottem a dhcp controlt is es minden gepen van net es latni mindenhonnan a letolto gepet is.
A modem local network-lan reszeben a dhcp port controllnal igy allitottam be:
Itt pl a kettes porton meg nem lesz jo, csak hogy latszodjon a kulonbseg. Az 1-3-4-es portokon van net es helyi halo is, a kettesen nincs.
-
Topikgazda
-
ozsvar
tag
Sziasztok!
Van egy htpc-m, Windows 8.1-el osztok meg meghajtókat (otthoni csoport), amit Win7-es rendszeren mappalnék be, de rendszerint (Win7) gép induláskor nem tudja felcsatolni őket. Ha rákattintok intézőben, homokórázik egy 10 másodpercig, aztán bevillan, és onnan oké. Olyan, mint ha gép induláskor még nem tudna bejelentkezni a Win8-as gépre.. (SSD-m van, lehet túl gyors a gép? )
"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on."
-
titán
Sziasztok!
Innen indult a dolog. Annyi kozben kiderult, hogy a hgw rendben van. Az a gond, hogy hiaba kotok ra monitort a gepre, mikor tolt be a winfos, elveszi a kepet, asszem anno igy lett beallitva. Amint visszadugom a regi routerem, latjak egymast a gepek. A gamer gepen win7 64 bit talalhato, masikon xp sp3. A letolto gepen minden automatikusra van allitva. Mi lehet itt a gond? Semmihez hozza nem nyulva 1 napig mukodott, egyszer csak elromlott.
Koszonom1
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz schumi #30163 üzenetére
"szerintetek normális az, hogy a tpl-link 841-es routerem (300mbps) kb 40/40mb-on tud wifit szórni (régi 641-es is ilyet tud) ?"
WiFi-nel a 0/0 is normalis, semmi sem garantalhato.
A 641-es az max G szabvanyt ismer, igy azon 20-22 Mbps max atvitelt lehet elerni, idealis esetben."ha veszek egy 1043-as tplinket hasonló értéket fog tudni ?"
Mivel a 1043 is 300 Mbps max kapcsolati sebesseget tud, igy nem valoszinu, hogy gyorsabb lesz.
(#30164) vizimento
"Tp-link Tl-WR842ND tipusu routeremet szeretném beüzemelni "repeaterként".
Az kábeles nem bejön egy másik routerbe, ezt wifin továbbítja. Ezt kéne fognia, és újra megosztania, + kábelen is rá lenne kötve egy gép, amin szeretném elérni a netet.
De akárhogy nézegettem, nem találtam benne ilyen funkciot... (gyári firmware)"A repeater funkciot csak a 843 tudja gyari firmware-rel. (A hardver ugyanaz benne.)
A leirt funkcio egyebkent a Client-bridge, amit legegyszerubben Gargoyle firmware (jelenlegi stabil: 1.6.2) segitsegevel lehet elerni.
Ha a masik router is gyari 842, akkor WDS bridge segitsegevel mukodne, amit szeretnel.
[ Szerkesztve ]
-
vizimento
senior tag
Tp-link Tl-WR842ND tipusu routeremet szeretném beüzemelni "repeaterként".
Az kábeles nem bejön egy másik routerbe, ezt wifin továbbítja. Ezt kéne fognia, és újra megosztania, + kábelen is rá lenne kötve egy gép, amin szeretném elérni a netet.
De akárhogy nézegettem, nem találtam benne ilyen funkciot... (gyári firmware)Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
schumi
aktív tag
szerintetek normális az, hogy a tpl-link 841-es routerem (300mbps) kb 40/40mb-on tud wifit szórni (régi 641-es is ilyet tud) ?
ha veszek egy 1043-as tplinket hasonló értéket fog tudni ?
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
Topikgazda
-
válasz Gubek-Einste #30160 üzenetére
Igaz...
ha ő is így értette, de akkor nem tudom minek kérdezte..?
-
Topikgazda
-
-
krealon
veterán
válasz pana0017 #30156 üzenetére
"lassan 100-as netcsomagunk lesz. A kérdésem az lenne, hogy a jobb lefedettség érdekében AP/Switch módban bekötném a mostani TP 841ND routert, amiről UTP-vel menne egy PC, amit torrentre is használok. Emiatt ott már számítanom kell sebességcsökkenésre?"
Tekintve hogy a 841-es 100 Mbps portokkal rendelkezik, a rajta keresztul, switch modban elerheto sebesseg, 94 Mbps korul varhato. Kerdes, hogy a 6 Mbps hiany a 100-bol, az szamodra elviselheto-e.
-
pana0017
senior tag
Most fog megjönni a TP 1043ND v2.1 routerem, mert lassan 100-as netcsomagunk lesz. A kérdésem az lenne, hogy a jobb lefedettség érdekében AP/Switch módban bekötném a mostani TP 841ND routert, amiről UTP-vel menne egy PC, amit torrentre is használok. Emiatt ott már számítanom kell sebességcsökkenésre?
-
mezis
félisten
válasz Borisz76 #30154 üzenetére
Talán a 243. oldalon látható menüben össze lehet rendelni MAC address-t IP címet.
Ha nem, akkor a klienseknek egyenként kell fix IP cimet (+ átjárót, DNS-eket) kiosztanod, a router DHCP tartományán kívülieket. (138. old: talán 192.168.2.100 - 199 a gyárilag beállított DHCP tartomány).mezis
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Szeretnék fix ip-t osztani az itthoni 3 cuccosomnak.
Egy pc, egy laptop és egy nas.
A laptop közvetlenül kapcsolóik ,kábellel.
A PC és a NAS pedig egy 5 portos Switch-en keresztül.
Ha számít akkor még a switch-re van dugva egy TV és egy hálózati nyomtató is.A routerem egy Speedport W723V Type A.
Ráadásul csúnya német nyelven
Hol kellene babrálnom ?
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
vmaxter
tag
válasz Intruder2k5 #30142 üzenetére
A'szem sikerült.
Bár egy ideig eltartott..., köszönöm!
-
-
krealon
veterán
válasz lorcsi #30147 üzenetére
"a pc-ről a nasra másolok dolgokat és max 34-38k kbyte/mp a max amit ki tudok hozni (akár nagy akár kis fájlokat másolok)
ennek minimum 60-70k-nak kellene lenni"60-70k akkor lehetseges, ha minden korulmeny optimalis.
Ha pl a NAS torrentezik is, akkor mar eselyed sincs az elvart sebessegre.Nehany otlet a Win7 topikbol (hsz_50216-50217).
-
krealon
veterán
válasz pana0017 #30146 üzenetére
"Ma próbáltam volna úgy megoldani az internetet itthon, hogy a modemből az UTP kábelt egy switchbe, majd abból egy másik UTP-t a TP WR841N-be kötöttem, azonban többszöri újraindítás és beállítás után sem volt a wifin internet. Ez a megoldás nem is lehetséges vagy én rontottam el valamit?"
Ez akkor mukodik, ha a szolgaltatod tobb publikus IPv4 cimet is kioszt az internetelofizetesedhez.
Jelenleg ez csak a UPC FiberPower csomagokhoz elerheto. -
lorcsi
veterán
sebességbeli problémáim vannak, a helyzet a következő
lanon kapcsolódva:
pc=>1043v1. router=>nas 325v2.a pc-ről a nasra másolok dolgokat és max 34-38k kbyte/mp a max amit ki tudok hozni (akár nagy akár kis fájlokat másolok)
ennek minimum 60-70k-nak kellene lenni
hol kellene nézelődjek a nagyobb sebesség beállításaihoz ?ez lenne a normál: [link]
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Ma próbáltam volna úgy megoldani az internetet itthon, hogy a modemből az UTP kábelt egy switchbe, majd abból egy másik UTP-t a TP WR841N-be kötöttem, azonban többszöri újraindítás és beállítás után sem volt a wifin internet. Ez a megoldás nem is lehetséges vagy én rontottam el valamit? Azért kellene közé a switch, mert a modem mellett van egy asztali gép amihez kell kábelen internet, azonban ha a routert odahelyezem, akkor a távoli 2 szobában ahol wifi-re van szükség gyenge a jel, viszont így a switchből az UTP kábel eljönne az egyik szobába és közvetlen közel lenne a router.
-
krealon
veterán
válasz DroneZ #30134 üzenetére
"Alhálózat ugyan az igen, de teljesen más IP, Win7: 10.132.xx.xx, XP, 192.168.x.x."
Az alhalozat nem ugyanaz, ha az egyik IP cim 10-el a masik 192-vel kezdodik.
A leirasod alapjan igy nez ki a halo:
ceges net ---=--- LAN1 -- [ Win7 ] -- LAN2 ---x--- LAN1 -- [ XP ] -- Firewire --- scanner---=--- patch kabel
---x--- cross kabelEbben a felallasban en csak egyetlen kijaratot latok az internet fele, ami a ceges halozat.
"A kérdésem tehát a következő: hogy lehet azt megoldani a fenti esetben, hogy a kívánt XP-s gép ne a tartomány felé akarjon kimenni, hanem a számára fenntartott második hálókártyán."
Szoval ez szamomra ellentmondas.
Ha az XP-s gepen semmi masra nincs szukseg, csak arra, hogy a Win7-es kommunikaljon vele, akkor a crosskabel 2 vegen fix IP cimeket kell beallitani, alapertelmezett atjaro (default gateway) nelkul.
Win7 LAN1: DHCP (ez kapja a ceges halobeallitast
Win7 LAN2: statikus (IPv4: 192.168.222.1, mask: 255.255.255.0, atjaro uresen hagyva)
XP LAN1: statikus ( IPv4: 192.168.222.2, mask 255.255.255.0, atjaro uresen hagyva)Ebben a felallasban a Win7 minden IP, ami 192.168.222.1 es 192.168.222.254 koze esik, a LAN2-esen fogja keresni, a tobbi forgalom a ceges halo fele bonyolodik.
Az XP-s gepen nincs alapertelmezett atjaro, igy az nem fog kijutni az internetre, csak es kizarolag a helyi halot (ami jelen esetben a Win7-es gep) fogja latni.
-
Csacse
tag
válasz Intruder2k5 #30131 üzenetére
Ha esteleg a jövőben csomagot váltanék a legnagyobbra (66mbit) milyen routert ajánlasz?
-
MODERÁTOR
-
vmaxter
tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogyan kell fix IP-t (jól mondom?) kiosztani az eszközeimnek?
Ahányszor csatlakozom valamelyikkel mindig más IP-t és port-ot kell beírni. Van rá egyáltalán lehetőség?
TP-Link WDR-3600-asom van és három eszközzel (két mobil, egy TV) csatlakozom hozzá.Köszönöm!
-
Ice&Lime
veterán
válasz Gubek-Einste #30138 üzenetére
Ott is feltettem. Köszi.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok! upc net van otthon egy routerrel (TL-WR941ND) elosztva a hálózatot. Wifi-n van egy noti és több androidos telefon, ezen kívül lan kábelen még egy noti. Az androidos telefonokon időközönként megszakad a net kapcsolat és újracsatlakozik, aztán jó, ez elég kellemetlen. Pedig, a routertől nincsenek messzebb víve a készülékek 5-7 méternél. Ez miért van és lehet-e ezzel valamit kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
cyber86
őstag
válasz Gubek-Einste #30128 üzenetére
Elméletileg van fizikai rálátás viszont milyen megoldások vannak rá?
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
-
Csacse
tag
válasz Intruder2k5 #30126 üzenetére
Jelenleg nekem egy 11/2 Mbit/s -os netem van. Miért fontos?
-
Topikgazda
válasz cyber86 #30123 üzenetére
Ha van a két pont között tiszta rálátás akkor megoldható a dolog.
#30124 mkrisz98
Ha a Mini Windows XP Boot CD-vel müködik a hálózat akkor nem hardveres hiba és a BIOS-ban sincsen elállítódás. Próbáld meg leszedni majd a legfrissebb gyártói driver-t feltenni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
-
Csacse
tag
Üdv kedves forumtársak!
Nem vagyok jártas hálozatban ezért szeretnék tanácsot kérni. Van 2 pc-m otthon és szeretném hálozatbakötni és megosznani mindkettőre az internetet. Kábelesen szeretném megoldani. Ehhez mi szükséges? Milyen Eszközök? Nagy mennyiségű fájlt szeretnék gyorsan mozgatni a két gép között ha lehetséges.
Köszi a választ üdv Józsi.
-
mkrisz98
újonc
Sziasztok!
A következő lenne a problémám: Pár napja volt egy hirtelen áramszünet, és mivel a szünetmentesem elromlott, kikapcsolt a gépem, és azóta nincs net a rajta (Windows 7 Home Premium). Azt hittem a hálózati kártya ment ki, de kicseréltem és ugyan úgy nincs net. A routerem biztos jó, mert más számítógép is rá van kötve, és azon van net, valamint a wi-fi is működik. Lefuttattam egy Mini Windows XP Boot CD-t, és azzal volt net, szóval biztos nem hardveres a hiba. BIOS-ban elállítódhatott valami? Vagy a router beállításai mehettek ki? Mit tehetnék még?A válaszokat előre is köszönöm!
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Olyan megoldás van, hogy a netemet megosszam valamilyen irányított antennával kb 4 km-es távolságba?
-
krealon
veterán
válasz DroneZ #30121 üzenetére
"Adott egy (tulajdonképp két) PC Win7-tel és egy szkenner (hp designjet 820 mfp). Utóbbin található egy módosított XP-s gép."
Ugy erted, hogy a tetejere van pakolva? (Bocsi, magas labda volt)
A DesignJet es az XP-s gep USB kabel segitsegevel van osszekotve?
"A kérdésem tehát a következő: hogy lehet azt megoldani a fenti esetben, hogy a kívánt XP-s gép ne a tartomány felé akarjon kimenni, hanem a számára fenntartott második hálókártyán. Próbálkoztam a route paranccsal de nem jártam sikerrel."
Nem vilagos, hogy az XP-s gepben is 2 darab halokartya van-e?
Ugye a Win7-es gepben a 2 halokartyan mas alhalozat van?
Pl:
- kartya1: 192.168.1.x/255.255.255.0
- kartya 2: 192.168.2.y/255.255.255.0
Mert route-olni csak ilyen esetben lehet. -
DroneZ
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy apró gondom arra vonatkozóan, hogy hogyan is kell kezelni a 2 hálókártyával rendelkező gépek útvonalait. Röviden próbálom leírni mi is a helyzet és mit szeretnék megvalósítani:
Adott egy (tulajdonképp két) PC Win7-tel és egy szkenner (hp designjet 820 mfp). Utóbbin található egy módosított XP-s gép.
Ezt a kettőt szeretném összekötni olyan módon, hogy csak vezetékes hálózat jöhet szóba.
Az első Win7-es PC egy tartomány része, tartományi felhasználóval, saját, szeparált hálózattal stb. Az XP-s gép pedig egy második hálókártya segítségével csatlakozik a Win7-eshez, egyelőre crosslinken, külső netre, intranetre nem jut(hat) ki. A gondokat az okozza, hogy a Win7-es gépnek is van egy IP címe amit a DHCP oszt neki, az XP-snek pedig én állíthatom be kézzel. Na mármost, abban az esetben ha mindkét hálókábel be van dugva a saját hálókártyájába akkor a Win7-es gép eléri a hálózatot minden klappol, viszont nem tudom felmappelni az XP-s gépet, aminek a címe: 192.168.1.2 mask-ja: 255.255.255.0 és gateway-je: 192.168.1.254. Ezeket a módosításokat, fix IP címmel állíottam be a Win7-es gép második hálókártyáján, ami az XP-s gép felé megy ki. Ha mindkét hálókártya él, tehát nincs se kihúzva se letiltva egyik sem akkor ebben az esetben sem érem el az XP-s gépet. Amennyiben viszont letiltom a tartomány felé kimenő kártyát, úgy már működik a kapcsolat az XP-s géppel, viszont így ugye nincs tarományi hálózat amire fel kéne tenni a beszkennelt dolgokat. Szükséges és elengedhetetlen volna, hogy egyszerre működjön mind a kettő.
A kérdésem tehát a következő: hogy lehet azt megoldani a fenti esetben, hogy a kívánt XP-s gép ne a tartomány felé akarjon kimenni, hanem a számára fenntartott második hálókártyán. Próbálkoztam a route paranccsal de nem jártam sikerrel.
Most csak gyorsan összecsaptam, hogy mit is szeretnék, de ha szükséges kérdezzetek nyugodtan, beállításokkal vagy egyéb a témához kapcsolódó dolgokkal.
Köszönöm előre is a segítséget:
Üdvözlettel: DroneZ
-
Topikgazda
-
Alteran-IT
őstag
válasz Doky586 #30115 üzenetére
Vagy vesz lapos UTP kábelt (olyan 10-20 centi bőven elég) és azt át tudja vezetni az ablakon fúrás meg minden egyéb nélkül, persze csak AP esetén.
Ha jelenlegi routerből vezetne ki antenna (koax) kábelt egy külső antennához, akkor ott már nem ajánlom a lapos megoldást.
Vagy pedig felvezet egy kábelt a padlásra egy esetleg meglévő lyukon (ahol koax, vagy telefon vagy bármilyen kábel jön le) és a tetőn meg kivezeti és azt kapcsol rá amit akarNovver: Vagy veszel egy switch-et és arra kötöd rá a ZTE és a TP-Link routert, persze csak akkor, ha telefonra és stabil internethozzáférésre is szükséged van egyaránt.
Ha nem kell a telefon, akkor a ZTE-s vacakot felteszed a polcra dísznek vagy valami porfogónak, a TP-Link-en meg beállítod a PPPoE-t és van internet telefon nélkül és switch se kell, vagy szenvedsz ezzel a router->router megoldássalBocs mindkettőtöknek ha "furán" írtam, de most csak ennyi tellett
[ Szerkesztve ]
-
Novver
senior tag
Sziasztok! Technikai segítségre lenne szükségem
Történt ugyanis hogy a minap bekötötték végre a DIGI 1000 csomagos netet. Igen ám de arról sehol nem szólt a fáma hogy ezzel együtt jár egy ZTE ZXHN H298N router is, a vezetékes telefon miatt.
Eddig egy TP-Link Archer C9-be futott be a kábel,(amit amúgy pont a gigabites netre felkészülve vettem, mivel azt mondták a diginél mindenhol hogy nem lesz semmi új eszköz csak egy új szál behúzása a panelba.. aztán jöttek a srácok és volt pofáraesés az új routerrel) és az osztotta a gépnek és a wifis cuccoknak itthon a netet.
Most sajnos alapértelmezettnek kénytelen vagyok használni a ZTE routert. Ami viszont nem tud gigabites ac wifit osztani, csak n-eset. Jelenleg az Archer pihen
Kérdésem a következő:
Amit én akarnék: ZTE routerbe bemegy a net, ZTE routeren letiltom a wifit, feleslegesen ne menjen
ZTE routerből tovább a TP-Link routerbe kábelen a net
és magát a TP-Link routert használnám mind a gép mind a wifi eszközök kiszolgálására a továbbiakban is.Ez így ebben a formában életképes valahogyan? Beállítható?
Hálózati kérdésekben laikus vagyok, lehet hogy kicsit majd le kell butítani a dolgotVálaszotokat és az időtöket előre is nagyon nagyon köszönöm!
Life is a game... The game is my life!
-
Topikgazda
válasz tepenzed #30112 üzenetére
Az eddigi vicces tanácsok helyett:
Milyen eszköz van most használatban?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Kábelezésre van lehetőség?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
-
-
tepenzed
őstag
Sziasztok, valaki tudna nekem ebayről olyan terméket linkelni, amivel megoldható, hogy a kertünkben is erős wifi jel legyen kb ugyanolyan sebességgel mint bent? Valami olyan cucc kene,amivel az ablakon ki tudom engedni a jelet, mert nagyon lefogja.
-
mezis
félisten
válasz Mariann néni #30108 üzenetére
Megoldható, de kell hozzá a modem (modem-WiFi router) pontos típusa, meddig ér el vezetékkel az internet (telefon kábel illetve UTP kábel).
mezis
-
zunga
tag
válasz Alteran-IT #30107 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, úgy néz ki megoldodik a probléma, valóban a wifi stick volt a gond, egy másik újabb típusúval már működik minden fainul egyelőre.
-
Mariann néni
újonc
Kedves Fórumozók! Szeretnék segítséget kérni. Adva van egy T-Home DSL internetelőfizetés. Nem használok asztali számítógépet, csak router-ről wifizek laptopon. A házban ahol lakom, én a földszinten vagyok és az emeleti lakásban szeretném használni az asztali pc-t. Ezt hogyan lehetne megoldani, hogy ne kelljen a plafont átfúrni a kábelezéshez. Én azt gondoltam, hogy a bejövő légkábelt a padláson meg lehetne-e osztani valamilyen elosztóval a két lakás között? Vagy hogyan kéne. Felhívtam a szolgáltatót, de ők rögtön azt mondták, hogy új előfizetőről van szó, mert az egy külön lakás felettem. Nem szeretnék új előfizetést......Köszönöm szépen.
-
Alteran-IT
őstag
Milyen távol van a gép a router-től, illetve a jelszint milyen a legjobb, illetve a legrosszabb esetben?
Amúgy hozzátenném, hogy a Wifi stick-es megoldást én utoljára hagynám, ha lehetséges a kábelezés, akkor inkább azt válaszd, stabil és olcsó is viszonylag (attól függ milyen kábelt veszel és hány métert), ráadásul a Wifi-s csatlakozásnál van egy olyan probléma, hogy bár a szabvány az szabvány, de vannak olyan eszközök, amik nem kompatibilisek egymással, vagy inkább azt mondanám, hogy rühellik egymást és ilyenkor káoszt csinálnak (igen tudom, szakmai fórumon hülyén hangzik).
Telefonok közül is találkoztam már olyannal, ami ha felment a hálózatra Wifi-n keresztül, akkor IP cím ütközéstől kezdve a többi eszköz ledobásáig minden volt, csak ugye internet nem.
Még esetleg egy router fw frissítést is kipróbálnék, illetve az USB stick-hez a legújabb driver-t letölteném és telepíteném, hátha meggondolja magát, de ennek a problémának egy csomó más forrása is lehet. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet
- Escape from Tarkov
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest