Új hozzászólás Aktív témák
-
Basszus ! Az a baj hogy atheros chipes a 841nd link
A DD-WRT repeater okosítójában
van említve a megoldásra ennyi:
"Atheros Considerations
There is no "Repeater" mode on Atheros units, but you still can use it as repeater, just set the original interface as "client" and get it to connect to your AP, then create a virtual interface to broadcast the new SSID. "
Na ezzel kezdj valamit.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
yolan
őstag
Sikerult dd-wrt-t feltenni, viszont nincs repeater mod, csak ap, client, client bridge (routed), adhoc, wds station, wds ap.
Client bridge (routed) modban elvileg dhcp-vel statikus ip-t kap a upc-s routertol a tplink, kabellel a tplink-re kotott laptopon van is net, viszont wifi-n jelerossegben es hatotavban semmi valtozas.
Barmi otlet hogyan tovabb?
Komolyan ennyire nyogvenyelosen lehet egy egyszeru wifi halozat kiterjesztest megcsinalni?“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
mezis
félisten
-
And
veterán
"WDS-el szenvedtem, aki teheti hagyja ki az életéből, biztos hogy sirás lesz a vége."
Ez egy jó nagy általánosítás, ami nem minden esetre igaz. Hidd el, meg lehet azt valósítani tisztességesen is, csak normális hardver és firmware (akár gyári is lehet) kell hozzá. A WDS-nek már az értelmezése sem egységes sor az egyes gyártók és szoftverek esetén, mint mondjuk az AP- vagy a kliens-módoké, hát még a megvalósítása. Szóval kár így kijelenteni, hogy WDS-sel kizárólag szopni lehet, mert ez nem igaz. -
Topikgazda
-
yolan
őstag
Kis pontositás. Szóval a UPC-s csoda modemrouternek kéne WIFI-n keresztül IP-t adnia a tplink routernek, ami igy kitudná terjeszteni a hatósugarat. WDS-el szenvedtem, aki teheti hagyja ki az életéből, biztos hogy sirás lesz a vége. Nem tudtam rájönni a upc dobozzal hogyan tudnék dhcp által ip-t adni a tplink doboznak, lehet csak user error. Sajnos a madzagos megoldás kivitelezhetetlen, igy viszont a lefedni kivánt terület felénél már értékelhetetlen a jelerősség.
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
And
veterán
Szerintem erre a WDS nem az igazi. Nem csak azért, mert valóban csak az azonos chipset-tel rendelkező routereket szereti, hanem azért is, mert ha jól látom, a Tomato-féle WDS (más 3rd-party firmware-ekhez hasonlóan) kölcsönös konfigurálást igényel, vagyis mindkét, WDS-linkben résztvevő routernél meg kell adni a másik router MAC-címét. Konkrét - WDS nélküli, úgymond 'szimpla' - repeater-mód nem támogatott, de valószínűleg megoldható úgy, hogy a wifi alapmódot kliensre állítod (ezzel csatlakozol az első, netmegosztó routerre), majd létrehozol egy virtuális wifi interfészt (virtuális AP-t, VAP-ot), amellyel lényegében jelismétlővé válik a második router. A virtuális AP-re csatlakozhatnak a kliensek. Ha azonos VLAN-ban van a kliens és a virtuális wifi-interfész / VAP, akkor repeater-híd jön létre, vagyis minden résztvevő ugyanabban a címtartományban maradhat, nem kell dupla NAT-olás az internettől 'távoli' (repeaterre csatlakozó) kliensek felé. A DD-WRT firmware-nek van kifejezett repeater-híd módja, az pont ugyanezt csinálja, csak látszólag egyszerűbb konfigurálni. A Tomato VAP ('multi SSID') konfigurálásról WRT54GL esetén itt találsz több infót: [link].
Mod #23716 @Gubek-Einste: csak régebbi Tomato fw-ekben nincs kifejezett repeater-mód? Mert én a felületszimulátorban és egyéb leírásokban nem láttam olyat, pedig valóban egyszerűbbé teszi az életet .[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
őstag
"Másik nagy hátránya a WDS-nek, hogy sajnos nem egy kiforrott szabványt képvisel. Gyakran találkozni olyannal, hogy X gyártó WiFi routere képtelen Y gyártó WiFi routerével működőképes WDS kapcsolatot létesíteni, noha papíron a WDS-t mind a két gyártó routere támogatja. Előfordul az is, hogy maga a WDS működik, de csak addig, amíg a WiFi hálózatot védendő a WPA titikosítást be nem kapcsoljuk. Éppen ezért erősen ajánlott, hogy a WDS-el összekapcsolandó WiFi routerek azonos gyártó azonos típusú termékei legyenek (azaz teljesen egyformák legyenek úgy hardver, mint szoftver tekintetében). "
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Horgász topik
- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Precision 3490 14" FHD IPS érintőIntel Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB NVMe IR kam gar